The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát a harcrendszer az érdekes nem gondoltam volna aperk rendszert meg lehet jól oldani de vannak rá jó megoldások skyre pl. De ez se a bethesdán múlott gyakorlatilag törölte a gyerek az egészet és adott helyette egy újat amibe már hibázni is lehet.
Néha ránézek a modokra és pl most láttam a requiem for old rpg. vagy mi lehet az is érdekes.
Ezenfelül van egy két moder aki jó questekkel történetekkel bõvíti a játékot. Kb. De persze évek kellenek egy igazán jó mod elkészítéséhez. 😊

Ha jobban belegondolunk nagyon sok dolog van a Skyrimben (meg már az Oblivionban is)ami visszalépés a Morrowindhez képest.
-napló(ez a questjelölõ nyíl meg ilyesmi),iránytû(honnan a francból tudja a karakter,hogy van tõle 200 méterre jobbra 1 barlang),lineárisabb küldetések(némelyik, de nem mind),és kevesebb titok és a felfedezés öröme.Mert amikor a Morrowindben 1 fatörzsben találtam 1 üvegtõrt...vagy 1 barlangban beleállítva a sziklába 1 daedrikus kétkezes kardot, vagy kereskedtem a beszélõ rákkal na mikor ilyen dolgokat találtam akkor ez volt a reakció: MIIIIIVAAAAAAAAAAAANNNN?????😄😄😄 Oké a Skyrimben ezt valamelyest visszahozták, ez nagyon jó pont nálam.

Na viszont vannak olyan dolgok amik nagyon nagy elõrelépések:
-Harc! (2kézbe külön mágia, dual wield,nekem ez nagyon tetszik😊 Az más dolog, hogy én legszivesebben itt is a Dark Souls szintû szadista harcrendszert látnám, és a stamina SOKKAL nagyobb fontosságát!
-Karakterek, helyszínek kinézete és kidolgozottsága.
-Társak(oké ezekkel is vannak gondok)
-Házak(itt a legjobbak alapból vannak könyvespolcok,fegyvertartók)
-Grafika, ez nekem nem fontos de sokaknak igen
-Sárkányok-nagyon jók, csak gyengék szegénykék😞
-stb.

Van itt még valami, amit eddig nagyon hiányoltam az Elder Scrollsból - epikus bosscsaták. (a Skyrimban erre már vannak próbálkozások Alduin,a 3 draugr fivér, dwemer robotok stb...és jók még a mammutok meg óriások is a lényeg, hogy nagyok!)
Épp az Oblival játszok és hát bérgyilkos argóniaival😊 Az Oblivion dark brotherhood küldetései nagyon jók lettek.Valamilyen szinten visszalépések a questek, de én azt hangsúlyoztam ki, hogy vannak olyanok amik megállják a helyüket.A Dawnguard még mindig nincs meg😞
Szerintem olvasd el amit írtam, nekem is vannak dolgok amik tetszenek benne. Nekem spec Koldak tetszik fõleg meg a companiions questek. Nem is azt írtam hogy rossz az alapjátékra, ha elolvasod azt írtam abba vannak jó storyk de zömmel lineárisak. Leszámítva a mágus céhet ami elég debil lett végiggondolva a dolgot. A többi a gyilkos, a comp. és a tolvaj nem rossz. A vámpíros történetet végignyomtam majdnem, nagyon nem tetszett félbehagytam. Sajna engem az egész az Underwold mozi szintjére emlékezett ettõl függetlenül legalább jó a companion meg van két szál. De nem estem hanyatt tõle. De ez már ízlések és pofonok. Amit leírtam hogy a világ nem teszi lehetõvé hogy ténylegesen szabadon éljél benne ez ettõl függetlenül igaz. Mivel questek 90%-nál ennek semmi jelentõsége. És ha jól elolvasod újra pont azt írtam az eredeti alap story nekem jobban tetszik mint a Dawnguard. Egyébként a metacritcen is lehúzták nagyon. Persze ha tovább gondolod akkor esetleg sajna az Oblivion brotherhood questjei jobbak, több kreativitást igényeltek. Tehát visszalépés ahhoz képest is.

Ebben igazad van, hát ez 1 ilyen játék.Nekem is voltak ilyen dolgok(companions vérfarkas szál), de elnéztem a játéknak a többi jó dologért.Sosem kapunk már még 1 Morrowind szintû Elder Scrollst😞
DE ez is nagyon jó játék a hibák ellenére is.
Csak gondoltam elég elhamarkodott dolog 1 ilyen dolog miatt törölni a játékot ennyire az elején.
Na kedves Although kezdem érteni miért nem kedvel téged néhány arc errefelé pedig még csak néhány hónapja regisztráltam...pedig én az észrevételeid 1 részével még egyet is értek. IGAZ, hogy ez a játék nem a storyra meg a questekre koncentrál,de attól még vannak emlékezetes és nagyon jó questek, vannak gyengébbek, vannak unalmasak és vannak átlagosak.Nincs ezzel baj ez ilyen...DE némelyik quest annyira jó lett, hogy bárhol megállja a helyét.Igen az õsvámpíros nagyon tetszett, de tudok még ilyeneket.Pl: Hircine küldetése,Windhelmi sorozatgyilkos,Sanguine küldije(most õszintén ezt megcsináltad?- hát MEKKORA poén már),a fõszálban!!!(igen itt a fõszálban ami szerinted szar,egyébként tényleg nem a legerõsebb storyvonal de nemrossz)Sovngarde,a Markarthi összeesküvés stb. (nyugi van még)
Na ezek közül bármelyikre mondanád, hogy nemlett jó?

Én igazából nagyon untam azt a barlangot és úgy voltam vele, hogy csak szerezzem meg a karmot és elhúzok innen hiszen a boltosnak csak arra van szüksége. Nem értem, hogy miért ennyire fontos, hogy megmentsem azt a banditát mikor egy tök jelentéktelen karakter, 15 perc múlva nekem kellene megölnöm. Engem az bánt, hogyha már ekkora szabadságot nyújt a játék, hogy az egész világot bejárhatod, bármit csinálhatsz akkor a történeten belül egy ilyen apróságot miért nem dönthetek el? A boltosnak csak a karom kell tök logikus ha megvan akkor akár egybõl odavihetem az meg legyen az én bajom hogy nem fedeztem fel hogy mik vannak még a barlangban. De ne értsetek félre nem azt mondom, hogy rossz játék, csak nem erre számítottam.
Azért tudom mert ezt párszor én is éreztem amit a srác ír. Csak voltam annyira kíváncsi a storykra meg persze az oblivion után tudtam milyen történeteket csinál a Bethesda. De párszor kinyílt a bicska a zsebembe nekem. Miért kell nekem azt csinálni amit a quest ír miért nem lophatom el csak vagy másképp miért nem lehet? Ezt pl a Fallou nv vegas jól reagálja le mert ha ellopod az infot vagy megölöd a tagot az is aktiválja a questet. Vagy miért kell nekem mindenképp bemenni a Whiterunba ha sárkányt akarok látni? Miért nincs más módja ha pl egy gonosz nekrot akarsz játszani nincs ár lehetõséged. Vagy itt a vámpíros téma állítólag ilyen volt az Elder scroll 2-ben is na mindegy. De pl kipróbáltam tudod milyen érdekesség van próbáld meglátogatni a helyeket ahol a dawnguard játszodik mielõtt beszélsz az elsõ fõszereplõvel. Ott sincsenek a helyek. Az egész történet csak akkor aktiválódik ha beszélsz a fõüldözõvel. EEz sajna mindenben ilyen. És ha figyelsz erre akkor ez bizony idegesítõ. Hiszen szerintem egy open world világban a questnek akkor is aktiválódnia kellene ha véletlenül betévedsz egy vámpíros barlangba ami a dawnguard storyhoz tartozik. De a bethesda úgy védte ki hogy meg se jelenik a dungeon átalakítás addig míg...na nem is folytattom. Sajna ezaz egész játékra igaz....

yesname
Ebben speciel Although-nak most igaza van. Nem abban, hogy szar a játék, mert kib...tt jó hanem, hogy a srác valóban azt írta, nem tudja eladni amíg nem csinálja meg a questet. Pedig ugye megtehetné, hiszen a kereskedõ a karmot akarja, nem azt, hogy nyisd ki azajtót vele.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

PiszkosFred
Csak a poen kedveert, mester(!), ha egy hullabol eloszedsz egy arany karmot egy barlang melyen, honnan tudnad, te, a nagy te szerepjatekos, hogy az kihez tartozik? Sokadik vegigjatszas eseten persze, hogy tudod, a kocsmarostol loptak, de alap esetben honnan a francbol tudnad, hogy epp, hogy kerult a tolvajhoz. Vagy neked az eletszerubb, hogy egy aranykarmot talalva vegigkerdezel minden npc-t a vilagban, "tied? tied? tied?"...

Meg szep, hogy ha hamarabb megszerzed, csak azutan adod le, ahogy a kocsmaros megemliti, hogy tole elloptak. "Hopp, figyu, van nalam egy ilyen a hatizsakban, ez az?". Es akkor te irsz kisregenyeket szerepjatekokrol.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Nos az a gond a történetben nem lesz több választási lehetõség nem tudod a karakteredel megvalósítani azt amit szeretnél mert a questek és a történet zömében teljesen lineáris. Emberünk errõl beszél. Ezt csak a Bethesda tudja, tudta volna megcsinálni. De nem ez volt a cél, cél egy relatív jó történetekkel is rendelkezõ hack and slash gamet akartak amit nagyon-nagyon sok ember tud élvezni. De ettõl ez még nem egy szuper rpg. És ez már nem is lesz. Legfeljebb pár év múlva ha lesz csapat aki pakol bele olyan dolgokat amik mondjuk már lehetõvé teszik hogy beleéld magad a történetbe neadj isten ténylegesen questeknél tudjál választani az oldalak között. Sõt szerintem egy open world világban akár questek során össze vissza is dönthetsz. Ez nagyrészt a Fallout NV-ben meg van valósítva. De a skyrimbe pár fõb döntést kivéve nincs megvalósítva olyan szinten nincs hogy a questek 90% szájbarágos. Amit emberünk leírt az csak egy példa a rendszer nem engedi leadni a karmot míg nem csinálod végig a questet. És ezért vannak benne a megölhetetlen npc-k is. Mert A bethesda evvel nem akart idõt tölteni. Baromi sok idõ ám megcsinálni egy olyat amibe nem kell örökéletû npc. MErt akkor a questnek reagálni kell arra hogy meghalt valaki olyan akihez quest tartozik. Ezt az FNV-ben egyszeröüen oldották meg. Kiesik a quest csak ott mindenre van 3-4 quest több irányból itt viszont csak egy irányú történet van.

Fehercsoki
Valaki nemrég összeírt pár jó kis modot(bannerben is ott van), szerintem ha valaki azokat felrakja akkor igazán jó RPG-t kap.

Ez most komolya vámpírostól ennyire hasra ettél? Szerintem az még az eredetihez képest is szarabb lett. Ez a játék nem a story minõségérõl és a jó questekrõl szól vagy a választási lehetõségekrõl, mert az szinte nincs is benne. Valamennyi van több mitn az Obliba az biztos. A harcrendszerre meg szót se vesztegetnék. Modok nélkül élvezhetetlen. Tipikus mai játék, de az a lényeg neked tetszik!

Jó az észrevételed, sajna ez tényleg ilyen, a boltos tudja hogy nem csináltad végig a küldit és így nem fogadja el töled a tárgyat 😊 Igaz hogy neki csak a karom kellene de sajna... 😊 Egyébként szinte 99%-an ennyire bugyuta a rendszer sajna jól látod 😊 De hát ilyen idõket élünk 😊

Tedd vissza szerintem ezt nagyon elhamarkodtad...ez tényleg maximum bug lehet hát amíg kinem vágod a hálóból addig a hálót vágod és nem a banditát.Tedd fel a patcheket is! Egyébként tényleg van néha 1-2 idegesítõ dolog, hogy nem választhatsz magadnak utat...pl a companions ugye de attól még JÓ és nagyon magával tud ragadni a játék😊 Viszont vannak olyan küldetések is, hogy csak néztem hogy azta ezt nagyon eltalálták! Egy ilyen kaliberû játéknál elkerülhetetlen, hogy az ember 1-2 bugba beleszaladjon, de nekem pl. 300 játékóra alatt (mindezt 1 karakterrel)nem jelentkeztek súlyosabb hibák csak könnyen javíthatók😊A lényeg az igazi Elder Scrolls hangulat tökéletesen megvan😊 A tájtól pedig garantáltan leesik majd néha az állad!Hát úgytûnik te még Whiterunig sem jutottál el...ott kapásból van 1 küldetés amiben te döntesz 1 szökevény nõ sorsáról😊Sõt elkezdhetsz nyomozni 1 eltûnt srác után...ilyesmik.Mondok mást is: a lore olyan szinten királyság, hogy az már nemis igaz😊 Van 1 küldetés a játékban amiben 1 olyan több száz éves õsvámpírt kell levadásznod amirõl már az egyik Oblivionban lévõ könyvben is írtak.A lényeg sok dolog egyszerûbb lett az elõzõ részekhez képest, sok dolog meg összetettebb de nagyon jól megállja ez a játék a helyét.

HA érzel még magadban 1 kevés kedvet a játékhoz akkor vágj bele ismét és majd várjuk az élménybeszámolókat😊 Abból bõven lesz😄 Ha pedig van vmi hiba vagy bug akkor írd le nekünk valószínûleg lesz rá segítség!
Szia köszi a tanácsot de nem vált be leszedtem az összes módot újraraktam a skyrimet és a diret x-et de semmi. Az egész úgy indult hogy egyszer csak világosabb lett a játék speciel havas tájon nem látam semmit behoztam régebbi mentést akkor jó let csak akkor ez jött elõ de ez már az összes mentésen elõ jön.
Így van, mert ha elkezdjük ütni, akkor azáltal vágjuk ki a pókhálóból.
PiszkosFred
Bug. Ennyi. Van ilyen.

Arvelt mindenkeppen ki kell vagnod a halobol, aztan vagy te olod meg mikozben kergeted, vagy a kripta lenyeibe fut bele, es azok verik agyon. Vagy igy, vagy ugy, a GC ha nalad van, leadhato minden tovabbi nelkul. Nalad bugos volt a cucc, vagy a modjaid okoztak, vagy a visszatoltott mentesed volt szar. Meg akkor is leadhatod a GC-t, ha korabban nem beszeltel a kocsmarossal. Ugyanis a GC elsosorban egy kulcs a melyebbi termek fele vezeto utat lezaro biztonsagi szerkezethez, es csak masodsorban ellopott "csaladi ereklye". Ezt a kocsmaros nem tudta, de a banditak, akik lenyultak tole, igen.

Es bar nem volta arra mostansag, de szerintem Arvelt meg sem lehet olni mindaddig, amig nem vagod ki a pokhalobol. Beszelni lehet vele, de szerintem nem sebzodik, csak akkor, ha szabad.

Maximus4
Már törölte😊

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

benőmenő
Azzal a karommal még ki kellett volna nyitnod egy bazinagy kõkaput, amit jelez is egy fehér nyíl mind a térképen, mind az iránytûdön. Az megvolt?
Ha nem tudod nézd meg a magic->shouts menüben van-e unretelling force.
Én ma próbáltam ki a skyrim-et eleinte egész jól elvoltam vele töltöttem hozzá modokat minden szuperül ment aztán eljutottam az elsõ küldetésig amiben megkér a boltos hogy szerezzek vissza a banditákból valami arany karmot. Megöltem a pókot, kivágtam a srácot a hálóból erre elszalad. Na gondoltam nincs kedvem utána rohangálni úgyhogy visszatöltöttem és kapásból megöltem, meg is kaptam a szükséges tárgyat. Még kicsit vándoroltam a templomban aztán visszamentem a boltoshoz de nem tudtam neki leadni a küldit. Nézem ez mi? Megnéztem a journal-t és akkor derült ki, hogy a banditát MUSZÁJ kivágni a hálóból különben nem tudod befejezni a küldetést.
Ez lenne a legjobb rpg? Rákényszerít, hogy mentsem meg a banditát? Hol maradnak az egyéni döntések? Én gonosz vagyok és nem akarom megmenteni, hogy utána még fél óráig futkározzak utána. Már a 3 éves Risen olyat is tudott akár, hogyha nem vetted fel a küldit de valami olyat csináltál ami egyébként küldetés lett volna akkor is elfogadta és megadta rá az xp-t, de az ultimate sandbox rpg meg rákényszerít, hogy hogyan csináljad. Olvastam, hogy mások 100+ órát beletettek ebbe a játékba, hát én olyan 2 után csalódottan töröltem.
genndy
ENB kimondottan grafikát csinosító mod (szebb színek, jobb kontraszt, ilyesmi), de babrál a directx-el is, azért gyanakodtam arra.
Ha nem is ismered, akkor nem az lesz, akkor a 2. és 3. pontomat nézd meg, gondold végig.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Szia elöször is mi az a ENB?(bocsi analfa béta vagyok e téren)
módokat raktam fel de ha mindet le szedem akkor is fent van a probléma
Maximus4
Csinálj egy rendszer visszaállítást azelõttre,mielõtt belenyúltál a directxbe.Ha nem tudod,hogy kell,akkor keresd meg az erre megfelelõ topikot.Ez már szoftveres kérdés,semmi köze a játékhoz!

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Mit csináljak ha ugyan azt írja ki ?
genndy
Akkor Maximusnak lesz igaza, tedd újra a Directx-et (lehetõleg a legfrissebbet).
Tessék link nehogy ez legyen a gond.

Igazából nem a Skyrimmel van a gond hanem más játékkal vagyis játékokkal ugyan azt jelzi ki mind kettõ,és nem tudom mit kéne csinálnom hogy rendben legyen.
Maximus4
Fogadjunk,hogy a directx-el szarakodtál.

genndy
Szerintem hiányzik az msvcrt.dll, vagy rossz verziójú.
A c:\Windows\System32\ könyvtárban kellene lennie. Lehet hogy feltettél valamit, ami lecserélte, és így a Skyrimnek már nem jó.
Próbáld újratenni a Skyrimet, hátha visszateszi magának a jót, de több ötletem nincs.

tudsz segíteni a problémámon lécives a (Az eljárás belépési pontja(_extept_handelr4_common)nem található a DLL-ben (msvcrt.dll)
??

genndy
Nekem akkor volt ilyen, amikor valamelyik ENB-t feltettem. Következõ ötleteim vannak:
-tettél-e fel ENB-t? Ha igen, szedd le 😊
- nincs a Skyrim könyvtáradban egy 'd3d9.dll'? Mert akkor ezt használja, nem a DiretcX által felrakottat (ENB, FXAA így csinálja)
- gondold végig, tettél-e fel mostanában valamit, ami miatt megváltozhatott (új videokártya driver, új DirectX, stb.)

Sziasztok lenne egy olyan kérdésem hogy nem volt valakinek olyan hibája hogy ha a játékban elkezdet egy karakter vagy npc lángolni akkora láng effektek helyett csak fekete pixelek jelentek meg de amúgy a tûz effektek mindenhol rendben voltak? Ha valaki tudna rá megoldást az jó lenne mert nagyon idegesítõ és az újra telepítés sem segített de azelõtt nem csinálta.
Mit csináljak ha azt írja hogy Az eljárás belépési pontja(_extept_handelr4_common)nem található a DLL-ben (msvcrt.dll)
kastil
nekem csak a hialgo boost jut eszembe

A modok nem lesznek magyarok.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

genndy
A lista szabadon szerkeszthetõ, tedd bele némi leírással. Jó ötlet amúgy, mert pl. a Shadow Striping Fix, vagy a HD Pack Fix tényleg hasznos.

Másik kérdésre: ha magát a modot nem magyarítják le, akkor az általa betett dumák sem fognak lefordítva megjelenni.

Bocs a dupla postért, de még egy kérdés! 😄
Látom, hogy van pár mod, ami új NPC-ket rak be pl városokba. Ha egyszer kész lesz a magyarítás, akkor ezen NPC-kkel való duma, az nem lesz magyar, vagy az alap játék szövegeit használják, lehet egyáltalán beszélni velük?😄
Az Unofficial patch azokat a hibákat javítja, amiket a hivatalosak nem. Ennél több nem nagyon van.

Amúgy olyan modok nem kerülnek bele, amik ilyen apró hibákat javítanak, amik nem játékösszeomlasztóak, csak apró kis bakik, vagy épp annyira nem is aprók.
Láttam, hogy van egy unofficial patch is, ha az erre való, akkor sorry. Bár gondolom, az sem tartalmaz mindent!
Ha megtaláljátok tesztelem és berakom, nekem sajnos most nem nagyon van idõm keresgélni.

Nem szúrja ki a fejléc alatt a nagy betûs Mod ismertetõk (új) menüpont?

hát ha kicsit pontosítasz akkor igen. nexuson am ott van a STEP, a GEM és a SkyRe. a gem-nek van külön oldala is, keresõvel megtalálod, abba kategóriák szerint vannak a "legjobbak". nyilván ez ízlés dolga és a frissítés idõpontjától is függ, de azt hiszem az alapjátékhoz képest igazán élménynövelõ mod mindegyik ami szerepel.

találtam egy olyat a nexuson, amit sajna elfelejtettem linkelni, hogy 3x ozza a játék sebességét a nem közeli textúrák részleteinek elmosásával harc közben. így több ellenfél esetén se lassul be nyitott térnél vagy nagy látótávnál míg harcolsz. nagyon hasznos. ha vki tudja melyik ez lécci linkelje, vagy mehetne külön is az ajánlott modokhoz bannerba, nagyon hasznos..

Hecker007
ott van egy hsz-ben összeszedve egy csomó<#wilting>, olvass!!

Valaki tudna ajánlani lécives valami jó játék élmény nõvelõ modokat ?
Nem a mostani rajzfilmekre gondolok. Az én idõmben cow and chicken, courage the cowardly dog, dexter's lab meg ilyesmik mentek, mégsem vagyok hülye, és legalább tudok normálisan angolul. Magyarul nekem már csak a Dragon Ball ment, mégsem lettem tömeggyilkos(bár legalább aktívan küzdõ sportolok egy ideje 😄 De ne offoljunk inkább tovább, mert Kly a fejünkre koppint.

Hecker007
elég nagy baj hogy ma már nem ezeken nõnek fel a fiatalok, szerencsére ezeket a meséket láttam mindegyiket, sokkal értelmesebbek mint amik most mennek, meg nem is építik le annyira a gyereket

Fiatal vagyok még, nekem ezek kimaradtak hál' Istennek 😄 Én csak külföldi rajzfilmeket láttam már gyerekkoromba, fõleg a karton netwörk ment éjjel nappal természetesen akkor még angolul, mert nem volt még magyar.

pom-pom = pom-pom 😊
gombóc artúr = Arthur the dumpling
hakapeszi maki = ifhegeteat ape 😊))))))
bonifác a zöld ördög = Bonifac the green devil/fiend

stb...

PiszkosFred
Es meg lehetne sorolni a Csukas Istvan tollabol szarmazo jobbnal-jobb karakterek neveit, en is csak adhoc jelleggel masoltam be par pom-pom mesei szereplot, a telejesseg igenye nelkul.

Na de ezt most probald meg leforidtani angolra, gondold azt, hogy ezek mind-mind ellenfelek egy fantasy jatekban... 😊

azért a lesbõl támadó ruhaszárítókötél az durva volt 😊) x6 attack from sneak 😊