1390
Utat mutatna, vagy csak időpazarlás?
-
#790 (angol billentyuzetem van atmenetileg a melohelyemen magyar kiosztással, bocs, helyenként lesz, ill. nem lesz ékezet)
Diohelyban par ténymegállapitás:
- a hozzaszolok tobbsege nem volt sorkatona, ill. halvany lila sejtelme sincs arrol, hogy az milyen
- a ciganykerdesnek semmi koze nincs a sorkatonasaghoz. Ha egy cigo jo fej ill. szemét, az a bevonulas es a leszerelés pillanatában is az.
- a honvedsegnek nem csak a harcászat a feladata, hanem a katasztrofaelharitas is.
- minden férfinak jót tesz a sorkatonaság
- a sorkatonaság helyett dolgozhatnál sokkal nagyobb fizetésért, mint a havi sorkatonai illetményed. Az elobbibol mennyit tudsz félrerakni havonta? -
#789 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDd -
Wlanseraf #788 Tokeletes beszivárgo egysegek egyebkent, par evtized alatt barmelyik orszagot tonkre teszik:D -
Wlanseraf #787 Temaba illoen:) besoroznam a cigokat:) az lenne az alakulat ne hogy The Horde:)))) -
Wlanseraf #786 Van egy San FranSzikszó-ban lakó hát szép véleménye van neki is:) -
Wlanseraf #785 Több Miskolci baratom van, de nem tulzottan szeretik a retinegereket:D -
#784 Miskolcról BP. Miskolc azért annyira nem kicsi. :) -
Wlanseraf #783 Problema az is hogy a tortenelemben mar sokszor gondoltak hogy juj ez volt az utolso haboru:) en pl kurvara nem szeretnem hogy legyen...
De az Emosoknak is lenne haszna konnyebben celozna mert nem kell hunyoritania mert a haja takarja a szemet:D -
Wlanseraf #782 Persze ez igy van BP zord annak aki kisebb telepulesrol jon fel...
Szerencsere nem ott lakom:) Abban szerencses vagyok hogy a lakhelyen nem BP de 10 perc alatt a belvarosban vagyok ez igy fasza:)
A problema az hogy nem mer egyik facfej kormany sem a segelyezeshez nyulni a szavazatok miatt..... ez egy vicc...
Segely csak munkaert cserebe, eleg koszos orszag vagyunk. igy legalabb a kornyezetunk tiszta lehetne.. Ha em tetszik nincs segely.
3 gyerek folott nincs segely es punktum.. megoldasok vannak csak nem merik meglepni oket..
Egyebkent meg nem rasszista a magyar!! itt minden etnikum sokkal szabadabban jobban elhetett mint barmelyik kornyezo orszagban, mert a eloskodokon kivul ki szid meg etnikumot?? halottal mar olyat hogy budos svab? nem mert nem eloskodo.. -
Solt #781 :D -
#780 óó még mindig a büdös c-k a téma. Aki meg akarja menteni őket hajrá, menjen ne csak a pofáját jártassa. A többi meg fegyverkezzen fel. -
#779 No akkor próbálok mindenkinek válaszolni.
- Igen, láttam olyat is, akinek a sorkatonaság tönkre vágta az életét. Éppen ezért a régi módszert nem támogatnám.
- A TV2-es liberális nyálas híradását láthattad ... akkor most képzeld el mennyivel durvább a vágatlan konzervatív nézőpontból a helyzet.
Az hogy mennyi kellene legyen a sorkatonaság? 9 hónap, 2-3 év ...
Szerintem egyik sem elfogadható, ezek az idők elmúltak szerencsére.
Viszont, nem is 18 éves korba kezdeném az egészet.
14 év felett 4 éven át nyáron 3 hét INTENZÍV tábor. Vagy szeptemberbe tolódna ennyivel a tanítás.
Majd mikor 18 éves elmúlt, akkor az éles lőfegyveres kiképzés (előtte csak légfegyverrel, festékpatronossal, ... ez utóbbit tutira élveznék is)
Ennek van értelme. 1-2 évet verni a f..át unalmában, annak nincs.
-
#778 Amúgy ilyen jó tapasztalatok mellett teljesen érthető, hogy ez a véleményed, de az emberek nagy részének kevésbé vannak ilyen jó tapasztalatai. De neked is azt kellene megértened végre, hogy függetlenül attól, hogy ki mennyire becsüli a cigányok normális/nemnormális arányát (és hogy ez átlépi-e azt, hogy általánosítson), az embereknek (és sem a Jobbiknak, sem a kurucinfonak, és semminek) nem az a céljuk, hogy minden roma származásúnak kárt okozzanak (és pláne nem, hogy megöljenek), hanem hogy megoldst találjanak, elsősorban POLITIKAI úton egy egyre nagyobb társadalmi problémára, amit sajnos az emberek nagy része nagyon is megél, szenved tőle.
Ez a videó nem kivételes, szélsőséges eset sajnos, teli lehetne tenni ezt az oldalt romák által elkövetett bűnökről, de a média nem elegendő forrás, bőven akadnak saját tapasztalataink is (közvetett és közvetlenül). Én itt a XIII. kerület szélén körbe vagyok véve gyakorlatilag romákkal, van itt is mindenféle, néhány jó példa, néhány elviselhető, és néhány borzasztóféle is. Szerencsére balhék csak ilyen 2-3 hónaponta szoktak, amikor mindenki kiabál egymásra "MEGÖLLEK TE MOCSKOS ...." de a rendőrautó időben ki szokott érni, addig lefogják egymást.
De számos hely van, ahol az emberek ki sem mernek lépni a lakásból, aztán nem tudom Budapest belvárosában esténként milyen gyakran jártál, érdekes tapasztalatokat lehet ott is gyűjteni, nem pozitív értelemben.
Az arányokra visszatérve, a romák nagyobb százaléka munkanélküli, segélyekből él. És a legnagyobb probléma, hogy egyre többen lesznek, mert míg a magyar emberek nem mernek vállalni több gyereket, ők 5-10-esével csinálják, mert kapják utánuk a segélyeket. Ráadásul 18 év alatt nem is lehet bűntetni őket, úgyhogy a segély mehet másra... Ez egy olyan társadalmi probléma, ami hosszú távon semmi esetben sem vezet pozitív irányba, és változtatni kell, méghozzá elég gyorsan, és radikálisan. Akármennyire is nem tetszik ez a romáknak, és kiabálják a rasszista átkokat.
Ezeket gondold át, és kezd el olvasni pl ezeket, mert ebben a kérdésben nincs igazad! -
#777 A C+katonaság témában mindig az a vicc jut eszembe aminek a csattanója az, hogy ha nyerünk miénk Erdély,ha vesztünk miénk Magyarország... -
Solt #776 Na ennyire ne térjünk el... senki nem mondta ezt! A cigány kérdés mellékágon jött, de nem azért, mert be akarjuk sorozni őket... nyugi! :D
A 9 hónap meg megint légből kapott... -
Solt #775 Ide akartam kilyukadni... a szegénység egy dolog. De ettől még lehet tisztának lenni, és lehet tisztességesen élni. Nagyanyám 70 évesen is maga meszelte ki a tyúkok (!!!) ólját 3-4 havonta! Iszonyat szegény volt, de a földről enni lehetett volna nála...
Ezeknek meg a 90%-a mocsokban fetreng mint az állatok. -
sasamadár #774 Miért pont a katonaság lenne alkalmas a cigányság nevelésére?
Amit az oktatási rendszerben eltöltött 12 év nem tud megadni, azt most majd egy 9 hónapos kiképzés fogja pótolni.
Egyáltalán, ti adnátok az általatok emlegetett elvadult, nevelhetetlen cigányok kezébe géppisztolyt meg kézigránátot, vagy talán jobb ötlet lenne őket ezektől minél távolabb tartani. -
Wlanseraf #773 Attól még nem kell szarban mocsokban fetrengeni.. takaritani meg rendet rakni!! na ahoz nem kell penz!
Nekem nem kell bemutatni pedig nem onnan jottem, de jartam sokat arra..
A legkomolyabb Ozd/kohosalak tarolo hegyoldalban falu(szeruseg) ablak nincs, ajto nincs... rongyok logtak mindenhol..
Palyabejarason voltunk, neztuk mi a fasz ez.. bementunk az autóval és jottek ki mint a zombik, annyira komoly volt hogy mielott bementunk rohogtunk(akkor meg nem latszott ember)
Bent mar nem annyira... Mad Max 4 siman meglett volna..
Nem azzal van bajom hogy ciganyok, ha magyar vagy akarmelyik fajta igy el azt nem ertem...
Na jo, de mi koze ennek a katonasaghoz?:) -
Solt #772 És erről ki tehet? Ők vagy mi? -
#771 "Mégis mi az elképzelésed a cigányok általános életkörülményeiről"
Igaz nem lettem megszólítva, de az, hogy sok magyar ember azokban a putrikban/istállókban élni sem tudna nemhogy jobb jövőre gondolni és gondolkodni amikor az aznapi kaja sem biztos, hogy megvan. -
Solt #770 Mégis mi az elképzelésed a cigányok általános életkörülményeiről, és viselt dolgairól? -
#769 Egyetemi évfolyamtársaim közül többen onnan jöttek. Bp. egy ideig zordabbnak találták. Azt mondták, hogy nem a cigó a baj. Pesten túl sok agresszív faszfejjel futottak össze videékhez képest. Én már megszoktam. Nekik is beletellet egy időbe. -
#768 Igen. -
Wlanseraf #767 Jártál már Szabolcs/Borsod megyében? -
#766 Igen, egy eset amire rámozdul a bulvármédia. És te ebből általánosítasz. Na, ez a mesevilág öcsém... -
#765 és olyat láttál-e, akinek a katonaság kettétörte az életét, karrierjét, párkapcsolatát? -
sasamadár #764 Nem időpazarlás a sorkatonaság hanem pénzpazarlás. Ma már nem elég ha a baka kezébe adunk egy géppisztolyt és megtanítjuk lőtáblára puffogtatni őket. A modern haditechnika mellé megfelelően képzett katonák kellenek, akiket nem lehet 9 hónap alatt kiképezni. Ez csak pótcselekvésnek jó.
Az meg más kérdés, hogy a fiatalok hány százaléka alkalmas szellemileg és fizikailag a katonáskodásra. -
#763 Privátban várom a választ, mert nem akarom a topicot tovább elterelni:
Mi a megoldás? Mert hogy nem a sorkatonásdi az tuti.
Topicnyitó kérdésére válaszolva pedig:
"Utat mutatna, vagy csak időpazarlás? "
Normális honvédelmi szolgálat 2-3 év képzéssel gyakorlatokkal és oktatással. Aki alkalmas honvédelemre az alkalmas munkára is a magyar gazdaság pedig szvsz ennyi időre nem tud nélkülözni ennyi aktív korú embert. Aki meg rokkantosított az úgysem megy sorozásra sem.
9 hónap meg nem elég semmire. Az csak kabaré. Úgyhogy szvsz időpazarlás. -
#762 a cigány szimpatizánsok nem unják már, hogy mindenre rámondják, hogy jóó de ez csak egy van több is.. csak amikor már folyamatosan ilyen dolgokba és késelő, gyűlölködő rajccigányokba botlik az ember, akkor hajlamos általánosítani bizony, mivel az erős többség ilyen.. -
#761 neked egy tv2-es híradás az országos átlag? -
#760 Nem tudom hol laksz ... lehet, hogy valamelyik mesében.
Mert ez a való világ: http://www.youtube.com/watch?v=4i6ugDhXgLY -
#759 Akkor te valamiféle Kiválasztott környéken lakhatsz...:))) -
#758 A lakótelep mellett cigánysor van, ahol lakom. Bár ma már nem szokás annak hívni. Konszolidálódtak az elmúlt 15 évben. A rendszerváltás idején megroggyantak. A házak picit még mindig lelakottak, de látszik azért a törődés rajtul. Semmiféle balhé nem volt emberemlékezet óta. -
#757 de én havi 40-et akarok adni darabjáért XXD -
#756 de bérelheted is, havi 20k körül -
#755 ok, köszi, te nagyon rendes ember vagy
most poztivan csalódtam benned -
Solt #754 A hülyeség! -
#753 Dél alföld igen laza az északhoz képest, ezt gondolom nem vitatod?
Amúgy visszatérve a sorkatonaságra: én láttam ott igen durván betört bandázó cigányt. Ember lett belőle. -
#752 Dél alföldi város. Volt cigány szomszédom nem egy nem 2 akárhol laktam. És többször volt bunkó velem a magyar szomszéd mint a cigány.
És igen megverve is voltam cigányok által, de nem többször mitn magyarok által.
Jelenleg londonban élek kicsit színesebb városban... Ha azt hitted, hogy a cigány a legrosszabb nem láttál mást..
Na akkor most melyikünk mintája mérvadó? -
#751 érdemes csak a productivity rate/capita részt nézni az US-hez képest...