Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Nekem nem volt ilyen problémám. Persze az angol feliratot mindig bekapcsolom, ha lehet, mert az a biztos, a legnehezebb technoblabla esetén is segít, de általában arra sincs szükség. Szvsz. gyönyörûen és tisztán beszélnek, tanítani lehetne. Anno a legjobb tanító pl. a Star Trek szériák voltak, mert pl. egy Patrick Stewart olyan mívesen és tisztán beszél angolul, hogy önmagában is gyönyörûség hallgatni. Mass Effect-eknek pedig erõsen 10/10-es voice acting-juk van, ez tuti, mert pénzük az volt rá keményen és elsõ osztályú szinkronszínészeket (sõt színészeket) béreltek fel a feladatra. Már az elsõ résznél is parádés volt a szereposztás (nagyon jó videók vannak fent a stábról pl. a gametrailersen), fantasztikusak mikor alkotnak.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ryder62
Néha még a magyar feliratot is épp hogy végigolvasom és már jön a következõ mondat. Pedig nem olvasok lassan. Sõt Mordinnál sok mondat végére se jutok olyan gyorsan beszél. 😄 Pedig megkérdeztem tõle hogy azért néha vesz levegõt? Azt mondta hogy: "Meg ... próbálok ... lassí ... tani... Nem, nem, nem megy."
😄

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Hát valamennyit persze én is értenék belõle, mivel a sorozatokat is nagyrészt angolul nézem, persze magyar felirattal.De bizonyos mondatok,kifejezések azért rám ragadnak.Csak ugye itt ha be is kapcsolnám pl az angol feliratot akkor se lenne idõm megérteni,mire kisilabizálom mit mond addigra már benyög még 2 mondatot.Igazából ilyen nagyon alap angol tudásom van az is csak nagyrészt a gépre,oprendszerre korlátozódik.Használtam egy ideig angol wint is.

Te jó ég... hogy tudtok ennyit beszélni egy, csak nagyon soká megjelenõ játékról😛

A végén még beleolvasok és lelövitek a poénokat, mikor én még csak az 1el játszok😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Snexi
én megértem angolul az alapszituációt,viszont engem pont a kis infók is érdekelnek(bolygó leírások,régi civilizációk kipusztulása stb) amiben azért elég sok ismeretlen szó van számomra

Renjike
az angol engem egyáltalá nem zavar még gyorrsabban is fordítok és olvasok mint ahogy magyarul elolvasom 😄

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

Ryder62
Én játékokból tanultam meg azt a kevés angol szót, kifejezést stb. Mivel xfire-n sok külföldi haver van ezért neha-néha rám írnak. Legalább kényszerítve vagyok hogy kommunikáljak velük angolul.
Amúgy igen, csak pár éve divat a gyárilag fordítás de úgy tûnik ennyi is volt, mert most megint angolul fognak megjelenni mint régen.

Renjike
most 9. éve tanulok angolt és netrõl meg játékból tanultam meg . és készülök letenni a középfokút vagy a felsõt (utóbbihoz még kicsit fejlõdni kell 😄 )

SZEG007
ne vicceljünk már, ha középszintü angolal nem értené meg az ember akkor az a középszintü nyelvvizsga loszart se ér. Amugy én is csak két évig "tanultam" angolt, aztán ha mindent nem is értek meg, de a nagyrészét megértem, amit meg nem azt szövegkörnyezet alapján kikövetkeztetem, vagy elökapok egy webforditot arra a pár szora ami ritkaán fordul elö, vagy nem ugrik be. Amugy se egy Sience magazint, vagy egy ipari zagyszivattyu leirását tartalmazza a Mass Effect....
Hozáteszem, hogy aki sokat netezik, és régota, valamint játékok terén is régimotoros annak már kellett magára szednie angolt, én ugyanis kizárolag netröl szedtem össze az angol tudásom, föleg mikor egy MMO-ba arra vagy kényszeritve, hogy külföldiekkel kommunikálj az sokat segit. Az hpogy leforditják a játékokat csak pár éve kezdödött el, és eléggé luxusnak tekinthetö örüljünk hogy egyáltalán eddig volt hivatalos honositás.Ott van pl. Románia, Bulgária, Szerbia, Dánia akik bizony ilyen luxusban nem részesültek mint mi magyarok.

Ryder62
Én is németet tanultam szóval... 😊 Amúgy meg szókincs is sokat számít. Mert sokszor van hogy magát a mondatot megérteném, meg a szerkezete is olyan hogy megértem csak hát a szókincsem szegényes így nemtom hogy mit jelent egy-egy szó. És így ugrott a mondat is. Le is töltöttem egy könyvet a "3000 leggyakoribb angol szó". Ha azt bevágom legalább sejtelmem lesz arról hogy miröl is kommunikálnak. 😄 Sokan meg azt mondják hogy egy közepes angollal is lazán megérthetõ a játék. <#rolleyes>

Renjike
magyar országon nemlehet leszedni a DLC ket? 😮 mi a retek? akkor hiába várom? micsinál az EA pofánbaszom õket -.-""""""""""""""""""""""" fuuu mos tideges lettem

motyodlee
hát a szöveg 70 %-ra biztos hogy nem. Avval lehetne még felhúzni -talán- ha angol fizika könyveket meg sci-fi magazinokat nyálazna az ember 😄

Mindenkinek igaza van, mindenkinek nagy fasza van Senkinek sincs saját neve, jó modort meg egye-fene

Hát igen akinek van valami alap angol tudása az sokat segít de én mindig is németet tanultam, még csak lehetõség se volt hogy angolt tanuljak helyette.Most meg már kinek van kedve meg türelme nekiállni.Idõm lenne rá de semmi kedvem nincs, ahhoz meg hogy megértsem a középfokú nyelvtudás még csak nem is elég.

Ryder62
EA = levagyunk szarva. Esélytelen hogy legyen felirat. Egy olyan kiadóról beszélünk aki gondolt egyet és több rajongót pofán ütött azzal hogy az utcsó 2 dlc-t nem magyarosították. Sõt ugye ezekben a régiókban lesem lehet tölteni csak trükkel. Amúgy sztem a ME3 lesz az a játék amiért megtanulok legalább középszinten angolul.

nyirog
elmennek a bús picsába az idejükkel, most halasztottak negyed évet kb, legyen már rá idejük légyszíves... -.-"""

Úgy tudom egyébként hogy lessz felirat de csak akkor ha lesz kapacitás az elkészítésére.Állítólag az ea megrendelte a fordítást csak nem biztos hogy lesz rá idõ vagy ember hogy megcsinálják.De ha már eddig mind a 2 rész megjelent magyarul, úgy lenne értelme ha a 3 is az lenne.Ha meg nem várhatunk minimum fél évet a fordításra, vagy többet.

Portugál feliratot kér az emberke.

Lehet, hogy ha azok, akik annyira szeretnék a magyar feliratot, irhatnának a hivatalos fórumra, meg megmutatnák az online petició eredményeit is... Bár valymi kevés esély van rá, hogy készitenek magyar feliratot, sok veszteni való nincs...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Annak meg szerintem se lenne értelme hogy Shepard mindenképp meghal, valószínû hogy attól függ hogy mit tettél eddig.Ki tudja lehet azzal hogy megmentetted a tanácsot csak rosszat tettél,lehet amiatt halsz meg vagy akár ellenünk is fordulnak.Nem lehet biztosan tudni hogy nem-e az reaperek oldalán állnak, már gyanús hogy folyamatosan a szõnyeg alá söpörnek akármilyen bizonyítékot is vittünk, vagy mondtunk mindig csak leráztak.

Nem Saren találta a hajót, a fejedelmet.Egy batarian bukkant rá és egy embert kért meg, valami dokit hogy tanulmányozza...stb.Errõl szól az elsõ könyv a Felismerés.A hajó meg azért maradt itt hogy ne legyen semmi gubanc a beérkezésig.Be avatkozik szövetségeseket gyûjt, pl Sarent és háborúkat robbant ki, fajokat uszít egymásnak hogy gyengüljenek és ne tudjanak semmit se tenni az invázió bekövetkeztekor.
Amúgy meg lesznek még itt meglepetések, azt hiszitek hogy csak Saren az egyetlen bábúja a fejedelemnek, hát tuti nem.Biztos vannak még alvó ügynökök akik csak a lehetõségre, vagy a megfelelõ idõre várnak hogy megtegyék azt amit kell.Akár a tanács tagjai között is lehet ilyen ember ezt nem lehet tudni.

Ryder62
Nem tudom mért akarjátok megölni szegény Shepardot <#idiota> Elég idióta dolog lenne. Végig küzdjük magunkat 3 játékon és a végén elhaláloznánk. Ok, legyen benne mint befejezési lehetõség, úgymint a 2-ben. Nem azt mondom hogy full happy end legyen, inkább olyan kettõ közti. Esetleg a végsõ harcban súlyosan megsérül vagy valami ilyesmi.

A renegát reaper meg a "vírussal megfertõzöm õket" klisé remélem nem lesz benne. Egy olyan csavart várok hogy beleszédülök. <#smile>

XDDDDDDDDDDDDDDDDD (kíváncsi vagyok már a DA3-ra...)

#2250 szerintem se hal meg minden esetben, akkor nem tudnának a késõbbiekben dlc-ket kiadni hozzá 😄 illetve de, csak a legutolsó fõküldetés, azaz a végigjátszás utáni játékot elbasznák ezzel (me1-ben ez nem tetszett)
Én mondjuk nem hiszem hogy Shepi minden esetben meghalna. Inkább lesz olyan kombinációja a döntéseknek, aminek a végeredménye az, hogy meghal (és nem úgy, mint a kettõben, ahol szándékosan arra kell menni hogy a végén mindenki elhalálozzon). De még ha a fordított esetet vesszük, tehát alapesetben az lesz, hogy Shepi meghal, akkor is lehet, hogy lesz valami kiskapu, kibúvó, amivel "megmenthetõ" (mondjuk az 1-2-3-ban hozott döntések kombinációja).

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

SötétBarom
ArchReaper-Slayer-God

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
és a születendõ kék gyerkõc mi lesz?😄
SötétBarom
Csak nehogy a végsõ összecsapás elõtt liara felajánljon egy "dark ritualt" amit ha Shep végrehajt, akkor nem kell meghalnia. <#rolleyes>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

PiszkosFred
Igen, foleg miutan mindenki elvarrta a csaladi es egyeb erzelmi szalait, vagy leszamolt a legnagyobb rivalisaval a masodik reszben.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

SQJ-nek van igaza, Shep-nek halnia kell és a társai nagyrészének is le kell lépni a színpadról így vagy úgy. Erre vállalkoztak az elejétõl fogva, ez egy ilyen történet. Helyet kell adni az új hõsöknek és történeteknek.
A történet pedig tuti nem ér véget, ez csak egy fejezet. Ez egy új univerzum, és a történelemnek se igen van eleje vagy vége.
És márcsak azért sem lehet vége, mert akkor nem mehetne tovább a franchise.

Bármit mondhattak, jórészt úgyis katonák látták, aki meg életben maradt, annak se kell sokat mondnai, azt hisz amit akar, ha meg gázos, akkor parancsba adják, vagy nyílvánosan hülyét csinálnak belõle stb. Egy átlagembernek meg a legegyszerûbb hülyeség a leghihetõbb.
PiszkosFred
Oke, es mit mondtak vajon, Saren honnan szedte azt a bohom nagy hajot, amely mellett a tobbi szovettsegi hadihajo, vagy akar a geth hajo zummogo legynek tunt 😊 Kivancsi vagyok mit talalnak ki az irok, hogy kotik ossze a szalakat a vegere.

Hát éppen az megy, hogy minden szinten tagadva van minden, a közember még azt sem tudja, hogy van olyan hogy Reaper. Az egész a Geth-re és Saren-re lett kenve...
PiszkosFred
Azutan a csata utan, ami a Citadell kornyeken zajlott, es amelyben a Tanacs eletet vesztette, azt hiszem nem sok mindent kell magyarazni az embereknek, hogy miert is erositjuk meg a vedelmunket... Hulye pelda, lasd mi volt a WTC tamadas utan, minden orszagban minden repteren nagyon eros biztonsagi intezkedeseket vezettek be, megelozo es biztonsagi jelleggel. A Citadell csata utan nem hiszem, hogy barki is ketsegbevonna a fegyverkezes jogossagat 😊

Ezt az egész helyzetet - fõleg a gõgös turianok - arra is fel akarhatják használni, hogy az egészbõl jól jöjjenek ki, kapjanak elismerést és hatalmat. És ez az összes fajra igaz lehet. Szóval politikai oldala is tuti van ennek az egésznek. Ebbõl egy mikrocsepp az Inquisition k.regény.
Már nem emlékeszem pontosan milyen kavarás ment azon a bolygón, de nem alapból lettek az ágyúk odarakva, Shep is fel lett tálalva. Ráadásul lehet az csak egy tesztüzem volt. Ha meg nem akarok feltûnést kelteni, nem kezdem felfegyverezni mindenki szeme láttára (idegenek is) kérdéses technológiával a fõbolygómat, mert az civil és idegen szinten is rengetek kérdést indítana el, amit nem lehetne kordában tartani.
IJIazz
Személy szerint nem örülnék, ha egész seregnyi rebellis Reaper lenne. Az viszont jó lenne, ha csak 1 nagyon "öreg" Reaper-rel találkoznánk aki nem is harcolni jönne, maximum tanácsot adna és lehullana a lepel a Reaperek létreköttérõl. Hasonló szereppel, mint amivel Vigil bírt.

PiszkosFred
No oke, de minden civilizacio eloszor a sajat anyabolygojanak a vedelmet erositi meg, vagy fejleszti, vagy tokeletesiti. Hogy milyen technologiaval, az most mindegy. De ha a Fold, es persze az elotte levo telepitett vedelmek a galaxisban ennyit jelentettek csupan, akkor regen rossz. A Horizon bolygon Ashley/Kaiden fele agyu sem emberi technologia, igy feltetelezheto, hogy az Szovettseg civilizacioi a fejleszteseiket megosztjak egymas kozott (persze egy szintig), igy nem lehet tudni, milyen technologia mondott csodott a Fold vedelmeben. Felo, hogy csak nem made in china cuccok voltak, igy tenyleg kulso segitseg kell.

Egy Babylon 5 alapötletû megoldás sem kizárt, vagyis hogy nem kell legyõzni õket.
Ezek ellenére sem szeretném azt látni, hogy pusztán technológiai megoldás lenne, azaz egyszerûen szétlövik, felrobbantják õket..
Mondjuk azon sem lennék meglepõdve fõleg az Evolution képregény után, meg esetleg az Inquisition után, hogy igen is rengeteget tudnak dolgokról fõleg a turianok.
Hát a turian ágyú nem magûtól jött össze, a Reaper invázió pedig az embereket szerintem meglepetésként éri.

Amúgy ismerem a Serenity filmet, és az a jelenet tényleg tökös.
PiszkosFred
Nem ugy festett a ME3 trailer, hogy a "letagadott fegyverek es technologiak" oly' sokat segitettek volna.

Az inkabb legvaloszinubb, amit SQJ irt, hogy lesz valahol egy rebellis frakcio a reapereken belul, akik segithetnek. Aztan mar csak a klasszikus Serenity jelenet kell ide (youtube - serenity somebody fire) 😊

Sir Quno Jedi
Avagy régi öregeket, ahogy jobban esik.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Kb. annyi esélyed van legyõzni a reapereket, mint a nagy õsöket (C. nevûre gondolok pl.). SZóval a semminél valamivel kevesebb. 😄

Én azért nem nézném le ennyire az organikusokat, fõleg nem az embereket, vagy TIM-et. A turianok is benézték, hogy lenézték az embereket, pl. ott az Evolution képregény is.
Sir Quno Jedi
Jah, hiszen valszeg. azért építtettek velük egy reaper-t, hogy az "belülrõl" nyissa ki a "zárat".

Ennek ellenére értem amit mondasz és egyetértek vele, és gáz is lenne, ha egy ultimate brutal force megoldás lenne, vagy csak a sok lúd disznót gyõz... Remélem több fajta megoldás lesz, ha már 2 játéknyi döntésed van.
IJIazz
Persze, hogy jól haladtak a Collectorok, amikor közvetlenül a Reaperek adták nekik a parancsokat.

Sir Quno Jedi
Szvsz. az elsõ rész legnagyobb faxsága, hogy Sovereign berepül és le tudjuk "gyõzni". Mégis hogyan?!? Ennyire még õ sem lehet elbizakodott (vagy gyenge), fõleg, hogy elõtte mindvégig rejtõzött. Az nem tetszett. Túl epikussá akarták tenni a gyõzelmünket, de ez így bullshit. A cselszövõ sosem lép színre, csak a háttérbõl rendezi az eseményeket.

Hát jó pár év, most nem tudom Saren mikor találta meg Sovereign-t, de azóta eltelt pár év, ráadásul elõtte is gondolom évekig csak próbált szimatolni, hogy mi a tököm van már 😊. Aztán mikor meglett Saren segítségével a Geth, berepült, de még így is kockáztatott.

Azóta meg tuti minden kormány 1000-el tolja a fegyókat, páncélokat hajókat kifelé, csak mindent tagadnak.

A Collectorok is jól haladtak a saját Reaper-jükkel.
Sir Quno Jedi
Képzeld el, mikor eljön a mélyûrbõl GIGA az ISTENGÉP és a fos, dömpingben kiszórt mobiltelódban is korszerûbb proca van, mint ami benne ketyeg! CIKKKIIIII! 😄DD