30713
TES
  • csoki89
    Sztornó. Megoldottam
  • csoki89
    Nem emlékeztek, hogy mi volt az a csalás, amivel + akárhány ingredientet lehetett varázsolni? Kellett hozzá egy .txt fájl arra emlékszek, és akkor egy 1xű konzolparanccsal kaptál minden létező összetevőből x mennyiséget (amennyit a konzolba írsz)
    Egy pár nyamvadt óriásujj kéne, de se a szintem nem engedi h rájuk támadjak, a másik meg h nem is szeretném bántani őket! Tudom h össze is lehetne szedni de elég ritkaság, és valamit ki szeretnék próbálni. Nexuson nem találom, se youn
  • skandara
    Unofficial skyrim/hearthfire/dawnguard/dragonborn patch-eket érdemes még felrakni, ha nem tetted, nyilván csak azt ami meg van és aktív is.
    Imp's more complex needs ránéztem a descriptionre de nem volt kedvem nagyon beleolvasni a kalóriatáblázatba :D Nem lehet hogy éhes/szomjas/fáradt vagy? Vagy túl sok kalórát ettél vagy mittudomén :D
  • genndy
    Spell menüben alul meg tudod nézni, milyen hatások vannak rajtad. Ha piros, akkor az rossz, tegyél ellene.
    Vagy mondjuk a Duel Combat Realism (vagy másik mod) megkövetel valamit két fegyver forgatásához, ezért a bünti.
  • skandara
    Hogymi? Nincs Strenght a skyrimben tudomásom szerint.
    Ha ez a load ordered is amit leírtál akkor szerintem futtasd le a BoSS-t. De rágugliztam és volt aki írta, hogy csökkent skillje, és szintlépéskor visszaállt eredetire, nem skill fejlődés, hanem szintlépés. Valami olyasmit írtak hogy 79-ről lett 10 a one handedből, aztán visszaállt a szintlépés után.
  • Eisenberg
    Köszönöm. Disease kilőve. Átfázás szintén. Viszont gyanakszom valamire: Kevés a strength. Holnap meglátjuk. Azért gondolom mert ha csak egy kard van nálam az -13. Ha 2 akkor -30. Érdekes, lehet túlságosan rámentem staminára, és healthre.
  • Fantusz
    Első próba: menj templomba, és katt az oltárra (megteszi templomon kívüli oltár is)
    A bal felső sarokban ekkor megjelenik egy szöveg, kaptál egy áldást, és minden betegségből kigyógyultál...

Az áldás attól függ, melyik istenhez fohászkodtál, Whiterunban pl. Kynareth +25 állóképességgel ruház fel.
    A "minden betegség"-be nem tartozik bele a már kialakult vámirizmus, és a vérfarkas forma.

Másik lehetőség, hogy a Frostfall miatt van rajtad negatív módosító, ez akkor jelentkezik, ha átfázott a karaktered, ilyenkor büntetéseket kap a skilljeire, és meg is halhat, ha nem teszel ellene (melegedj tűz mellett, vagy zárt helyen)
  • Eisenberg
    Azt hittem volt ilyen másnak is azért tettem fel itt a kérdést. Eszembe sem jutott, hogy mod okozza :O
    Tudom milyeneket teszek fel csak legutóbb telefonon voltam azért nem tudtam megmondani, de akkor most leírom:

Apachiis Skyhair
    ETaC Resources (Expanded Towns and settlements)
    Climates of Tamriel
    SkyUI
    Frostfall
    SabreFurBag
    Imp's more complex needs
    Winter is Coming Cloaks
    Skybirds
    The Dance of Death (ez 1x beakadt animáció közben de különösebb gondot nem okozott csak megint lőnöm kellett.)
    Realistic Ragdoll and Force
    Run for your Lives
    Requiem (ez ki van kapcsolva)
    Footprints
    Realistic Animals and Predators
    Skyrealism: Time and Travel
    Immersive Armors
    Duel Combat Realism
    Wet and Cold
    Midas Spells
    Convenient Horses
    Deadly Dragons
    DYNAVISION: Dynamic Depth of field
    Predator Vision.

• skandara
    Lehet valami disease, lehet hogy valami glitch, lehet hogy valamelyik modtól van amit feltettél, de ezt most így elég nehéz megmondani, főleg, hogy te sem tudod milyen modokat teszel fel :D
    Próbáld meg a shrine-okat vagy egy cure disease potiont, vagy az is lehet, hogy ha szintetlépsz, utána visszaugrik majd magától.
  • Eisenberg
    genndy: Utánanéztem, és feltette. Am azért mert később valszeg el fogom felejteni. De most más gondom van ez viszont játékbeli: Van egy glass, és egy ancient nord sword-öm mindkettő egykezes. Eddig tudtam Őket használni most viszont, hogy raktam az one handed skillfán a sword mastery-re (bár kétlem, hogy ez az oka) olyan lassan üt velük, hogy nem igaz, és ez van a késeknél is. Egyszerűen nem tudok közelharci fegyvert használni mert -30 -21 stb van rajta. Nem tudom mi ez a szám amit ír de pirossal írja szal gondolom nem jó.. Valami büntetés? Miért van? Elég nehéz volt így kipucolni a bandita tábort Whiterun-nál de azért csak sikerült...
  • PiszkosFred
    Kijott az 1.9-es peccs, a nepszerubb modokkal kapcsolatban ha lesz valakinek tapasztalata (legendas skill rendszer miatt gondolom a perk es skilleket babralo modoknal is kell majd update), akar rossz, akar jo, jelezze majd.
  • genndy
    Ha még nem is akarsz sárkányokat ölni, minek teszed fel a modot? Felesleges. Majd ha odaérsz a főküldiben.
    Miben telepítesz? NMM? Akkor az kiírja ha végez, vagy ha gond van. Modlistában ott van az.esp-je? Ha igen, akkor minden oké.
  • Eisenberg
    Hali! Felraktam a Deadly Dragons modot, habár a sárkányoknak még a közelében sem vagyok (7es szinten, és a főküldit is csak akkor kezdem el ha már kész a magyarítás). Rámentem a normal modra, és nem telepítem a deadly monsterst. Rámentem, hogy install, eltűnt a telepítőablak, és most nem tudok más modot telepíteni mert elvileg ez most települ. De nem látom sehol. Honnan fogom tudni mikor végez? Egyáltalán végez? Jó ez így vagy valamit elcsesztem? A Dawnguard fent van. Patch 11-es.
  • skandara
    Ha jól tudom, ott van Cyrodiil egy részének a modellje, Skyrim határain az már túl van, szóval a játék nem enged oda. De ha nagyon kiváncsi vagy, írd be console-ba hogy tfc és akkor odarepülhetsz, és megnézheted mi van ott :)
    De amúgy mivel kb már csak ott van hely a térképen, lehet a következő DLC rak majd oda még területeteket :)
  • Kályha
    A térkép bal alsó sarkában elterülő, büdös nagy felhőbe burkolózott hegycsúcsokat el lehet valahogy érni? Sehol sem találok feljárót, csak barlangot meg vízesést a lábánál. Az lenne a "világ vége", vagy mifene?
  • DOBERMAN1993
    Videó alapján láttam olyat is, hogy a srác olyan hp töltő potit csinált, hogy nem is ment le az élete....eléggé érdekes ugyanakkor negatív hatású is
  • DOBERMAN1993
    Köszönöm meg van! :)
  • Fantusz
    Mágikus fegyver feltörtése: inventory, kegyver kiválaszt, T billentyű, kiad egy legördülő menüt, ahol a feltöltött lélekkövekből kiválasztod a megfelelő méretűt (érdemes beszerezni a Black star-)

Magas képességszinttel, megfelelelő perkekkel cheat-szerű könnyítések is vannak a játékban
    Enchanttal pl. mágusok zéro mana költséggel varázsolhatnak, de a tolvaj képességeknél is vannak túlzások.
    Verőfényes napfényben settenkedve sem vesznek rólad tudomást, vagy harc közben zsebelheted ki az ellenfelet.
    Az sem reális, ha egy tárgyat csak megfogva, de nem elrakva kisétálsz vele (a gép szerint ez nem lopás).
  • PiszkosFred
    Inventory - fegyverek - allj ra az adott fegyverre - T (vagy Z) gomb, ami be van allitva a recharge opciora - valaszd ki (le fel gombokkal gorgetve) a gemeket - use.

A gemek mutatjak, hogy mennyit toltenek vissza (enchant csik a fegyver jellemzoi kozott), minel nagyobb a skilled annal tobbet, illetve minel nagyobb a gem, annal tobbet.
  • DOBERMAN1993
    Lehet, hogy volt már lehet, hogy nem de egy kis érdekesség így estére:
    A délutánomat feláldozva belemásztam az igazi tolvaj szerepbe ami lényegében annyi volt, hogy egy délután alatt szétloptam -Whiterun-Solitude-Markarth-Windhelm- városát.....na már most amikor kezdtem 22-es szintű voltam - az akció után a lockpicking és a pickpocket segítségével 9 szintet húztam magamon, persze ebbe benne vannak a könyvek is amik + képesség fejlődést is adtak.
    Na már most e 4 város teljes kipakolásával több mint 13.000 aranyat szedtem össze - és rengeteg egyéb + tartalmat.
    Viszont eléggé érdekesnek találom, hogy Whiterun-i barracks-ba a "védő" szeme láttára lopkodtam az asztaláról a borokat és egyéb finomságokat hiába, hogy a sneak képességem már 82. De azért ez kicsit illuzió romboló vagy nem tudom :D

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kérdés: Olvastam a honlapon, hogy a fegyver encsiket egy amolyan filled soul gem-mel lehet vissza tölteni, de viszont nekem az a bajom, hogy több fajta ilyen gemem van de egyikkel sem tudom vissza tölteni az adott fegyverem enchant-ját. Valakinek van valami ötlete, hogy pontosan milyen kell vagy egyáltalán, hogy kell megcsinálni ezt?
  • Geri 12
    Áh, köszönöm! Akkor ideje lesz új fegyver után néznem :)
  • genndy
    Persze hogy van. Az összes Warhammer jobb nála (kivéve a vasat). Battleaxe típusból?: Glass, Ebony, Stalhrim, Daedric, Dragonbone.
    Ezeke mind alapból, kovácsolás nélkül jobbak. A Wuuthrad-ot ráadásul javítani sem lehet kovácsolással.
  • Geri 12
    Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a Wuuthrad-nál, van e jobb kétkezes fegyver? (tudom van olyan ami mágiával felspécizve többet sebez összben mint a Wuuthrad, de mágia nélküli?)
  • genndy
    Szia. Egyszerű warezos kérdés, a következő ilyet az Off topikba.
    Elég a legutolsó (Update 11), abban benne van minden.
  • Although
    De érdemes mágussal is kipróbálni ezt a requiemet. Átvariálta a labyrinth-ot is. A kis sárkányka mellé dragon priesteket is pakolt és egy sereg draugh őrzi, pont olyan amilyenek egy csontsárkány barlangja kell legyen délelőtt gondoltam szánok rá egy kis időt mert épp ott tartottam, megérte. Szokásos trükkel indítottam kicsaltam a draugokat a kapuhoz. Mikor már úgy gondoltam most majd menni fog és beléptem a sárkány ellen akkor realizáltam a második vonalba levő dragon priesteket hasonló létszámú segéderővel:)
    Olvastam mit művelt a sárkányokkal, pl. fear aura most már el tudom képzelni ha ez a kis sárkányka olyan lehelettel rendelkezik hogy a vámpír karimat ami alapból fagyálló egy 50% itókával együtt lefagyasztja :)
    Szóval a mágus küldi utolsó fejezetei kb lv30-as karira van írva. De jó móka kifejezetten élvezetes agyalni rajta mivel fogok túljutni a dragon priestek által támogatott csontsárkányon. Pedig zombiként magammal hoztam egy erős mágust és Serena is bent van akikre még rátettem mágus pajzsot is. Viszont eltartott egy ideig míg átjutottak a védelmemen :) Szinte az összes draughot elvesztették. Jó kis móka volt.
  • DOBERMAN1993
    Értem, most jelenleg a 24 követ szedem össze a "kő kövön nem marad" küldetésben...a mellék küldetéseket meg folyamatosan csinálom.
  • htr93
    Sziasztok. egyszerű kérdés, az updateket sorrendben kell feltelepítenem, vagy elég a legutolsót? (a kiegészítőktől független?)
  • skandara
    5 Meló kell minden nagyobb városban, utána mindenhol kapsz egy különleges melót Delvintől , ha az összes kész, akkor megcsinálhatod az utolsó küldetést.
  • DOBERMAN1993
    Sziasztok!
    Péntek este kezdtem egy Khajit tolvajt. "Warrimnál" nem tetszett, hogy már lvl35-ön Miraak halott volt :/ Meg sok küldetést eltoltam meg minden... Jelenleg a Tolvajok quest sorozatot csinálom, de valamiért nem adja be az utolsó küldit Valakinek van valami ötlete? Vagy egyáltalán hány "különleges" meló kell hozzá?
  • skandara
    nem olyan egyszerű az alap játék sem, én anno egy bazi nagy kardot lengető warriorral nyomtam végig a főtörténetet, meg companions stb vonalat, aztán elkezdtem egy lopakodós karaktert, majd egy mágust, majd egy kardos pajzsos másik harcost. Nem az a baj az alap skyrimmal, hogy könnyű, hanem pl az hogy nagyon sok dolog le van benne butítva az elődökhöz képest, és az hogy az ellenfelek skálázódnak veled, nem tetszik mindenkinek, az meg hogy lvl 40 körül minden szaros bandita Ebony Armorban flangál elég illúzió romboló tud lenni. De ha az ember okosan játszik, és jól fejleszti a karakterét, akkor a legnehezebb fokozat is nagyon könnyű tud lenni. A smithing és enchanting alapból nagyon durva tud lenni, és nem is túl nehéz őket felhúzni 100ra, onnantól kezdve meg félisten leszel... szóval valamilyen szinten megöli a kihívást. De persze, ha valaki mindenféle nem harci képességgel magára szed pár szintet, akkor aztán bele lehet futni durva ellenségekbe, és érhetnek durva meglepetések.
    De alapvetően első nekifutásra javaslom modmentes végigjátszást, mert szerintem azért nem rossz játék a Skyrim, persze kozmetikai modokat érdemes lehet felrakni, de ha nem tapasztalod meg milyen a játék, akkor a modok változtatásait sem nagyon fogod észlelni :)
    De végülis úgy játszol ahogy akarsz, szíved joga.
    Az meg hogy kikapcsolsz vagy törölsz egy modot, az teljesen egyre megy, mert olyankor az eltávolított modoknak a nyomai benne maradnak a mentésedben ha nem az előírt módon uninstallálod őket, és ezek hosszabb távon simán tönkrevághatják a mentést, pl 3 percenként kidob az asztalra stb. Persze lehet, hogy ezek a dolgok nem azonnal jönnek elő, de amikor már esetleg 100 óránál is többet játszottál egy karakterrel és akkor derül ki, hegy eltoltál valamit az első 5 órában, az zavaró tud lenni.
  • PiszkosFred
    Az a baj, hogy tul sokat "gondolkodsz" - no offens :) Nem hiaba mondtak a nagyszuleink eloszeretettel, hogy a puding probaja az eves... Ulj le, es jatssz a vanilla Skyrimmel par orat, lepj szinteket, stb, es majd meglatod, jo e vagy sem. (azert ne 2 perc alapjan itelj).

Ha konnyunek talalod, akkor hasznald a modokat. De elobb magad iteld meg milyen a jatek, ne mas dontson helyetted.

Textura modokat viszont mar most erdemes leszedni, kezdve az hivatalos 4-5 gigassal, folytatva a 2k HD sorozattal, majd a tobbi varos, viz, sunshaft, stb modokkal.
  • Eisenberg
    Nem fogok törölni valszeg max kikapcsolom, de mentéseket szorgalmasan rakok el. :) A requiemet ha simán kikapcsolom azis bekavar? Am nem lesz túl könnyű az alap Skyrim? Vagy tegyem legmagasabb fokozatra? Van egy harcrendszert megváltoztató mod bent aminek most nem jut eszembe a neve, (telón vagyok) de ott van azok közt amiket linkeltem. Használod esetleg? Nem tapasztalok változást. Gondolom bekapcsolni nem kell mert nincs a Mod configurationben semmi róla. Na a Frostfallt mire aktiváltam azis volt egy 10 perc szenvedés pedig egyszerű mint a faék.
  • skandara
    :D Hajrá, biztos vagyok benne, hogy tönkre fogsz tenni pár mentést, szóval készülj arra, hogy előbb-utóbb új karaktert kell majd kezdened :)HA requiemmel kezdtél el egy karaktert és azután úgy folytatod tovább, hogy letörölted, akkor inkább kezdj most egy újat, mert abból biztos, lesz valami gebasz. Meg a modokat úgy általában nem csak annyi letörölni,. hogy kitörlöd a file-okat, sokszor mást is kell csinálni, hogy ne legyen belőle baj. De próbálgasd csak, majd belejössz, csak szólok előre, hogy lehet néhány karaktered hazavágod, ha úgy durr-bele módon csinálod, amikor először raktam fel modokat tavaly nyáron skyrimhez nekem kb óra játék után már 35 megás mentésiem voltak, és egyre furább lett a játék, aztán meg be sem töltötte már kb.
    A BOSS lefuttatása sokat segíthet.
  • Eisenberg
    Kösz Skandara :D Az SKSE fent van, de a többi nem viszont azokat is leszedem akkor. A modok közül párat használok magam is, de van 1-2 ami tetszik, és muszáj pótolnom. Amúgy fent van a Real AI for Animals (asszem így hívják|) de 3 szarvast terítettem le minden gond nélkül. Jó, ésszel csináltam meg lopakodtam is de na. Remélem működik a mod. Ja, és whiterun mellett egy kis falut megtámadtak a banditák. Kb hárman voltak mire odaértem, de csak egyet találtam el az viszont megdöglött, hogy szomorodna meg. Dobott fekete csuklyát ami a gyengém :D Nem megy a világosbarna ruhámhoz de na, ez nem divatbemutató. Lelőttem egy farkast, és craftoltam valamit a bundájából viszont nem tudom felvenni. A frostfall miatt meg ki kellet vennem egy szobát Whiterunban mert eláztam :D Google fordítóval fordítom, hogy épp mi baja a karimnak. Rájöttem, hogy kell kulacsba vizet tölteni, mostmár csak fejszét kell találnom. Huhh. :D Na igen sokkal hangulatosabb/nehezebb így a játék. Majd hozok képet a karimról hiába kicsit rusnya de hát wood elf szegénykém :) Ja, és asszem nem kapcsoltam ki a requiemet O.o
  • Although
    Azért ezt az enb-t ajánlom. Alapból elég a skyrim graf nekem is de ez meg a hajnali fog úgymond adott egy feelinget ahogy elképzeltem a ködös skyrimot. Ez adja az árnyalatot :)
    Winterheart
  • skandara
    De bemásolom neked amit egy másik fórumra írtam, hátha segít pár dologban :)

Íme:
    UFO - Ultimate Follower Overhaul
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/14037
    Több followert lehet összeszedni, általában véve "okosabbak" lesznek, lehet váltogatni a ruhájukat is, meg lehet nézni a skilljeiket, statjaikat stb. Ha valaki használ followereket, annak hasznos. (a dlckhez vannak compatibility patchek, azok ajánlott pluszban telepíteni.)

DEADLY DRAGONS
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/3829
    SÁRKÁNYOK, na ez az a mod, amitől még a 45. sárkány után is összecsinálod magad:D Sokkal erősebbé teszi a sárkányokat (főleg skyre mellett, és amellé is ajánlott, mert az alapból nem nyúl a sárkányokhoz) De nem csak erősebbek lesznek, megjelenik sok új fajta, és új képességeket kapnak, pl tegnap rámtámadt egy ethernal dragon, ami percenként láthatatlanná vált.. Remekül konfigurálható, beállíthatóak a városok tabunak, és akkor ott nem támadnak sárkányok, van egy assault timer, amivel be lehet állítani, milyen időközönként támadjanak meg (és egy random +/- órát és meg lehet adni mellé), és hányan :D
    Szintén van egy opció, ahol a fontos npc-ket halhatatlanná teszed, így nem maradsz ki quesetkből esetleg a sárkányok miatt. (persze opcionális)

Convenient Horses
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/14950
    Pacikhoz hasznos, followerek is kaphatnak vele lovat, lehetőség van megtanulni fütyülni :D ÉS így magadhoz tudod hívni a lovat, lehet pakolni cuccokat a ló nyergébe (nincs súly limit, szóval rajtad múlik mennyire élsz vissza ezzel) stb-stb. Fontos hogy a lovat tudod essential-ra állítani, így nem halhat meg, nagyon jól konfigurálható.

Immersive HUD - iHUD
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/3222
    Alapvetően nincs semmi plusz információ a képernyőn, ha lemegy a hpd, megjelenik a csík, ha íj van nálad kapsz célkeresztet, ha megnyomod az x-et (konfigurálható) megjelenik az iránytű. Nem létfontosságú, de hasznos mod.

DYNAVISION - Dynamic Depth of Field
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/12525
    Dinamikus "fókusz" effekt, ha ránézel valamire akkor elmosódik a többi rész, ha közeli tárgyra nézel mosott lesz ami messzebb van, ha messzire nézel, elmosódik a mi közel van, beállítható mennyire legyen gyors és erős a hatás.

Dovahkiin Relaxes Too
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/13931
    Semmi praktikus haszna nincs, csak fun, kocsmában tudsz söröskorsót lóbálva tombolni a dragonborn comes című örökzöld klasszikusra :D
    A lényeg az, hogy az npc-k által csinált dolgokat te is tudod csinálni, könyvet olvasni, söprögetni, ráfeküdni egy ágyra, stb.

SkyUI
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/3863
    Az inentoryt, meg az egész menürendszert (inventory, spellek stb.) alakítja át, hogy ne konzolfos port legyen :P, Remekül átekinthető, használható, és konfigurálható.

Wet and Cold
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/27563
    Önmagában is remekül használható mod, átalakítja az időjárás hatásait, effektjeit stb, az npck is reagálnak az esőre és a hidegre, kapucnit húznak esőben, aki nem dolgozik valami fedél alá húzódik stb Hidegben látszódik a lehellet, és néha elkap egy-egy borzalmas hóvihar. A Frostfall mellett igazán ajánlott mod. (de erről Re@per is írt már)

Pumping Iron - Dynamic Muscle Growth
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/29476
    Ez sem létfontosságú mod, és értelme csak új karakter esetén van, girnyóként kezdessz, és a warrior skillek hatására (meg néhány "thief" skill hatására, mint az archery, light armor), növekedik az "izomtömeged" ez egy kis menüben látható is, 0 a kezdőérték, 100 a max. A menüben két szám van egyik az aktuális érték, a másik pedig, ami már az "izmaidban" van, tehát ha alszol, akkor abból átcsorognak a számok.
    Magyarul, harc közben nem leszel két ütés között dupla akkora, hanem alvás közben növekszik az érték.

Winter Is Coming - Cloaks
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/13486
    Köpenyek, városőrségnek is (az adott város szimbólumával és színével), banditáknál is előfordul, craftolni is lehet.

Predator Vision
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/22274
    Jobban használható nightvisont kapnak a vámpírok, vérfarkasok és a khajiit-ok, plusz predator visiont kap a vérfarkas, ha átalakul (lényegében hőlátás), és a vámpírok is megkapják a predator visiont, mivel ez hőlátás, nem látszódnak az élőhalottak ezzel, így a vámpírok sem:)

Így most hirtelen ennyi jutott eszembe.
    Lightning modokkal gondban vagyok, mert olyan kell ami nem zabálja az erőforrásokat, de viszonylag jól néz ki, éééés sötétebbé teszi a dungeonokat, és éjszakákat, mert a vanilla az botrány. Jelenleg a realistic lightning without Post Process nevezetűt használom, de használnám én azt a mit Re@per is linkelt, csak azt leszedték. ENB meg ilyenek azok alapból kizárva, mert szerintem undorító a nagyrésze, másrészt max képernyővédőként funkcionálna azokkal a játék, percenként kapnék új képkockát :)
    Climates of Tamriel van még, de azt kipróbáltam, és teljesítményromlást éreztem.

Jó modok ezek, semmi olyan nincs bennük, ami elütne az alap játéktól, csak jobbá teszik (szerintem), de nem könnyebbé:) Alapvetően nekem tetszik a skyrim képi világa, szóval kizárólag, olyan modokat használok, amik nem ütnek el ettől, az ilyen bababőrű nagycsecsű amazonokból tenyérnyi ruhában nem kérek.

Még két dolog ami FONTOS, ha meglévő karakterrel akarsz modokkal játszani, a legelső dolog, hogy tegyél el egy mentést, mielőtt bármit felpakolsz, mert lehetnek hibák, akár a mentések is használhatatlanná válhatnak. (nem gyakori, és ha ésszel csinálod, nem valószínű)
    Ha egy új karalterrel kezdesz, érdemes előre eltervezni milyen stílusban akarsz játszani, és ennek függvényében felrakni a kívánt modokat, mert mentések közben váltogatni modokat, nem túl bölcs döntés.

A másik fontos dolog, az SKSE azaz a skyrim script extender, ez szükséges elég sok modhoz, ami belenyúl a scriptekbe, enélkül sok dolog nem fog működni.
    http://www.youtube.com/watch?annotation_id=channel%3A6fbf64f8-380 d-2401-8f45-90e6ba3fcd29&feature=iv&src_vid=4W26R6Vz9pU&a mp;v=xTGnQIiNVqA
    A videó descriptionben megtalálható a letöltés helye, a videó pedig installation guide.

Továbbá ajánlott még két kis program, a BOSS, és a TES5Edit.
    A BOSS rendberakja a Load ordert, ez azért fontos, mert a játék akár már a töltőképernyőnél is kidobhat az asztalra, ha rossz sorrendben töltöd be a modokat, vagy csak simán nem fognak megfelelően működni.
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/6
    Itt a program maga, itt pedig a guide:
    http://www.youtube.com/watch?v=t6MxLBcSgkc

TES5Edit, pedig a master file-okat tisztítja ki, olyan hibákat orvosol a bethesda gyári fájl-jaiban amik alapvetően nem okoznak gondot, de ha modolsz, akkor bekavarhatnak.
    Guide, a letöltés a description-ben megtalálható:
    http://www.youtube.com/watch?v=UOQO2S6HDBw

Jó hosszú lett, ha valki eljutott idáig, annak jó játékot kívánok, remélem segítettem:)
  • skandara
    A BOSS nevezetű progit ajánlom figyelmedbe, helyre teszi a modok betöltési sorrendjét, a scriptet használó modokhoz pedig kell az SKSE, sok mod ingame konfigurációjához pedig nem árt a SkyUI, szóval ezeket még ajánlom:)
    SKSE install videó
    BOSS Tutorial
  • Eisenberg
    Oké srácok akkor ezt a modot asszem hanyagolom egy darabig, aztán majd meglátom. Addigis felrakom a kieget majd a deadly dragonst mert azt csak nem akarom, hogy a sárkányokat kinyírja pár bandita is akár :)
    Köszönöm a tanácsokat, ha valami gubanc lesz még majd szólok. De remélem nem, eddig minden mod felment, és a játék is elindult. Mégegyszer köszi.
  • skandara
    Az optional Files mappába teszi bele az automatikus telepítés, szóval lehet úgy is telepíteni, én is úgy csináltam.
    A khajiittal nem elakadtam, hanem sajna megcsináltam ami testhez állt neki, a többi meg nem annyira érdekes. De egy mágust akartam már csinálni, mert azt csak vanillában játszottam, és ott se túl sokat.

Eisenberg:
    Ha az alap játékkal nem játszottál, lehet tényleg érdemes lenne azzal kezdeni, persze ahhoz is felrakhatsz Frostfallt ilyesmit, csak ne olyan overhaul modokat amik nagyon megváltoztatják a játékot.
  • PiszkosFred
    Hat, azert van itt a forum, hogy leirjatok, illetve hogy kerdezzen az illeto - ahogy meg is tortent. Eleg par oldalt visszaolvasni, rengeteg komment szuletett a modrol, es fog is meg. Aki ilyen komplex modokat csak ugy "durr-bele-bumm" modszerrel telepit, az magara vessen :)