22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
Hoz_Hun #4961 Az mikor van a játékban, hogy a relé köveket lő ki? Én erre most így hirtelen nem emlékszem. Megmondod, megnézem, aztán majd felállítok újabb jó kis elméleteket. :) -
Pares #4960 Ez így van. Viszont magából a játékból tudjuk, hogy képes köveket és egyéb tárgyakat is kilőni, amik természetesen semmi adatot nem adnak meg magukról és céljukról. Eleve, egy önvédelmi mechanizmusként is szolgálhat mindez, hiszen nem egy Relé közel van az aszteroida mezőkhöz, nem engedhették meg a Reaperek, hogy bármennyire is ellenállóak és ön-javítóak, bombázva legyenek különféle űrszeméttel és kőzettel. Szerintem úgy működik, hogy vagy simán kilövi az adott követ a semmibe, vagy egy csatlakozik egy random Reléhez, amihez tud, és kilövi, ahogy tudja, persze 0 pontossággal. -
Hoz_Hun #4959 Rendben vegyük alapul a Reaper reléket. Magam is csak a wikire tudok támaszkodni, ott összefoglalva vanna a megjelent információk. Idevágó részletként ott ez áll (aláhúzom amit lényegesnek látok):
"Mass relays function by creating a virtually mass-free "corridor" of space-time between each other. This can propel a starship across enormous distances that would take centuries to traverse, even at FTL speeds. Before a vessel can travel, the relay must be given the amount of mass to transit by the ship's pilot before it is moved into the approach corridor. When a relay is activated, it aligns itself with the corresponding relay before propelling the ship across space.
There are two kinds of mass relay, primary and secondary. Primary relays can propel a ship thousands of light years but only link to one other relay, its "partner". Secondary relays can link to any other relay over shorter distances, only a few hundred light years."
Én ezt tudom alapul venni. Ezzel ellenkezőre nem emlékszem a játékokból, könyvekből, képregényekből, illetve a gamer guide-jaimból. Sajnos sokkal több információ sincs róluk, mint ami a Wikin olvasható. -
Atilorn #4958 Jól van bocsi. Biztos jó móka,csak a pofámat marom azért, mert már karácsonykor játszhattunk volna vele, de így még vagy másfél hónapot kell várni. A Skyrim előtt is valami hasonlót éreztem. :D -
Pares #4957 Nem hinném, hogy tökéletes mása a Reléknek, hiszen eleve csak egy irányba működik, és a történet szerint is a Proteánok épp hogy kezdték megérteni a Reaper technológiát, mikor kiírtották őket. Szerintem ha Relékről beszélünk, akkor a Reaper Reléket vegyük mintapéldául, nem pedig egy kitudja mennyire megértett technológiai tudással megszerkesztett másolatot. -
Pares #4956 Ezerszer le volt írva hogy nem vesz el a Mass Effect 3 élményből semmit a multi, csak hozzátesz. Ezt értsd úgy, hogy tökéletesen meg lehet csinálni a ME3-at a multi nélkül is, a multi viszont leviszi a harcot a "közkatona" szintjére. Olyan, mintha az egyjátékos módban a háború fővezérét játszanád, a multiban meg egy random csata random katonáját. -
Atilorn #4955 Mert a Biowareseknek elgurult a gyógyszere, és úgy gondolták, hogy be*asznak egy k*rva multit egy trilógia zárófejezetébe, ami ráadásul még üvöltve is tiltakozik ellene. Nagyon remélem, hogy nem akarják letolni a torkomon és nem követeli meg, hogy jól végződjön a sztori. -
csesszétek meg, akárhányszor benézek a topikba, üvöltenem kell, hogy "miért nincs még a kezemben az ME3 dobozaaaaa!!!" :DDDD
szóval fogjátok vissza magatokat :D -
Hoz_Hun #4953 Még elő lehet rendelni (szerintem). Anno emlékszem az ME1 CE is be volt harangozva, hogy csak előrendelésben, stb, stb, stb. Aztán hónapokkal utánna is még lehetett CE-t kapni.
Amúgy a regényt február 3-ra igérik (hacsak nem csúszik megint), bolta január 31. Az Art of the ME Universe február 22. Az ME3 Game Guide meg március 7. -
LOL - a art of ME úgy volt belengetve, hogy 1000 darabos limitált szériaXD látom ezt átgondolták, ha még lehet rendelni... -
Hoz_Hun #4951 Ezeket várom még nagyon (a játékon kívül persze): 
Mass Effect - Deception
Art of the Mass Effect Universe
Mass Effect 3 Collector's Official Game Guide
Elő is rendeltem őket. -
Hoz_Hun #4950 Az mindegy. Működésileg az eredti relét másolták le. -
Pares #4949 A Conduit szerintem nem a legjobb példa, mivel az egy miniatürizált, ráadásul csak egy irányú Proteánok által készített Relé másolat. -
Hoz_Hun #4948 A cél az mindenképpen egy másik relé. A semmibe gondolom nem lehet ugrani. Az ME1-ben is amilyen szögben én néha beérkeztem a Conduithoz, akár a holdon is kiköthettem volna. :) -
A beérkezési pálya adja meg a cél helyét. -
Hoz_Hun #4946 Igazad lehet.
Az levettem, hogy mikor kinyitják az átjárót az nyitvamarad egy ideig. Így mentek át az ME egyben a Mako-val a Citadellára, miután Saren kinyitotta. De lehet, hogy a főbb relék állandóan nyitva vannak, és csak az ugráshoz állítja be a pilóta a megfelelő tömeget (és esetleg választja ki célrelét). -
Ha szeretne egydarabban megérkezni, akkor jó pályán, kell érkezni, és át kell küldeni a relének a hajó tömegét..., a beérkezési pálya a lényeg, mert pl Joker ezért jó pilóta elég pontosan érkezik a célba:) -
Hoz_Hun #4944 Hmmm, hát lehet. Igazándiból sosem figyeltem erre oda. Kicsit fura nekem, hogy ha állandóan nyitva van a folyosó, de lehet. A Mass Effect Wikin azt írják a pilótának aktiválni kell ugrás előtt. -
sanyiiiii #4943 Igen az arrivalból egyértelmű hogy magátol ki akarja lőni az aszteroidát a relé, mivel tudjuk hogy a reaperek még nem találták fel a távirányítót! -
Pares #4942 Ez szép és jó, de nem egyszer meg van említve a játékban, és az Arrivalban is látszik, hogy a Relé márpedig képes bármit kilőni. Valószínűleg ha nem kap egyéb utasítást, akkor csak úgy cél nélkül kilövi. -
LoL! Hogy mennyi részlet, van ami csak akkor ugrik be, ha valaki mondja... Am de játszottam, most tartok kb. 13-14. végig játszásnál XDD -
Te se játszottál a Mass Effect 2-vel? A prothiánok alkalmatlannak bizonyultak új reaperek készítésére, mert 4es spirál a DNS-ük, ezért inkább átalakították őket a begyűjtőkké. -
Nem hagyott nyugodni a dolog ezért megnéztem. Szerintetek is van hasonlóság a Collectorok (ÉS Collector General) és a Harbinger között? Lehetséges, hogy a Harbinger a Protheanokból keletkezett? -
Egyébként olyan, mintha az eső játék előzetese lenne a 3. részé
-
Hoz_Hun #4937 Ezt mintha már korábban is írta volna valaki és akkor sem értettem. A Mass Relay nem lő ki csak úgy akármit. Aktiválni kell. A folyosó is csak akkor nyílik meg, ha az aktiváció visszajelzést kap a cél relétől. Az elsődleges reléknél egy adott relé a párja, de a pl a másodlagos reléknél ki kell választani a célrelét (már ha van több, ez egyik ok a kettő közül, amin páran vitatkoznak a Charon Relay-el kapcsolatban, elsődleges vagy másodlagos). -
Nincs benne, de gondolom, a mentés, akkor úgy veszi, hogy nem találtad meg. -
Hoz_Hun #4935 Ez a mentés dolog érdekes. Most nem emlékszem, de a PS3-hoz adott interaktív képregényes cuccban is benne van ez? -
Prof William #4934 Egy két érdekes gondolta...
A fagyott relék... Mi van ha a Charon relé nem 50 000 év alatt szedte fel a a jeget hanem mondjuk 50 millió? Ugyanis ha igaz a kapcsológombbal szórakozó reaperek sztorija akkor miért érte volna meg nekik bekapcsolni egy olyan relét ami olyan rendszerben van, amiben nincs értelmes élet? Lehet hogy a Proteanok FTL-el érkeztek oda és ők sem tudtak a reléről egészen az utolsó évtizedekig amikor már nem volt idő kiásni mert jöttek a Reaperek.
Illusive Man: A Reaper megegyezés sztem kérdéses mert okosnak tűnt, azt meg mindenki leszűrheti hogy mit ér egy olyan fajnak a szava, amely eddig 1 fajt sem hagyott "életben" és mellesleg mindent megtehet. Olyan lenne mintha én megígérnem egy hangyabolynak hogy nem pusztítom el őket. Talán betartom, talán ne de a hangyák nem tudnak rávenni hogy megváltoztassam a véleményem. Persze indoktrinálhatták de sztem az nem lenne túl jó ötlet játéktechnikailag.
Valószínűbbnek tartom hogy neki is a Reaper elhárító spré kell(már ha van ilyen). Ha megszerzi akkor a Cerberus egycsapásra az emberiség megmentője és vezetője lesz. Az IM-ből meg minimum örökös elnök. Ráadásul a többi faj térden állva fog könyörögni a fegyverért ami biztosítja a galaxis feletti emberi dominanciát. Akár hagyhatja is kihalni a többi fajt, vagy éppen megvárhatja amíg úgy tönkreverik őket hogy évtizedek/századok keljenek a felemelkedéshez ami alatt az emberiség olyan előnyre tesz szert amit soha többé ne lehet behozni. -
"Finding and unlocking the ruin is flagged as an event when imported into a Mass Effect 2 character, though it is currently not known whether there is any effect in the game. It is possible the import was meant to carry over to Mass Effect 3 through Mass Effect 2. " A mentésben is része van ennek, hogy megtaláltad ezt a helyet vagy nem.... -
n 2185, human scientists discovered that Prothean comm towers produced small but significant amounts of ionizing radiation, enough to damage the DNA of Earth creatures such as fruit flies and bees. From this, it has been theorized that the Protheans were resistant to low amounts of radiation and avoided deploying comm towers on planets where they would have an ecological impact.
Hmmlehet tényleg kísérleteztek, serkenteni az evolúciót. Főleg megtaláltam a látomást az első játékból:
Examining the strange Prothean artifact reveals a small, irregular slot on the underside of the surface. Remembering the strange trinket you received from the asari Consort on the Citadel, you pull it out and place it in the slot. The ball explodes in a brilliant flash of white light, momentarily blinding you and disorienting you.
Slowly your senses return as you wake from a deep sleep. You are alone in the forest, though you are not far from the caves you share with the others in your tribe. There is a pain and a small lump in the back of your skull, as if a chip of flint has been forced under the surface of the skin.
Leaning on your bone-tipped spear for support, you rise to your feet. A sound draws your attention upwards, where a strange creature hovers high above you. It is unlike the birds you hunt by the lake's edge – it has no head and no wings yet somehow it flies. It is a beast of shining silver; hanging motionless in the sky like a cloud. You sense it is watching you, studying you.
Raising a hairy fist, you shake your spear at it in anger and the creature rises up quickly until it disappears from view. With a satisfied grunt you make your way back to your caves and the rest of the tribe.
You fall into the familiar patterns of life – the hunt for food, the struggle to claim and keep a mate, the battles against the other tribes that would claim your territory. Days roll into nights and back into days. Each time you rise from sleep there is the sensation that you are not alone; that some "other" is with you sharing all you see, hear and feel. At these times your hand goes to the strange lump at the back of your skull and you remember the silver creature from the sky.
The air grows colder, winter falls. You must range farther for food, clutching the furs tight against you to ward off the chill. It is on one of these long hunts that the strange bird returns. You hear it before you see it, its call a deafening roar as it descends from above, swooping down on you. A single great eye opens on the underbelly, a glowing red orb. You try to run, but a finger of red light extends from the eye and engulfs you, and all goes black again.
You wake an instant later to find yourself on Eletania lying on your back, the Prothean artifact looming above you undamaged and your companions standing over you. They help you to your feet, puzzled. "There was a flash of light and you just sort of toppled over," one explains. "Are you okay, Shepard?" the other asks. You don't answer right away, wondering at the implications of what you have seen: the memories of a Cro-Magnon hunter, captured by an implanted Prothean data recorder. How long did they study the primitive humans, observing them and analyzing the results at their base on Mars? And what, if anything, did they learn from us?
"I'm fine," you finally reply, realizing that this is a mystery you will probably never solve. "Forget about it." -
yooyoo #4931 Ha jól emlékszem Vigil említette, hogy a Reaper invázió nagyon sokáig tartott, valamint volt róla szó, hogy a Reaperek izolálják a reléket egymástól. Elképzelhető szerintem, hogy a Proteánok lefagyasztották a relét, hogy használhatatlanná tegyék, ha esetleg újra aktiválnák a túloldalról és infót helyeztek el a Marson az éppen fejlődő emberiség számára, aztán szépen kihaltak.
Az sem tűnik inlogikusnak, hogy amikor a Reaperek távoznak akkor a Citadellán keresztük deaktiválják a reléket, hiszen ha valaki megtalálja és szórakozik vele hogy beindítsa, azzal is tanulja a technológiát és azon az úton fejlődnek ahogy ők akarják. -
Pares #4930 Na de miért jöttek volna a Naprendszerbe FTL-el? Szerintem sokkal inkább valószínű, hogy a Relék nem regisztrálják a forgalmat. Eleve, a Relék mindent kilőnek, ami a közelükbe kerül, nem csak űrhajókat, hanem sziklákat, és egyéb élettelen, természetes dolgot. Szerintem onnan tudják a Reaperek, hogy egy rendszerben nem jártak soha, hogy az ottani Relé inaktív. Gondolom csak aktiválni lehet könnyen, deaktiválni meg nem tudják csak a Reaperek, ezért is gondolkodhatnak így. A Proteánok meg megoldották egy kicsit favágó, de biztos módszerrel, egy 1200 kilométer átmérőjű jéggolyóba fagyasztották. -
Pares #4929 Erről beszéltünk múltkor, hogy éppen hogy nem volt nagy az az információ, amit megtudtak a marsi bázisból. Megtudták, hogy van egy Relé a Plútónál, meg megismerték az Element Zero mibenlétét, ennyi. De vannak spekulációk, amint Kopiat is írta, hogy hogyan tudtak olyan gyorsan hozzáférni az ottani adatokhoz. Ráadásul felfedeztek valami új termet is, ahová semmi idegent nem engedtek be, kitudja miket találtak ott, meg az előtt is, (k)miket találtak ott. De ezek mind úgyis kiderülnek majd a ME3 során... -
sanyiiiii #4928 "Gondolom a relék, mivel hálózat regisztrálják az áthaladó-belépő hajókat,"
Pont ezért, ha a protheanok odamentek a relével majd később lefagyasztották, az sanszos hogy feltűnt volna a reapereknek. A logikus lehetőség a fagyasztásos elméletre az lenne, ha a Charon relét a protheanok sosem aktiválták volna, és anélkül jöttek a naprendszerbe. -
Hoz_Hun #4927 Igen ezt olvastam és van benne ráció. Valaki ugyanezen a forumon fölvetette ugyanakkor, hogy ha így van, akkor miért hagytak hátra ilyen nagy adatbázist? Szóval egyfelöl leszigetelik az embereket másrészröl meg kezükbe nyomják a technológiát beleértve a Reaper technológiát is, zéró elemet, mass relay leírást, stb.
Ami jobban zavar azaz, hogy ennyit törik magukat, bolygónyi vizet mozgatnak, relét fagyasztanak, de egy rohad szót nem írnak a tragédiájukról, a reaperekröl. Ilosiak megtették, söt még figyelmeztetö üzeneteket hagytak hátra. A Marsiak, meg nem szólnak egy kanyi szót sem. -
Pares #4926 Itt van régebbről még egy Mass Effect disszertációból egy részlet, ami ide tartozik, és bár nem pont az van benne, amiről én írtam, azt hiszem ez még valószínűbb lehet, mint bármi, amit eddig kitaláltunk:
"So we know that Ilos was one location that remained hidden to the
Reapers. But was it the only one? As I said earlier, we know that the
Protheans had an underground research complex on Mars. Was this one of a
myriad of facilities hidden and whose records on the Citadel were
destroyed? Another interesting thing to consider is the possible fate of
Mars and the Charon Relay. In Mass Effect, it’s hinted that Mars was,
50,000 years ago, a habitable planet possibly containing oceans of
water. However, when humanity discovered the ruins it was a barren
wasteland. Where could this water have gone? The Charon Relay was, at
some point in history, inexplicably encased in hundreds of kilometers of
ice. Mars also doesn’t show any evidence of orbital bombardment like
other worlds which the Reapers have conquered.
We can therefore assume that the Reapers never reached Mars, that the
Protheans on the planet survived the initial invasion, and that they
perhaps at some point many years afterwards used advanced Mass Effect
field technology to move the water on the surface to encase the Relay.
But why? Why would they have gone to that trouble to close off the
Relay? If the base on Mars was indeed hidden then moving all of that
water and making Mars uninhabitable seems like a poor risk to take
simply to keep the Reapers out. But if all of the above is what actually
happened it’s possible that this was not their reason. Their reason
instead might have been to cut Earth off from Galactic society so that
no race would inadvertently stumble upon them and adversely affect their
evolution (as the Salarians did with the Krogan). This may also explain
how they died out in the system. It’s also interesting to note that
Mars is one location that we intend to visit in Mass Effect 3."
Röviden: A Naprendszerben sose jártak Reaperek, mivel a marsi bázis is olyan titkos volt, mint az ilosi, így minden adatot töröltek róla. Erre bizonyíték, hogy a marsi bázis érintetlen, nincs nyoma bombázásnak. Továbbá utalva van arra, hogy 50 ezer évvel ezelőtt a Marson lehetett víz. Ezt az invázió után a túlélő Proteánok a Charon Relay befagyasztására használták, ezért kihalt pusztaság a Mars, amikor az emberek először meglátogatják. De hogy miért fagyasztották le? Most jön az érdekes elképzelés: Ugyebár a Reaperek arra számítanak, hogy minden kifejlett intelligens civilizáció az ő technológiájukat kezdi/fogja használni, így nem érheti őket meglepetés soha, hiszen ismerik a saját technológiájukat. Ezt Sovereign is egyértelműen kijelentette Shepardnak. Ez a "Ciklus" egyik alapvető eleme. Minden civilizáció a Relékre alapozza a technológiáját.
Na most a Proteánok tudhatták ezt, ezért elhatározták, hogy az emberiséget elzárják a külvilág befolyásától, lefagyasztják, elérhetetlenné teszik a Charon Relay-t, így a földi technológia teljesen eredeti, nem a Reaperek által diktált irány felé fejlődik. Ez lehetett a fő céljuk vele, ami tudjuk, nem teljesen sikerült. -
Hoz_Hun #4925 Hát szerintem nem volt annyira titkos. Szimplán pár majomember egy bolygón husángokkal nem hozta lázba őket. Pedig, ha tudták volna... :) -
Hoz_Hun #4924 Szerintem ha észlelik, hogy le van fagyva pont hogy gyanús lesz és idejönnek. Az hogy számukra veszélyes, meg nem gondolhatod komolyan. Már nem emlékszem pontosan, de asszem egy nagyobb hajó képes egy napi FTL repüléssel 12 fényévet megtenni. Az 3 nap. Gyanítom a Repereknek ugyanehez elég lenne pár óra. -
adam0615 #4923 Szerintem se jöttek a Naprendszerbe. Ugyebár Vigil mondja hogy megszereztek minden népesség adatot a Reaperek. (Kivéve amit direkt töröltek.) Akkor gondolom látták hogy nincs itt semmi és senki. -
Pares #4922 Na és miért nem tartották fontosnak? Mert valószínűleg a marsi bázis titkos volt, mint az ilosi, nem voltak róla infók, ráadásul a Charon Relay is deaktiválva volt.