Mass Effect 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mind kifejtettem nem is vártam tökéletes happy end-et, az tényleg lehetetlen.
Miután a galaxis nagy része a végjátékra már csak egy romhalmaz épp ezért erre esély sincsen.
Csak a játékvégi üzenettel nem értek egyet.
Amúgy meg nem vártam, hogy bárki is egyetértsen velem.
A játék nekem is tetszett, csak így végén ezt éreztem.
Utoljára szerkesztette: krisztajo, 2016.02.14. 18:09:31
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.02.14. 17:58:04
Mert egyáltalán nem vagyok elégedett, sőt komoly hiányérzet maradt bennem.
A választási lehetőségek érdekesek és elgondolkodtatóak, csak épp nem azt kaptam amire számítottam.
Kicsit elegem van abból, hogy lassan már nem készítenek olyan rpg vagy akciójátékot aminek a végén a főhős nem hal meg, mert most ez a trend (gondolom mindenki jó pár példát tud erre).
És nagyon zavart, hogy a lehetőségek közül szerintem egyik sem volt jó, én még a Szintézist sem tartom annak, nem hogy happy end-nek, ilyen döntést szerintem egymaga senki sem hozhat meg.
Pedig majdnem mindenki, akár bevallja akár nem vágyik a happy endre.
És nem rózsaszínű felhős minden csodálatos változatra gondolok.
Persze a ME nem tündérmese, sosem volt az, de most a végén tejesen elvették a döntésszabadságot a játékostól.
Gondoljatok csak bele, már a második részben is kinyírhattuk az egész csapatot ha nem megfelelően játszottunk, de ezzel szemben ott megadták a lehetőséget a tényleg jó befejezésre.
Ehhez képest itt a végén kicsit úgy éreztem, hogy tétlen szemlélő vagyok, hiszen bármit csinálok ugyanazokat a lehetőségeket kapom.
Persze választhattam, de csak látszólag, hiszen alapjában véve bárhogy jutottam el a végéig ott már nem voltam hatással semmire, pont ezért éreztem azt hogy egész addig hiába küzdöttem.
Szerintem kellett volna egy olyan befejezés is aminek nem az az üzenete, hogy bármilyen jó (vagy gonosz) vagy, bármilyen keményen is harcolsz, bármit teszel is, nagy dolgokat csak akkor vihetsz végig ha meghalsz érte.
Hiszen anélkül is elég sok áldozatot hoztunk meg érte.
De ez csak az én magánvéleményem.
A hajón lévő csapattársak száma kötött.
Utoljára szerkesztette: bendáj17, 2016.02.10. 11:37:49
Most már tudom, hogy hiba volt.
De ha kaptam Fellegvárba visszahívós küldit mindig mentem rögtön.
Szóval szerintem a KL-el én csak később találkoztam.
Nem hittem hogy ennek lenne jelentősége, hát így jártam.
Egyébként ha életben maradt volna Miranda akkor visszatért volna a hajóra mint választható csapattárs vagy csak a bulin jelent volna meg?
Ha jol emlekszem a masodik Miranda-csevejnel (a hologrammos) mar tudni kell rola es emliteni kell. De a mellekelt linken ott van pontosan.
Ugyanis elolvastam Kai Leng dossziéját, de olyan opcióm nem volt, hogy figyelmeztessem.
Biztos előbb beszéltem vele, mint kellett volna.
Talán majd legközelebb. Köszönöm a segítséget.
Utoljára szerkesztette: krisztajo, 2016.02.09. 14:56:51
Ha jol tudom mind3x beszelni kell vele, es az egyiknel Kai Leng dossziejat meg elotte el kell olvasni, es ezutan lehetove valik hogy figyelmeztessuk rola.
A lenti linken reszletesen le van irva.
A halál csupán a kezdet...
Edit: Szomorú rész volt az is. De jól megcsinálva és ez a fő 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.02.09. 09:37:22
Támogattam a húga keresésében és a meggyőzés is működött.
Nem azért hal meg, mert az Apja lelövi, Ö leengedi a fegyvert és Miranda ledobja.
De utána összeesik és kiderül, hogy már haldoklik és pár mondat után meg is hal bármilyen opciót választok.
Szóval nem értem.<#nemtudom>#nemtudom>
Ha a második epizódban nem tudtuk le Miranda lojalitási küldetését, akkor a Horizonon zajló utolsó küldetésben Miranda apja végez a lánnyal. De fejlesztenünk kell a diplomatikus képességeinket is, hiszen ha nem tudjuk meggyőzni az apukát, hogy tegye le a fegyvert, akkor a harc során végzetes sebet ejt lányán. És ha jól tudom támogatni kell a testvér szálat.
A halál csupán a kezdet...
Most már csak egy kérdésem van.
Mirandát miért nem tudom megmenteni?
Láttam róla videókat, hogy életben marad, full paragon vagyok, de mégis meghal bármit is választok.
Mit csinálok rosszul, vagy csak akkor lehetett volna megmenteni ha vele romantikázok különben mindenképp meghal?
Gondoltam keressek róla videót, de annyira nem volt népszerű az ötlet, hogy egyet sem találtam.
Aki tudja egy-két sorban mesélje el, köszi.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Amúgy multit zúzza még valaki? Haverral gondoltuk hogy elővesszük, és jó lenne még 1-2 társ.
uplay: N0m4d_HUN Ryzen 9 3900x / 32 Gb ram / Gygabyte 2070 Super 8 Gb
Asus TUF H570, i5 11400, 16 Gb ram, RX570, 1Tb HDD, 250Gb SSD, CTG 550W
Ez a képregény ami az második részhez is volt, ebben lehet meghozni a megfelelő döntéseket.
Tehát elvileg minden jó, csak hát biztosan addig nem tudom amíg oda nem érek a történetben.
Mentett állásokhoz van gyűjtőoldal, tölts le egy szimpatikusat: http://www.masseffectsaves.com/
Esetleg, ha valaki tud biztatót mondani az Origin jelenleg 8 euróért árult digitalis verziójáról, akkor újra bevállalnám, de a DVD verziót ami megvan, szakadjak meg, ha újra felteszem a gépemre!
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2016.01.29. 07:34:48
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Vagy old meg az importot, vagy savegame editorral szerkezd at a mentesedet hogy megfeleljen a lentieknek.
Csak azt nem tudom, nekem ettől függetlenül sikerülni fog-e.
Nekem, mint írtam nem sikerült importálni a ME2-es mentést, így a Genesis 2-vel kezdtem a játékot.
Viszont így nem tudom, hogy ezeket a döntéseket hogy veszi figyelembe a játék.
Hát majd meglátom.
A leghivatalosabb leiras a hogyanrol itt talalhato a vegen:
Priority:Rannoch
Osszefoglalva:
Eloszoris engedni kell Legionnak feltolteni a kodot (talan a masik opcioval is lehetseges, de ez a tuti). Ezutan kell meggyozni a makacs Quarianokat, hogy ne tamadjanak.
A meggyozeshez kell:
-Nagyon magas reputacio, illetve paragon/renegade pont (legalabb 4 egysegnyirol irnak) (ha minden egyeb kuldetes megcsinaltal, akkor ez nem hiszem h gond lesz)
-Tali es Legion jelenlete (nem pedig a helyettesuk ha barmelyikuk is elhalalozott volna)
-'Rannoch: Geth Fighter Squadron' kuldetes teljesitese.
Ezen kivul 5 pontnyi kell a kovetkezoekbol:
- 2 pont: Legion ME2-es huseg-kuldeteseben a szakadar Gethek elpusztitasa atprogramozas helyett
- 2 pont: Tali ME2-es huseg-kuldeteseben meg kell vedeni Tali becsuletet. (ugye ha prezentaljuk a bizonyitekot az apjarol, akkor Talit is szamuzik, es nem lesz admiralis).
- 1 pont: Tali es Legion ME2-es husegkuldetese utani osszeveszesukkor ki kell bekiteni oket. Utolag visszaszerezni a huseguket nem szamit.
- 1 pont: 'Rannoch: Admiral Koris' kuldetes teljesitese.
- 1 pont: Admiral Koris megmentese a fenti kuldetesben, az emberek felaldozasa aran.
Illetve valaki azt irja, hogy a Geth Fighter kuldetes is csak 1 pontnak szamit es nem kotelezo, viszont cserebe az Admiral Koris kuldetes teljesitese magaban nem er pontot csak az Admiralis megmentese maga.
En a fentieknek megfeleloen csinaltam, full paragonkent, azt leszamitva, hogy en a szakadarokat atprogramoztam, nem elpusztitottam. Igy sikerult a beke.
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
Ha lehet kérnék egy kis összefoglalót.
Ha az angol gondot okoz, akkor szolj es osszefoglalom neked.
Ami eddig nekem nem jött össze, az a geth-quarián konfliktus békés rendezése, ha van ilyen. Eddig 3 alkalommal játszottam végig a sztorit, hol a gethekre a quariánokra mondtam ki az ítéletet. Egy alkalommal úgy hagyam kipusztulni a quariánokat, hogy az ME2-ben Tali volt a csajom, szóval ez szemét dolog volt az igazat megvallva...
Természetesen gondolkodva szeretek játszani, de mindig jó szoktam lenni.
Meglátom mire jutok majd.
Szoval logikusan, naiv jofiukent gondolkozva nem biztos hogy sikerul. Viszont mechanikusan mindig a jobbfelsot valasztva azt hiszem nincs gond😊
Ha mernok modjara keresed a jo dontest akkor nezd meg a linkelt pontrendszert elore, ha jatszani es gondolkozni szeretnel akkor pedig vidd erzesre es viseld a kovetkezmenyeket ha netan tevednel😊
Ez az oldal elég jó küldetések le vannak írva, mikortól elérhető mi a feltétele, plusz a jutalmak: Mass Effect 3 wiki
Vagy ez az oldalon is sok mindent megtalálhatsz: IGN
Utoljára szerkesztette: bendáj17, 2016.01.20. 10:59:32
Viszont miután felhívtátok a figyelmemet a WA-kra kicsit utána néztem a neten.
Pontosabban néztem volna, mert egy katyvasz az egész.
Persze tudom, hogy ez abból adódik, hogy sok oldalon még a régi adatok vannak és nem a dlc-k és az új befejezés utániak.
Csak ez sokszor egyáltalán nem egyértelmű.
Azt is olvastam, hogy semmiképp sem lehet megmenteni minden társunkat.
Illetve vannak olyanok, akiket csak akkor, ha a második részben megcsináltuk a lojalitás küldijüket.
Ezzel nekem csak az a bajom, hogy mindkét előbbi részt végigjátszottam többször is, de jelenleg már nincsenek fent a gépemen.
ME 2-es mentéseim vannak, de valamiért nem fogadta el a játék, így karaktert nem tudtam importálni.
Persze így a Genesis 2-vel kezdtem, ami nagyon részletes, de azért mindenre nem tér ki.
Akkor ezeket a társakat már mindenképp buktam, nem tudom így hogy veszi ezeket az előzményeket a játék?
Egyáltalán ha így kezdtem játékot, akkor mi mindent bukok el még tutira (erről nem találtam infót sehol)?
Illetve azt is olvastam, hogy Shepard csak úgy marad életben, ha kiírtjuk a Reaper-eket, viszont úgy meg Joker és EDI hal meg.
Esetleg tudtok olyan oldalt, amin az összes megjelent tartalomhoz képest vannak fent a WA infók?