30713
TES
  • a.carkey
    Két ENB jön be igazán színvilágilag, és mivel a Wilds 3.0 sehol sincs fent, még egy harmadik is ott van. Nehezen tudok dönteni. :)

+1

De a Harlemes belső tere annyira tökéletes színben és világításban, hogy kíváncsi lennék, hogy mi van fent.

Hodilton egyébként nem magyar?
  • Skyrim
    PiszkosFred ha nem eredeti a játék,hanem letöltőtt akkor a letöltőtt DLC-ket hogy rakhatom bele ?
  • PiszkosFred
    Nem az "eredeti" ENB friss verzioja, amit az az orosz(?) emberke fejleszt? Vmelyik probalgattam azt, amikor kijott az uj verzioja, annak volt hasonlo szinvilaga.

• a.carkey
    Nem tudjátok, hogy ennél a videónál milyen mod lehet fent? Mármint grafikai.
    Ezt próbálom belőni pár napja, de nem jövök rá. Eddig ez a legjobb belsős amit láttam. Tűéles és még az DoF is tökéletes.
  • Skyrim
    És ha nem bolti az alap játék hanem letöltőtt ?
  • Fantusz
    Szerintem nincs jelentősége, mit csinálsz ott a vámpírokkal.
    A gonosz mágusok a vámpírokon kisérleteznek, ha kiengeded a vérszopókat, mennek bosszút állni, nem foglalkoznak veled, aztán felszívódnak.
    A Dawnguard ismétlődő vámpír támadásai ettől a jelenttől függetlenek (nem a kiengedett vámpírok támadják a városokat)
  • Fantusz
    Érdemes rákoncentrálni valamelyik harci képességre, és azt fejleszteni.
    A játékban a különböző ellenfelek a szintedhez mérten jelennek meg, s ha a harci képességeid gyengécskék, egy-egy képzettebb ellenségeket is felvonultató csoport ellen lehetnek nehézségeid, ámbár szerintem megoldhatatéan feladat elé nem állítanak.

Arról sem árt szólni, hogy kezdetben 5 skill fejlődés után már szintet lép a hősöd, később ez lelassul, 30-as szint fölött 15 skillfejlődés kell a szintlépéshez.
    Ez mondjuk egy íjász karakternél jelentős segítség, mert ki sem kell tenni a lábát Riwerwoor-ból, Faendal 50es szintre feltornázza neki az íjászatot, s közben lép jónéhány szintet, de a lényeg, hogy alacsony szinten már egy viszonylag képzett íjász lehet (a Dawnguard erődben pedig ott lesz a következő - mester szintű - tréner)
    Mágiából az idézés könnyen fejleszthető tréner nélkül is, de a destruction tréner igényes, hacsak nem bohóckodik a játékos a powertréneléssel, s ráadásul van egy másik fék is: a mana.
    Hiába a magas destruction tudás, ha kevés a mana, a magasabb szintű spellek biztonságos használatához - ehhez az enchant lesz a megoldás, nullára lehet redukálni a spell költséget, amit bekaélulálva a fejlesztésbe, fölöslegessé tesz néhány perket (apprentice destruction, adept destruction, expert destruction, master destruction)
  • genndy
    Ha túléled amíg közel érsz, akkor abszolút működik. Páncél és ahhoz skill is kell hozzá. Ha már előtte vagy, akkor power attackkal vagy bash-el nem menekül el, mindig meg lehet tántorítani. A játék nem tesz megközelíthetetlen helyre ellenfelet, mindenhová fel lehet jutni.
    Dawnguard DLC-vel mindkettőnek van fája, igen.
    A vámpírokat nem tudom, de szerintem nem számít mit teszel velük.
  • JethroHUN
    Van aki még emlékszik, Fellglow keepre? (varász suli 2. küldetés visz oda) kilehet engedni ketrecben lévő vámpírokat, és akkor azok nem támadnak, segítenek a harcban, vagy 3-at aztán meg elszaladnak. Vajon ennek lesz vmi következménye, ha nem nyírom ki őket mert ugye a dawnguard javított a vámpír frakción.

Azt jól tudom h a vérfarkasság és a vámpírság is kapott skill-fát?
  • JethroHUN
    Én balanced magic + fortiy destruction modokkal játszok, így erős a destruction, vanillához képest. Vagyis inkább fair. Csináltam +32% os destruction sebzés kesztyűt. 300 manam van, dual castolva 120 mannaból experten nehézségen, adept spellel (chain lighing) kinyírok egy apprentice varázslót, vagy bandit outlaw-t (van egy -20% os költség csökkentő fejdíszem is) Egy kézzel nyomva meg alap banditot... Vanila Skyrimben ugye még azt sem.

Viszont erősebb melee ellenfelet pajzs nélkül nem tudnám kinyírni, mert a midig orrba kell ütnöm

Van aki játszik(-ott) pure melee warriorral? Pl 2H karddal, mennyire életképes az? Mert vmi távolsági támadás az kell, destruction pedig közelre is nagyon jó, wall of frost, fire spellek.
  • genndy
    Kb. 50-es szintnél leszel félisten, ha célirányos karaktert csinálsz, és azokra a skillekre gyúrsz amit használsz (tehát feltornázod őket 100-ra), illetve kovácsolsz és enchantolsz. A legerősebb ellenfelek max. szintje 50 ha jól tudom. Jobban vannak szintezve az ellenfelek mint Obliban, a banditák cucca pl. marad bőr, esetleg acél, az életerejük lesz csak több, meg többet sebeznek, de nem fognak daedrikus cuccban parádézni soha (esetleg a főnöknek lesz dwarven vagy üveg szettje).
    Érdemes sok pontot tenni az életerőre (2-3x annyit mint a másik kettőre), így az erős ellenfelek miatt elhúzódó csatáknál se leszel (annyira) bajban. Nekem legalábbis ez bejött (nem egy csapással ölök, de bírom az ütéseket. Mágia és íjak még így is szivatósak).
    Én most vagyok 76, az alapjáték és főküldi vége felé, de még mindig csak erősnek érzem magam a magas életerő miatt, de nem félistennek. Igaz, én szándékosan váltogattam is a stílusokat a céheknek megfelelően.
  • JethroHUN
    Mi az a szint ami főlé nem érdemes fejlődni? lv27-es vagyok és sajnos sok mindent használtam, és még sok szintet fogok lépni azzal amivel megyek (destruction) csak azért kérdem mert Oblivionban, kb lv30nál minden bandita Deadricbe volt és kb esélytelen volt leverni őket
  • PiszkosFred
    Enhanced Lights and FX
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/27043
  • PiszkosFred
    A steam megcsinalja helyetted. Ahogy megadod a kulcsot amit vettel/kaptal ajandekkent, a Steam kliens letolti a megfelelo helyre, neked cska jatszani kell.
  • Skyrim
    A letöltőtt DLC-ket a Skyrimhoz,hogy lehet betenni az alap játékba ?
  • Although
    Biztos :) És akkor már lesz pár más cég is aterepen tehát remélhetőleg jobb lesz mint a skyrim :)
  • Skyrim
    Lesz the elder scrolls 6 lesz ?
  • PiszkosFred
    Szerintem onnan "szedtem" anno a linket, de otthon majd megnezem pontosan.
  • genndy
    Név, link, modlistába beírni? :)
  • Although
  • Although

http://dc646.4shared.com/download/DFApRz3O/tsid20130215-152446-f8d56e47/ScreenShot10.bmp
  • morzsi555
    Úgy értettem, hogy amelyiknél nem mutogatják a sötét helyeket, azoknál nagyon sötét és azoknál még a fáklya vagy candlelight varázslat se segít, de vannak olyan enb-k amelyeknél normálisan be van állítva. Ilyen pl. a Project ENB.
  • Hikoro
    Nem szoktam ideírni, csak betévedtem, mert régen játszottam egy ideig a játékkal..
    Nem is akarok flame-lni, csak annyit írnék a "belső terek túl sötétek" részhez, hogy gondolj bele. Ha belépsz egy barlanga, ahova nem süt be a nap, akkor te sem igazán látsz semmit IRL. Ezért rakták bele a fáklyát a játékba, és legalább valami szerepet is betud tölteni végre. :) Az egész hozzá állás kérdése, hogy mennyire éled bele magad. Lehet a brightness-el szórakozni, csak szerintem úgy elveszne ennek a csodálatos texture-packnak(nem tudom mi, mert nem vagyok benne jártas) a varázsa.
    További szép napot, és jó játékot!
  • PiszkosFred
    Van ra mod, amely teljesen lecsereli, updateli a jatek (es kiegeg) fenyforrasait, olyanra, amilyennek lenniuk kene alapjaban (realisan). Illetve, kiszedi a jatekbol a kosza, forras nelkuli fenyeket. Ezt a modot hasznalva az ilyen "outdoor gyonyoru, indoor sotet" ENB megoldasok is kivalo elmenyt nyujtanak.
  • zorrobomber
    Szubjektív a véleményem. Lehet ez realisztikusabb, de én nem is arra vágyok.
  • Whysper
    Annyira jó ez a játék ,de nem tudom magamat rávenni megint végig vinni pedig olyan jóó csak egyedül halál unalmas! 8((
  • Hecker007
    Külső terekben tényleg gyönyörű, de ha be kell menni valahova akkor elvérzik. Az lenne a jó ha külön lehetne használni a külső és a belső terekhez, vagy legalább külön be lehetne hozzájuk állítani.
  • a.carkey
    Brightnesst szoktam állítgatni.
  • morzsi555
    Ez is jó, de amelyiknél nem nagyon mutogatják a belső tereket és az esti részeket, azoknál általában eszméletlenül sötétek szoktak lenni. Az meg úgy nem jó, mert alig lehet látni valamit.
  • a.carkey
    Nos, nem tudom ...
  • zorrobomber
    akármilyen enb
  • a.carkey
    Azért megnézném. A PENB külön fent volt mikor tesztelgettem, és bejött. Viszont megnézném. Tényleg sehol sincs fent?
  • a.carkey
    A 3.0 nincs fent nem nexus oldalon? Valahol?
  • morzsi555
    Videó alapján tök ugyanolyan, mint a Project ENB.
  • Malakai
    Állítólag benne volt az ENB maga ezért szedték le (tilos), de valószinüleg nem erről van szó, hanem, hogy a készítője egyelőre "visszavonult", írták valamerre, hogy csak ideiglenesen, de azóta se került elő.
    Hogy ilyenkor miért kell egy ENB konfigurációt leszedni, amihez azért hatalmas support nem kell, azt nem tudom.

Egyébként nekem is a kedvencem (kis módosítással), szerencsére még megvan az 1.5 és a 3.0 is.
  • a.carkey
    Mit tudtok erről a The Wilds ENB V3.0ról? Eltűnt a modok közül, pedig eddig a videók alapján ez a legszebb ENB.
  • Fantusz
    Companions küldetéseknél van jelentősége annak, hogy a karakter szintjéhez képest mennyire képzett a harci tudományokban.
    Armor, sebzés, HP, stamina kell a Silver hand ellen.
    Nehézpáncélos közelharcossal nem volt gondom, pedig csináltam alacsony és magasabb (30. körüli) szinten is a küldetéseket, viszont amikor egy könnyűpáncélos íjásszal alacsony szinten vágtam bele ebbe a kalandsorba, szenvedés volt Farkassal végigmenni a sírkamrában, az alacsony sneak miatt render legyőzött a túlerő.
    Mágussal meg sem próbáltam, az nem ide való karakter, bár egy képzett varázsló meg tudja csinálni a feladatokat.

A silver handnek talán több szerepet szántak a készítők, mint amennyit végülis a játékba építettek.
    Valahogy ez a társaság "játékon kívül" rekedt, elhagyott romokban élnek, mint a banditák, tagjaik között van jónéhány vámpír, s nincs igazán kidolgozott történetük, a Companions küldetéssorral el is tűnnek.
    A Vigilant Stendarr helyét is jobban megtalálták a játékban, pedig a Dawnguard megjelenéséig sokkal kisebb szerepük volt, mint a Silver handnek.
  • drop
    megtaláltam egész jó mod és bocs
    mod
  • drop
    van olyan mód? ami a pajzsot nem a kezén tartja hanem a hátára teszi mikor elven rakva jó nézne ki.
  • genndy
    Én pont hogy alacsony szinten csináltam végig a küldisorukat. Ha nehéz, vigyen kísérőt. A legtöbb küldiben úgyis valaki hozzánk csapódik a Companionsból.
    Mondjuk a farkas-forma szerintem is gyenge. Meg nem is szerettem, a végén ki is gyógyultam ahogy lehetett.
    Nem tudom, a Dawnguard javított-e valamit a farkasokon a werewolf perktreevel, annak kipróbálása még hátravan. De előtte még sárkánygyilkolások lesznek!