The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nézz szét a neten, bannoltak már pár steam accountot emiatt.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Amikor feltûnik a szikla tetején a vérfarkas az a játék egyik legnagyobb jelenete😄😄
Nettó hülyeség, fel kéne nõni - semmilyen kereskedelmi törvény nem kötelez, rá hogy pont attól a forgalmazótól vegyem meg és pont. Sérül az üzleti érdeke, ez így igaz és ki nem ... le - kapitalizmus van, vagy õk élhetnek komcsi módszerekkel (privilégium az árusításra).
Vagy én meg (én a valaki) úgy döntök, hogy csak fele adót fizetek, mert nem akarom eltartani a sok ingyenélõt (pl a munkaügyi központ dolgozóját - sose volt hasznom belõle), és az APEH mégis megjelenik, a te retorikád szerint õk meglopnak, ha behajtják - bocs, de most kiröhögtelek.
Mész vagy elbuksz, ölsz vagy meghalsz, a különbség egy szempillantás
#19651: nem tudom, h ki milyen hülyeséget írt, nem olvastam vissza (a vita közepére értem ide). Ami engem zavar, h pár jóképességû következetesen lopásnak nevezi a warezt/kalózkodást. Ez egész egyszerûen helytelen szóhasználat. Ennyi erõvel azt is mondhatnánk rá, h mosógép, vagy telihold.
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
#19647: mi lebeg? eddig én 1 pajzsot láttam a levegõben (egy rejtélyes módon meghalt õr pajzsa volt), kb 20-30 méter magasan, és szépen ment elõre. a földrõl ufónak nézett ki 😄
Külföldrõl vásárlás sose volt illegális, ennyi erõvel, ha Greenman Gaming-en (hivatalos üzlet) megveszed a Dawnguard-ot és itthon aktiválod, akkor az is illegális lenne. Ha oroszból veszed az se kamionról esett le, csak az orosz steamen olcsóbban adják a dolgokat. Azt az orosznak ugyanúgy hivatalosan meg kell venni steamen, szóval így is úgyis megkapja utána a fejlesztõ a pénzét!
Sõt ebben az esetben az is illegális lenne, ha megveszed megjelenéskor a játékot külföldrõl. Ez sem illegális!
Fizetés és nem fizetés között tegyünk már különbséget, mert marhára nem mindegy!!!!
Aki meg ingyen játszik, nem adott egy petákot sem a fejlesztõnek (aki dolgozott a játékkal nem keveset) az ne verje már a nyálát, hanem mély hallgatásban kussoljon. Szerintem!
Az meg, hogy nem kapható valami valahol nem jogosít fel, hogy lewarezold! Fõként, ha egy kis utánajárással legálisan be tudod szerezni.
Erre mondják, hogy nem akarásnak nyögés a vége!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Ha megjelenik a dobozos, meg is fogom venni, ráadásul nem is pár hét, inkább pár hónap múlva, hiszen még az alapjátéknak sem értem a végére, pedig megjelenés óta játszom vele. Most beálltam heti 1-2 órára, így el is fog tartani még egy darabig..
De hogy tényleg visszatérjünk a játékhoz, így 10 hónap után még mindig lepadlózom néha a monumentalitásától, pl. legutóbb a kedvenc questemet csináltam, az északi tengerparton lévõ világítótoronyban. Nem akarok spoilerezni, de az utóbbi évek rpg-iben ezt a questet tudtam legjobban átérezni, valósággal filmszerûen megrázott a család drámája. Aki csinálta gondolom tudja mirõl beszélek, aki kihagyta, az keresse meg, nem tudom vezet-e oda quest, én véletlenül tévedtem oda.
A másik, hogy amikor kijöttem a toronyból, akkor kisebb romokat láttam balra nézve, gondoltam megvizsgálom közelebbrõl, hát
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Par het, es igen, megveheted boltban, dobozos kiadasban.
Nem ujdonsag, hogy egy jatek, vagy mozifilm, esetleg mas hetkoznapi termek 1-2 honapos csuszassal lesz elerheto csak itt a balkanon. Regen mindennapos volt, mostansag ritka, de nem szokatlan tovabbra sem.
A hazigazdda meg igazan torolhetne az elmult 1-2 oldal warezolos illetve warezolas mellett kardoskodo "jol" megmagyarazo kommenteket, meghagyva azt a parat (ha volt egyaltalan), ami tenyleg a jatekkal kapcsolatos. Koszi.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
mert ez nem ide való. azt még megértem, hogy valaki lázad a kiadó terjesztési szokásai ellen, jogos is. de... mi a tetves életért kell *itt* vitatkozni arról h mi lopás és mi nem?
"The trees move. Do you not see it?"
Ráadásul a Skyrim kapcsán aktuális is a téma, hiszen akárhogy nézzük, az új DLC-t ma Magyarországon nem tudod legálisan beszerezni. Vagy csalással megveszed külföldön keresztül, vagy warezolod.
És igen, a 'ruszkiból' beszerzés nem legális, ugyanis valaki úgy döntött, neki az az üzleti érdeke, hogy ebben a régióban ne lehessen digitális formában elérni a tartalmat, ha ezt megkerülöd, akkor az õ üzleti érdekeit ügyeskedéssel sérted, magyarul csalsz (vagy egyenesen LOPSZ? 😄)
tényleg, édes, de azért:
és költöztessétek át ezt a zseniális témát valami ezzel foglalkozó topicba. htx az univerzum nevében.
"The trees move. Do you not see it?"
Mész vagy elbuksz, ölsz vagy meghalsz, a különbség egy szempillantás
A szó amit kerestek az a szerzõi jogsértés.
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Ezt csak Te hiszed. Mert a hozzád hasonlók azt hiszik minden alanyi jogon jár ...
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Igen, és mint írtam, lemásolhatod, de nem használhatod.
Remélem majd egyszer írsz valami szoftvert, amibe beleteszel sok-sok pénzt és több ember több éves munkáját, és szanaszét hordja a nép, egyetlen ember sem veszi meg 😊
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
... tehát a crack-elés.
Persze, lemásolni egy dolog és felhasználni megint egy másik. Nehéz a felfogásod, de akkor olvasgasd a BTK-t. Szoftver esetében a letöltés nem illegális (azaz a másolás), de annak felhasználása már az ... arról ne is beszéljünk, hogy bármi védelmének (szoftver, hardver) kijátszása is illegális.
Lehet okoskodni, a lényegen akkor sem változtat semmit. Majd ha a BTK-ban nem lesz külön büntetési tétel a tevékenységedre, akkor magyarázhatsz.
Csak a filmet és a zenét ... a szoftvert NEM!