The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ashtyra
skyrim.nexusmods.com/mods/9463

Ashtyra
Ismeri valai ezt? It's A Trap ..ezt még hiányoltam a játékból.

Nem azért illegális mert olcsóbb, hanem mert giftként jutsz hozzá a kódhoz, és ezért pénzt fizetsz, ami a Steam szabályai szerint illegális.
Nézz szét a neten, bannoltak már pár steam accountot emiatt.
Bocsánat elrontottam...szerkeszteni meg nemlehet:/
Az télleg az egyik legjobb quest nekem is tetszett. A legjobb viszont az egész játékban Hircine küldetése😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Amikor feltûnik a szikla tetején a vérfarkas az a játék egyik legnagyobb jelenete😄😄
Az elõbb egy spriggan megszelídített egy ancient dragont 😄😄😄 Na EZ nem semmi elõször csak egy rókát uszított rám, lecsaptam és elkezdtem keresni a spriggant erre pont elém száll az ancient dragon és látom h zöld aurája van és nekemtámad😄 Ami még érdekes, hogy nem a szokásos sárkányos zene indult el hanem sima harci muzsika<#nyes>
Calver

"The trees move. Do you not see it?"

Ezen nem veszünk össze. De azért illegális beszerzésnek titulálni a "ruszkiktól beszerzés"-t csak azért mert az olcsóbb, elég nevetséges. Én még a közepéig se olvastam vissza, csak utolsó 1-2 hozzászólást. Vicc hogy még mindig képesek egyesek fórum keretek között égetni magukat a tudatlanságukkal.
Probatbicol "És igen, a 'ruszkiból' beszerzés nem legális, ugyanis valaki úgy döntött, neki az az üzleti érdeke, hogy ebben a régióban ne lehessen digitális formában elérni a tartalmat, ha ezt megkerülöd, akkor az õ üzleti érdekeit ügyeskedéssel sérted, magyarul csalsz (vagy egyenesen LOPSZ? 😄)"

Nettó hülyeség, fel kéne nõni - semmilyen kereskedelmi törvény nem kötelez, rá hogy pont attól a forgalmazótól vegyem meg és pont. Sérül az üzleti érdeke, ez így igaz és ki nem ... le - kapitalizmus van, vagy õk élhetnek komcsi módszerekkel (privilégium az árusításra).
Vagy én meg (én a valaki) úgy döntök, hogy csak fele adót fizetek, mert nem akarom eltartani a sok ingyenélõt (pl a munkaügyi központ dolgozóját - sose volt hasznom belõle), és az APEH mégis megjelenik, a te retorikád szerint õk meglopnak, ha behajtják - bocs, de most kiröhögtelek.

Mész vagy elbuksz, ölsz vagy meghalsz, a különbség egy szempillantás

Szaruman
Hát ez nekem nem tünt föl eddig^^ Nexuson nem találtam ilyen modot. Ehhez sztem manuálisan kellene átpakolni az editorban a cuccokat, ami túl nagy idõbefektetés lenne a várható eredményhez képest.

#19651: nem tudom, h ki milyen hülyeséget írt, nem olvastam vissza (a vita közepére értem ide). Ami engem zavar, h pár jóképességû következetesen lopásnak nevezi a warezt/kalózkodást. Ez egész egyszerûen helytelen szóhasználat. Ennyi erõvel azt is mondhatnánk rá, h mosógép, vagy telihold.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Az nem baj ha nem járnak utána, de akkor ne írjon már hülyeséget!
Ashtyra
Olyan "lebegésre" gondolok,mint például a polcokon az üvegek,amik a nem érintik a polcot,hanem felette vannak pár centivel.Nem olyan nagy probléma,de néha elég hülyén néz ki.

Szaruman
1részt páran nem óhajtanak 'kis utánajárni' (gyk szarakodni). Másrészt itt rajtad kívül (meg 1-2 szellemileg sérült szerencsétlent nem számolva) senki sem veri a nyálát. Kussolni pedig neked kellene...

#19647: mi lebeg? eddig én 1 pajzsot láttam a levegõben (egy rejtélyes módon meghalt õr pajzsa volt), kb 20-30 méter magasan, és szépen ment elõre. a földrõl ufónak nézett ki 😄

Van némi különbség aközött, hogy warezolsz (ingyen letöltöd) vagy külföldrõl hivatalos üzletbõl (merthogy onnan tudod csak beszerezni) megveszed a játékot.

Külföldrõl vásárlás sose volt illegális, ennyi erõvel, ha Greenman Gaming-en (hivatalos üzlet) megveszed a Dawnguard-ot és itthon aktiválod, akkor az is illegális lenne. Ha oroszból veszed az se kamionról esett le, csak az orosz steamen olcsóbban adják a dolgokat. Azt az orosznak ugyanúgy hivatalosan meg kell venni steamen, szóval így is úgyis megkapja utána a fejlesztõ a pénzét!

Sõt ebben az esetben az is illegális lenne, ha megveszed megjelenéskor a játékot külföldrõl. Ez sem illegális!

Fizetés és nem fizetés között tegyünk már különbséget, mert marhára nem mindegy!!!!

Aki meg ingyen játszik, nem adott egy petákot sem a fejlesztõnek (aki dolgozott a játékkal nem keveset) az ne verje már a nyálát, hanem mély hallgatásban kussoljon. Szerintem!

Az meg, hogy nem kapható valami valahol nem jogosít fel, hogy lewarezold! Fõként, ha egy kis utánajárással legálisan be tudod szerezni.
Erre mondják, hogy nem akarásnak nyögés a vége!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ashtyra
Meg tudná nekem mondani valaki,mi a neve annak a modnak,ami javítja a lebegõ tárgyak hibát?

Haliho, egy kérdésem lenne. Felraktam a Deadly Dragons módot és a játékban nem jelennek meg az új sárkányok ugyanolyan a külsejük, képességük. Tudjátok mi lehet a gond?

Ha jobban megnézed, a warezolás mellett nem kardoskodott senki, ezért nem értem az indulatokat.

Ha megjelenik a dobozos, meg is fogom venni, ráadásul nem is pár hét, inkább pár hónap múlva, hiszen még az alapjátéknak sem értem a végére, pedig megjelenés óta játszom vele. Most beálltam heti 1-2 órára, így el is fog tartani még egy darabig..

De hogy tényleg visszatérjünk a játékhoz, így 10 hónap után még mindig lepadlózom néha a monumentalitásától, pl. legutóbb a kedvenc questemet csináltam, az északi tengerparton lévõ világítótoronyban. Nem akarok spoilerezni, de az utóbbi évek rpg-iben ezt a questet tudtam legjobban átérezni, valósággal filmszerûen megrázott a család drámája. Aki csinálta gondolom tudja mirõl beszélek, aki kihagyta, az keresse meg, nem tudom vezet-e oda quest, én véletlenül tévedtem oda.

A másik, hogy amikor kijöttem a toronyból, akkor kisebb romokat láttam balra nézve, gondoltam megvizsgálom közelebbrõl, hát
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
egy akkora dwemer város van alatta, mint Markath alatt. Elképesztõ
PiszkosFred
"az új DLC-t ma Magyarországon nem tudod legálisan beszerezni"

Par het, es igen, megveheted boltban, dobozos kiadasban.

Nem ujdonsag, hogy egy jatek, vagy mozifilm, esetleg mas hetkoznapi termek 1-2 honapos csuszassal lesz elerheto csak itt a balkanon. Regen mindennapos volt, mostansag ritka, de nem szokatlan tovabbra sem.

A hazigazdda meg igazan torolhetne az elmult 1-2 oldal warezolos illetve warezolas mellett kardoskodo "jol" megmagyarazo kommenteket, meghagyva azt a parat (ha volt egyaltalan), ami tenyleg a jatekkal kapcsolatos. Koszi.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Calver
nézd vissza az elmúlt egy oldalt. nézd meg hányan vitatkoznak (teljesen értelmetlenül és terméketlenül) a warezolásról. aztán számold meg hányan küldik el õket melegebb éghajlatra. és miért?

mert ez nem ide való. azt még megértem, hogy valaki lázad a kiadó terjesztési szokásai ellen, jogos is. de... mi a tetves életért kell *itt* vitatkozni arról h mi lopás és mi nem?

Ha tényleg nem érdekelne senkit, akkor nem lenne ennyi hozzászólás a témában, nem gondolod?
Ráadásul a Skyrim kapcsán aktuális is a téma, hiszen akárhogy nézzük, az új DLC-t ma Magyarországon nem tudod legálisan beszerezni. Vagy csalással megveszed külföldön keresztül, vagy warezolod.

És igen, a 'ruszkiból' beszerzés nem legális, ugyanis valaki úgy döntött, neki az az üzleti érdeke, hogy ebben a régióban ne lehessen digitális formában elérni a tartalmat, ha ezt megkerülöd, akkor az õ üzleti érdekeit ügyeskedéssel sérted, magyarul csalsz (vagy egyenesen LOPSZ? 😄)
Calver
olyan jó, hogy mindenki már legalább ötször "befejezte", és mégis sorra születnek az itt a kurvára senkit sem érdeklõ és baromira nem ide való hozzászólások a warez egzisztenciális krízisérõl, mert senki nem képes elviselni, hogy ne az övé legyen az utolsó szó.

tényleg, édes, de azért:

és költöztessétek át ezt a zseniális témát valami ezzel foglalkozó topicba. htx az univerzum nevében.

Nem véletlen hogy a CD-Projekt rászállt az illegális letöltökre és peres úton hajta be a pénzt ha megfog valakit aki fizetés nélkül használja a termékét.

Jó hagyjuk már a szavak kiforgatását. Ha adott egy termék amit kereskedelmi forgalomba helyezés során értékesítenek. És az abból származó bevétel a cég számára az ellenértéke a munkájuknak, és te azt fizetés nélkül használod akkor a cég zsebébõl veszed ki a pénzt. Forgathatjuk a szavakat hogy kölcsönvettem meg a többi baromság de ez fárasztó és még ti csináltok úgy mintha mi lennénk a hülyék..Hagyni akartam de ez tényleg, na mindegy. Személy szerinti is tervezõ mérnök vagyok ami szintén szellemi munka és elég sokszor szembesülök vele mennyire alábecsülik a munkánkat. Tényleg hagyjuk.

Fehercsoki
Pontosan, ezt nem értik meg, csak hajtogatják hogy lopás és mást neveznek hülyének😄 De részemrõl vége, tényleg kár ezt a topicot teleszemetelni.

Amúgy a warez nem lopás, hanem jogtalan használata (emlékszünk régebrõl, nem loptam a kocsit, csak furikáztam) szellemi terméknek (bár aki biorobot melós, ezt úgyse érti). De ettõl még nem mentes a bûntõl, még ha nem is kapsz a fejedre. Csak annyit kellene tenni, hogy aki bukik warezon, fizesse ki pl az 1000-szeresét. Onnan mi változott? Csak az, hogy büntetik is ami nem legális. A többit meg off/warez topicokban - köszi.

Mész vagy elbuksz, ölsz vagy meghalsz, a különbség egy szempillantás

PTW
köszönöm, hogy nem nekem kellett leírnom!

benőmenő
Ezeket miért nem lehet a warez topikban megbeszélni? Senki nem kíváncsi arra, hogy honnan szereztétek be a játékot és milyen okkal.
A szó amit kerestek az a szerzõi jogsértés.
Szaruman
Ja, 2hetente vmi gyökér mindig elõjön a lopós dumával, és annak általában ez a vége.

PTW
kibaszott nagy facepalm az egész ami itt megy

Szaruman
Ezt speciel tartozásnak nevezik...

És miért nem az? Ha egyszer te elvégzel egy munkát és nem fizetik ki az ellenértékét, az lopás ha nem is olyan mint a bolti amit ismersz.

Szaruman
Senki sem kérdõjelezi meg azt, h az illegális szoftverhasználat helytelen. Viszont nem lopás. A lopás szónak más a jelentése, ezt kellene megérteni. És ez nem megy pár embernek.

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Hagyjad nincs értelme, ebben az országban a szellemi munkát nem tekintik munkának. Az ellopható, legfeljebb akkor értenék ha velük történne. Ne erõltesd.

Szaruman
Egyébként ez SEM lopás, ami példát írtál. Szóval példa fail.

Calver
warez témához, jelen topicban:

ne itt, ez nem az a topic.

Fehercsoki
Ez egy nagyon rossz példa, szerintem te nem érted mit jelent másolni.

Fehercsoki
Látom szeretsz általánosítani...Egyébként sok játék van a polcomon, sok indie játékot is vettem, és sok dolgot le is töltöttem, de azokat is csak azért nem vettem meg, mert egész egyszerûen nem voltak jók, 5 perc után töröltem õket, és hidd el, ez az 5 perc senkinek a zsebébõl nem húzott ki semennyi pénzt.

Laza
Ja, és menj a metróra lógni és add be az ellenõröknek, hogy nincs jegyed és Te senkit sem károsítottál meg, mert alig voltak a kocsiban amiben utaztál és senkitõl sem vetted el a helyet .... és különben is, bár utazol a metrón, de egyébként sem fizetnél mert nem tetszik a fogantyú színe, és neked nem ér annyit ... hajrá 😄

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
"a másolás nem lopás, mivel nem árt senkinek"

Ezt csak Te hiszed. Mert a hozzád hasonlók azt hiszik minden alanyi jogon jár ...

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
Ja, egy olyan országét, ahol kevésbé üldöznek ezekért, mint külföldön ...
Igen, és mint írtam, lemásolhatod, de nem használhatod.

Remélem majd egyszer írsz valami szoftvert, amibe beleteszel sok-sok pénzt és több ember több éves munkáját, és szanaszét hordja a nép, egyetlen ember sem veszi meg 😊

Fehercsoki
Skyrimet én is megvettem, de attól még úgy gondolom, hogy a másolás nem lopás, mivel nem árt senkinek.(én általában amit lewarezolok azt amúgy sem venném meg, és 5 perc után törlöm)

PiszkosFred
Akkor rosszul tudtam, koszi az infot. Erinteni mar nem erint a dolog, azt a keves jatekot amivel jatszom, megveszem felevente/evente, nem okoz se problemat, se fejfajast, max az, hogy "szabadidot" nem tudok sehogy se letolteni, azt kellene mar valahogy, mert ez az ami egyre kevesebb, szinte esely sincs mar ennyi szabadidovel a "warezra" 😊 Ami meg van, az elmegy mmo-kra, hatrickre meg a faszbuk szarsagokra az aktualis AAA szerepjatekok mellett.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Fehercsoki
Nagyon okos vagy, ha egy bukott ország törvényeit hozod fel a saját védelmedre, de a másolás attól még nem lesz lopás, akkor sem ha illegális.

Solid Snake
A szó amit keresel: schmittelõ <#pias>
Laza
" arról ne is beszéljünk, hogy bármi védelmének (szoftver, hardver) kijátszása is illegális."

... tehát a crack-elés.

Laza
Játszhatod a megmondó hülyegyereket, de attól még a tevékenységed nem lesz legális.
Persze, lemásolni egy dolog és felhasználni megint egy másik. Nehéz a felfogásod, de akkor olvasgasd a BTK-t. Szoftver esetében a letöltés nem illegális (azaz a másolás), de annak felhasználása már az ... arról ne is beszéljünk, hogy bármi védelmének (szoftver, hardver) kijátszása is illegális.

Lehet okoskodni, a lényegen akkor sem változtat semmit. Majd ha a BTK-ban nem lesz külön büntetési tétel a tevékenységedre, akkor magyarázhatsz.

Laza
"A magyar jog engedi a letoltest, ameddig sajat celra hasznalja az illeto a nagy fal kozott."

Csak a filmet és a zenét ... a szoftvert NEM!

Solid Snake
Legalább pörög a topik
<#hehe>
Fehercsoki
Nem tudom hol lopás a másolás, de itt nem, nagy sok kép,leírás van a neten arról, hogy mi a lopás, és mi a másolás, ha nem vagy képes felfogni a 2 dolog közti különbséget akkor egész egyszerûen szellemi problémáid vannak. Szerintem az teljesen mind1 egy kiadónak, hogy úgy nem fizetek nekik hogy letöltöm a játékot, vagy úgy hogy nem, a fejlesztõk pedig mindenképp megkapják a pénzüket.