The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Van felül egy files menu ha rámész az egérrel alatta rögtön az elsõ.

Hol van az a category ?
Van egy olyan hogy category a fõcímek között. Az alapján típusonként szûrhetõk a modok.

Mi az hogy browsolni ? A Nexus-ba rendezem a modokat ? Hol fogok találni sok modot ?
Mit tudtok a következõ DLC-rõl? Én olyanokat olvastam, hogy:
-cím: Dragonborn
-sárkánylovaglás
-Solsteim szigetére látogatás!!! Karstaag kastély, Raven Rock és a többi😊
-meg valami Morrowind-beli Telvanni területrõl is szó van...gondolom valamelyik Telvanni fennhatóságú város ami nem pusztult el.
Ez csak pletyka szint de remélhetõleg igaz😊
http://thesource.hu/hir/the_elder_scrolls_v_skyrim/skyrim_a_kovetkezo_dlc_sarkanylovaglassal_es_morrowinddel_kecsegtet/18639?
PTW
tényleg nem kötekedésbõl mondom, de szerintem kezd el browsolni a nexust, kategóráik szerint.

Rendezd a listát letöltés száma szerint csökkenõbe és annyi modot fogsz találni ami tetszik, hogy nem fogod gyõzni letöltögetni.

Egyrészt sokkal hatékonyabb módszer mint itt minden egyes aspektusára a játéknak modot kérni, másrészt pedig rengeteg olyan dolgot fogsz találni amit lehet, hogy itt soha senki nem mondana neked.

Ismer valaki ruházat szebbitõ modot ? Ha igen link pls.
Köszönöm.Mi a helyzet a kövel,és a fa parkettával fa lapokkal ?
PTW
Hogyhogy nem érted? Én ugyanazokat tudnám neked "kézzel" leírni, amik ott vannak a change logban. Pontosan leírja, hogy mi a plusz az új verzióban.

Amúgy meg evidens, hogy mindíg a legfrissebb verziót kell használni, hiszen az általábban stabilabb/több/jobb (nagyon ritka kivételektõl eltekintve, de ezt csak úgyis akkor tudod, ha elolvasol a dologról)

Modokról:

Amiket Genndy linkelt, valóban jók, de azok csak a fák illetve a fû "bujaságát(ezt jelenti a lush szó)" turbózzák.

Ami igazán látványossá teszi a fákat az az, ha azok új, magasabb felbontású textúrákat is kapnak:

Vurt's Flora Overhaul

genndy
Én ezeket ismerem:
Fa: Lush Trees
Fû: Lush Grass

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Valaki tudna küldeni linkbe egy olyan Skyrim Nexus-os modot ami a (fát,követ,növényt) teszi szebbé ? Olyan ami nem akarja lecserélni a Skyrim HD 2k Texszurt.Lécives
Nem lett volna könnyebb leírni hogy mért jóbb az egyik a másiknál,mert ebbõl nem értem.
Mi a külömbség a Nexus Mod Manager 0.21.0 és a 0.30.2 között ?
Calver

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
nézd meg GPU-Z-vel, hogy mennyire terheli videokártyát - az a dll arra van kitalálva, hogy a Skyrim ilyen irányú gondjait ellensúlyozza, ugyanis a lelkem hajlamos alig kihasználni videokártya kapacitását, így akármennyire leveheted a beállításokat, ugyanúgy akadni fog.

viszont csodákat ne várj: 8800 GT-m néha vért hugyozott medium-high beállításokon, és nagyon szenvedve tartotta magát 30 FPS felett, de sajnos 9600 ennél tudtommal gyengébb kártya...

genndy
Akkor a szokásos javaslatokat tudom csak tenni: játékhoz legfrissebb patch, videókártyához legfrissebb driver (ha drivert frissítesz, akkor viszont vedd ki az exe mellé bemásolt dll-t, mert ha ott van, akkor csak azt veszi figyelembe a játék!)
Illetve ha kimondottan a barlangok problémásak, akkor a füstre gyanakszom elsõsorban. Próbáld úgy kiszûrni a pontos okot, hogy mindent vegyél le minimumra, és egyszerre csak egy paramétert növelj. Amelyiknél elkezd akadni, az okozza a problémát (jellemzõen nem textúranagyság vagy látótávolság, inkább a füst, antialiasing, ilyesmi). Ha megvan a fõ ok, könnyebben tudunk segíteni.

valamivel jobb lett de ahhoz képest hogy high grafot ajánlott és én levettem mediumra még mindig nem tökéletes barlangokban rendszeres a töredezés kint minimális de viszont néha beakad 5-6 mp-re

genndy
Nézd meg a #20202-t, abban leírtam. Framerate fix, tehát pont a bajodat, az akadást javítja remélhetõleg. Igen, másold be az exe mellé, és onnantól a játék ezt a dll-t használja.
Nekem ATI-m van, ha neked is akkor az általam linkeltet tedd be, ha Nvidiád akkor inkább Calverével próbálkozz.

és ez most igazából mit is csinál a játékkal tehát miért lesz nekem ettõl jobb? illetve mit csináljak vele egyszerûen csak rakjam be az exe mellé?

Calver
...de mivel megvolt még a gépemen, íme az nvidia kiadás, bár nincs szinte semmi különbség köztük.

Calver
#20202-ben írt cuccot próbáld ki, valószínûleg az megoldja.
ATI kártyákhoz van elvileg, de nvidia-val sem lesz baja.

sziasztok!
az hogy lehet hogy ezzel a géppel: windows xp sp 3, intel core2 duo cpu e8400 3 GHz, 4GB ram, nvidia geforce 9600 gso 512 1GB, akad? levettem minimum graf-ra és úgy is bemegyek egy házba és alig tudok megfordulni mert akad

2Pete
Ok. Én ezt használom URWL Dark-al, semmi gondom vele.

PTW
Köszi. Ismerem, próbáltam már régebben de több sebbõl is vérzik az a mod. Egyrészt save bloatingot okoz, másrészt pedig nem olyan szép (skyrimban is megtalálható depth of field effektet használja) mint az ENB-es verzió amit lejjebb említettem .

2Pete
Üdv!
Depth of field effektet a Dynavision nevû moddal lehet elérni a legjobban.
Persze szvsz...

PTW
Építõ jelleggel hozzá tudsz szólni a kérdéshez?

Fehercsoki
Leírta hogy mivel készítette, te meg erre rögtön rávágod hogy azt csak az ENB tudja, szóval szerintem nem én vagyok a vérpistike...

PTW
Egyik injektorban sem láttam még bokeh depth of field-et -ebben sem, most tettem fel-.
Csak az alap szûrõket találom benne, sharpening, különbözõ színkorrekciók, Hdr, smaa, viszont depth of field sehol.

Ha ennyire vágod, akkor esetleg elárulhatnád, hogyan kell ebben életrekelteni ahelyett, hogy ilyen vérpistike stílusú "választ" írsz a kommentemre.

Fehercsoki
Aha és ilyen effekteket csak az ENB tudhat szerinted?😄

PTW
hm ez inkább valamilyen ENB-nek tûnik. Ilyen Depth Of Field chromatic aberration-nel csak ENB-ben van.

benőmenő
Hát, ha a csúnya verziód van meg, akkor a játék exe-jét tudom javasolni, hogy azzal indítsd a játékot.
Az eredeti játék steames, a védelme, az achieventek, minden.
*High detailed grafika

Az official HD pack ingyenesen letölthetõ a steamról. Ez az egy magyarországról is elérhetõ. Amit lentebb belinkeltem az a optomalizálója ha mondjuk csak 512-s kártyád van a Skyre meg itt van.
Skyre
egyébként a legegyszerûbb ha keresel valamit beírod a dzsugliba és az felhozza az elérhetõségét.

Milyen HD pack ? Az mit csinál ? Hasznos ?
A Skyre modokat hol találom ? Be linkeled az oldalát lécives ?
Nézd meg a Skyrealism ENB-t Szerintem a skyrim alapból jó, a HD packal meg fõleg nem hiszem hogy kellene bármilyen szebbítõ, vagy koreai stílusú rondaság. De ha mindenképp akarsz valamit feltenni a Xenius modjait javaslom az eredetit javítja még jobbra. Inkább próbáld ki a skyre modot 😄

genndy
Erre sajnos nehéz válaszolni, mert már most is rengeteg "szebbítõ" mod jelent meg, és biztosan fog is. A galériámba töltöttem fel képet egy modlistáról (egy másik fórum egyik felhasználója linkelte a sajátját, remélem nem sértõdik meg ha itt közzéteszem). EZEK NEM A SAJÁT MODJAIM, tehát nem fogok tudni segíteni ha kérdés van! Csak érdekelt a lista, majd én is meg akarom nézni. Ebbõl próbálj mazsolázni, de lépésrõl lépésre útmutatót nem lehet adni. Sok türelem és próbálgatás szükséges.
Galériám: http://www.sg.hu/galeria.php?guid=1335108803

genndy
Hm, errõl még csak nem is hallottam. Köszi a linket, ránézek.

MerlinW
Úgy hogy olvasol is, nem csak a képeket nézegeted😊

[merlinw.org]

Ilyen grafikát hogy érhetek el ?
MerlinW
SweetFX injectorral készültek.

[merlinw.org]

genndy
Hát igen, ennyire szép (is tud lenni) 😊 Egyébként is színvonalas, de a nyílt világú játékok között pláne. ÉS ott vannak még a modok, amikkel szinte korlátlanul fokozható.
Saját képek amúgy, vagy csak példaként tetted be?

MerlinW

[merlinw.org]

Szerintetek grafikailag hol áll a Skyrim ?
http://skyrim.nexusmods.com/mods/9957
Ha valaki szeretné megtartani a gyári HD packot de teljesítmény gondja van annak itt az optimalizer. nekem 1GB van a kártyán de így is döcögött.
Szóval ez meg a népszerû game booster 3 együtt nagyon jól szuperál. Nem gondoltam valaha ilyen szépen, gördülékenyen fog futni. Elég slendrián munkát végzet a Bethesda a HD pack-al kifejezetten kedveskedtek vele a hardwer gyártóknak. Pedig ez nem jellemzõ rájuk.

Lehet letöltési vagy mûs probléma nekem jól felment a telepítés anno.

Szaruman
Megkérdezni a witcher2 topikban.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Calver
nyugodtan leszedheted, nem lesz gondja vele, nekem ment nvidia kártyával is - volt külön nvidia verzió is, de eltûnt nexus-ról, bár nem hiszem bármi különbség lenne kettõ közt.

genndy
Nem. Ez kimondottan a videókártyához van, driver, tehát meghajtóprogram. A frissítésnek az az elõnye, hogy jobban kihasználja, szebbek az effektek, stb.