30713
TES
  • Fehercsoki
    Próbáld ki, de nem hiszem hogy 50%al növelné az fps-t bármi is...(ugyanolyan grafikai beállítások mellett)
  • steweee
    ez mennyire lehet valós info ?

http://gamekapocs.hu/tag/kerub/blog/3298/skyrim_modolas_elso_lepesek

rengetegnek tűnik a javulás. ezek szerint szándékosan csökkenne a teljesítmény ha a vindóz szerint játékot indítunk ?

Na most, a telepítés végén kiderül, hogy ahhoz hogy a SKSE-i fusson a háttérben, neked az SKSE Launcherrel kell indítanod a játékot. De mi nem fogjuk ezt tenni, mert mi egy másik Launcher-t használunk (SKSE ezzel is müködni fog wink.gif ). Ez a Simple Borderless Window.
    Azt tudni kell, hogy ha egy játékot windowed modban játszól, akkor valamilyen oknál fogva könnyebben futatja a géped mintha fullscreen modban játszanád.Ez a legtöbb játékra igaz, így a Skyrimra is. Na de a windowed mod hátránya az a hülye keret amit mi nem szeretnénk. Erre van ez a mod. Elhiteti a géppel hogy windowed modban játszol, közben persze végig fullscreen modban leszel. Ez a trükk is igényli hogy az ő saját Launcherüket használd, DE! ez felismeri ha fel van rakva az SKSE és így automatiksan azt is használni fogja. Szóval, ezzel fogjuk indítani a játékot. Nálam közel 40-50%-os performance javulást hozott(!) ez a kis trükköcske ohmy.gif
    A windowed mod telepítése (lépésről-lépésre) erre található.
  • Kerub
    Minden ott van, csak nem általam hanem a belinkelt tartalmak végigvezetnek a folyamaton.
    Mindig olvasd el a modok leírást.

Nem is volt célom hogy részletes tutorialt írjak (ezt meg is említem a cikk elején). Inkább az hogy az akit érdekel a téma, az kapjon pár kapaszkodót, hogy merre induljon el. Ezért a sok link és ezért tömör. Ha valaki nem tud modolni, akkor a linkek alapján minden információja megvan hozzá és elég csak elmentenie ezt a cikket forrásként.

A tanácsokat köszön. Valóban nem fektettem túl nagy súlyt a tagolásra (belátom ennek fontosságát).
    A DG kieg nélkül is működik a legtöbb mod, ahol meg nem ott mindig nagy betűvel fel is hívják rá a figyelmet.

A nyelvtan az olyan amilyen. Sosem volt erősségem (ha akartam volna akkor lenn róla papírom is... de inkább nem).

@Although Azt értem, hogy a szerepjáték érzés nagyon erős. Magyarán, segít abba hogy beleéld magad.
  • Molnibalage
    És a legfontosabb. Nem derül ki, hogy mihez kell a DG kieg és mihez nem.
  • Molnibalage
    Közben elolvastam a másik írást is. Sajnos így sem tisztul a kép. Nem trollkodás képpen, hanem tényleg segítő szándékkal írom az alábbiakat, és mert van tapaszzalatom hasnoló térn. Írtam már több száz oldalas kézikönyvet repszimhez és írtem ilyen hosszúságú cikket is.

Jobban kellene tagolni az írást vagy az ömlesztett szöget után tematikusan listázni a linkeket. Dícséretes a sok videó link, csak a tapasztalatom az, hogy a készítők fél óra alatt mondják el azt, ami szövegesen fél-egy oldal. Ha te ismered a módszert, akkor sokkal egyszerűbb és hasznosabb leírni azt, hogy mit milyen sorredben. A cikkeid alapján azt sem tudom eldönteni, hogy melyik videó linket nézzem meg és milyen sorredben.
  • Although
    Mit értesz az alatt hogy az rpg faktor igen magas? :) Itt megálltam a cikk olvasásában :) De tényleg érdekel.
  • Molnibalage
    Szép, szép. Csak az nem derül ki, hogy ezeket hogy a rákba kell alkalmazni és melyik mod melyikkel kompatibilis. Mert enélkül én totál elveszve érzem magam.

Nyelvtannáci sem vagyok, viszont igen durva helyesítási hibákkal és elgépelésekkel van tele az egyik írás. (Még csak a realizmus gyűjteményt olvastam el.)
  • Kerub
    Írtam két cikket Skyrim modolásról, szerintem érdekesek lettek. Erre tudjátok olvasni:
    - Skyrim Modolás: Első lépések
    - Skyrim realizmus mod gyűjtemény
  • Tostero
    Működik!!!
    és az alt+tab is működik már, nem tudom milyen (véletlen?) összefüggés van benne
  • Tostero
    találtam egy nagyon hasonló (talál ugyanaz) problémás videót
    nála is ez van: ha árnyékos helyen van (pl várfal alatt/tövében), akkor ilyen sötét 'üveg' kerül a képre
    kipróbálom az általa ajánlott fájlokkal
  • Tostero
    nem enged képet készíteni, skyrim.ini fájlom elég kevés adatot tartalmaz, emlékszem régebben több minden volt, kicseréltem egy másikra, bAllowScreenshot=1 megvan,
    f12 nem csinál semmit, printscreen-nél egy picit megakad a mozgás, mintha képet készítene, paintbe nem tudom beilleszteni (nincs mit),
    alt-tabnál nem tok visszalépni játékba csak ablakkeret és fekete kép
  • PTW
    C:\Users\usered\Documents\My Games\Skyrim skyrim.ini-ben:

bAllowScreenshot=0-át átírod 1-re
  • Calver
    emlékeim szerint ini-ben kell valamit piszkálni screenshothoz, guglizd ki - vagy, lustább alternatíva: fraps.
  • Tostero
    se printscreen, se f12 nem csinál semmit,
    egy másik mostani észrevétel: nem enged alt+tab-ozni
  • Molnibalage
    Mintha egy kis grafika bug lenne, azonban az alapvető fény-árnyék hatásnál szerintem megpróbálták modellezni az emberi szem tulajdonságait. Emiatt látod részben azt, amit.

Egyébként egy screenshot mindennél beszédesebb lenne...
  • Tostero
    hali,
    most tettem fel újra, és azt vettem észre hogy ha árnyékba megyek, kicsit sötétebb lesz a kép, ha fa alatt megyek akkor csíkokban, foltokban sötét, világos, mintha a képen jelennének meg az árnyékok, nem pedig a tárgyakon, talajon
    vkinek ötlete, hogy mitől lehet ez? hogy lehet helyreállítani?
  • PiszkosFred
    En ertem, de ne felejtsuk el, hogy nem jar neked ugyannyi es ugyanolyan jog, mint mas orszagokban elok szamara. Van ami szamodra elonyos, szamodra hatranyos, vagy eppen akar nem is letezik/nem elerheto szamodra. A vilag ilyen, eppen ezert kell annak orulni, hogy "brutalis kesessel" bar, de megoldodott a dolog.

A legtobb online bolt eveken at tiltotta a magyar bankkartyakkal valo fizetest, es meg most sem lehet csak par tucattal pl. Ahogy vannak olyan tartalmak egyes orszagokban, amelyeket csak az ottani polgarok/elvtarsak/egyeb emberek elvezhetnek. Tul pici a balkani piac ahhoz, hogy barkit is erdekelje mi megy itt :)

Ez van. Lesz ez meg rosszabb is.
  • Molnibalage
    Vagy ahogy a fogyasztóvédelem mondaná, ugyanazért a pénzért nem ugynazt a szolgáltatást kapod ugyanazon termék esetén. Az igen...
  • Szaruman
    Na erre mondom azt, h kurvaanyjukat. Ez a vásárló olyan szintű leszarása, ami hihetetlen (illetve itt már nem csak simán leszarnak, hanem pofán).
  • PiszkosFred
    De, errol szolt a regiokorlatozas "bekezdes".
  • Molnibalage
    PC-s változat már kapható egy ideje más országokban és területen. Vagy nem?
  • PiszkosFred
    Akkor meg nem ertem a kirohanast. Minden DLC, minimum egy honapig xbox exclusive, ezt mar a Skyrim megjelenese elott is tudtuk. Az MS kemeny dollart fizetett ezert, es mint tudjuk, "van az a penz mindig, amiert korpas az ember haja" (P.D.) Minden kieg es tartalom tehat "brutalis kesessel" fog erkezni hozzank. De aki a balkanon el, az nem csodalkozik ezen, ami nalunk kaphato, az mar "odaat" kifutott termek. Van aki ebben nott fel, es megszokta es leszarja, van akinek uj a dolog, ok majd megszokjak (vagy elkoltoznek).

Mivel a regiokenti korlatozast nem akarjak feloldani, muszaj volt egy koztes megoldast talalni. Minimalis gyartasi koltseggel (dvdtok, muanyag kamaros kartya, borito) megvehetsz egy olyan serialt/keyt, amelyet hozza tudsz rendelni a Steames fiokodhoz, es igy penzforgalom nelkul (mert ez a lenyege a steam korlatnak) elerhetove valik a jatek, toltheted a 2 gigat. Ezert is mukodott ajandekkent, giftkent eddig, mert a jatek arat olyan ember fizette, aki nem magyar volt.

Egyszoval van legalabb elorelepes, es legalisan, steam account tiltasanak veszelye nelkul lehet mar jatszani a kieggel. Ez a lenyeg. Annak kell orulni ami van, nem amiatt sopankodni, ami nincs :)
  • Molnibalage
    Nos, mivel már nem warezolok semmit igenics kiaszottul zavar, hogy én miért is később jutok hozzá. Ha még a végén drágábban is, az már tényleg bőszítő.

A dobozos vásárlásról a Civ kiegje után elmente a kedvem. Laza 1,5-2 hetes késéssel jött. Inkább megvettem Steamen.

• PiszkosFred
    Szokj hozza, mert sajnos ez a jovo. Ahelyett, hogy orulnel, vegre megveheted legalisan is a DLC-t, ahelyett megint bosszankodsz. De ha ettol neked jobb, hat ne fogd vissza magad :)
  • Molnibalage
    Tehát, ha jól értem. Brutális késéssel mégiscsak Steames veziót kapunk. Gratulálok a forgalmazónak...
  • PiszkosFred
    szept 21
  • Molnibalage
    While creating the world, we're giving as much attention to detail as we can. In Enderal, there won't be as many empty locations as they are in Nehrim in order to intensify the experience the player gets.

Ez nagyon jó hír. Remélem a történet olyan lesz, hogy több markánsan eltérő bejfejzés is elképzelhető vagy legalább nagyon különböző "bandával".
  • Molnibalage
    Egyetérek. Ma mindenből a modderek hozzák ki azt, amit lehet. Őket nem kötik meg a buzi kiadók...

Egyébként itthon mikor lehet majd végre kapni a kieget...?
  • Hrisskar
    Felkerült a Cenega honlapjára a dobozos Dawnguard, 9. 21.-et ír megjelenésre.
  • PTW
    SkyUI Ezt szinte KÖTELEZŐ használni. Rengeteget javít az UI-n, de hát ugye "szarból várat....."
  • Although
    Igazából az active effects résznél tudod nézni mi mit ad hozzá, nem lenne szükség a papers-re hacsak látványügyileg nem akarod megnézni. Az már más kérdés hogy az activ hatások mutatása is egy fostalicska PTW szavaival élve össze vissza mutatja a hatásokat, egyszerűen egy csomó dologból látszik minek szánták ezt a játékot mennyire vették komolyan. De ez van. Nekem az is elég lenne ha legalább látnám az összegzést, ehelyett felsorolások vannak és azt se tudom összeadódnak e vagy a legnagyobb számít. Persze lehet csak nekem bonyolult.
  • Malakai
    Jaa. :D
    Nem tudok ilyen modról, max kamerát beállítod háttérben mielőtt felhozod az inventoryt, persze a menü felette van, szóval nem tökéletes tudom.
  • PTW
    sajnos a paper doll-t teljesen eltüntették. Ez az amúgy is nevetséges-fostalicska-MOBILOS-ui egyik legfájóbb pontja.

tudtommal nincs ilyen mod egyáltalán.
  • zord
    Invertory nézetbe szeretném, amikor nem vagyok játékban. Hogy miket aggathatok rá, csere-bere, ez ennyit javít, amaz gyengébb cucc.... stb, mint mondjuk egy lands of lore-ban... :D
  • Malakai
    Egér scroll lefele hátraviszi a kamerát, vagy fps nézetben kéne, amikor lenézel? :)
  • zord
    Sziasztok,

az lenne a kérdésem, hogy van e olyan mod, ami mutatja a hős testét és lehet a megszerzett cuccokkal öltöztetni, mint a régebbi rpg-knél.
    Tökre zavaró, hogy csak a cuccok mellé tudok nyilat tenni, és az jelenti az öltöztetést, vagymi...
    Vagy valahogy megoldható?

Köszi!
  • Kallahiosz
    Üdvözlet
    Van ez a mod.
    Sajnos nem beszélem tökéletesen az angolt ezért megkérdeznélek benneteket, hogy van e lehetőség, hogy fasziknak legyen ilyen füle anélkül, hogy fel keljen húzni.
    Vagyis hogy alapból ilyen legyen.
    Előre is köszi és bocsi a hülye kérdésért.
  • Zozo0122 #20054
    A vérfarkas karaktert csak akkor tudod fejleszteni, ha megvan a Dawnguard. Alapból magasabb szinteken gyenge leszel vérfarkasként, max megkereshetsz néhány totemet amiktől 1-2 plusz képességet kapsz( üvöltésként de egyszerre csak egyet).
  • PTW
    Tudom köszi. Eléggé öreg róka vagyok már moddolás és az ezzel járó hajcihő terén, csak sajnos a Skyrimmal újdonságként berobbanó save-bloating áldozata lettem.
    kb 70 mod esetében megtalálni azt az egyet ami konkrétan okozta a bajt ééés visszamenni egy olyan mentéshez, ahol még nem volt eltávolítva a problémás mod.... nos ez túl nagy falatnak bizonyult :D és inkább leszartam az egészet
  • Fehercsoki
    Esetleg úgy is érdemes biztonsági mentést csinálni, hogy minden modot kikapcsolsz, betöltöd a mentést aztán elmented egy új mentésként.(bár ez rajtad már nem segít)