The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem számít. Bónuszokkal 100 fölé is mehetnek a skillek. 120-as sneak pl. erõsebb, mint a 100-as. 25%-os potival erõsített 100-as enchant is 125%-os eredményt ad, ugyanígy blacksmith, armor skillek ésatöbbi. Kérdés, hogy mennyi gyakorlati haszna van egy teljesen kiperkelt 100 fölötti sneaknek 😊 Hiszen 100-zal is csak azt nem lepsz meg, akit nem akarsz 😊
AnarchoiD
van ertelme 100as sneak melett sneakos geart hasznalni ? vagy nemszamit ?

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

AnarchoiD

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

grebber
AnarchoiD
Texturepack : ahivatalos 3giga a nexuxos csak 1 korul, szal biztos lehet valami a tobbi2 gigaban is .. megyek meg is nezem, a nexusos-t mar lattam, kicsivel szebb es kicsivel tobb toltesido volt vele .. kivancsi leszek erre is...

AnarchoiD
Tudod torrel sarkany ellen .. necces 😉 bar ez a kes ad egy kis eselyt .. (instant kill sometimes)

Alapvetõen nem a nexushoz szerettem volna hozzászólni. Nekem mindegy melyik lesz a népszerûbb. Eddig én is a nexust használtam, de ahhoz képest, hogy még csak ma lehet elérni elõször a workshopot, elég gyorsan leírtad 😊

Ez egyébként nem izgat, csak gondoltam elmesélem a highreses tapasztalataimat.
yesname
"Egyébként a Steam Workshop egy nagyon jó dolog. Ebbe az irányba indul a nexus is, de itt eleve szinte csak ki-be kell kapcsolgatni a modokat és már benne is vannak a játékban."

Éppen a Workshop indult Nexus irányba. De egy kalap kaki Nexushoz képest minden szempontból sajnos. (Fórumok kivitelezése, modok kereshetõsége, menedzselhetõsége, követése...) Arról nem is beszélve, hogy nem is mûködik rendesen a Workshop.
A modok ki-bekapcsolása pedig már régóta megoldott Nexusról is. Sõt! Mérföldekkel jobb alkalmazás van rá, ami nem keveri meg a játék könyvtárát (minden marad úgy, ahogy az települt).
Ráadásul több mod esetén ha azonos állományokat tartalmaznak, akkor mindegyik modnak megmarad a sajátja, aminek köszönhetõen utólag bármikor módosítható a töltési (prioritási) sorrendje és nem kell hozzá újra és újra kicsomagolni a modokat, meg törni a fejünket hogy akkor most melyik állományt is kell megtartani és felülírni...

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Nagyon tetszik nekem is a nyaknyiszálás, de ilyen karival mi van a sárkányok ellen?
Feltettem a hivatalos high-res textura packet.
Az elsõ meglepetésem az volt, hogy 4850-es videokártyával játszható maradt (csak az árnyékok vannak highon, a többi maxos beállítás). Egy kicsit érzõdött a lassulás, de nem volt vészes.

Viszont jobban zavart a kép, amit kaptam. Ok, highres lett, de ettõl minden szemcsésebbnek is látszott (1920*1080 120-as TV-én). Az árnyékok sem voltak szépek. Szóval sokkal inkább érzõdött a grafikán, hogy ez software és nem valóság. A távoli hegyeknél, épületeknél egyébként egyértelmûen szebb a highres és a karakterek, emberek, állatok külsejénél is, de a távoli síkságoknál sokkal szemveötlõbb lett a textúrák ismétlõdése.

Szóval ráfér még egy ki optimalizálás. Ez így nagyon nyers. Egyelõre az én ízlésemnek jobb az eredeti, az összkép jobb szerintem.

Egyébként a Steam Workshop egy nagyon jó dolog. Ebbe az irányba indul a nexus is, de itt eleve szinte csak ki-be kell kapcsolgatni a modokat és már benne is vannak a játékban.

És egy nagyon jó kis mod, ha kicsit kopárnak tartod Whiterunt. Csak pár fenyõt kap a város, de ettõl sokkal szebb lesz.
The pines of Whiterun
Fehercsoki
Hát kb. alsó közép.(Ati 4850) Nem mondom, hogy nincs igazad, csak azt, hogy nálam ez volt, nem változott az fps pedig szinte minden textúra le volt cserélve, de majd kipróbálom a hivatalos textúra packal is.

AnarchoiD

Az uj roguem, imadom 😉 Mehrunes' Razor rulez!

meg nem is pontos. Nincsenek benne a variánsok, meg a hide, fur. A steel meg össze volt keverve steel plate-tel <#nemtudom>

Megnéztem, a falmer az nehézpáncél, a többit meg szerintem nem lehet utólag enchantolni 😞 Akkor marad a dragonscale.
Azért nagyjából ki lehet venni.
jó nagy hülye csinálta a videót. Pont a szembenézet van árnyékban

Na itt egy jó kis összehasonlító videó páncélügyileg:
http://www.youtube.com/watch?v=YM44jz3kq0I
Falmer, guildmaster, linwe, nightingale tetszenek a könnyûnek tûnõk közül, meg a dragonscale is elmegy. Majd utánanézek, melyik könnyû ezek közül és kb. hol lehet õket beszerezni. De a daedric a legjobb! Csak az ugye nehéz. Kár, hogy nincs light daedric, bírnám... <#crazya>
kipucolt szavas helyekre menj vissza,mindig lesz újabb sárkány..lelket nem adnak már,de csontjuk van😊
nekem nem nagyon tetszenek a páncélok. Én steel armorban nyomom, aminek nincs vállvédõje, viszont ez is rövid ujjú. Olyanok mint a gyúrás. Minél nagyobb és több kiálló rész kell rajtad, az a faszaság. Pedig ha ezekre a kis szarvakra itt lentebb tényleg rávágnának karddal akkor bizony letörne.

Jó lesz ez! Sárkányok, rettegjetek, mert délután gyûjtöm hozzá az alapanyagot! 😊
nekem a Morrowindben volt kb 5 millió pénzem 😊

kicsit japán szamurájos😊

(Nem is a pocsék a legjobb szó, hanem a b*zis 😄 )
Nahát erre nem gondoltam, végülis mindegy. A következõt fogom csinálni, mivel nagyon megszerettem a játékot: 1.Átnézem a térképet, bemegyek azokba a barlangokba amiket eddig kihagytam. 2. Lóháton (nem gyorsutazva) elmegyek az összes városba, ahol a kocsmákban,piacon,templomban beszélek mindenkivel, hátha akad valami új quest. 3. (lehet megölök mindenkit az egyik városban 😄)
A light armorok elég pocsékul néznek ki sztem... Legalábbis a fejlettebbek, az elf és a glass. Daedrichez se blacksmith, se heavy armor perkjeim nincsenek, az elfnél gyengébb könnyûpáncélok meg gyengék... Kérdés: a dragonscale armor jól néz ki?
Igen, "visszafele" menni nem lehet a skillekben sehol, csak fölfelé. A blacksmith két ága is direkt olyan, hogy vagy heavyt, vagy lightot tudj készíteni, de mindkettõbõl eljuthass a dragonhoz, mert abból van light és heavy is. (Persze egymás után meg lehet csinálni sorban a light és heavy ágat is, csak az sok perk.)
ááá 😄 azért ez már így durva 😄
Na ez már nem okés cheat 😊

Azért nincs már feladatod, mert exploit nélkül nagyjából végigcsnáltál minden feladatot ami fontosabb. Ha én ugyanígy lennék mint te, és csak most kezdenék exploitozni, akkor simán kimaxolnám a karim. Ha csúcsra akarod járatni az embered már csak így tudod te is. Ellenfél mindig lesz 😄
Én tévét néztem heavy armor tréning közben 😊)

Csináltam egy jó kis nehézpáncélszettet, felvettem. Utána kinyírtam valami banditaerõd összes tagját, kivéve az egyik íjász thugot. Közel mentem hozzá, elõvette a tõrét, elkezdett szurkálni. Beálltam egy hordó meg valami kõrakás közé, háttal a falnak, hogy ne menjek nagyon arrébb az ütéseitõl. Nehézséget levettem masterrõl expertre. Utána tévé bekapcs, hátha adnak valami jót 😊

Egy-másfél óra múlva 100-on volt 😊
Hát a Dragon Armorból nem engedte, hogy a daedrára nyomjak...így elindultam a jobb oldali ágon :S
Nem nagyon csinálok tank karit 😄 A Conanba is dps classokat nyomok izgalmasabb 😄 Bár jó tank is tudás igényes tud lenni . )

De ezt nem értem, a sárkány páncélhoz kell a 100as smithing, a daedrához csak 90...
So???
Ez igaz de mivel nagyon leegyszerûsítették az obli rendszerét igazából ha tisztába vagy a classokal akkor nagyon nagy meglepetés nem ér
http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Classes#Acrobat
Alapnak ez pl nagyon jó, bár persze itt még több minden volt.

Hát igen masteren nagyon oda kell figyelni a dolgokra tényleg, különben csak a reload van 😄 Én a blockot úgy fejlesztettem fel kb 1 óra alatt 30-ról 100-ra, hogy az életem elég sok volt, páncél is, és mentem valami barlangba, ahol szinte csak deathlordok jöttek, úgy hármasával. Kiraktam a pajzsot, oszt üssetek. Semmi támadás. Amikor már kevés volt az életem, akk odébbszalad, close wounds, és pajzs vissza. Elég szépen nyomta felfele a blockot 😄 De egyébb erõs ellenfelekkel is jó, azért jobb sztem deathlordokkal mert nem szaladgálnak el, kiszámíthatóak. Beállnak eléd oszt rádvágnak egyet pár másodpercenként. Ha 3 van elõtted és odafigyelsz le is lehet minden ütésüket blockolni.
Magas szinten igazából már csak az a kérdés, hogy jól osztottad-e szét a perkjeidet. Mert minden skillbõl el lehet érni a százat, de ha vmelyik perket rossz helyre nyomtad, annak annyi 😊 És perkbõl csak 80 vagy 81 van, tehát nem lehet mindent maxolni (jól is van ez így). Ezért (is) érdemes az elején végiggondolni a kari stílusát.
De, smithingnél használtam a tõrgyártást, mert kellett a sárkány páncél..most a daedrára gyúrok 😊 Amúgy nemigen exploitoltam
Szeva!

Én elkezdtem questelni kb. a 30. szintig, utána "powertraineltem", elsõsorban a conjurationt, mert írták, hogy milyen bivaly. Utána csináltam megint pár questet, aztán 55. szint után, megunva a dremoráim pusztíthatnékját, megint powertrain mindenre 😊 Hát így 😊

A questek kb. 80%-a sztem még nincs kész nekem, nem is ismerem õket, mivel ez az elsõ karim 😊
Egyébként a lopakodás az elég könnyen fejleszthetõ ezzel jól meg lehet élni. Ha meg tank karid van akkor szerez egy medált mágia ellenállásra.

Nem használtál a szintlépéshez semmilyen exploitot eddig? (smithing: daggerelés; enchant: szintén daggerelés; speech növelés a bizonyos bugos helyeken, sneak fejlesztés a greybeardeken)
Nem olyan vészes. Csak masteren már érdmes tervezgetni meg betartani a sablon class típusokat, meg nem berserk elfet , meg ork mágust indítani ezenfelül nem árt ha konkrétan végiggondolod mit fejlesztesz. És esetleg "cheatot" is használsz. Pl én a rozmárokon gyakoroltam a blockot. ez egy ideig elég gyorsan fejleszt. Light armort meg trainerrel. És nem érdemes egyhelyben állni, class függvényében és idõnként futni is kell, de relatív jól megoldották az elmozgás lehetõségét. Persze a mágusok már komolyabb fejtörõ oda mindenképp kell fõleg az elején a lopakodás hogy mire megnyikan már halott is legyen... Nagyjából így építgetem pl egy barbár gyilok gép nálam sima ligh páncélal kétkezessel ha masteren már nehezebben is de még mûködik.

Nekem csak egy bizonyos lovam volt, akit nem is önszántamból kaptam, de nem nagyon foglalkoztam vele és elég hamar meg is halt szegény. De nem igen hatott meg. Abszolút feleslegesek a lovak szerintem is.
Sziasztok!

Olvasgatva a hozzászólásokat eltûnõdtem...hogyan lehet 70 akárhányas szintig elvinni? 😄 Én eddig 127 órát öltem bele, 57-es szintû vagyok, de nemigazán maradt küldetésem :S Minden guildet megcsináltam, fõszálat is, 26 side questet stb... Mit lehet még ezek után skyrimban csinálni? 😄
Nálam is ugyanez a helyzet 😊 Nyilat és soulgemet mod nélkül nem lehet alapanyagból gyártani, úgyhogy ezeket én is veszek, ha kevés van belõle.
Az új gépre is félre van rakva a pénz, de játszani meg nem is szoktam, csak idõnként amikor kijön valami érdekes. A grafika miatt felrakom, megnézem tolom egy kicsit az új játékot, aztán delete. Annyi h szeretem meg követem a hightech cuccok fejlõdését, és nem tudom miért, egyszerûen csak kell az új.
Még valami. Szerintem a lovak tök feleslegesek a játékban. Ha A pontból el akarok jutni B pontba, akkor vagy fast travel B-be, vagy fast travel oda, ahonnan a legközelebb van B 😊 Vagy ha ahhoz támad kedvem, akkor "manuálisan" kalandozok egyet a vadonban. Így a lovaglásnak sztem nem sok értelme van. Nem lehet közben harcolni, gizgazt gyûjteni ésatöbbi... Egyszer vettem lovat Riftenben, de ott maradt 😛
Én igazából ugyanígy vagyok, egyfajta megalománia lehet szerintem 😄 Én is azon vagyok h minél több pénzem legyen, h mire azt nem tudom, csak legyen, mert az jó.... 😄 Az h nincs mire költeni, ha a játék elejétõl okosan csinálod akkor onnantól kezdve megvan minden ami kell. Néha kell venni ezt azt, de ahogy nõ a szint úgy kell egyre kevesebb dolgot venni. Én már csak az ebony nyilakat meg az ingredienteket szoktam megvenni. Meg a soul gemeket ha úgy van. Minden másból horribilis mennyiségek vannak.
Eddig csak tesztelgetem de mivel túlságosan "amerikai2 a story nem megy folyamatosan a játék .😊

Hát itt már nekem unalmas lenne 😊

Én masterrõl visszavettem mert nekem még nagyon kemény volt úgy. De majd ha másodjára fogom játszani eleve experten akarom kezdeni. Aztán majd meglátjuk... lehet nem leszek ennyira tele cuccokkal mint most. 50 körül állítottam át expertre, de elvagyok vele. Master kb 10 perc volt... 😄