The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem tudod kifizetni a vérdíjat, vagy leülni?

Sziasztok!

Whiterunban megakadtam, véletlen magamra haragítottam a guardokat, így nem tudok beszélni azzal akivel kéne.
Tud valaki erre valami megoldást?
én úgy tapasztaltam, hogy engem nem, de aki velem van azt igen.

Amúgy ha az új rend megszilárdul akkor is emgtámadnak ha csatangolsza világban?
Jagi
Van valami változás ezzel, vagy attól még fenn kell hagyni a nexus-os modokat?

Én is forswornék oldalára álltam, és nem volt semmi, kinyírták a fél várost nélkülem, aztán azóta barik vagyunk

Én ott bajban voltam, én sem tudtam h mi legyen. De a Forsworniak mellé álltam végül, aztán amikor felcserélõdött a rend a városban, akkor már nem volt bounty a fejemen, és mehettem. Annyi h addig nem mentem a város közelébe 😄 Azt hozzá kell tennem hogy a dutyiban melléjük álltam de azóta is írtom õket ha az utamba kerülnek 😄
Kérdésem lenne a No One Escapes Cidhna Mine nevû küldetést illetõen:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ti melyik oldalra álltatok? HA a Frostworn oldalra állok akkor kb 4-5 ezres bounty lesz a fejemen, ha amásikra akkor mi történik? nem tudom melyik részrõl kaphatnék több pluszt, mellesleg a Frostwornéknél ki kell írtani fél Markhart, nem?
Dehogy azonos. Ez hivatalos. Ha nem menne a leszedés, akkor steam://run/202485/

azonos vajon a nexuson lévõ packkal,vagy valami hivatalosabb anyag?
Tanulság: a következõ karimat, bármennyire is nem szeretem, de varázslóval kell kezdeni. Akkor még könnyen fejlõdik. Kb 35ös szintig ki kell maxozni legalább a restorationt, a destructiont meg pl az illusiont.

De ez jó példa más hasonlóan játszó embernek is. Én már 71es vagyok, és most kéne még nyomatni az összes varázslatot. Egyedül a restorationom kb olyan 65. A többi elég gyenge. Szörnyen sok mana, vagy türelmeseknek még szörnyebben sok IDÕ kell hozzá hogy már itt fejlõdjön. Ergo, aki maximálni akarja a karakterét, az mindenképp varázslattal kezdjen. Harc mindig lesz, és a kardozáshoz, íjazáshoz 70es szinten sem kell manaital, max health, de ahhoz meg lesz addigra kõkemény restoration, no meg okosan kell rakni azért a pontokat szintlépésnél, nem csak a manára.
Ezt a kimaxolás egyébként elrontottam, nem fogom tudni eltolni 81-ig mert a varázslás maradt a végére... És mivel már most nagyon sok hadakozás kell h nõjön a skill, és nagyon sok (talán 40?!) skill kell h szintet lépjek, ezért olyan lassan haladok h tényleg unalomba fullad sokszor. Arról nem beszélve h a világon nincs annyi manaital ami ehhez szükséges. Harc közbe meg nyilván nem fogok mindig várni h visszatöltsön az amúgy kevés manám. Csináltam egy két cuccot meg egyedieket aggattam magamra, és úgy lett olyan 350 a manám. De az sem volt elég a haladáshoz.
Kaptam egy olyan küldit, hogy nyírjak ki 5 hargreavest egy barlangban. Háát.... magamahoz vettem az összes addig eltárolt mana potit, ami iszonyat sok, átszámolva mondjuk h egységes legyen, kb mintha 100 db 100at töltõ ( Vigorous?) ital lenne nálam. Plusz kb 15 ultimate. És kb a 3/4-e maradt meg... és ez 5 nem túl erõs ellenfél!!!!!! Úgyh fel is adtam, lehet nem vagyok kitartó, de már most megkezdõdött a félév is tegnap, hetente kéthetente megyek haza, akkor játszok, de nem akarom h uncsi legyen.
Egyébként pecaboy te is ki akarod maxozni az embered, vagy varázsló vagy, vagy még "kis" szinten vagy?
Én 40es szint körül leraktam Lydiát mert nagyon sokszor inkább zavar. Jó érzés h ott van veled valaki, de már több hátránya volt mint haszna. Jah igen emléxek, ott 40 körül értem el a pickpocket ágon a +100 carryt, meg akkor csináltam olyan páncélt amire raktam + carryt. Kb 180al megnyomtam akkor a teherbírást, úgyh leültettem a csajszit. Egy egy embert kipróbáltam néha, de nem látom túl sok értelmét már.

Másik, hogy én azért ilyen teherbírással már elég sok küldit meg tudok csinálni anélkül h eladási-lepakolási túrát kelljen szerveznem. Amikor megtelek, akkor meg szépen van egy olyan napom kb amikor hazamegyek, pakolászok, nézelõdök a dolgaim között, ha úgy van hegesztek valamit, fõzök, barkácsolok, kísérletezek dolgokkal stb. Ezek elõtt persze elõször eladom ami nem kell... 😊
Én olyankor szelektálok: súly/érték arányt nézem. Egy 30at nyomó olcsó (1000 alatt mondjuk) páncélt nem fogok felvenni. Egy sárkány, daedra meg hasonló drága páncélt már nem hagyok ott mert jó a súly/érték aránya. Ilyen szempontból a glass cuccok a legjobbak szinte, ha már cucc, mivel könnyûek és elég jó az áruk. De egyértelmûen leghasznosabb ilyen szempontból a drágakõ. Csak az ugye azért annyira nem gyakori, de ne mis ritka szerencsére.
Kihagytad Whiterunban a bal oldalon lévõ kereskedõt, nem jut eszembe a neve.. de nála is ugyanannyi pénz szokott lenni mint a warmaidenbe. Hát ezt mondom, nekem már 700 a teherbírásom, és még nincs rajtam az amulett meg a gyûrû ami vész esetére van, nem szólva a +100 carry-s stoneról, meg az italokról, az már úgy elég húzós esetenként cuccilag. Pláne ha totál lepakolok otthon. Akkor bizony kb 500-700!!!! tehernyi cucc van nálam 😮 Azt akárhogy nézem, kb 5x kéne végigzongoráznom ezt a 2x24 óra várást... Na jó mondjuk 3x miután lepakoltam az érceket, ingredienteket, sárkányalkatrészeket, köveket, stb stb. Akárhogy is, nagyon sok cuccot kell eladnom amikor megtelik a hátitatyó... Ezért nem ártana ha lenne mondjuk Whiterunban is 2 ember aki szépen csinált 10-15K-t a befektetett pénzbõl... Meg mondjuk minden nagyvárosban egy ember. De szerintem ezt nagyon sok mindenki ugyanígy gondolta/gondolja mint én. Furcsa is volt amikor végre rá tudtam rakni a perkre, mert már izzotak a ládák breezhomeban a mennyiségtõl, és rányomom erre egyedül Riverwoodban az öcskösnél lett 11 ezer píz... Na m1 sok a duma, meg lehet oldani mindent nem arról van szó, csak ez is kényelmesebb lenne így ahogy mondom.
Az a baj, hogy pl. egy nagyobb barlang kifosztása után sokszor erõsen megközelítem a súlylimitet a sok loottal, és sanszos, hogy a következõben már nem fogok tudni minden értékeset felvenni. Szóval ha nekem nincs 250-300 kiló (egység?) fölös helyem minimum, akkor neki se vágok a kalandozásnak 😊

Félrerakni az értékes, de számomra haszontalan dolgokat meg teljesen fölösleges, hiszen elõbb-utóbb úgyis el kellene adnom, és csak gyûlne, gyûlne.

Jó megoldás lehet viszont a kísérõ, akit kiváló málhásnak lehet használni 😊 Bár mióta lecsapták a Vigilance nevû kutyusomat <#szomoru2> , azóta egyedül barangolok 😛 De sztem kísérõvel is csak halasztani lehet a túlterhelõdést; ha nem mész rá szándékosan a cucceladásra, elõbb-utóbb felgyûlik a sok "értékes szemét".
Hát ez az.. Nem reális h barangolok, meglátok egy barlangot és azt gondolom hogy juj hát nem kéne bemenni mert még küldetés fog ide hozni aztán mi lesz... ez így vhogy nem klappol nekem. De m1, annyira ez nem vészes. A pénzes dolog inkább. Hát igen, befektettem kb 30 embernél az 500 dolcsit, de annyival annyi. 500zal több csak 😞 Téves nem 30nál, inkább 30x, mivel egyik-másik kereskedõ elfelejti nagyfranc módon h fektettem be nála elõtte. Nekem meg csak már utána esett le h már adtam neki zsét... a kva anyjukat 😄 Fifikánsak ezek 😄 Am az uncsi lenne h mindig csak várok h el tudjam adni. Annyit úgyse tudok eladni, meg hát ha megyek másmerre közbe hátha történik valami. Jobb mint h 2 napig állok egyhelyben 😄 😄
Korábban írtam, hogy Whiterun a bázisom, ott pl. remek quest utáni "sell/pack-run"-t lehet csinálni.

Ha "manuálisan", nem fast travellel mész a városba, akkor néha kint van egy csapat khajit, közülük a meditáló cicának is adhatsz el cuccot. Belépés után pedig sorban: warmaiden kovácscsaj, warmaiden fickó, házam (érdekes cuccok lepakolására), Belethor, alkímiás csaj. Ezek elég közel is vannak egymáshoz, és egy útvonalon. Ha még mindig lenne valami, akkor irány tovább Dragonsreach, aholis az ottani varázslónak lehet eladni, bár az picit már messzebb van. Ez így 4-6 npc zsinórban. Ha még mindig van cucc, 2x24 óra várakozás, és újra 😉
Na, ezt én úgy kerültem el, hogy szándékosan nem mentem (be) olyan helyre, ahova nem szólt küldim 😊 Kivétel a szükségszerûen "muszáj" jellegû ill. semleges helyek, pl. városok, baráti falvak/táborok, magyarán ahol nincs ellenség.
A nagyobb kereskedõknél egyenként, mindegyiknél be kell fektetned az 500-at, és akkor ezeknek a kereskedõknek 2 naponta újratermelõdik az 500-zal több pénzük. Azért írtam, hogy "nagyobb" kereskedõk, mert pl. egyes whiteruni (majdnem whiteholdot írtam 😊) piaci kofáknál ezt nem lehet megcsinálni.

Ha nem akarod bejárni egész Skyrimet, cuccaidat eladandó, akkor vársz 2x24 órát és kész 😊
Aha azt vágom, most csinálgatom azokat. De egyelõre semmi xtra. Sokszor az is a bajom - meg sztem sok mindenki így van - hogy adnak egy feladatot, és 99 %-ban már jártam azon a helyen 😞 Ezt tudom h nem igazán lehet orvosolni, de most én tehetek róla h amikor még ismerkedtem a játékkal akkor egy csomót kalandozgattam, felfedeztem meg ilyenek? 😞 Na m1, annyira nem zavaró, de másodjára már vigyázni fogok ezzel. Elsõ kijátszás jó lesz tapasztalatnak.
Igen, a DB-s küldik is végtelenítettek.
Pedig a winter-collt is belevéve vagy 15 embernél voltam.... Am a speechem eléggé meg van nyomva, de csak azért mert rakni kellett a befektetõs perkre mert lófing pénzek vannak az embereknél anélkül... sõt, nem tudom h ez megint csak egy bug lenne e, de csak és kizárólag Riverwoodban Julianus fektette be normálisan az 500 lityómat. Ez azért gáz... Ok nem kell h mindenkinél 10K legyen a perk után, de ne egy ember máá tököm.. hát 11 ezer septim van nála. Kajak 4-5 enchantolt nyakláncot meg gyûrût tudok eladni neki mondjuk, hát az mi. Vagy 10 páncélt-fegyvert. De azt apránként otthon (Whiterunban) is elsózom amíg mászkálok ott. Ha el akarom adni a cuccaimat h legyen pénzem be kell járnom egész Skyrimet a kereskedõkért.... 😞
A brotherhoodosoknál még nem tartok, szóval nem tudom.

Olyat csinálhatsz Companionéknál, hogy végigkérdezgetsz mindenkit (nem csak egy npc-t), ki milyen feladatot adna, aztán ha valaki egyedinek tûnõ és/vagy szimpatikus küldivel kínál, azt fogadod el.
A DB-s küldetések is ilyenek? Night Mother feszt csak küld az emberekhez h nyírjam ki... sose fogy el? Mert a végén kiírtom egész Skyrimet basszus...
Amúgy jó kevés black soul gem van :S Bejártam egy csomó helyet, nem csak a nagyobb városokat, és 4et tudtam összesen venni... <#wow1>
Jaja, szerintem azok egy idõ után végtelenítettek.
A companions küldik mikor fogynak el? Már régen Harbringer vagyok, de még mindig van egy ilyen elehtõség hogy find leaders for work...
Már a harmadik lost heirloomot csináltam emg és hasonlókat.

Vagy marad a játékban mint pénz és egyéb keresés?😊
Black soul gem van (több kereskedõnél is feltûnik de a legtöbbet nekrók lakta helyekrõl lehet szerezni), oltár nincs (magyarán nem lehet készíteni black soul gem-et).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

skyrimban is van black soul gem? És necioltár is van?

már megtaláltam!

Akinek a fejébe ragadt a nyílvesszõ és nem tûnik el: konzol és írd be hogy "sexchange"

elõször átváltozol, majd újra a parancs és aztán újra az eredeti állapot😄
Count Adyn
kérdezze meg kezelõorvosát gyógyszerészét😄D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

másik a Hermaeus Mora questet érdemes elvállalni?
Ha fejembe ragadt egy falmer nyílvesszõ ami nem akar eltûnni, mit lehet tenni?😄
Jagi
Na vazz...! Whiterunban megvan a "nemfélektõledcsakmernagyobbvagy" kiccsaj? Tegnap hazamegyek oszt ott koslat a Breezehomeban... már az is. Ráadásul olyan szöveget nyomott le, mint még soha.
a, Asszem most kéne leállni, mert kaszabolás lesz a vége tényleg!
b, Alea-t viszem magammal és Lyidá-nak megmondom egy scripttel, hogy ha nem én jövök be az ajtól az elven warhammert leveheti a rackrõl és mehet a koponyaszaggatás.

AnarchoiD
En Bound Sword -ot hasznalom es ha elfogynak az ures gemek valoban ezt irja ki, nalam is millio gem van es mivel ki van talentelve conjurationban a Soul Stealer :

But make sure you
have a gem appropriate to the creature you're killing; don't trap
that Skeever soul in your Grand Soul Gem. Check the Enchanting
section for more information on Soul Gems.

magas speak -al dol a penz foleg a Merchant perk utan (trainernel training utan eladok minden szart es penzemnel maradok)

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

soul gemet árul*
Nem értem. Ha nem a kérdésemre ad valaki választ, akkor minek okoskodik. Konzol nélkül annyi aranyam van mint a szemét, és annyit tudnék csinálni mint a szemét. Írtam hogy kövem is van annyi mint a szemét. Mivel akármikor olyan egyed közelébe járok, aki soul gemet vásárol, megveszem tõle, az összeset. Ha üres ha teli. Írtam azt is hogy tudom h minek mekkora lelke van. Enchantolni is tudok, már nem is gyengét. Azt is tudom h a kisebb lelkek belemehetnek nagy kövekbe is és akkor szart sem érnek. És nem tudom hogy érted azt, hogy fejlesztéshez a kis méretû köveket ajánlod, mivel minél erõsebb, drágább cuccot tudsz csinálni - amihez ugyebár nem árt grand lelkes grand kõ, meg hsaonló - annál jobban nõ a skilled. Na persze aki félti az aryanát, vagy nincs, az lehet h máshogy gondolkozik. De akinek nincs aranya, azt nem tudom felfogni hogy miért van. Öcsém is 40es szinten van most, de pénze lófasz nem volt eddig. Fingom sincs miért, hogy lehet ez, amikor ezer meg ezer módja van h csináljon az ember egy kis pénzt magának. És hozzáteszem hogy minden de minden féle páncélból a lehetõ legfullosabb szettem van, beleértve a kardokat is. Annyi ingredientem, hogy a ládám már szabályosan visít h vegyem ki belõle mert szétrobban - mivel mindent összeszedek és megveszek. Annyi ércem meg sárkánycsontom van hogy a bányászok hozzám jönnek kavicsért h adjak. Ugyanígy van kövekbõl, kibaszott rengeteg van, és folytathatnám, minden létezõ dologból sokkal több van mint amennyi kellhetne valaha is.

Nagyképûen hangzott? Lehet. Pedig én csak játszok, semmi más. Nem csalok, utálom a csalókat, nem értem mi értelme van, elveszti a játék a prestigét azon nyomban.
Egy szó mint száz, hagyjuk az elõzõ kérdéseimet mert csak okoskodókkal találom szemben magam. Majd rájövök, ahogy eddig minden másra valahogy.
Azért köszönöm a válaszokat. Leglább még jobban tudom amit eddig is...
Fantusz
Enchant fejlesztéshez luxus, herdálás grand méretû lelkeket használni (kivéve Azura Star).
A black soul gemeket is érdemes elrakni, s ha majd 100as enchant skillel, dupla effecteket tudsz enchantolni, akkor felhasználni saját, vagy a kisérõd felszerelésének felturbózására.

NPC-ktõl lelkeket gyûjtögetni legjobb a Black Star, balck soul gemeket necromantáknál találhatsz, vagy a mágusoknál Enthirtõl vehetsz jó sok aranyért - annyit meg valójában nem érdemes adni érte, Enthir egy seftes drágan ad, olcsón vesz, de vannak nála ritkaságok (balck soul gem, daedra heart)

Fejlesztéshez a petty és lesser méretû köveket vásárold össze, s ha van elegendõ aranyad, akkor a common is belefér.
Greater és grand köveket azért tartom feleslegesnek erre a célra, mert ár-érték arányban ráfizetõsek lehetnek (értsd: nem adnak annyit az enchantolt cuccért, mint amennyibe a lélekkõ került)
A grand köveknek akkor van értelme, ha tudsz bele grand méretû lelket fogni (mamut, wishp mother, draugr owerlord, stb).

öööö, értem én, de nálam black soul gem nem is igen szokott lenni, csak 1-2, de általában inkább egy sem, mivel nagyon keveset árulnak, és még kevesebbet találni. ÉS. Mint mondtam, általában az elsõ mondjuk 3 banditát levágom, és el is szívja a lelkét, aztán a többinek meg onnantól nem. Pedig üres kövem van, mindenféle, szóval akármilyen lelke is van az öcskösnek valamibe csak bele kéne mennie érted?? És igen, újra van töltve a kardom, igen 10 másodpercen belül le is vágom nem hogy egyet hanem akár 5öt is.

Ezek fényében szerintem nem az a baj h black soul gem kell, de kipróbálom azért, bejárom skyrimet egy párért. Kösz a tippet
azért írta,mert a lélek nem válogat mibe megy bele..ha a rák elfoglalja a nagyot,akkor elfoglalja..nem tudom mi alapján mibe megy bele,nekem is cseszte már el óriás a grand kövemet,mikor volt üres greater is
Count Adyn
Nah akkor: humanoid lelkeket csak black soul gem be lehet befogni ez a te promlémád sztem.)

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

AnarchoiD
Hany nap kell hozza , hogy reseteljen egy dungeon ? (gondolok itt a WAX KEY picklock agra aminek ez az ertelme)

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Count Adyn
Jahjó elolvasom akkor rendesen😄D Elvileg ezt az üzit akkor kapod ha nagy lelkû lényt ölsz le soul trappelve, de csak kicsi köved van szabadon, ezért irtam😊

Ezt minek írtad? Nem szerepelt a kérdésemben erre vonatkozóan semmi, szerintem fejbõl tudom hogy minek milyen lelke van, nem ezt kérdeztem egyáltalán, azért kösz, egy választ már kaptam legalább 😄
Count Adyn
"kicsi" lény lelke belemegy minden kõbe, "nagy" lény lelke csak a nagyobbakba😊

Fogtam a fõ fegyverem, ráraktam egy soultrappet 10 másodperc asszem, van nálam állandóan minden méretû kõbõl vagy 40, még grandból is. És megyek megyek, gyûjtögetném a kis lelkeket, de nagyon sokszor az elsõ 1-2-3 ellen után már baszik elszívni lelket. És azt írja ki a bal felsõ sarokba h nincs elég nagy soul gemem.... ez bug, vagy csak valamit nem tudok? Hozzáteszem hogy amikor kis genyó pókokat meg medvéket farkasokat stb. vágok le, akkor szépen elszív akármennyit. Csak akkor problémázik amikor draugokat, szellemeket, banditákat meg egyéb félkegyelmû humanoid objektumokat hentelek.
Egykezes dedra kardon van a soultrapp, idejébe levágom az ellent affelõl ne is kérdezzetek, a másik kezemben általában vagy pajzs vagy a chillrend van.... És még egyszer jelzem, töménytelen mennyiségû soul gem van nálam, azzal nem lehet bibi. Segítsetek légyszi...
De ezzel nem mentem semmire korábban sem. Van VIA vezérlõm, de nincs benne semmi ilyen. Azért ismételtem meg a kérdést, mert reménykedtem, hogy most valaki olyan is ránéz, aki tudja a választ és még nem olvasta a kérdésem, mert elveszett az egyéb témájú kommentek tömegében.

Szóval ha valaki tud, segítsen!
Passz, ne haragudj, sajnos nem tudom😞
Nekem a "nem steames" verzió van meg, win7 (64) egy elég új gépen és megy zökkenõ emntesen, egyedül bugot a blades-es öreg hangjával akpcsolatban tapasztaltam amit le kellett töltenem