The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Más dolog: az elõbb alapanyagot bányásztam 1 élõ BOGÁRból<#taps>#taps> Kicsit elborult a fejlesztõk fantáziája de az sosem gond😄
veled aztán egy áramszünet se tud akkor így kibabrálni 😊
amúgy jön még ki vmi DLC a skyrimhez ?
én már csak vmi gold editiont akarok megvenni, amiben minden benne van egyszerre. igaz ezt már korábban is mondtam, de úgy látom peccs és modolás terén már nem lehet mit hozzáadni úgysem, ideje belevágni
egykét évre biztosan meg lesz oldva a játékra fordítható idõm eltöltése.... 😊)
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
A Dragonborn-nak meg örülök😊 majd ha végeztem a DG-vel (hamarosan már sztem vége) akkor jöhet majd az is.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A vámpír-kedvelõ játékosok nagyhatalmú vámpír lordként riogathatják Skyrim lakóit, dawnguard oldalon játszva nincsenek különleges képességek, de talán hasznosabb trénerek vannak a vadászoknál.
Dawnguard tagok nehézpáncélt, íjászatot, kovácsolást, gyógyítást mester szintû trénernél fejleszthetnek, nem mellékesen az íjász, a kovács kereskedõ is (a resto tréner is, de õ nem vásárol mindent), s a trénelést összekapcsolva kereskedéssel, elég gyorsan lehet fejleszteni a skillt, s az aranyból sem fogyik ki a karakterünk (gondolom vissza is lehet lopni, de azt nem teszteltem).
Vámpíroknál kétkezes fegyverhasználatot, és beszédkészséget oktatnak mester szinten.
Dawnguard oldalon játszva Serana szerepe elég faramuci a történetben.
Aranyos, kedves leányzó, hasznos, halhatatlan segítõ, de hát tisztavérû vámpír, akire halál várna ugyan, ha visszatér a papához, s a dawnguardból is rendesen kilóg.
A fõküldetés után meg lehet gyõzni, hogy gyógyítsa ki magát a kórból (vagy kérhetjük arra, hogy bennünket változtasson vámpír lorddá), de a kigyógyulással minden hasznos képessége megszûnik - kisérõként maradt tehát élõholt (legalább nem öregszik), vagy küldjük haza
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Asus TUF H570, i5 11400, 16 Gb ram, RX570, 1Tb HDD, 250Gb SSD, CTG 550W
A valósággal aza gáz hogy nincsen hozzá háttérzene...
http://skyrim.nexusmods.com/mods/13223
A küldetés egyszerû, azzal együtt, hogy tényleg ordít a fazonról, hogy vámpír, nem támadhatod meg, mielõtt errõl nem mutatsz bizonyítékot a jarlnak, különben mindenki a karakteredet kezdi püfölni.
A vámpírnál van egy levél, azt kell ellopni, s megmutatni a jarlnak, aki azonnal utasít is, hogy takarítsd el a jövevényt, s innentõl kezdve csak arra figyelj, mást ne üss meg.
Bugyuta küldetéssor, lesz még több ugyanilyen faladat - volt alkalom, amikor nem foglalkoztak vele, hogy éppen zsebmetszéssel foglalatoskodom, máskor meg variálni kellett, hogy csenjem el a levelet.
Dawnguard fõküldetéshez nem kellenek ezek a városi vámpírvadászatok, végülis tényleg csak annyi van benne, hogy egyszerûen meg lehet csinálni.
A számszeríj fabrikálás egy fokkal jobb, de az végesítve van, a cél a három Elder Scrolls tekercs megszerzése, megfejtése.
A vámpírok tudnak kellemetlen meglepetéseket okozni, esetenként valamelyik hasznos (pl. kereskedõ, vagy küldetés adó) NPC is megpusztulhat a csetepatékban
A következõ történt: (innen talán picit spoiler akinek nincs meg a Dawnguard ne olvasson tovább kivéve ha röhögni akar rajtam meg a szenvedésemen...<#mf1>#mf1>)
Tehát bementem és szóltam a Jarlnak, hogy figyumár ürítsd ki a csarnokot mert itt mingyárt vérengzés lesz aztán megkapod a bõregér fejét...erre aszondja, hogy neki bizonyíték kell, hogy veszélyben van...mondom nagyszerû what kind of bizonyíték kell neked idióta? Ott ült majdnem mellette a vámpír jellegzetes ruhában meg piros szemmel de nem érdekelte...odamentem lecsaptam a vámpírt volt nála 1 levél, a bizonyíték.Erre ez az õröknek nem tetszett vérdíj satöbbi na mondom oké akkor ezt ellopjuk...persze majd a 22-es sneakemmel...nembaj leleményesség beindult gondoltam na ez a terem úgyis nagyon zsúfolt, ide láthatatlanság kell + nem árt 1-2 lopakodási esélyeket növelõ ital + még megittam 1 súlykönnyítõ ital.Irány az alkimista...most persze alig volt értelmes kínálat.Felszerelkeztem benyomtam az italkombót + levettem a csizmámat és a végén láthatatlanság. A vámpír közelébe érni nem tudtam úgy,hogy ne vett volna észre!!! Már 5 méterrõl beszólt, hogy tûnj a közelembõl...mondom nagyszerû esélyem sincs nekem így itt. Próbálkoztam többször is a lopással de mindig észrevett.
Ezek után elkezdtem gondolkodni, hogyan végezhetném ki észrevétlenül - lopakodás,bérgyilkolás nem megy a karinak. Viszont jött a nagy ötlet...éjjel amikor mindenki alszik Seranát berakom a fogadóba, hogy ne irtsa ki a fél õrséget én pedig vérfarkassá változva feldarabolom a denevért. Királyság megvoltak az elõkészületek mindenki aludt én meg elbújtam a temetõben és átváltoztam és berontottam a kastélyba...elég erõssé fejlesztettem már a vérfarkast, hogy lazán elbánjak mindenkivel de az õröket nem akartam bántani.Pedig volt belõlük vagy 15! Özönlöttek és együttes erõvel + a vámpír mindig megöltek...ez ment vagy 20 alkalmon keresztül.
Ezek után arra gondoltam,hogy bemegyek azonnal telibeverem a vámpírt,hogy elszálljon és amíg felkel szétverem...na ez végül sikerült egymás után többször is...csakhogy az udvari mágus idióta nõszemély felébredt és elkezdte nyomni a területre ható áldást (épphogy kikelt az ágyból de máris dõlt belõle a villám) és mindig megölték õt is az õrök...én pedig nem akartam ártatlanok halálát.
Ezek után vagy 10 percen keresztül berohanás likvidálás még a varázslónõ felkelése elõtt...végül sikerült és nem rázta ki ez a kretén a sz.rt is a katonákból.Na tehát sikerült és tipli futás kifelé a városból és menekülés az erdõbe ahol majd szépen visszaváltozunk.Megérkezett az égbõl a következõ ellenfél: hát persze,hogy 1 tomboló sárkány...kb 5x ölt meg...gyenge fagysárkány volt de én már alig éltem...nemgond nagy nehezen megmenekültem elõle és amíg a katonákkal küzdött elbújtam pár pillanat múlva épp visszavedlettem emberré. Az õröknek fel sem tûnt mert egybõl nem voltak már ellenségesek...a sárkány ezek után körülbelül 7-9 másodpercen belül elhalálozott.
Gondoltam dejó vagyok csak sikerült senki sem halt meg csak a vámpír és senkisem tûnt fel, hogy én voltam a farkasember.Akkor visszamegyek és megnézem mi maradt a vérszívóból...éééés igen beléptem a kastélyba és az udvari (bolond) mágus éppen az õrökkel harcolt.😞((<#levele>#levele>
Nagyszerû ezután nem bírtam tovább és kiléptem, holnap újracsinálom az egész küldetést.Aki ezt így kitalálta,hogy semmi alternatíva...pffffff...pedig a bugokon kívül eddig bejön ez a DLC😊
Van valakinek bármi ötlete,hogyan lehetne ezt kivitelezni? Gondoltam arra is, hogy nyilvánosan darabolom fel a vámpírt de nem szivesen mocskolnám be a nevem...fõleg hogy kipróbáltam és persze hiába derül ki, hogy mi volt az áldozat a vérdíjat nem szedik le😞 Bocsi a hosszú posztért de ezt meg kellett osztanom...röhejes.
http://skyrim.nexusmods.com/mods/24286
http://kutyuszoba.blog.hu/
(\__/) ( X.x) ( } . { )
shit happens
Srác egyedül csinál Bethesda szintû questeket. Valahol írta minden kis támogatásnak örül. Gondoltam megérdemli hogy reklámozzam.
Azzal a gombbal aktiválod, amelyikkel a shoutokat (Y, Z, vagy amire állítottad)
Az inventoryban lévõ cuccokból így tudsz fabrikálni sátrat, tábortüzet, fagyos víz elleni itókát.
Használathoz a sátrat, tábortüzet csak ki kell dobni az inventoríból és rákattanni, az itókát meginni a szokásos módon.
Vízben úszkálva egy másik menüpont mutatja a HP pontjaidat (mondjuk ez kitehették volna automatice a kijelzõre, mert a jeges vízben semmi jelét nem látod a végnek, ha túl sokat lubickolsz (igaz a fagyás is csak egy figyelmeztetés formában jelenik meg)
A mod menüpontot már átböngésztem, sok az érdekes dolog. A SkyRealism talán jól kiegészíti a Frostfallt. Talán ritkábban kell melegedõt találni. Így nem lesz frusztráló hogy egy óra egy nap. Ami azért elég rövid valljuk be.
1. Banner, Modok menüpont. Összegyûjtöttünk jópárat, érdemes átböngészni.
2. Frostfall+Winter is Coming jó, jobbat én se tudok túlélõsre.
3. Én is a Warzones-t tudom mint polgárháborúst.
4. Ha überszép látványt akarsz, rakd fel mindkét textúrapakkot, mert a 2K sem tartalmaz mindent, de amit igen, az abban a legszebb.
5. Vízre: érdemes; W.A.T.E.R.
WATER - Water And Terrain Enhancement Redux
Vágsz tüzifát, és használod a Survival Skills menüpontot, ahol a sátrat is csináltad (szerintem nem ezzel van a gondod, de azért leírtam)
Tábortûz gyújtáshoz kidobod az inventoryból a Fire Kit-et, és aktiválod.
Normál nehézségi fokon automatice lobog a tûz, hardon meg kell gyújtani, amit speciel totál fölöslegesnek vélek, csak annyi a jelentõsége, hogy kezdetben szivathatja a játékost. - ott van elõtted a fakupac, locsold meg flame varázslattal, esetleg dobj rá egy fáklyát
De asszem nem ez az egyetlen.
Hosszú idõ után úgy döntöttem, hogy ismét felrakom a játékot. (Kicsit sok volt már a Wot 😊
Meg akarom bolondítani jó pár mod-al. Ha valaki tudna nekem tanácsot adni ez ügyben azt megköszönném.
Idõjárás, fagyás és egyéb dolgok szimulálására ezt találtam: Frostfall. E mellé még felraknám a Winter is Coming-ot. Persze ha van ennél jobb alternatíva akkor örömmel venném.
Olvastam korábban egy polgárháborús mod-ról, amiben gyakrabban bele lehet botlani csetepatékba. Ez melyik is.
Az official high texture pack-ot rakjam fel, vagy a 2HD-t. E mellé érdemes még valami víz mod-ot felrakni, vagy már ezekkel is elég szép lesz?
Ezen kívül még az Enchanted Night Skyrim-et nézegettem. Vagy ha van szebb égboltos pack osszátok meg kérlek.
Köszönöm a segítséget
és nem találom , a nevére meg már nem emléxem
tud vki segíteni ?
Meg se tudom becsülni mennyi karakterem volt eddig. Szerencsére a live another life modnak hála nem mindig a sablon indulás van, érdekes újítás ha más bõrében kezdhetsz.
Már jellegû karakterekkel sokat ki lehet hozni belõle. Pl. volt backstabre kihegyezett karim (stealth 100-on), ninja mód végig 😄
A vazsikért nem vagyok oda, szerintem túl könnyû velük magasabb szinten.
shit happens
Aztán most kb. 1 hete újra elõvettem mert közeledik az elsõ nagyobb kiegészítõ és feltettem a Dawnguardot is és újra eszméletlenül jónak érzem a játékot😊2-3 hónap alatt amennyire lehetett kijátszottam a karaktert és a legvégére hagytam Alduint, hogy stílusosan legyen vége...és ahogy jönnek az új DLC-k mindig folytatom tovább ennyi😄 Nem akarok új karaktert indítani mert elõször végigviszem ennek a történetét és utána jöhet a többi.
Én úgy vagyok vele, hogy nagyon nehezen unok meg 1 karaktert inkább beleélem magam és sokáig elvagyok vele de ez egyébként minden rpg-ben így van.Fura de több mint 1 éves a játék és még nem volt sem mágusom sem tolvajom sem bérgyilkosom se semmi...csak ez a kétkezes harcos baromállat ork de annyira megkedveltem a jellemét amit kitaláltam meg ahogy formálódott, hogy végig akarom vinni a történetét...ittvan a Dawnguard nézegetem a vámpírokat baromi jók, én mégis inkább vérfarkas formában maradtam mert az illett ide, nem érdekel, hogy sokkal jobbnak tûnt a vámpírok oldala...azt majd a jövõben valami gonosz karakterrel😊
Egyébként a TES sorozat legnagyobb erénye, hogy teljesen bele lehet élni magunkat a világba és a karakterbe...kiszakít a hétköznapi gondokból.Ezért(is)jók a TES játékok,bár a Morrowinddel kezdtem ,az elsõ 2 résszel nem játszottam, de a Morronál azóta sem játszottam jobb játékkal😊
Ez nem azt jelenti, hogy másoknak nem lehet bejövõs magasabb szinten is a játék, nálam ez így alakult.
Több karakterrel ugyan, de elég sok küldetést megcsináltam, s törvényszerûen jónéhányat többször is, de olyan is van, amit szándékosan nem voltam hajlandó megcsinálni.
Volt olyan idõszak, amikor heteken keresztül rá sem néztem a Skyrimre, nem kötelezõ jelleggel, kényszerbõl kell játszani.
eszméletlen jók a questek, nem csak daedrasak (amik kurva hosszuk kb) hanem a többi is.
Voltak különbözõ mágusok (idézõ, illuzionista, destro-mágus), harcos tank, settenkedõ íjász - s valóban eléggé unalomba süllyed a játék a 45.- 50es szint környékén, de nem értem, miért kell ezen siránkozni.
Mostanra már elég sok használható mod adja a lehetõséget némileg változtatni a játékon, s az sem katasztrófa, ha néhány hetet, hónapot pihen a játék, játékos <#wink>#wink>
Magasabb szinten kényszeres loot gyûjtögetésnek semmi értelme, kezdetben is csak akkor, ha költi s a játékos a pénzt (pl. trénerekre).
Kézmûves karakter (enchant) Skyrim leggazdagabb polgára lehet, csak tudja eladni a mestermûveit (ez igaz az alkímistákra is, de sajnálatosan annak a szakmának nem sok jelentõséget adtak)