The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Meg is halhatott, ha a világ végérõl küldted haza, illetve van esélye a bug miatti beragadásnak is.
Nem kötelezõ a mocskos dremora hercegek minden kérését teljesíteni, de ettõl függetlenül is, ha egy egyébként kedvelt kisérõdet elküldöd, lehetõleg ne a térkép másik végébõl küldd haza :-)
Laptopot játékra tényleg csak az vesz, aki mindenhová magával akarja vinni a gépét, mert mondjuk kollégista és állandóan utazik, vagy ilyesmi. És akkor is keményen a zsebébe kell nyúlnia, ugyanazt a teljesítményt kétszer annyi pénzért kapod meg laptopban mint asztali gépben, és még úgy is a laptop adja a gyengébb játékélményt a kisebb monitor, melegedés, zaj és kényelmetlen testartás miatt.
Egy jó monitor, és egy középkategóriás videokártya erre nem megoldás.
Arról meg én próbálom lebeszélni, hogy nagyon minimum konfigban gondolkozzon:-)
Laptop vs asztali PC harc folyik, de hiába olcsóbb az asztali gép, bizony annak is megvan az ára.
★ 汤姆 李
OC Guru-val húzod (és ha igen mennyire)?
Élsimítást és aniso-t is maxon tartod?
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
★ 汤姆 李
A lényeg, hogy most ezen ügyködök, hogy valami "gagyi olcsó" configot össze kéne neki hozni, hogy tudjon játszani õ is! 😄
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Az is kérdés, hogy pontosan mire van szükségetek. (monitor, ház van)
- alaplap
- winchester
- memória
- videokártya
- táp
Ebbõl a winchester sokszor "kisprórolható" ha van egy használható winyótok elfekvõben (lehetõleg SATA)
Egy új vinyó ára 15-30ezer között mozog, de nektek megfelelne egy régebbi használt "ajándék" darab.
Alaplap:
Mivel a spórolás elsõszámú szempont, így AMD processorban kell gondolkoznotok, s ehhez megfelelõ alaplalot beszerezni (AM3 foglalt ajánlott).
Másik kitétel a memória foglalat, ami lehet DDR2, vagy DDR3
15ezer körüli kiadás a lap (nem kell nektek drágább)
Memória:
Az alaplaphoz illeszkedõen DDR2, vagy DDR3
4Gb DDR2-es memória (Kingston) ára 17-20 ezer között mozog.
4Gb DDR3-as memória (Kingston) 10ezer Ft alatt van, sõt még a Corsair (1600Mh) is 10ezer pénz alatti összeg.
Adja magát, hogy inkább DDR3.
Processor:
A Pentiumok lényegesen drágábbak, ezért AMD AM3 foglalt, dobozos(hûtõvel együtt forgalmazott) kb 20ezer FT kiadás.
(AMD Athlon II X2 260 3.20GHz AM3 BOX - 18085 Ft az Ipon-nál)
Videokártya: a legdrágább eleme a játékra összerakott gépeknek.
Itt olyan kavalkád van, hogy ehhez már napi szinten kellene követni, hogy most ár-érték arányban hol is tartanak.
Mivel nektek nem csúcs kártya kell szerintem 20-25ezres kiadásból igen jót meg lehet venni, ami meghaladja a Skyrim minimális igényét, sõt talán az ajánlottat is eléri.
Konkrét ajánlatot szerintem szak fórumokon érdemes kérni (pl www.ipon.hu), és ha "ajándék"vinyót sikerül beszerezni, az is egy jelentõs könnyítés.
Amit felsoroltam, még azon is lehet butítani, de szerintem nagyon alapra nem érdemes lehúzni a konfigot, inkább legyen még benne tartalék, s valahogy kinyögitek azt a pluszt, vagy inkább halasszátok el a vásárlást.
Tápot azért nem írtam, mert nem tudom van-e a meglévõ dobozban.
24 pines csatlakozó kell a laphoz.
Nem tudom, miért nagy a csodálkozás mindig, ha kiderül, hogy egy barátnõ is játszani akar vele, és tetszik neki. Ez olyan furcsa? Ilyenkor mindig olyan érzésem van, hogy a lányok azok kicsit olyan csökött agyúak, nem tudnak egy jó játékot élvezni...? Nem piszkálódásból meg személyeskedésbõl mondom, tényleg, és elnézést kérek, ha így hangzik, csak kezd feltûnni, hogy ezen mindig csodálkozás van.
És hát igen, az ilyen árak miatt gondoltam arra, hogy egy asztali gépet összehozni biztos lehetne olcsóbban. Pl. egy ilyen, amit te is említettél, 9800GT kártyával, egy sima dual magos AMD procival meg hát ugye alaplap, meg hangkártya stb. stb. de csak nem lenne 130 ezer... 😄
2gb ram és nvidia 9800GT win7.
Link a laptophoz.
Ennek a laptopnak 127ezer ft volt az ára.
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
40es skill - Atromancy: megduplázza az idézett lény idõtartamát (2 perc, dual castolva 4 perc)
80as skill - Elemental potency: 50%-al erõsebbek lesznek az elementálok.
(Dark souls: a zombiknak +100 HP)
100as skill - Twin Souls: két idézett lény lehet vele egyszerre: thrall, elementál, dremora, esetleg zombi tetszés szerint (lehet dremora lord, és villám elementál kettõs - mindkettõ igen erõs)
Sárkány papoktól erõs destros botokat lehetet lootolni, amelyek képzetlenül is használhatók (Lydia).
A pusztító mágia ereje is a perkekben van, destruction a dual casting, impact, augmented perkek nélkül igen harmatos.
A lényeg az, hogy szilveszterkor barátnõm kipróbálta(!) a játékot, (mondta, hogy had indítson már egy karaktert õ is, tökre meglepõdtem), és nagyon tetszett neki, és játszani akar vele, de a laptopján esélytelen. És akkor beszéltük, hogy egy új laptopnál valószínûleg olcsóbb lenne összevásárolgatni egy asztali géphez alkatrészeket, monitor van, ház, bill, egér van, "csak" a többi kéne! 😊
Ramból gondolom vagy 4 giga kéne, igazából a videokari a lényeges kérdés, olyan kéne amivel már megy stabilan szaggatás nélkül, és nem low beállításokkal. Szerintetek hellyel-közzel mennyibõl lehetne így összehozni egy Skyrim-kompatibilis gépet?
FX-6300 / 8 GB / Asus R9 270X
FX-6300 / 8 GB / Asus R9 270X
Ashtyra: jah én is gyûjtöm a drága köveket, már nagyon sok van >.<
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Nagyon tetszik a játék de a végére kicsit megkeseredtem a bugok miatt amik már a végigjátszást is gátolják, pl Esbern, a The Fallen küldtés befejezése, stb
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
500 arany névérték, 15-ös tömeg. Ez tömegegységenként 33 arany. Csak a nagyon durva fegyverek és páncélok érnek nála többet. A tömegben található tárgyak labdába nem rúgnak mellette.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Elvben nem, gyakorlatban azért elõfordul.
Hangulati jelentõsége lehet a vérfarkasságnak, eldöntöd majd, hogy ez az állapot neked áldás, vagy átok, és lesz egy lehetõség a kigyógyulásra.
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Van jelentõsége?
Egy idõ után nem tudok majd kigyógyulni vagy küldetéshez kötött?
Mi hátránya van egyébként a farkasságnak? (eddig semmit nem vettem észre)
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Gigabyte Z68P-DS3, Intel Core i5 2320, Gigabyte GTX560 SOC 1GB, GeIL 8GB DDR3 1600MHz EVO Corsa, Western Digital 2TB
Nem tudom hogy volt-e már, de ez hatalmas!!!
Gigabyte Z68P-DS3, Intel Core i5 2320, Gigabyte GTX560 SOC 1GB, GeIL 8GB DDR3 1600MHz EVO Corsa, Western Digital 2TB
Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
kell hozzá dual casting perk is, ha nem csak egyszerre akarod "duplán", hanem egybegyúrva - 2,8-szoros manaköltséggel ad 2,2-szeres sebzést... nem igazán éri meg õszintén szólva.
"The trees move. Do you not see it?"
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
egyedül az imperial/storm̶t̶r̶o̶o̶cloak konfliktusnál nem tudod mindkét oldalt végigvinni egy karakterrel, de ez szerintem egyértelmû.
"The trees move. Do you not see it?"