30713
TES
-
Zozo0122 #22594 Na jó lett a gépem!!! Takarodok is át Solstheimre hamarosan fokozott tempóban. Vége a kényszerszünetnek. Bocsi, hogy ez off volt de jókedvem lett.:D
Genndy: ment privi:) -
#22593 Köszönöm a gyors választ! :) -
#22592 Mod se kell hozzá. Konzolba: coc qasmoke
Ládákban ott lesz minden cucc.
-
#22591 Melyik a a mód, amiket a mod review-ekben szoktak használni, hogy egy menüben ott van a játékban található összes item(armor, weapon, etc.) és fel- és kitudja őket próbálni a player? -
Conqvistador #22590 Fireballal is lehet gyújtani tüzet? :D:D:D -
#22589 Kiírja, hogy miből mennyi kell, ha van nálad cucc, akkor abból le tudsz gyártani 4 darabot.
Amit fantusz írt, azon felül ha megvan minden, le kell dobni a földre, és onnan indul a dolog, mármint a sátorösszerakás. Tábortüzet a legkönnyebb gyújtani, mert minden ott van körülötted. Ne a legbonyolultabb tűzcsinálásra tedd! :) -
#22588 Varázslatok között keresd meg a Survival skillt.
Kijelölöd, s használni úgy tudod, mint egy shoutot (Z billentyű - vagy amire állítottad)
Megnyomod a gombot és felugrik egy craft menü.
Sátorhoz állatbőrök kellenek, de elég sok kisebb-nagyobb alkalmatosságot lehet eszkábálni, bőrökből, fából, és egyéb - az alapjátékban jelentéktelen - alapanyagokból (pl. firewood + linen wrap = torch) -
Conqvistador #22587 Ezt a Frostfall modon belüli sátorkészítős dolgot kifejtenéd nekem hogy működik? Mi kell hozzá stb? Eddig cska a fázásig jutottam el és ha találtam tábortüzet felmelegedtem. Érdekes mozzanata lehet a játéknak a sátorverés. -
#22586 Íjászkodoknak elég komoly könnyítéseket is felkínál a játék.
Riverwoodban ott van Feandal, akivel ha összehavarkodik a kalandotunk, kisérőként ingyér feltréneli a lövész tudományt 50-es szintig - ha Helgenben minden vackot összeszed a hősünk, s úgy vánszorog le Riverwoodig, ki sem kell menni a faluból, 8-as, 10-es szinten már adept íjászként indulhat tovább, Faendalt nem is kell magával vinni.
A többi trénelési lehetőség már nem vadászokhoz passzol, Aela Companions alvezér, Jurad A Dawnguard vámpírvadásza (mester szintű tréner, és mindenes kereskedő), a másik mester meg a rifteni pincében lapul a tolvajok között (a hegyekben rejtőző nord nőtől a +5 íjászatot érdemes arra tartalékolni, amikor mág 90-es szint fölött lassan fejlődik a lövészet) -
#22585 Vadásznak a Frostfall és a hozzá való aprócska kiegészítők illenek a legjobban.
A Frostfall alapvetően az időjárás viszontagságain alapuló mod, de ezt összekacsolva a vadászattal elég sok pluszt ad a pusztai élethez.
Craftolható sátor, amiben aludni, melegedni lehet, tábortűz, amely meleget ad, s ha van üstöd (szintén craft), főzhetsz meleg kaját)
Az állatbőrökből készült szőrös bundák, könnyűpáncélok több védelmet adnak a hideg ellen, mint a csicsásabb darabok.
Frast travel hard beállításon nincs, favágó fejsze alapfelszerelés kell, hogy legyen, és a sátort is időről-időre meg kell újítani (másikat csinálni), mert 20 használat alatt tönkre megy.
A mod lényege ezzel együtt, hogy a zord időjárás közepette nem barangolhatsz a végtelenségi kint a pusztában, mert kihülsz, büntetéseket kapsz a skilljeidre, elhomályosul a látás, s előbb-utóbb megfagysz (ez ellen van a sátor és a tábortűz, ahol ismét átmelegedhet a karakter) -
Conqvistador #22584 Amúgy nálam a frostfall és a real diseases vagy hogy írják fertőzéses mod azon ritka kivétel volt, hogy összeakadtak így csak a frost van fent. -
Conqvistador #22583 Akkor esetleg ajánlhatom a leggyengébb íjjat és nyilat Alduin ellen egy szövetruhában :D -
SaGa #22582 Köszi, de igazából én inkább olyanokat keresek, amiktől nehezebbé válik a dolog. Pl Oblivionhoz van egy bow sway(?) nevű mod, amiben az íjász eleinte igencsak nem tud célozni, mert a célkereszt össze-vissza kóvályog, ahogy kifeszítve tartja az íjat. Fárad, mint a valóságban is. Aztán ahogy fejlődik, úgy lesz ez a kóválygás egyre kisebb, végül (úgy 50% fölött) megáll, de a nyílvesszők továbbra is ballisztikus pályán repkednek, nem egyenesen, mint a lézer, mindig is marad némi szórásuk.
SaGa -
Conqvistador #22581 Az az igazság, hogy elég kevés mod ütközik mostanság.
Nem tudom hogy oldják meg de eléggé kompatibilisek.
Nálam 105 mod van fent és azok szépen elvannak egymással.
Az Eagle eye mód érdekes lehet neked ezzel jól lehet zoomolni (bár még nem jöttem rá hogyis működik de fentvan :D) A Faster Arrows ezzel gyorsabbak a nyilak ergo nehezebben tud a vad elmászkálni mire odaér a nyíl :D Van egy Hell sword nevű mod amivel elvileg egy nagyon erős és grindelhető 1 kezes kardot tudsz használni ha minden igaz felér a deadric sworddal damage ben. Aztán increase arrow damage ez picit felerősíti a nyíl sebzését nagyobb tesű állatoknál jól jön ha 3helyett 2 lövés is elég :D -
SaGa #22580 T fóumtársak! Így a DLC-k támogatásával megint előszedném a Skyrim-ot, felmodolva. Új karakterek, új világ.
Elsősorban egy vadászt tervezek, aki íjász, rövidkardos/tőrös, könnyűpáncélos, lopakodós, nem tud varázsolni, az eszközeit, kajáját maga készíti. Csak amit használ, azaz bőr cuccok, íjak, nyílvesszők, kaja, stb. A nehézpáncélok és társai nem érdeklik. Milyen modokat ajánlotok ehhez. A skyre, a 4 dlc, skyui alapértelmezett, Primary Needs jellegű (evés, ivás, alvás, hideg, stb) mod is. A Skyrim Gems-t tanulmányozom, de túl sokminden van benne, gyanítom sok mod ellentmond/összeakad másokkal.
Hasonlóképp egy későbbi tolvajhoz, aki tőrrel, dobófegyverekkel harcol, rejtőzik, zárakat tőr, maximum a kajáját és a tolvajkulcsait készíti el, meg némi mérget, mert a keze épsége mindennél fontosabb, így nála a crafting nem játszik. Neki milyen modok lennének javasoltak, a fentiek mellett?
Esetleg még egy "robe mage" is játszhat, aki aztán végképp nem gyárt semmit, lélekköveket gyűjt, enchantol, spelleket gyűjt, esetleg fejleszt. Neki mi a bevált kombináció?
Nem a butál erős karakter a cél, hanem a "realism" és a játszhatóság. Normál tempójú fejlődés, lehetőleg nem féloldalasra.
-
Conqvistador #22579 Hát nem azért de kb úgy néz ki, mint valamelyik zombi a Holtak hajnalából :D Elég zorall :D -
#22578 Szegeny Lydianak alig hogy sikerult uj kulsot szerkeszteni a minap, ma raengedtem a TWD deadyourself cuccara #bitbored :)
Eredeti
-
Conqvistador #22577 Na de miből tart kitalálni hozzá egy mesét.
Pl megszökött hajón egy csapat rabszolga elérte Morrowind vagy Skyrim partjait elmondták milyen dolog élet van arrafelé és ... eltelik újabb 200év és Akavir földjén dúl a háború az emberek meg a fura népek között.
A kidolgozás részletkérdés. Lehetnek mindenféle épületek nem csak embereké vagy amit a rabszolgák építettek stb. Máris testreszabható világ lenne. -
#22576 Akavir azért fura lenne kissé, elég nagy lépés Tamriel után. Az embernép ott vagy alig létezik, vagy rabszolgák, Mer népek pedig nincsenek egyáltalán. Helyette van démonnép, kígyónép, majomnép, meg cicanép. :) Najó persze az eddigi kis infót felrúghatják akárhogy, régi információk, stb. -
#22575 Visszaállítottam a GYIKot, a másikat meg egy kedves kollega már korábban.
Nem igazán értem, hogy mi értelme van kitörölni a dokumentumokat, amikor EGYETLEN KATTINTÁSSAL vissza tudom állítani a korábbi állapotukra, ergo több energiába kerül kitörölni, mint helyreállítani...
De hát a gyengébb elméjű, tizenéves kölkök gondolkodásában miért is keresek bármiféle racionalitást? -
Zozo0122 #22574 A Dishonored tényleg nagyon jó lett:D Énis bírom a Steampunkot meg a dwemereket is. Meg az ayleideket. Meg a falmereket. De mostmár szeretnék látni egy Tsaescit vagy egy Sloadot is. Jók ezek a rejtélyes népek annyi biztos:) -
#22573 Jessz! Bármelyik király lenne! :)
Érdekes, hogy az Oblihoz (meg nyilván Skyrimhez is, de Oblinál vettem igazán észre) mennyi 'manga-mod' készült, és mégse mentek el abba az irányba, maradtak a vikingeknél. Viszont ha tényleg új földrész lesz, és Akavirt választják, az a modokból ítélve rengeteg ázsiai játékost fog vonzani, szóval még profit szempontjából is jól járnának (nem mintha a Skyrimnek szégyenkeznie kellene).
Én vevő lennék a steampunkra (Dishonored is meglepően sikeres lett), de a szamurájokra is. -
#22572 Es meg mindig ott van az aduasz a kezukben, amit nem tudom mikor akarnak vegre kijatszani, a Dwemer mitologia es magyarazata. Mivel az Oblivion es a Skyrim konkretan megmutatott mindent, amit egy high concept fantasy vagy egy mostansag nepszeru Barbar/Viking latvanyvilagbol lehetett, a Dwemerekkel johetne egy "steampunk" jellegu megvalositas. Valami olyat kell produkalniuk, amellyel megint technikai bravurt hajtanak vegre, hiszen a TES jatekok errol (is) hiresek, hogy a premier napjan nincs hozzajuk foghatoan megjelenitett fantasy vilag. Akavir kapcsan a keleties vonasok es stilusok jonnenek elo, az is ujdonsag lehet, ha a Dwemer fele gepesitett vilagot nem akarjak megpiszkalni tovabbra sem. -
#22571 Tamrielről Black Marsh leginkább. Az Oblivionban nagyon tetszett dél-keleten, Leyawiin mellett az a dzsungeles hangulat, meg SI-n a ködös-kékes-zöldes mocsaras rész a fákról csüngő liánokkal meg mohákkal. Gondolom BM valami ilyesmi keverék lehet.
De másik kontinens is jöhet. Viszont a fagyos Skyrim után melegebbre vágyom, úgyhogy leginkább dzsungel vagy sivatag lenne aminek örülnék. -
Conqvistador #22570 Arról nem beszélve, hogy mondjuk 3 év múlva jócskán túlhaladják a jelenlegi hardverek erejét hatásfokát a majdaniak.
lehet, hogy addigra 10-20 Skyrim nyi nagyságú területet tudnak majd feltextúrázni és a gépek majd elbírják Őket. Egy új kontinensen számtalan eddig nem látott és elképzelhetetlen és remélhetőleg élettel teli tartalom lesz. Már ha nem esnek abab a hibába, hogy mint minden lassan sablonos tucatárú lesz. Pl NFS meg a COD szériák. Amik szépek és jók de mégis kaptafa. -
#22569 Köszönöm szépen! :) -
#22568 Pont forditva. Morrowind utan vartad, hova kalauzol a kovetkezo resz. Kaptad Cyrodiilt, imadtad, aztan megint vartad, hova visz a tortenet. Jott Skyrim, imadtad, aztan lassan megint gondolkozol, hova visz a sztori.
DE
Kozben iden jon a TES Online, es minden eddig csak 320x200-ban latott terulet (lasd elso reszek) megjelenik elotted gyonyoru csillivilli grafikaval, bejarhato nagy teruletekkel. Black Marsh ugyanugy, mint Hammerfell, vagy Valenwood, stb. Ergo, ha 2016-ban megjelenik a TES VI, nem lehet Tamrielen mar ujat mutatni teruletileg, meglesz benned az "ezt mar lattam" erzes. Ezert johet jol az eddig totalisan ismeretlen tovabbi kontinensek, ahova csak egy sztori kell, es maris uj, hivogato, ismeretlen helyszinen talalod magad. Es a gameplay mellett ujra lesz kedved felfedezni uj, eddig nem latott teruletet.
Ez most a legujabb teoria, aztan kiderul. -
Zozo0122 #22567 Igaziból nekem mind1 lenne...nagyon bejön Tamriel de érdekel Akavir is. De a TESO-ban kilesz dolgozva minden helyszín állítólag még nagyobb is lesz pl. az ott szereplő Skyrim mint ez...bár valszeg nem ugyanilyen részletesen. Ha választhatnék én azt mondanám, hogy Black Marshot kérném a TES6-ba.De biztos tetszeni fog bármi más is lesz.
Ha már úgyis adott a téma ti melyik területet látnátok legszívesebben a következő részben? -
morzsi555 #22566 A Redguard név már 2011 márciusa óta van bejegyeztetve, ezért nem biztos hogy dlc lesz. Egyszer biztos elhagyják Tamrielt, de az biztos hogy nem a következő részben lesz. Már bejáratott világ, a TES online csak még népszerűbbé fogja tenni. Nagy butaság lenne elhagyni és rizikós is. -
#22565 Most próbáld, visszaállítottam (febr. 17).
Meg csináltam is róla másolatot magamnak most már. -
#22564 Valami jokepessegu idiota megint szorakozott... Hamarosan visszallitja vki, akinek van jogosultsaga. -
#22563 Nekem üres dokumentumot hoz be az a link, mit állítsak be hogy lássam az írásaitokat? Már vagy 15x megnyitottam de sehogy se azt hozta be amit kellene. -
Zozo0122 #22562 A következő DLC ami valszeg a Redguard néven fog kijönni. Elméletileg Hammerfellből legalább Dragonstar városa benne lesz.
Hát nemrég bezsélgettünk a következő részről olvass vissza:) Sokan elég valószínűnek tartják, hogy a következő részben elhagyjuk Tamrielt és irány Akavir. Logikusan hangzik mert:
1.Tamriel egésze benne lesz a TES Onlineban
2.teljesen új terepen a Bethesda azt csinál amit akar még a lore is alig kötelezi őket
3.Mi következhetne helyette? High Rock és Hammerfell 1 része bennevolt a Daggerfallban. Morrowind, Cyrodiil és Skyrim megvolt. Nézzük a többit. Summerset Isles, Valenwood és Elsweyr elég kicsik, de ezek alkotják most az Aldmeri Dominiont tehát simán lehetne mind3 1 részben. Vagy ott van Blackmarsh aminek most nagyon megnőtt a területe így hatalmas játéktér lehetne belőle. -
#22561 Banner Modok menüpont ! -
#22560 Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy milyen módokat ajánlotok kezdésnek? Melyeket használjátok most? Én főleg olyanokra gondoltam, amik életet visznek a játékba(több NPC, nagyobb városok) és változatosabbá teszi a játékot(pl.:több mob).
Nexus Skyrim oldalt is néztem, rengeteg mód van ott is, de nem tudom mit érdemes használni, és melyek dobnak sokat a játékélményen.
A válaszokat előre is köszönöm. :) -
Conqvistador #22559 Én fel se teszem.
Minek megkeverni egy jól működő rendszert :D
Főleg ha vámpírokkal nem akarok lenni. Meg a telepítése is állítólag macerás bzevarhat a modokba így több kárt okozna nekem mint használna :D -
morzsi555 #22558 Mármint dlc vagy következő rész? Persze senki se tudja, hogy mi lesz, de szerintem inkább a következő részhez lesz köze. Előző játékokban csináltak főleg erdős és havas tájakat, szerintem a következő részben már mást akarnak csinálni. Erre Hammerfell tökéletes lenne, sok sivatagos terület, tengerpartok pálmafákkal, stb.
Dlc-nek csak akkor lenne jó, ha ez is szigeten vagy szigeteken játszódna, mint a Dragonborn. Ha csak levágnának egy részt Hammerfellből az nem lenne túl szerencsés. -
Zozo0122 #22557 Dragonstarban van ám aréna! Nagyon remélem, hogy lehet ismét arénázni az Oblivionban imádtam:D Remélem igaznak bizonyulnak ezek a Redguard pletykák:D De azért nem leszek szemét, bemegyek 1 enchant nélküli iron battleaxe-al és jöhetnek. Nem fogok agyonturbózott fegyvereket meg shoutokat használni, becsületes küzdelmek lesznek:DDD
Persze csak akkor, ha tényleg lesz aréna. -
#22552 Hozzateszem, az apja meg pont leszarta, hogy a lanya halott, tovabbra is paredezik a Jarl mellett :) (ezt hianyolom nagyon, hogy az ilyen kapcsolati rendszerben egymashoz tartozo npc-k nem reagalnak egy-egy tarsuk elvesztesere... adna kis feelinget pedig) -
#22551 Hat nem tudom, en egy korutrol tertem haza Whiterunba, lepakolni a szajret, megnezni a kolykot, kicsit szusszanni es kipihenni az elmult kb 2 het faradalmait. Fenyes nappal ertem haza (nem hasznalok fast travelt, ha 2 napig tart vegiglovagolni keletrol nyugatra, akkor ket napig tart), es belepve a kapunk csak a Adrianne hullajat talaltam, a piacter elott, meg csak nem is a kapunal... A Warmaidenes tarsat sem talaltam, de az vagy meglogott, vagy vilagga ment, vagy valahol rothad a hullaja csak meg nem talaltam meg... Gondoltam ra, hogy visszatoltom (pedig nem szoktam, csak ha meghalok, ironman stilusban probalom, ha elb*szok valamit, akkor az permanens), de fogalmam sem volt, mikor halt meg.
Az viszont biztos, hogy elt, amikor elhagytam a varost a ket hetes korut elott, mert reggelig aludtam az agyban a buff miatt, es indulas elott meg beszeltem/bizniszeltem vele.
Vagyis akarhogy is nezem, addig tamadtak a vampirok (vagy akarkik), amig en tavol voltam.