30713
TES
-
totya4 #25783 Ha már 40-es szintű vagy, akkor sok örömed nem lesz a modokban amit írtam, mert az szintlépéskor emel, visszafele szerintem nem...
Az elsőben konzolparanccsal korrigálhatod a hiányzó teherbírást, a másodikkal (ami alapvetően level uncapper) az elmaradást egyszerűen korrigálhatod az iniben is, pl. a köv szint=xxx -el, az erőnlétből kiszámolhatod eddig hányszor tettél rá, hogy pontos legyen: (stamina)-100)/10. Ehhez adódik 1 a jelenlegi emelés miatt, majd ezt megszorzod annyival mennyit akarsz hogy szintenként emeljen, mondjuk 15-el (ezt írtad lejjebb).
Konkrét példa, ha mondjuk a staminád most 180, akkor (stamina)-100)/10 azaz 8x emeltél eddig, ehhez jön a mostani emelés (+1), ha 15-ös szintlépéskori növekedést akarsz, akkor 15*(8+1), azaz 135 az elmaradás, tehát ezt írod be az ini végére (magyarázat nélkül):
41=135 // elmaradás korrekció (konzolból is lehet de így se bonyolult)
42=15 // ennyi lesz ezután az emelés értéke
100=0 // túl sokat nem érdemes, ezért leállítjuk a növekedést, szerintem 2000 felé nem érdemes menni oblivion/fallout-ból kiindulva, így érdemes megadni a szintet szerintem, a 100 csak egy példa.
Szintlépés előtt érdemes menteni, és ellenőrizni szintlépés után az értéket.legalább az első kettőnél.
A hátizsákos nem rossz ötlet, bár annó a neverwinterben már herótom volt a sok zsákot nyitogatni... :) -
csoki89 #25782 Ez a hátizsákos téma nem rossz, de szerintem már cheat-szint. Mivel rögtön akár Riverwoodban is csinálhatsz azt hiszem 2-3-at is, 4-500 lesz egyből a teherbírásod. Mindegy, jó mod, de kinek hogy, nekem ez már sok. Ezt amit totya írt is csak azért mert már 40-es szintű vagyok, de inkább az életemre pakoltam többet, mert eléggé extrém körülményekkel játszok. Azért köszi h írtad :)
Nincs vérdíjam, mindig kifizetem, vagy meggyőzöm, vagy leülöm a vérdíjamat. Szóval sajnos ez kiesett :
A várakozós módszer szintén nem jött be. 2-3x eljátszottam már. Elsőnek akkor "halasztottam" a dolgot, rögtön amikor Whiterunba értem, mentem is hozzájuk. Előjött, tovább mentem, hátha helyrejön később. Aztán 30-as szint körül mentem még egyszer, ugyanaz. Most pedig már ott tartok hogy akárhogy is de ideje lenne megoldani ezt a dolgot. SetStage paranccsal már próbáltam, elvileg le is van tudva a küldetés, de ez az idióta ott áll és nyomja tovább ugyanazt. Szarnék rá de félek hogy ha otthagyom így akkor később még idétlenebb bugokat fog okozni. Mivel lesz még rá szükség. Január 3-4 körül fogok legközelebb géphez jutni, akkor majd kipróbálok ezt azt. -
sirGalahad75 #25781 Részemről a teherbírást egy hátizsákkal oldottam meg, aztán szépen lassan fejlődésnél pakoltam a staminára is...
-
#25780 Hallottam már erről a bugról, de a megoldását nem tudom fejből.
Két tippet tudok:
- magas a bountyd, és Farkas hibásan őrnek van felcímkézve a játékan, tehát megpróbál letartóztatni. Ez viszont üti a küldi-beszélgetését, ezért a bug. Fizesd ki a bountydat az egyik őrnél, vagy üld le.
- Várj 4-5 napot (akár városon kívül, talán az a biztosabb) -
csoki89 #25779 Azt maradok az elsőnél. Bár kicsit sokallom a 25-öt, elég lenne 10-15 is. Pont mostanság kezdtem el lopkodni h Pickpocketnél h rárakjam a +100-ra a perket. De így nem fejlesztem tovább fölöslegesen.
Bug.
Pontosan a varázslós témáról hablatyol. H ne használjak varázslatot. Nem is használok, és improvizálás képpen a csákánnyal is elkezdtem ütni, azon meg nincs enchant. Még ki fogom próbálni h mindent leveszek magamról, enchantolt cucc se legyen nálam, de szerintem halott ügy, nem ezzel lesz a baj. Modok sorrendje rendben van elvileg, bár különböző bugok - amiket eddig nem tapasztaltam - elő szoktak fordulni, de nem akadályoznak a játékmenetben. Gondolom sok a játék világát befolyásoló mod miatt. Am minden oké, minden a legfrissebb, magyarítás nincs. -
totya4 #25778 Kétféle módon :)
A játék elején ezzel a moddal, a +25-ös verzióval. Ez azt csinálja, hogy ha szintlépéskor az erőnlétet növeled, akkor 25-el fogja növelni a teherbírást. Én ezzel eddig egész jól elvagyok, 40 szint körül már 1000-es teherbírásom van. Még így is dobálok el sok mindent, de 3-400 az ami mindig nálam van, többféle fegyver, páncél, italhegyek, lélekkőhalmok...
Nemrég azonban kicseréltem erre (SKSE kell neki) mivel nem tetszett a "hősi" képességszint megoldás és hogy megáll a képességszint 100-nál. Ez a mod pedig alapból tud teherbírást növelni, ráadásul bármelyikből, akár életerő vagy varázserő növekedésből is, az ini fájlban kell átírni. A kettő mod együtt pedig felesleges, ezért maradt ez utóbbi. Hogy azt csinálja mint az előző mod (az alapfunkciója mellett, tehát hogy felszabadítja a 100-as korlátot), ezeket kell átírni az iniben:
bUseCarryWeightAtStaminaLevelUp=0
erre:
bUseCarryWeightAtStaminaLevelUp=1
Az ini legvégére pedig beszúrni ezt a két sort (ami a [CarryWeightAtStaminaLevelUp] szekció):
2=25
100=0
Azaz 2-es szinttől 25-el növelje a teherbírást erőnlét növeléskor, 100-as szintnél pedig álljon le. Szabadon variálható, mondjuk ez:
2=25
10=50
100=0
tizes szinttől már 50-el növeli.
Hogy tiszta legyen, a két megoldás közül az egyiket használd csak, szerintem az első is megfelelő.
Mod telepítéshez én csakis Mod Organizert használok Skyrimnál. Nem tökéletes, de kurva jó. Nem ír semmit a Skyrim könyvtárba.
A következő "bebugzós" kérdésedhez. Mit pofázik? A játék normálisan van telepítve, patch fenn van, unofficial patch fenn van ami kell, magyarítás is rendben van (ha van), nincsenek modok összevissza behányva, nem megfelelően telepítve, mod sorrend oké, modok nem akadnak össze stb? :) Ami konkrét ötlet, hogy nem nagyon szeretik a mágiát, lehet ha te mágiát akarsz használni akkor nem foglalkozik veled, próbálj vele tisztán küzdeni, bűvölésmentes fémfegyverel, változik-e valami. -
csoki89 #25777
Más. Companions elején Vilkassal nem tudom elkezdeni a trénelést, mert bebugzódott. Pofázik, előveszi majd visszateszi a kardját. Ezt csinálja folyamatosan, akármit teszek. Ötlet? Konzolparancs esetleg h completed legyen a feladat? -
csoki89 #25775 Az 1 stamina +25 teherbíráshoz milyen mod kell? Vagy hogy csináltad? Én is szeretném alkalmazni.
-
csoki89 #25773 a -
#25765 Ez így van, és a mentés mérete rész is igaz. Ezért is szoktam meg érdemes a felesleges cuccot nem csak eldobálni, hanem tárolóba vagy hullába tenni. Akkor respawnkor szépen eltűnik és nem pazarolja a helyet. -
totya4 #25764 Engem pl. nagyon hidegen hagy és életidegen a tolvajlás rész, azt feltétlenül pozitívnak érzem hogy más rpg-kkel szemben itt nincs rákényszerülve a karakter a lopásra. A bűvölést meg tudom erősíteni, nagyon jön belőle a pénz, sima apró lélekkő elegendő, dupla bűvölésnél még több jön, és lehet a kardot/páncélt fejleszteni is, kicsit az is dob az áron, és növeli a szakértelmet is. :) -
totya4 #25763 Fosztogatnivaló (zárt) helyen sír stb. viszont ha nem veszed le a hulláról a cuccát, akkor úgy tapasztaltam a hulla eltűnésével a cucc is eltűnik. Viszont most visszamenve egy régebbi helyre, még mindig ott vannak az eldobált cuccok... Idővel ez igencsak megnövelheti a mentést mondjuk egy év játék után :D Oblivionhoz volt mod, ami takarított pont emiatt egy idő után, kár hogy nem működött tökéletesen. -
#25762 Nem tudom mennyire vagy a játék elején, de abban kételkedem, hogy valóban értékes cuccok vannak nálad a játék kezdeti szakaszában.
Vas, bőr cuccok közé keveredik elvétve egy-egy acél, s ezek egyeltalán nem értékesek, az megtévesztő, hogy milyen árat mutatnak az inventory-ban, a kereskedő a töredékéért fogja megvenni.
A másik oldalon az is igaz, hogy kezdetben még minden kacatra szükséged lehet, amiből pénzt tudsz kicsikarni, el kell döntened mennyire szórakoztató lépésben vánszorogni a plusz 50 arany miatt (nem érdemes).
Whiterunban elég jók a lehetőségek a kereskedéshez, de lopott áruktól csak orgazdáknál tudsz megszabadulni, amíg nem vagy tagja a Tolvajok céhének, nem érdemes belemerülni a betörésekbe, zsebelésekbe.
A játék későbbi szakaszaiban is ritka lesz a valóban jó súly-ár arányú cucc, vas, acél, dwemer páncélt nem is érdemes fölvenni, ha nincs rajta valami értékes enchant.
Fegyvereknél is hasonló a helyzet, nehéz, kétkezes fegyvereket csak akkor érdemes fölvenni, ha az valóban értékes.
Pénzcsinálásra sokan az enchantot használják, kezdetben még csak olcsó vackokat lehet kreálni, de később egyetlen elűzéssel (banish) felruházott vas tőrért odaadja a kereskedő az összes aranyát
-
#25761 Városban a ledobott cuccok is biztonságban vannak (legalábbis nem respawnolnak), de lehet hogy valamelyik városi fölkapja (és vagy használja, vagy vissza akarja adni). De nekem mintha lett volna olyan is, hogy hónapok múlva botlottam bele még a játék elején a Helgenből való menekülés közben eldobott cuccba. Úgyhogy szerintem a világ biztonságos, csak a tárolók respawnolnak (csak ugye nehéz mondjuk az úton szétdobált pici ékköveket újra egyesével felszedegetni ). -
#25760 A nem biztonságos tárolók tudtommal 2 nap alatt spawnonak újra (ürülnek ki), a csak úgy ledobott tárgyakat nem tudom. -
totya4 #25759 Ha nagyon az elején vagy, még nem lesz árus a közelben, de mikor kiérsz a szabad ég alá az első településnél (ami a küldetés célja) már lesz. Addig a rossz ár/értékarányúakat dobáld el nyugodtan. Ha bizonyos időn belül visszamész (1 nap?) azok még ott lesznek. Én eldobálni csak épületekben szoktam, szabad ég alatt nem tudom mi lesz :)
Első dolgom az ilyen játékokban a teherbírás megmodolása, abnormális 20x visszamenni cuccokért. Ennél a játéknál viszont finomítottam a dolgon hogy kicsit rpg-sebb legyen, moddal úgy csináltam, hogy az erőnlét(stamina) növelése 25 teherbírás növekedést okozzon. Ezzel már el lehet élni... A SkyUI pedig sokat segít, hiszen egy klikkeléssel sorbarendezi a tárgyakat ár/érték szerint. -
#25758 Hello!
új vagyok a játékban de rengeteg cuccom van ami elég értékes ahhoz hogy eldobáljam. Hol tudnám eladni azokat?
Előre is köszi! -
gosti04 #25757 Köszi a válaszokat :) -
joe38 #25756 Üdv mindenki.
Érdekelne valamelyik ENB,de nem merek belefogni,tudna vki egy picit "szájbarágósabb" leírást a felrakáskhoz?
Egyáltalán mielött felraknám el kell távolítani a jelenleg használt texture módokat?
Egyáltalán az ENB-k csak a texture-t javítják,vagy a játékmenetben is változtat?
Köszi előre is. -
#25755 Plussz újra fejlődgetve a skillben újra kapod az XP-t és tudsz nagyobb szintre fejlődni magával a karakterrel. -
#25754 Miért raknád vissza ugyanarra?
Egyébként az (is) az értelme, hogy újra tudod fejleszteni a skillt -> szintlépés -> perkpontok. Illetve nehezítés - az eddigi 100-as, kiperkelt skilled helyett 15-ös, perkeletlen (pörköletlen ) skillel kell küzdened ugyanolyan magas szintű ellenfelek ellen. -
gosti04 #25753 Helló mindenki az érdekelne h ha legendássá teszek 1 képeségem abból mi hasznom lehet ( azon kívül h visszakapom azokat a pontokat de ennek mi értelme mikor ugyan arra raknám vissza?? ) ?? -
#25752 Aki eddig nem tette, feltétlenül szerezze be és próbálja ki a Falskaar modot, mert valami elképesztően jóra sikerült: egy hatalmas külön sziget, rengeteg NPC-vel, dungeonnal, városkával, helyszínnel és küldetéssel. Egy ember műve az egész! (plusz gondolom azért a szinkronhangok). És félelmetesen profin meg van csinálva, a táj gyönyörű, rengeteg mellékküldit rakott bele, a színészek zseniálisak, és még új zenék is vannak. És nehéz! A dungeonokban csapatosan jönnek az ellenfelek, Skyrimben már félistenként szaladgáltam, itt meg komoly erőpróba minden csata, mert 4-5 ember jön egyszerre (93. szint). A srác megérdemelte hogy valamelyik játékstúdió föl is vette magához.
-
Austin Bailey #25751 Ha a játékotokaz a steam nem frissítette, akkor a játékotok nem eredeti, és nem eredeti játékokkal kapcsolatos technikai problémákat itt nem lehet megbeszélni, hanem az off topikban, aminek a bannerben vvan a linkje. -
Conqvistador #25750 Látom G4Fly is hasonló cipőben jár :D
-
Conqvistador #25749 Sziasztok tudnátok nekem segíteni?
Olvastam, hogy végre van magyarosítás a Skyrimhez.
Le is szedtem a Morrohun os telepítőt de az 1.9.32.08 as patch-t sehonann nem tudtam leszedni. A nélkül meg nem engedi feltenni.
Úgy az 1.6 os patch magasságáig van befrissítve a játék 120 mod van fent legalább. Nexuson se tudtam leszedni ezt a patchet.
Tudnátok egy működő linket betenni ide?
Szeretném kipróbálni magyarul a játékot de újratelepítés nélkül remélem lehetséges. -
#25748 Steam frissíti autómatikusan, ha meg az nem megy, akkor Off topik. -
G4Fly #25747 Sziasztok, én most kezdtem el a Skyrimmel és szeretném magyarosítást feltenni hozzá, de telepítéskor azt írja ki hogy előbb telepítsem a legfrissebb patchet, de ezt nem tudom honnan szedjem le, ha tudna valaki segíteni nagyon megköszönném. -
#25746 köszi -
#25745 A bannerban is ott van: elderscrolls.hu, - a Skyrim még igencsak hiányos, viszont a világot elég jól összefoglalja, sok infót találhatsz az előzményekről...
Angol nyelven pl. Skyrimwiki
-
#25744 Srácok! Nem szeretnék mindent egyesével megkérdezni, hol találok valami FAQ-t, ami az egész játékot a 0áról ismerteti ?
Köszönöm előre is. -
joe38 #25743 Sziasztok!
skacok,jó lenne egy kis help,melyik texture módokat ajánlanátok,amik nem ütik egymást,és a NexusMM-es telepítésen,után kell még valamit másolgatnom pl. a data mappába?Bocsi az ilyen kérdésekért,de nagyon kezdő vagyok a módolgatásban,egy csomó mindent olvastam már,videókat néztem meg,de bizonytalan vagyok a kérdésben. -
#25742 Vagy, csak le kell szokni a shift+del használatáról, és visszatérni a "van visszaút" del-hez :) -
totya4 #25741 Mod Organizerrel nem gond ha letörlöd a data mappát, mert semmit sem ír oda... :) Ráadásul látszik mi mit ír felül, lehet vele boss-t is használni, profilokat is tud, stb... -
hellboy4591 #25740 Én hülye mikor utoljára játszottam vele telepakoltam modokkal, a legtöbbről azt se tudtam hogy egyáltalán kell-e az nekem. Meg tele volt grafikai modokkal is, amik közül szerintem elég sok kiütötte egymást. Gondoltam itt az ideje kicsit megritkítani a repertoárt és annyira belelendültem, hogy még azt töröltem amit nem akartam. De amint mondtad a legjobbakkal is megesik az ilyesmi. ;) -
#25739 Megesik a legjobbakkal is. Egyszer a teljes data mappát töröltem. Egy hétig raktam vissza a modokat, főleg okoztak fejfájást, amelyek nem használtak esp vagy bsa filet :) -
hellboy4591 #25738 Közben letöröltem, most tölti lefelé. Remélem többet nem leszek ilyen láma... -
#25737 repair vagy check integrity steamen belül. -
hellboy4591 #25736 Hali!
Nem tudja valaki, hogy kieget hogy tudok visszavarázsolni a Data Files menüben? Véletlenül kitöröltem a Dragonborn DLC-t. Már kerestem a steamben is, de nem találtam sehol sem... A DLC menün belül csak az árakat írja, (holott már megvásároltam őket) de mikor rámegyek hogy kosárba rak, akkor ő írja is hogy már ez megvan nekem. Fingom sincs hogy varázsoljam vissza... -
steweee #25735 a skyre volt az a mod amit ajánlottatok hogy elég csak azt rátenni az alapjátékra, és egy egészen jó átalakítást csinál egyetlen moddal ?