The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A vilag ugyanolyan mint a Skyrimben, a karakterek alszanak es dolgoznak ciklusban mozognak, semmi extra. Egy-egy dontesednek megfeleloen valtozik par dolog, de ez a Skyrimban is megtalalhato.
Probald ki a New Vegast, szamomra is az egyik legjobb jatek, ami megjelent. A hibai ellenere is.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
\"Egy gy?r? mind fölött\"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A moddolás már akkor is megkezdõdött, amikor senki és semmi nem támogatta n+1 programnál.
Ezert amikor a Beth kiad egy vampiros, vagy hazikos modot par ezer forintert (ami nyugaton nevetseges, ennel tobb borravalot ad barki a fedex futarnak), akkor ez a konzolosoknak maga a kanaan, egy kis verfrissites az alapjatekhoz. Persze a PC-sek, akiknek - ahogy te is emlitetted - fenyesre van nyalva mar a segguk, es az utolso bitig modositva van a kliensuk, azok egybol frocsognek es zugolodnak, hogy "jajj, Skyrim Sims", meg "Skyrim, farm ahol elunk edition", stb, a "lehuzas az egesz", a "kurva anyadat bethesda, hogy nem ingyen adod"-rol nem is beszelve...
Olvastam egy masik ostoba kommentet is tegnap, miszerint az oke, hogy a konzolosok fizetnek erte, de a PC-sek kapjak meg ingyen... Es az illeto - biztos vagyok benne - komolyan gondolta. Miert? Nem tudna ra valaszolni, csak meg nagyobb ostobasaggal.
Ergo, mielott szidja barki a DLC-ket, gondolkozzon el azon, hogy ez a konzolosoknak az EGYETLEN lehetoseg a modokra, es nem a PC-seknek keszul. Nekik van millio egyeb alternativajuk, de ha kell nekik, termeszetesen megvehetik.
Az elvezetes jatekhoz pedig ket ember kell. A jatek es a jatekos. Minden jateknak vannak olyan reszei, amire koncentralva elvezheto es elvezetes tud lenni. Persze, mindenhol vannak hibak. De nem arra kell fokuszalni. Aki szandekosan a kakan is csomot keres, az a vegen annyira frusztralt es kiegett lesz a folyamatos "alomkep uldozesben", hogy akkor sem veszi eszre az "elvezetes jatekelmenyt", ha az szembejon vele az utcan. De ez mar legyen az o bajuk. Szinte barmelyik jatekra elmondhato az elmult 4-5 ev kapcsan.
Ehhez hasonlóan.
Gothic 2-ben amúgy nekem is volt ilyen, hogy hamar átmentem a chapter 2-be, és esélytelen voltam az ork hordák ellen. 😄
(Az elsõ Gothic 2 végigjátszás során - nagyon noob voltam - igen hamar a 2. fejezetbe kerültem és átmentem a Bányavölgybe. Úgy eltévedtem, hogy nem találtam ki és állandóan levertek. Inkább újrakezdtem.)
Valahol csodás, hogy a modderek megmutatják, hogy mit ki lehetne hozni a cucból exe buher nélkül. Egy költõi kérdés. Akkro mi a péklapátot csinálnak a kedves fejlesztõk...? De tényleg. Miért van az, hogy lényegében a rajongók fejeznek be játékokat és tesznek igazán élvezhetõvé vagy egyáltalán játszhatóvá? Csak úgy sorjáznak a példák.
RTW
MTW2
Gothic 3 és kiegje. (A kieg konkrétan játszhatatlan volt, gyakoraltialg egy alfa változatot adtak ki anno. Azóta is örömtáncot járok, hogy a Jowood meghalt annak ellenére, hogy a G-1-2 nekik is köszönhetõ.) A Gothic 3. kb. az 1.7 CEP után érte el azt, amit kiadáskor kellett volna...
Civilization V. Játékmenetet nem érintõ modok is vannak, amik szimplán áttekinthetõbb diplomáciai, kereskedelmi, stb. képernyõt adnak. Kb. ugyanaz a difi, mint az alap TES V UI és a modok között. (Ha valaki nem ismerné a CIV-et.)
Kérdem én, nem azért fizetek, hogy alapból benne legyenek ezek és ne egy áttekinthetetlen bugalommal nézzek farkasszemet...? Miért van az, hogy a user és "hobbidev" látja azt, amire a jelek szerint igény van? Semmi mást nem kellene csinálni, mint ezeket legalább külsõs munkatársként alkalmazni. Véleményem szerint a kiadók és fejlesztõk hihetetlen ostobák sok estben.
A steam szerint 1000 óra felett vagyok, ez tuti, hogy a Titan Quest után nálam a legjobb játék! 😄
De ettõl még egyetértek, szerintem is jobb lett volna, ha úgy csinálták volna meg, hogy sokat kelljen szenvedni meg fejlõdni, mire egyáltalán találkozhatunk bármiféle sárkánnyal... és még akkor is nehéz legyen leverni. 😄
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Az új dlc pedig... sims.
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Miért? Minden hibája ellenére van HANGULATA. Sokkal inkább mint az Oblivionnak volt szerintem. Annak pl a kiegje sokkal jobban bejött mint az alapjáték. De, a lényeg, világ életben olyan játékok fogtak meg csak hosszabb távra amikben volt egy megfoghatatlan hangulat nevû dolog, ami rengeteg mai játékból hiányzik. Thief, Deus Ex, System Shock 1-2, Mass Effect trilógia, Morrowind...A felsoroltak mestermûvek számomra. A skyrim, ha nem is fogható ezekhez, bármikor szívesen kalandozok a világban, fullra kimaxolt karakterrel is, és várva várom hogy jöjjön hozzá kieg, dlc, akármi, amivel ismét elmerülhetek a Skyrim világában.
és biza már párszor sikerült ezzel a viselkedéssel mindenki kiskedvencének az egész topicot maga ellen fordítania itt is, máshol is (DA2, khmm), volt h ennek végére ki is vágták innen egy jó hónapra. de valahogy az istennek sem sikerül vennie a lapot...
mondjuk nem tudom mit várok egy olyan kétlábútól, akinek két személyeskedés közé sikerül besuvasztania egy "én nem személyeskedek!" mondatot...
"The trees move. Do you not see it?"
Sose az a baj, hogy nem tetszik neki. A jatek nem tokeletes, sot. Pofanvernem egy szeneslapattal azt, aki a tarsakat, es azon menedzseleset programozta. (foleg, hogy elotte volt egy kivalo pelda, a "rokon" New Vegas-ban) Es meg lehetne sorolni a jatek hibait.
DE!
Azt, hogy 1-2 naponta walltext szeruen ujra es ujra el vannak ezek ismetelve, az mar idegesito. Es ez a baj, nem a negativ velemeny. Teljesen mindegy, hogy mi a kiindulo gondolat/kerdes/mondando, a 2-3 komment vegere ismet osszejon, hogy a Skyrim igy, a Skyrim ugy szar, bezzeg ez, vagy bezzeg az. Egyszer eleg ezt elmondani, meg is koszoni barki, mert tanulunk belole, otleteket kapunk. De nem kell naponta, ha kerdezik, ha nem, csak mert olyanja van valakinek...
Ha pedig ez a keres tul sok, es a tobbseg azt mondja, hogy a Skyrim forum kommentjeinek jelentos resze arrol szoljon, hogy az alapjatek jatek milyen szar, es a fejleszto mennyire bena, de bezzeg a masik jatek milyen jo, vagy az XY modder maga az isten, mert belerakott valamit, amit a keszito nem, akkor en kerek elnezest, es akkor nevezzuk a forum nevet valami talalo negativra.
Miert kell mindig ugy dicserni valami modot vagy jatekot, hogy kozben egy masikat pocskondiazunk, szidunk, befeketitunk. Tudom, ilyen orszagban elunk, mi nem valami mellett szurkolunk a meccseken, hanem valaki ellen... De legalabb itt lenne picit maskent, es ne szidna az illeto a jatekot, nap mint nap, ujra es ujra. De megegyszer mondom, ha ez igy okes, akkor en kerek elnezest, es megkovetem a "dude-t".
ON
Hosszú idõ után az SWTOR, pontosabban a conan óta, Swtor volt az elsõ aminél azt éreztem hogy ez az én világom, persze mmo, de nem lehetett nem észre venni a temérdek munkát amit beletettek, hogy életre keltsék úgy a világot hogy mmoként és soloként is élvezhetõ legyen. talán nem sikerült de nincs szívem szidni õket sõt sajnálom mert ez sem az ami népszerû lesz. ahogy a conan sem.
Nekem úgy tûnik nem a Skyrim-mel van bajod, hanem úgy általánosságban nem találod a játékodat,...ahogy én sem sajnos,..és itt vagy, mert valamiért csak itt vagy, és kijön a keserûség, hogy ez sem tökéletes.
De valamiért mégis itt próbálkozol,..és végül is ezen a játékon legalább lehet alakítani, még ha teljesen saját játékot nem is lehet csinálni, azért sok mindent igen.
Én ezer éves játékokkal játszom, és az idõm egy részét arra áldozom, hogy keresem a jó játékos kikapcsolódást, legyen az körökre osztott és hajazzon a régies kézzel rajzolt világokra, keresem a hangulatot.
Ez van, ahogy a filmeknél is...a jelenlegi filmek sokkal gyorsabb folyásúak mint régebben, könyv még nem ekkora gáz,..de a játékoknál is nagyon kijön.
Sztem ez nem a játékfejlesztõk hibája, õk max annyit tehetnek, hogy moddolhatóvá teszik,...de pénzügyi öngyilkosságot nem fognak elkövetni, pár tízezer játékos kedvéért.
Lehet hogy tévedek, de nem hinném, hogy a játékkal van bajod, mert mint írtam, valamiért csak itt vagy.
ON:
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
a skyre amit lehet javít, élmény a perk rendszere, beismerem nem gondoltam az alapból ilyen is lehet. Mondjuk nagyrészt sok mindent törölt. Nyilván a történetbeli "furcsaságokon" nem segít de azon szerintem már nem is lehet. És igen részemrõl ennyi ha találok pár modot akkor felteszem, ha te meg még egy két embernek megfelel akkor már megérte.