45
  • MerlinW
    #45
    "Szarok én a facebookra! LOYAL SPECTER!" Pedig az a hülye ember, aki visszautasítja a jobbat. És itt nem csak a pénzről van szó. Munkakörnyezet, morál, ergonómia, juttatások, presztízs, pozíció, ésatöbbi, ésatöbi.
  • MerlinW
    #44
    Ebben semmi sem akadályoz meg téged, a cég fennállása óta folyamatos a munkaerő felvétel. Két egykori kollégám is náluk dolgozik évek óta (egyik a német, másik a brit "parancsnokságon"). Diploma, 2-3 év szakmai háttér és mehetsz is interjúra.
  • byzhouse
    #43
    sok gyökér... úgy látszik ők megtehetik :| én szívesen mennék googlehoz ennyi pénzért.
  • Zoliz
    #42
    Persze. Mondanád ezt 3 hónap után, mikor már kikészültél.
    A dolgozók nem véletlenül menekülnek onnan..
  • Komolytalan
    #41
    Nekem is úgy jött le. Meg a 10% emelés is. Aki szerinte ez szar, az ne vegye fel, hanem szóljon nekem hogy menjek én a borítékért.
  • Madve
    #40
    nem farxisnak akartam válaszként. Előfordul fagyott ujjal tapogatós telefonon...
  • Madve
    #39
    Nekem az 1000 dollár extra, az úgy jött le, hogy szokásos karácsonyi pénz+1000. Szerintem az extrán van a hangsúly nem az ezren. De lehet, hogy én tévedek...
  • farxis
    #38
    geci google roihagyon el!!!!!
    megy az összes dolgozójuk az Apple-hez, mert nem birják elviselni azt hogy ilyen dzsunka szar kínai minősségtelen szarokat gyártanak!
  • menetrend
    #37
    Nem tudom ti melyik dimenzióban vagytok de errefelé nettó 65-130k pénz az átlagfizu. 150 meg túlórákkal meg mindennel. Produktív szakmába ha összejön az embernek akkor keres 300k pénzt idehaza de ez már nagyon közelít a csúcshoz. Ja és keresett szakmában. És az az átlagfizu mindjárt kevés mikor egy családot kell eltartani. Főleg amilyen árak vannak. Azért az a havi másfél milla még adó után is olyan összeg ami az ország 80%-ának igencsak jólesne. Rebegjetek hálát az égnek , hogy nemcsak állásotok van, hanem még olyan jól is fizet hogy 1000 dodó zsebpénz meg 10% emelés mellett 20 millás fizunál húzhatjátok a szátok.

    No Offense
  • sanyicks
    #36
    simán? Furcsa én kereken 70k-t kaptam és a junior kollégáim is.... persze akkor is 1 évben 2x ennyi járt volna, de "válság, a pénzügyi helyzet", köv évben már nem is kaptunk bónuszt "mer az anyacégnek fix összeget kell utalni és rossz a helyzet"
  • wOlFbYTe
    #35
    Otthnon ERP szakteruleten par eves rutinnal rendelkezo fejlesztok 300-600000 Ft netto fizetest kapnak manapsag kulfoldi tulajdonu vallalatoknal. Nem a diploma szamit, hanem a szakmai ratermettseg/uzleti angol nyelvtudas/problemamegoldokepesseg, a tobbi csak HR-maszlag.

    Paran kozel jartok az igazsaghoz. Az $1000 valoban nem nagy osszeg kint, karacsonyi bonusznak egyenesen siralmas. Ha a fejlesztoi csapatom nem logatja a labat adott honapban, sot velem egyutt tuloraznak es az eloiranyzott budgeten felul tudunk teljesiteni (75-85% koruli produktiv, izzadtsagszagu munka), akar havonta is leesik ekkora bonusz osszeg. Megegyszer: nem eves, hanem havi extra juttataskent! A Google ilyen teren egyenesen smucig =)
  • Komolytalan
    #34
    Nem az IT volt válságban, hanem a pénzpiac, a globális. Aminek mindenhez és mindenkihez köze van a google-tól Kis Béláig, aki a lakására hitelt vett fel. A pénzpiac meg meg messze nem lábalt még ki - valójában még mindig a sokk hatása alatt van. Az atomnyereséges cég részvényeseinek fele pénzük van mint 3 éve, és ha mód van rá nem osztanák szét mindenféle jött-ment programozók között fizetésemelésként az osztalékukat. Az FB kezét meg nem kötik ezek a részvényesek - ennyiről szól a történet.
  • SpecterMATWRZ
    #33
    Én szívesen mennék hozzájuk dolgozni! :P
    Szarok én a facebookra! LOYAL SPECTER!
  • Sir Quno Jedi
    #32
    Ezt feljtsd is el. Odakünn már régesrég kilábalt az IT a válságból. Szóval erre náluk már nem lehet hivatkozni, főleg olyan atomnyereséges cégeknél, mint a gúglika.
  • Sir Quno Jedi
    #31
    Nem neked magyaráztam, csak hozzáfűztem. Volt mit folytatni. :D
  • strogg
    #30
    Végülis tényleg nem sértődöm meg, ha nem kell melózni azért az évi 80-100e dollárért :D
  • opeca
    #29
    Küldeni mindig küldhete,d maximum nem vezsnek fel:)

    Amúgy nem kell kiájulni a google-tól, szeretik magukat nagyra tartani de inkább legyél valamelyik itthoni politikus csókosa, garantáltan több pénzt fogsz kapni:)
  • strogg
    #28
    Elvándorolnak ilyen feltételekkel? hmm... igérem én nem megyek a FB-hez. Küldhetem az önéletrajzomat kedves google? :D
  • Sequoyah
    #27
    IT szakértő vagy-e? Mert egy IT szakértő itt magyarországon is simán kap ennyi bónuszt, még többet is. Junior fejlesztőként kaptam ennyit fél után...
  • chuky123
    #26
    Nembaj majd Indiából pótoljak azokat a programozókat.
  • semmikozod
    #25
    200ezer HUF zsebpénz? Milyen Magyarországon laktok ti?? Mehetek én is? Ott szívesen dolgoznék!
  • Molnibalage
    #24
    Mert sóher köcsögök, a felső vezetésnek persze mindig telik új kocsira sőt, flottára..
  • lexandro2000
    #23
    Ezen a fizetesi szinten, mar nem szempont a penz, hanem a feladat es a kihivas erdekessege a donto. En magam is olyan projekteket szeretek bevallalni, amikben latok kihivast es nem baj ha neha kicsit kevesebb penz jon erte, ha elvezem a munkat. Errol szolhat az elvandorlas is. A google rendszerei erettek, evek ota mukodnek es sokszor tovabbfejleszteni kell oket. Aranylag keves termeket allit elo a google es inkabb felvasarol, ergo a kreativitas mar nem annyira hangsulyos a munkadban. Sajna.
  • Komolytalan
    #22
    Megnézném azt a céget, amelyik válság idején dobálózik az általános 10% béremeléssel + 1000 USD egyszeri pénzzel. Legtöbb multinál konkrétan 0% a béremelés, plusz leépítések vannak. Ez meg a "szokásoson" felül van, azt ne felejtsük el.
    Persze az tény, hogy a serpenyő másik oldalán sokkal vonzóbb ajánlatok állnak.
  • opeca
    #21
    1000 dollár egy komoly szakembernek zsebpénz... én év végén többet szoktam kapni prémium gyanánt, pedig közel sem akkora cégnél vagyok mint a gugli.

    Amúgy ilyen kockákat nem feltétlenül pénzzel kell motiválni, de ahogy olvastam ezt már az egyik vezető is kezdi kapizsgálni.
  • narumon
    #20
    Azért én elfogadnék a cégemtől 1000$ karácsonyi prémiumot most, bármennyire is "zsebpénz" ez ma magyarországon.
  • Komolytalan
    #19
    Ezt ne nekem magyarázd el, meg ne is a FB tulajdonosainak, mert ők tudják:-) Csakhogy a google már tőzsdén van, és ki adja oda a részvényét a dolgozóknak? A kisbefektetők nemigen fogják, az alapítóknak meg gondolom nincs "fölösleges". FB meg egyelőre 100% részvénnyel gazdálkodhat.
  • opeca
    #18
    Most erre mit lehet írni? Kurva kapitalista világban élünk, ezt a google tudja a legjobban, ebből gazdagodott meg.

    A jó szakemberek jönnek-mennek, meg kell őket tartani motiválni kell őket stb. stb.

    Majd eljön az az idő amikor a Facebook-ot hagyják el tömegesne egy másik, új "csillag" miatt.

    A Predator szavait idézve: Shit happens...
  • Komolytalan
    #17
    Mivel több ember használja őket napi szinten mint a Google összes cuccát, így szerintem ez egyáltalán nem irreális dolog.
  • Dynamic
    #16
    Pff... Hol dolgozol? Indiában? Ott lehet, hogy jó pénzek számít 1000$, de ez már Mo-n is zsebpénz.
  • Sir Quno Jedi
    #15
    84.000-88.000 USD-t keres egy átlag szoftverfejlesztő a gúglinál (a cég saját bevallása szerint) évente. Ez a normál mezei fejlesztő, nem a senior-ok, akik 120k felett keresnek. Ez havi 7-8000USD. szóval nem hiszem, hogy 8-ad havi pénztől hirtelen haptákba szarták magukat! :DDD Ez kb. olyan, mintha idehaza kapnál 50-70k BRUTTÓ karácsonyi jutalmat (mezei fejlesztőként). Ójjjee...

    Fizuk a gúglinál-e.
  • Molnibalage
    #14
    Kint egy tisztességesen kereső irodai melós cirka 40k dollárd vagy többet hoz összes évente. Ez a fizetés a havi fizetésének legfeljebb 1/3-a. A 10%-os emelés tényleg komlyabb tétel lehet. Az 1000k ottani szemmel szerintem sörpénz...
  • Sir Quno Jedi
    #13
    Minusz adó és odakünn ez zsebpénz (kezdő kiskatona zsoldja, aki teljes ellátást kap). Lehet itt egy éhező koleszos deáknak sok az 1000$, de pl. már én sem esnék hasna tőle, hogy WoáW! Ha menni akarnék a cégtől, ez nem tartana vissza.

    A 10% is röhej, a plebnek oké, ez a minimum. A fontosabb embereknek meg 40-50%-ot is meg kell adni olykor, hogy ne húzzák a szájukat (súlyozni kell).
  • Darth Dave
    #12
    Csak 1000$? Akinek az kevés, azt tájékoztatom, hogy az 218,492.86 HUF... ami azért nem olyan rossz, plusz 10%-os fizetésemelés. Sehol se adnak minden dolgozónak ennyit. Mo. is van Google iroda, mondjuk nem sokan dolgoznak ott. A kis mázlisták. Kúrva jó lenne a Google-nál dolgozni. Ennyi.....
  • Sir Quno Jedi
    #11
    A kiemelkedő szakembereket csak úgy lehet megartnai, ha részvényeseddé teszed őket, vagy hagyod őket saját céget alapítani és nagyon szoros partnerségben maradsz velük. Esetleg te magad csinálsz leánycégeket és átjátszod nekik a tulajdonrész 49%-át, persze súlyos kikötésekkel arra nézvést, hogy ne tudják 5-10 éven belül továbbadni. :D Ha valaki vezető szaktekintély a szakmájában, akkor előbb-utóbb önállósodni akar, de legalábbis nem akar egy szaros senki utolsó alkalmazott lenni élete végéig. Segíteni kell őket a céljaikban és így TALÁN megmarad a jó kapcsolat velük. VAN az a pénz, ahogy mondani szokták... :D
  • torreadorz
    #10
    Nem lehet hogy nem pénzprobléma az elvándorlás oka?

    Mármint a saját cégünkból kiindulva, régebben kisebb cég volt, mindent baromi egyszerü volt elintézni, gyakorlatilag szóltál az illetékes embernek és ha nem valami örültség volt akkor viszonylag hamar teljesült a dolog.

    Most meg hogy nagyobb a cég, minden baromira bürokratikus lett és még a legegyszerübb dolgokhoz is több fönökön keresztül tartó engedélyzetetés szükséges. Etc, technikai embereket az ilyen idegesiteni szokta, lehet a google-nél is ez a helyzet.
  • Sir Quno Jedi
    #9
    1000 dollár "karijutalom" az IT szektor húzó cégénél?!? Ezzel voltak képesek kiszúrni az alkalmazottak szemét karácsonykor??!? Én nem csodálom, hogy lelépnek...
  • Molnibalage
    #8
    Az én szembenen a világ elborultságát mutaja, hogy a FB és egyéb hülyeségeknek van / lehet tőzsdei értéke...
  • Komolytalan
    #7
    Ez nem hasznossági kérdés. A facebook jelenleg nem tőzsdei cég, de már olyan szinten várják a tőzsdére vitelét, hogy lehet opciókat venni arra az esetre, ha mondjuk 2012-ben tőzsdén lenne. Ez alapján a facebook becsült értéke elég széles skálán mozog, mondjuk 10-100 milliárd USD. A facebook azzal csábítja a google alkalmazottakat, hogy ha tőzsdére kerül a cég, akkor ebből kapnak mondjuk 0.1%-ot. Gondolj bele: ha mind a 300 elcsábított alkalmazott ennyit kapott volna, az is csak 30% volna. Persze nem kapott, ez a max ami az igazi ászoknak jár. Másik oldalról ezt gyakorlatilag bármely google alkalmazott elfogadja, mert ez 10-100millió USD-t jelent pár év múlva, amit a googlenál a pár 100ezer USD-s havi fizetéséből nyugdíjig se tudna összerakni. Nem utolsósorban az hogy 10 vagy 100 milliárd attól is függ, hogy az illető hogy fog dolgozni.

    Szóval ez kb az a kategória, mintha neked azt mondanák hogy hagyd ott a jelenlegi melóhelyed, menj el egy másik céghez dolgozni mondjuk ugyanannyiért vagy kevesebbért, és ha jól dolgozol kb 3 év múlva kapsz bónusznak egy lotto 5-ös, és még szelvényt se kell venned ehhez.
  • dzsagon
    #6
    eddig tartott a királyság