The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jó innentõl szerintem egyedi vélemény mindenki amit maga gondolm szerintem számít egy cégnek van e közös elõélete vagy sem. De lehet a Zenimax online meg fogja cáfolni ezt.

Nos a zenimax inc meg a Bethesda leányvállalata nem? Feltöltve online játékokat készítõ emberkékkel a Bioware is ezt csinálta.

Ez nem az a zenimax akiknek a neve az oblivonba is benne van?

Ami gikszer lehet hogy a Zenimax se egy tapasztalt online gameket készítõ csapat. Meglátjuk lehet jobban jártak volna ha funcom szerû csapatra bízzák mint aki a TSW-t is csinálták. Legfeljebb fejtörõvel meg mindennel hogy ne meneküljön a casual belõle. De ez az én véleményem. Azért a Bioware-re is hogy mondták hogy szuper lesz mert mmo játékok írására szakosodott embereket vettek fel,és a végén nagyon látszott hogy egy solo játékot játszó cég készítette. aminek spec én örülök de több millió online gamer hagyta el emiatt az SWTOR-t. Nem hiszem hogy ilyen gond lesz. De meglátjuk. Elsõre nem érdemes csodát várni azért. Ncsoft-t nehéz lesz überelni most az az érzésem.

PiszkosFred
Nem, kozuk nem volt az Oblivionhoz. Kevered a dolgokat.

Kvesztek meg vilagra pedig ott a GW2, mint pelda, hasonlo a koncepciojuk, csak a kornyezet lesz Tamriel es tartomanyai.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Tudom Bethesda alatt a zenimax, akik az oblivionba is benne voltak. Nem rossz csapat mint a TESO topicba írtam meglátjuk milyen class rendszert használnak majd milyenek lesznek a questek, hogy épül fel a világ jövõ év elejére kiderül. Egy mmo-t azért nem szabad összevetni a solo gameval. Olyasmibe mint a Bioware az SWTOR-al nem fognak belemenni. Hogy megpróbálják megoldani hogy soloként is meg multiként is menjen. Tehát felesleges, ha ezt lehet nevezni feleslegesnek, kockázatokat nem vállalnak.

Molnibalage
Ezt a hibát nem értem. Célkereszttel nem lehet célozni minden távolságon, mivel az nyílvesszõnek van balliszikája. A valóságban még a modern tûzfegyvereknél is állítani kell a célzókészüléken nagy távolságon. Hülyét is kapnék, ha minden célpont ellen jó lenne a célkereszt...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

PiszkosFred
Nem a Bethesda fejleszti, mielott ujra nekikesnel 😊

Szaruman
Ha íjra gondolsz, akkor az egyik inibe ha beírsz pár sort, akkor a célkereszt használható lesz, és nem megy át a célponton 50 méter után a nyílvesszõ sebzés nélkül. Vmi hasonlót keresek xbowhoz is.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

*haví díj nélküli verzió

TES mmo-ra én is kíváncsi vagyok. szerintem mmo-ént alapul véve, grafikailag teljesen jól hozza a világ hangulatát,hatását. Nem várok nagy újdonságokat benne mert a Bethesda már nem az a cég. Egyszerûségre mennek és a használhatóságra. Viszont ettõl még lehet nagyon jó lesz. Az hogy a solo játékosokat nem érdekli az nem alap, mert az mmo világában 2,3x több játékos van mint a solo játékok világában. Ez tartja a frontot a pc-nél a konzolokkal szemben. Jó pár gyerekbe belefutottam már aki életében nem játszott solo játékkal. Nyilván a nagy kérdés, hogy adja ki. A GW2 szinte mindent beárnyékol pár rétegjátékot mint az EVE leszámítva és ez szerintem csak havi díj felé tudja terelni a Bethesdát mert õk rétegjátékba már mint a Funcom nem fognak gondolkodni. Én várom azért, miután ez a semmilyen loréval kiadott GW2 kicsit se érdekel. De ha nem lesz nagyon jó a TESO,az se baj a TSW is ott van akkor legfeljebb megveszem azt akkor már úgy is megfizethetõ lesz 😊

Molnibalage
Az ír átítás az mire vonatkozik?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Szaruman
Black sacrament armor (sztem feleslegesen, mert csávót csináltam), 1-2 armor gyüjteményt, meg a korábbi modokat frissítettem (egyébként összesen kb 1 órán át 😄).
2h nord heavy armorban, eddig OK. Ja, meg föltettem pucérnõs modot is 😄
Btw, xbow-ra tud vki vmi ini tweak/akármit? Ugyanolyan fos a célzás, mint az alap ranged fegyverekkel (célkereszt fölé lõ), viszont az iniben csak az íjakat tudtam átírni.

Miket raktál fel? 😊
PiszkosFred
Hat, ha mar "megvettek" a vilag egyik legjobb szakemberet es a ceget, akkor hulyek lennenek nem kihasznalni azt a tehetseget es lehetoseget, amit nyujthat az id es Carmack. Hogy a Gamebryo-t upgradelik, vagy totalisan uj motort irnak e, a fene sem tudja.

Az biztos, hogy a focicsapatom leigazolna Messit, nem a kispadra ultetnem a bajnoksagban 😊

PTW
Érdekes dolog ez a Fallout kérdés az id motorral. Egyrészt evidens hiszen menniyre adja magát rage után ugye, másrészt viszont bethesda aki a gamebyro-ra van berendezkedve, hogyan oldaná meg a kis sandbox RPG jét azzal a motorral, ami nem erre lett kitalálva.

Kiváncsian várom mindenesetre

PiszkosFred
Az 5 eves ciklust tartjak, illetve probaljak, errol meg Pete Hines nyilatkozott par eve. Ezert is tippelek 2016-ra kb. Hogy ezt mennyire boritja a TESO, az kiderul. De mivel kulon csapat es stilus, max 1-2 evet jelenthet pluszban, vagy meg annyit sem.

Molnibalage
Nem kell kapkodni a TES VI-tal. A IV és V között is volt kb. 5 év. Ennyi idõ alatt ki lehet hozni sokmindent ebbõl is. Lásd modok és Nehrim. <#finom>

Szaruman
Én kb 5 éve várok normális mmora, remélem, h ez az lesz 😊
Lehet, h másik csapat készíti, de 1xre nem fognak kiadni 2 játékot, ami ugyanabban a világban játszódik (saját piacukat darabolnák ezzel). És mivel az mmo már be van jelentve, 99%, h hamarabb jön.
Én spec a skyrimmal is elvagyok (épp most tettem föl megint 4-5 modot 😄), és egy ideig még el is leszek. Rengeteg lehetõség van még a játékban, a jó modok még csak most kezdenek jönni (+ ugye a dlc-k, de spec a modok sokkal több tartalmat adnak a játékhoz).

PiszkosFred
Egy mmo jon hamarosan, a TESO, ez fix. Nem olyan regen megvettek vegre a Fallout online jogait is, igy kizart, a TES mmo mellett egy Fallout mmo is debutaljon ilyen kozel egymashoz. A TES sorozat az mmo-val es a Skyrim kieggel vagy kiegekkel meg ellesz par evig, en igy kb 2014-re saccolok egy Fallout IV-et, de mar az idSoft fele sracok alkotta grafikus motorral, ha mar egyszer megvettek Carmack studiojat, akkor biztos, hogy felhasznaljak a tudasukat elobb-utobb.

Vagyis, tippre:
2013 - Skyrim 1. dobozos nagy kiegje, es TESO betatesztek.
2014 - A TESO atcsuszik 2014 ev elejere, mert a GW es a Pandak otleteit pluszban belerakjak, amihez kell par valtoztatas, es ehhez ido kell. Muszaj, hogy tenyleg utos legyen. A TESO-ban megalapozzak a kovetkezo single jatek alapjait, hiaba 1000 evvel korabbi a TESO, a helyszint es a jellegzetessegeket lehet adagolni, es le lehet merni a reakciokat. Meg azon a nyaron bejelentik a Fallout IV-et. Ev vegen kijon a Skyrim 2. kieg, mire a TESO kezdeti lendulete alabbhagy.
2015 - Fallout IV. es TESO elso kiegje.
2016 - TES VI.

Hát én abban biztos vagyok, hogy a következõ TES már csak next-genekre jön. A Bloodmoon kaliberû kiegészítõben pedig legyen igazad!
PTW
Igen, de azt egy másik stúdió fejleszti. Engem a hányinger kerülgetett amikor megnéztem a pár videót belõle. Személy szerint teljesen hidegen hagy. Egyrészt mert mmo, másrészt mert annyira távol áll a TES-tól kisugárzásában, hogy az már szinte fáj.

Zozo,

Rengeteg lehetõség van most Beth elött és kb minden esélyes. El tudom képzelni, hogy mondjuk 2 év múlva jön a következõ TES, mint ahogyan azt is, hoyg elöbb megjelentetnek egy új Falloutot a jelenlegi "új" motorral, és az új TES részt már csak next gen konzolokra hozzák ki.

Személy szerint én per pillanat abban bízom, hogy a stúdió nagy része az elsõ igazi min. Bloodmoon kaliberû "dobozos" kiegészítõn dolgozik egy elkülönített kis csapat meg valami világmegváltón munkálkodik vagy fallout vagy új TES résszel kapcsolatban.

Igen a Fallout 4 és a TES mmo is hamarabb kifog valszeg jönni mint a TES 6.
De nembaj foglakozzanak most ezekkel utána minden erejüket adják bele a 6-ba😄😄 (bár gyanítom 1 külön csapat már dolgozik a 6.-on😄) És visszatérve Blackmarsh-ra a hangulat adja magát...argóniaiak,mocsaras vidék, akkor valszeg rengeteg rovarféle, gyíkok, kígyók !!! Mindenféle mérgezõ faj, mérgezõ növények és az egész környezet olyan amihez csak az argóniaiak képesek alkalmazkodni😄 (méreg ellenállás, betegség ellenállás) Najó abbahagyom túl korai még ez csak olyan jó belegondolni, hogy mi minden lehet a mocsár mélyén😄😄 Aztán meg majd bejelentik , hogy teljesen máshol fog játszódni a 6 <#nevetes1>. Bár 2015-ig biztos nemjön ki és talán még keveset mondtam mivel az Obli után 5 évet kellett várni a Skyrimre😞
Szaruman
TESbõl még egy mmo is készül, azt se felejtsük el.

PTW
Blackmarsh-t iszonyatosan sötét hangulatúrara meg lehetne csinálni, de igazából bármelyik provinciát szívesen látnám, mert mindegyik kellõképp egzotikus az eddig nem látottak közül.

Amúgy sajnos sztem esélyes, hogy elöbb lesz fallout 4 mint TES VI. Aztán kitudja elképzelhetõ, hogy a Skyrim elképesztõ sikere miatt háttérbe szorul a fallout cím és inkább fejik tovább az aranytojást tojó tyúkot.

Ezek közül nekem is bármelyik jöhet😄 De kihagytátok a Summerset Islest😄 Ha ott játszódna akkor valószínûleg az Aldmeri Dominion köré szõnék a szálakat...de én jobban örülnék Valenwoodnak Elsweyrnek vagy Blackmarshnak😄 Áh hamár beleéltem magam jöjjön Blackmarsh (oké csak pletyka és még nagyon sokára lesz TES 6 )és az argóniaiak😄 És hamár argóniaiak akkor kapjunk újra lándzsát!!! (morrowindben bónusszal indultak a lándzsahasználatban)
Igen de amikor belépsz hozzájuk fogalmad sincs, hogy õk micsodák és utána a 2. küldetésben egybõl beavatnak...nemár😞 Ezt úgykellett volna, hogy csak sokkal késõbb a küldetésszálban választhatok,hogy belépek e közéjük vagy most megállok és a többi küldetést nemkérem max a nem elõre generáltakat amiket fel lehet bármikor venni késõbb😄 Egyébként szerettem a farkas létet és megis tartottam szóval semmi bajom vele bár kicsit gyengécske lett a farkaslét az alapjátékban, a dawnguard meg nincsmeg.
bardocz
Semmi modot nem használok. Köszi, kipróbálom majd ezeket.
Persze függ hogy milyen modot használsz a skyre például effekteket rendel egyes spellekhez ami lassítja és pl van ami alapból két kezes lett. tehát a modokat is nézd meg mit változtat.

Ha rendelsz hozzá gombokat akkor azzal gyorsan tudod váltogatni én a numerikus bill. rendelem hozzá amit sûrûn használok.

A fegyvert is be tudod tenni a favorit listába.

Mind a két egér gombot lenyomod rajta favorit listán vagy rendelsz hozzá egy számot és kétszer megnyomod. Mindig a második teszi rá a jobb oldali kézre egér beállítástól függõen.

bardocz
Ha berakom favoritba mondjuk a flamest meg sparkot, akkor ha elõször a flamesre nyomok, akkor a másik kézre ki tudom választani a sparksot, viszont sehogy sem tudom kétkezessé tenni. Csak olyan van, hogy két kéz flames, vagy 1 kéz flames, 1 kéz sparks. Egyetlen mód az, hogy kiválasztok egy fegyvert, ami elsõdleges lesz, majd azt leveszem, és akkor választhatok újra bármit. Ezt hogy tudnám kiküszöbölni?
Molnibalage
Az év játéka szavazásnak soha semmi értelme nem volt, mert ha valaki utálja az RPG /FPS-t stb. akkor leszarja. Ha valami hipotetikus esetben kijönne olyan repszim, amit nem látott a világ, akkor sem választaná az év játékának egyetlen gamer oldal sem, mert annyira rétegjáték a FPS / TPS / RTS mûfajhoz képest...

Az évjátéka címet nem is nagyon lehet vitatni azt a Bethesda elviszi általában mindig. Az rpg volt a kérdés mert szerintem attól hogy a világ meg az igények változnak attól egy szempontrendszernek ami szerint nézem jó rpg, év rpg-je, vagy sem az nem kell változzon. Vagy igen?
Mondjuk a Batman Arkham City az meglepett, lehet utólag arra szavaztam volna, mint év játéka, de nem tudnám eldönteni.

Ez a lényeg. Aki pl. Star Wars rajongó, az mindent jó szívvel fogad ami teljes valójában hozza a hangulatot és a lore-t, legyen az akciójáték, könyv, vagy film átdolgozás. Így lennénk szerintem legtöbben az Elder Scrolls-al is.
U.i.: Ha Blackmarsh lesz, megõrülök ha nem lehet átruccanni Elsweyr-be 😊

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Tudom, hogy posztapokaliptikus, meg fejlettebb technológia is van inkább a hangulatára gondoltam, mint alul írta PTW full western szóval köszönöm.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

PiszkosFred
Inkabb posztapokaliptikus, mint western. Ketsegtelen, hogy nagyon sok western elem megtalalhato benne, de ez inkabb annak koszonheto, hogy a pusztitas utan elet egyik jellemzoje ugyanaz, mint a regi vadnyugaton: elobb lojj, es aztan kerdezz 😊 Ezert aztan mindenki hord maganal fegyvert, minden idegen gyanus, es a tulelok kisebb falvakban, esetleg erodokben huzzak meg magukat, es probalnak - relative - normalis eletet elni, es megvedeni magukat a nuklearis pusztitas utan a vilagra szabadult gondoktol, illetve az ellenseg szervezetektol.

De ezen kivul van plazma es lezer technika, vannak titkos bunkerek, vannak epsegben megmaradt fenyuzo varosok, vagy fegyenctelepbol kialakult telepules ugyanugy, mint kis farmer varosok, seriffel, dokival, kocsmaval...

PTW
Igen, full western hangulat

Szerintem is jól van az úgy, ahogy van. Mert ugyebár utána viszont a mi döntésünk, hogy kigyógyulunk-e belõle, vagy nem.
Köszönöm a válaszokat. Annyit még kérdeznék, hogy a New Vegasnak inkább westernes a hangulata és környezete igaz? Mert ez esetben belevágnék.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Molnibalage
Szerintem meg nem botrány. Ez olyan, mintha az kifogásolnád a vápíroknál, hogy akarsz -e vámpír lenni, vagy a tolvaj céhnél akarsz -e lopni, stb. A klán tagjai elvráják, hogy farkas legyél. Ennyi.

Erre válaszoljon valaki légyszi!
PiszkosFred
Szerintem is kimozdulunk a "civilizaciobol", es ahogy irod, ismet valami kevesbe "kommersz" tartomany lesz a celpont.

PTW
Mindenesetre szerintem az kb borítékolható, hoyg az új rész végre ismét Morrowind szerû egzotikus helyen fog játszodni. Én bármelyiket díjaznám a Blacksmarsh/Valenwood/Elsweyr trio közül 😊

(Oblivion sem lett volna annyira uncsi, ha valóban a lore szerinti dzsungeles Cyrodill-t kapjuk)

PiszkosFred
"Valaki egyszer hallotta valami felig hivatalos emberkenek a szomszedjat suttogni errol szkajpon" - ilyesmi szintu. Totalis pletya, de az ember megtanulta az idok alatt, hogy a legtobb ilyen "korai" pletyka 90%-ban megtortenik/megvalosul. Szoval keretik igy kezelni, en speciel nagyobb osszeggel is fogadnek ra, de attol meg lehet eppen Hammerfell vagy Valenwood is.

Szerintem a Skyrim megérdemelte az év játéka címet a HANGULATA miatt és amiatt is, hogy mekkora háttérmunka meg kidolgozottság vna mögötte ( ez sajnos a küldetésekre nem vonatkozik, bár nekem tetszik a fõszál és a mellékküldetések de a céhek...a companions-nál valami botrány h NEM dönthetsz akarsz e vérfarkas lenni...bérgyilkost még nem indítottam de azt hallottam azok is átmentek agyatlan öldöklésbe😞 Az Obliban imádom a Sötét Testvériség és a tolvajcéh küldetéseit...)Én még emlékszem mennyire vártam ezt a játékot mikor elõször olvastam, hogy megjelenik nagyon feldobta a napomat és vettem új gépet is miatta😄 És nem teljesen azt kaptam a véletlenszerû küldetések és a céhek terén amit vártam de a játék többi része nagyon tetszik és jó lett! Igaz, hogy énis rengeteg dolgot feltudnék sorolni ami még jó lett volna és sok hibája is van de nekem a HANGULAT a legfontosabb és az itt megvan! ÉS sajnos sok benne az egyszerûsítés is fõleg a Morrowindhez képest, amit mai napig imádok, dehát ez van tényleg elmentünk kicsit a Skyrimmel akciórpg irányba de attól még nekem tetszik az eredmény😄 1 ELder Scrolls játék szerintem nem lehet rossz és nagyon várom a 6. at!!! Jah igen azt olvastam itt régebben ( azthiszem PiszkosFred írta, ha nem akkor bocsi ), hogy a pletyka szerint Blackmarsh következik ebbõl mennyi igaz???
http://www.youtube.com/watch?v=V5kREBCnJXQ&feature=related
Ez szerintem egy jó kis video megnézni akár a párbeszédek közti különbséget is. És hát általában hosszabbak a párbeszédek is.

És igen nagy türelem kell hozzá és állandóan menteni a dolgot sok jó javítás van de nem hiszem hogy meg lehet csinálni hogy crash nélkül mûködjön ez votl szerintem ami lginkább kinyírta ezt a játékot és csak második lett 2010-ben a mass Effect 2 mellett. Fõleg ha több modot használsz akkor óránként lehet egy crash és az nem is rossz 😊 De így is zseniálisan érezhetõ mennyire ötletes játék.

Fallout New Vegas