Mass Effect 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként szerintetek mikor jelentik be hivatalosan az új ME-t? Én a ME3 második évfordulójára kb márciusra tippelek vagy jövõ évi E3.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
<#vigyor2>#vigyor2>
De 2 banshee is megvolt max. 15 mpn belül. És nem is a legdurvább társakkal megyek. 😄
De most már végigviszem a történet kedvéért, nem magáért a csata kihivásért. 😊
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Nos igen, az egyben sok utalás van az már igaz, fõleg az ME 2-3 után feltûnõ 😄
Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.
"The trees move. Do you not see it?"
Az Ilos-i szobrok nem õket ábrázolják, ezt Vigil talán mondja is, hogy õk is úgy találták a bolygót, és rajta a romokat/szobrokat.
Ugye a Protik teljesen másmilyenek az egyben, mint a többiben, a Reknik vagy 3 rendszert behabzsolnak királynõ nélkül. A Cerbik, áááh, a kettõnek 5 percig kellett volna tartania: nagy-nagy köszi a feltámasztásért, de kedves Miranda, Jack, irány Nünberg 😊
Ami mókás: ME1-ben van olyan bolygó, ahol találnak egy 1 millió!! éves biobattleshipet, amit Leviathannak neveznek el 😊
illetve így teljesen ismerve a lore-t korrekt a kismillió utalás arra, hogy rengeteg ciklus volt és nem a legyõzhetõ kategória a Reaper fleet 😊
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Alapfegyverekkel vinném (most ez az õrület van).
Enginerrel tökéletes az Avenger, a társaknak is az van egyelõre. 😊 De túl sokat nem is lövök vele, csak az égõ ellenfélbe pötyögtetek párat hogy elessen. 😄
...és ez a sok dumálás eszembe juttatta, hogy még soha nem vittem teljesen végig ME2-t úgy, ahogy azt kell (Sentinel + AP Ammo + Mattock), és kénytelen voltam nagyon csúnyákat mondva újra nekiesni <#vigyor1>#vigyor1>
Kicsit unalmas volt nekem ME2ben, fõleg, merthogy egy idõ után nem is snipereztem vele, hanem csak spammeltem a tûzlabdáját, vagyis gyakorlatilag varázsló volt.
De persze hozzáállás kérdése, lehet bárhogy játszani az adott kasztot.
*ha lõszer sebzésbónusza elég ahhoz, h átlõjön pajzson, 1.5x sebzést fogja számolni hp-n, de ha nem, és csak a puska sebzése kapja le pajzsokat, hiába megy a sebzésed 90% health-re, nem fogod megkapni a 1.5x-ös bónuszt rá.
Mi? Distruptor ammo az egyik legfontosabb. Épp most készülök kimaxolni.
Mivel ez pont pajzsok ellen jó. Álcázás add sebzés bónuszt ahogyan a végrehajtó skill is (bár ez inkább az idõlassítás miatt jó) és ami még add sebzésbónuszt az pont a distruptor ammo, ami mindig aktiválva van a sniperen.
"mással fogod lebontatni a pajzsokat, sniper szar ellene."
mert ugye kell rá a disztruptor ammo és már jó ellene <#idiota>#idiota>
vagy legalábbis nekem baszcsizza a csõrömet, h pont az a kaszt kapott egy disruptor ammo-t (meg AI hacking-et), akinek semmi szüksége rá, mert úgy is mással fogod lebontatni a pajzsokat, sniper szar ellene. no meg h ME2-ben kicsit szûkmarkúan adagolják a lõszert... viszont cserébe lehet bújocskázni és van egy stukkered, ami azonnal cafatokra tép szinte mindent, és olyan hangja van, h az embernek épp hogy mentális orgazmusa nem lesz minden lövéstõl, imádnivaló <#vigyor1>#vigyor1>
a legszebb az egészben, hogy adott egy trilógia, ami rengeteg embernek(én is nagy jelen), egy olyan játékélményt nyújtott, amit egyszerûen zseniális, mondom mindezt úgy, hogy az én szememben minden ami nem "papiros rpg" az hagyjuk már kategória. 😊
Él a világ, érzelmeket vált ki (jó ez utóbbira a win hibaüzenetek is képesek) és mindenki megtalál benne valami igen nagy pluszt 😊
ME2-ben infivel tegnap kimaxoltam a végrehajtó skillt. Megkaptam snipernél a 60%-os idõlassítást 2,25 secre ha a scopeba nézek.
Elõbb írtam hogy már így durván sebzek pedig még hátra van 4 sniper damage fejlesztés + majd jön a widow sniper rifle is.
A géppisztoly és a nehéz pisztoly is ott van a tarsolyomban. Szóval lehet nincs gépkarabély kiképzésem ennél a kasztnál de durván lehet csipázni. Meg settenkedni ugye 😄
Katona kaszt számomra olyan semmilyen.
Adeptnél valóban nem érek sokat biotikával a pajzsok ellen viszont ott vannak a társak képességei. Hamar leszedik a pajzsokat aztán jövök én. Szakadékba lököm õket vagy falhoz csapom stb. Szingularitás meg a vonzás is elég keményen magatehetetlenné teszi az ellent hosszabb ideig úgy hogy sebezhetõvé válik. Tehát ha van mélység a pályán mindegyiket lelököm. Instant halál. Ha nincs marad a gombóc meg a vonzás. Míg szenvednek addig széjjel pufogtatom õket.
Szvsz a adept meg az infi a legbrutálisabb és legszórakoztatóbb ME2-ben. Viszonylag nagy tömegeket ellehet intézni no time.
Singleben igazából tök mindegy, mert mindenhogy tök könnyû. Azt kell csinálni, ami szimpi.
Pl. most enginerrel azért is a dronet fejlesztem, hogy legyen valami poén is, mert különben 2 másodpercenként robbantással gyakorlatilag másodpercek alatt vége a csatának. 😊 Persze, ha meleg a pite, akkor nyomom, ami a csövön kifér, de akkor olyan is.
Társakat is poénosabb buildre rakom, ami azért hatékony, csak nem a leghatékonyabb. A leghatékonyabbal csak azt tudom élvezni hogy 3 másodpercen belül elporladnak. 😄 Ami azért jó, de jó más is.
adept Sheppel ha fogod és elnyomod kellõ távolságból a singularity-t pistikére és haverjaira, shepi kidobja a kis buborékját, ami lenyom egy szép nagy kört, aztán pistikét épp eltalálja, de a haverjai háromszor elfutottak mire odaér... míg ha valakit megfogsz statis-al, az kurvára meg lészen fogva, és azonnal kombózhatsz is akár rá, ezzel sokszor brutális sebzést bevíve még mielõtt az unszimpatikusok szétszélednek. no meg az sem utolsó (bár nem is túl lényeges), h átmegy pajzsokon is mint kés a vajon.
megkockáztatom h a stasis bubble kisebb hatósugarú valamivel, mint singulary, de... nos, egyéb elõnyeit tekintve õszintén szólva ki nem szarja le.
Én sentinellel a Liara singularity + warp kombót nyomtam, ami a biotikus része volt.
A stasis nem tudom, miért olyan jó, majd ha esetleg kezdek egy sentinelt, akkor kideritem. 😄
De újra játszva látom, hogy a tûz és tech robbantások mennyire durvák, nem sajnálom egyik kasztot sem, amelyik ezt kihasználja, nem pedig a biotikust. 😄
ME2-ben szegény reptetõ biotikus erõk durva nerfet kaptak elsõ részhez képest, harmadikra sikerült "jól" belõni az egyensúlyt. (fordítás: úgy, ami megint nem a legideálisabb szegény adept-eknek, mert az õ erõik nem mennek át a pajzsokon, ellenben a stasis-al)
Nem spoilerezek többet az enginerrõl, majd rájössz. 😊 Minden esetre nekem már 5. szintû a droneom. De nem mondom el, milyen. 😛
Sentinelnél mit csinálsz ha lent van a pajzsa az ellenek? Lelövöd.
De azért az enginert sem kell félteni, tûz-tech-jég kombók könnyedén + hogy végképp be legyen biztositva, ott a drone és Turret is. 😊
De igazából mindegyikkel könnyû végigvinni (vanguardot nem próbáltam), de attól még jó játék, ki lehet vele kapcsolni (de az év kihivását nem ettõl kell várni).
pont h "több" támadó képessége van adept-nél, mert míg azzal max puffogtatni tudsz pajzsokra, sentinel-ek overload-al szétszedik a picsába õket. minden helyzetben minden ellen pont h nekik van fegyverük.
harmadik részre meg végképp gusztustalan lesz, jobb adept-ek mint maga az adept.
Infinél a tactical cloak meg az idõbelassulás snipernél ütõs + van pár képesség mint gyújtás. Cryó lõszerrel lefagyasztom az ellent, és gyújtást rádobok. Már törik is XD. A különbözõ lõszereknek is hasznát veszem; a páncéltörõ lõszerrel egy lövés Mantissal a mech fejére és már robban is. Persze lassítva 😄
Adept meg fullos biotikus úgyhogy van támadó képessége bõven.
Vanguard meg charge-val üt + ME3-ban van nova ami ász.
3-ban se rossz.
De az enginer tényleg messze a legjobb eddig, mindent tud, amit kell, bármit lehet vele csinálni. Nekem bejön.
A drone kimaxolásán dolgozom épp, kiváncsi vagyok, milyen lesz. Biztos poén lesz, ha nem csak a kombókat kell 2 másodpercenként nyomnom.
horpeti:
Elsõ két végigjátszás vanguarddal, a harmadik adepttel történt. Sentinellel nem akarok menni mert az elõzõ ME2 végigjátszásban azzal voltam és elég gyengus, nem jött be annyira. Infivel most vagyok ME2-ben úgyhogy ez is kilõve. Maradt tehát katona vagy engineer. És mivel szeretek kombózni, minél több képességet használni ezért fogok engineerel menni. A katona túl sablonos, egyhangú nekem.
Sir Quno Jedi:
Én meg állandóan szünetelek. Szépen eldöntöm hogy a kijelölt ellenfelet milyen sorrendben bombázzam meg képességekkel. ME2-ben tegnap Jacob loyal küldijén a hunterrekrõl leszedtem a pajzsot, Jacobbal belebegtettem majd rányomtam Jackkel egy shockwave-t. Úgy szálltak föl mintha kilõtték volna õket. Neki is csapódott az egyik a lezuhant hajóroncsnak. Persze utána küldök gyorsan még egy gyújtást is hogy vízbe/földet érés elõtt még kigyulladjon az ipse.
Nekem a ME ne egy tucat lövölde legyen hanem taktikázós. De hát ez van különbözõek vagyunk 😊
Fenrir:
Rejtõzõ Férfi más sokkal jobban hangzana. A fickó kb az ipse, arc, hapsi tehát a lazább megnevezések közé tartozik. Így elég furán jön le hogy fickóznak egy olyan embert aki az egész Cerberust irányítja és túl. kép senki nem tud róla semmit.
De persze a kvári is úgy jön le minta becézgetnénk egy fajt. Kvárián már jobb, ahogy az elsõ részben volt.
IE alatt mozgathatók is a hajók, egymásra lehet õket húzni.
zûrhajók
Ha azt nézzük hogy a star Dreadnougt "csak" 7200 méter a star Destroyerekhez képest... bár a sima Birodalmi osztályú szuper csillagromboló "csak" 5000 méter. Viszont a cirkálók 2000 méter felett vannak, márpedig úgy tudom hogy a földi hajózásban a cirkáló nagyobb mint a romboló.
BSG: igen közben én is gondolkodtam, hogy hogyan kellett volna lefordítani, de feladtam volna és meghagyom angolnak 😊
SW:
na várjál, lehet már nekem kopott ki az SW:
legnagyobb az SSD, utána az SD, és utána minden más, a lázadó hajók pl mind kisebbek voltak.
ez a valóságban mondjuk az SBS (pl Yamato), meg a "sima" BS-ek, pl Tripitz
persze a játékokban, szerepjátékban már volt több hajó is, mind mind kisebb ha jól rémlik, pl a hypertérbõl kirántó destroyer, aminek naná hogy nem jut eszembe a neve, de az EVE-ben is úgy hívják 😊
ugye ez meg már egy játékból a "méretarány"
de hogy szövi oldalon is korrekt legyen a képzavar: Cruiser, mint legnagyobb hajó osztály o0
http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20080318130860/starwars/images/8/85/Capital_size_chart.png
BSG fordításhoz csak annyit hogy amikor elõször elkezdték reklámozni itthon az új sorozatot akkor még csillagközi csillaghajónak fordították, azért ehhez képest javulás 😄
A halál csupán a kezdet...
Szóval ja, dreadnaugtot vagy csatahajónak fordítjuk, vagy marad az ami, arre utalva, hogy korai generáció. 😊
Basszus, hány játékban volt top jármû a destroyer, vagy a BSG mint a fordítások ékköve: Csillagközi romboló.
Persze lehet, hogy amikor lefordították, még nem volt angol szócikk: BATLEship/Carrier hybrid STARship
(Plusz valóba a katonai terminológia eléggé meg lett szexuálva...)
Amúgy az Illusive Man-t, te hogyan fordítanád le? 😊
A halál csupán a kezdet...
Én szingliben sem pauzálgatok, menjen szépen ríõltájm. Csak ha valami nagyon szaftos skill sor kell a társaktól, de akkor is igyekszem kvikbárról megoldani ríõltájm. Iszonyat megdobja a hangulatot, ha már vagy olyan gyakorlott, hogy megszakítás nélkül megy az agyalás.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3