Kell-e sorkatonaság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Ezzel fenyegetnek már n+1 éve. Tisztára, mint a világvége? Egyébként miért is kellene bárkinek sok magyar föld, de legfõképp mire...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

5-10 év múlva vissza térünk erre😊 amikor pl a földterület 70% lesz külföldi kézben...

Balumann
Nem csak errõl van szó, azért ha végigolvasod a topikot azért találsz jónéhány igencsak jogos érvet arra, hogy miért lenne rossz bevezetni a katonaságot. Egy 3 hónapos kiképzés még nem mondható túl sok idõveszteségnek, de ha már fél vagy 1 éves kihagyások lennének, az már komoly kiesést jelentene továbbtanulás vagy akár szakmaszerzés szempontjából.
A másik, hogy bár jellemileg sok embernek valóban szüksége lenne valamilyen kiképzésre (vagy legalább sportra!), mert tényleg el van puhányodva, nem látom szükségét annak, hogy valószínûtlen, és gyakorlatilag esélytelen (ma már úgyis inkább technikai háború lenne) háborúra készüljenek, pláne a jelen helyzetben, amikor leginkább gazdasági, belsõ társdalmi, és természeti katasztrófák által okozott problémák ellen kell kûzdeni. 614 -es hozzászólásomat tartom, nem harci feladatra kellene felkészíteni egy Gárda szerû létesítményt, támogatni, akár kötelezõvé tenni 1-2 hónapig, aztán opcionálisan, stb. úgyis rengetegen csatlakoznának.

Utóbb láttam, hogy kaptam a #626 -es hsz-en kívül is választ rögtön a hsz-em után, aminek úgy van értelme is.

"Elég egyszerû, aki be akar jönni ide😊 de ugye erre jelen pillanatban kevés az esély, mert ugye rájöttek hogy el lehet foglalni egy országot háború nélkül is😞
Ez a háború 20 éve folyik... és csak szólók vesztésre állunk.. pontosan látszik itt egyes emberek hozzá állásából... hogy is folyik ez a háboru."

Én nem nevezném háborúnak, és pláne nem mondanám, hogy vesztésre állnánk. Miben állunk vesztésre, mit veszítünk el? Ha valóban harc lenne, lenne még egyáltalán ország, lenne még magyar nyelv szerinted? Elveszítetted annak a jogát, hogy egészségesen, szeretetben élj valakivel, legyen lakásod, munkád, tanulhass, szórakozhass, sõt utazgathass (mostmár ennek a "harcnak" köszönhetõen sokkal egyszerûbben külföldre is akár)? Mit sem érnek ezek, ha nem lehet valami ellen hõsként harcba szállni és akár életet is áldozni annak?

Zerénd
<#eljen><#taps>

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ? &#8222;Meglio Fascista che froci\" Femeia roman nici un cacat nu merita,

w77d
maximálisan egyet értek. csak a sok puhány meg nyökörgi a liberális maszlagot hogy nehogymáá megmondják mit csináljak, me én különb vagyok

Sadist
Airsoft IPSC, IDPA jó alternatíva.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

stp4trick
nem olvasom végig, mert látom sok az okos

a kérdésre egyértelmûen igen a válasz, annyi tapló, nyeszlett gyíkhús rohangál az utcán, hogy nagyon ráférne legtöbbjükre kis jó modor, fegyelem, fizikai-mentális tuning

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

Látom önbizalmad is van. Így a helyes... a hülyeség csak akkor csúcsosodhat ki, ha önbizalommal párosulhat.

( azért egy gyengébb pillanatodban majd olvasd vissza, hogy milyen "zseniális" hozzászólások láttak napvilágot tõled. )

www.smart-bus.hu

Azért mert a tied átlag alatti, még egyáltalán nem biztos, hogy mindenkié az. Tudom, hogy szar érzés, amikor rájössz, hogy kisebb az IQ-d, mint a lábam, de ez legyen a Te bajod.
Balumann
Sok sebbõl vérzõ hozzászólás, mert te nem értesz egyet. A zombikat meg vedd komolyan, gratulálok :/ (nembaj, nem is vártam értelmesebb ellenérvelést).

Nem az a baj, hogy az átlag alatt vannak a szellemi képességeid, hanem az, hogy még a szád is nagy e mellé.

( megjegyezném, hogy viszonylag kevés köztünk a hivatásos katona )

www.smart-bus.hu

Bocs túlértékeltük a képességeidet (pedig isten bizony nagyon lementünk!) és nem gondoltuk, hogy ennyire szájbarágósan, elõemésztve tudod csak megrágni...

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Na, ennyi lett volna, olyan kurva nehéz volt?
gabber_saviola
Sorkatonai szolgálat alatt a kiskatonák, a magát önfenntartó laktanyában élik életüket és dolgoznak...mint egy nagyvárosban. Mindenkinek van munkája (pl. harckocsit fényez az autófényezõ, harckocsit szerel az autószerelõ, a szakács fõz, a pék kenyeret süt, a kereskedõ pedig kantint üzemeltet ... és a fodrász hajat vág ... stb.)

Ezen felül vannak harcászatok (nappali, téli ... stb) Van alaki kiképzés, vannak 24 órás szolgálatok, van század és ezredsorakozó, van riadó gyakorlás, van kint a közeli városban kivezényelt munka...stb.

Nagyjából ua. csinálja, mint kint a való életben. Ja és nincs Wow.

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

immovable
Azt hiszem #657 válasza lesz a helytálló, nem baj srácok, 45 évesen majd elmentek nyugdíjba, addig bírjátok ki<#mf1>
Mi a retekert nem valaszoltok? hatha elmegy..

Na figyelj agyunktus, amikor nincsenek ezek a helyzetek amiket soroltak, akkor arra keszulnek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gondolkozz egy picit...
Arról - gondolom - nagyjából van elképzelésed mit csinálnának amikor a cica a virágágás helyett a ventillátort választja, feltételezem rendelkezel önértékeléssel is, tudod, hogy te mire lennél képes most.
Na, a kettõ közti közti ûrt próbálják kitölteni amikor a laktanyában, gyaorlótéren vagy lõtéren vannak.

"Nem érzitek, hogy gáz, ha nem tudtok arra válaszolni..."

Van egy olyan sejtésem, hogy õk pont azt érzik "gáz"-nak, hogy ezt el kellett magyarázni...

stationx
jajj segítsétek már ki szerencsétlent. szellemi fogyatékos az ok, de azért segítsünk rajta.

egy katona, kiképzésen gyakorlatokon vesz részt, szolgálatot, készenlétet ad, akárcsak a rendõrök. objektum védelem, tûzszerész szolgálat, légvédelem, satöbbi 24/7-ben. természeti katasztrófa esetén ott áll a gáton s pakolja a homokzsákot pl. valamint folyamatosan készül a háborúra. ez ilyen nehéz? ha ezt sem érted, akkor neked a opni való, nem az sg.
Menj vissza wowozni... mindenki jobban jár.

www.smart-bus.hu

w77d
az értetlenséged az a gáz

immovable
Mondjuk vidéken árvíz van, okés, vegyük a pestieket

LOL Ez a nap postja. 😄
94mike
hagyjuk-.-

Nokia 5800 Xpress music|Tdu:borsodileho[HUN] [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]

Nem érzitek, hogy gáz, ha nem tudtok arra válaszolni, hogy mit csináltok egész nap amikor most éppen nincs árvíz és háború?
Mondjuk vidéken árvíz van, okés, vegyük a pestieket.
94mike
igen,le írja xy barkács boltban melózik(példa)
és írja le h micsinál ha nincs vevõ?-.- valami ilyesmi volt a kérdésed..

Nokia 5800 Xpress music|Tdu:borsodileho[HUN] [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]

Igazad van, hagyjuk.

www.smart-bus.hu

Nem tévedsz, és ezzel szerintem minden épeszû ember tisztában van. Az ilyen irányú kérdés vagy provokációt, vagy valami elképesztõen alacsony szellemi szintet feltételez...

www.smart-bus.hu

Miért lenne provokatív? Ha valaki megkérdezi, hogy mit dolgozol, az miért provokatív? Gondolom mindenki le tudja írni.
immovable
Mindenki hülye csak te vagy villamos. Egyértelmû.
Tehát véletlenül sem érzed a kérdésed provokatív jellegét? Illetve a háború vs tûz szám szerinti összehasonlításának abszurditását? És még neked kell lejjebb venned a mércét... nem rossz...

www.smart-bus.hu

Peter1
Hogy-hogy mit csinálnak a hivatásos katonák?
Gondolom elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt, hogy mind a fizikai mind (adott esetben) a szellemi képességeiket fejlesszék vagy megfelõen magas szinten tartsák.
Ezt pedig szerintem azért teszik, hogyha valamilyen elvetemült õrültnek az pattanna ki a fejébõl, hogy márpedig Magyarországot el akarja foglalni (remélem ilyen soha nem fog bekövetkeztni) akkor legyen(ek) valaki(k) akik megpróbálják megadályozni, hogy egy kézigránátot a s*ggünkbe dugjanak.
De lehet, hogy tévedek.

Ide mit lehet írni?

Ha ez az igazság, akkor az, Én nem tudom azért kérdem. Feltettem egy normális kérdést, nem tudom miért olyan nehéz válaszolni rá. Illetve vannak sejtéseim, ezek egyre inkább megalapozottá kezdenek válni, ahogy mindenki terel...
jhetedikj
Több különbözõ alakulat van a honvédségen belül is, melyik érdekel konkrétan téged?

Amúgy szerintem igen kellene sorkatonaság, minimum fél éves szolgálati idõvel.

anno 1987

Semmit, lógatják a lábukat egész nap, délben megebédelnek aztán mennek haza. Kielégítõ válasz?

94mike
pl örtoronyba vannak?

Jó, akkor szûkítek, látom lejjebb kell vinnem a mércét, hogy itt is megértsék...
Ha nincs háború, katazstrófa és árvíz, akkor mit csinálnak a katonák egész nap?
94mike
Ezt tesómékis csinálták😊
homokzsákot pakoltak egésznap.

Édes jó Istenem. Ezek után tényleg választ vársz?

www.smart-bus.hu

w77d
szerinted a katonák csak a laktanyán belül vannak? ki a fasz fog dolgozni a gátakon? katasztrófa esetén ki segít a civileknek? csak egy picit kéne megerõltetni magad és rájönnél, hogyha nem lennének katonák kénytelen lennél felállnia gép elõl és mennél lapátolni addig, amíg hólyagos lesz a pici tenyered...

94mike
Te nagyon butavagy,már neis haragudj:S

Ez pont hülye példa, volt, sõt minden példa hülye lesz, ha ilyen szintûekkel fogsz jönni, mivel szerencsére háború ritkábban van, mint tûz....
Még mindig várom a választ.
94mike
ennyi..

Nem az... tudni szeretném, hogy milyen korosztály tesz fel ilyen hülye kérdést! ( már elnézést ) Árnyaltan megpróbálok rávilágítani neked: A tûzoltók mit csinálnak, ha nincs tûz?

www.smart-bus.hu

Tudom, azért írtam<#hamm>, mert tapasztalatom szerint ilyenkor mindenki azzal jön, hogy Afganisztn+Irak és húdeszar, és de nehéz.
Engem vszont továbbra sem ez érdekel, hanem az, hogy mit csinálnak ott helyettem, ami olyan rohadt nehéz.
Lényegtelen, a kérdésre válaszoljon valaki.
immovable
Csak neked.

94mike
sorkatonák nem mennek kiafganisztánba-.- csak a hivatásosak:C
tesómék adóházba voltak,ha vmi volt jelentették,kb ennyi melóvolt.meg bohóskodtak.( tesómék voltak az utolsó elöttiek😄 utánnuk volt még 1 csapat,és megszünt, m1-gyenis voltak) bocsi az írás hibákért:S

Szabad tudni hány éves vagy?

www.smart-bus.hu

A laktanyák ilyen szar helyek lennének, szar munkával? Még mindg nem tudom mit csinálnak ott, vki esetleg?
És mielõtt jönne a púrduma, hogy Afganisztán meg Irak meg tököm tudja még mi, ahol megszállósdit játszunk milyen, az milyen kemény hely, nem arra vagyok kiváncsi ott mi van, engem az érdekel a laktanyában mi az a rohadt sok munka...
Lehet innom kéne, van benne valami. 😄

Csak egy picit meglepett, hogy két hozzászólás összefésülése megy... de legalább határozott vagy, van akinél még ez sincs meg! 😉

www.smart-bus.hu