The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Montanosz
160 óra? én 3 éve gyötröm :-D

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

160 óra? Nekem ez az első karimmal (ork kétkezes harcos) 450 órába tellett, akkor még modok nélkül. És abban nem volt benne a DB, a WC, és a TG sem. (guildek, rövidítettem) MINDEN más igen, ami csak létezik a játékban 😄
6 éve jött ki ez a csoda 😊 Soha életemben nem vártam még annyira játékot, mint 2011-ben ezt.

Amúgy most is napi szinten benne vagyok az Elder Scrolls-ban, csak nálam a Legends megy most ezerrel 😊 Azt ki tolja innen?
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.11.11. 14:52:36
Cefetül szaggat a srácnak. 😞
Mr_no_NaMe
Skyrim Perfectly Modded

hamarosan kijön az 5.0, csak az a baj, hogy bika gép kell hozzá 😞

PiszkosFred
Amen!

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

DonnieBrasco
Na, 160 óra playtime, főjáték, összes kieg és questek 95%-a végigtolva. Saját kecó full kiépítve, asszony, 2 gyerek jól vannak.

Most kellene felpimpelni valamilyen durva modpack-kel, de így, hogy közel 1 éve nem játszottam mással (heti 5-6 óra játék család mellett), nem fog egy ideig rávinni a lélek.
Annyi minden áll és vár a sorban, az összes Witcher, Fallout 4, Divinity OS-ek, kickstarteres RPG-k ... és nemsokára jön a Bard's Tale 4, a Wasteland 3, meg még ki tudja mi minden....
Jó lenne már nyugdíjba vonulni szépen 😄

DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.11.09. 15:32:12

A ti kung-futok nem erős!

Köszönöm srácok! Összegyűjtöm, hol és milyen cuccok okoznak problémát és én is elkűldöm. Azért azt külön köszönöm, hogy nem sajnálva az időt és fáradtságot, ilyen gyorsan jöttek a válaszok 😊
Savaran
az én hibámról nincs már meg a kép, de mindegy talán elég lesz

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Savaran
Morrohun hibabejelentő már elküldtem a képet a sárkánypáncélról
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2017.10.23. 12:37:43

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

PiszkosFred
Hat hja, az egyetlen megoldas az lenne, ha mindenki osszeszedne az altala talalt hibakat es azokat jelezne a megfelelo helyen a keszitoknek. Vagy fogni a CK-t es gyors kijavitani ezt a par kifejezest majd csinalni egy apro kis javito plugint belole - mar ha lehetseges - addig, amig nincs a javitott hivatalos verzio.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.10.23. 12:22:53

Savaran
Nálam az acélpáncélnál is ugyanez volt, szóval egy részletes analízis nem ártana.
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2017.10.23. 11:24:17

PiszkosFred
Mukodott a link, lekaptam, beraktam egyet, betoltottem, elmentem gyors Whiterunba es nalam is ott a hibauzenet, de csak a sarkany cuccoknal. Szoljatok Viknek es kesz is, nem hiszem, hogy nagy melo lenne. Lehet, hogy vmelyik friss SSE patch (mondjuk a CC-t aktivalo) belenyult a jatekba suttyomban es emiatt tunt el/lett visszaallitva az a par kifejezes.

https://www.dropbox.com/s/bjxgghatmlw4oxt/Saves.rar?dl=0

Elvileg működik a link, de nem lennék meglepődve, ha még se lenne ennyire egyszerű.
PiszkosFred
"Ez a hivatkozás lejárt, vagy sosem létezett!" - msot probalkoztam volna, de ez az uzenet fogad.

Végre sikerült feltöltenem:

https://send.firefox.com/download/80678dede8/#WFRhkrdDDahEWbcvYHxIqw

Remélem sikerül valami megoldást találni 😊
Savaran
Akkor ez egy paradoxon, mert Viharkabát a harmadik aki jelzi hogy nem jó, és valljuk be ezen sok mindent nem lehet elszúrni, pl esetemben egy szűz skyrim se-re telepítettem mind a két féle a morrohunos és a nexusost is és ugyanaz a probléma, valami csak nem klappol.

PiszkosFred
Annyit tudok felajanlani meg esetleg, hogy ha feltoltod valahova a mentesedet, azt kiprobalhatom, hogy produkal e hasonlo hibat nalam is, vagy nem.

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! Az, hogy nem sikerült megoldást taláni, egyáltalán ez nem a ti hibátok. Már csak azon kell el gondolkodnom, hogy magyarul, vagy angolul játszam e végig, mivel azért még is csak jók lennének ezek a páncélok, de a magyaritást is élvezem 😊
genndy
Nincs elszúrva, csak magamat tudom ismételni: #29970

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

PiszkosFred
Ertem. Sajnalom. Sosem hasznaltam a magyaritast, se oldrim se a spec alatt, igy nem talalkoztam ezzel a hibaval. Mivel irtad, hogy mast nem talaltal, gondoltam belinkelem a nexus verziot, amely fogalmam sincs minek vagy kinek felel meg, leven azt sem hasznaltam eleddig. Egy probat megert, hatha segit, de nem jott be ezek szerint.

Savaran
Nálam is ez volt, nem találtam rá megoldást, amit a srácok linkeltek az se ment, de azért sok sikert, szerény véleményem szerint el van szúrva a magyarosítás, nem lett letesztelve normálisan.

Hali!
Mikor olvastam a válaszod, letöltöttem, de hiába minden, semmi nem változott: A játék magyar (hurrá!), de mikor kovácsolni próbálok amint az a mellékelt képen is látszik (remélhetőleg), a kurzor a "semmin van", a tárgy <hiányzó név> -el jelenik meg, valamint kovácsolás után meg sem jelenik. Ha leszedem a magyaritast és vissza térek angolra, akkor persze minden oké... csak hát én szeretnék magyarul élvezni egy szerepjátékot.

Utoljára szerkesztette: Viharkabat, 2017.10.22. 19:21:02
PiszkosFred
Ezt probaltad mar?

Nagyon köszönöm! Tudom bunkóság, de tudnál adni egy linket? Mert a magyaritasok.hu-n ami van, nem ad verzió számot, de kétlem, hogy a SE-höz tartozna. Amit hasynáltam, a hivatalos forditói oldalról (https://www.morrohun.hu/skyrim/?p=letoltesek), szintén nem ad verzió számot, de ezt már tudom, hogy nem működik. Mást meg nem találok :/
Dante73
Igen. Az SE, és az LE kiadásokhoz másik magyarítást kell használni. Nézd meg, melyiket használod, ugyanis az LE-hez való tartalmazza az SKSE-t, ami nem kompatibilis az SE-vel. Az SE-hez az 1.9-est, vagy ha van újabb, azt használd.

http://www.freetvmaci.info/

Sziasztok!

Napok óta keresem a megoldást (google, sg-forum, morrohun), de sehol nem találok ezzel kapcsolatos hozzászólást, pedig biztos, hogy nem csak nálam jelentkezik ez a bug.
Megvettem a Skyrim Special Edition-t a Steamen. Mindent amit onnan autómatikusan felrak, feltelepitettem, semmilyen más modot nem tettem alá. Felraktam a magyaritast a morrohun oldaláról. A játékban elérhetetlenek az ork-, draedra-, sárkány páncélok. pl. kovácsoláskor nem jelennek meg a listán, csak "hiányzó név" feliratú itemként lehet rájuk találni. Ebben az esetben, ha elékészítem oket, a nyersanyagokat felhasznalom, növeli a cipelt cuccok össztömegét, de sehol nem jelennnek meg látható itemként. Van valakinek ezzel kapcsolatban ötlete, tapasztalata?
De szeretem ezt az időtúllépést. Ha engedi elkezdeni, miért nem hagyja befjezni? Na mindegy. Szóval:

Képzelj magad elé egy táblázatot, 50 sorral. Ez a kereskedő adattáblája, benne minden adattal.
A magyarítás ebből az 50 sorból megváltoztat mondjuk 15-öt. Mivel később töltődik be, mint az eredeti, a benne lévő adatok lesznek érvényesek, az eredetinek ezt a tizenöt sorát felülcsapja.
Te pedig fogsz egy másik táblázatot, amit az eredetiből alakított ki a modder, mert több aranyat adott neki, azaz az arany mennyiségén kívül minden sorban az eredeti értékek szerepelnek. Ezt beteszed a magyarított táblázat möbé, így a mod minden a magyarítás által megváltoztatott adatot felülír, vissza az eredetire, és a saját változtatására. Azaz, mintha a második táblázat nem is lenne.
Így működnek az ESM/ESP fájlok.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2017.10.10. 13:08:59

Mivel a kereskedők több aranya mod csak úgy tud valóban több aranyat adni, hogy minden kereskedő adatrekordjait felülcsapja (mindet, nem csak az arany mennyiségét), nagyon is számíthat, akkor is, ha nincs bennük mit magyarítani. Ha ezt el akarod kerülni, kell egy mod editor (TES5Edit), abban összenézni a magyarított esp-k tartalmát az átalad felrakott mod tartalmával és összepárosítani. A neked kellő modban eltérő adatot át kell másolni az eredetibe, vagy ami ilyenkor inkább javasolt, hogy ne piszkáld az eredetieke: létrehozni egy új esp-t, amibe először minden a mod által módosított objektumot átmásolsz a magyarított esp-kből, majd ebben lecseréled azokat a rekordokat, amitől több aranya lesz az adott kereskedőnek. És csak azokat.
Trükkös dolog a TES játékok modolása, bár ha az ember tisztában van az alapjaival, a logikájával, egyáltalán nem nehéz.

Szia nem tudom, hogy ezt most nekem írtad-e vagy sem, de ahogy lentebb megfogalmaztam "semmi nem segít" ami természetesen lefedi azt is, hogy modok nélkül is fennáll a szóban forgó probléma. Eleve így is kezdtem el.
Illetve nem az hogy nincs felírat csak néhány páncélt nem mutat + a tolvajkulcsot, ezenkívül nem találkoztam más hibával, még.
Az hogy a kereskedöknek több aranya van nem hiszem, hogy be tudna zavarni, meg persze eleve nem is lehet hozzá magyarítás, hiszen nincs mit magyarítani, ezért írtam, hogy semmi komolyat nem pakoltam fel.
Nem csodálkozom semmin csak jelezni szerettem volna, hogy nem egyedi az eset, mert nálam is létezik.
PiszkosFred
Nagyon szokatlanak szamomra is a magyaritott kifejezesek, de valoszinuleg azert, mert 99%-ban angol nyelven talalkoztam a jatekkal. Maga a kifejezeseket nem tartom benanak, hiszen megis csak Csukas Istvan mesein nottunk fel, Gomboc Arturon, Festek-tusszento Hapci Benon at egeszen Orarugogerincu Felpattanoig, azok meg meg cifrabbak(nak tunhetnek) 😊

Dante73
Ja, hogy modokkal nincs felirat... Így más a leányzó fekvése. (Csodálkoztam is, nálam se ezzel, se azzal nem volt, és most sincsen semmi gond...) Mivel az angol modok nem kompatibilisek a honosítással, így ne is tessék csodálkozni. Tessék a honosított modok közül válogatni, a morrohun oldalán, és alaposan, lehetőleg többször átolvasni a telepítési útmutatókat, valamint az első hozzászólást, a módosítókkal foglalkozó topikban.
Utoljára szerkesztette: Dante73, 2017.10.09. 17:24:12

Savaran
Na így akkor nincs igazam, mondjuk akkor "fehérfolyásnak" kellene fordítani, de az még bénább lenne XD

PiszkosFred
Csak annyit ehhez, hogy Whiterun alatt van egy patak, amely annyi sziklan keresztul "esik ala", hogy folyton "habzik" a megannyi vizeses miatt, ami miatt az fehernek latszik, es innen kapta a varos a nevet a helyiektol: Feher Patak / Feher Csermely / Stb.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.10.09. 16:57:00

Savaran
Rájöttem én is, hogy bugos, használhatatlan sajnos, ezért angolul tolom mostantól! Meg amúgy is idegesített a fordítás minősége is, a régi honosításban whiterun=fehérvágta ami korrekt is volt, ennél az újnál fehércsermely omg. "run=csermely" szerintük....

Hali! Nálam is egy hasonló probléma van. Csak nálam a sárkány páncélokat nem mutatja, azt írja hiányzó név, fegyvereket tudok kovácsolni. +ami külön rossz nekem, hogy a tolvajkulcsokat sem mutatja így sem venni nem tudok sem pedig találni.
Illetve ugyanúgy mindkét magyarítást probáltam, unnofficial patch vagy anélkül, újratelepítve, semmi nem segít. Ha leveszem a magyaítást akkor minden müködik rendesen. /eredeti steames special edition, egy kevés mod pl több arany a kereskedöknek meg ilyenek semmi komoly/ Nézegettem a Morrohun oldalát, de semmit nem találtam evvel kapcsolatban. Valakinek valami ötlet?
Savaran
Újraraktam teljesen a játékot, de úgy sem megy, unnof petchet is felraktam mellé, mert igényli a nexusos mod, de nem jó így sem, igazából végül is jó, csak egyedül az acél páncéloknál jön elő a probléma, az acél fegyverek is kovácsolhatóak, lenne valaki olyan kedves hogy megnézné hogy ő tud-e kovácsolni acélpáncélt magyarítottan is?

genndy
Nem néztem, mert nem érdekelnek a survival modok (és regelve sem vagyok a Bethnetre). Annyit tudok, hogy ha UI-t megváltoztató modot használsz akkor nem látsz belőle sokat. SkyUI-val pl. nem lehet ki-bekapcsolni a survival mode-ot, mert nincs ott. Nekem megjelenik a főmenüben a Creation Club, csak minden le nem fordított szöveg $-al kezdődik.

PiszkosFred
Nezted mar, hogy a Survival mode-dal mennyire mukodik egyutt? Nyilvan nincs leforditva az SM tartalma, de mukodik vajon?

Savaran
Nos azzal sem jó de lehet már összekutyultam mindent, reinstall és kiderül!

Savaran
Igen rátaláltam, köszi srácok mindjárt tesztelem is!

PiszkosFred
Nah, mondom en, hogy nem ertek hozza 😊

genndy
Viké biztos hogy tökéletesen működik, mert én is azt használom, már 206 órája, és nem volt angol szöveg. Viszont amit te linkeltél, az szintén csak az Oldrimhez van, itt az SE-s.

Savaran
Biztos hogy igazad van, csak akkor miért írták oda hogy a specialhoz is jó? Mindjárt ki is próbálom a nexus verziót! Ha meg az sem lesz jó akkor marad angol, elboldogulok úgy is igazából, de anyanyelven mindig jobban szeretem játszani a játékokat ha lehet!

PiszkosFred
Sosem hasznaltam a magyaritast, igy nyilvan nem ertek hozza, nekem ugy fest, hogy az altalad linkelt MorroHUN magyaritas a Legendaryhoz valo, nem a Special Editionhoz, emiatt lehetnek telepitesnel gondok (mas a mappaszerkezet, a SE-ben osszevontak/atdolgoztak sok dolgot ugy, hogy a tartalom nem valtozott, de a formatum igen).

A Nexuson levo Vik fele verziot is megneznem a helyedben.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.10.06. 16:08:37

Savaran
Ezen verziót szedtem le, én csak ezt ismerem!

Melyik magyarítást telepítetted?
A vik által készített a jobb szerintem, én is azt használtam és semmi gondom nem volt vele.
Utoljára szerkesztette: laikuss, 2017.10.06. 15:11:52
Savaran
Sem a paprika, sem a paradicsom, nem törzsgyökeres magyar zöldségféle de mindegy 😊
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2017.10.06. 15:09:16

Savaran
Köszönöm az észrevételt, akkor "MAGYARÍTÁS" <#crazya> Most töltöttem le a morrohunról a legfrissebbet, a régebbi verziós magyarítás fel sem települ a special edition-ra!

Dante73
Azt azért nézd már meg, nem-e az LE verzióét telepíted az SE-re... (vagy fordítva.) És mivel se csípős kolbi, se paprika, paradicsom nincsen benne, ez MAGYARÍTÁS, nem magyarOSítás...