30713
TES
  • grimm13
    én a hírhez tartozó fórumon olvastam hogy kb. a jövőhét közepe a legoptimistább időpont, az meg nem biztos hogy dönteni kell, lehet hogy simán elküldik minden jelentkezőnek... mimnél több a tesztelő annál jobb nem ? pénzbe úgyse kerül :D
  • teddymac
    2 hónap az még nagyon sok :-/

Ugyan jelentkeztem a bétára ,de mi alapjàn döntik el ki lesz a "kivàlasztot"?
  • Szaruman
    Requiem (mod) sem rossz.
  • DarkHorSe
    Oke, holnap megnezem a skyret, meg felrakom melle a skyuit. Akkor a kovacsolast meg az enchantingot hanyagolni fogom. Koszi a segitseget.
  • Calver
    történt, bár értelmetlenül. 1.5 óta a tárgy értéke alapján nő a képzettséged, szóval jobban megéri ékszereket gyártani, illetve dwarven cuccokat beolvasztani és abból longbow-t kovácsolni, majd feltápolni.

igazából elképesztően rosszul és grindszagúan sikerült sajnos ezeket a képzettségeket implementálni, személy szerint jobban szerettem Oblivion enchant rendszerét, jobb lett volna ha hasonló irányba mennek.

btw ha nem picsafüst játékmenetet akarsz, SkyRe-t ajánlom, kellően nehéz és szórakoztató, de azt az elejéről kell. (mondjuk ez hetes szinten nem nagy dolog)
  • DarkHorSe
    Na elkezdtem ujra a legnehezebben, lvl 7 eddig nem olyan nehez, kovacsolason tortent valami valtoztatas? Vagy meg mindig eleg ilyen toroket gyartani a max lvlhez. Ha nem akkor kihagyom a kovacsolast es az enchantingot es remelem hogy lvl 30ra nem unom meg megint :D

Most ugy tervezem hogy nem gyartok semilyen targyat csak azt hasznalom amit talalok es amit venni lehet. Remelem igy azert lesz a jatekban nemi kihivas.
  • Bishop69
    Köszönöm PiszkosFred nagyon hasznos volt amiket írtál
    a kérdésem az lennem,h érdemes e csatlakozni a tolvajok céhéhez vagy esetleg a sötét testvériséghez?
  • genndy
    A bétásoknak se küldték még ki. Szerintem még min. két hónap amíg kijön.
  • Bishop69
    a lényeg,h most már többet tudok és szerintem ez az egész játékra kihat, szóval sztem lesz egy jó kis restart
    Nem tudjátok magyarításra még mindig csak bétűra lehet jelentkezni vagy már várható,h rendesbe is kidobják?
  • SaGa
    Ha már enchant. Nem találtam rá leírást, de lehet, hogy az requiemben valami perkhez kötődik az enchantolt tárgyak visszatöltése? Dunmer vámpir karaktert indítottam (nem egyszerű a vámpírok élete Skyrim-ben, a nagyobb sírboltokban sehol egy élőlény, csak múmiák, akikből nem lehet gyógyító életerőt vagy vért kinyerni, a vámpír (requiem és belua sanguinaire együttes hatás) meg mással nem tud gyógyulni. Sem mágiával, sem gyógyító italokkal, volt hogy mire végigverekedtem magam, 20% alatti "életerővel", kireggeledett, az ajtón kilépve azonnal elégetett a nap, ha meg átaludtam azt a 11 órát, az "éhségtől" feküdt ki a karakter), gyártottam már pár enchantolt fegyvert, de feltölteni sem azokat, sem az itt-ott találtakat nem tudom. Ott a menü, de amikor kiválasztom a lélekkövet, visszalép a tárgylistába.
  • PiszkosFred
    Emiatt is kell meggondolni eleinte, hogy mit szed szet az ember, es mi az, amit inkabb hasznal.
  • PiszkosFred
    enchant ismerteto Hatha segit. De a lenyeget leirta Genndy, minden hatast egyszer tanulhatsz meg, es utana mar csak a jatekos "tudasan" mulik, hogy tudod azt majd ujrahasznalni. Pl kezdetben, alacsony skillel es gyenge kovekkel rendelkezve ha lebontasz egy 20%-s stealth gyurut, akkor azt megtanulod, de ott hirtelen ha fel akarod hasznalni mas targyadon, jo esetben is csak 1-2% eredmenyt tudsz produkalni. Kesobb, amikor profibb leszel es lesz hozza eleg "anyagod", akkor ennek sokszorosat is elerheted.
  • SaGa Jr
    No meg az sem mindegy hogy milyen lelket használsz fel. A százalékosok esetében a grand lelkek nagyobb értéket fognak generálni azonos tudásszinten mint mondjuk egy common vagy csak egy great lélek. Szóval a legerősebb hatásokhoz használj erősebb lelkeket.
  • genndy
    Automatikusan cserélődik. Ahogy tanulsz, úgy tudsz egyre erősebb tárgyakat csinálni. Csinálj egy cuccot, meglátod.
    Disenchant csak egyszer kell, hogy megtanuld az adott tulajdonságot. Hogy mit teszel a te tárgyadra, az már csak a te tudásodtól függ, attól nem, hogy milyen erejű tárgyból tanultad meg a hatást.
  • Bishop69
    nem nem
    félre értitek
    A tudást akarom cserélni amit a karakterem tud, nem a tárgyban lévőt
    mert amikor az asztal fölé hajol elkezdődik ez a "ceremónia"
    és kiírja,h
    Disenchant... na ott már nem tudom újra az erősebb %os dolgot újra tanulni mert azt írja,h azt már ismerem
    de amit ismer az már most túl gyenge mert a 20 szint körül csináltam
    most 52-es en ez már nekem nem elegendő, kellene erősebb
    A kérdés
    Az Enchantment-ben tudom e cserélni a gyengébb %os arányt magasabbra vagy benyeltem,h olyan korán Disenchantoltam?
    Remélem így értehető a kérdésem
    köszi :)
  • PiszkosFred
    Ahogy irtak a kollegak, nem lehet. (majd az ESO-ban igen, itt meg nem szedheto es rakhato at teljes mertekben egy-egy enchant)
  • genndy
    Nem tudod leszedni a meglévőről. Szerzel egy új tárgyat, és arra tudod rátenni az erősebb enchantot.
  • Bishop69
    oké de a 40est már pl nem engedi mert ott a 13%os :/
  • Calver
    sehogy nem lehet leszedni/cserélni, új tárgyat kell enchantolnod.
  • Bishop69
    Hali!
    tudja valaki,h az ENCHANTING-ben hogy lehet változtatni az értékeket a skill emelése mellett
    pl ha a 20 szinte volt egy 13%-os One-Handem és most már 40%ososm is van azt,h tudom lecserélni rá
    vagy ez egyáltalán lehetséges e
    köszi
  • Eisenberg
    Erre gondoltam én is de akkor ezentúl úgy látszik mindent manuálisan kell csinálnom mert a NMM nem indul ._. Nagyszerű. Furcsa, hogy még újratelepítéssel sem.
  • Malakai
    Modellek / textúrák hiányoznak úgy néz ki, próbáld manuálisan installálni, nem NMM-el.
  • steweee
    lehet hogy poénból raktak a modba láthatatlan lényeket, vagy a rózsaszín csuklyás csontvázat :)
  • Eisenberg
    Basszus a Nexus nem akar elindulni, épp töltöttem két modot amikor újraindult a gép (a tv csatornák is elmentek), aztán el akartam indítani de azt írja, hogy leállt a működése. "Stop working". Letöröltem, leszedtem, újraraktam semmi. Ja igen, és a Wrye Bash-t meg a Nexus együtt nyitottam meg. Utóbbit most szedtem le.
  • Eisenberg
    VVvvvvan egy kis problémám. Leszedtem a Skyrim immersive creatures-t illetve a hozzá tartozó Requiem patchet. Szépen felraktam mindet, és be is pipáltam megfelelő sorrendben. Viszont vannak lények amiknek csak a fegyverük látszik illetve most láttam egy rózsaszín csuklyás csontvázat. Tehát annak a csuklyája nincs meg vagy mi a fene. Valami megoldás?
  • Eisenberg
    Nem hiszem legalábbis sehol sem említi bár az én angoltudásom csekély :) Mondjuk én a pajzsos NPC-ket requiemmel meg Duel Combat Realism-el csak nehezen tudom leverni mert hiába próbálok mögé/mellé kerülni alig-alig sikerül. Hát ha még dodge-olna Te Jó Isten! :D
  • Hypo #24260
  • Zozo0122 #24259
    Néztem videókon és jónak tűnik :D Az ellenfél is tud dodgeolni?:D Bár ez nem Dark Souls szerű, hanem inkább Risen...de annak is szeretem a harcrendszerét:)
  • Uniel
    akkor elnézést, kicsit félre érthető volt ahogy írtad ;) ettől függetlenül én se akartam senkit se leoltani, csak annyit írtam, lehet sok modot felrakni, de csak "ésszel"
  • Pares
    Ezt mondtam én is. Nem negatív dolog a moddolás, csak annyit írtam, hogy sok mod használata esetén belassul és instabil lesz a játék.
  • Hypo #24256
    Ki mondta hogy negativ dolog???? Azt mondtam, hogy amikor sok közül lehet válogatni akkor az ember gyakran a bőség zavarában rengeteget felrak ennyi.....Jenleg 45 modot hasznalok, gond egy száll se. Bár igaz hogy amint lejebb is irták a scriptes mdok ha sok van tenlyeg lassitjak.
  • Uniel
    Modder kollégának segítségként, ha sok "scriptes" pl. Warzone, Convertion Horse, Frostfall, Duel Combat Realism, Deadly Dragon stb... pakolsz bele, akkor a játék késni fog, ez sajna a gém papyrus nevű script/ai kezelő motorjának a hibája, van rá tweak lehetőség ennek javítására, de sajna két élű fegyver, mert ha több memóriát adsz neki, azt ú ki is használja és nem fog fagyni, ctd-zni, de cserébe horribilis nagy save game-eket produkál, pl 20 óra játék után 48 mb.. amit egy idő után be se tud majd tölteni.... persze ezt lehet tisztítani és kitörölni belőle a teleszemetelt scripteket, de sajna ennek nagy ára is van....

A lényeg, ha modolsz akkor inkább grafikai tuning modokból rakj bele sokat attól max a gép igény nő meg, de script alapú modokkal csinnyán bánj, vagy tényleg játszhatatlan lesz a végtermék....
  • Uniel
    semmi gyűjtői szenvedély nincs abban ha valaki sok modot rak fel, nekem jelenleg az NWM szerint 332 mod van telepítve, ebben nincs benne a magam álltal berakokot mesh, textura és esp modosítások. :) és se káosz, se több CTD nincs mint az alapjátékban. CSak egyszerűen nekem nem tetszett a játék környezete, grafikája, és sok egyéb dolog.

Az általam kreált Bleak enb-vel támogatott Skyrim, fagyos (CoT Winter), zord világ, pl. az emberek állatbőrökbe ölzönek, nem csilli-villi ruhákba, csak a felső uralkodók és gazdagok vannak drága ruhákban...
    A harc rendszerben nálam még novice fokozaton is 2-3 ütés vagyok egy banditának :D Tehát oda kell figyelni és kitérni, védekezni.... ezt egyszerűen odottam meg, minden páncél, és fegyver, azonos sebző és védő értéket kapott kategórián beül. (pl dagger-ek mint 7-et, light armorok mind 30, heavy 60 stb. védelmet adnak, csak kritikál sebzés és súlyban térnek el.) sokkal realisztikusabb és sokkal durvább így a játék....

Végezetül annyit, a TES játékok szépsége, a modolhatósága... tehát egyáltalán nem gáz, ha valaki ezt teszi...
  • Eisenberg
    Zozo: http://skyrim.nexusmods.com/mods/29258/? Ezt a modot ajánlom ha Dark Souls-ra akarsz hajazni. Shift+iránygomb kitérés bármelyik irányba. A harc közben azért nem könnyű nyomni pláne több ellenfél ellen, és bár mágusoknál még nem volt szerencsém használni mivel tegnap raktam fel, de ha sikeresen ki tudok kerülni vele egy villámcsapást vagy egy tűzgolyót akkor röhögve fogom őket aprítani (meg a f*szomat) nem úgy mint most, hogy összevizeli magát az íjászom ha mágust lát :D Jó le tudom Őket gyűrni ha egyedül vannak maximum ketten de három már rendesen fejfájást okoz. Húúú amikor valamelyik dungeonban voltam. Életem legrosszabb csatája volt, újrakezdtem vagy 100x :D Szűk folyosó: Én, és a társam Lucretia egy páncélos tank amazon kétkezes karddal. Bal oldali nagy teremben két tűzmágus akik robbanó tűzlabdákat dobáltak, és mindig észrevettek. A teremnek nem volt ajtaja, egy tüskés kicsapódó csapda viszont volt az ajtó helyén. Azt is besz*ptam párszor. De amikor ezek elkezdtek dobálni. Egy-két robbanás, és végem volt, bár ha telibe kaptak akkor azonnal. Fent a hídon mi van a sötétben? (úgy, hogy nem látom, még jó, hogy vérfarkas vagyok, és van éjjellátásom :D) Íjász csontváz. Hát az íjászokról tudni kell, hogy ha nincs páncélod de voltál olyan hülye, hogy felraktad a Requiemet akkor instant killt nyomnak főleg ha nemes testrészt találnak el. De néha akkor is ha nem. Aztán a híd másik végén még több csontváz bár ezek közelharciak. Jobbra fent egy kiszögellésen meg még egy rohadt mágus. Mondom megcsinálom :) Először a csontvázat öltem meg (századjára sikerült) aztán a két mágust elintéztem a társammal, illetve az egyikkel a saját csapdája végzett :) Felrohantam a hídra, és akkor szembesültem vele először: 4-5 kardos csontváz a mágus meg távolról le fog kapni. Lucretia rohan előre bár majdnem leesik, Én meg gyors előkapom az íjat. Tűzlabdaaa! Mellé. A hídon nem igazán tudok kerülgetni. Mégegy! Hehe felfogták a csontvázak. Kettő ki is múlt, a többit kaszabolta a társam. Leesett a hídról neee! Addigra sikerült kifeszíteni, és lőttem. Mellé. BASSZUS! Tűzlabda oké meg... Ó köszi csonti. Közben a csontik próbáltak ütlegelni, de hátráltam. Aztán vége volt, ott volt a fal. Feszít illeszt, hoppá miért engedte el? De talált! Ezaz! Csonti meg rámcsap hoppá maradt kemény két HP-m. Gyorsan poti aztán..Ó Lucretia, hogy Te most jösz... Hol voltál eddig? Na mindegy menjünk. Felmegyek az ajtóhoz, MEDVECSAPDA. Elfogyott a potim szal végig kellett mennem kb fél HP-val... És volt még ott pár mágus azért. Köztük egy rohadt erős is. Meg csapdák.. Huh hát...nem szeretem a mágusokat :)
  • Hypo #24252
    Hát szerintem van ebben egy kis gyűjtő szenvedály és bőség zavara amikor valaki tobb szaz modot rak fel, persze nagyon sok szép és jó van de azért van szerintem egy határ, egy idő után akkora káosz lehet hogy nem biztos hogy megéri. Nekem is sok modom van de van egy kis csoport ami default a tobbit kulon karakterekkel probalgatom. FrostFall, Realistic Needs, Skyui,UFO,Conveniant Horses, Unoffical patch, winter is coming, wet and cold, HD textura ezek nélkül biztos nem játszom:)) a többi meg hát izlések és pofonok, nyomtam egy warewolf karit azzal jo volt a moonlight tales, most redquard dual-al vagyok par armor es weapon mod felkerult hozza.

Szóval szeintem ez a remek skyrimben hogy tenlyeg olyan játékod lehet amilyet te akarsz csak kell tudni kompromisszumokat is kotni.
  • Party Hard
    A probléma a játék alapvető része.
    Felfogásom szerint a skyrim és társai két játék egyben.
    Az egyik maga a játék, a másik meg annak a simára csiszolása.
    De igazából hasra csapva mondtam a 350 számot. Az igazság az hogy csak 287 a teljes létszám. de folyamatosan rakom fel és törlöm le.
    A kulcs az az hogy minden módot csak akkor raksz fel ha használod is. Így le tudod tesztelni nincs e valami alapvetően nem kompatibilis másokkal.
    Emellett ha elolvasod, a módok leírását könnyen ki lehet sakkozni mi mivel kompatibilis, és ha valahol megakad a dolog mod manager el még mindig nagyon szépen ell lehet távolítani mindent.

Tehát ismerem a problémát de ez esetben nem áll fent.

A kérdés az az, hogy ti is észleltetek késést a modban vagy nekem kell e nyomozást folytatnom, hogy mi okozza?

• Pares
    Majd meglátod, 350 aktív moddal nem sokáig fogsz problémák nélkül játszani.
  • Zozo0122 #24249
    A következő végigjátszást egyébként én is modokkal megnehezítve fogom játszani...mit meg nem adnék Dark Souls nehézségű bossharcokért...mondjuk a Gauldur fivéreknél, Miraaknál, Harkonnál...Alduin pedig végképp nagyon gyenge, de hát ez van. Attól ez még jó, mert el van rendelve előre, hogy neked mészárolnod kell a sárkányokat...Miraak temploma előtt is van vagy 9-10 srákánycsontváz:) Most akkor nehogymár ne tudjuk utána csinálni:D
  • Zozo0122 #24248
    Frednek igaza van : sárkányvérű a kari és nem is akármilyen. Maxra fejlesztett 58-as szintű ork baromállat. Minden shoutot ismerek és van vagy 10-12 powerem is. 470 óra van a kariban, el is várom tőle, hogy aprítson mint az állat :D Úgy képzeljétek el ezt a csatát, hogy modok nélkül very hardon toltam. Requiemben nyilván esélyem se lett volna...bár azt hozzátenném, hogy varázsolni egy újonc is jobban tud nálam a collegeból...és volt nálam 3 !!! ultimate healing ital. Tehát gyógyítás nem sok volt... bár azért a rutin is számít. Egyébként aki azt mondja, hogy könnyű a játék azzal tökéletesen egyetértek, de ezt a csatát azért már élveztem:) Egyébként az is tény, hogy ebben a részben tudjuk elérni a legnagyobb hatalmat hála a shoutoknak...nemsemmi pusztítást végez 1 dragon aspect + storm call... + megkapták még a pofájukba Karstaagot is. Jah meg még az orkok természetes powerje sem semmi:) Az lett volna csoda, ha nem én nyerek...
  • Eisenberg
    Egy sárkányvérűnek sárkánnyá kéne változnia nem sárkányokat ölnie :D I <3 Dragons. Sőt ha női karim lenne még sárkányokat is szülnék O.o Az fun lenne. Forsworn-ok? Nesztek egy sárkány!