Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akkor Sovereing nem gondolta, ez már az okfejtés szempontjából lényegtelen.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Doom 4 jól mondja.
Fokozatosan vette át felette az irányítást. Saren elõször csak többet akart megtudni a reaperekrõl, és a tervükrõl, hogy megállíthassa õket. Aztán ahogy Sovereign befolyása alá került egyre inkább azt hitte, hogy semmi esélyük nincs, és csak úgy maradhatnak életben ha együttmûködnek a reaperekkel. De soha sem lett teljesen agyatlan báb, csak majdnem. Az ME 1 végén még rá is ébreszthetjük az igazságra és inkább öngyilkos lesz.
Doom 4
Nono. A Virmir-en amikor találkozunk vele, olyat mond (már nem emlékszem pontosan miért) , hogy "ez a biztosítékom, hogy ne legyek én is báb" vagy valami ilyesmi, szóval õ (azt hiszi, de egy darabig tényleg) csak részlegesen irányítja.

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

Uh... 😊
Elõször is Saren célja nem a tanácstagok meggyilkolása volt. Ráadásul a tanácskozás nem személyesen zajlik. Külön-külön talán végezhetett volna velük, de valószínüleg az elõ tanácstag után bebukik. Az õ célja az volt, hogy az irányítást átadja Sovereignek. Ezt nem tudta volna egyedül megtenni Spectre ide Spectre oda, fõleg az után nem hogy lebukott. A Conduit azért kellett neki, mert azzal katonai egységeket tudott átjuttatni közvetlenül a Citadellára és elfoglalni. Így is el kellet küzdenie magát a konzolig, ahol az irányítást átadhatta volna Sovereignek.
A Citadellai Relay egy prototípus volt, aminek még nem volt megoldott az ugrása. Ezt kutatták az Ilosi tudósok. A Reaper kataklizma után fejezték be a prototipus másik elemét az Iloson, de az pont-e miatt csak egy irányba mûködött.
A Thorian mélyen a föld alatt volt. Saren fölöslegesnek ítélte az elpusztításába erõt, vagy idõt fecsérelni. Legalább is személyesen (Getheket hátrahagyott, de a Thorian védekezett a maga módján). A Thorian csak a protheán üzenet megértéséhez szükséges tudást tartalmazta, am teljesen használhatatlan azoknak, akik nem léptek kapcsolatba a beaconnel (ahogy Shepard és Saren). Ráadásul ahhoz kellet az Asari is, akirõl nem tudta, hogy életben van. Ráadásul tudta, hogy a Thorian a történtek után senkinek sem fog segíteni (amiben igaza is volt).

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

PiszkosFred
Saren onalloan is dontott valamikor? Nem vegig a Sovereign iranyitotta minden cselekedetet, "taviranyitott" babkent, amiota "osszefutottak" valamikor a sztori elejen?

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Nem gondolta Saren, hogy szükség lenne a nyomai eltûntetésére. Lehet, hogy Zhu's Hope csak zavarta valamiért, vagy Geth-ekkel akarta õriztetni a Thorian-t, azonban Shep túl hamar rájött a dolgokra és odaért.

Amúgy Zhu's Hope-nál érkezésünkkor már igencsak a válságos határát súrolja a túlélõk helyzete.

Sovereign meg semmiképp nem akarta lelõni idõ elõtt az álcáját! Ha készültek volna rá, nem lett volna ilyen könnyû dolga. Azért egy orbitális pályáról szétbombázott bolygó feltûnõ lett volna valakinek.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Demóig számolja!

"Spectre-ként bármikor bemehetet volna és fejbe lõhette volna a 3 Tanács tagot minden gyanú nélkül."

Ez igaz, de a biztonságiak perceken belül leszedték volna. Spectre ide vagy oda, akkora túlerõvel szemben egymaga nem sokáig húzta volna. Nem biztos, hogy elég ideje lett volna a nagy tûzharc közepette aktiválni a Citadella reléjét.

A többi szerintem is hülyeség, de ennyi erõvel az eddigi videókban látott reaper invázió is az. Orbitális pályáról kényelmesen szétlõhetnék bármelyik bolygót pár óra alatt, ráérnének utána leszállni, hogy indoktrinálják a túlélõket, vagy begyûjtsék õket genetikai alapanyagnak. De még a megszállással is ráérnének a reaperek, mert a túlélõk még évtizedekig nem jelentenének semmilyen veszélyt, hiszen még az életbennmaradás is komoly kihívásokat jelentene ekkora kataklizma után, nem hogy a civilizáció újjáépítése. A vezetõk meghaltak, az infrastruktúra elpusztult, ûrhajókat nem tudnak építeni, az összes szociális ellátás és az oktatás megszûnt létezni stb. Kb ugyan az, mint amit Vegil mesélt, hogy mi történt a proteánok elleni támadás után, csak kicsiben, egy bolygóra szabva.
Optimus Prime
Nos, ha érdekel és mást is, kifejtem. Lehet én nem értem a dolgokat, de majd más korrigál. Engem Saren terve zavar, ugye a Conduitot keresi, aminek a lényege, hogy átvisz kapásból a Presidiumra. De miért is? Spectre-ként bármikor bemehetet volna és fejbe lõhette volna a 3 Tanács tagot minden gyanú nélkül. A másik mini relay a Citadellán számomra nem egyértelmû. Az ilosit a Prothean tudósok építették, de elõtte volt egy a Citadellán vagy õk építették miután odamentek - elvileg ott semmi sem maradt. Aztán küldetés szinten zavar a Thorian esete. Ugye fölötte ott volt a kolónia, megtépázva ugyan de áll és védve a Thoriant, ahol már járt Saren, az egész Geth bandája meg a feláldozott assari. Miután megtudta, amit akart mégis kislicolt anélkül, hogy bombát hagyott volna hátra vagy porig rombolta volna az egész Zhu's Hope kócerájt. Ehelyett hátra hagyott pár Gethet, akik ugyan fenyegetést jelentettek, de konkrétan nem tudták elpusztítani a kolóniát. Persze Sovereign simán lezúzhatta volna az egész épületsort is.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

JethroHUN
Még adj hozzá 23at...

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Amúgy az ME1-et (ahogy a három elõzõ regényt és a ME2 nagyrészét) Drew Karpyshyn írta. Fõleg a világ összetettségét tekintve, szerintem szuper jól kitalálta, és elvétve van benne logikátlanság. Nem tudom miért mondod, hogy tele van vele.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

De hát miért irtanának ki bennünket sec perc alatt? Majd ME3-ban kiderül, mennyire vagyunk ellenállóak vagy sem. Amúgy alaposan szétspricceltünk a galaxisban. Ha nincs Shepard akkor alapból a Citadellán keresztül jönnek és az emberek csak egy kiirtandó faj lenne a sok közül. Most meg célfaj vagyunk, THX to Shepard.
A proteánokkal meg azért sem érdemes összehasonlítani bennünket, mert õk azidõtájt az egyetlen domináns faj volt a galaxisban.

Persze hogy nem csak a Földön, azért is írtam, hogy az össz emberi népesség nagy részét irtják ki. 11 milliárd ember csak 11 milliárd ember, ha ennek csak a fele odavész az is nagy szó. Az emberiség nem kalandozgat elég régóta az ûrben, hogy óriási embertömegek éljenek szerte-széjjel a galaxisban. Ha megnézzük sok kolónia csak egy kisváros egy lakatlan bolygón. Szerintem az emberiség 90%-a Földön él, de ez csak saját elképzelés, ha jól tudom hivatalos adat nincs.
Azért egy egész világot megtervezni és részletekbe menõen kidolgozni nem kis meló. Fõleg, ha feszített tempóban kell készíteni, ilyenkor adódhatnak logikátlanságok.

Optimus Prime
Mindegy. Az elméletem akkor is érdekes. A Protheanokat évszázadokig vadászták, míg kiirtották. Érdekes. Pedig hozzáfértek minden adathoz és mindent tudtak róluk. rólunk nem sokat, mégis secc-perc kiirtanának, ha nincs Shepard. Az Me1 története is annyi sebbõl vérzik, hogy csodálom bele nem fulladtak az írók.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Irónia volt. Arra írtam, hogy az emberiséget kiirtják. Nyilván nem egy bolygón lesz az egész népesség egy ilyen jövõben játszódó játékban.

Optimus Prime
Hát nem, de sok kolóniát megsemmisítettek a Collectorok, Eden Prime-ot a Gethek vágták haza...
Egyébként az ME1-ben a VI mondja, hogy egy egész faj kiirtása hosszú folyamat, évtizedek, évszázadok teltek el. De ha egy Reaper letarolta a Citadell-t védõ flottát, ha 100 Reaper rombolja a Földet... Valahogy nem kóser, valaki hazudott vagy elcseszte a forgatókönyvet. Ilyen erõvvel, amivel a Reaperek rendelkeznek semeddig se tart egy bolygó megsemmisítése. A játékidõ nem számít, bármeddig bámulhatod az Assarian táncost az Afterlife-ba, amíg nem aktiválod a fõküldetés sorozatot nem lesz hatása, ahogy az elõzõekben se volt.

Gondolod, hogy az ME-ben csak a Földön élnek emberek?

Remélhetõleg nem csak a földet fogják cseszegetni hanem a többi fajt is így törvényszerûen aki jobb pozícióban lesz a végén az lesz a domináns faj.

Biztos lesz olyan lehetõség hogy hagyjuk kissé leamortizálódni a többi fajt hogy az emberek még feljebb törhessenek.
Kopiati
Az csak London, és arra a lakosságszámra azok nagyon nagy számok😊 Gondolom ez a csattanó, hogy mentsd meg a világot, de nem marad meg a szülõbolygód😊

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

A veszteségi adatokra értettem. Ha a bolygóra érvényes ez a 9 millió/hét, akkor piszok sok idõnk van, ha csak Londonra, akkor rohanni kell.
Én ez utóbbira tippelek.
Csak egy reklám volt, hogy hú de nagy pusztítás van, nem szabad benne logikát keresni. De ha még figyelembe is vesszük, a codex szerint a Föld lakossága 11 milliárd körül van, szóval lesz idõ.
Nekem inkább az a furcsa, hogy ennyi sok várost és kontinenseket felégetõ pusztítás után, hogy a francba lesz lakható még a bolygó. A légszennyezés akkora lenne, a napsugarak csak nehezen jutnának el a felszínre, az átlaghõmérséklet drasztikusan csökkenne, sorra pusztulna az élõvilág stb. Ráadásul az emberiség hogy lesz ezután meghatározó hatalom a galaxisban (mert lefogadom, hogy lesz olyan befejezés, hogy az lesz), ha a flottájuk nagy részét hazavágták, az anyabolygójukat letarolták, az össz emberi népesség nagy részét kiirtották, az ipari infrastruktúrájuk jelentõs része szintén elpusztult. (Persze nem lesznek egyedül, a reaperek egyik fajt sem kímélik, csak hát mi kaptuk benne az elsõ pofont).
Gondolod évekig tudnák tartani? Azt tudjuk, hogy az egész bolygót ostromolják, minden nagyvárost.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Már csak 12 nap... <#szeret>

Az az egész bolygóra vonatkozott, vagy csak Londonra? Mert ha az elõbbi, akkor évekig mászkálhatunk nyugodtan...
Egy érdekes felvetés a sztorival kapcsolatban. Ugye úgy kezdõdik, hogy a Földet megtámadják a reaperek és Shepard elindul szövetségeseket keresni. Az elsõ tlailerben a csávó monda, hogy 2 millió halott az elsõ napon, és további 7 millió az elsõ héten. Most komolyan ki tudnak tartani addig, míg Shepard a galaxisban rohangál, gyûjti a népet és megoldja az apró cseprõ ügyeket? A második részben ráértünk, mivel mi támadtunk, mikor már kész volt a csapat.

Meg elmondása szerint az elõzõ részekkel játszott is, tehát fanként (is) szinkronizált. Na erre mondom, hogy qrva jó meló!
<#taps>
Áh, itt a pénz már nem kérdés. Ez már akkor kasszasiker volt, amikor bejelentették, hogy trilógia lesz a ME.

Most jut eszembe, milyen faja befejezés lenne az, ha Duke Nukem módra a végén kizummolna a holotévébõl, és azt látnánk, ahogy Shepard, két asari luxuskurvával az ölében, Hanar rabszolgákkal körülvéve a kabriolé Normandy SR "I FUCKIN' RULE" Editionben hajózik Kahje óceánjai fölött hajózva diadalittasan játsza a ME3-at...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Prince23
Addig még mennyi videó fog kijönni 😄

Kopiati
Földrengés lesz, ahogy a világ gamerei eldobják az agyuk😄

Egyébként elõrendelésekben már majdnem 1 milliót eladtak (csak) xboxra, ez a 2. résznél kb 2szer több, ennyi idõ alatt!

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Atomrobbanás lesz az, nem koppanás.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Kopiati
A demóval fog indulni a CDN utódja, akkor majd lehet spekulálni😄

Fpocok
Na azért annyira ne éld bele magad, mert még a végén nagyot koppansz.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Nincs érdekesebb téma mint a beleélés? Hol az új videók? Infók? Infókat akarok! Spoilereket! Váááá, hol van még a március!!!

Kopiati
A beleélést nehezíti nõi karinál, hogy (oké, Shep), csak amikor nekiesik a 55 kilójával a ShadowBrokernek... nah ott én.... öhm nevettem. Még férfi sheppel is kicsit vicces volt, azért egy akkora állatnak puszta kézzel neki esni, aminek akkora a szája, hogy shep buciját benyelné😊 Nah ilyenkor vicces (már-már szánalmas) a nõi karakter igazán, ez a nõi akciófilmek összes szereplõjére igaz (Columbiana, aha...) avgy amikor lefejel egy Krogant a femShep... az is WTF?

A francba, nem linkelte be.
Shepard
Shepard

A ti karakteretek hogy néz ki, amit majd importáltok? Az enyém így:

PiszkosFred
Szemlelet kerdese. A sztoriba eled bele magad, vagy a karaktered borebe. Ha a sztori szamit, akkor siman mehet noi karakterrel is, hiszen egy noi amazon, aki harcol a gonosszal/joval, az szexi, mindig is az volt, mindig is az lesz 😊 Nem hiaba maradt fenn Jean D'Arc tortenete, vagy iszonyat nagy siker Lara Croft anyank tortenete. Es akkor a tobbi amazonrol nem is beszeltunk, legyen az irl vagy jatek.

Ha viszont a karakterbe eled bele magad, akkor valoszinu, hogy ferfit fogsz inditani, mert ugy tudsz azonosulni. Akkor a tagabb sztori masodlagos, a karakterhez kapcsolodo tortenet, a kozeli tortenesek a fontosak, a moralis dontesek, a tettek sulyossaga, a te es a tobbi karakter kozotti viszony.

Ahogy mondani szokas, rendezokent jatszod a jatekot, vagy foszereplokent.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Én férfi karakterrel szoktam nyomni, abba jobban bele tudom élni magam. Eddig kétszer próbálkoztam nõi szereplõvel, mindkétszer félbehagytam. Pedig tényleg jobb a nõi szinkron, de a játékélmény valahogy nem jött át. Simán végignyomok bármilyen játékot, amelyikben nõi szereplõvel kell menni, de ha választani lehet mindig csávót indítok.
Hát erre nincs úgy magyarázat sztem én már szinte csak nõivel tolom, a 2-t egyszer toltam végig faszival a huszon-egynéhány-ból.Pedig nem vagyok beteg a nõk érdekelnek eddig is így volt ezután is így lesz.De valahogy jobb nõi karakterrel, érdekesebb vagy nemtudom.A szinkronja az fenomenális.De visszakérdezek én is akkor.Mi ez a lara croft mánia, annyian odavannak a tomb raiderért,legyen játék vagy film, pedig abban is nõi karakterrel nyomulsz, és ott még választási lehetõség sincs.Ki kell próbálni és rájössz hogy mér jobb/nem jobb.Én is elõször a me1-et fószerral toltam végig, aztán nagy nehezen rávettem magam hogy egye-fene kipróbálom nõvel is max nem fejezem be.Hát teljesen más élmény, lehetelhetetlen letenni 😄
Beleélés meg hát nem a nõ szerepébe élem bele magam ez tévedés csak egyszerûen szerintem arról van szó hogy más szemszög teljesen, elkezdtem másodszorra fószerrel is hát 10 perc után meguntam.Egyszerûen unalmas már a játékok 99%-ban fószerrel mész, már száraz unalmas...stb.Pl sokkal szórakoztatóbb egy-egy szituáció nõi karakterrel meg máshogy állnak hozzá a karakterek, néhol úgye más a párbeszéd,gondolok itt a románc-ra de nem csak ott más a szöveg ha az ellenkezõ nemmel mész.Ha kihagyja valaki az egyik nemet a me-bõl akkor veszít vele,mert lemaradt azokról a párbeszédekrõl.

Optimus Prime
Én az 1-be megcsináltam egyszer max paragonra, meg most max renegade-re. Csak mert kíváncsi voltam meddig lehet elmenni és mi változik. A 2-be is durva voltam, de ott ugye lehetetlen a 100%-os rengade/paragon pontszám.
Én még nõi karakterrel nem játszottam, az alap Shepard ránéztem és borzasztó. Ha lesz türelmem megpróbálom egy kicsi Millásra csinálni. 😛

Na, még nem cseréltétek le a fejlécet? Ennyire tetszik az enyém? Csinálhatok rosszabbat is ha kell. Vagy csak lusták voltatok a modi topikba írni, hogy cseréljék le ezt a ME elleni sértést valami másra?

<#hehe>

Én azért toltam végig férfi és nõi karakterrel, mert kíváncsi voltam a dialógusokra, meg az egyéb eltérõ dolgokra. Persze a "fõ" végigjátszásom MaleSheppel van, az is az alapértelmezett arccal, mert az fényévekkel jobban kidolgozott, mint az általam csinált, realisztikusabb, meg a marketing miatt is azt a pofát látom mindenhol.

Abban egyet értünk, hogy a sztori és hangulat a legfontosabb. Ezeknek kéne a legfontosabbnak lenniük minden játéknak, és ezért tépem a hajamat a COD eladásokon: 3-4 óra semmiért, meg egy kis agyatlan multiért tülekednek. Ez kell az embereknek? Na, mindegy. Szóval, az RPG-kben szerintem szerepel a beleélési faktor, hogy olyanok legyünk, amilyenek szeretnénk lenni, azt tegyük amit a valós szituációban is tennénk, persze megspékelve egy adag különleges képességgel, meg egy vagon bátorsággal. Magam részérõl nem tudnék renegát Shepardal játszani, mert a való életben sem vagyok, és nem is szeretnék egy érzéketlen seggfej lenni. Különben is, nehogy már egy seggfej mentse meg a galaxist. Ki hallott már ilyet?

JethroHUN
Miranda+Liara = két lábon járó csini Blackstrom projector.

cataflam02
Én pl végig toltam férfi és nõi karakterrel egyaránt, bár a kasumi, tali, csajos combot szerintem semmi nem ûbereli. 😄

One more story

JethroHUN
Mass Effectet soha nem játszottam, nõi karival, csak és kizárólag az alap John Sheparddel. Lehet a CSk: Atlatisz miatt, vagy mert pontosan beillik ez a karakter az ME világba.<#fejvakaras>

Optimus Prime
Nekem pl. jobban bejön a nõi szinkron. Más régebbi játékokba is volt - nem RPG -választható nõi és férfi karakter. Névszerint Star Trek Voyager Elite Force és Star Wars Jedi Academy, én gyakrabban toltam nõi karakterrel. Szerintem mindkét esetben jobb a nõi szinkron teljesítménye, mint a férfié.