The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt imádom én is 😄
Savaran
Nem rossz, de nekem ez a fajta feldolgozás jobban bejön, energikusabb fiatalosabb:

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

nemrég épp mondtam egy nyugdíj előtt álló kollégámnak, hogy az morrowind / oblivion (na neki úgy mondtam hogy egy kétezres évek eleji fantázia kalandjáték számítógépen) mennyire népszerűvé tette újra a komolyzenét (+ dark souls stb.)

megvan az összes, vagy lehetőleg az összes komolyabb játékzene albumom, és imádom is hallgatni

de pl ezt még sosem láttam korábban, tényleg komoly hogy egy játék ötlete alapján ide jusson a dolog :

https://www.youtube.com/watch?v=hnXD6FRZtn0

😊
malukah volt a kezdet ugye az ilyen jellegű videós játékzenében, mármint aki nagyon jó élőzenét produkált belőle, de ha tudtok mást is osszátok !
Utoljára szerkesztette: steweee, 2016.10.06. 17:05:40

PiszkosFred
Eltelik meg addig egy kis ido, hogy megjojjon a DLC, szerintem nyugodtan kezdj bele anelkul egyelore!

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Enderal.

ez a DLC a Skyrimhez vagy az Endrealhoz lesz ? nem is hallottam róluk

Igen, nem akartam spoilerezni. 😊 Nem véletlen írtam kegyetlenül jól megírt dark feeling.

Nem láttam még figurát, mint te aki ilyen türelemmel, képes ennyire nem rohanva haladni. Én is próbálom így de te igazán türelmes vagy. 😊

Nem muszáj, majd megcsinálod utólag 😊 Kezdj bele nyugodtan, max fennhagyod a játékot és ha azok is kijöttek, betöltöd a mentésed.
molnibalage83
Whoa, akkor ezeket érdemes megvárni? Egyszer akarom kitolni csak sanszosan, de akkor nagyon.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Szerintem kb. addigra végzek majd 😄 Viszont lesz a jövőben 2 DLC is. Teljesen ingyen azok is. (Golden Sickle kereskedőcéh és Rhalata alvilág az Undercityben)
molnibalage83
Basszus, nov. elején egy hét szabin leszek. Akkor el kezem már tolni ezt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Még egy kis Enderal: A Nehrim után féltem, hogy majd milyen lesz az angol szinkron minősége, hát így kb. 80 óra játék után ki merem jelenteni, hogy prémium minőség. És a dalok is...ha ezeket hallom, egyszerűen nem bírok kimenni a fogadókból amíg nincs vége. Mikor először hallottam a Winter Skyt, a hegyekben voltam, szakadt a hó, volt a környéken vagy 3 küldim, de bementem a fogadóba kajáért, a bárd énekelte, na mondom én ki nem megyek innen reggelig, inkább berúgok <#idiota>

Hajrá 😊 A melléküldik is tök jók, szép lassan végére érek a szép kis questlistának, de a főszál az kb. WTF jelenetek sorozata 😊 Keresgélem az állam egyfolytában. Amúgy ezt tuti észrevetted, de nagyon keményen belemennek filozófiai és ideológiai kérdésekbe is a szereplők, olyan valósnak érezni őket, mintha egy sorozatot néznénk. És persze senki sincs biztonságban, szépen hullanak a főkarakterek is, csak ennyit mondok. Tiszta Trónok harca, megszeretsz valakit, aztán...😄 Még annyiban van a GoT-tal párhuzam, hogy ez a harc amit itt vívunk, ugyanolyan kilátástalannak tűnik, mint az. A tét pedig ugyanúgy a totális pusztulás (ezt már a trailerben is említik!), de itt nem csak rajtunk múlik, hanem több kulcsszereplőn egyszerre. De van egy olyan érzésem, hogy nem lesz happy end, vagy maximum részleges.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Csak Calia élje túl...
Télvára újáépítés küldetést hol lehet felveni és hanyas szinten?

Még nem de hétvégén tervezem folytatni. 😊

Na, közben folytattam és elég beteg dolgok történtek itt, szépen összeraktam a képet, miután mindent átvizsgáltam 😄 Természetesen a felelős is meglett, baromi erős volt 😄 Voltatok már itt?
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.10.03. 22:17:01
Én ott tartok a főszálban, hogy kitört a háború. A góré elküldte a francba az ajánlatával együtt a

Nehrimieket 😄 De az ide vezető quest valami atom jó volt, wow, ennyi mindfuck jelenetet 😄 Most épp a sivatagban nézelődök a félig elsüllyedt faluban, ide úgy látom quest nincs, de a jegyzetekből kezd körvonalazódni hogy mi történt itt, eddig úgy tűnik, hogy az egyik lakos, miután nem őt választották elöljáróvá, aláaknázta a falut és a levegőbe röpítette. Kemény, vannak a főtéren is elszenesedett hullák menekülés közben + erre rájön a homokvihar ami épp kitört, nagyon hangulatos.

Így néz ki ez a hely:

Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.10.03. 15:27:37
Készülj fel rá, amíg eljutottam, ez nagyon nem vidám történet. De jó. Vannak benne bosszantó questek mint ahol megálltam 😄
Észrevétlenül kellene megszerezni valamit ha észrevesznek újra a nejárathoz kerülsz 😊

Kevés. Sokkal kevesebb, mint a Skyrimban volt.
molnibalage83
Mennyi nagy és gusztustalan pók van az Enderalban?

Annyira jó ez az Enderal 😄 Szinte éreztem, hogy ha ez a két nő találkozik, akkor párszor ráoltanak egymásra 😄 Vicces jelenet volt, Calia háttértörténete amúgy nagyon komoly, rendesen ki van dolgozva a kiscsaj 😄 Hol tartotok, aki játssza?

Annyiból befejezetlen, hogy jelen pillanatban egy quest szál (Golden Sickle - egyfajta kereskedőtársaság questjei) még nem került be. Egyébként még csak bugokkal sem találkozom, mégis kb. hetente vannak apróbb patchek 😊 Olyan dolgok vannak, hogy asszem 1 db könyv még németül van, amit találtam de az is lényegtelen.
PiszkosFred
Hat jonnek a patchek ez esetben is renduletlenul.

molnibalage83
Ez a másik, amiért várok. Anno a Nehrimet bejezetlenül adták ki. Remélem ez most itt nem áll fent. Akkor még az 1.5 (?) patch is adott hozzá.

PiszkosFred
Legalabb lesz addigra par patch es jobb lesz az elmeny.

molnibalage83
Én még el sem kezdtem, mert zajlik az RL élet ezerrel...

Az Aged Man-nél vagyok épp 😄 Lassan haladok.
Van az egyik introba is 😊 Hogy állsz 😊 Ha befejeztem a gonosz karit a falloutba jövök folytatni. 😊

Találtam egy sárkányt az Enderalban 😊
Amúgy a Bethesdának le kéne állnia ezzel a bárhová bemegyünk 10000000000 mp töltési idő, és minél előrébb kerülsz a játékban annál hosszabban. Észre kéne venni, hogy 2016 van, oké a Fallout 4 még így jött ki, de a TES 6-ot nem szeretném így látni. Nagyon nem.
Enderalban azért nézzetek le mindkét nagyobb tó mélyére Ark mellett, megéri 😊 Illetve brutál, hogy milyen gyönyörű tájakat összeraktak, van már vagy 100 fotóm 😊
Encore
Ebben a videóban egy modder részletesen ecseteli, hogy miért kell majd az új erzió után éveket várni, míg ugyanúgy lehet moddolni, mint a régit. De alapvetően az SKSE nem fog menni az újjal, új SKSE kell majd. Nyilván a textúra modok mennek majd, de a komolyabbak nem. De itt a videó:
https://www.youtube.com/watch?v=rpz5R_hHU88
Savaran

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

coolpet
Elfelejtettem mondani, hogy Enderal crafting erdekelne, a Skyrim-ot vegigtoltam 😊

Battletag: coolpet#2467

genndy
Juss el Fehércsermelybe/Fehérvágtába/Whiterunba, ott van minden, főszál úgyis odavisz rögtön. Mondjuk nem tudom miért vársz egy kis faluban rögtön arcane enchantert...
Olvasgass beépített Helpet, van, bőséges, segít.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Savaran
Két éve ugyanezeket kérdeztem én is a srácoktól itt a fórumon 😊

A kovácsolásban tudok inkább segíteni azt szoktam mesterien művelni, kell egy balta amit találsz fűrészmalmoknál, kell csákány bármely bányából, bemész bányába kibányászod az ércet, elviszed a kovácsműhelybe az olvasztó kemencébe elkészíted a tiszta öntecset, majd irány a kovács kemence ott további kellékek segítségével, bőr, bőrszalag(állatok prémjéből lehet a cserző állványon a kovácsnál kikészíteni) esetleg további más féle öntecs, készítesz páncélt fegyvereket, persze minden páncélhoz másféle vasanyag kell, és kell a perkpont a perkfában, Ha olyan problémába ütköznél hogy hol vannak a speciális ércek szólj bátran a fejembe van a skyrim térkép majd 500 óra után 😊

Ja és elfelejtettem nyílvesszőhöz kell érc és tüzifa, tüzifát egy tuskón lehet hasogatni bármely fűrészmalomnál

Utoljára szerkesztette: Savaran, 2016.09.07. 13:00:07

coolpet
A craftolasra hol van lehetoseg? Mert en meg csak riverville-ben vagyok de 1 favagoblokkon es tanning rackon kivul mast nem talaltam.
Sehol egy workbench, arcane enchanter, vagy alchemist table, shelter.
Hogy lesz az ore-bol ignot?
Hol tudok nyilvesszoket gyartani?
Hol tudok enchantolni, fegyvereket gyartani? Mertb lueprintem az mar van jopar darab.

A szerszamok mint a szegek, kalapacs, fogo toolbox ilyenek kellenek vagy csak toltelek?

PiszkosFred
Miert is? Csak par dolgot kell majd frissiteni a keszitoknek (librarykat, stb.). Minden mas marad ugyanugy.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.09.07. 12:10:57

coolpet
Sracok, van az a quest, amikor a major felesege bteg es fel kell gongyoliteni, miert.
Vegigcsinaltam a questet, azt irja, hogy menjek vissza a majorhoz a valasszal.
El is mondom neki az igazat a batyjarol, vegignyomkodom a parbeszedet, de a questet nem adja meg.
Marmint tovabbra is ez a pont a journalban.
Probaltam visszatolteni is, varni 1 napot, de nem fejezi be a questet.

Nektek?

Encore
Csak akkor a moddolást felejtheti el, legalábbis úgy biztosan, ahogy most csináljuk.
molnibalage83
Én egy LiS gyűjtői kiadását leszámítva - online változat már megvolt - 2012 óta nem vettem semmit offline. Amit vettem, azt sem kellett volna, a Risen 2 CE.

ezzel egyetértek. ugyan még steamen csak 1x vásároltam évekkel ezelőtt, és félek is ilyenre használni bankkártyát. viszont nemrég felvilágosítottak a paypalos fizetés előnyeiről, nyitsz egy számlát, rátolsz annyi pénzt amennyiért vásárolsz, és ha rosszindulatú támadást akarnának indítani, akkor se fog tudni a számládhoz férni, mármint a bankihoz, csak a paypalos adatait ismeri, max annyit bukhatsz amennyi rajta van

na igy már egy csomó játékot fogok venni online, néhány ezer forint nem fog odaverni a költségvetésemnek, és várom nagyon a játékfelújitásokat. M&M VIII. pl, meg egy csomó más minden. ha előre kellene fizetni hogy meglegyen a biztos bevételük és újracsinálják a sztorit modern köntösben, simán fizetek érte ! 😊

coolpet
4 mag + 4 HT szal.

Szerintem ezt mar csak az uj felujitott valtozat fogja megoldani, de ahoz meg nem biztos jo lesz az Enderal 😊

Savaran
a tied 4 magos nem? minek a 8 magos beállítás? nem értem

coolpet
Igazabol megvan a problema, a Skyrim nem skalazodik tobb magra, a 4-et tudja hasznalni, de csak reszfeladatokra.
A processzor sebessegevel linearisan csokken a betoltesi ido:
1.6Ghz -> ~1perc
3.4Ghz -> 30 masodperc.

Mar csak azt kellene kitalalnom, hogy hogy allitsam be azt, ha egx directx vagy TESV alkalmazast elinditom, tolja fel normal ertekre a sebesseget.
Egyebkent 1.6Ghz-en is <10% alatt van a processzor terheles a 8 mag/szalon jatek kozben, es csak az elso mag van olyan 7-10% kozeleben a tobbi olyan 1-2%-on van.

Max allitgatom a power settigset ha jatszani akarok, mert ez a game nem tolja fel az orajelet, minden mas meg igen ha szukseg van ra.

Savaran
Neked jóval jobb a processzorod mint az enyém, nekem fx6300black edition (6x3,500mhz) 8giga ram-al grafikus kártya: gigabyte hd7750oc 2 giga, ezért sokkal jobb a betöltési időd, az ssdm hyperx. Nekem a játék betöltése, kinyomva a bethesda introt 32 másodperc(a mentés betöltése is beleszámolva). És élsimítás nálam offolva van
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2016.09.05. 12:29:26

PiszkosFred
Vagy, kibirod igy meg par napig es az erkezo 64bites kliens megoldja a gondodat 😊

coolpet
Vegeztem egy kis kiserletet.
A proci 1.6Ghz-re van downclockolva, es ha kell akkor felmegy 3.6Ghz-ig.
Namost a Skyrim egy olyan allatfaj, ami nem tolja fel a procisebesseget, marad 1.6Ghz-en, es csak 1 magot kezel.
Amikor feltoltam a minimum proc sebesseget 100%-ra, a jatek betoltesi ideje <30S lett es a mapvaltasi idok <5sec lettek.

Mar csak arra kene megoldast talalnom, hogy a TESV.exe feltolja az orajelet, mert azert nem akarom allandoan 3,5Ghz kozeleben jaratni, es manualisan sem akarom allitgatni.

coolpet
Lemertem a start idoket.
Fomenuig 9 masodperc
utolso savegame betoltese: 1:03 perc
Windowed modban utolso savegame betoltese: 1:03 perc.