30713
TES
-
Zozo0122 #22470 Nincs:( Csak az a megoldás van amit leírtam. Dobálj le mindent menj ki és menj be. -
Conqvistador #22469 És erre nincs valami mod?
Mert sok cuccot pakolnék én is el a házakban.
Nem volna jó ha összevissza lennének. -
seraph27 #22468 Teljesen egyetértek veled. Ez nagyon gáz. Én is ilyen rendezgetős vagyok, és jópár órát el**sztam már erre. Lehet hogy ez egy olyan bonyolult problémára vezethető vissza amit még nem tudtak megoldani a fejlesztők. -
Conqvistador #22467 Dungeon Traps
Ezt a modot érdemes megnézni ötletes. Mit szóltok hozzá?
A videó úgy 2 perctől elég érdekes.
Ha nem ütközik semmivel tuti kipróbálom :D -
Zozo0122 #22466 Igyál vért valakiből.NPC-ből. Ellenszer is van, ha nem lennél máris vámpír csak benned van a betegség akkor egyszerű cure disease poti is jó lenne. De mivel átváltoztál már így sokkal nehezebb. Először is igyál vért valakiből, hogy ne támadjanak rád rögtön és legalább picit emberibben nézz ki. Utána bezsélgess mágusokkal, fogadósokkal és valaki majd elmondja mit kell tenned van erre 1 küldetés Morthalban így ki tudsz gyógyulni. De ha tetszik a vámpírizmus akkor nyomulj vámpírként ha meg fennvan a Dawnguard akkor elég komoly quest szálat is kapsz a vámpíroknak.Bár ahhoz nem kötelező előzőleg vámpírnak lenned de ha már úgyis így alakult:D -
priluki #22465 oké kösz
-
#22464 Leszedték. Valószínűleg szerzői jogok megsértése miatt. -
#22463 Igyál vért.
Ha ki akarsz gyógyulni, akkor kocsmákban a csapostól kérdezősködj. -
#22462 Leszedték, mert voltak benne más játékokból modellek, azaz szerzői jogokat sértett, meg egyéb modjaihoz is használt a készítő más játékokból dolgokat, vagy más modderek munkáit kérdezés nélkül. -
Zozo0122 #22461 A sweetfx tényleg jó képmentésre is. Ráadásul egyből 2 képet lő: egyiken csak a játék alap színeivel másikon pedig a sweetfx beállításaival látod a képet. Legalábbis nálam így csinálja:D Egyébként nekem összesen ennyi mod van fenn: sweetfx-ből belőve képélesítés + 1 kicsit nagyobb színtelítettség aztán kész. Ja meg kikapcsoltam a víz alatti látótávolságot mert még mindig nem jívtották ki rendesen a víz alatti effekt bugot. Egyik patchben volt erre javítás de az kb csak az emberek felénél működött nálam pl. sehol sem. Se tavakban se a tengerben sehol sem, ha lementem a tó aljára semmit nem láttam:( A másik régóta nem javított kretén bug a házak berendezése. Továbbra sem javult meg.(legfrisebb patch van fenn)
Ennek az a lényege, hogy ledobálod a cuccaidat a házadban szépen elrendezgeted őket utána mikor visszatérsz a házba a cuccok szanaszét hevernek. Nagyon idegesítő...mire a Lakeview Manorral készen lettem az agyam felrobbant. A megoldás ugyanis az,hogy az összes cuccot ledobálod ami kelleni fog de nem nyúlsz hozzá.Kimész a házból és visszatérsz így a játék elmenti a cuccokat a házban, hogy azok oda tartoznak. Ezek után már ott maradnak ahová teszed őket. Ezenkívül szépen telepakoltam a vitrineket fegyverekkel de állandóan kidobálják magukból őket...:( A tárgyakat is kb. lehetetlen forgatni komolyan pl 1 dibella szoborral kb. 5 percig szenvedtem mire úgy állt ahogy én akartam. Az oblivionban sokkal jobb volt a házrendezgetés erre itt meg kiadnak 1 ilyen témájú DLC-t de ilyen röhejes bugokat nem javítanak ki. Még valami: az összes cuccot amit a házadhoz kapsz és elmozdítasz azokat pár nap múlva visszadobja az eredeti helyére. Tehát mindent fel kell venni és eljátszani a kidobálós módszert és újra elhelyezni. Ráadásul azokat a ronda törlőkendőket is visszateszi pl meg kampókat meg satöbbit ami kb. teljesen értelmetlen rondaság és FEL SEM lehet őket venni...Lelöktem az egyiket 1 másik tárggyal:DDDDDD erre pár nap múlva visszatért az eredeti helyére és felborított az asztalon felállított kb. 30 potiont.
Engem ez a bug dühít legjobban az egész játékban a többit tényleg simán megbocsátom de ha házépítésre kerül sor mindig ez van. -
priluki #22460 üdv ujra,olyan kérdésem lenne hogy valahogy vámpir vagy nem tudom mi vagyok.. ha kimegyek bánt a napfény .. van erre valami ellenszer? :D
-
seraph27 #22459 A monster moddal nyomul valaki? Nem lehet megtalálni a nexuson :( itt a modok menüpontban errorba torkollik a cucc.. -
#22458 Biztos mindenki ismeri, de ez eszméletlen szép:
crimson ranger armor -
seraph27 #22457 Jah :D ez már egy olyan határvonal amit nem nagyon szoktam átlépni, mondjuk tud hasznos lenni az biztos. Most épp ilyen backpackos modokat nézegetek, van 1-2 pofás darab.Pl.: http://skyrim.nexusmods.com/news/286/ -
#22456 Szia.
Nekem ilyen gondom nem volt a fraps-al.
Nem lehet az esetleg,hogy a monitorodnál külön vannak finomhangolva a dolgok(fényerő,brightness stb) míg szoftveresen esetleg roszabb a képed?Esetleg lehet,hogy még valami film vagy game mode is ba van kapcsolva rajta,így lehet hogy te szépnek látod a monitor miatt de alatta már egy kicsit fakóbban fut a cucc.Próbáld meg mindenesetre,hogy a monitorodat alaphelyzetbe teszed és a control panelban állítgatod a képet,lehetőleg úgy hogy egy netről szedett képpel állítod be vagy patternt használsz. -
Conqvistador #22455 Én is a Frapsot hazsnálom mégpedig a 3.47es verziót.
De a képeknél sajnos fakóbb matt a szín mint a játékban.
Úgy is szép de valamiért nem tudja azt a színmélységet levenni ami a játékban van. Mi lehet az oka?
A Fraps csak 24bites színmélységben dolgozik? -
Conqvistador #22454 Tudom sokatok számára szentségtörés a konzolparancsok használata. :D
Én nem vagyok álszent e téren ha úgy hozza a sors vagy a szükség akkor szoktam alkalmazni párat.
Amit te is leírtál az egy fontos marginális kérdés. A gyűjtögető szenvedély. Én minden lényegtelen vackot felszedek mert ez a mániám.
Így mindenképpen muszáj használnom ezt a beállítást :D
player.setav carryweight 5000 (extrém gyűjtőknek 10K is szóba jöhet :D)
-
#22453 Fraps-al nincs gond, a játék a saját PrntScrn-es képeire nem teszi rá az effektek hatását, én arra gondoltam. -
#22452 Hat, anno egyszer az oskorban rabukkantam a Frapsra, es annyira bejott, hogy azota is csak azt hasznalom ha kepeket akarok szedni, legyen szo barmilyen programrol, jatekrol, filmrol, stb. -
#22451 Sajnos a saját képernyőmentésen sem látszik az effekt.
Igen, ENB-knek van saját gombjuk (* talán?), a FXAA meg a PrntScrn-re csinál egy .png képet a .bmp mellé, amin már látszik az effektje. -
seraph27 #22450 Ne haragudj nem akartalak megsérteni. Csak azt kérdezted hogy ez a frostfall effectje-e és onnan gondoltam hogy nem tudod... Télleg bocs. :) -
#22449 Azért tökhülye nem vagyok^^ Exposure!=exp resi, idáig én is eljutottam. És még1x, az effekt úgy jelentkezett, h a fázós érték max az első kategóriát érte el (azt sem ott és akkor, amikor beszart a látás). -
#22448 Vagy egy sweetfxet, ahol nem kapcsolsz be semmit, és akkor PRS. -
#22447 [Display]-reszhez a skyrimprefs.ini-ben "bAllowScreenshot=1", ha nincs ott a sor. Vagy ha ott van es "0" az ertek, ird at ertelem szeruen "1". Ezutan ott lesz a .bmp-d ahol Genndy irta.
A Steam a sajat kliensebe epitett rendszerrel lopja a kepeket, ott nem kell az .ini-ben beallitani semmit, F12 es kesz.
Viszont a steames kepeken nem fog latszodni az ENB effektek egy resze, hanem csak "natur" fogja "loni" a kepeket, ezert inkabb hasznalj Fraps-t, az a legegyszerubb, ott azt latod, amit a jatekban is. -
seraph27 #22446 Az elsőt vagy a másodikat? És Skyrim.ini? -
#22445 Elotte engedelyezni is kell az .ini-ben, mert van, hogy "0", vagy abszolute nincs benne. -
#22444 Utolsóra: PrntScrn (játék sajátja,főkönyvtárába teszi a .bmp képet) vagy a Steam saját képernyőmentés-gombja (alapból F12). -
seraph27 #22443 Jó is ez a realism meg nem is szerintem. Tény hogy életszerűbb az, ha a fagyos északon nem rohangálsz kisgatyában a hóviharban, mert hamar megmurdelsz :D Viszont azért ülök le játszani hogy szórakozzak. Nem hiszem hogy egy kitalált világban egy kitalált történetben annyira ragaszkodni kell a realitáshoz. De ez az én véleményem.
Viszont ezzel a lovas moddal most betaláltál :D A lópáncélok jól néznek ki?
Még valami hogy tudok screen shotot lőni? -
#22442 Bár a realism modokhoz és az azzal társítható játékmenethez jobban illik az, ha csak azt szeded össze, amit egyébként is tényleg összeszednél. :)
A (modos) hátitáskák pedig kibővítik, hogy mennyi cuccot vihetsz magaddal, vagy viszel lovat és azon tárolsz dolgokat. Convenient Horses.. Csak ott neked kell visszafognod magad, hogy a lóra mennyit pakolsz, mert a modal alapból végtelen tárhely (régen limitált volt, de csak így tudtak megoldani gyakori bugokat). :D -
seraph27 #22441 Le is írtad a legnagyobb problémámat ezzel. A hátizsákban nem nagyon szokott helyem lenni, mert minden "szart" összeszedek. :D Imádok craftolgani, gyűjtögetni, a telepített modok is erre vannak kihegyezve. A legutóbbi (vanillás) karimmal is megvettem szinte az összes kecót és be is rendezgettem őket. Nekem ez adja a játék ízét leginkább.
Az is gond volt hogy annyira nem vágom az angolt, és sok minden nem értettem, de úgy éreztem ez már túlbonyolítja a játékot. -
#22440 Alapszükségletek modokhoz sokszor érdemes timescalet variálni, de az ugye bugokat okozhat sajnos, így ezeknél a modoknál lehet érdemes ritkábbra állítani a szükségletet, mintha lassabban telne az idő.
Egyébként meg erre is oda kell figyelni, mint a fagyásra, magaddal kell vinni kaját, piát, szánni kell rá a hátitáskában kis helyet, questre menetel, városokból elindulás előtt pihenni. :)
Én valószinüleg csak a Realistic Needs and Diseases-et fogom használni köv karinál, bár eredetileg amikor felrakták amiatt tetszett meg elsősorban, mert kompatibilis SkyRe-vel. :)
Kíváncsi leszek a Frostfall készítőjének szükségletek modja milyen lesz, bár egyelőre úgy tűnik nem foglalkozik a projectel azon kívül, hogy elkezdte tervezni. (Last Seed) Egy hónapja kezdett bele, de azóta se nyúlt a scriptekhez. -
seraph27 #22439 Szerintem is nagy királyság a frostfall, kipróbáltam a complex needs-t is de az már nagyon flusztráló volt, pl.: amikor egy háromfelvonásos barlangi search and destroy őrület kellős közepén azért csökkenti le szinte a nullára a health-emet meg a manámat, mert már éhes vagy álmos...
Úgyhogy azt leépítettem a modjaim közül :)
Egyébként pár hete kezdtem kérdezősködni a modolgatás mikéntjeiről Genndy barátunktól, és miután összeállítottam a modlist-et, úgy beszippantott a TESvérem :D hogy ki sem robbanok a gép elől.
Egy darkelf mágussal tolom, ő egy amolyan firemage-blademaster szakirányú karakter. :D
Így 30. szint tájékán már kezd körvonalazódni a kari, de nem is ez a lényeg.
A vanilla nekem nem jött be annyira, de így modokkal már nagyon jó kis game.
ALL HAIL TO BETHESDA! -
seraph27 #22438 Az exposure (fagyás) ellenállásodtól nem függ ez az effect, akármilyen zorallul felöltözhetsz, elöbb-utóbb úgy is megfagysz. Ha meg az active effecteknél azt írja hogy exposure akkor mindenképpen rohanj a melegbe :D -
Conqvistador #22437 Megkérdezném, hogy használsz e spéci fegyókat? :D
Gondolok itt a Legendary Deadric Sword ra és a hozzáillő pajzsra? :D
-
#22436 Némi tapasztalat összefoglaló 2H karakterről.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Már jó pár órája, h editorral átszerkesztettem a karaktert (lv33 most) 2H warrior-ra, és nem tűnik túl jó választásnak, talán csak a silverhand 0 balance ellenfelei ellen... Destruction varázslóhoz képest (ott light armorba voltam, pajzzsal) pl sárkány ellen sokkal nagyobb élvezet, mivel nincs távolsági támadásom, és még dragonrend sem. Viszont amit leszállt, onnantól neki annyi. 1 orrba vágás két ütés, majd ezt ismételni mire megpurcan. A lovas harc miatt, az óriások eléggé egyszerűek így. Viszont bármilyen távolsági ellenfél ellen rendkívül szopás, become ethernal shout nélkül esélytelen lenne leverni pl egy silverhand íjjászt, vagy pyromancert...(mindenki kedvence) Hát na, pajzs+kard még mindig a legjobb közelharcban. DE viszont szűk belsőtereken, ahol sok ellenfél jön, a pajzs+wall of flames kombinációt eddig semmi nem übereli, kivéve persze a frenzy spell. -
#22435 Bossal rendeztem, ott nem hiszem, h gond lenne. -
#22434 En megneznem a helyedben a load ordert is a modoknal. -
#22433 Nem tudom, h mi okozza, most visszatöltök egy korábbi mentést, folytatom azzal. Ja, és disable-re teszem a FF-t... -
Conqvistador #22432 Realistic Needs and Diseases
Ez mekkora mod vazze. Az Imps More Complex Need s mellé tökéletesen passzol. Tényleg sokat változott fél év alatt a játék :D -
#22431 Frostfallal ritkán szokott gond lenni, de semmi sem kizárható.
Az is lehet, hogy valamelyik másik moddal összeakadt, s beraged ez az effect, meg més sokminden más is lehet a háttérben.
Skilljeidre nézz rá, azok rendben vannak?
Ilyen látászavaroknál már a képességeidet is jelentősen lekorlátozza a Frostfall.
Esetleg még azt is megpróbálhatod, hogy kinyitod a könyvet, és valamit variálsz a beállításon.