The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A frakciókkal kapcsolatban lenne kérdésem.
Nézegettem a "GYIK" részt is, de ott nem igazán esik errõl szó.
Tehát: Egyszerre akár az összes frakcióhoz is tartozhatunk?
Vagy az egyiket elhagyva bármikor, bármelyikhez csatlakozhatunk?
Semmi más miatt nem érdekes számomra ez a dolog, csak a küldetések miatt.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
skyui meg egy mod, nexus mod managerrel vagy modorganizerrel felrakni
1 perc az egész, lehet nélküle is játszani, csak kb. nem érdemes (az alap tárgylista, stb. konzolra való, nem pc-re). itt táblázat szerû listában van az info ahogy kéne (googleel keress rá, ha érdekel)
shit happens
skyse az sztem skse akart lenni, ez pár dll file, amit be kell másolni a játék könyvtárába és egy másik exe-vel indítani, hogy menjen a skyui
alap dolgoknak számítanak, persze lehet a gyári menüvel is használni (csak nem érdemes)
shit happens
Jelentkeztem a tesztre (ahogy az Oblivion esetében is, csak mondjuk ott meg is kaptam a levelet), de úgy beragadt az instrukciókat tartalmazó levél a Citromail miatt, hogy még mindig nem kaptam meg.
Mindkét félnek írtam a problémáról, tudnak is róla, de ahogy lenni szokott, egymásra mutogatnak, így már az is kérdéses számomra, hogy valaha megkapom-e ezt a levelet.
Kértem a szolgáltatót, hogy legyen szíves hozzáférhetõvé tenni a levelet, de ugye a válasz sejthetõ volt.
Szóval, akinek kell esetleg segítség a hibák lejelentésében az legyen szíves írjon egy privátot nekem, mert ez az egy helyben topogás eléggé idegesítõ, a héten még ráérnék a játékkal foglalkozni.
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
De vázolom: Mod1: Belsõ terek fényeit megváltoztatja.
Mod 2: AZ ÖSSZES tehát a külsõ, és a belsõ terek fényét is megváltoztatja.
Capiche? Így már érted? Szedj ki egyet.
Am miért kéne a belsõ terekbe több fény? Alapból hülyén van megcsinálva ha megnézed, pl Én bementem a Tolvajok Céhének alagútjaiba, és a végén ahol a koma áll na ott pl csak pár gyertya világít az asztalon, egy barlangban. Mégis olyan világos van mint kint, látom minden NPC arcát stb. EZ MI? És nem csak itt.
Én olyat szedtem le ami reális fényviszonyokat tesz be a belsõ terekbe, így egy egy dungeon szemkápráztató, vagy épp hátborzongató. Ne tudjátok meg milyen az amikor Requiemmel fél hp-val lopakodva lassan, a sötétben megmozdul elõtted 2 cm-re egy árny. Felordítottam. Egy bandita volt, és megölt. 😊
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
Így nem vagyok benne biztos, hogy tényleg felkerült rendesen a pakk. <#nevetes2>#nevetes2>
A gépigénnyel akkor nem lesz gond, egy 2gigás 7870 dolgozik a gépben.
Köszöntem!
Szembetûnõ? - Igen.
Gépigény hogy változik? - ~Másfélszeresére nõ. 1GB VRAM alatt ne akard.
Mekkora különbség van az alap Skyrim és a hivatalos legendary edition hd pack megoldás között?
Szembetûnõ?
Gépigény hogy változik?
Egy olyan problémám lenne, hogy belépek a játékba és egy részt úgy mennek az npc-k mintha rohadt gyorsan fel le ugrálnának, ugyanúgy az állatok is, minden (vagy mintha laggolnának, vagy nem tudom) és egyszercsak, ilyen pár másodperc játék után teljesen befagy az egész játék, ha nem akkor ha beleütök egy npc-be vagy lövök, akkor is lefagy...
Újratelepítettem kompletten az egészet, de ugyanúgy csinálja... Ötlet?
(csak a more dynamic light és a real lights mód van bent)
Egyébként van egy unofficial patch is, amit külön kell feltenni és skyrimnexuson találod.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Windhelm - Széltetõ
Winterhold - Télvára
Dawnstar - Hajnalcsillag
Whiterun - Fehérvágta
Riverwood - Folyamfenyves(?) 😄
Falkreath, Markath és Morthal maradt
Helgen is
shit happens
Az oblivion fordításában is volt asszem olyan, hogy Borba-Zõd kisboltja és szerintem tök poén volt. Aki meg egy kicsit is tud angolul akkor tessék úgy játszani, sõt idõnként a szótár forgatása sem szégyen, nekem baromi sokat segített az angol szókincs bõvítésében.
Egyébként egyetértek. Nyilván nehezebb átállni az angol nevekrõl, ha az ember 250 órát már beletett a játékba. Viszont ezek a magyarított nevek egyáltalán nem sikerültek rosszra szvsz, tehát ezekhez is ugyanúgy hozzá lehet szokni. Ha meg valaki csak így találkozik velük, mert a magyarítás elõtt bele se kezdett a játékba, akkor nem fog feltûnni neki. Segítségkérés esetén mondjuk azért problémás lehet az angol wikiben keresni.
En pl Goncz fele GYU triologiat olvastam anno gyerekfejjel, es sosem volt problemam belole, hogy Aranymagnal es Bombadil Tomanal ittak e barataink, vagy Goldberrynel es Tom Bombadilnal, akar magyarul, akar feliratosan, akar eredeti nyelven talalkoztam a kovetkezo 20-30 evben a LotR vilagaval.
Vagy, nem olvastam eredetiben a Game of Thrones konyveket, emiatt nem is tunt fel, hogy magyaritottak a tartomanyokat, illetve az egyes szereplok neveit, lasd egyik kedvencemet, a Verebet.
Nem erdemes osszehasonlitani a Janost es a Stormcloak/Whiterun forditasat, mert az egyik "csak" egy nev, de a masik egy kepiro (vagymi a fenenek nevezett, nem ertek ennyire hozza😊), valamit leiro, bemuato tulajdonnev. Pl. Markath tuti nem lett leforditva, vagy Riften, vagy Hrothgar, stb.
(Ok, persze vannak kivételek, a Gyûrûk ura trilógia pl tök jó nyelvezetet kapott pl.)
Az "Égkoszorú" kifejezésrõl nekem valahogy mindig a Szalacsi Laci bá- féle "drautkoszorú" ugrik be <#idiota>#idiota>
A "viharköpenyesek" még elmegy, de mondjuk Riftem - > Sodrás, Winterhold -> Téltartó vagy Whiterun -> Fehérvágta kifejezésen tipikusan ilyen kifejezetten erõltetett kifejezések, mint amikor az angolt 3 éve tanuló kisgyerek akarja lenyûgözni a tanárát egy fordítással (tudom, én is csináltam ilyet <#vigyor2>#vigyor2> )
Persze én elég jól beszélek angolul, azért "osztom az észt", gondolom aki nem annak rémálom lehet a játék szövegkönyve...
ha nem zavar ha mindent elolvashatnak az amcsik, akkor gmail, ha igen akkor hushmail, ha van éves szinten 4e Ft-od, akkor saját domaint kell venni, és vmi isminél akinek van vasa (biztos ismertek ilyet) használni.
nekem ez utóbbi van (saját vassal) meg is jön minden, és nem olvasgatja más a leveleimet
shit happens
Tehát nem is lehetett volna szólni, mert ezt a citromailes senki nem tudta elõre.