The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

francois
És itt fõleg arra az érzésre gondolok, amikor Krosist az 5. próbálkozásra sikerült lezúznom, utána hihetetlen királynak éreztem magam😄

-.- nem, nem errõl van szó, csak örülnék, ha lenne egy jó kis társam, aki elég értelmes és beletudom mégjobban ezáltal képzelni magam - nem mintha ha ez igy nem menne, csak fasza lenne, ha olyan tipusú segítöm lenne mint én vagyok, ehhez meg valami olyasmi kellene amit leírtam

Az, hogy mögöttem kuksol, az semmi, nem veszem hasznát, sõt - mögöttem osongat, mert buta ahhoz hogy jól TOLVAJ, SNEAK, stílusba csináljon valamit - vár rám, én meg úgyis elintézem, STEALTHBE AKIT TUDOK!! AMEDDIG TUDOM, ha combatra kerül a sor, akkor se féltem magam, viszont akkor meg õ már még szarabb lesz - lásd elõzõ segítõm, pedig még jó cuccot is adtam neki, amit használt
DUAL WIELDBE TOLTA mégis gyenge volt - pedig úgyvoltam vele, hogy elõször úgy tesztelem le, amilyen alapból, csak az õ cuccaival, dehát mégis kapott kis ebony apróságot, kezdeni meg nem tudott vele semmit

francois
Nem vagyok irigy nem errõl van szó😊 természetesen mindenki úgy játszik, ahogy akar, csak nem biztos, hogy hosszútávon szerencsés, legalábbis én így látom.

Batmanci
Na, az még nem voltam!
De majdnem!

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

Nincs valahol részletes végigjátszás?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Molnibalage
Sajnos egy rendszer minél komplexebb, kombinálhatóabb és nyíltabb, annál könnyeb az ilyet kihasználni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

francois
Akkor Benor-t ne válaszd semmiképp, párszor amikor sárkány jött eltûnt és pont mikor levertem jön oda. Fura kicsit😄

Batmanci
Nem akartalak megbántani, ezzel tisztában kell lenned!
De egy olvasatban, ez jutott az eszembe, és egyszerûen rohadt jót röhögtem. Mivel utálok egyedül röhögni, gondoltam, megláttatom a többiekkel is az átfedéseket.
Még egyszer, elnézésedet kérem, ha úgy érzed megbántottalak.
Tisztelettel, Batmanci.

@Köszi a válaszokat, fiúk!
Akkor nem lesz bigámia! Nem megyek keletre. (Voltam már unásig)

félsz, hogy elárulták a titkot mi ?😄😊

francois
Ezt én tudom, Bat kérdezte, válaszoltam.

BEAST
Sõt, játsszon is helyetted.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

francois
Na pont ezt nem akartam😊 mert amit én mondtam, 200as sebzés még határon belül van, de sokszázas, meg ezres az már tényleg irreális és értelmét veszti a harc. Most belegondolsz, egy kezdõ vagy egy 10es szinten lévõ emberke elkezdi nyomni ezt, egy héten belül megunja a játékot mert 0 kihívás.

Fantusz
Ennek az égvilágon semmi értelme, semmivel nem leszel elõrébb, ha egy másik asszonyt viszel a házadba.
Több aranyat az sem ad, nem érdemes veszõdji egy újabb esküvõvel.

Na látod, pont ez az, ami aggaszt 😊 Lydianál szépen megszoktam, hogy erõs, mégha lámácska is szegény 😊 - mindig ment és csinálta a dolgát, jól bírta a kiképzést, hihi.

Az elõrementést úgyértem, hogy ha már lövöm íjjal az ellent, akkor a segítõm már intézkedjen és ne csak lessen mint a birka, mondjuk, lehet ahogy elképzelem, az csak egy FULL co-op játékban valósulhatna meg 😊
Vagy pedig, hamár Combatban vagyok akkor menjen és csapjon - mondjuk ezt az elf zsoldos is megtette, csak éppen sokkal gyengébben mint Lydia.

Pl. Ha én nyilazom az ellent, sokszor még a 2. lövés után se nagyon tudja, hogy mi a helyzet, HA kell neki annyi lövés - például lehet úgy, hogy én lövöm, õ meg automatice, megy rá lopakodva, és ha kell megcsapja

HA több ellenfél van a szobában, akkor lövöm az egyiket, ha kell besegít, de ha nem nem ÉS mivel Õ KÖZELEBB VAN a többi célponthoz így azt várnám el, hogy szépen LOPAKODVA támadja azt is, ÚGYIS AZT LÕNÉM NYILLAL, miután végeztem, az elözõ célpontal

Nemtudom, ezek kivitelezhetõek valamelyest ? vagy több AI-ra lenne szükség ?😊

Batmanci
Félelmetes!
Csak ámulok, és keresem az állam.
Micsoda, rafkós erpégések vannak.
Csak a sapkám tudom megemelni felétek!
Kár, hogy ez a játék halálát is jelentené.
Persze, a létjogosultsága megvan, mert része a játéknak.
Tudom már, miért vagyok egy csóró földönfutó. Mert nem vagyok élelmes.
Ennyi.
Azért, kösz.
Hihetetlen!

Ha a házasodásra gondolsz, akkor nem, csak egy lehet egyszerre, válás nem lehetséges, csak a partner elhalálozása után kereshetsz magadnak új asszonyt, võféjt :d

Matróz-e vagy? <#hehe>

\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"

francois
Ki kell nyírni vagy van egy mod, ami egy bizonyos konzolparanccsal másnapra semmissé teszi a házasságot.

Fantusz
Fegyverekbe úgy tudsz varázslatot enchantolni, ha elõbb megtanulod - ehhez szét kell bontani az enchant asztalnál (disenchant)

Spelleket könyvbõl lehet tanulni.
Spell Book-ot megveheted varázstudó kereskedõktõl, illetve lesz lootban is (vedd meg nyugodtan, aminek szükségét érzed)
Harcosnak szerintem kell egy jobb gyógyító varázslat, s elõször a restorationra gyúrj rá, hogy az állóképességet is vissza tudja tölteni, illetve képes legyen használni a spellt (legyen elegendõ mana)

nyomok egy plussz jelet a hozzászólásodra, szépen leírtad - MAJD kipróbálom 😉 thnks

hogy ne tudnám the elder scrolls V skyrim és amugy nem tudom mi ért vicces ha valaki nem érti a franchise-t és azt hogy mi a játék koncepcioja

PiszkosFred
Nem

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

igazábol igazad van ! de egy bölcs elmének is csiszolnia kell a képeségeit mert annyit tudok hogy nem tudok semmit .az oblivion nem volt ennyire össze tett szerintem én elégé belebonyolodtam és elvesztettem a folalat a spellek is teljesen mások nem lehet akérmit enchantolni csak gondoltam megjérdem hogy jok e a meglátásaim és ezért kérdeztem hogy megerösitse valaki a gondolataimat :d

Batmanci
Fantusz, több asszony lehet? Persze, más városokban.

Bármilyen magasságot el lehet érni. Van a játékban egy kiskapu, amivel minden különösebb enchant/smithing fejlesztés nélkül is bármilyen erõs cuccot lehet kreálni. A kiskapu annyi, hogy a fortify restoration potion a hatása idejére megemeli a hordott cuccok erejét. Egyszerûen:

1. Csinálni kell egy fortify alchemy-re enchantolt szettet (sapka, kesztyû, gyûrû, nyaklánc pl.) A szett minõsége szinte mindegy, a lényeg, hogy adjon valamekkora alchemy növelést.
2. ebben a szettben le kell gyártani egy fortify restoration potiont.
3. meginni az elkészített potiont
4. levenni-újra felvenni az alchemy-s szettet, hogy érvényesüljün a potion erõsítõ hatása a szettre,
5. csinálni egy újabb fortify restoration potiont. Ez a potion az erõsebb alchemy miatt erõsebb lesz, mint az elsõ volt.
6. Innentõl a 3-5. pontokat kell ismételni.

Minden ismétlés után egyre erõsebb fortify restoration potion fog készülni, amit legurítva egyre erõsebb lesz a fortify alchemy szett. Amikor már elégedett vagy a fortify alchemy szett erõsségével, akkor gyárts le pár fortify enchant és fortify smithing potiont, és azokat legurítva elkészíthetõ bármilyen erõsre enchantolt illetve kovácsolt cucc.

Lényegében bármilyen erõs szettet lehet így csinálni, ha megfelelõ számban ismételed a fenti 3-5 lépéseket. Megfelelõ számon nem százas számot kell érteni, 4-5 kör után is már olyan durva potiont tudsz csinálni, amivel sokezres sebzésû cuccok készíthetõek. De még a vicckategória százezres sebzéshez se kell 7-8 körnél több. Gyak, húsz perc alatt istenné lehet válni, akár egy bõrszerkóban is. 😄
Molnibalage
És hogyan lehet frissíteni? Akkor fostalikcsa a steam felület. Nem igaz, hogy egy kibaszott update gombot olyan rohad nehéz lenne minden játék mellé appikálni és rákérdezteni a user, hogy akarja vagy sem. Röhej.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Batmanci
Bocs, de beszarok a röhögéstõl, és nem tudom visszafogni.
Muszáj megkérdeznem: A játék címét, azt tudod?
Ne haragudj, kérlek!

francois
Nem. Spellekbõl olyan varázslatot tanulsz, ami a kezedbõl jön ki. Az enchant olyan varázslat, amit fegverekbõl tanulhatsz meg és csak az erre kijelölt asztalnál tudod belerakni mágiával még fel nem ruházott fegyverbe.

Fantusz
Annak örülj, ha mögötted van.
Mindíg utáltam, ha ész nélkül beleront a tömegbe.

Lopakodjon csak mögötted, s adhatsz neki parancsot, ámbár a legtöbb csatában erre nincs igazán lehetõséged.

Batmanci
Amellett, hogy egy igen nagy filozófus neve asszociál a Te neveddel, vannak kérdéseid.
Azt még nem kérdezted, hogy ülj lóra?
Ne gondold, hogy bántani akarlak, csak a nevedrõl nem az jön le, amit elsõre levennék. 😊

@Más.
Ahhoz képest, hogy le van tiltva a Steam-ben a játék frissítés, egy pillanatig nem szarozott, frissített.
Persze, lényegtelen. Úgy is felraktam volna. Kell az az 50% fagyálló.
Itt a tél, vazze!

francois
Igaz, heavy armor így már jobb lenne. Ugyanis inkább warrior felé húzódik a dolog.

de a spelleket be tom rakni vagy azok kulon vannak amit a fegyverekbe tok rakni??

francois
enchant asztalnál szét kell szedned olyan tárgyat, amiben van pl: "fortify one-handed" ezt utána be tudod varázsolni a fegyverekbe. Spelleket udvari mágusoknál és Winterholdban tudsz venni.
Az, hogy 20% v 40% skill növelés, attól függ milyen magas az enchant skill-ed + itallal lehet ezt még növelni. Ahhoz meg már alchemy tudás is kell. Amúgy ezek nélkül is "jó" lesz a karaktered én meguntam a hosszadalmas csatákat azért húztam fel az íjjamat.

Fantusz
Be kellett látnom, hogy ebben a játékban a mester szintû idézés lényegesen erõsebb lett, mint a destruction.
Sokszoros túlerõ ellen a destruction kevés, de ha jól értelmeztem a kérdést, akkor közelharcos karaktert szerezne, aki varázsol is.

Ehhez viszont a nehézpéncél jobb, mint a könnyû vért, egykezes fegyver, és a block (pajzos) alap.
Harcosként kell az életerõ, állóképesség, kevesebb lesz a mana, ezért a restorationból kell a két manareges perk, és ami a HP val együtt az életerõt is visszatölti.
Tömeg ellen kell valamit kitalálni, nem lesz lehetõség minden varázslatot kitanulni.
Lehet ez illusion (mayheim), conjuration (dremora lordok), erre sajnos a destruction nem igazán jó választás.
Persze lehet vinni társat, és a Sanguine rózsájával idézni dremorát, aztán egyik kézben a fegyver, a másikban meg a pajzs, vagy varázslat

és milyen varazslatokkal tok erösiteni ls hoinnan tudok szerezni olyan spelleket és jhogy an tudom mondjuk nem 20 % hanem 40 % ra?

francois
Ha kard akkor értelemszerûen one-handed, ha íj akkor archery, fõleg azokra tegyél perket, ami növeli a sebzést. Smithing-et és enchant-ot fel kell tolni 100-ra. Smithing-nél arra a fegyvertípusra is érdemes perket rakni, amit fel akarsz húzni, enchantnál is olyanra tegyél, ami erõsíti a varázslatot. Utána tudsz olyan tárgyakat készíteni, amik növelik a skill-t, ebbõl adódóan a sebzést.
Különben így értelmét veszti a varázsló karaktered, mert úgy is kardozni fogsz, mert klasszisokkal gyorsabban levered az ellenfelet, mint magic-el.

igen össze is futottam vele 😊 de nem volt kedvem, visszahozni az íjját(bocs, kardját😊), igyis sok minden van mar a quest listán

mondjuk arra is gondoltam, hogy lehet mindig mindent elkellene fogadni, questet, amit adnak és akkor jobban letudom "fedni" - mert akkor több területek lesz quest objecitve, ahova megyek, nemtom

egyébként Mjoll-nak, nem tetszett az akcentusa😊

Aela-t mar tudom hivni... egyébként egy kölzere sunnyogós, tõrrel, kardal szúrkálós mégjobb lenne, ez a Dark Elf is olyan lett volna, mégse tudott szart se 😊 szóval ilyen mégjobb lenne, de HA CSINÁLJA IS A DOLGÁT és NEM CSAK MINDIG MÖGÖTTEM LOPAKODIK - annak semmi értelme nemvolt, ld. elf zsoldos

de okés csak ugy akarom fejleszteni az egészet hogy jo legyen és a 200 sebbzést hogy tudom elérn i (milkyen fegyver milyen perkekkelenek )

francois
ahhoz 100as smith, enchant esetleg alchemy is kell, de 32es szinten még nem kell overhaulozni😊

Fantusz
Faendal tudtommal csak akkor követ, ha a küldetést neki kedvezõen csináltad meg.

Bárkit is választol, ha azt akarod, hogy fõleg íjjal, távolról osztogassa az áldást, nem tudod kivédeni, hogy idõnként ne kezdjen közelharci manõverbe, mindegyiknél van apalból is valami közelharci cucc is, amit el sem lehet venni.
Az meg már végképp hülyeség, hogy amikor Faendalnak odadtam egy kétkezes csatabárdot, rögtön azzal kezdett hadonászni.

Aela a Huntress egy jó íjász, ráadásul õ is oktat (expert), de nála is van közelharci csapkodás, s ami még gond lehet, hogy végig kell csinálni a Campions küldetést, csak azt követõen csatlakozik.
Nincs is talán több képzett íjász kettõjükön kívül, csak olyanok, akik használják az íjat.

Nem próbáltam még de állítólag Mjoll az egyik legjobb követõ (Riftenben él), viszont csak akkor csatlakozik hozzád, ha visszavitted neki a kardját.

PiszkosFred
Steamrol toltheto 19:00 ota.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

és hogy tudok elérni egy 200 as eröségu fegyver ami 200 at sebbesz?

francois
one-handed és light armor-t fejleszd esetleg az enchantot, kimaxolni talán nem kell. Meg a magic skilleket, destruction, conjuration stb. húzd fel, esetleg a destruction-t kinyomhatod fullba. Arra érdemes sok perket nyomni, amit gyakran használsz.

Batmanci
Na, még egy, 'oszt megyek sírokat fosztogatni. (Vazze, csak az ostor hiányzik! 'Kamion.)
Több asszony lehet? - kérdem halkan, körültekintvén, enyhe szégyenlõséggel.

Batmanci
Köszi, mert Sennába beleestem (nem, nem Bruno), meg Markathba!

Fantusz
Nem akartam szájbarágósan fogalmazni :-)
Nem kell másik városban élnetek.

Ysoldával tudok kereskedni, pedig Whiterunban van mindkettõnk háza.
Másik karakterem nem tud vele kereskedni, de neki nincs saját kéró, Ysoldahoz költözött be, neki csak a napi 100 arany a juss, illetve használhatja az asszony házát (alvás, cuccok lepakolása).

sziasztok kellene egy kis segitség igazábol érdeklödöm hogy ha elérem a maxos szinteteakkor nem tudok majd ott helyben perkeket osztogatni na szoval szeretném megkérni valamelyikötöket hogy segitsen nekem hogy hogy oszam el menet közben a perkeket 32 es vok és még 50 perk em lesz na szoval egy kezes ember el vok aki sokat tuzezik és varázslo .és innetol kérném a segitségeteket hogy mit volna ésszerû mimaxolni ?? elöre is kösz mindenkinek 😄

Batmanci
Tényleg ilyen szarul fogalmazok?
Ennyi idõ alatt már a googleban is megtaláltam volna. (Tudom, 'faszé nem ott keresem? Szeretek veletek "dumálni".) 😊
Na, fussunk neki még egyszer!
Ha Markathban van egy kecóm, de a csaj is markathi, akkor is felajánlja, hogy nyit bótot? Nem kell ahhoz másik városba költöztetni?
Kapís?
:😊) (Hú, ez nagyon troll!)

nekem van egy pálcám a Sam Quivenne küldetés óta, ami Dremorát idéz, nagy hasznomra van tömegek ellen😊

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Fantusz, ajanlj mar nekem vmi jo thieves követõt, aki tenyleg birja, es jol osztja a damaget
még lentebb kérdeztem, h Faendal-l mi a helyzet, hogyha, haragszik ram a levél miatt, lehetséges-e helyrehozni a "viszonyt"