The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
találhatsz, véletlenszerûen, de csak magas szinten, és kicsi az esélye.

"The trees move. Do you not see it?"

Ennek mi a neve? Én eddig csak a Kyne's Peace shoutot ismertem...
vicces ez a Animal shout, elöször azt hittem (persze logikatlan) h vmit megidéz, allatot aztan jön, dehát shout, szal biztos h nem

éjszaka haladnék Riften felé, a sötéterdõben, látni se nagyon lehet😊, úton megyek, de két kis farkas betámad, meg jön egy pók is, le se akartam szalni a lorol, de követnek akkor meg

na mondom eltolom a shoutot - jópárukat elkapta, aztán harcoltak is az én oldalamon, de nemtom valami elromolhatott az éterbe, mert 😊 Lydia verte Barbast a kutyát, az meg õt

meg is ölte, nemtudtam leállítani, tiszta vicc, reload, ujra elindulok, a kutyát megint elkapja a shout, lemegy a fight és akkor a kutyarol letudtam szedni ezt a szarsagot, ugy hogy még1x rányomtam, de ekkore meg a hülye Lydia kezdte verni a kutyát, az meg megint neki ment és megölte, úgyhogy megint reload és mondtam a kutyának, h inkább maradjon 😊

Vraaanyek
a kérdésem: lehet találni vagy szerezni is Daedric armort akár küldetés során, akár barangolva, vagy csak készíteni lehet????

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

van kimondottan ebony banya is tudtommal, sztem nem valtoznak vagy nem minden esetben

Az ércek újratermelõdnek, DE mindig más lesz. Tehát ha kibányászol egy vasércet, legközelebb lehet, hogy pl. Ebony lesz helyette.
sziasztok!

Azt megtudnátok e mondani, hogy ha egy bányából kitermeltem az ércet akkor az már mindig üres marad, vagy idõvel lesz újra ? csak mert ebony-ból alig találtam, összesen egy ilyen bányáról tudok, ott se volt túl sok
Szerinted a játék majd kitalálja magától, hogy melyik shout kell neked? Fel kell oldani manuálisan, bemész magic részbe, le a shoutokhoz, és R gombbal feloldod õket.
sziasztok!

találtam 3-4 shout szöveget de nem tudom hasznalni merthogy kell sárkány lélek..párat megis öltem de semmi..kell esetleg vmi, vaaagy elkell menni a mikulásokhoz lappföldére? (greybeards)
mintha valami rémlene is, h 1.2-es peccs utana random sarkanyok nem akarnak támadni...

viszont zavar, hogy az innen nem mesze lévö felszíni dungeont megint nem adta be clearedre, eddig asszem ez a 2. - kerestem bejaratot, néztem local térképet semmi,
jah bocs, nem is ez zavarna igazabol, hanem hogy nyomi Draughok, mégha specko valtozatok is, TÚL SOK LÖVÉST KIBIRNAK vicc volt komolyan

pedig sztem nem xarral dobaloztam rajuk

Epic Glass Bow: 76 a fegyverre írva, alul 94 - gondolom ebbe mar minden bonusz benne van - edit: igen most nézem - Glass 18 dmg-es nyilvesszöt POCSÉKOLTAM ezekre a patkanyokra, viccc - min 4-5lövést nyeltek a faszok :@@@@

Az Azura síremléknél posztoló dark el papnõt próbálta már társként? Azt állítja magáról, hogy ifjú korában sorcerer volt. Én hûséges típus vagyok, eddig kitartottam Lydia-nál, de lehet, hogy ki kéne adnom neki a jól megérdemelt obsitot, mert ez a darkelf nõci érdekesnek tûnik. 😉
na ha a 30 nem, akkor egyszer se töltöttem vissza, beszarás, türelmes voltam - már majdnem ott voltam az Ivarstead(Riftenhez eleg közel) mellett isarknaylelöhely mellett, mikor random jön egy sárkány, jah igen, rögtön az Imperial Army tábor mellett, repked stb. próbálom vel felvenni a kontaktot, de semmi

mindig elrepült egy idõ utan, fasz kivan mondom - a mentésem pont ugyvolt, hogy a lovamat mindig támadta egy hülye medve, aztán lekellett szednem, de 10xerre mar meguntam es mentettem miutan leöltem a medvét a lovamrol😊

a sárkányt KIBASZOTT nehéz eltalálni, mert nem úgy repked, röppályát is kiszamitani nehéz, de akkor is szinte lehetetlen eltalálni, csak akkor van esély, ha viszonylag közel repül a földhöz, ellenben, mire odaér a nyíl abba a magasságba, õ már rég nem ott lesz, annyit elécélozni, lehetetlen

volt, hogy hamar elrepült, volt h többet körözött, teljesen random volt a dolog

egyszer nagy nehezen megtudtam sériteni, gyk eltalalta egy nyílvesszö, na arra már reeagált, de se shoutra, semmira, ha nem nyilas lettem volna akkor szopás - max mage vmi olyan spellel tudta volna megsebezni esetleg

aztán jött a harc és mar nemtom mi miatt ujra kellett kezdenem, de megint megkellett sériteni, szerintem direkt a tábor miatt jött a területre, mert elöször azt be is támadta, még azt is probaltam h odamek a táborhoz és onnan "pattogok" de le se szarta

aztan volt mikor megölt, 1mm élete lehetett mikor felkapott megrágott és elhajintott- sõt volt mikor a masik sarkanyt random encounterként beadta, vagyis nem random, de az is csatlakozott (amelyiknek fix a helye) vicces volt, mert emez pl akkor is csak repkedett, nem támadott meg

a sok bazdmeg utan mikor lattam elrepülni töltöttem be ujra, aztan par fight utan meglett, akkor is egymas utan ment le a két sárkány

Ez tényleg idegesítõ. Engem még ennél is jobban zavar, hogy gyakorlatilag le kellett szoknom a Fireball és többi területre ható varázslatról, mert Lydia drága mindig a legrosszabbkor dönt úgy, hogy rohamoz, és ilyenkor úgy dõl ki a tûzlabdámtól, mint a rongybaba. (Nem jöttem még rá, hogy mitõl függ, hogy mikor van kedve közelharcra. Hiába adok neki fasza íjat/varázsbotot, és veszem el tõle a jobb kardot, akkor is ugyanúgy nekikmegy a saját fogpiszkálójával. Pedig idõnként az íjat/varázsbotot is használja...)

Összefoglalva, szerintem éppenséggel nehezebb társsal játszani, mint nélküle. Szvsz egy varázsló karival pont a "fölenchantolom/kovácsolom magam, oszt vakon nyomom a tüzet/fagyot mindenkire" módi a pussy módszer. 😉
BEAST
Nem sok ismernivaló van vele kapcsolatban sem. Kb egy rövidebb hajú Lydia. 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Tudom, hogy vannak sunyulósak. 😊 A whiterun-i dark elf csaj pofázását meguntam, a riften-i nõt nem ismerem, majd meglesem holnap. 😊
Vannak sunyulós társak is... nemtom mennyire lapulósak, de van egy felbérelhetõ zsoldos pl. Whiterunban a vadászboltban.
BEAST
Lehet nem harcosokkal kellene próbálkozni. 😄 A Rifteni házhoz járó nõ és a Whiteruni dark elf zsoldosnõ is jól lopakodik.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Thief karakteremnek nem a legjobb társsal menni 😞
gabo91
Ja hangulatos, meg jobb szeretem én is ha éjjel kint mászkálok van velem valaki. Egyedül csak az idegesít, ha bemegyek egy kis helyiségbe, õ megáll az ajtóban, és nem tudok tõle kimenni, arrébb rugdosni nem lehet el nem férek mellette...

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

fejembe van a térkép csak a neveket nem tudom😄

nem mondok róla többet, gondolom lesz oda küldetés. Ott akkor jártam mikor levertem egy csomó Fornsworn táborozót, csomó varázsló volt köztük távolról küldtem rájuk a Furykat ezek meg elintézték egymást szépen😄😄, volt ott egy jeges ember, egy hagraven is, aki éppen egy döglött óriás felett tartott szeánszot. Na az a barlang pontosan ott van asszem...hely rémlik és a jelek a térképen is...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

PiszkosFred
Huh, az a barlang fontos szerepet jatszik pedig majd a kesobbiekben, jol jegyezd meg merre van 😊 Spoiler nelkul kar lenne tobbet mondani rola.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

így is hangulatos az sztem mikor jön mögötted valaki, és a hangeffektjei ugyanúgy megvannak támadáskor...benne van "I need something" és akkor pl azt teszi, amit kérünk tõle.

Voltam egy érdekes templomban tele csapdákkal ott pl ha ráléptem egy kõre akkor egy tûzlabda eltalált ügyelni kellett arra is, hogy a társ ne lépjen másik kockára rá erre volt jó ez a kis apró párbeszéd...ott majd lesz valami egyelõre nem bírtam kinyitni az átjáró ilyen szobor fej van elõttem állok ilyen körökön és szintén vannak jobb oldalt szibolizált kockák. Annyira sok helyen jártam már, hogy nem tudom sajnos minden mellék/ talál helységet megjegyezni:S

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

BEAST
Az az 500 pénz semmi. Ezen kívül semmiben sem rosszabb, mint a többi társjelölt. Látszik, hogy szerettek volna többféle karaktertípust lefedni, de már nem volt kedvük/idejük/akármi, hogy mindegyikhez külön küldetést is csináljanak.

ja igen én fizetni tuti nem fizetnék társért😄 az már túlzás lenne így is akadnak dögivel itt-ott amott...

BEAST
Igaz én vadászüzletet írtam, lehet ez zavart meg téged. Tehát a vadászboltban találtam.

jaa az egy zsoldos...😊 tehát akkor nem a Warmaidenrõl beszélt Beast, hanem a másikról😊

pókok, nagy varázsló tömegek ellen pillanatok alatt meghalt nálam vissza is töltöttem, de ilyen egyszer egyszer fordult elõ, csak, mint érdekesség... viszont valóban nagyon jó az emberi ellenfelek ellen

SzirmosSzisza
Bemész a városba és egybõl bal oldalt van ilyen kocsma / vadász bolt. (két testvér üzemelteti, a másik az húst árul a piacon). Na ott ül a sarokban egy arc, aki 500g-ért jön veled.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

nem, mert Avenicci a vezetékneve...Proventius lánya, de a kovácsnál dolgozik. Nem is tudtam, hogy õt is magaddal lehet cipelni nálam nem engedi

gabo91
köszi!
hm... azt hiszem tudom mire gondoltatok...
gondoltam alszom egyet éjjelig, ezért kivettem egy szobát a fogadóban...

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

Egy tanács: Tégy egy sétát éjszaka a városban.
BEAST
Pedig van ott még egy pár. Nekem az egyik "kedvencem" is ott kezdõdött. Nézz körül jobban, tölts el egy pár napot a városban.

gabo91
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Eddig csak térkép déli részén tevékenykedtem. (kb 70 órányit) most jutottam el windhelmbe. Kérdésem az lenne, hogy kitöl lehet itt küldetéseket felvenni? Gyilkos gyerekt adott egyet, egy kereskedõ a lopott gyûrûset, egy kardot szereztem vissza a kovácsnak, megöltem egy sárkányt, és kb ennyi, legtöbb ajtó zárva sehol senki. Elég tré város. Illetve elkezdtem csatlakozgatni a felkelõkhöz.

na alea hellyett hogy tudtam ale-t irni az is jo kérdés, na mentem, belemélyülök😊 veszem az utam Riften felé, de elötte elnézek a sarkanylelöhelyre, Ivarsteadtöl nem messze

majd visszanézek forumra nemsokara

ja igaz, ale csak expert
persze hogy megcsinaltam😊 csak nem jegyzem annyira a küldetések neveit, mostansag xar a memoriam:/

Calver
kinyírtad a boszorkányokat, majd a silver hand maradványait, megtisztítottad Kodlak lelkét, te lettél a harbringer, valami rémlik? na ezek voltak azok.

Calver
100 nem, Aela csak 75-ig oktat, mint a legtöbb Companion-os, kivétel talán Farkas és Vilkas, õk master trainer-ek (90).
legjobb esetben - ha warrior kõvel + well resteddel tanulod 65-rõl - olyan 3 lövésnyire lesz 76-tól.

champions küldetést? de biztos megcisnaltam, de igy nem rémlik - konkrétan melyik volt az

biztos hogy lehet, mert már ott szerepelt az összesnél, a lehetöség, Follow me, i need your help

Nem is értettem, mert nem rémlik, hogy mondtak volna bármilyen szöveget is ezzel kapcsolatban, ha te tudod mit mondtak, akkor ird mar le, kivancsi lennék rá - de nem hinném, h mellöztek volna, mindig figyelek, ki mit mond, max néha átugrodik a szöveg, de az vmi ritak bug

Fantusz
Végig kell csinálnod a Champions küldetést, Aela, csak az követõen lehet társad, kisérõd, feleséged.

Íjászok kezdéskor hatalmas elõnyre tehetnek szert, Faendal 50-es szintig majdhogynem ingyen oktat, ha neki kedvezõen alakítod a "szerelmi háromszög" küldetésben a dolgokat.
Kisérõvel úgy mûködik az oktatás, hogy elkéri ugyan az aranyakat, de ott lesz az inventory-jában, s visszaveszed tõle (minimális összeggel kevesebb, mint amit fizettél neki).
A champions vezérek le lehetnek kényeztetve, mert nehézpáncél, íjász, egykezes, kétkezes, és block oktatót is választhatnak kisérõnek.

pff, akkor könnyen lesz egy 100as archerym aszondod ?:ddd mondjuk mar tan igyis van 70en

PiszkosFred
Mittomen, gondolom valami elozetes koncepcio volt, a valasztasi lehetoseg sokasaga. Hibas dontes volt a fejlesztok reszerol. Ennyi.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Mivel fel lehet venni õket kísérõnek, és a kísérõkkel tudsz tradelni, így kvázi vissza tudod venni tõle a neki adott pénzt.. kicsit exploitszagú, de ez van.
És ki mondta, hogy itt sok legyen? Legyen itt is kevés választható társ, de cserébe ne csak a játékos idegesítésére legyenek jók...
whaoo es ez hogy müködik akkor ? mert amint emlitettem mar végeztem - most odamek Aelahoz, tanulok 5 szintet es egyböl visszakerhetem a lóvét, az összeset ?😄

na akkor benézek oda majd oda, ált. csak nyilvesszöt veszek ott, még asszem körül is néztem, de nem láttam ott ilyen kiséröt

Lydia se rossz végülis, néha keményebb ellenfeleken sokkal jobb, mint gyengébbeken, olykor csomoszor ledownolják, maskor meg szétcsap mindenkit

BEAST
Nem is igazán a statjaik számítanak, hanem a stílus amit preferálnak. Pl Lydiát nem tudtam rávenni, hogy két kardot egyszerre használjon, ahogy arra se, hogy light armort viseljen. A dark elf vadászom, viszont a kétkezes fegyverektõl meg a nehézpáncéltól viszolyog.

Egyetértek!!!

BEAST
Én is így gondolom. Ha ló nincs... 😊

Fantusz
Az, hogy a kisérõd mennyire tápos, az többek között tõled is függ.
Õszintén szólva, nem tudom, hogy mi alapján számolják ki a kezdõ képességeit a lehetséges kisérõknek, hisz van lehetõség már elsõ szinten felfogadni valakit, s 50esen is.
Nem találtam stat leírást a kisérõkrõl, Lydia pl. megjelenik egy rozsdás vaspáncélban, pajzsos karakterként, de ha kétkezes fegyvert kap átvált arra, s nem fog pajzsot használni. Uthgerd már csatlakozáskor steel plate páncélt visel, ami erõsebb az ork páncélnál, orchis vértet csak akkor vesz magára, ha az fel van javítva (kovácsolás).
Gondolom fejlõdnek a kisérõk statjai, kár, hogy nem lehet megnézni, hogy mit is tudnak valójában.
A fõhõs azzal tudja befolyásolni a kisérõje harci képességeit, amit ráad, s itt jön be a képbe ismét a kovácsolás, enchant.
Egy jó fegyver, és egy erõs páncél a kisérõnek is életmentõ lehet.