30713
TES
  • Zozo0122 #22030
    Jah egyébként még 1 infó, ha valaki nem tudná: a Dawnguardba bekerült 1 "plasztikai sebész" úgy mint pl. a Fallout 3-ban volt. Ha megtalálod akkor pénzért átszabja a fejedet vagy akár az alkatodat is...én nem használtam de gondoltam ha valaki újítani akar a karakterén új haj vagy vmi:)
  • Zozo0122 #22029
    És az a legjobb, hogy nem kell 10 barlangot észben tartanom meg egyebeket:)

Más dolog: az előbb alapanyagot bányásztam 1 élő BOGÁRból Kicsit elborult a fejlesztők fantáziája de az sosem gond:D
  • steweee
    hihihi :)

veled aztán egy áramszünet se tud akkor így kibabrálni :)
  • Zozo0122 #22027
    Én találtam itthon 1 ilyen katalógusfüzetet amiben fel vannak oldalt jegyezve a betűk:DD Ebbe kerül minden rpg játékról a sok jegyzet:) Kinyitom az S betűnél és ottvan,hogy Skyrim és alatta a jegyzeteim,hogy hová nem mentem még be satöbbi:D Jó kis módszer ez próbáld ki:)
  • steweee
    ja, van hozzá vmi olyan mod, amivel mi saját magunknak is tudunk naplót vezetni ? fontos lenne az eddigi morro obli tapasztalatok alapján, hogy legalább pár sort hogy mit tervezek megcsinálni és hogyan, mert ha kihagyok pár napot idő hiányában a játékból, utána elég nehezen jut eszembe. és sokkal jobb a játékon belül ezt előhívni...
  • steweee
    pedig nem néz ki rossznak, igaz ez egy nagyon kis rész lehet.

amúgy jön még ki vmi DLC a skyrimhez ?

én már csak vmi gold editiont akarok megvenni, amiben minden benne van egyszerre. igaz ezt már korábban is mondtam, de úgy látom peccs és modolás terén már nem lehet mit hozzáadni úgysem, ideje belevágni

egykét évre biztosan meg lesz oldva a játékra fordítható időm eltöltése.... :))
  • Marinecorps
    Sajnos el kell jutni egy pontig a főküldetésben hogy átmehess. Remélem a modderek kiküszöbölik, mert szeretnék az "egyszerű halandó" karaktereimmel is bóklászni Solstheimben. Igazából nincs is olyan karakterem akivel komolyabban foglalkoztam volna ezzel a világmegmentős vonallal, valahogy hidegen hagy.
  • PiszkosFred
    Akkor ne vedd meg. :) Sot, ha megengedsz egy tanacsot, az uj Schwarzenegger film se er annyit (hiaba, a nev nem minden), abbol a par ezer forintbol inkabb vegyel gyumolcsot, ilyenkor jol tud jonni.
  • pcgammer
    Jó ez az új DLC de szvsz nem ér 20EUROT :(

• morzsi555
    Bármikor át lehet menni Solstheimre, nem kell végigcsinálni a főküldetést előtte, ugye?
  • Zozo0122 #22020
    Igen tudom, hogy csak mellékküldetés de felidegesített, hogy nincs alternatíva.Mind1 végül ma megoldottam nagy nehezen zsebtolvajlással.

A Dragonborn-nak meg örülök:) majd ha végeztem a DG-vel (hamarosan már sztem vége) akkor jöhet majd az is.
  • cSuwwi
    pc-re természetesen
  • cSuwwi
    kijött a dragonborn (virágbolti verzió már van)
  • Fantusz
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Fő küldetés, egy kivételével, lényegében ugyanaz, a melléküldetéseknél természetszerűleg van különbség, de ezek is sablonszerűek (dawnguard vámpírokra vadászik, vámpír lord dawnguard tagokra).
    A vámpír-kedvelő játékosok nagyhatalmú vámpír lordként riogathatják Skyrim lakóit, dawnguard oldalon játszva nincsenek különleges képességek, de talán hasznosabb trénerek vannak a vadászoknál.
    Dawnguard tagok nehézpáncélt, íjászatot, kovácsolást, gyógyítást mester szintű trénernél fejleszthetnek, nem mellékesen az íjász, a kovács kereskedő is (a resto tréner is, de ő nem vásárol mindent), s a trénelést összekapcsolva kereskedéssel, elég gyorsan lehet fejleszteni a skillt, s az aranyból sem fogyik ki a karakterünk (gondolom vissza is lehet lopni, de azt nem teszteltem).
    Vámpíroknál kétkezes fegyverhasználatot, és beszédkészséget oktatnak mester szinten.

Dawnguard oldalon játszva Serana szerepe elég faramuci a történetben.
    Aranyos, kedves leányzó, hasznos, halhatatlan segítő, de hát tisztavérű vámpír, akire halál várna ugyan, ha visszatér a papához, s a dawnguardból is rendesen kilóg.
    A főküldetés után meg lehet győzni, hogy gyógyítsa ki magát a kórból (vagy kérhetjük arra, hogy bennünket változtasson vámpír lorddá), de a kigyógyulással minden hasznos képessége megszűnik - kisérőként maradt tehát élőholt (legalább nem öregszik), vagy küldjük haza
  • genndy
    Nincs különbség hosszban, mindkét oldalon ugyanazokat a küldetéseket kell végigcsinálnod. Nem muszáj vámpír lenni, akkor legyél Dawnguard.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Illetve lehetsz újra vérfarkas (ha kigyógyultál belőle, akkor is), és ilyen formában is irthatod a vámpírokat. Ez is kapott külön perkfát, tehát érdemes használni, ha szeretsz farkaskodni.
  • mans
    Olvasva a topikot felraktam a dawnguardot,egyik tesztbe írták hogy ha a vámpírokhoz állok akkor sokkal hosszabb meg jobb a játékmenet,ez mennyire igaz?mert én nem akarok vámpírokhoz állni,na meg angol szöveg miatt keveset értek a sztoriból.
  • rosti
    spoiler:dfgdfgfg
  • seraph27
    Köszi a mindenre kiterjedő felvilágosítást! Mostmár zsír.
  • steweee
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/12977

• steweee
    warzone helyett :

http://skyrim.nexusmods.com/mods/13223
  • Fantusz
    Korán van, még nem aludtam, így picit nehéz a felfogásom, de valószínűleg valami bugba futottál, mert ahogy próbáltad: ki kell zsebelni a figurát, s nem kell hozzá speciális képesség.

A küldetés egyszerű, azzal együtt, hogy tényleg ordít a fazonról, hogy vámpír, nem támadhatod meg, mielőtt erről nem mutatsz bizonyítékot a jarlnak, különben mindenki a karakteredet kezdi püfölni.
    A vámpírnál van egy levél, azt kell ellopni, s megmutatni a jarlnak, aki azonnal utasít is, hogy takarítsd el a jövevényt, s innentől kezdve csak arra figyelj, mást ne üss meg.
    Bugyuta küldetéssor, lesz még több ugyanilyen faladat - volt alkalom, amikor nem foglalkoztak vele, hogy éppen zsebmetszéssel foglalatoskodom, máskor meg variálni kellett, hogy csenjem el a levelet.

Dawnguard főküldetéshez nem kellenek ezek a városi vámpírvadászatok, végülis tényleg csak annyi van benne, hogy egyszerűen meg lehet csinálni.
    A számszeríj fabrikálás egy fokkal jobb, de az végesítve van, a cél a három Elder Scrolls tekercs megszerzése, megfejtése.
    A vámpírok tudnak kellemetlen meglepetéseket okozni, esetenként valamelyik hasznos (pl. kereskedő, vagy küldetés adó) NPC is megpusztulhat a csetepatékban
  • Zozo0122 #22009
    Na most durván felidegesített az a játék...úgyértem a Dawnguard.Van ez a Jarls Justice nevű küldetés - annyi a lényeg, hogy nem spoiler egyszerű mellékküldetésről van szó : öljek meg 1 városba beszivárgott vámpírt akinek a Jarl a célpontja.Utánanéztem: véletlenszerű város és Jarl. Oké nekem Riftent adta, úgy is közel volt na mondom lassan 3 óra talán ez még belefér...és írom ezt most majdnem fél 6kor!!!!

A következő történt: (innen talán picit spoiler akinek nincs meg a Dawnguard ne olvasson tovább kivéve ha röhögni akar rajtam meg a szenvedésemen...)

Tehát bementem és szóltam a Jarlnak, hogy figyumár ürítsd ki a csarnokot mert itt mingyárt vérengzés lesz aztán megkapod a bőregér fejét...erre aszondja, hogy neki bizonyíték kell, hogy veszélyben van...mondom nagyszerű what kind of bizonyíték kell neked idióta? Ott ült majdnem mellette a vámpír jellegzetes ruhában meg piros szemmel de nem érdekelte...odamentem lecsaptam a vámpírt volt nála 1 levél, a bizonyíték.Erre ez az őröknek nem tetszett vérdíj satöbbi na mondom oké akkor ezt ellopjuk...persze majd a 22-es sneakemmel...nembaj leleményesség beindult gondoltam na ez a terem úgyis nagyon zsúfolt, ide láthatatlanság kell + nem árt 1-2 lopakodási esélyeket növelő ital + még megittam 1 súlykönnyítő ital.Irány az alkimista...most persze alig volt értelmes kínálat.Felszerelkeztem benyomtam az italkombót + levettem a csizmámat és a végén láthatatlanság. A vámpír közelébe érni nem tudtam úgy,hogy ne vett volna észre!!! Már 5 méterről beszólt, hogy tűnj a közelemből...mondom nagyszerű esélyem sincs nekem így itt. Próbálkoztam többször is a lopással de mindig észrevett.

Ezek után elkezdtem gondolkodni, hogyan végezhetném ki észrevétlenül - lopakodás,bérgyilkolás nem megy a karinak. Viszont jött a nagy ötlet...éjjel amikor mindenki alszik Seranát berakom a fogadóba, hogy ne irtsa ki a fél őrséget én pedig vérfarkassá változva feldarabolom a denevért. Királyság megvoltak az előkészületek mindenki aludt én meg elbújtam a temetőben és átváltoztam és berontottam a kastélyba...elég erőssé fejlesztettem már a vérfarkast, hogy lazán elbánjak mindenkivel de az őröket nem akartam bántani.Pedig volt belőlük vagy 15! Özönlöttek és együttes erővel + a vámpír mindig megöltek...ez ment vagy 20 alkalmon keresztül.

Ezek után arra gondoltam,hogy bemegyek azonnal telibeverem a vámpírt,hogy elszálljon és amíg felkel szétverem...na ez végül sikerült egymás után többször is...csakhogy az udvari mágus idióta nőszemély felébredt és elkezdte nyomni a területre ható áldást (épphogy kikelt az ágyból de máris dőlt belőle a villám) és mindig megölték őt is az őrök...én pedig nem akartam ártatlanok halálát.

Ezek után vagy 10 percen keresztül berohanás likvidálás még a varázslónő felkelése előtt...végül sikerült és nem rázta ki ez a kretén a sz.rt is a katonákból.Na tehát sikerült és tipli futás kifelé a városból és menekülés az erdőbe ahol majd szépen visszaváltozunk.Megérkezett az égből a következő ellenfél: hát persze,hogy 1 tomboló sárkány...kb 5x ölt meg...gyenge fagysárkány volt de én már alig éltem...nemgond nagy nehezen megmenekültem előle és amíg a katonákkal küzdött elbújtam pár pillanat múlva épp visszavedlettem emberré. Az őröknek fel sem tűnt mert egyből nem voltak már ellenségesek...a sárkány ezek után körülbelül 7-9 másodpercen belül elhalálozott.

Gondoltam dejó vagyok csak sikerült senki sem halt meg csak a vámpír és senkisem tűnt fel, hogy én voltam a farkasember.Akkor visszamegyek és megnézem mi maradt a vérszívóból...éééés igen beléptem a kastélyba és az udvari (bolond) mágus éppen az őrökkel harcolt.:(((

Nagyszerű ezután nem bírtam tovább és kiléptem, holnap újracsinálom az egész küldetést.Aki ezt így kitalálta,hogy semmi alternatíva...pffffff...pedig a bugokon kívül eddig bejön ez a DLC:)

Van valakinek bármi ötlete,hogyan lehetne ezt kivitelezni? Gondoltam arra is, hogy nyilvánosan darabolom fel a vámpírt de nem szivesen mocskolnám be a nevem...főleg hogy kipróbáltam és persze hiába derül ki, hogy mi volt az áldozat a vérdíjat nem szedik le:( Bocsi a hosszú posztért de ezt meg kellett osztanom...röhejes.
  • steweee
    hát azt hiszem a lovas dolog most már tényleg oylan lett, amilyennek lennie kell :

http://skyrim.nexusmods.com/mods/24286
  • Ragnar360
    aldoóh a link már nem él:D
  • genndy
    Ha a Nexus alatt a Nexus Mod Managert érted, akkor nincs vele külön dolgod. Kétszer rákattintasz, telepíti, ha kell beírja a modlistába és kész. Két lehetőség van: vagy az NMM-t használod, vagy kézzel telepítgetsz.
  • PsyhoApu
    Ha Nexuson keresztül aktiválom a modokat, akkor mindegy honnan tölti be? Vagy be kell másolni a Skyrim saját mappájába?
  • Malakai
    Fejlesztő berágott Nexusra, hisztirohammal eltávolította a modot és Nexuson kívül fejlesztette, de nemsokra rá abba hagyta. Tavaly nyáron egy másik csapat folytatta a munkáját, de a bejelentés után kb egy hónapig frissítették a projekt fórumát, aztán az is behalt.
  • cSuwwi
    Volt régen egy Wars in Skyrim (vagy valami hasonló nevű a nexuson) az bitang jó polgárháborús cucc volt, de egyik napról a másikra leszedték, azóta se tudom mi volt az oka.
  • steweee
    igen ez az. de én csak a nyilas részére emlékeztem amikor berakta vki a fórumra. de ez még annál is sokkal több. nagyon köszi érte !
  • Although
    Pit fighters trave
    Srác egyedül csinál Bethesda szintű questeket. Valahol írta minden kis támogatásnak örül. Gondoltam megérdemli hogy reklámozzam.
  • Fantusz
    Survival skill: kijelölöd a menüben, vagy a kedvencekhez adod, s ott jelölöd be.
    Azzal a gombbal aktiválod, amelyikkel a shoutokat (Y, Z, vagy amire állítottad)
    Az inventoryban lévő cuccokból így tudsz fabrikálni sátrat, tábortüzet, fagyos víz elleni itókát.
    Használathoz a sátrat, tábortüzet csak ki kell dobni az inventoríból és rákattanni, az itókát meginni a szokásos módon.
    Vízben úszkálva egy másik menüpont mutatja a HP pontjaidat (mondjuk ez kitehették volna automatice a kijelzőre, mert a jeges vízben semmi jelét nem látod a végnek, ha túl sokat lubickolsz (igaz a fagyás is csak egy figyelmeztetés formában jelenik meg)
  • PsyhoApu
    Köszönöm
    A mod menüpontot már átböngésztem, sok az érdekes dolog. A SkyRealism talán jól kiegészíti a Frostfallt. Talán ritkábban kell melegedőt találni. Így nem lesz frusztráló hogy egy óra egy nap. Ami azért elég rövid valljuk be.
  • genndy
    Üdv Tamrielen!
    1. Banner, Modok menüpont. Összegyűjtöttünk jópárat, érdemes átböngészni.
    2. Frostfall+Winter is Coming jó, jobbat én se tudok túlélősre.
    3. Én is a Warzones-t tudom mint polgárháborúst.
    4. Ha überszép látványt akarsz, rakd fel mindkét textúrapakkot, mert a 2K sem tartalmaz mindent, de amit igen, az abban a legszebb.
    5. Vízre: érdemes; W.A.T.E.R.
  • seraph27
    Köszi szépen! Az az igazság hogy pont a survival skills menüpont nem tiszta nekem :D nekem a varázslataim között van egy ilyen de használni még nem tudtam :(
  • Hrisskar
    Víz módként ezt tudnám ajánlani:
    WATER - Water And Terrain Enhancement Redux
  • Fantusz
    Frostfall:
    Vágsz tüzifát, és használod a Survival Skills menüpontot, ahol a sátrat is csináltad (szerintem nem ezzel van a gondod, de azért leírtam)
    Tábortűz gyújtáshoz kidobod az inventoryból a Fire Kit-et, és aktiválod.
    Normál nehézségi fokon automatice lobog a tűz, hardon meg kell gyújtani, amit speciel totál fölöslegesnek vélek, csak annyi a jelentősége, hogy kezdetben szivathatja a játékost. - ott van előtted a fakupac, locsold meg flame varázslattal, esetleg dobj rá egy fáklyát
  • PsyhoApu
    Nem tűnik rossznak. Köszönöm
  • zorrobomber
    Warzones
    De asszem nem ez az egyetlen.
  • PsyhoApu
    Üdv mindenkinek
    Hosszú idő után úgy döntöttem, hogy ismét felrakom a játékot. (Kicsit sok volt már a Wot :)
    Meg akarom bolondítani jó pár mod-al. Ha valaki tudna nekem tanácsot adni ez ügyben azt megköszönném.
    Időjárás, fagyás és egyéb dolgok szimulálására ezt találtam: Frostfall. E mellé még felraknám a Winter is Coming-ot. Persze ha van ennél jobb alternatíva akkor örömmel venném.
    Olvastam korábban egy polgárháborús mod-ról, amiben gyakrabban bele lehet botlani csetepatékba. Ez melyik is.
    Az official high texture pack-ot rakjam fel, vagy a 2HD-t. E mellé érdemes még valami víz mod-ot felrakni, vagy már ezekkel is elég szép lesz?
    Ezen kívül még az Enchanted Night Skyrim-et nézegettem. Vagy ha van szebb égboltos pack osszátok meg kérlek.

Köszönöm a segítséget
  • genndy
    A leírásában szereplők szerint ez kell neked: ACE - Archery