86
 • aladar63
  #86
  Szerintem egy UFO halt meg a tóban és most megtalálták a lebomló testéből maradt sejteket :D Remélem megtalálják a rák gyógymódját, vagy más betegségekre fel tudják ezt használni ki tudja :D
 • Elk Hunt
  #85
  „Ezt Wolfe-Simon is alátámasztja, elmondása szerint 14 más molekulát is foszformentes diétára fogott...” és „Ezek lehetnek a már azonosított organizmusok...” közötti mondatok nem egészen érthetőek. A molekula nem organizmus, szerintem, de lehet hogy mára már az.
 • jaspercry
  #84
  1 tonna LSD
 • BaltásRém
  #83
  Úgylátom csak 1 ember maradt aki tud segíteni.
  Bartos Cs István , aki "megadja nekem a helyes váááálaaaaszt"
  :)
 • Hookay
  #82
  A vegso kerdesre a valasz: 42
 • Kara kán
  #81
  Aki sokat markol, az keveset fog.

  Én épp nézem az X-Faktort, és Janicsák Veca most adta elő a „Most múlik pontosan” c. számot. Úgy érzem, megmutatta mi a vibráló húr elmélet. :-)))
 • BaltásRém
  #80
  De az még mindig csak egy olyannal válaszolja megy,hogy 2 világ rezgéseiből vagy miből ett a miénk. Viszont ez újabb kérdéseket vet fel.

  A VÉGSŐ KÉRDÉSRE AKAROM A VÁLASZT !:))
 • Kara kán
  #79
  M-elmélet
 • BaltásRém
  #78
  Csak még 1 gondolat !(hogy azért a cikkhez is kapcsolódjon)
  A "tudákosok" (tudósok) alapfeltevése volt valamikor: hogy hát csak szénhez kötődő szerves molekulák jöhetnek létre ...mer mittom..... - ez lett ugye most megcáfolva.

  Én nem az "ugye megmondtam" -ot akarom most villogtatni, hanem csak ezt:
  És akkor elvonatkoztatnék:
  Valahol, valamikor hallottam valakitől hogy a mittommilyen fizikaelőadója azt mondta, hogy:

  "Az, hogy megjelenjen előtted egy hétfejű, tűzokádó sárkány, bizony nem lehetetlen, tehát esélye nem 0. Igaz kicsi az esélye, kevesebb mint a lottó 5-ösnek, de a lényeg hogyha számszerűsíteni kellene ennek valószínűségi mutatóját, akkor az nem 0" !!!!!!!!!!!!!!

  Ez akkor anno nemérdekelt, de később elgondolkoztatott ,hogy mire akart rámutatni az a bizonyos valaki.

  A lényeg amit levontam, hogy k-vára semmit sem tudonk erről a világról. Eljutottunk odáig, hogy -minket felvilágosulni próbáló embereket- foglalkoztassanak a világ dolgai (fizika), mégis keveset tudunk !!!!!

  Legegyszerűbb példa hogy eloszoltassam a kételyeket:
  aszongyák' , "sebesség = út / idő"
  Ez nagyon jó, tök realisztikus,és beválik a számítás sok esetben !
  De !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Mi a sebesség ?
  Mi az út ?
  Mi az idő ?

  A 3 kérdésre igaz szépem megfogalmazott választ találnánk pl a wikin, de én ezt még mindig felületesnek találom, ezért az utószó:

  Ne állítsanak a tudákosok semmi olyat hogy "lehetetlen", amíg a VÉGSŐ kérdésekre nem találnak választ, másrészt pedig hogy ne csodálkozzanak ha egyes biztosra vett fizikai törvényszerűség megbukni látszik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! • BaltásRém
  #77
  Elolvastam Karakán postját. Jó dolgokra világít rá, és örülök hogy végkövetkeztetés híján nem próbált meg senkit semmilyen irányba téríteni.
  Szeretne, szeretne óvatosan következtetést levonni, de mint én is, és mint más is, nem jutunk vele semmire. :((((

  Felvetünk, cáfolunk... mindaddig amíg nem kapok választ a "fő" kérdésre, addig semmilyen teóriát nem fogadok el. Nálam a fő kérdést az jelenti hogy univerzumunk anyaga honnan, és miért jött létre? Milyen az abszolút semmi, és milyen az abszolút végtelen ?

  Az egész univerzum születése, léte, MIÉRTJE, működése, előzménye...ez mind mind rejtély.
  Rájöttem hogy HA (!!!!!) választ kapnánk ezekre, az csak, akkor az kizárólag úgy lehetne lehetséges, ha a univerzum (értem ezalatt azt amit ismerünk,mérünk)egy másik szerveződés része lenne. És beindul a végtelenségig tartó kör. Akkor az a főegység hogy hogy jött létre ?????????

  Először valahogy ezt kellene tisztázni.
  Hiába olvasok tudományos fórumokat, próbálok racionálisan gondolkozni...mindig Istenhez jutok el. Istenhez, aki van, és értelmetlen létét analizálni, hanem csupán el kell fogadnunk.

  Az ember azt gondolná hogy a racionális gondolkodás az a vallás szöges ellentéte, mint gondoltam én is anno vala. DE !!!!!!!

  A TÚLZOTT racionalitás teológiához vezet, tehát aki racionális akar lenni az tán közelebb van a valláshoz, mint távolabb !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  És eleve már ez is egy ellentmondás.....

  Valaki kérem mondja már meg hogy van ez !!!!!!!!!!!!!!
 • djhambi
  #76
  Láttam erről régebben egy filmet én is, akkor még csak keresték a tóban a bacikat, akkor azt vetették fel, hogy ez az élet egy tőlünk függetlenül kialakult élet, vagyis nem azon az evolúciós láncon van, amelyiken mi és az összes többi ismert faj, hanem egy másikon. Vagyis egy idegen élet, csak ez is a Földön alakult ki.

  Persze akkora bennem a szkepszis, hogy gallyra vág minden SG cikket vagy TV filmet. Szinte már csak az előadóimban bízok meg.
 • Kara kán
  #75
  Itt, ni!
 • Kara kán
  #74
  A választ megtalálod a blogomban.
 • moikboy
  #73
  Az önreprodukció érdekes szempont. Ha mondjuk elképzelünk egy óriási organizmust, ami nem szaporodik, hanem az egyes funkciói az egyetlen egyeden belül evolválódnak, akkor az szerintem élőnek számít. Hogy valami nagyon scifi példát mondjak, mondjuk ilyen lehet egy "élő bolygó". Aztán, ha például azt mondom, hogy legyártunk egy robotot mesterséges intelligenciával, akkor az ezek szerint még nem számít élőnek. Viszont ha megtanítom a nyersanyagok kibányászására, és önmaga újraalkotására, akkor már élőnek számít?
 • Kara kán
  #72
  Én ezt megválaszoltam a blogomban.
 • Julius Caesar
  #71
  Nem tom pontosan, de biosz órán valami olyasmit írtam fel, hogy anyagcserével, önreprodukciós lehetőséggel rendelkező lény. És azt is tom, h a vírus határeset.

  De gondolom az élet definíciója is évente változik.
 • BaltásRém
  #70
  Nagyon jó kérdést tett fel Moikboy !!!!
  Ezen gondolkoztam már én is. Mi számít élőnek ? Hol a határ ?
  Ha valamelyik embertársunkat atomjaira szedjük, azt látjuk hogy atomok önrendező, reprodukáló, mittom ...rendszere. De a tudatunk ,személyünk igy nem hiszem hogy kimutatható lenne. Akkor ha van egy teljesen másik folyamat ami önrendező, reprodukáló...stb, akkor mi zárja ki, hogy annak is legyen "tudata" ?

  Bár kapcsolatot nem vehetünk fel pl az időjárással (az is önszerveződő, reprod....), de lehet neki is van tudata ?

  És lehet hogy itt jön képbe Isten ? :) Meg hogy imádkozni, meg esőtáncot járni nem alaptalan hülyeség ? Imával ,és esőtánccal kölcsönhatásba léphetünk annak a bizonyos önszervezővő, önreprodukáló mechanizmusnak a "tudatával" ???

  Ezen tessék kérem elgondolkozni !!!!! :)
 • moikboy
  #69
  Szerintem senki sem mondta, hogy nem létezik másik életforma a szénalapún kívül... A dolog eleve ott kezdődik, hogy mit definiálunk élőnek? Egy megfelelően bonyolultra megírt számítógépes környezetben evolválódó, önreprodukáló struktúra élőnek számít? Vagy mondjuk egy csillag belsejében, a plazmában kialakuló, reproduktív termonukleáris folyamatokból, áramlásokból és még kitudja milyen, általunk ismeretlen kölcsönhatásokból kialakult létforma élőnek számít?
 • WoodrowWilson
  #68
  Szénalapúnak ez is szénalapú.
 • Pluskast
  #67
  Hm asszem az evolúció című scfi vígjátékban volt, hogy az idegenek arzén alapú életformák. Na úgy látszik mégse scifi. Egyébként meg ez annyira tipikus a tudós társadalom részéről amikor kijelentenek valamit, hogy na az biztosan nem létezik. Most is csak vakarják a fejüket, hogy nincsak még is létezik olyan életforma amely nem szén alapú. Szívesen felteszem a pénzem, hogy még egy rakás dolog létezik/lehetséges amire ma azt mondják a tudósok, hogy nem.
 • Kara kán
  #66
  Ez gondolom nekem szólt.

  Az As-re visszatérve: nagyon régen olvastam egy tanulmányt, mely szerint Napóleont apránként adagolt arzénnel ölték meg.
  Amit akkor hiányoltam az, hogy miért nem elemezték a szigeten lévő kutakat is, mert elképzelhető, hogy egyszerűen túl sok arzéntartalma volt a víznek. Vagy minimum a Napóleonnal akkor ott élt többi ember csontvázából is mintát kellett volna venni.
  A mérgezéses elméletet vallók között volt még egy olyan feltevés, hogy Napóleon hálószobáját akkor divatos arzéntartalmú festékkel festették ki, és esetleg annak porát szívta be a néhai diktátor.
 • globint
  #65
  Koronás fejet, meg sárga csillagot hogy kaphat valaki?
 • andersh
  #64
  aranyos az a madár a vízben
 • hangulati
  #63
  igen. en is szeretnem, ha mindannyian boldogok, egeszsegesek lennenk. gazdag? ennyire nem alacsonyodhatsz le az atlaghoz. magam reszerol nem bannam, ha egy masik vilagban lennek egeszseges es boldog, igy nem szarom le a lehetseges vilagok egyiket sem. ugy gondolom, ez a dolog egyike a valaha felfedezett dolgok legfontosabbikanak. kar, hogy meg vannak kerdesek, bar az eddigi kutatasi eredmenyek eleg meggyozonek tunnek. ot eves korom ota tudom, hogy az arzen nem szivodik fel boron keresztul, bar helyi tuneteket okoz. illene most betennem egy linket, ami valami magyar belpolitikai esemenyre mutat, de nem teszem.
 • Motoroj
  #62
  „Jah, kicsit olyan ez (ha nem pont olyan), mint mikor váltig állították, hogy a Föld a világmindenség közepe”

  És van is benne valami.
 • Kara kán
  #61
  Én imádom a kellemes meglepiket. Te mie gondoltál?
 • stain
  #60
  Közben már tudományos fórumokon darabjaira szedték a cikküket. Teljesen rossz statisztikát készítettek, igazából az adataiból semmire sem lehet következtetni, az ábráik pedig félrevezetőek. Vagy dilettánsok írták a cikket, vagy direkt hamisítottak. A mérési adatok nem azt mutatják, amit a szövegben állítanak. Vagyis egyáltalán nem tudták szignifikánsan kimutatni az arzén többletet.
 • Crane
  #59
  Jah, kicsit olyan ez (ha nem pont olyan), mint mikor váltig állították, hogy a Föld a világmindenség közepe, és ha valaki mást mert mondani akkor már gyújtottak is alája. :) Most meg jól kiröhögjük őket.
  Szóval nagy hiúság mindent biztosra, és fixre venni. Azt is, hogy az Univerzumban csak abban a formában létezhet élet, ahogy itt a Földön tapasztaljuk.
  Na de vár még az emberisége pár hasonló meglepetés...
 • Julius Caesar
  #58
  off:

  De a neve frappáns: a Gé Faj! Mintha valami Zs kategóriás sci-fi film lenne. A Gé Faj támadást indított :D

  :on
 • NEXUS6
  #57
  "nem erről volt szó a morgan freeman-es dokumentumfilmben?"

  Szerintem de.
  Ezért gáz a NASA részéről ez a nagy felhajtás. Kb olyan mint amikor a katolikus egyház 1992-ben rehabilitálta Galileit.:D

  Másrészt ha az adott környezetben az arzén nagy mennyiségben áll rendelkezésre, akkor az evolúció elméletéből szinte magától következik, hogy az olyan organizmusok, amelyek kifejlesztik azt a képességet, hogy ezt az erőforrást kihasználják előnyben részesülnek azokhoz képest, akiknek ez az anyag egyfajta méreg, és ezért azok el fognak szaporodni.
 • jocco
  #56
  Végül is ha ugy nézzük az marad életben aki jobban tud alkalmazkoni a másik "szarához" :D Ahogy haladunk a jövö nemzedékének majd a kénhidronékben, széndioxidban, egyébb fini mérgezö szereves-szervetlen molekulákban, gazdag légkörhöz kell majd alklalmazkodniuk :D
 • Kara kán
  #55
  Tökéletesen igazad van. Egy nagy szarban élünk, ez maradt.
 • jocco
  #54
  Amugy van egy sanda gyanúm, hogy mikor kialakult az élet a földön, az akkori körülnények igencsak elviselhetettlen, söt mérgezöek lennénék a mai élövilágra. Arról nem is beszélve h a mai körülmények, pl (oxigéndus légkör, ózon pajzs) is nagyban olyan élölénykenek köszönhetöek amik már rég kipusztultak, mert pl a végterméke mint mondjuk az oxigén amugy mérgezö volt rájuk, de bizonyos élölények meg ehhez alkalmazkodva tudtak elterjedni.
 • Kara kán
  #53
  Az embereknek általában szegényes a fantáziájuk. Ezt sem tudják elképzelni, azt sem, úgy általában semmit sem tudnak elképzelni. Kivételek, persze vannak.

  (Jut eszembe, kapcsolódó hír itt: a MTI el sem tudja képzelni miért váltottak le megint valakit. Tán csak nem azért, mert a felújítás miatt lezárt kastélybelsőt és udvart évek óta nem lehetett látogatni, így aki kíváncsi volt rá, annak pornófilmet kellett néznie.)
 • NEXUS6
  #52
  Elvileg lehetséges az átjárást, olyannyira, hogy a tudat minden kvantumugrásnál meg is teszi.

  Viszont nem tudom mi miért azt a valóságot választottuk ahol van ez az el Nino pustító hatásával felérő el Kara Kán jelenség, biztos ez a csoportos karmánk.
 • jocco
  #51
  Nekem ez még mindig sántit, mert az más kérdés h ki tud e alakulni bizonyos körülmények között az élet vagy h tud hozzá alkalmazkodni, az nem ugy az.
  A baktériumok meg közutdottan nagy tulélök, nem hiába van olyan sok antibiotikum rezisztens baci, mert még a számára mérhezö anyaghoz is igen gyorsan tud alkalmazkodni.
  Akár még ugy is h kifejleszt egy olyan fehérje csatornát aminek az ég világon semmi dolga csak h az antibiotikum hatóanyagát pumpálja kifelé a sejtfalán, vagy meg köti eleve mielött bejutna. s ehhez nem is kellenek év milliók se csak pár év vagy kellö számú erintkezés az adott anyaggal.
 • Kara kán
  #50
  Igen, a húrelmélet szerint 10 az 500.-on világ létezhet, de én leszarom a többi 10 az 500.-on mínusz 1 világot, ebben az egyben szeretnék, boldog, egészséges és gazdag lenni.
 • opeca
  #49
  Ajánlom olvasásra Fred Hyole-tól a Fekete Felhő című könyvet. Jó fantázia, és gyönyörűen példázza, hogy mennyire eltérhő életforma is kialakulhat...
 • BobaFett
  #48
  Erre az egész lehetséges-e más tipusu életre, nagyon jo poén volt egy nemrégi big bang theoryban, amikor Sheldon kifejtette, hogy mivel a párhuzamos dimenziok száma végtelen, valahol biztos van egy Sheldon aki nem hisz a párhuzamos dimenziokban :)
 • bzs32
  #47
  természetesen a pH értékek fordJtva vannak Mono 10, iszap 13