22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Fpocok
    Akkor nemsokára jön a
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    virágbolti is :D
  • Calver
    na kéremszépen, főleg mivel wirágboltban kérték...

100-as FOV és rendes zoomolás, valamint átvezetők:
    mint mondottam, csúf, komplikált, és szégyenlek vele egy szobában lenni, de...

alapvető FOV 70, ami csöppet gyomorforgató, a szó legszorosabb értelmében. BioWare fórumokon D-roy már felfedezte, hogy lehet rendesen megnövelni, viszont ez meg tönkreteszi célzást, picsafüstnyit közelít csak miatta, ami nem igazán használható, és ezen kívül átvezetőket is elrontja, mivel látsz olyan dolgokat, amiket nem kéne - pl h az elején egyesek nem székekben ülnek, hanem a levegőben lebegnek.
    megoldás pedig annyi, h egy másik gombra be kell állítani, hogy lenyomáskor benyomja default FOV-ot (FOV 0) amíg lenyomva tartod, majd mikor elereszted, visszaugorjon 100-ra, és ezt zoom-al együtt "nyomni" (sajnos nem sikerült coalesced.bin-t beállítani úgy, h egy gombon legyen), valamint egy külön gombra, h simán aktiválja default FOV-ot, amit lenyomsz átvezetők alatt, így azok is szépen fognak kinézni...

viszont ehhez meg kell valami, amivel "emulálni" tudod két billentyű együttes *nyomva tartását*, én spec Microsoft Mouse-t használtam.

akkor a metódus:

megpiszkált Coalesced.bin-t leszed (demóhoz való, majd teljeshez rakok ha teszteltem), régi felülír (előtte másolatot csinál).

ez berakja bal alt-ra azt, hogy ha nyomod, alap fov-ot használ, ha elengeded, 100-ra visszaáll, valamint numpad1 100-ra állítja FOV-ot, numpad0 pedig visszaállítja alapot - utóbbit érdemes lenyomni átvezetők/beszélgetéseknél.

ezután átállítja a kétlábú aim-et egy számára szimpatikus billentyűre (legyen N), majd MS Mouse-on, illetve számára szimpatikus egérmanipuláló programon belül berak jobb gombhoz (vagy amihez érzi) egy olyan parancsot, h lenyomására alt+n billentyűkombinációt küldjön, és... ollé.

komplikált és csúnya, de mint mondottam, remekül működik. ha vannak Coalesced.bin-t piszkálgató kétlábúak még itt, szívesen leírom h mit piszkáltam át, hátha más le tudja egyszerűsíteni. (nem ártana)

egyetlen kétségem van csak a dologgal kapcsolatban, mégpedig h nem fog-e később bezavarni olyan helyeket, ahol a játék sima jobb egérgombot kér... de majd elválik.

osszátok meg/egyszerűsítsétek le nyugodtan, csak egy biccentést kérek, mert máshol ezt így még nem olvastam - és köszönet D-roy-nak az alapokért.
  • koschwarz
    nekem a 2. rész minden küldetést és dlc-t megcsinálva, mindent maxra felfejlesztve (egy idő után szkennelni már nem kellett értelemszerűen) volt 65 óra.

nem is bánom, ha a 3. egy kicsit rövidebb lesz. na nem azért mert untam volna az előző részeket (az első asszem még több volt, talán 80 óra?), de valahogy a sztori, a "nagy befejezés" miatt nem is biztos hogy nagyon el kellene húzni, inkább pörgős, nagy tétekkel rendelkező küldetéseket remélek (pl. postáskodás "a la ME2" nem nagyon illik az előzetes elképzelésim szerint a 3. részbe).

az sem baj ha nem kell bányászni semmilyen formában, pedig egyik eddigi formájával sem volt bajom.
  • SZEG007
    1 perc és lehet probálkozni:)
  • szomferi
    jaj, az origines nevemet majd tedd már ki a nevem mellé kérlek: pohar89
  • Pares
    Nekem a szkennelés sose okozott nagy gondot. A második végigjátszásnál már tudtam, melyik bolygó ánuszát érdemes szondázni. Így nagyjából 1-2 óra szkennelés + mellékküldetés után úgy megszedtem magam mindennel, hogy az összes hajó upgradere + az egyéb fegyver, páncél, stb. fejlesztések nagy részére is elég volt.
  • szomferi
    keress egy olyan mentést a neten, ahol fullosra megcsinálták, itt láttam a linket még a múlthéten, és le is szedtem, mert Tali és Jack is odaveszett nálam

és egy kis lista a koreai proxyszerverekről
  • SaGa Jr
    Annyira azért nem problémás az az alapanyaggyűjtés, mert ténylegesen csak 3 spec fejlesztésre van szükség (már ha mindenkit életben akar tartani a játékos a teljes palettáról) ami nyersanyagot igényel, annál meg még jóval több is begyűjthető egy óra alatt könnyedén (már 1 órányi játékra fordított idő árán, meg úgy kb 80-100 db szonda felhasználásával).
    Nem kell számtalan mellékest bevállalni miatta (amúgy sincs sok), főleg mert nyersanyagot és pénzt is találni dögivel a főbb elintéznivalók közepette különösebb erőlködés nélkül is.
    A felszerelés fejlesztésekre is marad elegendő nyersanyag (egy órányi gyűjtögetést feltételezve), bár ha valaki ráérez a ME2 mechanikájára és kiismeri az ellenfeleket, akkor még insane fokozaton sem létszükséglet minden eszközt felfejleszteni.

Magyarán nem kapkodva is ki lehet pörgetni a játékot max 20-25 óra alatt (Arrival, Overlord, Shadow Broker, a tankos feladatok és a plusz karakterek feladatai összesen 3,5 óra extrát jelentettek számomra és ebben még az elszórt adatok gyűjtögetése is benne volt az overlord esetében). Persze ha valaki szereti olvasgatni a codex bejegyzéseket annak elhúzódhat a dolog. :)
  • Tatyla
    remélem lesz save editor mert nekem Jack meghalt... :(
  • SZEG007
    hát én az elsö végigjátszás kivételével mindig csaltam:)
  • Evoluti0N
    Olyant*
  • Evoluti0N
    Az már csítelés. Olyan meg nem illik :P
  • SZEG007
    vagy csak gibbed save editoral becsalsz csomo nyersanyagot, meg pénzt:)
  • Seth
    1. résznél lehet nyugodtan sietni, mellékküldetéseknek nincs szerepe, a 2. résznél viszont ahhoz, hogy a végén mindenki megmaradjon, nem nagyon lehet sietni, kell csinálni mellékeseket, szkennelést is, különben nem lesz erőforrásod fejlesztésekre
  • Calver
    hölgyek-urak, jöhet kisregény és modolt fájl mellé arról, hogy hogyan tudtok alap gyomorforgató 70 helyett 100-as FOV-al játszani, anélkül, h tönkretenné a zoom-ot, vagy a párbeszédeket?
    csúnya, komplikált, és szégyenlek vele egy szobában lenni, de működik.
  • RamsayBolton
  • Sir Quno Jedi
    Meg lehet csinálni annak a fele alatt is fullra kijátszva is, pláne ha már ismered a gammát pár végigtolásból. Olyan 18 óra az első is erősen bámészkodva elsőre (nekem annyi volt xbox360-on anno, 34 óra alatt már végigtoltam kétszer)! Szal. szvsz. 12+ óra alatt megvan vele, ha siet, sőt kevesebből is akár...
  • Evoluti0N
    Én 60 óra alatt játszottam végig legutóbb a 2. részt, beleértve az összes dlc-t is. Mondjuk én képes vagyok rengeteget elpepecselni sokadik végigjátszásnál is egy olyan játékkal, ami tetszik :D
  • Fpocok
    Meg tudom oldani. Csak majd ki kell venni a topikot kedvencek közül, hogy ne fussak bele semmibe.
  • Prof William
    Nekem a ME2 45 óra volt (A Shadow B és az Arrival dlc-k nélkül ) szóval sok sikert.
  • Fpocok
    Úgy értettem, hogy hétvégén elkezdem a harmadikat. Az lehet vasárnap is. :D
  • Evoluti0N
    Hétvégéig végigjátszod az első 2-t? o.O
  • Fpocok
    Én inkább tolom majd holnaptól. Nem kezdem el a hármat, hanem az első részt, utána másodikat, azt majd hétvégén a harmadikat. Erős leszek és kibírom :D
  • ZSOOLT2
    Mass Effect 24 órás maraton

Délután 5től kezdődik,

ME1 3 óra
    ME2 13 óra
    ME3 8 óra
  • Fpocok
    komment:

"YOU WIN!!

(realizes its for PS3)

FFFFFUUUUUUUUUUUUU...........

SuperJlewis 1 nappal ezelőtt 87like"

:DD
  • Rage47
  • Vraaanyek
    jah...meg évforduló asszonypajtással, úgyhogy én örvendek az eheti megjelenésnek, már csak azért is, mert nem bírnék még egy hetet :D :D
  • Fpocok
    Mondjuk jobb lett volna, ha jövőhéten adják ki :D Jövőhéten hosszú hétvége lesz! :D
  • orichalcos
    Hát nem tudom, meglátjuk.
  • Fpocok
    Az még jobb :D
  • SZEG007
    Koreai VPN-el, már 1,5 ora mulva játszhatsz:
    http://wwp.greenwichmeantime.com/time-zone/asia/south-korea/seoul/
  • Fpocok
    Ott szerintem nincs semmi. Akkor játszasz, mikor megszerzed a dvd-t.
  • vg
    Ez most nem komolyan írtad, ugye?
  • Pares
    Hát azért azok a küldetések egyáltalán nem hasonlítanak az egyes csapattársak lojalitás küldetéseihez.
  • Fpocok
    Elvileg 9-én lehet itthon játszani, de VPNel meg lehet oldani, hogy már holnap. Persze annak, akinek megjön addigra.
  • Hoz_Hun
    Én Xbox360-on vagyok érdekelt. Ott nem tudom, hogy van az origin.
  • Amiga
    Bizony, én most fejeztem be a telepítést, és a megjelenési dátum ellenőrzése sikertelen, mert nincs 03.09.-e...
  • Vraaanyek
    Elvileg egyik sem, mivel originbe kell beírni a termék kulcsot, vagy reg-kulcsot, és addig nem engedi...de lehet nagy baromságot mondtam a működését illetően :P gondolom, hogy így lehet valahogy, de az tuti, hogy nem lehet hivatalosan játszani 9-ig
  • Hoz_Hun
    Addig nem indul el? Single se?
  • mzoli7
    Most küldött a masseffect.hu egy mailt miszerint a SE verzióhoz nem jár a két beígért DLC...