30713
TES
  • Kallahiosz
    Na szerbusztok.
    Lenne 1 kérdésem a gyakran módolókhoz:
    A kiegészítős itemek nek az id-jének az első 2 karakterét gyakran XX el határozzák meg ugyanis változik.
    Hol tudom ezt megnézni pontosan?
    Előre is köszi minden reakciót
  • Although
    A telepített dlcket jelenti amit írtam ahol a high texture pack is van...ott meg kellene jelenjen.

Molinblage: Hát én ismerőstől vettem amrikba és interneten letölthető változatot kértem. Persze ehhez nem árt valaki akit ismersz a sötét tengerentúlon :)
  • Molnibalage
    A postaköltség kb. annyi lenne, mint megvenni szinte a kieget. Kösz...
  • benőmenő
    Elvileg megjelenik dobozosan. Vagy külföldről, ahonnan szimpatikus, mivel nincs rajta régiózár.
  • PiszkosFred
    Percig ne aggodj emiatt :)
  • Although
    Speciel amerikából :), de lehet gond lesz ha a megjelenik a majd mert ez valamiért nem jelenik meg a telepített dogok között pedig telepítéses szóval lehet nem steames.
  • Molnibalage
    Ti hogyan szereztétek be a kieget? Mikor lehet már itthon kapni...?
  • Although
    Itt van akinek kell.
    Skyrim online
    sok minden benne van alapból ami egy multihoz kell nem véletlen offline mmonak hívják.
    De a questek nem olyanok
    És group dungeonok sincsenek.
    És mint írták valószínű a motor se jó hozzá. De aki akarja próbálja ki.
    Aztán majd írja le mi a véleménye :)
  • Although
    Közben én is rájöttem hogy a szerzői jogvédelem erre is kiterjed.Szóval igazad van.
  • PiszkosFred
    Amennyiben a Nehrim egy copyright alatt allo univerzum vagy szabadalmaztatott franchise, akkor ott is aggalyos jogilag. Ha sajat maguk talaltak ki, akkor nem, az sajat szulemeny. Ez esetben nekik kell(ene) levedeni, hogy mas ne nyulja le az otleteit es az altaluk keszitett anyagokat.

mindero:
    Teljesen mindegy. Minden szabadalmazott dologgal kapcsolatban fel kell venni a kapcsolatot a jogtulajdonossal. Hiaba csinalsz te egy rakos gyerekeket segito jotekonysagi koncertet, amelyen elszavalsz egy Jozsef Attila verset megzenesitve (bar ott lehet pont felszabadult mar a halalt koveto X ev miatt), egyeztetned kell a jogtulajdonossal vagy aki a jogokat felugyeli, halott muvesz eseteben. Nem feltetlen fog kerni penzt erte, de kell egy szerzodes. Illetve lehet csinalni anelkul is, csak ne lepodjon meg senki, ha egyszer hozza a postas az idezest.

A ME jogait intezo kiado/szervezet/akarmi-t nem erdekli, hogy a mod kivallo e vagy kutyauto szarsag. Ok azt latjak, hogy valaki hasznalja az o altaluk birtokolt franchise egyes elemeit, mindenfele engedely vagy szerzodes nelkul. Ennyi.
  • Although
    Ezt nem értem akkor a Nehrimet se lehetet volna kiadni nem?
  • mindero
    Mivel mindent, a modelleket, textúrákat, a fegyvereket, építészetet stb a semmiből hozták létre (Alan Lee rajzait felhasználva a filmek alapján), + anyagi érdekük sem fűződik hozzá, nem értem igazán milyen jogot sértenek meg.

Arról nem ők tehetnek hogy hivatalos fejlesztők képtelenek egy normális LOTR játékot csinálni. Van egy csomó modcsapat akik minőségi játékokat tettek le, pl: Third Age (Total War mod), meg Last Days of the Third Age (Mount and Blade mod) őket szerencsére nem szivatták.
  • PiszkosFred
    Nem, nem az. A mod keszitoi a hulyek, ha olyan meloba fektetnek bele orat es energiat, amely torvenyesen jogot sert. Ilyen egyszeru. Elobb kellene felvenni a kapcsolatot es tisztazni a dolgokat, aztan dolgozni. A vilag igy mukodik, foleg egy olyan vilaghiru franchise eseteben, mint a ME. Lehet szidni barkit, rendszert, licensz tulajt, de a keszitok voltak - ismet - a "hulyek".
  • bega82
    Ja értem, bocsánat! :)
  • CamelX
    Említett címek közül mindet végigtoltam minimum 2x, FNV-t 4x :) most a Baldur's Gate EE-t várom
  • CamelX
    Az alábbi megállapításom és az elmúlt napok diskurálásai a SkyRe modra vonatkoznak. Ott bizony fogyaszt a blokkolás rendesen
  • Szaruman
    Szánalmas...
  • PiszkosFred
    Dejavu erzesem van. Ugyanez a cirkusz mar megtortent korabban az Oblivion (es talan mar a Morrowind) eseteben is, egy remenyteljes MERP mod allt le, es mutalodott at valami fiktiv vilagga a licenszek miatt.

Halott ugy a peticio, de sok sikert hozza.
  • mindero
    Készül egy Gyűrűk urás mod Skyrim alá, csak épp a Warner Bros keresztbe tett nekik és leállítatta a munkát.
    Elég szépen haladtak már vele, nézzétek meg a moddb-n a képeket. Ha úgy gondoljátok érdemes megmenteni, légyszi írjátok alá a petíciót.

Middle Earth Role Playing Project PETÍCIÓ
  • bega82
    A blokkolás még nem fogyaszt staminát, csak amikor odacsapsz a pajzzsal. És akkor sem annyit, mint a power attack, csak miután megvan a power bash perk, de van, aki úgy játszik, hogy direkt emiatt nem tesz pontot arra. :)
    Mondjuk szerintem elég sok hasznos perk van ott is, ami miatt megéri 1H + pajzs karival nyomulni, még ha jóval kisebb is a sebzés, mint 2H fegyverrel.
  • Although
    Én értem ezt rengeteg ilyen rp-st ismerek az mmo világból mint CamelX. Nekik az volt a jó, azt szerették, ha nem is érted meg ezt el kell fogadni. Én is szerettem, néha nekem is hiányzik hogy már nem láttok nagyon ilyen játékokat és a régieket kell elővenni. De lehet egyszerűen ez csak arról szól hogy visszasírjuk a régi időket :)Ráadásul a történetek is nagyszerűek voltak. De mindegy is mindjárt itt a BG2 EE :)
  • steweee
    nem értem miért nem lehet összehozni a két dolgot ? először is úgy kell mozogni, olyan távolságból kell ütni különböző fegyverekkel, vagy pontosan célbatalálni a távolságiakkal hogy LEGYEN ÉRTÉKELHETŐ TALÁLAT.

ezt követően meg a fegyver sebzése, egyéb spec képességei, a találat helye és egyéb módosítók pl: power attack vagy éppen fáradtság számol egy sebzés értéket, amiből meg lejön a védekező páncélzata, jó időben megkezdett blokkja vagy éppen ő is támadott, és így sebzésnövelő szorzóval kapja a találatot... stb...
  • Although
    *rp-st
  • Although
    Ez így van, ezt nem is vitattam. Sokan mondják a Metacriticen a skyrim egy alaposan felmodolt oblivion. Nem hiszem hogy nagyobb élmény lesz a skyrim után, legfeljebb a questek meg a történet nem ennyire konzolos még félúton volt a morrowind és a skyrim között. Akkor már inkább FNV, Witcher vagy még akár a DA2 is. Ha hardcore rpg-t akarsz ahol a matek meg a taktika dönt és nem kell ügyesség annyira. Bár a witcher 2 is kiesik így. Vagy az SWTOR ami nagyon jó még az old school-ba :) Nekem tetszik a skyre mert gondolkodni kell hozzá, de tény életszerűbb mint a régi rpg-k. És ez vagy bejön valakinek vagy nem. Sok régi rpg-st láttam a conanba akinek nem tetszett hogyha épp bealudt a T3-ba akkor lehalt mert nincs space. De sok olyat akinek meg bejött. Nekem mindkettő megfelel :)Mondjuk a conan talán az old school rpg és a modernebb kivitel közötti legjobb átmenet, szerintem. Esetleg egy dolgot próbálj ki vannak az attrib modok amik visszaviszik az oblivion harcrendszeréhez a skyrimet és abba már több a matek akkor. Szerintem rád jobban illenek a B type free topic társ szavai, neked már ez a modern harcrendszer sem jön be, nincs ezzel gond de szerintem a dark soul rosszabb élmény lesz a részedre.
  • CamelX
    Hallod, tényleg nekiállok inkább Dark Souls-nak és kurvaanyázok ezerrel, de ez ebbe a műfajba nem játszik, és ezt magyarázhatod mindenféle régi címmel, nem fog menni, mert ez alapból akció rpg, és annál alapból kizárt a hardcore rpg, mert egyszerűen LEHETETLEN beleépíteni. Morrowind-be volt erre utolsó tényleges próbálkozás ahol skillek és dice rollok számították ki azt hogy valóban eltalál -e az ellen, de ez ma már egy indie produkciótól is túl merész lenne, mert 3D környezetben ma már ezt nagyon kevés ember bírná megemészteni.

Ennek ellenére csak ismételni tudom magam: imádom az Elder Scrolls egész lore-ját úgy ahogy van, imádom minden rész zenéjét. Amíg van türelmem játszani, addig játszom, nehézségi szintet nem állítgatok, úgyhogy most Skyrim félrerak megint egy évre, DE jöhet Oblivion, amit soha se játszottam moddal, úgyhogy alig várom hogy csemegézhessek újakból.
    Esetleg még Skyrimből megnézem a Moonpath to Elsweyr-t. Khajiit fanatikus vagyok, velük tudok legjobban azonosulni, és nagyszerű hogy így kialakították és hogy vannak fajok amikkel egyáltalán lehet így azonosulni.
  • Although
    Huh így érdekes lesz írta emberünk hogy megváltoztatta az arányokat, ha ennyire durva akkor az a conan védekezéséhez hasonlít, ott is pár másodperc alatt kifutok belőle egyszerűbb szaladgálni mint védekezni :D
  • CamelX
    Nem lenne rossz gondolat, ha 1 blokkolás nem fogyasztana annyi staminát mint 1 power attack. De hajrá, toljad neki hentelővel :)
  • Calver
    11 új hozzászólás, abból 9 Although, értelme pedig egynek sincs.

könyörgöm, valaki takarítsa már el innen ezt az elmebeteget.
  • Although
    Egyébként akkor valószínű nem tetted fel amire írtam korábban hogy nem érdemes feltenni mert lv100-g növelni fogja az ellenfelek képességeit. Ha viszont ilyen sokáig akarod nyomni akkor fel kell tenned azt részt is. De az szerintem is unbalanced lesz egy idő után :)
  • Although
    Személy szerint max lv40-ig gondolom játszani utána mint rpg már szerintem fölösleges.
  • Although
    Bár szerintem harcosként nem árt ha nem egyedül mész legalább lv35-ig.. :)
  • Although
    Használsz blokkot? az fontos volt korábban is mire mész pajzs egykezes vagy kétkezes? Na kíváncsi vagyok. Következő egy nord hentelő lesz...:)
  • Although
    Nem tudom nem hinném hogy rossz lenne, de te látod. Nem tudom hogy teszed fel de a jöttment banditák azok azok is maradnak az egy villámcsapás a legerősebb highman az kettő :) Persze igaz ha elérnének rövid lenne a dal:) Amik erősek az a ice bear, ice kardfogú, azok lélegzett visszafojtva :) Persze a nord dredh és felette. A bossok, sárkányok, necromage és felette. A harcos clasba még nem futottam bele nagyon durvába de volt pár azért ami nehéz volt. Most az egyk vámpír láthatatlanság spellt használva támadott, de mivel megjegyeztem a pozícióját nem volt nagy ügy :) nem tudom szerintem a sima bandita az nem lesz jobb lv8-10-én nálam és így tovább. Tény kicsit oblira hajaz a mágus volt a könnyebb kari. Ami biztos kell az a mágia ressistanc. Ezt írtad is ha tényleg nem segít írj a forumra. De én is ki fogom próbálni az biztos semmi értelme mágia ellenállás nélkül a skyreval játszani és ajánlott megválogatni a fajt is. A faji képességek amit adott hozzá jobbak mint z eredetiek .A kezdet kezdetén bizony jól jött az breton eruption az assák ellen. Agyalni kell az biztos. És próbálkozni.
  • CamelX
    Hát én bizony hogy nem olyan karival tolom mint te, de érdekes megfigyelés. Ugyanakkor cseppet sem vehető dícséretnek a SkyRe felé, mert 1 RPG-t minden kaszttal kompatibilissá kell tenni. Nálam hogy 42-es vagyok most, most megint túl könnyű lett még SkyRe-vel is, pedig egészen 30as szintig kénytelen voltam apprentice-n játszani hogy ne tudjon legyakni csak úgy holmi jöttment bandita.
    Összefoglalva: SkyRe véleményem szerint még mindig 1 lehetetlen próbálkozás, sose lesz balance-olva úgy ahogy kéne.
  • Szaruman
    Te magaddal beszélgetsz?
  • Although
    Illetve ha kombinálva lenne a skyrevel az szuper lenne akkor megjelenne ténylegesen a nagydarab kétkezes az mondjuk erőben a kicsi dps meg spedben lenne jó, etc,etc.
  • Although
    Azért meghaltam párszor a nevetéstől. Különböző mókás szituk vannak, az ősi nordok közül amelyik használja shoutot és nem az alap kategória az bizony, ha nem térek ki előle időben, falhoz vág és persze nézhetem ahogy miközben felállnék lehentelik a karimat. :) Ez sokszor megtörténik. Vagy a két kezes kard detto, rám vág még párat közben és morogva odébb megy :) Most azt mondom, ezzel, nekem egyenlőre az attribos modok nem kellenek.
  • Although
    pár kieg még.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    - ne nagyon használj 3-nál több iskolát, max4-et! - Ha jól láttam mozgásban is tudsz varázsolni. Nem tudom vannak e dobó fegyver modok de lehet érdemes szerezni egyet harcosként mágus ellen. A crossbowal nem érdemes szarozni míg felhúzod már halott is vagy. - Próbáld jól beállítani a sprintet kézre esően és cikázva támadni. Persze a gépnek jobb a reflexe szóval.. :) Ötletelni kell hogy lehet nyerni. Pl az illusion iskolának van egy mirror me spellje nem tudom van e alapból mert már el se indítom skyre nélkül a skyrimot, de ez készített egy clone-t rövid időre és az bizony baromi hasznos tud lenni :D Az egyik bosst, a legnehezebbet a forbbiden legend questben enélkül nem ment volna :D Tehát az illusion school egy harcos számára is jó lehet nightblade class vagy hasonló :D
  • Although
    Összegyűjtésem a hétvégi kalandozásom alapján pár dolgot.Azt elismerem korábban nem gondoltam volna, hogy perkes rendszerrel lehet hozni az Obli harc élményét, de ez az ürge megtette.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ami látszik lv 20 felett bedurvul egy kicsit, de nekem experten megy a korábban leírt telepítési szisztémával, amit az alap skyrim nem tudot elérni hogy használjam a fejem meg a dolgokat azt ez a mod eléri simán. És így azért megy. Szóval 1. Illusion iskola hasznos lehet mint mágus karakter, calm, fury, fear ezek borzasztó hasznos dolgok más mágus és élő karikkal szemben. lv20 felett már egy appert ice mágus is fire strommal szórakozik tehát állásból nem fog menni ahogy láttam, mozgásban van és és bizony a terület spelleket nem igen lehet kikerülni. Tehát gyorsan illusion spellek utána meg lighting alapú varászlat az megeszi a manáját. De fontos hogy te is mozgásban legyél ne álljál egy helyben mert skyre moddal nem működik. Ami jól működik még, ha jól kapcsolod be a perkeket a destructionál. De tényleg variálható. Függ milyen specializációkra mész. És hát igen a bossok azok nagyon nagyon durvák lesznek. :) Igazi Biowares élmény volt amit tíznél is többször töltöttem vissza. Sárkányokat még nem láttam csak az alapot de lv15 alatt az ellen sincs esélyed. Leginkább lv20 ami már biztos hogy túlélhető. Nos ennyi. Végiggondoltam harcosként így figyelve hogy lenne játszható. Hát pokol lenne az biztos. Még az se biztos hogy azon menne amin játszol. Borzasztó erősek a mágusok. valószínű közelükbe se jutnék csak a steahlt iskola működne valamennyire. Szóval élmény ez a mód. :) A srác iskolát nyithat ezért tényleg érdemes donatal megsegíteni az ürgét. És hát igen a perkek egy része a script extendedet használja ez látszik. Ötletes kreativ perk rendszer az biztos. Ennyi szerintem próbáld mágussal több sikerélményed lesz. Én is kipróbálom majd egyszer harcossal. :)
  • steweee
    azt meg lehet csinálni, hogy a sound mappa hivatkozását átteni dvd meghajtóra, és ott ugyanazok az almappák, csak a saját válogatott zenéimmel tele, ráadásul ugye 9 giga, és nem a vincsit basztatja a zene miatt....