30713
TES
  • genndy
    Jaja, ezt én is feltettem. Nekem ne gyilkolják a fontos NPC-ket.
  • Malakai
    Jó de nem ott támadnak, ahol te vagy, sőt konkrétan egyszer se fordult elő velem, hogy tanuja lettem volna egy ilyen támadásnak, persze lehet peches vagyok. Volt hogy aludtam egyet a Companionok pincéjében közben jópár npc meghalt egy éjszaka alatt kint én meg hajlanban kaptam 3 végrendeletet. Na azután dobtam be a modot, hogy a vámpírok hagyják a városokat és azóta már alap, hogy bent van. Utakon továbbra is támadnak, az rendben is van, nem a saját hátsóm miatt kellett. :)
  • Fantusz
    Távollétedben nem ölnek meg városlakókat a vámpírok, amikor a városban vagy,, véletlenszerűen támadnak a vámpírok, s tudnak kellemertenkedni egy-egy fontosabb NCP megölésével.
    Előrordult, hogy én is visszatölötöttem a játékot, Adrianne Avenicciből csináltak zombit a vámpírok.
  • Malakai
    Pont ez az egyetlen része a játéknak ahol direktbe csalok, hogy nem támadják a városokat közvetlen a vámpírok, persze a Dawnguard sztori így kicsit veszít a hitelességéből, de nem csipem, amikor kedvelt NPC-k elhaláloznak a távollétemben. :P
  • JethroHUN
    Van arra vmi ötletetek, hogy tudnám odadni Ysoldának Belethor árúkészletét? Mert megölték a vámpírok egyik éjszaka az utcán, így Ysolda került be a boltjába, csak ugye nincs nála semmi és nem lehet neki eladni semmit se.
  • Malakai
    És a domborzat sem olyan részletes, az ami megvan abból azt egy tamriel domborzatot is tartalmazó térkép segítségével pik-pakk össze lehet rakni, szóval nem nagy segítség. :)
  • PiszkosFred
    Az egesz nincs, de a Skyrimmal szomszedos teruletekbol szep adagnyi.
  • Conqvistador
    Én valahol azt olvastam, hogy az egész Tamriel rész benne van a skyrimben persze csak domborzatilag semmi flanccal. Ergo bővíthető lenne a dolog és amilyen ütembe fejlődnek a modok és betellik a hely Skyrimban akkor talán egy újabb DLC-nél lehetőséget kapnak a modderek, hogy más területre is betehessék a modjaikat. Pl kastélyok házak barlangok egyéb dolgok pl questek.
    De jó is volna :D
  • MaRee
    A Dragonborn nem Morrowinden játszódik, hanem Solstheimen, ami egy sziget.
  • Kly
    Na, ez érdekes lehet.

Nem tudom, hogy hogyan oldották meg a Dragonbornban Morrowindre történő átjutást, de Hammerfell területe is bércekkel tarkított, elképzelhetőnek tartom, hogy hegyekkel körülzárt területre lehet majd (csak) átmenni(, így nem lesz szükség láthatatlan falakra). Esetleg Dragonstar lesz a középpontban, és előtérbe kerülnek a gladiátorviadalok, így hozzák vissza Oblivionból az Arénát, de azt sem tartom kizártnak, hogy a nig... akarom mondani redguardok jönnek át hozzánk Skyrimre.
  • Zozo0122 #22540
    Van itt 1 régebbi cikk az állítólagos Redguard DLC-ről ha valaki még nem olvasta: http://www.gamestar.hu/the-elder-scrolls-v-skyrim-redguard-cimen-erkezik-az-uj-dlc.html

Bírom a redguardokat jöhet Hammerfellből 1 kisebb terület, de azt elképzelhetetlennek tartom, hogy Hammerfell teljes egészét belevegyék.Viszont akkor hogy oldják meg a terület elzárását? Remélem nem láthatatlan fallal...Na mind1 remélem kapunk egy kis sivatagos területet ha tényleg ez lesz a DLC tartalma:)
  • Zozo0122 #22539
    A legjobb modokat le fogják fordítani ez biztos. A Morrowind és Oblivion sok modját is lefordították amit a rajongók kértek és nem volt túl sok szöveg benne. És ha jól tudom a fordításban alapból benne lesz pl. a Sky UI. Persze nem kötelezően hanem aki akarja bekapcsolja.Először kiadják az alapjátékot és ahhoz pár egyszerűbb népszerű modot ha jól tudom. Ezek után a DLC-ket vagy apránként vagy egyben majd. És gondolom akinek épp kedve van mindeközben fordítgatja a modokat és ha valamelyik hozzáigazodott a magyarításhoz azt felteszik a pluginok közé.

A népszerűbb modok pl. Sky UI, Frostfall, a köpenyes mod , a Skyre, esetleg 1 jobb térképmod gondolom előbb utóbb biztosan elérhetőek lesznek magyarul:) Ezenkívül valószínűleg az összes unofficial patch és a Nexus top 25 modja az első lefordított pluginok között lesz majd. Legalábbis szerintem, dehát a fordítócsapat tudja mit és hogyan csinál:)
  • Conqvistador
    Brutál mennyi cucc van a játékhoz.

Ráadásul ami még problémás lehet, hogy vannak modok amik szintén rendelkeznek jelentős párbeszéddel.
    Gondolom azok kakukktojások lesznek nem?
    Hiszen arra nem igazán készültek fel.

Pl az a Vilja mod amit délután ajánlottatok itt a fórumon.
  • Zozo0122 #22537
    Igen elvileg könyvek nélkül viszont mindig van 1 rakás anyag ami még nincs lektorálva. Egyébként a könyveknek legalább háromnegyede megegyezik a Morrowindben és Oblivionban lévőkkel úgyhogy tényleg közelítenek már a vége felé. Szerintem 2-3 hónap múlva kész lesznek a fordítással utána még tesztelések hibajavítások stb...
  • Conqvistador
    Hát tudtommal ez a 84% a könyvek nélkül értendő.
    És ha azokat is beleszámolnád akkor talán 40%nál ha járnak.
  • Zozo0122 #22535
    Bocsi ezt nem válaszként akartam elküldeni
  • Zozo0122 #22534
    Na egyébként a játék fordítása is mostanában haladt pár százalékot ha valakit érdekel már 84% nál járnak:) Jó pár új ember lesz itt a fórumon ha az elkészül:D Jók ezek az Elder Scrollsok a fórumjaik is pörögnek még évekig a megjelenés után is.
  • genndy
    Nekem se tűnt fel amúgy, de tényleg az. Dark Brotherhood küldi tartozik hozzá (pontosabban a férjéhez) - ezzel talán nem spoilereztem nagyot.
    Bounty? Akkor meglátott a férje (vagy szokás szerint a tyúkuk XD)
  • Zozo0122 #22532
    Őt megtaláltam énis. Mikor a Hearthfire-ben mentem fát vásárolni akkor tűnt fel a szörnyeteg:D Miután úgy tettem mintha nem jöttem volna rá a titkára (és vettem tőle rengeteg fát) éjjel bementem a házába és lecsaptam a fejét:D Végülis a Dawnguardhoz is csatlakoztam vámpírvadászként ez kötelesség volt:)
  • JethroHUN
    Ez azért érdekes... vámpír (nagyon annak néz ki) fényes nappal, fát hasogat egy fűrészmalomnál. (Half-Moon Mill, Falkerath-ól felfelé) Ha levágom, akkor bounty jár érte, és van nála hamu is úgy látszik Skyrimbe a dolgozó vámpír állampolgárnak számít

[img=http://www.kephost.com/thumb/2013/2/20/a1_2013_2_20_r7tvj08ww5_tn.jpg]
  • Zozo0122 #22530
    Serana. Hát én őt nem igazán kedveltem meg...ritka gyökér nőszemély volt. Bár én vérfarkas voltam ő meg vámpír úgyhogy alapból mindig szivesen leráztam volna...de néha nem lehetett (néhány küldetésben) azt mondta, hogy NEM hajlandó várakozni majd messziről követ. Hát elmehet a francba az idióta pl. ha valamelyik barlangban át akartam ugrani 1 platformra nekem sikerült ő meg belezuhant a vízbe utána meg szerencsétlenkedett...vagy próbáltam kifigyelni az ellenséget messziről ő meg azonnal küldte beléjük az áramot. Bosszantó volt na. Nem illett a karakteremhez ami az odamegyek és beleteszem a lehető legnagyobb fegyvert az ellenség fejébe típus.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Próbáltam összegyűjteni a heavy falmer armor darabjait.Ezért a Forgotten Valeben is minden egyes falmer holttestébe belenéztem (mondjuk egyébként is minden hullát átkutatok) de Serana ott is darabokra lőtte őket ezek meg zuhantak a szakadékokba. Egyébként lenyűgöző hely volt nagyon jó kis csatákkal:)De itt is állandóan vissza kellett másznom, vagy kiáltottam 1 become ethereal shoutot és leugrottam. Ez meg keringett össze vissza meg rohangált...
  • csoki89
    Úgy értem modokkal.. Mert már az alapjáték fullon is csak 35-40 fps.. modokkal megzavarva ez azért bőven menni fog lefele.
  • PiszkosFred
    Mod nelkul nem valtoznak at.
  • csoki89
    Ahogy sejtettem :) Ezekre gondoltam én is, de mondom hátha falba ütköznék, megkérdezem.
    Amúgy a noti asus G75vw. Csak el kéne szaladgálnia kompromisszumokkal...
  • priluki
    okés kösz igy lesz.. viszont még 1 .. ugye a társamat haraptam meg hogy betudjak menni a városba.. ö is át fog változni? mit csináljak ha igen?
  • csoki89
    Megpróbálom, kíváncsi vagyok mi sül ki belőle. Bár félek most végre sok olyan dologgal - bugokkal - fogok találkozni, amikkel eddig nem. Mivel a notiban nVidia kari van, az asztaliban meg ugye ati. Bár ez csak egy gondolat.
  • Fantusz
    A lényeg, hogy sikeresen kigyógyultál.
    Arra figyelj, hogy bármikor újra fertőződhetsz.
    Jó hír, hogy alvás közben biztosnágban van a karaktered (az előző részekben alvás közben vámírtámadás esetén azonnal vámpírrá vált a kari), vámpírokkal vívott csata után mindíg nézd meg az aktív effectek között, nem vagy-e fertőzött.
    Cure disease lötyi, vagy egy gyógyító oltár megszünteti a fertőzést, ha időben cselekszel.
  • priluki
    én ott álltam napokat :D 3 szor viszatöltöttem és egyszer csak megjelent.. hm.. mind 1 a lényeg hogy megoldodott.. köszönöm a segitséget.. ujra ember vagyok :)
  • Conqvistador
    valamikor hajnal 4-5 körül kell ottlenned.
  • PiszkosFred
    Ha a hely jo, akkor csak az idopont nem jo :) (nem Down, hanem Dawn)
  • priluki
    na majfnem megcsináltam mindent hogy kigyogyuljak ebböl a vámpir korbol.. ott tartok hogy találkoznom kell Falion-nak a városka melett

"meet Falion at down" feliratnál de nem jön oda.. néztem youtubos videot is .. ott müködik.. én várhatok napokat se jön. mi lehet a baj? bug?
  • a.carkey
  • a.carkey
    Ismerem a witchert. :)

Az imperial arcok most is witcher armorban mászkálnak nálam. :)

Viszont nem ugrott be, hogy erre kellene gondolnom.

Azért köszi.

BTW, fent van ismét a Wilds ENB feb.13as fileokkal.

• PiszkosFred
    Triss anyank Skyrim manifesztacioja, igy rakeresve a Triss nevre a nexuson kidobta oket

http://skyrim.nexusmods.com/mods/5135

Ezen kivul van par retextured verzio is, ahogy latom. (potold be a Witcher sorozatot, ha eddig nem tetted meg meg)
  • Fantusz
    Vilja egy elég részletesen kidolgozott mod, de azt nézd meg, hogy a Dragonborn DLC-vel kompatibilis-e.
    Vilja nem egy egyszerű követő, ő egy társ, ad küldetéseket (mi persze a saját problémájának megoldására irányul), s időnként neked kell őt követned, néhány esetben elhagy, egy megjelölt helyen várakozik.
    Rengeteg a párbeszéd opció, s néhány varázslatként működő irányítás lehetőség van a modban, ami talán furcsa, de praktikus: "Vilja attack", "Vilja stop, follow me" és hasonló parancsok, vagy a Summon Vilja varázslat (ez már picit cheat, mert ha otthon hagytad a csajt, de egy dungeon mélyén mégis szükséged van rá, oda varázsolhatod)
  • a.carkey
    Nem tudja vki, hogy ez melyik armor?
  • Conqvistador
    Az komoly Vilja 270megás telepítő :D
    Remélem kompatibilis a modokkal.

Van esetleg olyan nagyobb horderejű mod ami 2012 júliusa után érkezett? Addig képben vagyok azóta kimaradt bő fél év Skyrim.
  • Conqvistador
    És ezek a követők vajon milyenek leehtnek?
    More Followers

Nomeg nyilván ha jó tápos felszerelésben vannak páncél kard pajzs nehezebben is halnak.
  • Fantusz
    Ez így van, ezért is kedveltem meg.
    Apróságokról van szó, de Serana élőholt létére a "legélőbb" follower, olykor van véleménye, holtidőben valamivel elfoglalja magát, s a harci képességei sem rosszak (sajnos, ha kigyógyul ezen képességeit elveszti)
  • Fantusz
    Ennyire azért nem egyszerű a helyzet.
    Azt csak gyanítom, hogy a Vilja mod is bekavart, s azért lett egyszerre öt követő.
    A Vilja mod elég sok párbeszéd opciót is tartalmaz, meg lehet "beszélni" ki az alapértelmezett követő, s vele lehet részletesebben kommunikálni (plusz Vilja).
    Nálam Serana, volt, akivel korlázozás nélkül tudtam beszélni, inventory-ba beengedett, a többiek a "kincstári" felszereltséggel követtek, kivéve Lydiát, aki beöltözött blades szerelésbe, de nem maradt a templomban.
    Nincs már együtt a kedves kompánia, ráuntam.
    Azon többnyire jól elszórakoztam, amikor egymással harcoltak, de az már bosszantott, amikor egy-egy szűk dungeonban beszorultam egy zugba, mert az egész csapatot nem lehetett távolabb küldeni.