The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

blackcalibra
Ismét üdv!
A frakciókkal kapcsolatban lenne kérdésem.
Nézegettem a "GYIK" részt is, de ott nem igazán esik errõl szó.
Tehát: Egyszerre akár az összes frakcióhoz is tartozhatunk?
Vagy az egyiket elhagyva bármikor, bármelyikhez csatlakozhatunk?
Semmi más miatt nem érdekes számomra ez a dolog, csak a küldetések miatt.
genndy
Ha nincs fönt olyan modja, ami használja is, akkor felesleges kavarni. Nincs fönt, nem az okozza a gondot (fényekhez nem is kell se SKSE se SkyUI).

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

cSuwwi
skse-nél egy zipet kell kicsomagolni a gyökérkönyvtárba és egy másik exe-vel indítani
skyui meg egy mod, nexus mod managerrel vagy modorganizerrel felrakni
1 perc az egész, lehet nélküle is játszani, csak kb. nem érdemes (az alap tárgylista, stb. konzolra való, nem pc-re). itt táblázat szerû listában van az info ahogy kéne (googleel keress rá, ha érdekel)

shit happens

Azeriel
Elég macerásnak hangzik.

cSuwwi
skyui a játék menüjét cseréli le használhatóra
skyse az sztem skse akart lenni, ez pár dll file, amit be kell másolni a játék könyvtárába és egy másik exe-vel indítani, hogy menjen a skyui
alap dolgoknak számítanak, persze lehet a gyári menüvel is használni (csak nem érdemes)

shit happens

Azeriel
"skyUI, skySE"??? Fogalmam sincs mik azok. Amúgy minden friss, most volt újratelepítve is a rendszer.

blackcalibra
Utóbbi.
genndy
Citromail javult meg, vagy valaki küldött magyarítást+kódot?

blackcalibra
Már nem aktuális, mert már magyarul játszok, 3 hibát jelentettem, a többin meg rajta vagyok, nincs itt semmiféle probléma! <#integet2>
Ide figyelj Én is citromail-el regisztráltam, Én sem kaptam még meg. Ákos azt mondta 4-5 nap. Nos az 5. nap az pont keddre esik. Keddtõl biztosan tesztelhetsz nyugi. Ráadásul ha nem kapod meg a levelet automatikusan bejutsz az RC tesztre. Én nem értem mit sírtok...
blackcalibra
Van valaki, aki magyarul tolja a játékot?
Jelentkeztem a tesztre (ahogy az Oblivion esetében is, csak mondjuk ott meg is kaptam a levelet), de úgy beragadt az instrukciókat tartalmazó levél a Citromail miatt, hogy még mindig nem kaptam meg.
Mindkét félnek írtam a problémáról, tudnak is róla, de ahogy lenni szokott, egymásra mutogatnak, így már az is kérdéses számomra, hogy valaha megkapom-e ezt a levelet.
Kértem a szolgáltatót, hogy legyen szíves hozzáférhetõvé tenni a levelet, de ugye a válasz sejthetõ volt.
Szóval, akinek kell esetleg segítség a hibák lejelentésében az legyen szíves írjon egy privátot nekem, mert ez az egy helyben topogás eléggé idegesítõ, a héten még ráérnék a játékkal foglalkozni.
1. nem vagyok én moderátor vagy ilyesmi de egy "válasz" gombot nem lenne rossz használni,2. ha túl világos le kell venni a fényt vagy ki kell kapcsolni a monitort

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Na mármost. Azt kérlek áruld el Nekem, hogy mi a különbség a belsõ terekben lévõ fények, és a külsõ tereken észlelhetõ fények között?

De vázolom: Mod1: Belsõ terek fényeit megváltoztatja.
Mod 2: AZ ÖSSZES tehát a külsõ, és a belsõ terek fényét is megváltoztatja.

Capiche? Így már érted? Szedj ki egyet.

Am miért kéne a belsõ terekbe több fény? Alapból hülyén van megcsinálva ha megnézed, pl Én bementem a Tolvajok Céhének alagútjaiba, és a végén ahol a koma áll na ott pl csak pár gyertya világít az asztalon, egy barlangban. Mégis olyan világos van mint kint, látom minden NPC arcát stb. EZ MI? És nem csak itt.

Én olyat szedtem le ami reális fényviszonyokat tesz be a belsõ terekbe, így egy egy dungeon szemkápráztató, vagy épp hátborzongató. Ne tudjátok meg milyen az amikor Requiemmel fél hp-val lopakodva lassan, a sötétben megmozdul elõtted 2 cm-re egy árny. Felordítottam. Egy bandita volt, és megölt. 😊
Ettõl függetlenül kiprobálhatnád a modok nélkül, nem-e azok okozzák, minden driver a legfrissebb, skyUI, skySE ? Töredezettségmentesítés mikor volt ? Totál hülyeség de egy barátomnak usb eszköz maradt bedugva (már nem emlékszem hogy kormány vagy 360 kontroller ...) de ahogy kihúztuk mert útban volt, megoldódott a szaggatás. De ha nálad ki is fagy akkor nem hiszem hogy ez lenne ...

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Azeriel
Hát, ezek szerint nemi smered a módokat, mert rohadtul nem ugyanazok, totál más dolgokat csinál, az egyik belsõ tereken pakol be több dinamikus fényt, a másik meg magukat a fényeket teszi szebbekké és a sötétet sötétebbé. Amikor anno feltettem akkor is csak ez a két mód volt fent.

blackcalibra
Közben rápakoltam, tökéletesen fut, viszont nem emlékszem, milyen volt ezelõtt!<#taps>
Így nem vagyok benne biztos, hogy tényleg felkerült rendesen a pakk. <#nevetes2>
Hecker007
Az a kártya bõven elég hozzá, inkább a procit szereti enni a játék.

blackcalibra
Azt hittem, hogy ez a cucc a nemrég megjelent legendary edition kiadáshoz jár.
A gépigénnyel akkor nem lesz gond, egy 2gigás 7870 dolgozik a gépben.
Köszöntem!
genndy
Na, akkor itt már alapból keveredés van: HD pack nem a Legendary Editionnal jött, hanem Steamrõl ingyen letölthetõ DLC. Az alapjáték után nem sokkal már kijött. Jelentõs a különbség, mert a textúrák kb. 2x akkorák mint az alapban.
Szembetûnõ? - Igen.
Gépigény hogy változik? - ~Másfélszeresére nõ. 1GB VRAM alatt ne akard.

blackcalibra
Üdv!
Mekkora különbség van az alap Skyrim és a hivatalos legendary edition hd pack megoldás között?
Szembetûnõ?
Gépigény hogy változik?
More dynamic light, és real lights? Már ne haragudj de, hogy a f*szba tehettél fel 2 UGYANOLYAN modot? Meg mi a fenének? Egyet mindenképpen törölj. Szvsz ez lesz a gond. De a legjobb az lenne ha modok nélkül próbálnád.
Azeriel
Hali
Egy olyan problémám lenne, hogy belépek a játékba és egy részt úgy mennek az npc-k mintha rohadt gyorsan fel le ugrálnának, ugyanúgy az állatok is, minden (vagy mintha laggolnának, vagy nem tudom) és egyszercsak, ilyen pár másodperc játék után teljesen befagy az egész játék, ha nem akkor ha beleütök egy npc-be vagy lövök, akkor is lefagy...
Újratelepítettem kompletten az egészet, de ugyanúgy csinálja... Ötlet?
(csak a more dynamic light és a real lights mód van bent)

kill3r21
Ha valakit érdekel a folytatás!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

benőmenő
Ejnye, no! Hát a Steam nem szedi le automatikusan? <#ravasz1>
Egyébként van egy unofficial patch is, amit külön kell feltenni és skyrimnexuson találod.
köszönöm 😊

PiszkosFred
Ah ok. Eleg, az 1.9-essel felkerul a tobbi is.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

akkor ugy kérdem h elég az utolsó patchet feltenni vagy minden kell ?😊

PiszkosFred
Hogy mi?

Sziasztok a játéknak van multy patche vagy mindent fel kell tenni ??

pedig mintha érztem volna és mára meg holnapra szabit vettem ki... erre így kibasznak az emberrel csak mer magyar email szolgáltatót használ... ahova amugy minden rohadt levelet megkaptam az elmult kb 6 évben.
genndy
Nekem a kicsi változata esett már szét a kötésénél <#vigyor5>

PiszkosFred
Teljesen egyetertek. Ha anno nem szerettem volna a Lucasarts kalandjatekokat, ma nem tudnek ugy angolul, ahogy 😊 Orszagh Laszlo angol-magyar szotara szabalyosan elkopott...

cSuwwi
Solitude kimaradt, az Magányvára lett

shit happens

cSuwwi
Riften - Sodrásd
Windhelm - Széltetõ
Winterhold - Télvára
Dawnstar - Hajnalcsillag
Whiterun - Fehérvágta
Riverwood - Folyamfenyves(?) 😄

Falkreath, Markath és Morthal maradt
Helgen is

shit happens

benőmenő
szerintem, akinek tényleg szüksége van a magyar szövegre, az úgy is csak annyit vesz majd észre, hogy érti végre mirõl van szó, és nem ezen fog problémázni.
Az oblivion fordításában is volt asszem olyan, hogy Borba-Zõd kisboltja és szerintem tök poén volt. Aki meg egy kicsit is tud angolul akkor tessék úgy játszani, sõt idõnként a szótár forgatása sem szégyen, nekem baromi sokat segített az angol szókincs bõvítésében.
genndy
Riften pont le lett... 😊
Egyébként egyetértek. Nyilván nehezebb átállni az angol nevekrõl, ha az ember 250 órát már beletett a játékba. Viszont ezek a magyarított nevek egyáltalán nem sikerültek rosszra szvsz, tehát ezekhez is ugyanúgy hozzá lehet szokni. Ha meg valaki csak így találkozik velük, mert a magyarítás elõtt bele se kezdett a játékba, akkor nem fog feltûnni neki. Segítségkérés esetén mondjuk azért problémás lehet az angol wikiben keresni.

PiszkosFred
Elhangzott a megoldas erre: "megszokas". Nehez valtani valamirol, amit mar megszoktal, hozzaszoktal, beivodott a tudatodba. Legyen az a Skyrim nevei, legyen az egy szerep egy sorozatban, ahol mondjuk szinesz valtos tortent, vagy akar egy egyuttesnel, ahol szinten valtozott az enekes. Maskent fog hatni eleinte, de csak neked. Aki az uj szineszt, az uj enekest vagy a leforditott szoveggel talalkozik eloszor, nem fog problemazni.

En pl Goncz fele GYU triologiat olvastam anno gyerekfejjel, es sosem volt problemam belole, hogy Aranymagnal es Bombadil Tomanal ittak e barataink, vagy Goldberrynel es Tom Bombadilnal, akar magyarul, akar feliratosan, akar eredeti nyelven talalkoztam a kovetkezo 20-30 evben a LotR vilagaval.

Vagy, nem olvastam eredetiben a Game of Thrones konyveket, emiatt nem is tunt fel, hogy magyaritottak a tartomanyokat, illetve az egyes szereplok neveit, lasd egyik kedvencemet, a Verebet.

Nem erdemes osszehasonlitani a Janost es a Stormcloak/Whiterun forditasat, mert az egyik "csak" egy nev, de a masik egy kepiro (vagymi a fenenek nevezett, nem ertek ennyire hozza😊), valamit leiro, bemuato tulajdonnev. Pl. Markath tuti nem lett leforditva, vagy Riften, vagy Hrothgar, stb.

Ez sosem fért a fejembe, hogy tulajdonneveket, miért szükséges feltétlenül lefordítani a saját nyelvre? Magyarba sajnos annyi helyesírási szabály van ( egyik kedvencem hogy pl a "jazz" szót hivatalosan "dzsessz"-nek kell írni), és gondolom ezeket akarták követni a magyarítás, pedig "értelmesebb"/"logikusabb" felépítésû nyelvekben külföldi tulajdonneveket nem írnak át a saját nyelvre. Balázs nevû honfitársunkat sem fogják Pascalnak hívni Franciao-ban, vagy Jánost Johann-nak Németoo-ban...
(Ok, persze vannak kivételek, a Gyûrûk ura trilógia pl tök jó nyelvezetet kapott pl.)
Az "Égkoszorú" kifejezésrõl nekem valahogy mindig a Szalacsi Laci bá- féle "drautkoszorú" ugrik be <#idiota>
A "viharköpenyesek" még elmegy, de mondjuk Riftem - > Sodrás, Winterhold -> Téltartó vagy Whiterun -> Fehérvágta kifejezésen tipikusan ilyen kifejezetten erõltetett kifejezések, mint amikor az angolt 3 éve tanuló kisgyerek akarja lenyûgözni a tanárát egy fordítással (tudom, én is csináltam ilyet <#vigyor2> )
Persze én elég jól beszélek angolul, azért "osztom az észt", gondolom aki nem annak rémálom lehet a játék szövegkönyve...
cSuwwi
az ingyenes magyar levelezõ cuccokat el kéne felejteni, egyik nagyobb hulladék mint a másik. az inda/citro amúgy kvázi "azonos", ugyanazok a szervereik/ipcímeik

ha nem zavar ha mindent elolvashatnak az amcsik, akkor gmail, ha igen akkor hushmail, ha van éves szinten 4e Ft-od, akkor saját domaint kell venni, és vmi isminél akinek van vasa (biztos ismertek ilyet) használni.
nekem ez utóbbi van (saját vassal) meg is jön minden, és nem olvasgatja más a leveleimet

shit happens

Hecker007
ezért kell gmail-t használni 😄 évek óta az van soha nem volt vele problémám, bezzeg a citrom meg inda, és sorolhatnánk még a sok vacak szolgáltatót

genndy
...citromailes problémát...

genndy
A szolgáltatók b@sztak szotsakinak visszajelezni, pedig direkt megkért egy csomót erre, hogy vegyék le a morrohunt a spamlistáról. Tovább meg már nem akart várni, ha egyszer kész volt az anyag.
Tehát nem is lehetett volna szólni, mert ezt a citromailes senki nem tudta elõre.

kill3r21
Van egy topik ahol irják...és megoldják ha jól láttam
jah... irták volna a jelentkezi ivnél akkor az embernek lett volna annyi esze hogy csinál egy akármilyen más cimet..
Igazából a gond csak az, hogy nem szóltak róla, engem csak ez zavar...
jól ki...tak a néppel mer se a citromail-esek se az indások nem kapták és kapják meg még egy jóideig... köszönet érte...
kill3r21
Pontosan 😊 Megszokjuk 😊
PiszkosFred
Ilyenkor csak annyit kell mondani az okos hungarofob embereknek, hogy mielott eret vagna a magyar kifejezesek hallatan, emlekezzen vissza, hogy anno o hogy tapsikolt a "hétszünyû kapanyányimonyók" vagy "Fehérlófia" vagy "Festéktüsszentõ Hapci Benõ", stb-stb. foszereplesevel keszült meseken. Es ugyanezeket fogja majd a gyermekenek is meselni. Mennyivel masabb ennel a "Égkoszorú" vagy a "Viharköpenyes" kifejezes, hogy igy kifakadnak rajta? 😊

drop
nem tudom sose értettem azokat akik egybõl ugranak a magyarosításokra,minden tisztelet a készítõké szerintem aki meg csak panaszkodni tud az tolja eredeti nyelven de ne irkáljon negatív dolgokat majd ha letesz az asztalra valamit akkor talán .

kill3r21
Hát vannak dolgok amiket nehéz jól lefordítani...😊