30713
TES
-
bega82 #21990 Nem is tudtam, hogy van külön longbow meg shortbow! -
steweee #21989 engem az a mod érdekelne, ami a longbow-okat sniperes, erős nagy hatótávú és pontos íjakká teszi, de közelre szarok, a shortbowokat meg kisebb sebzés de sokkal gyorsabbá.
és nem találom , a nevére meg már nem emléxem
tud vki segíteni ? -
#21988 persze nem cheattel, összekotortam neki annyit -
#21987 Én is ilyen megunós típus vagyok, még egyszer se sikerült végigvinni a főszálat.
Meg se tudom becsülni mennyi karakterem volt eddig. Szerencsére a live another life modnak hála nem mindig a sablon indulás van, érdekes újítás ha más bőrében kezdhetsz.
Már jellegű karakterekkel sokat ki lehet hozni belőle. Pl. volt backstabre kihegyezett karim (stealth 100-on), ninja mód végig :D
A vazsikért nem vagyok oda, szerintem túl könnyű velük magasabb szinten. -
seraph27 #21986 És még valami, (bocs a dupláért) linkelhetne valaki egy Monster modot, mert ami itt a modokba van, az errorba torkollik. Köszönöm! -
seraph27 #21985 Hali! Játszik valaki közületek a Frostfallal? Ha igen légyszi írjátok már meg nekem hogy kell tüzet rakni? Már összevágtam magamnak egy csomó fát, meg craftoltam egy jó kis sátrat, de megfagyok a hidegben. :( -
Zozo0122 #21984 Én például 1 éve nem játszottam komolyan a Skyrimmel. De a gépemen fennhagytam és vártam. Amikor kijött novemberben csináltam 1 orkot és felfedezgettem és mindent megcsináltam amit helyesnek éreztem(még most is van olyan küldetés a naplómban amit nem vagyok hajlandó ezzel a karival megcsinálni, 1-2 nagyon gonosz küldetés pl. Namira).
Aztán most kb. 1 hete újra elővettem mert közeledik az első nagyobb kiegészítő és feltettem a Dawnguardot is és újra eszméletlenül jónak érzem a játékot:)2-3 hónap alatt amennyire lehetett kijátszottam a karaktert és a legvégére hagytam Alduint, hogy stílusosan legyen vége...és ahogy jönnek az új DLC-k mindig folytatom tovább ennyi:D Nem akarok új karaktert indítani mert először végigviszem ennek a történetét és utána jöhet a többi.
Én úgy vagyok vele, hogy nagyon nehezen unok meg 1 karaktert inkább beleélem magam és sokáig elvagyok vele de ez egyébként minden rpg-ben így van.Fura de több mint 1 éves a játék és még nem volt sem mágusom sem tolvajom sem bérgyilkosom se semmi...csak ez a kétkezes harcos baromállat ork de annyira megkedveltem a jellemét amit kitaláltam meg ahogy formálódott, hogy végig akarom vinni a történetét...ittvan a Dawnguard nézegetem a vámpírokat baromi jók, én mégis inkább vérfarkas formában maradtam mert az illett ide, nem érdekel, hogy sokkal jobbnak tűnt a vámpírok oldala...azt majd a jövőben valami gonosz karakterrel:)
Egyébként a TES sorozat legnagyobb erénye, hogy teljesen bele lehet élni magunkat a világba és a karakterbe...kiszakít a hétköznapi gondokból.Ezért(is)jók a TES játékok,bár a Morrowinddel kezdtem ,az első 2 résszel nem játszottam, de a Morronál azóta sem játszottam jobb játékkal:) -
#21983 Nem a történet fullad unalomba, hanem az adott karaktert unom.
Ez nem azt jelenti, hogy másoknak nem lehet bejövős magasabb szinten is a játék, nálam ez így alakult.
Több karakterrel ugyan, de elég sok küldetést megcsináltam, s törvényszerűen jónéhányat többször is, de olyan is van, amit szándékosan nem voltam hajlandó megcsinálni.
Volt olyan időszak, amikor heteken keresztül rá sem néztem a Skyrimre, nem kötelező jelleggel, kényszerből kell játszani. -
Ragnar360 #21982 szerintem nem fullad unalomba...akit igazan érdekel a történet, a mellékküldis dolgok, a lore, a kalandozgatás, a világ...ááh dehogy:)
eszméletlen jók a questek, nem csak daedrasak (amik kurva hosszuk kb) hanem a többi is. -
#21981 Hirtlenjében nem is tudnám megmondani hány karakterrel kalandoztam eddig Skyrimben.
Voltak különböző mágusok (idéző, illuzionista, destro-mágus), harcos tank, settenkedő íjász - s valóban eléggé unalomba süllyed a játék a 45.- 50es szint környékén, de nem értem, miért kell ezen siránkozni.
Mostanra már elég sok használható mod adja a lehetőséget némileg változtatni a játékon, s az sem katasztrófa, ha néhány hetet, hónapot pihen a játék, játékos
Magasabb szinten kényszeres loot gyűjtögetésnek semmi értelme, kezdetben is csak akkor, ha költi s a játékos a pénzt (pl. trénerekre).
Kézműves karakter (enchant) Skyrim leggazdagabb polgára lehet, csak tudja eladni a mesterműveit (ez igaz az alkímistákra is, de sajnálatosan annak a szakmának nem sok jelentőséget adtak)
-
Ragnar360 #21980 néha szeretek leragadni és nem siettetni a dolgokat...különösen mikor eljutottam a tolvajok városába, ott túlságosan levoltam már nyűgőződve minden téren:)
a körülötte lévő erdőségek, a villa melletti nagy tó áááh
kár, hogy nincs meg a mentésem :( de talán majd egyszer újra belevetem magam (mert nemtudnám félválról venni és kicsit szar, hogy újrakellene kezdeni:d) -
Ragnar360 #21979 én se igazán értem őt...
persze mindenki másképp játszik (szinte) stb. - én kb 200. órát tettem bele, úgy hogy a fősztori 30-40%nál tartottam csak
és kibebaszott sok mellékszál hátra volt még, és csomó városba még be se tettem a lábam:) (emlékszem így is volt amit félretettem, hosszabb questek stb.) mert annyira leragadtam.
De minden percét élveztem:) még az ilyen 2 órás dungeonöket is...bár olykor meg se érte.
-
Zozo0122 #21978 Nem tudom, hogy milyen stílusban játszol de itt van pár tipp:
-hagyd, hogy elvessz a részletekben semmi sem sietős menj el felfedezni mindent és garantáltan találsz újdonságot rejtett helyeken
-ne használj gyorsutazást mert így az úton sokféle random eseménybe botlasz, ha alapból sem szoktál akkor ez visszavonva( jó 1 idő után így is unalmasak az ismétlődések meg néha a sok mászkálás)
-olvasgasd a könyveket ha van kedved hozzá
- a lootolásnál fölösleges mindent elvinni...54es szinten vagyok és már az üveg fegyvereket is otthagyom mert nem kell...csak a drágaköveket meg az értékes varázstárgyakat vedd fel és figyelj a súly-érték arányra:)
-ha nincs meg a Dawnguard próbáld ki
-várj még pár napot és kijön a Dragonborn:D új sziget,ellenfelek satöbbi
-
MaRee #21977 Fenn a modok szekcióban rengeteg mod van amivel színesebbé és izgalamasabbá, esetleg nehezebbé teheted a játékot, nézz körül.
Egyébként meg ha nem érdekelnek a fő küldetések, csináld a mellékszálakat. Tolvaj-mágus-harcos céh, vámpírok, hivatalos DLC, stb. Vagy ha ezeket is a főküldetésekhez sorolod, akkor igazából nem tudom mit vársz a játéktól. -
#21976 "nem szeretem a linearitást"
He? -
Nos #21975 Én a SkyRE-t használtam, tényleg jó. Nekem a Deadly Dragons nem jött be.
De ha kihívást akarsz, akkor szerintem ne játsz pl conjurerrel, mert azzal van a legkevesebb értelme. A többiek elintézik a melót, te meg nézed. Akkor kiért játszol? Jó, ez csak az én véleményem, de szerintem a conjurer nagyon sok játékélménytől megfoszt. A 2 órán keresztüli lootolás is hülyeség szerintem. Annyi idő alatt egy egész küldetést le lehet nyomni, és amúgy is, mire az a sok pénz, ha úgysincs ellenfél. Én általában a loot 90 százalékát otthagyom, de lehet, hogy többet. Csak a nagyon értékes dolgokat szedem össze egy idő után. Ha meg tele vagyok, akkor azt is otthagyom, ha úgysem használnám. -
#21974 Tedd fel az egyik Overhaul modot máris nem lesz olyan könnyű !
Ha kihívást akarsz ezeket tedd fel !
Skyrim Monster Mod v10
Deadly Dragons (required Dawnguard)
SkyRE vagy a Requiem Overhaul mod ! -
hNeo2 #21973 Meguntam a Skyrimet a felénél.
Tudtok valami jó ötletet hogy újra lekössön?
Legnehezebb fokozatra tettem, conjurer vagyok. Újat nem kezdek.
Bármi jön, varázsolok 2 devilt, vagy valamit és az ellenfélnek esélye sincs.
Sárkány páncélok megvannak.
Minden küldetés és dungeon unalmas, odamegyek, megölöm akiket kell és 2 órán keresztül lootolok home-ba.
Az Obliviont, és a Morrowindet is itt untam meg. Eljutok egy ideig, aztán mivel a fő küldetések nem érdekelnek, nem szeretem a linearitást, megunom. -
#21972 sziasztok,
keresek valami lehetőséget, ami kard állványokat rak, pl Brezinhome-ba, vagy ahol az otthonom van. A Nexus-on, pont erre való modot nem találtam, ami meg komplett berendezéssel van, az nem annyira szimpatikus. Az Oblivionba, a manökenek fegyvert is tarthattak, ez itt nincs. A falon lévő tartó is megtenné, de így pont nem találtam. Jó lenne, ha nem kellene egyenként kipróbálgatni a lehetőségeket... -
Zozo0122 #21971 Belefutottam 1 bugba amikor venni akartam a Dawnguardban 1 páncélozott trollt, nem sikerült mert azt írta ki, hogy már van 1 állatom. Tehát akinek ilyen problémája van itt a megoldás:
Keressétek meg a Meeko nevű kutyát Solitudetól délre van 1 kunyhó és ott él a gazdája pedig holtan fekszik mellette. Őt el lehet hívni kísérőnek, ezután pedig szólni neki, hogy menjen szépen haza. Ezután már úgymond resetelődik az állati kísérő és fel lehet venni bármelyik másikat:) -
Zozo0122 #21970 A dwemer fém még a lávának is ellenáll ráadásul akár évezredekig...
Egyébként igazad van, a kis pókok egyik fajtája tényleg karbantartódroid:DDDD De a Dawnguarddal megjelentek a Droidekák is...jóféle törp számszeríjvesszőkkel... -
#21969 Romos kriptákban fáklyák világítanak - ez szinte természetes
A dwemer fém korrózió álló, megvan a belső személyzet a karbantartáshoz, a kohót a láva állandóan fűti, miért ne működne évezredek múltán is gond nélkül?
-
Zozo0122 #21968 Igen ez nem semmi...szép kis rejtély ez a dwemer nép:) Majdnem biztos voltam benne, hogy odalenn legalább 1 Imperfect vár (mint a Morrowindben) és nem is tévedtem olyan nagyot:DDDD Az ottani boss megjelenése brutális volt, nem írok részleteket próbáljátok ki:DDD Egyébként azon is csodálkoztam, hogy milyen mélyen lehettünk...valószínűleg közel a Nirn magjához a lávából ítélve...mert a legközelebbi vulkán elég messze van:) -
#21967 És még működik a cucc! Ezek tudhattak valamit. :) -
Zozo0122 #21966 Megcsinálta közületek valaki a Dawnguardban az Aetherium Forge mellékküldetést? Szeretek ősi romokba járkálni de ez túltett mindenen...4000 éve nem járt odalenn senki:) Nagyon bejött ez a küldetés, ha valakinek megvan a Dawnguard és még nem csinálta meg akkor ne hagyja ki! -
Tom6 #21965 nexus Mod Manager has encountered an error and needs to closed ezt írja ki és az újra telepítése sem oldotta meg a problémát. Igaz azóta csinálja mióta engedtem frissiteni és a játék is újra lett rakva azóta de még mindig fen áll a probléma. -
MaRee #21964 Na de milyen hibát ír ki? -
Tom6 #21963 Valakinek volt már olyan gondja a modmanagerel hogy ha megnyitotta jól ment minden de ha át akart menni a módok telepítésre ki írt valami hibát és bezárt?
-
#21962 Lehetett azért számítani ilyenre (az eddigi Bethesda GOTY-kból kiindulva), de én is azt hittem, hogy majd csak a GOTY lesz először Steamről vásárolható nálunk.
Szerintem most járt a Cenegával a szerződés. -
#21961 Neha jo iranyba is "fejlodhetnek" a dolgok, nem csak visszafele :) -
#21960 Tegnap reggeltől voltak elérhetők a DLC-k, kb. ma reggeltől az alapjáték is. -
#21959 Skyrim mióta elérhető steamen a régiónak? -
#21958 Kiválasztod az inventoryból/spell listből, F-el felveszed a Favorites közé, ezt játék közben a Q-val tudod előhozni. Amikor itt rajta állsz, megnyomod a számot.
(a 'cuccon a számot hosszan nyomva' módszer nem működik, pedig elvileg így is lehet, de én kétlem, szerintem csak ezen a hosszú módon megy) -
seraph27 #21957 Sziasztok! A kérdésem elég bagatel, mégis sok borsot tör az orrom alá, úgyhogy csak megkérdezem :D Hogyan lehet beállítani a gyorsbillentyűkre (1,2,3,4) a spelleket/weaponokat? Egy ideje próbálkozom de sehogy se jön össze :( -
Nos #21956 Nem tudom ez miért számít. Harmadik félnél az első naptól kapni lehetett a steames Skyrimot. -
#21955 No igen, de még így is drágább, mint itthon bármelyik dobozos, amelyben azért van pár csicsa dolog. :(
Viszont a tavaszi akciózás során elérheti majd a mostani dobozos árát. :) -
#21954 Végre megvásárolható nálunk is a játék Steam-en is. -
Zozo0122 #21953 Elnézést helyesbítenék: konkrétan az összes Morrowindbeli explore, azaz felfedezgetés közbeni zenét beletették a Dragonbornba...na ez akkora lökést fog adni a hangulatnak, főleg ha újra ismerős tájakon barangolunk...keressetek rá youtubeon: Dragonborn OST:) Nehezen fog eltelni ez a 6 nap... -
MaRee #21952 Jöjjön máááár -
Zozo0122 #21951 Pár nap és kijön:) ÉÉÉÉÉÉSSSSS jöhet újra a Morrowind hangulat! Tegnap elkezdtem a Dawnguardot és talán mire kijön a Dragonborn addigra végzek is vele:) Felébredt a karakterem az 1 éves szunnyadásból és eljött az ideje, hogy lezúzza a csúnya gonosz vámpírokat:D Azután irány Solstheim.
Egyébként belenéztem youtube videókba és ez a Dragonborn nagyon jónak tűnik, remélem ez nem spoiler de:
-a sziget jó része hamuval van beborítva a Vörös hegy miatt...úgy mint a Vvardenfelli Hamuföldek:) Sőt még a növényzet és az állatvilág 1 része is áttelepült/áttelepítették...(pl netchek,trama root stb)
- még néhány zenét úgy ahogy van átemeltek a Morrowindből és szépen beletették:) TÖKÉLETES választás, a Morro soundtrack úgy tökéletes ahogy van.
- több a Morrowindből ismerős karaktert is felfedeztem, úgyhogy gyorsan abba is hagytam a videók nézegetését...
A lényeg a hangulat garantált:)