The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Céhen belüli rangoddal nincs összefüggésben, hogy milyen lényeket idézhetsz.

Conjuration tudás, illetve a perkek befolyásolják az idézhetõ lényeket.
Elemetál agon expert szintû lénye a dremora lord, és a shock atronach, mind a kettõ erõs lény.
Dremorák közelharcosok, gyorsak, erõsek, a villám elementálok képesek távolsági támadásra, levegõbenlévõ sárkányok ellen, vagy magasvból lövöldözõ íjászok ellen is jók.
Necro ágat nem tápoltam, elemetál mellé az fölösleges (és viszont).
100as conjuration, és a perk szükséges két idézett lény hívásához, thrallokat én mellõzöm, hosszadalmas megidézni, és nincs is rá szükség.

sziasztok. most lettem végre arch-mage. lvl 24 vagyok

eddig nagy nehezen 1 frost atronach-al és bound sword-dal harcoltam.

most a sok-sok Throll Daedra Atronach Anyámkínja közül azt se tudom melyiket válasszam. :S

War. War never changes...

Banyapapa
Mit lehet kezdeni farkas csávoval ha miatta játéknak "annyi"?
Csinálom a bandájának küldijeit,de ha melletem van fast travelezni nem lehet,merthogy keresnek,és a legjobb hogy a duma menüje állandoan feljön,mintha az E gomb beragadt volna.

Count Adyn
jaja 2 mágus pajtit támasztottam magam mellé, azok is idéznek még 1-1 elementált harcban szép ki horda vagyunk😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Fantusz
100-as conjurationnal lehet idézni 2 zombit, vagy két elementál lényt.
Thrallok léte halálig tart, de ez csak részletkérdés, ha kisérõt is viszel, magadat is számítva egy 4fõs kis csapatod lesz.

A képen úgy nézem zombik vannak a csapatban, nálam 2 dremora lord, vagy villám elementál a segéderõ.

Carmang
Az a sok vitéz kicsoda a karid körül?
Nagyon hülyeséget kérdezek, ha megkérdem, hogy lehet-e több társa a karinak? <#circling>

Maximus4
Nem lehet,már próbáltam átugrani a kerítésen is😊Mindegy,egyszer csak megkapom😊

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Calver
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"hátsó ajtón" (ahol kijöttél) nem tudsz visszamenni?

"The trees move. Do you not see it?"

Maximus4
Fantasztikus!Azt se tudom mit kaptam😊
De a kulcs még mindíg sehol,nem értem.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

JethroHUN
Ha sikerül össze gyûjteni és befejezed a küldit, ne legyél mérges az óriási jutalom miatt.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Maximus4
Most ezt a feladatot csinálom:No Stone Unturned,amibe össze kell szedni 24 darab Stone of Barenziah-t.23 már meg van és egy pedig bennt van a Thalmor Embassy épületében.Ha odamegyek kulcsot kér,de senkinél nincs.Már két napja gyûjtöm a köveket,szóval nem szívesen hagyom ezt a küldetést abba.

Fantusz
Pontosan mirõl volna szó?
Vannak a játéknak hülyeségei, ilyen az is, hogy némelyik küldetést csak akkor hajlandó lezárni, ha a jelzett ajtón lépett be (vagy ki) a hõsünk. Riften közelében, ahol egy erõdkaput kellett kinyitnom, csak úgy fogadta el a játék, ha a jelzett barlangba is beléptem (végig menni nem kellett, csak belépni).
A nagykövetségrõl is a kijelölt úton, a csapóajtón keresztül kell távozni, a kulcs valamelyik thalmornál van. Ki lehet osonni az ajtón, vissza a kertbe, de a rab ott marad, és a küldetés is beragadhat

Maximus4
Egy kis segítséget kérnék.
Szükségem lenne Thalmor Embassy kulcsára.A hozzá tartozó küldik már kész vannak,de Delphine-nél nincs.Valakinek valami ötlet?

Count Adyn
Jelenlegi kedvenc kari kis csapatával😄
Dual bound sword, one handed dmg enchant mindenen amin csak lehet, 0 armor értékkel arat mint a halál😊
One handed és conjuration melett enchant fullra huzva😊 mellékhatásként 2 zombi lejárati idõ nélkül ha nincs kedvem harcolni😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Búék minden Skyrim rajongónak😊

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Enchant mint haszntalan skill? Olyan durván erõs, hogy az már már cheat számba megy!
Nulla mana költségû varázslatok, több mint 100%al megnövelt one handed, two handed és íj sebzés, kovácsolás, alkímia képesség, stb.

A legdurvább skill a játékban.

Ashtyra
Sziasztok! Szeretném tudni,hogy találkozott már valaki "beragadó" könyvekkel? Amikor egyszer betérve egy barlangba vagy ruinba felveszel egy még ismeretlen könyvet.Majd késõbb az a quest,hogy ezt a könyvet kell megszerezni,de nem adja meg,hanem elvezet az üres ládához.És természetesen a korábbi mentés betöltése sem megoldás.A másik pedig az,hogy egy már megölt bandit bosst(Linwe) kellene megölni bounty quest gyanánt.Dehát õ már halott,szóval õ is "beragadt".Van erre valami javítás vagy trükk?

Jagi
Én visszafogom magam de már 4 új prisoner vár lv1-en xD

H3LLBoY
XD! Én is így voltam vele, de most már csak egyet tápolok a többit majd késõbb...

Gigabyte Z68P-DS3, Intel Core i5 2320, Gigabyte GTX560 SOC 1GB, GeIL 8GB DDR3 1600MHz EVO Corsa, Western Digital 2TB

Count Adyn
Wáh nemigaz már ez a játék sose fogok a végére jutni már vagy 9 karakterem van mert mindig eszembe jut vmi érdekes kombináció amit ki kell próbálni😄D

Jagi
Jó ott mind, csak a dwemer még mindíg csuda ahhoz képest hogy egy sphere, vagy a többi enemy hogy néz ki.
A sárkánypácélt meg már csak azért is presztizs-bõl megcsináltam, mert én nem hajigálok ilyen haszontalan dolgokra perket, mint alchemy destruction, alternation, conjuration vagy enchant. Ez még nem az a fajta aki igényelné. késõbb ha lesz szép mod felteszem a trónteembe 2 bábura a 34 m-es trónom mellé. Akkor megcsinálom az ebony-t oszt kész 😊
De a heavy Dragon sisak brutális ahogy kinéz, ez tény^^

Hegi90
bár a DP maszkok csak a daedriccel állnak be a Matching set-be. Elég nagy baromságnak tartom...

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
egyébként steel fölött mindegyik Heavy Armorral el lehet érni az Armor cap-et, úgy tudom.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Lunki88
Tegyük hozzá, kinézetben is veri az összeset a daedric. 😊 Elõzõ részben nem nézett ki ilyen jól szerintem.
Fantusz
Sárkánypáncél készítéssel annyi az apró hibácska, hogy 100as smithing skill mellé elég sok pontocskát is rá kell pöttyinteni a perkekre.

Heavy armorból nem a dragon a legjobb, a daedric erõsebb.

tobias88
Carmang
Találtam egy ótvarnagy logikátlanságot (vagy bugot). Költöztetném át a lakásomat Whiterunból Solitudeba, mindent vackomat magamhoz veszek, overencunbered vagyok természetesen. Mivel gyalog nem tudok fast travelezni ezért bérlek egy kocsit. Kifizetem a csávót, de nem indul el. Utánanéztem neten, hogy mit csinálok rosszul, hát a túlterhelés zavarja szegény kocsit... mekkora baromság.
Lóháton persze nem számít a terheltség.

Carmang
Nálam megoldotta az összes Esbern beszéd problémát a Voice dekompresszálós módszer.

100-assal

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Sárkánypáncélt milyen kovácsolási értékekkel tudok készíteni? Mert gyûjtögetem már egy ideje a csontokat hozzá

Jagi
Én most adtam oda ami maradt a sárkánycsotokból. Kapott egy armor set-et Lydia is. Eleinte rondának tûnt a heavy armor, de úgy 1-2 óra "hidegvanmenjünkfelavarázslókhoz" meg "nézdmármiezfarkasmegmedve" után megszoktam, mellesleg brutális armor értékem van^^. Ha meg kell új pajzsra, vagy akármire, csak ki kell csontoznom egyet az ismert helyeken.

Jagi
A collegenál én is szoptam hasonlóval
mikor be akartam jutni...
volt egy sárgáarcú a kapuban, aszongya beenged, ha bizonyítom hogy én vagyok a bragonborn. 13x ordítottam le a fejét a létezõ ósszes shouttal, de sztem süket. Faralda-nál meg elköhintettem magam és Ó volt meg Á!

Nemtom mit lehetne vele csinálni ha nincs messze az elõzõ mentés reload

Jagi
Jaja. -.^

Nem tudom befejezni a The Fallen küldetést mert Esbern meg se mukkan. Tud valaki erre megoldást? A google és a youtue csak az elsõ Esbern bugot adja ki, az ajtóst. Lehet hogy ez csak nálam gond?

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Carmang
Én úgy szoktam megcsinálni, hogy nem adom el az értékes cuccot, hanem átmegyek másik városba, vagy kalandozok a környéken pár napot, hogy "regenerálódjon" az árus pénze, és akkor újra bepróbálkozok nála. Ha csak 1 cuccot tudok eladni, akkor így jártam, majd legközelebb eladom a többit. Ennek ellenére van olyan drága cucc, hogy senkinek nem tudom eladni, azt berakom a házamba. Nem tudom, a Speech képességgel, vagy szintlépéssel nõ a kereskedõknél levõ arany mennyisége, de megéri várni.

Carmang
A mórokra most pont a Redguardok illenek, néha úton is találkozni velük, de Whiterunban is grasszálnak. Nézd meg a ruhájukat, és az ívelt szablyájukat. Oblivionban meg inkább fekákra hasonlítottak.

Calver
ok, ízlések és pofonok, már régebben leírtam mi az egésszel a bajom: baromi nagy és felesleges nyûg.

viszont csöppet hibásan fejeztem ki magam: nem is igazán a játékélményt, sokkal inkább a játék élvezetét rombolja - elmebeteg Daedra hercegek küldetéseit megcsinálni szórakoztató... fél órát rohangálni egy városban h megszabaduljon a kétlábú egy sima dungeonon végigfutás utáni cuccaitól? lehet, hogy van akit szórakoztat, engem határozottan nem.

spec ezért szerettem jobban Oblivion rendszerét: lehet, h kevésbé volt realisztikus (bár még mindig furcsa érzés a realizmus szót egy olyan játékkal kapcsolatban leírni, aminek a központi témája nagy repülõ gyíkokkal foglalkozik), de sokkal kevesebb nyûggel járt... lezúztál pár unszimpatikust, elfutottál a kedvenc kereskedõdhöz, és lehajigáltad nála a felesleges szemetet, aztán költötted a pénzed amire akartad.

Fantusz
Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok

Fantusz
Konzol parancsokkal játszani nem játékélmény romboló?

Whiterunban van három kovács, egy fegyverkereskedõ, egy vegyeskereskedõ, egy alkímista és egy mágus - náluk csalás nélkül is elég sok cuccot el lehet adni.
Több tucat szétenchantolt vastõrt persze nem lehet elsózni egyszerre, de az Oblivion bartel rendszerét nem raknám a Skyrim elé, nem véletlenül modolták át azt is, és került be a Skyrimbe a modolt verzió.

Miért gond az, ha elfogy a kereskedõ pénze, ha csak vásárolunk?
Meg kell nézni, hogy van-e nála valami számunkra hasznos cucca, és megvenni. Lényegesen drágábban adnak, mint vesznek, de ez nem a "hogyan legyünk gazdagok" játék, fölösleges a szükségesnél több aranyat össze harácsolni.

Sárkánycsontot minden szívfájdalom nélkül ott lehet hagyni, ha nem célunk a sárkánypáncél kovácsolása, nagyon rossz a tömeg-érték aránya

B.U.É.K mindenkinek!!!!! 😉 <#pias>

Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676

Hmm, ez pont olyan lenne, mint Mark Twain-tõl az "Egy jenki Artúr király udvarában" címû kisregény. Szerintem meg is lehetne csinálni játéknak. A fejlõdés lényege itt az, hogy az 1900-ból jött jenki fokozatosan tanulja a középkori szabályokat és fejlõdik bennük, mert elkezdi õket a saját javára felhasználni (a regény végére a király utáni második ember lesz a királyságban, de nem egyszerû oda az út egyáltalán). A TES-es térképnézegetésrõl pl. mindig eszembe jut a Jenki, amiben Twain leírja, hogy Artúr korában annyira nem volt térképhasználat, hogy ha valahova el akartál jutni, akkor lóra ültél és egyszerûen csak elindultál, és idõnként útközben megkérdeztél valakit, merre van a vár, amit keresel. Többnyire persze nem tudták, vagy mesébe illõ leírásokkal válaszoltak, képzelhetõ, hányan jutottak el oda, ahova indultak. 😄 Bezzeg én Skyrimban csak elõveszem a "térkép" nevû varázslatot.

Bocs az offért.

és mikor lesznek olyanok,hogy középkori rpg,ahová mi a jövõbõl kapunk kütyüket és felvirágoztatjuk az ipari fejlõdést,ha eladjuk a dolgainkat és a mágusok szétszedik és megértik a mûködését?😊
wesker24
BÚÉK mindenkinek !
Teppik Amon
+DLC-kben gazdagot is 😄 (és remélhetõleg nem lópáncélt kapunk)

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Jagi
Lootban és modokban gazdag sárkányvérû új évet mindenkinek!

Jagi
Mi kockák járnak már ide xD

Maximus4
Boldog Új Évet kívánok,minden kedves fórumozónak!

Calver
mondjuk ez nem teljesen igaz:
tolvaj guild küldetéseinek végigvitelével (uesp-n írják biztosan pontosan mi kell) fel tudod tápolni úgy fence-eket (lopott cuccokat is megvevõ árusok), h darabjának 4000 aranya lesz... persze ezekbõl is kemény egy van területenként, szóval annyira elõrébb nem vagy vele.

Jagi
Nettlebane
Asszem Whiterunban kell odaadni a papnõnek aki a fa körül szokott kolbászolni, talán õ adta a küldit. Vagy nem 😊