30713
TES
  • Lacc 88
    És védekezni hogyan lehet? Mikor pajszom vagy kétkezesem volt, akkor tudtam, de nemtom így hogyan működik.
  • Troyan
    Az MMO meg a LAN partykat kellene összevegyíteni. Az lenne a tuti. A városban meg az árusítóhelyeken a nagy választék meg sok ember, de a küldiknél már csak az a pár ember akiben megbízol.

És hát igen, ha kikerül most egy játék a hálóra abból cheat, gold sell és egyéb dugába dőlés van. De ezeket is lehetne kigyomlálni ha a fejlesztők nem csak a pénzre gondolnának.
  • Batmanci
    "amikor a gyalog (....., stb...), egy perc alatt körbemegy... szakadó esőben..." = amikor a gyalog (......, stb...), egy perc alatt körbemegy... szakadó esőben... Monacoban!
    Így akart kinézni.
    </off>
  • Batmanci
    Azaz, minden.
    De igazad is van, mert ez egy élő-lélegző világ.
    Vannak hibái, de neked vagy nekem, nincsenek?
    Nem annyira nagy szavak ezek, ha jobban belegondolsz.
    Nem kell aggódnod, nem fognak fullos cuccokban flangálni útszéli, csóró banditák, de lesz egy-két nehézfiú, akinek már 'fussa rá.
    Lentebb, Troyan háeszét tudom ajánlani.
    Mi lehet belőled?
    Csak rajtad áll.
    Írni fogok a Bethesdának, hogy most már fizethetne az ingyen reklámért! :)
  • Batmanci
    Az MMO számomra vörös posztó.
    Nem fosztják még ki eléggé a kisembereket?
    Ráadásul ebben a világban, megbízni bármiben-bárkiben is?
    Még a barátomban sem, nemhogy egy idegenben, aki ráadásul még pofátlanul leanyáz, mert nem jut el a tudatáig, hogy ha nagyon akarod, megtalálod?
    Tudom, nem éri meg megkeresni, nem éri meg idegeskedni, hogy csal, ahol csak lehet. Nem akarok offolni, de valamennyire bizonyára mindenki ismeri a Forma 1-et, és amikor a gyalog (seggfej, faszkalap, paraszt, stb...), egy perc alatt körbemegy... szakadó esőben...
    Amíg magadnak csalsz, csak magad vered át. De ha ezt egy közösségben teszed (ha létezne ilyen), akkor az már aljasság, ha pedig még pénz is van benne, akkor az a pofátlanság netovábbja, és jobban büntetném, mint aki lop a boltban egy zsemlét, meg egy tejet.
    Ha odáig jutunk, hogy csak ilyen közzösségi kutyaszarokon keresztül tudok játszani, kommunikálni...
    Na, akkor letiltom a hálókártyát!
    Lájkolj, vazze!
    A kedves mama! Az lájkoljon!
    Ez persze, megint csak egy vélemény.
  • Hoz_Hun
    Nekem nagyon tetszett az Oblivion. Szép tájak, meg úgy általában minden. Ami zavart, az tényleg az, hogy a rablók egy idő után fullos cuccokban járkáltak (ez benne van a Skyrim-ben is? remélem nem. még csak 20 szinten vagyok és itt még bőrcuccban rohangálank és gyengék)

Viszont ami a Skyrimben nagyon nagyon tetszik az a kovácsolás, a kohó, a bőrkikészítés, fegyver éllesítés és páncél kalapálás. Az alkémia és enchatolás is érdekesnek tűnik, de abba nem folytam bele nagyon. Nincs rá perkem. A harcosomnak magam készítettem a páncélját és fejlesztettem tovább. Az íjászom is maga készíti az elf vértezetét, bár már jópár darabot lecseréltem a Dark Brotherhoodos cuccra. Marha jó.
  • Batmanci
    Nagyon egyszerűen nehezítheted magadnak a játékot.
    Senki nem mondja, hogy bármi kötelező lenne. Úgy formálod a karaktered, ahogy csak akarod. Legfeljebb maratoni futásokkal tarkított, kis csapkodás, kis mágia. De, ha ezt szereted?
    Nemtom, én nem találtam két egyforma... semmit sem. Nagyritka emberből.
    De helyszínek...
    Nem vagyunk egyformák, ami távolról sem baj.
    Utálnám is, ha mindenki szeretne. De engem kikapcsol, úgy, ahogyan más jelenleg nem, és most csak ez számít. (Nekem)
  • unusual
    Mikael a fő vámpír! :-)
  • Troyan
    de ha valaki felbosszant azt továbbra is megküldöm egy lightning stormmal és dezintegrálom erről a létsíkról. :D
  • Troyan
    Én varázslóval kezdtem. Amikor elértem a 30-at akkor áttértem tolvaj üzemmódba. Csináltam a tolvak küldiket. Szerencsétlenkedtem az íjjal ilyesmi. Most lvl50-en csináltam magamnak full dragon armort és warriorként gyakok.
  • Batmanci
    Nem értünk egyet, és egyetértünk.
    Nem akarok nagy feneket keríteni neki, így amiben egyetértünk:
    "...belépve egy idő után ráébredt a játékos, hogy ezek mind egy kaptafára készültek, volt néhány ellenfél-kolónia, azokat kevergették. Az alapjátékban meg kemény szinteződés kisérte végig a játékost, talpig deadric cuccokban járt a legutolsó bandita is 20as szint fölött."

Amiben nem: Eleve összehasonlíthatatlan!
    Akkor erre tellett. Hiába a rengeteg mod, új játék kellett, mert a mai szinvonalat meg kellett ütni. Az Oblihoz, kábé, 200 giga modom van, amiből sok fenn is van - már amik nem ütköznek -, szép is, de meg sem közelíti a Skyrim szinte már-már "valóságszagát".
    Nem fizet a Bethesda, hogy nyálazzam mindenhol, de amit Te is említettél, nyilván egy északabbra lévő világ zordabb, de véleményem szerint zordságában is szebb az Oblinál...
    és ehhez hozzátehetem, hogy mindenben. Játszhatóság, graf, hang (na ez az egy nem!), sokrétűség. Egyik haveromnak így jellemeztem: "Szinte minden küldetés egy külön játék!". Szerintem, nem vagyok messze az igazságtól. Az Obliviont játszottam egyhuzamban 5 órát, majd pár nap szünet, aztán jöttek modok, mentem 10 órát...
    De 11.11.11. óta 380 órája játszom ezzel a..., ezzel. Nem unom. A felénél sem vagyok (ez nem csak a főszálra vonatkozik), és majd még csak most jönnek a nagy modok.
    Játszani kell az Oblivionnal (amint azt Te is tetted), és majd rájön mindenki miért is polemizálunk eme két remekműről. (Hogy a Skyrim miért nem 7.1, életem végéig sem fogom megérteni. Ez nagyon csúnya visszalépés)
    Megint csak azt tudom mondani: ez csak egy vélemény. Az enyém.
  • Troyan
    Meg ami szerintem ütne, de piszkosul, ha Bethesdáék szépen ilyen minőségben megcsinálnák egész Tamrielt, minden provinciát fajentosul. Csinálnának belőle egy fajin MMO-t, de nem wow utánzatot, nincs chat ablak meg, skill ikonok, meg dps meter meg tudomisén még mi. Meg rendesen limitálnák a karikat, nem tudna valaki 100-as enchantot meg 100 smithinget egyszerre elérni, hanem csak egyet. De az altokat is valahogy szabályozni, hogy tényleg rákényszerüljenek az emberek a szocializációra.

A játékosok létrehozhatnának boltokat a városokban, nem npc-k lennének, és a saját portékájukat árulhatnák. No action house semmi. Igazi rpg fíling. Kocsmában lehetne társalogni és közösen eldönteni, hogy most elmegy a banda max 4-5 fő egy dungiba vagy valami varázslót leütni.

Beszéd chat kötelező és a progi az egymáshoz közel lévőket automatikusan egy közös "szobába" tenné, tehát tényleg egymást hallhatnák csak a játékosok.

A guildeknek lenne értelmük a szimpla listán kívül ami megmutatja ki van online a raid-hez. Lehetne saját frakciókat alapítani akik harcolhatnának bányák meg ilyesmik fennhatóságáért. Lenne értelme guildben lenni.

stb stb stb Na jólvan kiveszem a kezem a biliből:)
  • enlightened
    Igen de a hátránya is a játéknak, a fejlődés. 30 as szint után nem volt kihívás a játékban masteren sem. Tudtam hogy beleköthetek a frost troll vagy akárkibe, már nem kellett vigyzáni. Jöhetett bármi. Hatalmas állat lettem és nem volt ami megállítson. Itt ilyenkor vagy befejezed a sztorit és ujrakezded de akkor nincs 100% os végigjátszás. Vagy tovább folytatod de a csaták unalmasak lesznek, mert mindent meghal ha ránézel.
  • BBird
    Ez esetben próbáld ki talán a Redguard c. játékot Bethesda -tól. :-) Vagy talán a következő epizód az egész kontinensen lesz, 12 Blu-ray lemezen.
  • Ragnar360
    köcce, de ez nem hinném hogy változat rajta :D majd jön az magától, ráérek, nem megy el a cucc :D
  • Troyan
    Én ronggyá játszottam magam a Morrow-al és kiegjeivel. De az Oblivion csalódás volt bizonyos mértékig. Megcsináltam a küldiket meg minden, de nem éreztem azt a magabiztosságot amit a Morrownál vagy mint most a Skyrimnél.
    Értem ezalatt, hogy Morrow-ban totál tudtad, hogyan kell fejleszteni a karit, ha enchantolsz mi lesz az eredménye, mennyit fogsz kapni ezért meg ezért. Obli meg olyan hát mentem játszottam, de nem éreztem a full kontrolt és magasabb szinten tényleg vicces volt, hogy csak minotauruszokba lehet futni néha 3-ba egyszerre.
    Skyrim, meg az első pillanattól fogva élvezetes. A perkeknek köszönhetően jött egy kis diablo fíling, hogy nem csak úgy vaktába fejlődik a kari, hanem tényleg te oszthatod el amire szeretnél gyúrni. Tökéletesen tisztában vagyok ha enchantolok vagy bármi mást csinálok annak mi a végkimenetele. Ilyesmi. Nehéz szavakba önteni, de ujra azt a magabiztosságot érzem mint a Morrowba. Pld elég szar gearbe vagyok és a perkjeim sincsennek meg ezért nem kéne belekötni abba a frost trollba. Vagy nem kéne abba a high ordinatorba belelőni egy nyílvesszőt poénból, mert itt vannak a haverjai a közelbe. Ilyesmi. Engem totál megfogott és sokkal jobb játéknak tartom az Oblinál. Egy modot hiányolok, de ha kijön a construction set akkor tuti megcsinálják, hiszen az animáció és minden megvan hozzá már magában a játékban is, és ez a sárkánylovaglás. És rohadtul nem fog érdekelni, hogy egy város belvilágát nem fogja megjeleníteni a játék, de tuti ezt fogom használni fast travel helyett. :D
  • enlightened
    Félre értettetek. Nem a az a bajom, hogy miért van skyrimben hó. Tudom, hogy földrakzilag ilyen. Azt sem kérdezem, hogy Szibáriában miért van hó, mert az van. De ettől még utálhatom a hideget, a hóviharokat és Szibáriába se szívesen laknék.

Amikor RPGzek beleélem élem magamat a játékban sem lesz jó kedvem amikor a skyrimben a hóviharban kell kavarnom. Ugyanígy a való életben sem.
  • Fantusz
    Ellentétben veled, én játszottam az Oblivionnal, nem is keveset :-)

Az egy dolog, hogy megnézel néhány videót, és úgy gondolod, hogy az egy sokkal szebb világ, s ezzel a résszel nem is vitatkozom, mert a Skyrim valóban egy zordon tartomány, de ennek földrajzilag megvan a miértje.
    Nem vitás, hogy az Oblivion sík terepein, lankás hegyein sokkal könnyebb volt közlekedni (sőt volt athletics, aacrobatics skill, és gyorsabban lehetett futni, mint Shadowmere).

A térkép viszont ott is tele volt barlangokkal, romos erősökkel, ayleid romokkal, ameylekbe belépve egy idő után ráébredt a játékos, hogy ezek mind egy kaptafára készültek, volt néhány ellenfél-kolónia, azokat kevergették.
    Az alapjátékban meg kemény szinteződés kisérte végig a játékost, talpig deadric cuccokban járt a legutolsó bandita is 20as szint fölött.

Negyon jó játék az Oblivion, és igen jelenleg még megelőzi a Skyrimet, de a modoknak (is) köszönhetően, s ezért mondom, hogy egy felmodolt, kiforrott játékot nem ildomos összehasonlítani egy csupasz alappal.
  • Troyan
    ja bocs, csak én éreztem trollkodásnak, hogy gond az ha Skyrimben sok a hó :)
  • IXEMGabeo
    igen, de most Ragnarnak akartam kedvezni:D
  • enlightened
    Az Age of Agression az jobb :) És az is a Markarth-i bárd előadásában a legjobb, aki még pluszba hozzátesz pár versszakot.
  • IXEMGabeo
  • IXEMGabeo
    majd a Ragnar the red számtól megjön a kedved:D:D:D
  • enlightened
    Whiterun környékében nem tudom mi tetszik. Mert ott aztán tényleg a nagy pusztaság van.

Szóval érted én az ilyen játékokban azt szeretem, amikor csak úgy vándorolhat szabadon és gyönyörködhetem és egyszerűen jól érzem magam mert szép, de itt minden tök zord, mindenhol egy erőd, ahonnan lenyilaznak, vagy egy cave. Sehol egy tisztás vagy valami napsütéses szép hely ahol jók érzem magam.
  • Ragnar360
    hmmm látom vannak uj arcok :) kivancsi leszek mikor térek vissza Skyrim világába ^^ - nagy elhatározás kell, mert akkor keményen kell tolni mint eddig vagy sehogy - mégha kábé minden ok nélkül is FÉLBE hagytam
  • Troyan
    dont feed the troll
  • enlightened
    Jó a skyrim, de ha mellé nézem az obliviont amivel mellesleg nem is játszottam, az ezerszer jobban vonz.
  • Fantusz
    Cyrodiil egy délebbre fekvő tartomány, kevésbé zord időjárási viszonyokkal, de Bruma már ott is egy zord, északi település.
    Az sem mindegy milyen képeket nézegettél, hisz az Oblivion esetében már nagyon sok mod lehet.

Skyrim se mindenhol zord, kietlen, Whiterun, Riften, Soltitude vidéke egész hangulatos, azon meg nem kell csodálkozni, hogy a magas heyleken nem trópusi őserdők burjánzanak.

Cyrodiil sem egy szép vidék, amikor számolatlan oblivion kapu kénköves füstje teríti be az eget minden felé, Skyrimben meg egyszerűen földrajzi, természeti adottság miatt van a zordon, havas világ.

Az Oblivion dungeonjai is unalmasan egyhangúak tudnak lenni, ezen a téren Skyrim sokkal változatosabb.
  • BBird
    Jogos a kérdés, én itt a Grönlandra is több erdőt képzeltem, színes-szagos gazdag erdőket... :-)
  • enlightened
    Nézegettem Oblivion videókat és valahogy az a világ sokkal szebbnel mint a skyrim-é. Minden zöld, vannak nagy erdők, tavak, gyönyörű zene, keleti típusú házak. Nem értem, hogy skyrimban miért nincs ilyen jó hangulat. Sima házak mindenütt és a általában kopárság, az erdő sem olyan zöld mint oblivionban, hanem sötét és állandóan esik a hó.
  • Fpocok
    STEAM összeszarta magát.
  • unusual
    Steam frissit az tuti.....
  • enlightened
    Nálatok megy a játék? Épp patchelik vagy mi van?
  • Gery Sniper
    One handed-et fejleszd, van benne külön Dual vielding ág! A mindkét kézbe fegyverhez meg nyomj E betűt az egyikhez, aztán jobb egér gombot a másikhoz és annyi!
  • BBird
    Gondolom nem egyedi eset: Leszállva a lóról, az egyszerűen, baromi gyorsan elkezdett hátrafelé merev lábakkal eltűnni. Mire pislogtam egyet, már iszonyú messze volt. Hogy lehetséges visszacsalni? Próbáltam fast travel megoldással, hátha kilépve a kapu előtt lesz, de nem. (Most először használtam fast travelt, csak emiatt).
    Konzol parancssor sem játszhat sajna... PS3.
  • Gery Sniper
    Hi! Ha elküldöm a követőmet, és később "visszaveszem" akkor meglesznek nála a cuccok amiket odaadtam?
  • Lacc 88
    Olvastam, hogy páran szép kis bugokba szaladtak már bele. Szerencsére nálam még csak szórakoztató hibák merültek fel. Ilyen pl. mikor átváltoztam vérfarkassá és a kezemben maradt az egykezes fejsze, vagy mikor félig változott csak át és valami botrányosan szőrös embernek néztem ki. Volt hogy sétálgattam a mezőn és egyszer csak az egyik mamut katapultálta magát a levegőbe, és talpra esett visssza. Vannak érdekes dolgok.

Viszont lenne egy kérdésem is. Ha olyan karaktert szeretnék fejleszteni, aki mindkét kezében tart egykezes fegyvert, akkor mit kell nála fejleszteni? Vagy hogyan kell a kezébe adni?
  • enlightened
    Bármikor tudsz Winterholdban vannak, ha jól tudom.
  • Beni521
    ha a játék elején Raloffal menekültem, tudok még csatlakozni az imperial legionhoz? és ha igen hogyan?
  • enlightened
    50 óra alatt meguntam a játékot megint :S Egy idő után monoton lesz. Minden küldetésnél ki kell nyitni a térképet odautazni a helyre ott bemeni a cavebe leutni mindenkit és kész a quest.