RaceRoom - The Game
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ami pozitiv, hogy meg mindig vannak Competiton "versenyek", es mar nagy csak az elso X helyezettet dijazzak (ami sokszor eselytelen), hanem van letelenszeru sorsolas is a resztvevok kozott.
De ahol nem csak az elso 3-at didjaztak, hanem az elso 50-100-at, oda azert korabban is be lehetett kerulni. 1-1 auto vagy akarmi kijon belole, ha odakerul az ember😉
Szerintem a program simán hozná az AC vagy pCARS felhasználói számát, ha az elején nem cseszték volna el a dolgokat. (Ergo amikor az R3E már kezdett normálissá változni, akkorra már megvolt az AC-nak és a pCARS-nak is egy elég népes "alaptábora".)
Alapból 75%-ra állítja be a játék ennél a típusnál az FFB erőt. Nyugodtan told fel 100%-ra. Amúgy is 100%-on állítják be az FFB-t.
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
Hogy mi miert nem mukodik, azt nem tudom. Nekem sose volt gondom ilyesmivel (bar nem is volt sokfele kormanyom ❤️db>3db>).
Bedugod, szarsz a profilokra és szépen minden tengelyt beállítasz magad... ez eddig mindig így működött, soha életemben nem használtam soha semmilyen gyári profilt.
FFB: CARS-ban nincs FFB. 😄 Ezért ott csak valami minimális ellentartást érzek. AC-ban viszont nagyon jó, határozott, erős. R3E-ben is jó – miután beállítod magadnak, mert alapban nem oszt ki neki semmit, csak kiírja a hardver nevét -, ott pl. szerintem az AC-nál is jobban visszaadja a rázóköveket, vagy ha lesodródsz a pályáról, eléggé meg tud indulni a kezedben a kormány ilyenkor. Ki akartam próbálni rFactor 2 demóban is, de ott nem ismer fel semmit, és nem enged se tengelyeket, se gombokat, se pedálokat manuálisan állítani. Persze elindítottam, de az eredmény az, hogy a kocsi magától elkezd kigurulni a garázsból, elfordul jobbra, nekimegy a falnak, majd ütemesen adogatja magának a gázt… 😄 Más játékot még nem próbáltam.
A precizitást megpróbálom akkor jobban körülírni: Úgy érzem, hogy több lehetőségem van arra, hogy pontosabban tartsam az íveket. Nem tudom miért. Ez egy érzés, hogy „na, most tényleg úgy mozog, ahogy akarom”, én a laikus fejemmel az 1080 fokra gondoltam, hátha az ad több lehetőséget. Aztán lehet, hogy semmi köze nincs hozzá… Szóval nem kell annyit "utána rángatni" a kormányt, mint korábban, hogy ott maradjak az íven, vagy valami hasonló. Tudom, hogy ez így homályos, sorry…
Az általad linkelt procedúrát soha semmikor nem alkalmaztam, volt, hogy már ajánlották, de őszintén szólva én nem vagyok ez az állítgatós, elmélyedős típus, legfeljebb ha valami oknál fogva rákényszerülök akkor mászok bele ennyire.
Azt azért még megemlíteném, hogy mindig használt kormányokkal hozott össze a sors eddig. Nagyon lazák voltak, volt amelyik kotyogott, talán ebből fakad az, hogy ezt most sokkal jobbnak érzem, mert ugye ez még nincs leharcolva. Oké, a Formula Force Ex anno szintén bolti volt, de hát az meg finoman szólva sem összehasonlítási alap. 😊
Je suis blanc et européenne!
Idealis esetben, ha a problemakat "elfelejtjuk" 😊
rF2: program + evi elofizetes, ingyenes altaluk adaott tartalmak es MOD-ok.
R3E: ingyenes program, ingyenes hasznalat, fozetos tartalmak.
iR: ingyenes program, elofizetes (ami ingyenes, ha kihasznalja az ember), tartalom vasarlas.
A DLC-sek a "dragak", aminel "draga" az alap program, plusz amihez ossze-vissza, rendszertelenul, autonkent, "trukkosen" jonnek a tartalmak, persze se sorozat, se festes, se pilotak, se szabalyok es lebonyolitas, es ha belindult a buli, akkor evi 6 DLC-vel.
Termeszetesen mindegyiknek meg van az elonye, es egyik sem draga, ha valoban kihasznalna az ember😊
Eppen a kulonbsegek es a valtozatos hianyossagok matt tud megelni egymas mellett tobb program. Ha az R3E lenne olyan jo fizikaban, gumiban, kormanyban es FFB-ben mint vaamelyik masik, akor meg is lenne a "gyoztes"😊 De nem, igy a tobieknek "szerencseje" van😛
Pl. WTCC (es AC, mert ott eppen ez a tema, nem osszehasonlitas vagy szidas!!!!!!).
Itt huszon Euro-ert megkapod az osszes friss autot, csapatot, plotat, erosorrendet es palyakat, szabalyokkal es lebonyolitassal (offline-ra vagy online-os bajnoksaghoz).
Ott mindefele innen-onnan osszeszedett es barkacsolt modellbol, magan emberes fizikai elkepzeles es mukodes alapjan, osszeraknak valamit (akar plusz MOD penzert), sokszor egyforma fizkkaval, hogy online jo legyen, persze nincs rendes AI, erosorrend, festes, pilota, szabalyok se semmi. Meg persze palyak sincsenek, foleg nem gyari minosegben!
De persze a fizika, gumi, kormanyzas, FFB gyorsan eldonti, melyiket haznaljak az emberek, mi a fontosabb😉
Amugy meg jah, AC ban is hasznalok nagyjabol 10 autot 😊)
Mondjuk igy ahogy irtad tenyleg nem olyan meregdraga ...
Rf ben harmat 😊
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Pl.: ha csak Audi TT versneyeket szeretnel, akkor nullarol ~4EUR az autok, ~20EUR a 14 europai palya (csomagban).
Ha utana formula vagy hivataos WTCC futamokat szeretnetek, akkor meg hozzajon 3-5EUR (a palyak mar megvannak).
Persze egyszerre megvenni mindent es nem hasznalni (nem is lehet😛) semmi ertelme es k*rv* draga lenne😉
Az AC-ra is elkltottel mar ~100EUR-t (program, DLC-k, MOD-ok stb.), van benne 100auto, de abbol mennyit hasznalsz rendszeresen, offline versenyre (ami igazabol nincs, foleg nem ilyen😛), napi online fun-ra vagy heti rendszeres bajnokira? 😊
Nekem ezzel a rendszerrel nem lenne gondom, de hasonlo a gond mint mashol: nagy a konkurencia, nagy a szethuzas, szetszorodnak a felhasznalok, nem az "igazi" a program, nincs igazabol kihasznalva.
MINDEN programbol hianyzik 1-1 valami fontos, ami miatt nem az egyetlen, ami tokeletes lehetne😉
Pl. ha az AC-t adnak ilyen rendszerben: full sorozatok (WTCC, DTM, ADAC/GT3, TC stb.), osszes autoval, plyaval, festesekkel, szabalyokkal, lebonyolitassal, es persze ilyen AI-val es egyebekkel, full toppos lenne, el is lenne dontve a keerdes😊
Most meg rossz az egesz azert nem jatszik senki, mikor meg majd jo lesz ( ha jo lesz....) akkor meg azert mert draga lesz egyben viszonylag sok tartalmat megvenni.
Egy GTR3 -nak jobban orultem volna 😊
Nalam az rF2-ben is mindig be kell allitsam (G25), pedig allitolag van akinek nem kell?! Vagyis lehet itt is mukodik valakinel vagy bizonyos kormanyoknal, profiloknal automatan.
De a lenyeg, hogy erdemes megnezni mennyit fordul a kerek, mennyit hasznal a kormanybol. MIvel mindig a hasznalt fordulatra osztja el a kerekelfordulast, igy az FFB "effekteket" is arra szamolja, ami ha sok akkor hintazas lesz belole, ha keves, akkor csak rangatas.
Nem egy AC, ami full automata, es minden mindig azonnal jo;P
röhej 😊))
Forza.
A formulaval, ami eleg friss, es ezzel a koramny es az FFB erzes mar boven elvezetes volt. Persze meg mindig erezni az rF1 hozomanyt megcsuszasoknal es egyeb visszajelzesnel, de mivel rovid es kemeny a kormanyzas, is jobb eredmenyt ad mint a tobbi. De mintha osszessegeben is allitottak volna rajta valamit?! Persze csodat nem ekl varni, a rendszer ugyanaz😉
Ami meg mindig fontos, hogy a kormany fizikalis elfordulasat hozza kell allitani mindig az autokhoz! Ami nagy atlagban 450/750 fok. Plusz jol be kell allitani a mindenfele eroket (oldal, fuggoleges, tapadas vesztes, esetleg razasok) mert ha osszessegeben tul sok, akkor egy-egy osszetett visszajelzesnel (kanyar kozben kerekveto, pukli (😛), terheles valtas, razas, utkozes) pl. 200%-ig ugrana az FFB terheles ("nyomatek"😉, ami durva clipping, vagyis nulla visszajelzest ad😉
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.01.10. 12:19:01
Az enyem nem er sokat, mivel nekem csak egy tizeneves TM Ferrari FFB-m volt (😄DD, aztan nehany napra egy DFP, es a megjelenestol a G25.
Ha megpusztulna a G25 en inkabb varnek nehany honapot, es valszeg LG G920-at (vagy 29?!) vennek, bar dupla annyi mint ez. Ha mukodik kulon is, akkor kesob plusz TM valtot, ami nem sokkal tobb mint a Logitech, de komolyabbnak tunik.
Forza.

Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.01.09. 14:12:11
Néztem ezt a videót. Ezen nem a műanyag felfogatóval van rögzítve az állványhoz. Szerintem van furat csak el kell távolítani előle a műanyagot. A pedálnál határozottan van furat, akkor a kormányról miért spórolták volna le.

Vagis ha csak DFGT, akkor fogasra, pedalra, hasznalatra elvileg jobb, reszletessegre kicsit rosszabb, frissitesre hasonlo, de talan az uj rendszernek koszonhetoen kozvetlenebb.
Amit a precízitásról írsz, az is furcsa, hiszen a DFGT-én 14, míg a T150-en 12 bit-es a kormánytengely érzékelője, tehát az hogy milyen pontos a kormány, ott a DFGT-be se lehet belekötni... nem lehet, hogy te inkább arra gondolsz, hogy az FFB hatások alapján tudsz percízebben vezetni? Ehhez hozzá jön az is, amit a 1080 fokról írsz, hiszen ha helyesen van beállítva a kormányod, akkor normál körülmények között nem szabadna érezned a különbséget a 900 és az 1080 fok között, hacsak nem vagy extrém drifter. <#wink>#wink>
Nekem inkább az a sejtésem, hogy a 1080 foknak nem mentél utána a beállításokban és ezért nőtt a kormányzási áttételed, és ezért érzed azt, hogy pontosabban tudsz vezetni. Ha erről van szó, akkor ezt természetesen a DFGT-vel is meg tudtad volna oldani pár kattintással.
Remélem nem értesz félre, nem a véleményed szeretném kikezdeni, csak próbálom összerakni a kirakóst a T150 körül.
Amúgy nem kéne átmenni másik topikba? Nincs itt egy admin, hogy áthelyezze a beszélgetést ide? <#worship>#worship>
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.01.09. 12:56:25
Ellenállás: Ez szerintem nagyon szubjektív. Én mindig sokkal jobban szerettem, ha erős a kormány, és erős az FFB. Egyszer öcsém átjött, ment pár kört, persze a saját beállításaimmal. Azt mondta, neki ez túl sok, hosszú távon leszakadna a karja. 😄 Nekem meg ez a jó, szeretem érezni a legkisebb dolgokat is. Nem tudom melyik a reálisabb, de őszintén szólva ez nem mozgat, a lényeg, hogy számomra adjon egy teljesebb élményt, és hát én ezt a feszesebb megoldást többre értékelem.
Precízebb: Szerintem jóval pontosabban tudom irányítani az autót, sokkal kevesebbet kell pontosítanom, utána kormányoznom, ez oda fordul halál pontosan, ahová szeretném és ahová gondolom. Lehet, hogy ez így hülyeségnek hangzik, de ezt tapasztalom.
Kényelmesebb: Valahogy úgy érzem, mintha sokkal biztosabban tudnék kanyarodni például. És valamivel nagyobb sebességgel. Nem tudom ez összefüggésben van-e az 1080 fokkal, de mintha ugyanazok az ívek valahogy "kiszélesedtek" volna. 😄
Fékpedál: Egyértelműen nagyobb az ellenállása. Keményebb, vagy nem tudom, sokkal határozottabb, érzem,hogy van egy pedál a talpam alatt.
Tartok tőle, hogy ez így nagyon homályos, de hátha minimálisan tisztább a dolog. Minden esetre ez is, mint rengeteg minden, totál szubjektív, mindenkinek más és más igényei vannak, nekem ez egyelőre betalált.
Dino: Ez az asztalra felfogatás nem is hülyeség, köszi, majd megnézem mit lehet tenni ez ügyben.
Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.01.09. 11:53:18
Azért kérdezem ezeket, mert máshol meg pont ezeket hozták fel a kormány gyengéjének és csak szeretném összerakni a képet. Köszi Szépen!
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.01.09. 11:17:26
Erre már csak hab volt a tortán, amikor egy másik versenyen T1-be hagyok helyet, az illető oldalról mégis megpöccint, kiesek a kerékvetőn kívülre, majd kapom a drive-through penalty-t...
Hamarosan indul GTR-Masters legújabb bajnoksága a Touring Car kategóriában, a következő szavazáson pedig Ti dönthetitek el, hogy milyen autókkal mérkőzzünk meg egymással a futamok során!
A választható lehetőségek között szerepelnek az Assetto Corsa és a RaceRoom különböző TC és kupás autói, melyek bátran kipróbálhatók a 0-24 elérhető gyakorló szervereken! <#wink>#wink>
További infók itt: Masters - Túraautó Bajnokság!
Egyébként milyen a T150, a DFGT-hez képest?
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.01.08. 16:45:03
(Azért az nem annyira menő, hogy a srácok nem hegesztettek össze egy értelmes támogatást ehhez a kormánytípushoz.)
A FFB resznel erdemes mindent lehuzni nullara, aztan egyeent vegig rtesztelni kulon-kulon minden beallitast. megeri. Szerencsere itt megoldott, hogy menetkozben, autoban ulve szinte mindent lehet allitgatni es tesztelni! A CARS-nal ez mar durva lenne😉)) Nem CARS-szidas, csak ott ki kell lepni a garazsba, de sokszro a fomenube, ami brutal mennyisegu ido, es foleg az idomiatt, normalis osszehasonlitasi lehetoseg sincvs.
Ami tuti, hogy eloszor (es talan veglegesen), az osszes total kamu effektet kell kikapcsolni (motor, fek, valto, kerekveto)! A sebessegerzekeny dolgokat is erdemes megnezni (program + cfg) mert azok is bekavarnak. Korabban nem is lehetett teljesen kikapcsolni a programbol, csak CFG file-bol!
Tokeletesre ezt sem lehet beallitani, AC/iR/rF2-hoz nem is erdemes hasonlitani. De megtalalva a beallitast, vannak elvezetes pilanatai.
Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.01.08. 06:56:15
A RaceRoom oldaláról érhető az összes tartalom, a Steam-ről viszont nem minden. Ahhoz, hogy vásárolni tudj, két dolgot tehetsz:
1) Ahogy írtad, veszel vRP-t a raceroom.com oldalon. Ehhez csak egy regisztráció kell, utána pedig kiválasztod a neked megfelelő vRP-csomagot, majd e-mailbe megkapod az aktiváló kódot, amit a game.raceroom.com oldalon, a bejelentkezés után aktiválni tudsz.
2) Ha a Steam Wallet-et (Steam pénztárcádat) feltöltöd megfelelő összeggel, akkor nem kell vRP-t venned, és a RaceRoom (pontosabban a game.raceroom.com) oldalon ugyanúgy tudsz venni dolgokat - csak ilyenkor majd ki fogja írni, hogy X €-t fog levonni a Steam pénztárcádból.
Ezek szerint pályákat csak úgy tudok venni ha veszek vrp-t?