The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

xblades
Köszi

Bár hihetetlen mit dobot ki találatként még rá.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

PiszkosFred
nexus - ufo

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Szaruman
Megy egyedül, csak föl kellett adnom a karakter koncepcióját. Alapvetõen egy 1h pajzs, paladin jellegû karit akartam csinálni, restoval támogatva. Jelenleg úgy néz ki, h van neki kis marksman (vagy archery, ahogy éppen hívják), conj, alteration, meg még 1-2 ilyen 'szükséges rossz' a 1h+block+heavy+smith mellett. Az eredeti tervben ezek használata nem szerepelt, de amikor egy bandit chief 2-3 ütéssel megb*sz, akkor kénytelen vagyok alternatívákat keresni... A fõ gond azzal van, h az 1h SZAR (igen, nagy betûkkel), a pajzs pedig még SZARABB -.-' Ha ezzel a karival elkezdeném húzni a 2h-t, akkor pár szint múlva a gondjaim fele elszállna.

Ilyen, h tank/dps nincs (mármint szerep) tekintve, h light armorban is el lehet érni elég gyorsan az armor capet, illetve a nehézpáncél nem hat negatívan a dmgre. Ha nem 15-20 pontot kellene kipakolni az 1h-ra, h értelmes legyen (mármint ennyi pont után kezd sebezni a fegyver), akkor használható lenne az 1kezes is...

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

xblades
Hello

Egy olyan mod érdekelne amivel több vagy korlátlan csatlakozható társam lehet.
Link vagy házszám amelyik hozzászólásban esetleg volt.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Igen engem is emlékeztet kicsit a DA:o és más crpg-re a master szint egyedül nem ment, a tanknak nincs nagy sebzése a dps meg üt rendesen de nincs páncél, persze a conanba tömegszám nyomom ezt a rendszert társakkal tehát már a kisujjába van mindenkinek hogy kell építeni a dolgot. 😊, én sajnálnám ha vissza nerfelné T3, mert ez egy jó irány arra ha valaki csapat rpg-t is akar játszani mondjuk három fõre felturbozva a létszámot egész jól mûködne. 😊 Élvezetes lenne a harc taktikai rpgként is 😄 akár nagyobb mobs ellen is 😊 A master szint tökéletes lenne rá és az alap remek a Skyre-ban erre.

Itt arra céloztam ellentétben az alap skyrimmal ahol az isten szint a jó spellekel elérhetõ a régi rpgnél néha egyszerû eszközökkel többre mentél ha jól kombináltál mint ha a legerõsebb cuccokra mentél volna és szuperhõst játszottál volna. Persze ott nem lehetett. Mintahogy a skyre moddal sem.

Szaruman
Skyre balance-ra érdekes lett. Két karit csináltam benne (DG-vel), egy 1h+shield és egy stealth karit. Az 1h+sh egyszerûen szar, annyi pontot kellene kiosztani, amennyi a földön sincs (1h-ra kb 15, smithingre 20, pajzsra 10+, heavy armor még jó pár és akkor van egy ~50-60as karim, ami semmit sem tud, csak ütni meleeben...). Emellett röhejesen kicsit üt, és vagy ütök vagy a pajzsot használom, tehát az csata felében vmelyik felesleges. Az, h enchant, vmi support magic, alchemy, wayfaring vagy ilyeneket fejlesszek, már meg sem említem. Ja, ezek mellett jön egy master vampire, ami 25 potival megy le (volt olyan, h 450 hpról 1hiteltek...).
Ezzel szemben a khajit stealthesnek imba dw claw (light weap 30on 100 körül ütök), a nehezebb ellenfeleket ki lehet lõni longbow-val, illetve magasabb szinten auto 1hit mindenki tõrrel (lol). Valahogy az egész ez mode.

Úgyh én jelenleg várok még vmi balance módosításra, mert ez így nem az igazi.

(mellékesen a wayfaring lore skilljei a monster mod új ellenfeleinek a felén nem mûködnek, ami szintén tré)

Lehet kicsit korai volt mindezt leírnom? Legújabb SkyRe patchel (1.972) mintha több panaszom is kiküszöbölõdött volna 😊

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Félre ne érts, 15 éve játszok RPG-kkel és nem a nehézséggel van gond, bár ahhoz kötõdik: miért tud 2000 mannát elpufogtatni egy ellenséges mágus fél perc alatt, holott azt írta a készítõ, hogy lehet taktikázni ellenséges mágusokkal, nekik is fogy a mannájuk. Én nem úgy vettem észre, sõt, brutálmagas szintû varázslatokkal spammelnek.
Régi RPG-s kép se illik az egészbe, mert kb. 100 levelig fejlõdnek a SkyRe-be az ellenfelek, így kb minden kicsit magasabb szintû mágus elõl menekülnöm kell, ha csak nem tudom "AKCIÓ" elemekkel kicselezni (futás, fedezék, reflexek). Így ha jól számolom kb. 80as szintnél tudok majd velük szembe szállni.
Ja és írtam hogy resistance-ok rajtam voltak. Sõt! 80% fire resistance-el bírok 2 páncélelem révén, mégis megvakultam a tûzlabdáitól szinte.
Na mind1, nem kezdek újat, már van csak a SkyRe-be 12-15 órám, csak így max extra nyugodt kedélyállapotba van kedvem játszani

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Kedvencem az volt mikor dungeonból kilépve három fejvadász várt mivel vérdíj volt a karim fején. 😊 Brutálisak voltak charget használtak meg sajna a kétkezes ütés az falhoz vágott mire lejöttem róla utána már csak a visszatöltés maradt 😊 Na ez eddig a rekord amit részletekbe írtam eddig a forumon 😊

Bocsi de harcost nem indítottam még a skyreban így csak mágus példákat tudok mondani. De lehet hogy egyszerûen nem azonos szintû ellenféllel kerültél össze. Szintén van a telepítés során egy pont ami az encourtereket állítja hogy veled azonos szintûek legyenek. Ha nem kapcsolod be, én se szoktam, izgalmasabb, akkor belefuthatsz egy sokkal erõsebb ellenfélbe is, itt egyszerûen el kell futni, ki kell kerülni. folyóba, hegyre ugrani ez mindig bejön, ilyen van 😊 A többit amit eddig írtam vagy tudod használni vagy nem 😊

Végezetül találsz pár beállítás fájlt az option fileok között direkt azoknak akik az alapot nehéznek találják!!!

Bocs hogy ilyen széttagolt de mindig eszembe jut valami. Az az igazság hogy ez a perk rendszer a max amit ki lehet hozni belõle és szerteágazó elégé. Szóval kell gondolkodni mit akarsz, milyen mágust. Ha megnézed van a stealht-ba mágus ág már. De nagyon hosszú lenne mindent felsorolni. És személy szerint sem az elithez tartozom mint Calver, meg a többiek a BG topicba, vagy akik impossible-n nyomták a DA😮-t. De javaslom olvasd el a perkek leírását agyalj rajta milyen karit szeretnél mert itt már érdemes! Nagyon nem mindegy mire fejlesztesz én is egy mágus karimat töröltem mert lv20 környékén már az epic bossok könnyedén végeztek vele experten is. Most van egy amit fejlesztek breton mágia ellenállással és mana drainnal durván ami a lighting típusú varázslattal már egy durva bossnak is megettem a manáját és nem tud csak kis varászlatokat sütögetni de még így is veszélyes pl. Szóval kalandra fel 😊

A régi tipusu nehézségeknél, néha egyszerûbb dolgokkal többre mész mintha a nagyon táp varászlatokat használod. Van alteration nem néztem még meg alapból most nem jut eszembe van e mágia elnyelés meg resistansia ezekre érdemes menni, meg számít milyen fajt választasz ebbe már nagyon pl a Breton elég könnyû mint mágus egy darabig ha jól fejlesztesz akkor azal egyedül is boldogulsz experten is. De ez nem olyan amit könnyen el lehet magyarázni a legjobb ha gyakorolsz vagy elfelejted a skyret és játszol az alappal 😊 Ez a fickó egy régi rp-s és azért csinálta a skyret mert az alap skyrim nem sokat ért azok számára akik még nehéz játékokon edzõdtek.

De a legújabbat nem néztem meg ami most jött ki pár napja. Az SWTOR a conan mellett elviszi a játékidõmet. De majd próbálgatom még 😊

Milyen fokozaton játszol vele? Alapvetõen erõs lett, személy szerint már csak experten megy egyedül. Lehet taktikázni mindent kell használni. Nevezheted igazságtalanak de általában ez az alap szint, ami már jó, ilyenek kellett volna legyen eredetileg is a master szint. Néha fuss is használd a potikat az se árt ha van társad masteren. Szerintem legfelsõ fokozat az már csapat alapú nehézségi szint,legalábbis aki nem proffessor 😄, kell egy tank akit beküldesz a darálóba te pedig dpsezel pl. Én türközni szoktam pl mana drainnal meg ilyenekkel alapvetõen bõvítette is a dolgokat a mester amit használhatsz. Mert ez a fickó egy nagymester. Már többen küldtek neki támogatást és olyan is van aki mondta inkább erre költene mint a dawnguardra 😄

SKYRE-vel aki játszik: másnak is ilyen szopóka az ellenséges harcimágus? Általában akármilyen jó cuccokban vagyok, 2mp alatt szétfõz, resist magic poti hatása alatt. Sosem fogy ki a mannája és 2 kézzel szórja a fireball-okat. Voltam már mágus vanilla-n, úgyhogy tudom hogy abból nem lehet csak úgy 2mp alatt 6ot kilõni, némelyiket dual castinggal. Emellett úgy veszem észre hogy a stamina és egyéb penaltyk csak rám igazak.

Szóval a kérdés: ez alapból ilyen igazságtalan, vagy valami moddal összeakadt? Megjegyzem nincs fenn más ellenfélre, vagy varázslatokra ható mod.

Persze. Load lista elején is vana _list.esp ahogy írja
Ha valaki még nem döntött a vásárlást illetõen itt van Giskard barátunk
véleménye..Dawnguard thoughts
Dawnguard thoughts
Mondjuk szerintem Giskard kicsit tágabban értelmezi a lore friendly dolgot, de ettõl függetlenül érdekes olvasni.

Calver
én azért kipróbálnám, mert elvileg de, refid-t kapsz lenyitott konzollal ráklikkelésnél.
onnan meg pár gombnyomással megoldhatod a problémádat kicsit kevésbé kifacsart módon.
szerintem.

"The trees move. Do you not see it?"

Nem engednek be nélküle a kastélyba. <#smile>
(Leeresztett csapórács van, amit nem húznak fel)

PiszkosFred
Es mi van, ha nelkule megy vissza az erodbe, es ugy beszelsz az apjaval? Mikozben o ott maradt a barlangban, viszont ugye nem dobtad ki, lehetbeadja a kvesztet igy is.

Vágül úgy oldattam meg a problémát, hogy "befejeztem" a küldetést, a "setstage DLC1VQ02 190" parancsal. Így beadta a következõt, bár a vámpírvár így kimarad. Sebaj.

Calver
még egy ötlet: odaállsz elé, konzol le, ráklikkelsz. nem a szükséged RefID-t kapod meg? de ha nem is, elsõ két számjegybõl következtethetsz arra h mi kellene.

Hát azért köszönöm nektek a segítséget. Úgy tûnik a Dawnguard kimarad akkor. Micsoda ostoba programhiba!

Calver
hmmm. passz. próbáld meg placeatme-t akkor, baseid eléggé fix dolog, ha az sem megy, akkor 01 helyett más kellene - nem tudom Skyrim-nál variáltak-e ezen valamit, én most régi Bethesda játékok alapján gondoltam, h 01-nél kezd.

Egyetlen modot sem használok, csak a Dawnguard DLC-t.

Tehát akkor ha jól értem ezt kéne beírni a konzolba:
"01002B74 moveto player"

Sajnos ez sem mûködik, és pontal sem.(not found)

Nem kell beírni valamit a konzolba elõtte hogy elfogadja a konzolparancsokat?

Calver
elnézést, helyesen:

xx002B74.moveto player

pontot lehagytam.

Calver
hány dlc-t/modot használsz? ha 9-nél kevesebb, xx 01-09 között lehet, próbálgass. ha annál több, szedj le mod managert (valaki biztos linkeli majd), és ott nézd meg h mod betöltõdési sorrend szerint hanyadik és aszerint írj xx helyére. plusz szerintem lehagytad player-t az elejérõl, viszont placeatme tényleg object id-t használ, ebben elõbb tévedtem.

szóval: player.placeatme xx002B6C

viszont... ez egy új karaktert fog generálni. ha csak magadhoz akarod húzni, akkor meg RefID kell, és a köv módon:

xx002B74 moveto player

ugye milyen egyszerû a konzol használata? <#gonosz1>

Na ez már meghaladja a tudományomat. Mit kéne akkor pontosan beírnom a konzolba?

Kimegyek a barlangból, és beírom a konzolba hogy?

Calver
a) placeatme-hez refid kell emlékeim szerint.
b) nem xx kell az elejére, hanem a betöltõdése sorrend szerinti "száma" (hexa érték) a DLC-nek. gondolom van mod manager már Skyrim-hoz, ahol látod, alapból nem szokása megmutatni.

Azok ott nem ObjectIDk, hanem RefID-k és BaseID-k, egyiket se fogadja el.

"placeatme xx002B74" parancsra

"not found for parameter ObjectID" hibaüzenet.

PiszkosFred
Spoiler nelkul nehez, de muszaj: Serana-nak a sztori szerint ket allpota lehetseges, ez ket kulonbozo ID-t jelent, ezt is figyelembe kell venned majd, esetleg.

PiszkosFred
http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Serana

Jobb oldalon

Azt a számot, amit akkor kiír, nem fogadja el ObjectID-ként. Honnan tudhatnám meg Serana ObjectID-jét?

PiszkosFred
Kisse bugos a leanyzo, sokszor "akad be". Mas a scriptje, mint a tobbi followernek, interaktivabb, de emiatt neha onallositja is magat... 😊

Szaruman
ha a barlangban rákattintasz ,akkor nem írja ki az IDt a consoleablak tetején?

Köszönöm, így már mûködik a numerikus. Most már csak Serana ObjectID-jét kéne kinyomoznom valahonnan. Uesp.net-en, Skyrim wikin nincs fent sajnos.

Calver
az a trükkje h mielõtt *elindítod* a játékot, nyomd be numlock-ot. valamiért Skyrim ívesen teszik rá ha menet közben nyomkodod, máshol még nem láttam ilyet.

Köszönöm, bekapcsolt num lockal próbáltam meg a numerikus billentyûzetet használni.

Fehercsoki
Num lockot nyomd be és tudsz írni numerikus billentyûzettel is.

Köszönöm, megpróbáltam beírni ezt:
"placeatme xx002B74" -ez utóbbi Serana RefID-je (ObjectID-jét nem találtam sehol), de megint hülye problémába futottam: A Skyrim konzolba nem lehet nullát beírni. Ugye a sima, TAB fölötti gomb ki-be kapcsolja a konzolt, ö-ü-óra se ír nullát, a numerikus billentyûzettel meg nem is enged írni bele.

Ilyenkor mi van?

Szaruman
http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Console

placeatme <actor/object ID>
ezzel próbálkoznék

Sziasztok!
Nagyon hülye gondom akadt! Felraktam a Dawnguard DLCt, és megkaptam a feladatok hogy kísérjem haza Sarenát. Solitudeba Fast traveleztünk, onnan gyalog indultunk el végig a partvonalon, õ, én és a segítõm. Idõ közben beugrottunk a Broken Oar Grottoba, és kipucoltuk. De itt a probléma, Sarena nem haljandó kijönni a barlangból. Hiába jüvünk ki belõle, nem jön utánunk. Bent a barlangban követ engem, tehát követésre van állítva, de ki nem jön.

Van valami konzolparancs, amivel bent a barlangban "ki tudom kapcsolni" õt, kint meg spawnolni? Vagy tegyek le a Dawnguard DLC-rõl ezzel a karaterrel?

Köszi, ez nagy ötletnek tûnik 😊 én meg ezt fedeztem fel:

http://skyrim.nexusmods.com/mods/1558

Alchemists Have Ingredients. Utáltam eddig hogy az alkimista boltokból mindenbõl volt kb. 1-2 darab full randomba, azt szeva.

Szaruman
Be van kapcsolva a mod?

Kösz. Fel van téve de... ettõl még én nem láttam egy új szörnyet sem pedig nem 2 dungeot takarítottam ki mióta fenn van :S
PiszkosFred
Befejezed vegre? Koszonom.

Szaruman
Jaj, ilyet itt nem kérdezünk, mert megvádolnak lopással 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Simán megy, csak legutolsó patch legyen fönt.

Nem tudja vki hogy a skyrim monster modot be lehet üzemelni vhogy nem eredeti játékra is?