22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Pares
    Kihagyták? Szerintem én probléma nélkül megkapom a játékomba.
  • Cef
    Pont az a probléma, hogy kicsit több mint egy egyszerű csapattárs. Ez egy proteán, központi szerepük volt mind a két részben, gyakorlatilag végig azt hallgattuk, hogy mekkora királyok voltak és milyen tragikus sorsot értek begyűjtőként. Két részen át találgattuk, hogy milyenek lehettek, hogy nézhettek ki és most végre láthatunk egyet, sőt még velünk is fog harcolni. Nem kétséges, hogy pont ugyanúgy fog csapattársként funkcionálni mint a többiek, de akkor is, ez egy olyan lény amire már az első rész óta várunk és nem teszik bele az alapjátékba. Emiatt van igazán ez a köznépi felháborodás. Azt én is hülyeségnek tartom, hogy a dlc nélkül hiányos lenne a sztori. De akkor is, egy kib*szott proteán és ezeknek volt pofájuk kihagyni.

A következő dlc-ben mi lesz? Tali arca? :D
  • PiszkosFred
    Tudsz linkelni hivatalos verziot/nyilatkozatot arrol, hogy a DLC pontosan mit tartalmaz, illetve azt, hogy a DLC megvasarlasa nelkul a jatek nem vegigjatszhato? Van arrol barmilyen hivatalos info, hogy aki nem veszi meg a DLC-t, az kukazhatja a gamet, vagy hivatalos info arrol, hogy a DLC nelkul maximum multizni jo a game?

Jezusom, kapjatok mar eszhez. Semmit sem tud senki, csak panikol mindenki. Hihetetlen nep a mienk, ha nincs baj, akkor is krealunk egy Mohacsot...
  • Pares
    Mégis mint nem vágok? Ja, hogy kifogytál az érvekből. Bocsánat.
  • Fpocok
    Ennyi komment után még mindig nem vágod. Szóval veled tök értelmetlen erről vitázni, ha azt nem tudod felfogni.
  • Pares
    Miért van az, hogy itt mindig mindenen a nyálatok kell vernetek? Komolyan, lassan rosszabbak vagytok, mint néhány troll a BSN-en.
  • Pares
    Te se tudod mi a bajod, akkor meg... Teljesen alaptalan amit csináltok, leírom még egyszer miért:

1. Nem tudjuk, hogy milyen szerepe lesz.
    2. Ha integrális része is a sztorinak, amit nagyon erősen kétlek, akkor is ott van hogy vagy megveszed, vagy letöltöd ingyen.
    3. Problem?
  • Pares
    Na és az mikor is jelent meg? Alapvetően az ilyen DLC-kkel semmi gond nincs, hiszen időnként az új tartalmakkal vissza-vissza hívnak a játékhoz. Ez egy nyomorult csapattárs lesz csak. Nem értem miért is kellene integrális részének lennie a történetnek. CSAPATTÁRS. Lehet vele majd beszélgetni, fog sok szépet mesélni, mint a többiek, ennyi. Egyedül, ilyen időtávlatokból nem váltja meg a világot, csak segít Shepardnak.
  • JethroHUN
    Hagyjad már magadat, amit mi írunk az rinya és alaptalan. Amit te az köbe vésett igazság. Komolyan, ember.
  • Pares
    Hát persze... Na majd ha megjelent a játék, visszatérünk erre a témára, garantálom. Bár gondolom unalomból rinyáltok itt, mert hogy semmi alapja és értelme, az egyértelmű.
  • JethroHUN
    Az EA profitot termel. A kiadók a warezzal harcolnak. Ha olyasmit adnak ki ami kapcsolódik a főszálhoz. Az tutira növeli az eladási esélyeket. Multizni akarsz, de hiányosnak is érzed a játékot. Talán nem így gondolkoznak, talán de. Itt az Arrival, tökéletes példa. Ha az nem játszotta vki akkor nem fogja érteni, hogy mért a Földön kezdődik a 3m és mért van Shepard leszerelve...
  • Fpocok
    "Én csak Occam-borotváját használom. Melyik a valószínűbb, egyszerűbb megoldás: hogy a történet egy integrális részét adják külön (ami nélkül nincs értelme a történetnek) szabadon, akarattól függően megvásárolhatónak, vagy hogy a történet és a játék ez nélkül is teljes mértékben éppkézlábú, a DLC csak plusz hangulatot és információkat ad a játékhoz?"

Mi köze az egyszerűségnek, logikának ehhez. Ez biznisz. Ráadásul EA olyan, amilyen. A pénzre hajtanak. Sokkal valószínűbb, hogy az utóbbi. És erre utal a karakter faja is.
  • SZEG007
    vicc már megint ez a DLC mizéria megy:D
  • Pares
    Majd ha megjelenik a játék...
  • Pares
    "Kár veled vitatkozni, úgyis neked van igazad."

Na látod, ebben igazat adok neked.

"De te biztosra állítod hogy nem, nem fog."

Én csak Occam-borotváját használom. Melyik a valószínűbb, egyszerűbb megoldás: hogy a történet egy integrális részét adják külön (ami nélkül nincs értelme a történetnek) szabadon, akarattól függően megvásárolhatónak, vagy hogy a történet és a játék ez nélkül is teljes mértékben éppkézlábú, a DLC csak plusz hangulatot és információkat ad a játékhoz?

"Amik nélkül persze, pár dolog biztos sötét lesz. Mintha a 2 állítás cáfolná egymást."

Egyáltalán nem cáfolja egymást. Nem akarok személyeskedni, de maradjunk annyiban, hogy nem fogtad fel, miről írtam...
  • Cef
    Én igazából csak azon vagyok kiakadva, hogy pont egy ilyen fontos karaktert hagynak ki az alapjátékból. Szerves része kéne hogy legyen a sztorinak, nem csak egy kis bónusznak. Más esetben csak szimpla lehúzásnak tartanék egy azonnal megjelenő 10 dolcsis dlc-t, de ezt a karaktert ennél jobban bele kellett volna építeni a történetbe. A sztori minősége miatt nem aggódom, az biztos hogy jó lesz, de azért ez egy olyan ziccer amit hiba hogy kihagytak.
  • JethroHUN
    Kár veled vitatkozni, úgyis neked van igazad. Mi többiek csak barlanglakók vagyunk. Mi csak találgatunk, hogy kapcsolódhat a főtörténetszálhoz. De te biztosra állítod hogy nem, nem fog. Csak kiegészítő infókat ad. Amik nélkül persze, pár dolog biztos sötét lesz. Mintha a 2 állítás cáfolná egymást. De mind1, hagyjuk. Ez biztos nincs értelme ezen agyalni.
  • PiszkosFred
    Ennyi. Es mindezt hiaba magyarazod, mert valami elmebeteg cikkiro hisztibol leirt par sort, es most panikol mindenki. Meg par napig tart a zugolodas, az EA beperli a blogot/ujsagot hitelrontas miatt. :)
  • Pares
    Akkor igen hibás a logikád. A történet lefut szépen nélküle is. A DLC csak további érdekességeket ad, amiket nélküle nem tudnál meg, meg a hangulat.
  • Fpocok
    Szerintem a nem lesz hiányos, meg az új infókat kapsz dolog üti egymást :D
  • PiszkosFred
    Ne tulozzuk el a dolgokat. A DLC-k kis lofasz extrakat adnak a jatekokhoz, amelyek maximum kiegeszitik minimalisan a jatekelmenyt. Mindez szaros 1000, maximum 2000 forintert. Nem kotelezo ezeket megvenni. Eldontheted, hogy futja e ra a zsebpenzbol, vagy nem. Ha igen, megveszed. Ha nem, akkor nem.

Lenyegese valtozasokat hozo peccsek, vagy tortenetek folytatasat/uj sztorikat jelento nagyobb kiegeket ne hasonlitsd ossze a lofaszpiroszokni DLC-kkel.

Es meg valami. NEM A SZAROS CSORO BALKANI NEPEKNEK talaltak ki a DLC rendszer. Konyorgom, nalunk legalizalva van a warezolas, azt hiszed foglalkozik valaki is a mar 10 millional is kevesebb magyarral, hoyg telik ra vagy nem? Tolunk nyugatra (sot, lassan keletre is) ha annyi borravalot adsz a boltban, mint amennyi euroba kerulnek ezek a DLC-k, pofanvagnak.

Az uzleti model jo, csak piciny hazank van szarban, es errol legkevesbe sem a BW vagy az EA tehet.
  • Pares
    Valószínűnek tartom, hogy P. nem lesz teljesen integrális része a játéknak. Ezt értsd úgy, hogy a történet nem fog lyukasnak tűnni nélküle. Ez egész biztos. Viszont ha "beszerzed" ezt a DLC-t, akkor csomó új dologra fény derülhet, új infókat kapsz, plusz ott a hangulat, stb.
  • Pares
    Azt senki nem tudja, hogy milyen köze van a történethez. Csak találgatások mennek. 100%, hogy a DLC nélkül is simán végigjátszható.

És nem tudom, hogy melyik barlangban voltál eddig, de ezidáig minden egyes Mass Effect DLC-t simán feltörtek, sőt eddig nem igen van olyan játék a világon, amit ne törtek volna fel... Kötve hiszem, hogy bármi nehézséget okozna az Origin. Nem egy eredeti játékhoz kikötés a Steam, azon keresztül működnek az eredetik. Lám a tört verziójuk mégis probléma nélkül fut Steam nélkül is.
  • Pares
    És? Tudom én jól, hogy milyen PLETYKÁK keringenek a neten. De mindez hol teszi érvénytelenné a hozzászólásomat? Megveszed a teljes játékot, a DLC-ket meg letöltöd hozzá ingyen. Origines rendszernek nem adok 3 napot, és már 100%-osan működni fog a tört verzió minden DLC-vel együtt. Ez esetben is ironikus módon kényelmesebb lesz tört játékkal játszani, mint eredetivel, de majd idővel erre az EA-nél is rájönnek.

Szó mi szó, aki nem hülye, az meg tudja oldani a problémát, és nem jön ide rinyálni fölöslegesen. Megveszed vagy letöltöd ingyen, tök mindegy, rajtad múlik, mindkettő tökéletesen fog működni (sőt utóbbi még jobban sajnos).
  • Fpocok
    Szerintem meg de. Menjünk a dolgok elébe: Anno a PWP-t is megváltoztatta még a megjelenés előtti rinya miatt az EA. Addig kell panaszkodni, amíg ki nem jön. Utána már mindegy :D
  • ProGabe #7137
    én csak annyit mondok, hogy ne menjünk ennyire a dolgok elébe! egy kis optimizmussal azt mondom, hogy nem kell félni, dlc-k nélkül is komplett sztorit kapunk (mondjuk én úgyis megveszem a fontos dlc-ket)

ha tényleg egy lényeges elemet vágtak ki, akkor természetesen a k*rva anyjukat :D hangsúlyozom: HA (na jó, az ea-nek amúgy is :)
  • orichalcos
    Igen origines a 2. rész.
  • JethroHUN
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Csak elég nyilvánvaló hogy köze lehet a fősztorihoz. Prothean, valszeg a Marson találkozunk majd vele. Ahol volt egy titkos (ne kezdjük megint vitatni) prothean bázis amit nem találtak meg a Reaperek. Csupán emiatt, gondolom.
    Ez nem rinyálás Pares... hanem jogos félelem, hogy talán nem azt kapom majd a pénzemért amit jogosan elvárhatnék. És mivel origin és multi is van, szóval kicsit kétes a virágbolti dlc. De mivel járnak bónusok a multiból a kampányhoz, megint csak ugrott a warezdlc.
  • ratgab
    + 1 indok, hogy elkezdjen mindenki szépen nyelvet tanulni (én is voltam fiatal, én se tudtam még akkor annyira, mára már jobban és ez valahol a sok angol nyelvű játéknak IS köszönhető). Magyarországon amúgy se nagy a nyelveket beszélők aránya sajnos.

Egy Protipp a munkaerőpiacra: Manapság a német nyelv a nyerő (de azért az angol se árt).
  • Fpocok
    Igen. Már így látatlanban is megmondom, hogy fontos része lesz. Használtam a józan paraszti eszemet.
  • nyirog
    azért megjelenés elött jó olvasgatni ahogy virtuálisan kicsináljuk egymást a fórumon xDDD;

picsába (!), látjátok kellett volna a multiba az a deathmatch xDDD - így nehéz lesz csapatba verődni :D
  • nyirog
    hát ha figyelemsen elolvast a kérdésem és arra válaszolt, akkor a meg van neki eredetiben csak steamen és úgy mennek neki, na már most ha ez a szitu akkor itt is menni fog mivel origin nagyjából= steam (mechanikájában)
  • ProGabe #7130
    ja hogy te már játszottál vele? vagy a story írta meg?

ennyire tényleg nem kéne anyázni, parázni
  • nyirog
    akkor meg áldassék a magyar vírtus :D; majd szépen saját kezüleg be lesznek ezek is gyűjtögetve aztán mennek ki egy dvd-re és akkor minden meg lesz szépen mint a 2-höz :)))
  • Fpocok
    Origines a második rész? Csak mert most már lehet nem fog menni.
  • orichalcos
    2. rész eredetiben van meg, dlc-ket meg leszedtem netről, simán működnek. Itt is fognak tuti.
  • Fpocok
    Az elejét vissza vonom, nem akartam ilyet írni, csak mérges vagyok.
  • Fpocok
    Le se szarnám, ha olyan lenne, mint a második részben a csaj, vagy a fickó. Azok nem része a sztorinak... ami a játék lényege.
  • nyirog
    ha igen, akkor tényleg no para, torrent oldal aztán szevasz :DDD, amúgy is midnig leszedtem a fekáliába a dlcket (nem vagyok híve a neten fizetésnek) meg amúgy is...
  • Fpocok
    Hülye vagy bmeg. Ez NEM EGY DLC (hiába álcázzák annak). Ez a FŐ TÖRTÉNET EGY, MÁR KÉSZ, DE KIVÁGOTT RÉSZE. Része a fősztorinak, nem csak egy mellékes karakter, akit megjelenés után csinálnák. Tudd, mi a különbség.