30713
TES
  • Fantusz
    Akaratod ellenére is hozzád vágnak néhány küldetést, de senki nem kötelez rá, hogy meg is csináld - ha nem találod a karakteredhez illőnek a feladat, egyszerűen figyelmen kívül hagyod a küldetést.
    A Tolvajok nyomulása nem nevezhető életszerűnek, de talán azért is lett ennyire direkten felajánlva a lehetőség, mert az Oblivionban meg az volt sokak problémája, hogyan lehetne csatlakozni a céhhez.
    Szerepet játszva egy karakterhez nem illik minden, pozitív, és negatív küldetés is, de ennek az az ára, hogy az adott karakternek esélye sem lesz megszerezni bizonyos képességeket, vagy tárgyakat, néhány sárkány kiáltást nem tud megtanulni, mester trénertől tanulni, bizonyos helyekre bejutni - de ezzel a játékban nem akad el.
    A Tolvajoknál egyébként néhány bemelegítő küldetést leszámítva a hatalmi harcról szólnak a küldetések, betörés, lopás, tolvajlás feladatok(végtelenített) mellékküldetésekkel lehetséges, ami nem különösebben szórakoztató, nem érdemes időt tölteni vele, a főküldetést viszont érdemes egy arra alkalmasa karakterrel egyszer végig vinni.
    A Sötét Testvériség ehhez képest valóban sötét küldetésekre küld :-)
  • laikuss
    Köszi, azt már láttam. Ezek szerint az alapban nem lehet. A másik kérdésre mit mondasz.
  • Holaaf
    Ezzel thief a moddal lehetséges amit szeretnél. Magyarul pedig itt Honosítások találod meg.
    Utoljára szerkesztette: Holaaf, 2017.01.06. 16:24:17
  • laikuss
    Sziasztok!
    Sokáig barangoltam és csak most jutottam Riftenbe. A párbeszédekből ítélve úgy látom nem mindegy melyik kapun megyek be. A tolvajcéh is nyomul rám, de nem szeretném őket. Van olyan választás vagy küldi, hogy kinyírjam a tolvajcéhet? Egyébként van egy pár küldi, csatlakozzak vagy beszéljek valakivel, de némelyiket nem akarom megcsinálni akkor csak hagyjam ki őket, hiába vannak felsorolva?
  • Fantusz
    Meg kell keresned három oltárt a vadonvan és arra elcastolni egy megfelelő varázslatot.
    Az első oltárt Helgen közelében találod, nem messze a tábortól, ahol egy másik küldetés miatt járhattál ( egy tört kerestél).
    Arra az oltárra tüzet kell varázsolnod.
    Szerintem mutatja marker is a célt, egyszerű en kövesd azt.
    Jég, és villám kell a másik két oltárra - nem hiszem, hogy meglepő, mivel ez a három elem tartozik a destruction iskolába
  • viktor25
    Sziasztok!
    nemrég eljutottam a pusztítás mágia 90 es szintjére, s kaptam egy küldetést ill. könyvet versel.
    Mivel nem én vagyok verselő Lina, bár lehet hogy ő tudná hogy mit jelent a vers, csakhogy valamiféle észak és délről regél.
    A végén meg befejező szöveggel hogy: ( itt állj ellen ), bocs de nekem nincs kedvem egész Obliviont felkutatni.
    A segítségeteket kérem, hogy nincs valami közelebbi célterület ahol ellen állhatok, hogy megkaphassam a pusztítás mágia mester köteteit.
    Előre is köszi.
  • Although
    Eddig se érdekelt, amit írsz ezután se fog. Egyetlen kérdés foglalkozok én azzal te mit írsz? Teszek rá megjegyzést? Pedig kurvára utállak mint a szart, de ennek nem igazán adok hangot. Mert nem foglalkozok azzal amit írsz, ennyire egyszerű. Érted a nem személyeskedem mondat tartalma. Te meg az életben nem éred el ezt a szintet.
    Egyébként meg szerintem fele se igaz amit leírtál, nem minden crpg fos és ha figyelted speciel Holaaf hasonlóan látja mint én? Még talán erősebb is a véleménye. Te meg megint bemutatkoztál.
    Edit: De látszik fáradtságot se vettél rá elolvasd mit írt. Egyszerűen csak hoztad a formádat.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.01.02. 16:23:40
  • Calver
    mivel láthatóan az aranybogárvirág átment szegény áldozat üzemmódba, akit mindenkinek sajnálnia kell, mert jajj őt bántják a csúnya emberek... gondoltam kicsit kifejtem.

biztos láttál már félőrült kétlábúakat, amint mennek az utcán és magukban motyognak, ugyanazt ismételgetve... nos, ez Although, egy jelentős különbséggel - ő a tévképzeteit mind kivétel nélkül az sg szerencsétlen közösségére, és elsősorban a Skyrim topicra okádja. legkevésbé sem zavarogva olyan apróságokon, minthogy minden amit leír orbitális baromság illetve hogy konkrétan senkit sem érdekel. volt már kitiltva, nem használt. párszor előfordult, hogy eltűnt pár hónapra, gondolom akkor a dokik megemelték végre a dózist, de hiába, mindenen a modern orvostudomány sem tud segíteni, egyszer csak ismét született egymás után 10 hozzászólásnyi inkoherens őrjöngés.

a páciens napi rendszerességgel emlegetett tévképzetei:
    - minden modern CRPG fos (ez uralja a betegünk elméjét, a legtöbb tünet ehhez vezethető vissza)
    - de főleg a Dragon Age 2
    - de tényleg, a DA2-nek aztán a jó kurva anyját (ezért különösen imádta mindenki a DA2 topicban, főleg amikor a játék még meg sem jelent.)
    - ő az egyetlen igazi "RP-s" a világon
    - a magyar fórumok szarok
    - persze neki megvannak a külföldi fórumai, ahol ő az istencsászár és mindenki tiszteli (valamint az ő apukája erősebb)
    - ellene mindenki összeesküdött és ő itt szegény áldozat
    - minden szava színtiszta igazság és végtelen bölcsesség
    - nekünk pedig megtisztelve kellene éreznünk magunkat, hogy egyáltalán jelenlétével emeli a Skyrim topic színvonalát

kihagytam valamit?

szerk: hozzászólás legépelése és csöppnyi visszagörgetés után látom, hogy neked is volt már bőven szerencséd a pácienshez, és valószínűleg tudod, hogy miről beszélek. no sebaj, akkor marad ez itt mint egy általános útmutató az Although-szindrómához.
  • Although
    Nem érdemes foglalkoznod vele. Olyan mint a magyar forumok többsége, de vannak rosszabbak is. Látod Fred válaszát is, nem? :) Neki Szaruman szokott kedveseket írni, nekem meg többen is :D Nem kell foglalkozni vele, nem te vagy az egyetlen aki elvesztette a fonalat. Alapvetően egy-két külföldi oldalra szoktam írni, mert ott van olyan ami nem hasonlít ehhez. Nyilván mindenkinek vannak rossz szokásai de a magyar forumokon ez személyeskedésbe csap át. Tőlem ilyet nem fogsz látni. És még néhány embertől, meg fogod jegyezni őket. Változni meg semmi nem fog.
  • PiszkosFred
    Ne akarjunk ebbe belemenni kerlek, induljon tiszta lappal mindenki az uj evben! (no meg k*rvara eleg volt mar energiavampirokbol)
  • Holaaf
    Ezt hogy s mint kell érteni ezt a szájnyalásos fejcsóválást, amit Calver "hozzászólt" ? Talán valami régebbi vita ügye húzódik a háttérben, elveszítettem a fonalat..
  • Although
    Bár nagyjából leszarom teljesen amit csinálsz :) Újév első napján csak neked először és utoljára :)
  • Calver
  • Although
    A DA2 idején sokáig nem fogadtam el, de végül is igazam volt. A Dragon Age Origins-el végérvényesen lezárult egy korszak az AAA játékok szintjén.
    Edit Anno a conanba volt egy angol kis csaj aki óriási rp fan volt, mint annyian mások ott. Megemlítettem neki. Majd egyszer csak eltűnt két hétre, tudni kell sose hit a solo rpgkben, szerinte csak emberek tudnak szerepjátékot játszani. Mikor visszajött annyi mondott köszi, és nem hitte valaha solo rpben láthat ilyen csodát mint az, annyira él az egész még emlékszem mondta,
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.01.01. 14:22:02
  • Holaaf
    Igen, ezt illett volna nem kihagyni:) Térdet hajtok előtte is, mert nincs más választásom de vele véget is ért a DA. Hozzáteszem csak nálam, mert mások szerint ez botorság.
    A Tourment, a Wasteland 2 és az új ME szerencsére jönnek. Igazából egy igazi BG3-ra várok;)
    A SE-t soha nem fogom kézbe venni, haragszok a Beth-re a Skyrim miatt(is.) A barátok és a szakik szerint még a Beth-től megszokottnál is bugosabb a SE, ez a 64x meg semmit sem jelent ha normálisan teszed fel az eredetit. Aztán meg vannak kis szívhez nőtt apróságok, amiket soha nem portolnak SE-höz.
    A Tyrrany is ott van;)
    Utoljára szerkesztette: Holaaf, 2017.01.01. 13:49:46
  • Although
    Dragon Age origins megvolt?
  • Although
    Kickstarterrel visszajött az a világ. Ott a Tyrrany, jön a Tourment, ott a Wasteland 2 szóval van anyag rendesen. Nem használom a 32x-es verziót, és olvasgattam a Morrohunon is a hozzászólásokat. De kösz a javaslatot, nem akarok piacon árulni, kell egy szint a beleélésbe meg vannak meglepetések is mint a Reigion mod ami ötletes, tesztelgetni szoktam, most végig nyomom ezt a thief vonalat aztán meglátom, de új év, újra munka. Jön a Tourment 2017 márciusába. Meg ha elkészül az Enderal 64x-re akkor az is prioritást élvez. És még ott van az ME új része is amin agyalok.
  • Holaaf
    Még valami. Lehet ez csak képzelgés és nincs is így de a BG saga olyan nehéz is volt, mint amilyen tartalmas rpg. Ha rossz döntéseket hozol, bármilyen téren is az kegyetlenül visszaüthet. A legvégén Baál trónja fő gonoszánál, már majdnem vissza kellett töltenem egy 50 órával korábbi mentést. Mert lehetett volna átgondoltabb is a viszonyom a szereplőkkel és a fejlődés iránya is kissé meggondolatlan volt. De azért csak lement a rohadék:) és érdekes volt a vége is(mivé válsz.)
    Na manapság ez nem éppen jellemző, nyomkodhatod az otromba, kamu szövegeket olvasás nélkül is. Úgy sem számít igazán. Azért a PoE megállta a helyét minden téren, a Caed Nua jó ötlet volt a rajongóktól.
  • Holaaf
    Figyelmesen olvastam, követtem mikor tetted fel SE-t. Két okból vagy három okból mondtam. Egyszer azért, mert amit felsoroltál az ott van benne és nem fagy le. Lefuttattam és a Noble Skyrim komplett textúra pakkon kívül mást nem használ. Az Enhanc. vanilla trees moddal gyorsította, az enbboostal és az skge-vel stabilizálta a játékot. A telepítés nagyjából egy-két mappa átmásolgatása, nem tétel.
    Másodszor, nekem inkább tűnt hasznosnak,izgalmasnak és átgondoltnak, mint teli tömöttnek. Főleg, hogy ezeket a fő, pl. szükséglet mod ki lehet kapcsolni. Nem éreztem magam szimulátorban, azt a jelleget nem szeretem. Most egy pofás piaci standon(ismerem ez wgstein modja) árulom az eddig megszerzett javakat, készülök mágusnak tanulni az Akadémiára. Enai modokat akarom jobban kitapasztalni, használni, mert érdekesnek tűnnek. Mivel teljesen magyar az egész(kb. négyen csinálták), ezért a Interesting npc mod az biztos nincs benne, ahhoz egy MorroHun Team kellene.
    Harmadszor, olvasgattam az írásaidat és simán meg kéne próbálnod.
    És én mondtam hasonlót a BG utáni időkről neked, te pedig megvédted a PoE-t. Most kicsit én védem meg, engem azonnal berántott és emelem kalapom az ős Black Isle kemény magja előtt, csak rövid volt;)
    Utoljára szerkesztette: Holaaf, 2017.01.01. 12:22:16
  • Although
    Szerintem amennyire olvastam, ő inkább realizmus szimulátort csinált, már régen elmondta az rp a baldurs gate után meghalt.
    Meg nem szeretem modok százával teletömni a játékom attól nem lesz jobb. Én próbálok összeállítani egy kisebbet ami egyszer se fagy le, mod telepítő se kell hozzá. Ha valaki csak egy élőbb, érdekesebb karaktereket akar, esetleg jobb fejlesztés fát akar, stb. Az ebből össze tudja állítani, érdekes questekkel, egyszerűen csak nem sivár mint az alap. :) Persze relatív, alapvetően nem kevés, csak annak mint én aki többet várt tőlük. Ezt már a fallout 4-el megkaptam. :)
    Interesting npc-t is beletette egyébként?
    Meg ráadásul kull pack nem fut az SE verzión, mivel skse-t is használ. Tehát ez a csomag az SE verzióra lett összeállítva. Ha figyelmesen elolvasod :)
  • Holaaf
    Persze az alap történetvezetéssel gondolom nem tudott mit csinálni ő se de az Immersive Citizens, Alternate Start és társaik azért nyomnak a latba.
    más: Valaki írta, hogy egyik Vajákot sem vitte végig, mert megunta és szereti a Morrowindet stb. Hát ez élete legnagyobb hibája, hibáinak egyike! Emlékszem az első részben mekkora csavarok voltak és a Holló vaják felszerelése utáni kutatás alatt konkrétan majdnem bekakkantottam. Na az az extrém very hard rpg fokozat ott a kriptákban, azelőtt csak a BG 2 ToB legvégső bossnál szívtam ekkorát.
    Utoljára szerkesztette: Holaaf, 2017.01.01. 08:00:22
  • Holaaf
    Although
    Amiket felsoroltál azok szinte kivétel nélkül benn vannak a kull pakban. Ami nem pl. follower can relax, azt egy több funkciós mod foglalja magában, ez esetben az AFT. Talán meg kellene nézned, mert látatlanban nem ítélünk jól annyira és köze nincs a korábbiakhoz(szerencsére.) Szerintem próbáld meg, mert elég jó! A vadonban előre beállított mentésével kezdtem, 0. szint meg némi alapfelszerelés, neked is ezt javaslom és veszteni nem tudsz rajt.
    Utoljára szerkesztette: Holaaf, 2017.01.01. 07:46:40
  • coolpet
    Egyébként feltettem az MSI Afterburnert, állítottam egy venti profilt, hoyg 60 fok felett 100%-on pörgesse a ventiket.
    Így a Kombustorral nem tudtam 72 fok fölé vinni a kártyát.
    Toltam rajta GPU ram burnint és GPU burnint is fél fél órát, semmi gondja nem volt.
    Egyébként ez egy 151W TDP-ü kártya, és rátettem egy AC hűtőt, ami 250W-os kártyákat is tud hűteni.
    Szóval a stabilitással és a hőmérséklettel sem volt gond.
    Skyrimben csak kültéren volt eddig gondom, de mivel ott van csak mentésem, Whiterun és Halted Stream Camp közt félúton, ezért esélytelen a dolog.

Mindenképpen új kártyára kell majd befektetnem.

Köszi
  • Although
    Ha nagyon nem találsz megoldást akkor próbáld ki ezzel! Eredeti HD pack optimizált verziója, ez biztos elfut a kártyáddal, a stabilitás meg meglesz a 64x motor miatt.
    Optimized Hi-Res dlc
  • Although
    Írtam, 2 GB a minimum, ez valószínű azért van mert a texturát már nem tudja 1GB tárolni, ahogy nézem hamarosan a 4GB lesz az alap, az új konzolok már nem 512x512 és így a port sem olyan amihez elég 1GB. A megoldás ilyen esetben, keresel egy modot ami 1024x1024-re formázza a zömét és akkor elég lehet. Az F4-hez van egy nagyon jó. Talán ehhez is lesz. Esetek többségében, 2048x2048 a textura. Ahogy láttam az új tomb raider az már 4GB-al fut rendesen.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.12.31. 11:06:14
  • coolpet
    1 hónapja már megcsináltam a sűrített levegős tisztítást.
    Az Afterburnert még megpróbálhatom.
    Köszi!
  • Calver
    valószínűleg megsült szép csendben a kártyád. videokártya kifújása sűrített levegővel, valamint MSI Afterburner-t szedd le és húzd fel a ventit maximumra.
  • coolpet
    Most nézem, hogy a minimál VGA is magasabb az enyémnél (HD 6870 1GB). Vicc.
    The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition minimum gépigény

Op. rendszer: Windows 7/8.1/10 (64-bites változat)
    Processzor: Intel i5-750/AMD Phenom II X4-945.
    Memória: 8GB RAM
    Szabad tárhely: 12 GB
    Videokártya: NVIDIA GTX 470 1GB /AMD HD 7870 2GB

The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition ajánlott gépigény

Operációs rendzser: Windows 7/8.1/10 (64-bites változat)
    Processzor: Intel i5-2400/AMD FX-8320
    Memória: 8GB RAM
    Szabad tárhely: 12 GB
    Videokártya: NVIDIA GTX 780 3GB /AMD R9 290 4GB
  • coolpet
    Nosza, feltettem, jatszottam vele, es bizonyos helyeken kifagyasztja a gépet.
    De semmi más csak a Skyrim.
    Játszhatok én akármivel, nincs gond.
    A CPU 4 mag 20%-on, es 42 fokosak, de a GPU 99%-on, és 83 fokig felmegy kb 5 perc alatt, a ventillatorai meg 33%on mennek
    , de hangosak.

A legfrisebb DX, Chipset driver, Windows update, és VGA driver (ami 2015-ös a legfrisebb) van fenn, mindent végignéztem.
    A sima Legendaryval is voltak néha ilyen gondok, de as SE-nél fél óra után előjött, és most már betöltés után kb fél percen belül.

Gyanítom, hogy valami script vagy bug nyírja ki.
    Az event logban 4ból 2 fagyásnál ez van: Display driver amdkmdap stopped responding and has successfully recovered.

Az eredmény: monitor villog mintha nem kapna jelet, és gép nem válaszol. (num lock próba).
    Előfordul hogy reset után sem áll helyre a kép, monitor süket marad, csak teljes kikapcs után javul meg.

Erősítsetek meg, hogy gyanúsan új kártyát kell vennem ugye?
  • laikuss
    Én most éppen pihentetem az F4-et és éppen a Legendary-t nyomom és ez teljesen másmilyen játékélményt nyújt (jó értelemben). Nos ezért nem írnám most azt az F4-re, hogy sz*r mert kicsit monotonná vált nálam.
  • Andule
    Amúgy sztem tök érdekes dolog h altalanossagban mennyire nem szeretik az Obliviont. Ha leszamitjuk a fosztorit (ami rém béna ... bár sztem még mindig veri a F4 fovonalat) es a bénán megoldott skalazodast akkor roppant fasza kis cuccost kapunk. (Erre pedig kb egy hét után voltak frankó modok)
    Legnagyobb hibaja sztem az h "középtájon" jelent meg; értem ezalatt h a Morro után (minek következtében elég nagy volt az elvárás a tortenetet illetően is) és bőven a Skyrim előtt (amiben pedig már joforman mindenki elfogadta a durva lebutitasokat).
    A Beth sztem a Morro óta úgy adja ki a cuccait h "nem baj ha félkész, majd a modderek megoldják helyettunk". Sztem ez még ubergaz.
    Én speciel azt sem tartom olyan nagy was ist das-nak h 10 év után végre osszeraktak maguktól egy normális comp rendszert mikor már a tes3hoz is azok voltak a legnépszerűbb modok.

Igazából sosem tudtam rendesen megfogalmazni mi a bajom a Skyrimmel de folyamatosan volt vmi ami basztatott míg az Obliviont minden hibája ellenére élveztem.
  • Although
    Arthmoor gyakorlatilag semmi olyat nem csinál amit a Beth saját név alatt ne adhatna ki, minden modja gyakorlatilag unofficial de akár official is lehetne. Lore friendly az utolsó csavarig és ennyi elég is talán.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.12.30. 16:57:59
  • Although
    Legyen valami értelmes is amit csinálok.
    Oké most roppant mód élvezem a dolgot nem egy F4 de legalább modolható a karakter fejlesztés.
    Látom itt nyomják a kull pakot meg a light kull pakot. Ha még vannak akik szerepjáték szinten érdeklődnek akkor adnék pár modot amit teszteltem.
    Enisanion oldalát már betettem a vámpír modja is jó.
    Ami kötelező és alap a loose fájl remekül működik innen. A névbe minden benne van amatőrök de szívvel lélekkel nyomják.
    3DNCP
    És még pár mondhatnám Arthmoor modjai kötelezőek az unofficialtól kezdve mert azt is ő csinálja az Oblivion egyik legjobb moderre volt.
    Arthmoor
    Ezt nem teszteltem még de most fogom!
    Gray Cowl of Nocturnal
    Ez jó mod
    notice board
    A convenient horse műkődik kitömrítve loose fájlként.
    RS children WICO szintén fent vannak
    Better spelling
    Vivid weathers
    Steahlth kill for followers
    Followers can relax
    Ez egy érdekes mod
    Religion ez nem SE de looseként műkődik.
    SkyUI googleval megtalálható
    Relationship overhaul
    Immersion citizens egyik első likeoloja voltam
    Személy szerint ezt kedvelem
    Rustic clothing
    És utoljára de nem utolsó sorban egy fickó aki hihetetlen dologgal próbálkozik folytatja egy korábban elkezdett vállalkozást.
    Shadow of morrowind
    Legvégül pedig akinek van facebookja ha nincs akkor megtalálja a weboldalukat én is azt követem,
    A beyond of skyrim. A Bruma mod már béta állapotú.

Utoljára szerkesztette: Although, 2016.12.30. 16:44:05
  • Although
    Nálam ez nem szeretem nem szeretem kérdése. Egzakt értékelés kell hozzá, az, hogy valamit akciójátékosok tömegei vásárolnak az nem ok arra, hogy év rpg legyen valami főleg ha magukhoz képest is alulteljesítenek. Egy F4 után ez nem kérdés. AW2 és a W3 verhetetlen sztorival rendelkezik, az, hogy nem tetszik az egyéni szimpátia is lehet. Nyilván te az open worldot szereted. Meg esetleg női karikkal szeretsz játszani :D
    Az F4-ben a Beth bemutatta, mire képes élő lélegző npcket alkottak, Cait, Danse, Piper, stb, stb.. Ebből egy sincs az alap skyrimba. Illetve egy van a Dawnguardba, Serana. Edit: Ráadásul csináltak egy olyan kieget ami még a morrowind korszakhoz képest is jó! Nem egy hardcore rps akit ismerek írt is a metacriticre. Ez az egy volt amit értékelni tudtak a Beth elmúlt 10 éves munkájából a Far Harbour.
    És hozzáteszem, még ezzel sem volt esélyük a CD Projekt ellen! Ami most már végérvényesen felért a csúcsra nálam már a W2-vel megtörtént.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.12.30. 15:10:05
  • Plata
    W2 mint witcher?
    Witchert még egyet sem vittem végig.Gyorsan meguntam mindegyiket.Az elsoből még az enchancee edition is megvan.De minek.Witcher szerintem csak azért népszerű mert sok benne a meztelen csaj.
    W3-at nálam veri még a Gothic első része is.
    Ami a skyrimet illeti én szeretem.
    Nálam a Morrowind az első a Skyrim a második az Oblivin meg a tizes listán a harminckettedik. XD
  • PiszkosFred
    Koszonom ertekes es temaba vago hozzaszolasod.
  • Although
    Akkor a belső mod menüt használd ne az NMM-et. Azt még nem használtam, de látom van egy mod könyvtár a szerkezetbe akkor oda teszi be valszeg és talán automatán működni fog.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.12.30. 14:35:13
  • coolpet
    Na feltettem a gamet, es leszedtem az USSEP-et.
    Nincs a launcherben az a menu ami régen ottvolt, hogy módokat aktiváljak. Hol kell keresnem?
    Valamint load order?
    Nem használok sem NMM-et sem Mod Organizert es egyebeket
  • Although
    Igen így tűnhet de, mint írtam az év játéka címet simán megérte, nagyon szarnak se tartom, a folyamatról meg beszéltünk eleget már nem érdemes folytatni te is tudod én is tudom, milyen volt a morrowind mert írtad is mennyire meglepődtél , mikor elővetted, és te is látod. Főleg az F4 karakterfejlesztése után folytatni se érdemes. Ezt a moderek tudják javítani. Amit nem tudnak ha a tartalom közepes, a questek történetek nem csak általam részint rövidek, kevés, vagy nem. És igen az év rpgje címet szégyennek tartom. Mert ha a moderek sokkal sokkal jobb tartalmakat csinálnak hozzá és mi egy ilyne cégnek adjuk a díjat akkor nem a céget díjazzuk hanem azokat akik tényleg jó játékot csinálnak belőle. Alapvetően ebben van az eltérés köztünk, nem hiszem ha nem lehetne modolni ezzel olyan sokan játszanának. És a díjat így kellett volna megítélni. Egy CD Projektel nem történhet meg, hogy porba döngölik a moderrek tartalom minőségét tekintve, mint az interesting npc. Igen mit nevezünk rpgnek. Szerintem továbbra is azt amibe jó npck vannak jó történetekkel, jó karakterfejlesztéssel és ezek mixe. A skyrim egy jó szint nem több. Igen mai napig szégyennek tartom, hogy nem a W2 kapta meg.
  • PiszkosFred
    Maradjunk annyiban, hogy hamarabb kesz volt a Skyrim 64 bites belso teszt verzioja a bethesda.net es a mod tamogatas tesztelese miatt, mint ahogy a Fallout 4 felkesz allapotba kerult volna. Pontosan azert lett a Skyrim felturbozva, mert a bethesda.net es a mod tamogatas elsodlegesen a Fallout 4 miatt keszult el, es amig a Fallout 4 nem volt hasznalhato allapotban, kellett egy kliens, egy prototipus, amelyen a mernokok tudtak dolgozni. Elovettek a Skyrimet, atdolgoztak a felepiteset, a rendszert, a motort portoltak XB1 es PS4-re, integraltak a cuccost es azon teszteltek a harom platformon kozos szerkesztot (CK) majd az elkeszult modok publikalasat (bethesda.net).

Aztan amikor kesz lett a Fallout 4, a munka azzal folytatodott, a Skyrim meg ment a vissza a polcra, nem votl vele tovabbi tervuk. Eleinte ugy volt, hogy nem is adjak ki, hanem inkabb a visszafele kompatibilis listara kerul majd fel XB1-on (Todd Howard vagy Pete Hines nyilatkozta vmelyik osszejovetelen tavaly vagy azelott) es ennyi.

De az interju utan rengeteg visszajelzes erkezett, hogy lenne szukseg egy ilyenre, es barmennyire is szarnak tartod TE a jatekot es kopkodod minden topikban (meg a "milyen idojaras lesz hetvegen"-ben is), masok szeretik es szerettek volna vele jatszani. Ez, meg az ujabb nagy mennyisegu penz igerete miatt kiadtak az SSE-t konzolon, amely koszoni szepen, megint annyi penzt hozott a kiadonak, amely osszeg mas kiado nedves almaiban szerepel csak, az emberek pedig mai napig boldogan jatszanak vele, foleg, hogy vegre elerheto egy rakas mod hozza, amely eddig nem volt.

Na persze PC-re is kijott, mert lett volna siras ha nem, de isten igazabol annak, aki mar 2011 ota jatszik a jatekkal es minden hasznos modot kiprobalt, annak sok ujdonsagot nem jelentett az SSE, mert az alap SLE modolva meg mindig tobbet tud, mint az SSE es a hozza tartozo - egyelore keves szamu - modok. De, akinek kell, es nem volt meg neki eddig, az persze megveheti PC-n is, minden potya dollarnak orulnek amit kapnak.