22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• nyirog
    NA!!!! Ha ilyen lesz a játék pc-n akkor egyetlen szavam se lesz a textúrákra, látszik hogy a képen a ruhák normálisan néznek ki. nem tudom ti hogy vagytok vele de annyira zavart h az arc azért hozzávetőleg rendesen ki volt dolgozva a ruha meg gány volt úgy ahogy van (de a normandy is amikor ott repkedett a küldetés végén, ablakok, logók minden úgy egybefolyt mint valami pixel tenger, olyan volt mint egy rossz pontossággal nyomtatott kép egy lapon).
  • nyirog
    Igazad lehet, a nyári sem kizárt :D, talán azért kicsit tuningoltak rajta akkor, de lazán el tudnám hinni hogy a nyárit kaptuk meg
  • barmi
    multiról vélemények ?
  • Optimus Prime
    Én tavaly nyárira tippelnék. Valamelyik rendezvényen mutatták be a demó második küldetését. Csak valaki erősítene már meg valahol "nyugi, ez egy régi build, sok funkció nincs benne és persze bugos. de a végleges játék olyan, mint a képeken."
    És aki azt mond a demónak ilyen a grafikája az indoktrinált. :D
  • RYO21
    Van ebben a játékban olyan hogy gugolás?
  • Optimus Prime
    Ugye? :) Pár, amivel én találkoztam - de ez biztos demó bug - mikor jön a Normandy és ugye a cinematic widescreen váltás, pár mp-ig látni még a HUD-ot. Néha voltka ilyen fekete csíkok, mintha egy fennakadt textúrát húzott volna.
  • nyirog
    már arany lemezen van a teljes, úgy hogy sokat már nem képesek belepiszkálni :D, viszont szerintem a demó az egy régebbi verziója a játéknak sejtésem szerint az a verziója amit decemberben adtak volna ki, anno az lett beharangozva h karácsony előtt a jön a demó mikor kiderült h eltolják a teljes játék megjelenését.
  • Vraaanyek
    Azért remélem a teljes játéknak nem lesz különösebben nagyobb gépétvágya, mint a demonak, mert gépcsere max tavasz vége, nyár eleje fele esedékes...
    Amúgy nagyon jól állnak a játéknak az új fény effektek...gondolok itt pl. a fegyveren és shepard-ön átszűrődő fénysugarakra... :P
  • Mimasz
    Hát gyerekek remélem a bugok amivel találkoztam menet közben csak a demó miatt keletkeztek és a teljes játékig még kijavítják...
    A játék bejött átjöttek az effektek, a hangok, az érzés is, de ezek a kis apró bugok elrontották... (pl.: Csukott ajtón átjövő cerberus katonák, félig bent a falban lövő, valamint hogy csak úgy ott vannak a katonák "elbújva" és előreszaladva megállva mellettük sem akarnak észre venni.... )

Ja és észrevettem azt is, hogy eltűnt 1 reaper menet közben... :D
    ( a közelbe van egy ugye ami szétlövi a meghallgatást amin részt veszel és van egy ami leszáll és szétlövi a hajót, viszont ezután hátrafordulva nem találtam a másikat!! Jól láthattam? )
  • nyirog
    ruhák textúrájából ítélve nagy összehasonlításra nem lesz szükség, az alant leírt 2 gigás limit miatt ugyanaz jött ki pc-re mint a konzolokra (grafikai téren), sőt talán pc ruhák a textúrák felkonvertálása miatt még szarabbúl is nézhetnek ki :\
  • vg
    Nincs még valami xbox-pc verzió összehasonlító videó? Kíváncsi lennék.
  • Belkar
    Erről mindig a Lost jut eszembe :D 5 évadon keresztül kaptuk a kérdéseket de ahogy érkeztek a válaszok egyre rosszabb lett a sorozat (6. évad meg abszolút a sorozat mélypontja)
  • nyirog
    én is remélem, de azért szeretem ha mindenre választ kapok és nincs annyira lezáratlan történet a végén az meg tud ölni :). Anno mátrixban is bántam h csomó dolgot nem magyaráztak meg benne és még az animátrixban sem teljesen, aztán paccs azóta se csinált neki semmiféle folytatást, regény, anime sorozat, vagy webizód formájában :(
  • Sir Quno Jedi
    Na én ettől félek kicsit, mert amíg misztikus homályba merülnek a részletek addig jó az. :D

Látod lukas is kitalálta a midikloriánokat a vérbe = dzsedivagyfiam faszságot. Na az ilyen kinek hiányzik?! Vannak dolgok amiket inkább jobb nemtudni... :DDDDDD

Reménykedjünk, hogy nem lesznek túl profánok azok a "válaszok".
  • nyirog
    talán leírtam miután a második részt végig játszottam anno 2 éve... de utána szavatoltam :D
  • nyirog
    már rég, csak nem mindig járok mass effect fórumra és most osztottam meg... annyira nem nagy csoda
  • Pares
    Benned csak most merültek fel ezek a kérdések? Amúgy azt mondták, hogy szinte mindenre választ kapunk a harmadik részben.
  • nyirog
    Így olvasva a vélekedéseket engem is érdekelhet h vajon csak a tejútra vagy más galaxisokra is eljárnak aratni, meg a honnan jönnek (jó oké mélyűr, de csak kell legyen valami telephelyük,garázsuk, vagy bázisuk ahol telelhetnek ; már ha telelnek egyáltalán), és őket is meg kellett építenie valakiknek, azaz valakinek mert ha egy nagyon fejlett faj rájött h így őrizheti meg magát a végtelenségig akkor beolvasztották magukat ilyen közös tudaton működő reaperbe ami valószínűleg az első és akkor még egyetlen reaper lehetett (feltételezés)
  • Sir Quno Jedi
    Mivel az új reapereket 1xűen felépítik alkatrészekből (lásd. második rész vége), így akár építhetnek odaát direkt oda szánt specifikus reapereket is, nem muszáj innen átvinniük egy készet.
  • JethroHUN
    Ez jó, biztos mint a legó, lehet ez lesz a végzetük, átküldünk rájuk egy rakás keepert, akik serényen neki állnak szétszedni belülről. Nem is rossz ötlet.
  • Sir Quno Jedi
    Naés, szétszedik a kollektorok kis alkatrészekre, átcűgölik és ott összerakják újra. Pár fajt indoktrinálnak gyorsan, aztán jöhet a buláj.
  • JethroHUN
    Hol? a Pegazus galaxiban? Ha létezik arra élet, akkor biztos csillagkapukat használnak, azon nem fér át egy Reaper
  • Pares
    Arra azért én is kíváncsi lennék, hogy a Relay hálózaton kívül eső csillagrendszerekben (amik a galaxis 99%-át teszik ki) milyen élőlények lapulnak. Ők valószínűleg az egészről nem is tudnak. Sőt azt is elképzelhetőnek tartom, hogy akár évmilliók óta utazhatnak a csillagok között. Ráadásul valószínűleg teljesen más technológiákat fejlesztettek ki, mint a Relay technológiára építő ismert fajok.
  • Pares
    Nyilván ezért vitte magával azt a rengeteg Gethet, és ezért nem támadta le már rögtön az elején egyedül a Citadellát. Végül is a Citadellát védő flottát teljesen szétverték, az emberi flotta mentette meg a Citadellát.
  • janihunk
    Saját:
  • Sir Quno Jedi
    Hjakérem. De a képek nem adják vissza a dolgot, játszani kell vele, telejsne más úgy. Nekem pl. első végigtolásra nem is tetszett annyira, de másodikra már igen.
  • barmi
    A multiró amúgy mi a vélemény? Tegnap este rámentem kicsit, szerintem nem volt rossz.
  • barmi
    melóhelyen tilos a játék ! >:O
  • Sir Quno Jedi
    Minek kép, ott a demó és látod élőben is.
  • barmi
    A sok duma helyett valaki feltolhatna már néhány képet is :))
  • MrAndree
    De szép viták mennek itt. Annyit még hozzátennék azért, hogy a reaper invázió nem pár évet csúszott hanem kb. 200at, legalábbis vigil azt mondta az elsőben. Akkor jött ugye a jel és sovereign akkor kezdett kutatni, hogy ugyan hol a rákban vannak a tesók. Ennyi idő alatt meg fejlődhettünk annyit, hogy legyen némi esélyünk.
  • mike01010101
    Tetszik a demo és teljes játék is tetszeni ez biztos, de ha nem tudtam volna erről semmit és úgy rakják elém hogy ME2 legújabb dlc-je, azt is elhittem volna. Bár az is igaz, hogy "győztes csapaton ne változtass", annyira jó lett az ME2, hogy csak finomítani kellett és néhány új feature-rel gazdagítani (gurulás, mászás, stb).
  • Prof William
    A hétvégén a kocsmában nekem is mesélt arról a csapos hogy amerika csillaghajóflottát épít hogy az űrben ússszák meg a 2012-t. :)

Lehet Liarát kellene megkérdezni. a SB-s incidens után róla már el tudom képzelni hogy tudja az igazságot.

Jó lenne amúgy ha az Endingek nem csak annyiban térnének el egymástól hogy ki hal meg hanem pl tényleg lenne olyan, hogy pl csak annyit érünk el hogy a faj/fajok egy része ESETLEG túléli a pusztulást és 50k év múlva talán már sanszos lessz a Raperek ellen. De pl. lene full győzelem is.
  • BalMat
    Az Illiumon a csapos szerint az asarik is tudnának tömegreléket építeni, tehát bizonyos területeken már a protean szinten állnak a tanácsi fajok.
  • Tails
    Sziasztok ! Tegnap végigjátszottam a demót, most leírom a véleményemet.

Először is azért leszögeznék pár dolgot, amit sokan meg nyilvánvalóan a bioware sem tudott, akkor, amikor belerakta a játékba a multiplayer modot. Igazság szerit a mass effect a történetről szól, ezt azért nem árt mindenkinek tudnia, szerintem ezért lett sikeres az 1-2 rész, és a 3ik rész is inkább azokak lesz fontosabb akik játszottak az elöző részekkel. Persze valahol megértem azt is hogy egy 2012 megjelenö fancy multyplatformos játékból nem hiányozhat a multi sem.

Elöször is a grafika:
    A legelső intróból talán nem annyira, meg eddig ha videón néztem a mass effect 3-at nem volt annyira nyilvánvaló, én idáig azt hittem hogy egy az egyben a mass effect 2 motor lesz használva a ME3 ban is, de ahogy elkezdtem játszani a játékkal azért érezhető volt hogy a grafikai megjelenést átdolgozták. Mások a fények, a karakteren más dolgok lettek hansúlyosabbak. Ettől függetlenül én úgy látom hogy a textúra minőség nem lett drasztikusan felhúzva, így sem itt sem pedig a teljes verzióban nem fogok többet várni a játéktól. Ha összehansolítom az első meg a második pályát, a második pálya azért sokkal látványosabban megmutatja azt hogy mit hoz a ME3 grafika téren. Át lettek dolgozva skillek animációi is, az én esetemben ez warp és shocwave volt. Szépen fut a gépemen, ha szebb lenne akadna, és ahogy fentebb is írtam nem ez a játék lényege, de ha a grafikát összegezni akarnám én tökéletesen meg vagyok elégedve vele.

Játékmenet :
    Hát itt azért akadtak gondjaim. A mass effect 2 ben gyakran csináltam azt hogy löttem az ellenfelet ameddig véres nem lettem, aztán gyorsan lebuktam mielött meghaltam volna, de itt elöfordul hogy nem vonul fedezékbe, hanem vetődik egyet, így 1x-2x gyorsan sikerült meghalnom a játékba :D . Tehát az új irányításhoz minenképpen hozzá kell szoknom, meg talán ahhoz is hogy itt már nem mindenesetben igaz, hogy odamegyek az ellenséghez aztán lezúzom, föleg cerberus esetében sültem fel a turrentek ellen :D, amikor megpróbáltam odaszaladni és mindenkit egycsapással helyre rakni. :D Tehát tényleg aláírom azt hogy a csatákat rendesen átdolgozták többet kell taktikázni, talán érdemesebb lenne hasznosabb skillekre nyomni, mert a shockwave cerbi katonák ellen nem volt valami hatásos :D. Skill rendszer fejlesztése át van dolgozva, engem annyira ez azért nem lepett meg.

Történet:
    Azért azt már talán a demóbol is kiderül hogy történet szempontjából biztosan lesz mit a ME3 nak elmesélnije, Wrex nemigazán tartja sokra a Salarianokat és úgy látom hogyha rajta múlna eltakarítaná az összeset az útjából :D . Persze gondolom leszek opciók a teljes játékban, hogy kibékíten vagy összeugrasztom őket, ez alapján majd egyik másik, vagy mind2 kipusztul majd, ilyen szempontból mindenképpen izgalmas lesz. De ott van a mass effect 2 ből áthozott lehetőségek is, a genophage ellenszer ami Mordinnál van stb. Demóügyileg azért sokat nem lehet elvárni a történettől, az igazi az lesz amikor beimportálom a karaktereket a teljes játékba.

Összeségében a demó nekem nagyon tetszett epic, és már nagyon várom a teljes játékot is hogy megjelenjen.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kirrahe jól birja az atomsugárzást :D
  • Vraaanyek
    Isten ments', hogy arról legyen szó, én mit engedek vagy nem, nincs jogom hozzá, nem is arról van szó, kicsit talán túl is dramatizáltam az egészet, mert aláírom, nem nagyon tudok nem elfogult lenni, és nyilván vannak hiányosságok a játékban, ez természetes. Csak szerintem kicsit túl sok hibát találnak emberek, ahelyett, hogy élveznék a játékélményt, még, ha nem is teljesen hiánytalan. Meg érdekes, hogy eddig mindenki rajongva várta, és most meg majdnem, hogy szarnak titulálja az egészet. Én megkaptam,amit vártam tőle, és nem kellett csalódnom, sőt! Egyébként meg elnézést kérek,tényleg nem állt szándékomban fontoskodni, még, ha úgy is sikerült kifejeznek magam! Minden esetre jó játékot kívánok minden rajongónak, és kitartást a teljes játék kivárásához! :P
  • Fpocok
    Azért remélem megengeded másoknak, hogy kritizálják... Vagy nem szabad?
  • Vraaanyek
    Érdekes, hogy a demo megjelenése óta tele lett a fórum elégedetlenkedő, minden leócsárló emberekkel, szerintem mostantól mellőzöm inkább a látogatást, mert csak felb.szarintom az agyam...
  • Optimus Prime
    Félek a végső befejezés ettől sokkal egyszerűbb és kiszámíthatóbb lesz. De remélem egyik, általam korábban többször is felsorolt verzióból nem merítenek. Bár lehet jobb lett volna, ha az első rész után hagyják a játékot.
  • kanduhr
    Vagy olyan lesz a vége, mint a Mátrix 3-nak:)