30713
TES
  • totya4
    Ahogy a Skyrim magyarítás fórumán is írtam, van egyszerű módszer arra, hogy feleslegesen angolra visszaváltozott hely/tárgyneveket visszaállítsuk magyarra. link Több moddal megcsináltam, és működött.
  • genndy
    Ha van még nyíl hogy hová menj akkor menj oda, de szerintem ez a rész ott lezárul, és amiket kérdezel azok a játékból már nem derülnek ki (majd talán a TES VI-ból).
  • Fantusz
    Jelöld be aktívnak a küldetést, és mutatja a nyíl, hogy hová kell menned.
    Véleményem szerint az egész polgárháborús küldetéssor gyenge, ötlettelen, egyik oldal sem volt szimpatikusabb a másiknál.
    Norddal megcsináltam lázadóként, imeriallal birodalmi pártiként, nincs benne semmi extra, azon kívül, hogy néhány NPC belepusztul a harcokba, romosak maradnak a városok - tedd, amit kérnek tőled, ha már elkötelezted magad az egyik oldal mellett, csináld végig.
  • Tcsm

SPOILER Azt szeretném kérdezni,hogy Magyánvára ostroma után mit kell csinálnom ahhoz, hogy továbbmenjen ez a szál(mármint az, hogy Ulfrik nagykirály akar lenni,meg hogy a domínium illetve a birodalom mit fog csinálni ezek után,hogy égkoszorú felszabadult és a birodalom ahogy most látom ezzel egész rossz helyzetbe került)?Ha tudja valaki,hogy kivel és hol kell találkoznom az írja ide légyszíves (már voltam rengeteg helyen).
  • genndy
    A modok érvényesülnek utoljára, tehát felülírják a magyarított szövegeket. Nem lehet, hacsak nem magyarítod le a modot. CK-ban neki lehet esni...
  • sirGalahad75
    Egy kis segítségre volna szükségem. Magyarítással játszok, nagyon elégedett is vagyok vele de sajnos van 1-1 mod amit feltelepítettem és ezek egy kissé összekuszálták a magyarításban egyes tárgyak ill. a lélekövek nevét (igen, többek között az Acquisitive Soul Gems modot tettem fel).
    Tudtok valami ötletet hogyan tudnám visszaváltoztatni magyarra?
    Sry ha ez ostoba kérdés...
  • Gót
    Hát nem volt egyszerű, de rájöttem és be is vált a dolog, ahogy sikerült megkerülnöm ezt a gebaszt.
    Lényeg hogy mindent jól csináltam, megfelelő helyen álltam, nem mozogtam, ugyan úgy nem dícsért meg az öreg, sehogy sem sikerült abszolválni a mutatványt. Végső elkeseredésemben odamentem aztán elkezdtem gyepálni őt (őket), mire kb. 20 %-ra esett az életereje, ellenségessé vált mindenki, nekemtámadtak. De ez nem vezetett eredményre. Az vezetett eredményre, hogy az egyik tanoncot végleg leütöttem, mert animációval le is szúrtam szegényt. Ekkor beadott egy olyan küldetést, hogy újracsatlakozás a kollégiumhoz. De még mindenki ellenséges volt ekkor. Na most futás. Felfutottam a kastély tetejére lóhalálában, onnan tgm-mel leugrottam a francba, menekültem elfelé Windhelm irányába későb már az úton. Na ott az úton elkapott egy őr, annak kellett fizetnem több mint 1000 arany óvadékot. Eztán szerencsére minden eltusolódott és az új küldetés kapcsán lehetett beszélni Tordiffal, hogy visszavegyenek. Mondta, hogy ejnye-bejnye, de 250 aranyért rendezte az ügyet és átugrottuk a tanulást. Így az első lecke meg is lett és egy másik küldetést keztünk. Remélem az a tanonc csaj nem lesz később veszteség, de semmi más lehetőségem nem lett volna, így is mázli hogy erre rájöttem. Hát nem volt egyszerű. Kösz hogy meghallgattatok. Üdv!
  • IXEMGabeo
    voltam Bretonnal a 2. végigjátszásom során (az a mentésem elveszett ill. nem folytattam), és emlékeim szerint simán visszatöltődött a mana...
  • Fantusz
    Főküldetések a lehetséges feladatok töredékét jelentik, s ha a főküldetés végére érsz, akkor sem lesz "game ower" ez egy "kijátszhatatlan" játék, szabadon lehet kalandozni a végtelenségig (gyakorlatban, amíg meg nem unod).
    Küldetéseket úgy lehet szerezni, hogy beszélgetsz NPC-kel.
    Vannak érdekes feladatok, de unalmasak, vagy egyszerűek is, te döntöd el, melyiket csinálod meg.
    A kelleténél kevesebbszer van választási lehetőséged egy-egy küldetésben, a főküldetést, és a guildos küldetéssorokat leszámítva azonban nem vagy kötelezve azok teljesítésére (pl Boetiah-nak az visz áldozatot, aki akar, ha nem tetszik a feladat, figyelmen kívül hagyhatod)
  • Fantusz
    Hacsak nem kapcsoltad ki az automatikus mentéseket (nem ajánlott kikapcsolni!), s belefutsz valami kellemetlen bugba (ritkán, de előfordulhat), visszatöltheted az állást oda, amikor belépsz egy-egy ajtón, esetleg egy közelebbi gyors mentéshez (F5).
    Ami fontos: ilyen esetekben ki kell lépni a játékból, nem elég a mentés betöltése, a játék újra indításával eltűnik a bug, de a játék közbeni újratöltéssel marad.

Az említett ward-bemutatásnál csak annyi a feladatod, hogy megfelelő helyen állj (mutatja a nyíl), és tarsd fönt a varázslatot, amíg az öreg rá nem lő egy tűzlabdát, s nem kezd el beszélni
  • denevérember
    Köszi az infót! :) Akkor még ma rácsapok szerintem steamen,amíg az akció tart :)
  • Gót
    Hát kösz nektek, ki fogom még próbálni, viszont sokat próbálgattam korában is. 150 mannát mindet rányomtam folyamatosan, lehet belemozdultam, bár kevés esélyt látok hogy nem voltam soha mozdulatlan.
    Remélem ez a tetű kis küldi nem fog megakasztani, fenébe.
  • genndy
    Kurva jó lett, nevekkel együtt.
    Mivel a játékban mindenhol le lett fordítva, ezért játékon belül nem zavaró. Akkor lehet macerás ha elakadsz és angolul próbálsz guglizni. Arra meg a morrohun fórumon asszem Jondon összeállított egy névjegyzéket (linkem most nincs).
  • denevérember
    Sziasztok! Érdeklődni szeretnék,hogy mennyire sikerült jól a játék magyarítása? Tényleg zavaró,hogy a nevek is le lettek fordítva? Így nehéz kitalálni hogy mit mond 1-1 küldetés?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)
  • genndy
    Semmit sem kötelező. Mászkálhatsz a világban csak úgy cél nélkül.
    A játékból? Hát vagy úgy 150 óra... :) Annak a küldetésszálnak ez kb. az első 1/3-a. A főszál végigcsinálásával nincs vége a játéknak, az is csak ugyanolyan küldetés mint a többi, és van ilyen hosszúságúból vagy 10-15 darab.
  • Malakai
    Nem szabad elmozdulni a kiinduló pozícióból (a körből), legjobb, ha egyáltalán nem mozogsz és egyenesen rá nézel. Elég érzékenyre van ott megszerkesztve a trigger.
  • SaGa Jr
    Többször is rá fog lőni a karakteredre és folyamatosan fenn kell tartani a ward varázslatot míg úgy nem dönt, hogy elég volt.

A ruhának semmi köze a sikerességhez, ellenben úgy emlékszem ha túl közel állsz hozzá vagy mozogsz védekezés közben az automatikus bukáshoz vezet.
  • Gót
    Sziasztok!
    Elakadtam Winterhold első küldetésének teljesítésénél, az első leckéknél, amikor az öreg tanár kezd el tanítani négyünket a mágiára. Megkapom tőle a Ward varázslatot és arra kér hogy használjam, eddig tiszta sor. Amikor viszont megidézem, és ő rámlő, a kivédés után nincs vége a mutatványnak, hanem sikertelennek minősíti, pedig mindennek klappolnia kellett volna az elfogadáshoz. Mostmár eljöttem onnan, de később eszembe jutott, hogy amikor körbevezettek, nem öltöztem át a kapott mágus ruhákba. (Sajnos azóta már el is adtam őket.) Talán ez lehetett az oka, hogy nem mentem át a teszten. Nagyon bosszantó. Van ötletetek? Köszi!
  • koj
    Sziasztok! Nagyon tetszik ez a játék, az lenne a kérdésem hogy amik jönnek küldetések azokat kötelező megcsinálni? Most ott tartok hogy a kürtöt visszavittem a szürke szakállúaknak. Mennyi van még hátra a játékból? Ja és a jarl miért nem ad már küldetéseket?
  • genndy
    Itt már nincs ilyen, és Obliban sem volt, ugyanúgy visszatöltődött a manája mint más fajnak. Nem az Atronach kővel kevered egyébként?
  • Austin Bailey
    viszont nem töltődik a manája. Legalábbis a korábbi részekben így volt
  • csoki89
    Igazából teljen mindegy mit választasz. Ha szereted kimaxolni a karidat, akkor abszolút a legmindegyebb mert szépen lassan mindenre rezisztens lesz és mindenben erős lesz.
    Ha nem maxolod ki, mert igazi szerepjátékos vagy, akkor meg úgyis arra a pár képességre fogsz jobban gyúrni ami alapján a játék elején fajt választasz. A kezdeti erősségek pedig egyik fajnak sem annyira "erősek" hogy igazán sokat nyomjon a latba, melyik faj mellett döntesz. Igaz ez inkább nézőpont kérdése, én így gondolom. Attól is függ milyen nehézségben tolod.
  • Although
    Az Elder Scrollnak saját legendája van, több száz könyvben leírva. Saját történelemmel korokra osztva. Egyik pozitív jellemzője pont az volt, voltak egyedi jegyei is. Mint a fajok is. De nem kell aggódni a Beth egyik jellemzője az alkalmazkodás az ilyenekhez mint te is vagy, sajnos.
  • IXEMGabeo
    Breton felesleges???

50%-os mágiavédelme van ez se számít?:O
  • RPG Assassin
    De Nordba pl én ilyen karit alkottam. Már ha látszik. :)

• RPG Assassin
    Mi baj a Khajiit-al? Ebben a részben kifejezetten aranyosak. Viszont itt meg a vérfarkas lett ocsmány szerencsétlen. Bár ettől függetlenül ászul össze rakták, de hogy néz már ki? Istenem! Bármelyik legendát megnézed, a vérfarkas farkas nem kopasz patkány. De egye fene mert még elviselhető, bár nem csináltak nőstényt belőle....

Komolyan, ha a bethesda alap dolgokat nem hagyott volna ki, kezdenék aggódni értük hogy tönkre ment a cég vagy mi van, mert nem hiányos a tartalom. De így nyugodtan alszok mert vagy 50 olyan dolog van ami idegesítő, zavaró, marhaság, vagy szimplán a balfaszság magas csúcsa, és tudom, hogy odahaza náluk minden rendben. :)

De kajak. Mi baj a Khajiit-al? Nagyon hasznos kari. Lopni, lopakodni, settenkedni a legjobb. Orvgyilokra a sötét sittes félorc való, harcra az orc vagy nigger ( :D ), esetleg mér a nord vagy a birodalmi, a mindenféle öngyilkosságot tesztelgetni a sárga patkány, katakombákat és egyebeket egyfolytában támadni meg a argóniai.

Mind megvan mibe jó. Sittes félorc alatt a sötét elf hulláját értem, mer hogy az nem elf az is biztos. Az erdei elf még hagyjám, az előkelő thalmor szopott fasz csak keresztre jó. Nem akarom leköpni a monitorom mindig amikor belépek, szóval az csak erre jó. A többi meg vegyes. A Breton is fölösleges. Ha már mágiát akarsz használni ott a sárga patkány. Nah arra még jó egyedül.

Nincs semmi baj a cicával csak sokat kell rajta dolgozni hogy aranyos legyen. Kandúr vagy cica tök mindegy, bármelyik lehet olyan hogy megzabálod. :D Tudom, már csináltam, de nem bírtam elszakadni a bojhos fejétől és inkább kezdtem másik karit. :D Csak sajnos az meg olyan nő lett hogy agyszaggató kis pofalemezt kapott, így muszáj volt háttérképet csinálnom arról a démoni arcáról. :D Olyan kis gonosz szemei vannak.
  • Fantusz
    Éjjellátás jó, de a fáklya, mágusfény segítségével a többi faj sem vakon bolyong a sötétben.
    Karomtámadást használni nem sok lehetőség van a játékban, néhány pofozkodást leszámítva csak akkor lenne igazán haszna, ha a pusztakezes harcmodort kidolgozták volna.
    A két faji bónusz a macskánál nem különösebben jó, pl az ork berserker, vagy a redguard adrenalin löket képessége sokkal hasznosabb tud lenni (igaz azok harcosok a macsek alapbeállítása settenkedő), vagy mágusnál a high elf +50 manája is érzékelhető plusz.
    Összességében nem érdemes olyan fajt választani, amelyiknek nem bírod elviselni a pofáját, bármelyik fajból így az ember kinézetűekből is bármit lehet nevelni, legfeljebb néhány szinttel később lesz fullos egy-egy képessége.
  • ffxi
    A tulajdonságai előnyösnek találtam. Akkor marad a macsek és az FPS nézet. Legalább csak lovaglás közben kell látnom :D
  • genndy
    Nem tudok olyan modról ami csak a játékos kinézetét cserélné le fajok között.
    Egy módon lehet még: kicseréled a mesht meg a textúrát, de akkor a játékban az összes macska cserélődik, mind ember lesz. Btw, ha nem tetszik a macska, miért választottad az elején azt?
  • Fantusz
    Annyi a lehetőséged, hogy figyelmen kívül hagyod ezt az utasítást, ha nem értesz vele egyet.
    Nagy örömödre a pengék nem állnak veled szóba, amíg nem ölöd meg a vén sárkányt, de szükséged van rájuk?
    Ez egy félresikerült, félbe maradt döntéskényszer, amit a karakter nyakába akasztottak.
    1 - megölöd a sárkányt, örülnek a pengék, de a szürke szakállúak nem állnak veled többé szóba
    2 - nem ölöd meg a sárkányt, nem tudsz a pengékkel beszélni, de a szürke szakállúaktól megkérdezheted merre található szófal...

A béketárgyalás után a pengéknek és a szürke szakállúaknak annyi maradt a jelentősége, hogy segítenek szófalakat felkutatni, ahol még nem ismert kiáltásokat tanulhat a hős.
    Jelentőség igazából nincs, a főküldetéshez szükséges kiáltásokat megtanították, a többi csak bónusz: ebben a szürke szakállúak segítenek, ha nem bántod a vezetőjüket, ha megölöd a sárkányt, a szakállasok kitagadnak, a pengék segítenek tovább.
    Mivel a pengéket utálod, de ellenük tenni nem tudsz, maradt az a megoldás, hogy a vén csuhásokkal társalogsz, vagy őket is figyelmen kívül hagyod
  • Fantusz
    Macska macska marad akkor is, ha alakítasz a pofikáján, nem lesz belőle gyík, ork vagy elf, és ember formájú sem.
    Másféle macskát faraghatsz belőle, ha fönt van a Dawnguard DLC.
    Riftenben, a Patkányjáratban ücsörög egy fazon, aminél 1000 arany ellenében (kezdő-csóró karinak horribilis, később nem gond) lehet alakítani az ábrázaton, feltéve, ha nem vámpír a karakter.
    Konzolos buherálással előfordul, hogy kiütöd a játékot, megkeverednek a statok -kinézeten lehet alakítani, de ne válts fajt.
  • ffxi
    Yah nem. Én nem a fajt akarom megváltoztatni, hanem a kinézetén.
  • genndy
    Kezdesz egy új karaktert, mert elbarmolódnak a statjaid. Ha ez nem zavar, akkor konzolba: showracemenu (konzol a 0-val hozható elő).
  • ffxi
    Sziasztok!

A Macska Class-szal vagyok. Milyen móddal tudom egyszerűen és könnyen átváltoztatni a kinézetét emberré? Most lett meg a játék. Nem vagyok nagy modbűvelő. Kérem magyarul mondjátok el
  • Calver
    nincs sajnos, még emlékeim szerint kinyírni sem lehet, felkel az a fogyatékos... talán modokkal valahogy meg lehet oldani, én részemről hatalmas utasítása után megmutattam, h mi történik ha fusrodah-t egy méretes heggyel kombináljuk

bah, nem vágom miért erőltetik Bethesdáék a kis pengéket, kevés náluk inkompetensebb balfasz banda létezik. emlékeim szerint már Morrowind-ben is elég buták volták, Oblivion-ban meg kapásból azzal nyitottak, h hagyták meghalni a birodalom legfontosabb kétlábúját, de csak azért sem akarnak kidögleni a rohadékok
  • RPG Assassin
    Üdvözletem!

Nos, feltennék egy kérdést ami lényegében kifejezetten veri a csőröm. Vannak a drága pengék a játékban, (hogy rohadna el mindkettő. Főleg Delphine) és a tárgyalás után odarángatja a ragyás pofáját hozzám hogy "mennyé őd meg Paarthurax-ot mer egy lábas giliszta és meg kő dögőnie mert 9000000 csilliárd évve ezenőtt keresztbe szart egy hegyet.". Nos. Első végig játszásomnál ezután a szövege után békésen elővettem a kardom és szépen átküldtem a két füle közt. Azután újra töltöttem és megvártam míg haza megy aztán árulás vádjával megint megöltem. Pusztán kedvességből, meg hálából mert megkeserítette a dolgom. De most a másodiknál eszembe jutott, hogy nincs olyan dialóg vagy lehetőség hogy szimplán abba a ragyás képébe mondjam hogy dugd fel a gennyes ötleted magadnak?

Semmiféle lehetőségem sincs arra hogy ezt neki megmondva visszautasítsam és megmondjam hogy valakit aki segítsége nélkül eddig nem jutottam volna el akkor se ölnék meg ha Aldium nagy lábujjának a kiskörmének a wc papírja lenne?

Őszintén a szemem és az agyam égette ki ez a mondat. Ez után a "parancs" után egyenesen rühellem a pengéket, pedig eddig csak idegesítettek.
  • ntex
    Ezer köszönet a gyors válaszért
  • genndy
    Fönt a bannerben a Modok részt fust át + #20955
  • ntex
    Sziasztok. Mod ügyben kérnék tanácsot, mert a Skyrim modokat nem ismerem egyáltalán.

Valaki össze tudná foglalni röviden/tömören hogy melyik modokat ajánlott feltenni ahhoz hogy a Skyrimben szebb NPC-k legyenek és lehetőleg lore friendly? Tehát nem lesznek a nőkből ilyen mangás ribancok stb... Ehhez gondolom kell szem, haj, test mod, női/férfi is jöhet, nem muszáj hogy nude mod is legyen, nem a játékban akarom kiélni az ilyesfajta perverzitásokat.

Leszedtem a Skyrim HD mod Lite változatát is hogy a környezet szebb legyen, ezért gondoltam akkor már az NPC-ket is feljavítom valahogy.

Továbbá esetleg 1-2 ajánlat is jöhet hogy mit érdemes még feltenni :)

Előre is köszi, BÚÉK.
  • csoki89
    Igazából számít, mert általában elmegyek 70-es szintig, végleges verzió lévén most akár 80-90-ig is szerintem. Főleg h az alap kiegeken kívül van Falskaar meg még egy két mod ami pár órát ad a játékhoz. Úgyh lesz még párszor pakolva a staminára. Ettől függetlenül is az 1000 teherbírás is már nekem bőven sok. Most am is enchantolok, fullos enchanttal, a nem tom melyik követ aktiválva is lesz 500-600 a teherbírásom pár szintlépésen belül. Ráadásul már majdnem megvan a pickpocket ágon is a +100, ha kicsit szórakozok még vele - pláne h nemsokára megyek Riftenbe (thieves guild) - meglesz az is.
    Ezektől függetlenül amit írtál nagyon hasznos szerintem, 10-15-re álíltva a növekedést még reálisnak gondolom, pláne azoknak akik abszolút szerepjátékos karakterek (max 50-es szint körül már új játékot kezdenek, más stílusban). Használni is fogom, ha más nem, legalább azért hogy a +carryweight enchant helyett mást rakok a páncélokra, gyűrűkre stb :)