Évente két atombombát készíthetne Észak-Korea

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NEXUS6
Hát ja.
De másrészt azért kölcsön meg kölcsön között is van különbség: kölcsön 0%-ra 5 évre anyucitól, valami banktól, valami uzsoráscégtõl, vagy a maffiától.

Az IMF szeretné magát az anyánknak hívni, de valójában inkább az utolsó kategória.

Valszeg a kínaiak örülni fognak, hogy nekik is jut hely a pókerasztalnál és nem rúgják fel a szabályokat, bármit is írt Mao elvtárs az ilyen dolgokról a kis könyvében.:)

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

"Szerintem a kínai elvtársak megfúrnák a nagy demokratizálást, kölcsönt õk is tudnának adni, csak nem úgy mint az ájemef, meg a világbank."
Tudod hogy hogy mûködik az IMF? Vannak tagországok. Ezek beleteszik a pénzt. A betett pénz után pedig szavazati jogot kapnak.
A szavazati jogok most: USA, Japán, Kína
A szavazati jogok a közeljövõben: Kína, USA <-(?)-> Japán

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Az a baj hogy ti Kínára mint kommunista országra gondoltok.
Nem Kína teljes mértékben kapitalista. Csak egypártrendszer van náluk. De ez a kettõ nem zárja ki egymást.

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

NEXUS6
Déli Bank (Bancosur)
wiki

Ez meg Chavezrõl egy kis ömlengés

Ceausescu is ilyet akart? Akkor már tudom, hogy miért kellett eltávoznia az örök vadászmezõkre.
<#nyes>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Még annyit, hogy a linkelt cikkbeli tricium termelõ reakcióhoz lassú neutronok kellenek, ami egy atombomba (bocs, robbanó fej :-)) elpuffanásakor eléggé hiánycikknek számít, és idõben is kemény ára van (értékes mikroszekundumok)

Szóval szerintem valósznûbb a közvetlen Li6+H2 reakció. (egyéb technológiai elõnyei is vannak)
Valószínûleg erre gondolt:
néhány (korántsem az összes) fúziós reakció

Ám a reakció közvetlenül is lezajlik. A litium izotópok néhány reakciója:

Li6 + n --> He4 + H3 (4,8 MeV)

Li6 + H2 --> He4 + He4 (22,4 MeV) (!)

Li7 + H1 --> He4 + He4 (17,3 MeV)

Li7 + H1 --> Be8 + gamma (17,2 MeV) (?)

Li7 + H2 --> He5 + He4 (14,2 MeV)

Li7 + H2 --> Be8 + n (15 MeV)

A természetben található litium 92,5%-a Li7, a többi (7,5%) Li6.
A hidrogén izotópokkal való ütközéskori hatáskeresztmetszeteket (energia függvényében) nem ismerem, De valószínû, hogy a Li6 reakcióképesebb.
(A lassú neutronokra kb. 3 nagyságrenddel nagyobb a hatáskeresztmetszete)
Kara kán
Errõl a bankról még nem hallottam. Mi a neve?
Akkor azt csinálta meg, amit Ceausescu akart 1989-ben.

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

NEXUS6
Hát ez milyen ismerõs forgatókönyv, csak tudnám honnan!
<#hehe>

Szerintem a kínai elvtársak megfúrnák a nagy demokratizálást, kölcsönt õk is tudnának adni, csak nem úgy mint az ájemef, meg a világbank. Chavez is csinált egy bankot Dél-Amerikában, gyakorlatilag ellenIMF. Ahogy hallom viszonylag jól mûködik, tényleg kihúzza a szegény országokat a bajból, a szemét komcsi.
<#nyes>

Délnek semmiért sem érdeke (szerintem), ezt írtam. A környékbeli országok egyikének sem érdeke, mert -- gondold át -- csak veszíthetnek.
Kara kán
⌠0
⌡∞

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Kara kán
Próba:ˆµ»»ˆˮ˶͏„˄˚∞∆†‰℗€

Kara kán
A helyzet kulcsa Kína kezében van. Ezt annyiszor ismételgettem (pl. a kitekinto.hu-n is), hogy lassan mindenki betéve tudja.

Kara kán
Teljesen világosan látod a helyzetet.
Nekem fájt a szívem, amikor a Bagdadi Múzeum kincseit kezdte széthordani a csõcselék. Akkor rendült meg a hitem a pax americanaban. Ennek ellenére jobbnak tartom ezt, mint a pax sovieticat, de ez sem az igazi.

Molnibalage
Ammennyire tudod a mai modern termonukleáris fegyverek a mûködésük során maguk termelnek tríciumot. Hogy hogyan, errõl gõzöm sincs. (Minta Sükösd Csabától hallottam volna vagy 8 éve.)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Egy okot mondj, hogy délnek miért érdeke. Egyre elborultabb kommenteket tolsz.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Szerintem is az egyetlen jó megoldás az lenne, ha a nép elzavarná a vezetõit, de ez sajnos kb. nulla valószínûségû esemény.

Ha az amcsik szétbombázzák az országot, akkor -- szerintem -- teljesen más fog történni, mintha a 30 évvel ezelõtti Amerika bombázta volna meg õket.
Azóta ugyanis alapvetõ dolgok gyökeresen megváltoztak.

Ha az amcsik szétbombázzák õket, akkor -- hazai és környékbeli tapasztalatok alapján -- a következõk fognak történni:

-- Hivatalba lép egy "demokratikus" kormány. Hogy mitõl demokratikus? Hmm, jó kérdés. Attól, hogy ÕK annak nevezik.

-- Felvesznek egy rakás kölcsönt. Aztán néhány év múlva megint egy rakás kölcsönt.

-- A teljes pénzügyi rendszer átalakul. A pénzt a saját ország parlamentje áltan NEM felügyelt magán-központi bank kamatos kamatos hitelpénz gyanánt fogja forgalomba hozni.

-- Engedélyezik a buzifelvonulásokat (ez nagyon erõs nemzetközi elvárás!) és kreálnak valamilyen kisebbséget az országban.

-- A nemzetközi pénzügyi szervezetek kijelentik, hogy a lakosság túlköltekezik. Ezért -- úgymond -- "szükség van reformokra"
Bevezetik a magán nyugdíjpénztárakat, fizetõssé teszik az egészségügyet.
A lakosság egyre szegényedik. A bombázás kismiska ahhoz képest, amit a "béke" pénzügyi hatalmasságai mûvelnek.

-- A szakadék a gazdagok és a szegények között egyre nõ. A középosztály létre sem jön. Egy kis létszámú középosztályt jelent az õrzött lakóparkok õrzõ-védõ dromedárjai meg a népet fékentartó rendõrség és tudatipar (sajtó) munkatársai.

-- Bevezetik a fizetõparkolást, az autópályákat is fizetõssé teszik, létrehozzák az önkormányzatokat és a közterületfelügyeletet...
Aztán szigorúan vigyáznak majd a szerzõi jogokra, egy MP3 lemásolását 15 év kényszermunkával büntetik majd, aki dalra fakad, annak elkobozzák a házát.

Lesz ott demokrácia!
Bukósisakot használok, az jobban bírja az igénybevételt <#eplus2>
Kara kán
Nem csak Kínán. Elemezni kell a fotókat. Kim Dzsing Un egy eléggé elhízott gyerek, szereti a finom kajákat. Kajálni meg csak úgy lehet, ha élünk, a háborúban meg meghalhatunk. Halott ember nem kajál, azzal együtt, hogy nekünk csak a halott komcsi a jó komcsi.

NEXUS6
Hát azért ez a Kimdzsongil nem tûnik egy korrekt csákónak, nem biztos, hogy hagynám, hogy meghívjon a kocsmában egy sörre.:)

Érdekes, hogy Dél-Koreában is egyfajta katonai diktatúra volt úgy kb. a 90-es évek közepéig. Azok a vezetõk viszont alapvetõen a társadalom és a gazdaság modernizálását tûzték ki célul, nem azt, hogy akkor is rakétákat, meg atombombát, meg 100 méter magas kultusszobrokat építsenek, amikor a parasztnak a segge is kilógott a gatyájából.
Az É-koreai vezetõknek is ott volt a lehetõségük, hogy hasonló utat válasszanak, tényleg a népük felemelkedéséért küzdjenek és nem csak szóban. Nem tették.

Szóval én nem sajnálnám, ha ráesne a szeretett vezetõre egy bomba és ezzel mindenki boldogan mehetne a dolgára. Persze nem ez lesz a helyzet, az amcsik a mûmájerkedésükkel szétbombázzák az országot, meghal vagy 200 000 civil, aztán részükrõl letudják a dolgot, ahogy írtad a déli szomszédunkkal kapcsolatban is.

A kínaiak, meg ott vihognak az egész komédián a sarokban, aztán amikor a többiek nem számítanak rá, valakit hátulról jól seggbe rúgnak, aztán még jobban röhögnek.

Összegezve annyira azért nem fekete-fehér ez a dolog, mint a Júnoszty tv annak idején. Egy biztos, bármi történik is az É-koreai ecceri paraszt akkorát fog szopni, hogy még Staller Ica is megnyalja a szája szélét.
Sajnos.

Aha. Csak rávilágítottam az itteni média hazudozásaira.
Egyébként ha elmarad a háború, az Kínán múlik majd. Szerintem.
A cikkben néhány technikai dolog van, amit én másképp tudok.

1.) A Pu-238 -ból készült bomba jóval nagyobbat szól, mint az U-235 -bõl készült.
Ezt még a szocializmust építõ Magyarország egyik katonai tankönyvében olvastam.
Azonkívük sokkal könnyebb elõállítani, mint a természetben 0,7% részarányú U-235 -öt 90% fölé dúsítani, tekintve, hogy az uránizotópok tömege közötti arány igen-igen közel van az 1-hez. A legközelebb szinte az összes természetes anyag közül.

2.) A hidrogénbombában -- információim szerint -- nem tricium van, mert az nagyon radioaktív. A tricium (H-3 izotóp) felezési ideje 12,3 év.
1 kg tricium aktivitása 3,7*10^17 Bq. (vagyis 370 ezer tera-becquerel)
Ez óriási aktivitás! Ne feledjük, hogy -- bár jóval veszélyesebb izotópokból -- de a sugárvédelemben néhány Bq/m3 aktivitáskoncentráció már mindenféle engedélyezési eljárásokat jelent a gyakorlatban. (nomeg a Grimbusz is ordítva tüntet néhány Bq-ra, ha épp a támogatók érdeke úgy kívánja)

Ha egy hidrogénbombába belepakolnak 10 kg triciumot, az elképesztõ mennyiség!
Sem elõállítani, sem tárolni nem igazán lehet.

10 kg tricium radioaktivitása 3,7 kW hõteljesítményt jelent.
Ha -250 C fokon cseppfolyós állapotban tartják a hidrogént, akkor eléggé durva hûtést kellene alkalmazni. Így az egész NEM hordozható.

Amennyire én tudom, a hidrogénbombát Li+D fúziójával csinálják meg. A litium-deuterid szobahõmérsékleten szilárd, sûrûsége sokszorosa a cseppfolyós hidrogénének (ez a felrobbantáskor nagyon számít!), nem bomlik mert nem radioaktív, ezek miatt viszonylag kisméretû, hordozható bombát lehet csinálni.
Kara kán

„Pont most akarna háborúzni?”

Észak-Korea nem akar háborúzni, és ennek ellenkezõjét senki nem állította. Mindenki tudja - rajtad kívül? - hogy bármennyire izgulunk mi itt a karosszékbõl, a nagy show el fog maradni, csak határvillongások lesznek. Hogy én mennyire illúzióromboló tudok néha lenni...

Nagyon humoros srac vagy te, mar majdnem azt gondoltam, hogy komolyan beszelsz!

De azert biztos, ami biztos vigyazz, hogy alvas kozben nehogy leessen a fejedrol az alufolia sisak! :)))

Kara kán
Azér az túlzás, hogy máshol nem lehet ezt a szitut kommentálni, mer lehet, például itt is. (Mellékesen - vagy nem? - jegyzem meg, hogy a magyaros idézõjeleket ott sem használják :-( )

Tehát ott tartottam: az egész térségben észak-Koreának a legkevésbé érdeke MOST egy fegyveres konfliktus!
Pont most akarna háborúzni? Az atomhatalommá válás küszöbén?
Miközben az élelmiszert is segélyként kapja?
Ha most háborúba keveredik úgy szarrá verik, hogy nem sok marad!

Ott volt az a "provokáció" (hogy ki provokált kit, az nekem nagyon gaynús!!!) a tengeralattjáró + torpedó kontra felszíni csatahajó, mint emlékszünk.

Valaki KITARTÓAN el akarja hitetni velünk, hogy észak-Korea háborúzni akar.
Hogy miért? Hát erre is van magyarázat: "õrültek a vezetõi!"
Én meg ezt nem hiszem el.
Kiknek higgyem el?
Például azoknak, akik a magyarországi cigányellenes pogromokról hazudoznak?!?!
Na neeee.

Egy háború Korea körül most egyes egyedül az USA mögött álló hatalomnak az érdeke!
De lehetõleg úgy, hogy azt az északiak kezdjék. Valami miatt adnak a látszatra.
Ha én lennék a dél-Koreai hadügyminiszter, és látnám ezt a mocsok-áradatot, hát bizony lemondanék. Ha a háborút megakadályozni nem tudja, de résztvenni benne nem akar, mi mást tehet?
Mert dél-Koreának sem érdeke a háború, õket áldozatnak dobják oda.
Ez az elsõ ilyen témájú cikk, amihez hozzá lehet szólni.
A többi internetes hírforrás igen gondosan kerüli, hogy az olvasó esetleg kényelmetlen gondolatait megossza a többiekkel.
Bizony nem ok nélkül. Mert kényelmetlen gondolatok akadnak.

Elõször is leszögezném: én egyáltalán nem akarok észak-Koreába költözni, mielõtt valaki ajánlgatni kezdené. Elég volt az a 40 év "szocializmus-építés" amiben részünk volt.

Megjegyzem, hogy azt a rendszert -- ma már egyre inkább kiderül -- ugyanazok csinálták a nyakunkba, akik ezt a mostanit. Ezért annyira hasonlóak. Nem véletlen, hogy AZOK olyan egyszerûen megbocsátottak az elõzõ rendszer hazai (itthoni) embereinek, és tovább alkalmazták õket. Még a látszatra sem adnak AZOK.

A sajtó hazudozási-manipulálási jellege sem változott meg a "rendszerváltás" nevû nagy átverés óta. Talán egy kicsivel több lett a szabadság látszata. A mostani, korlátozott szólásszabadság értékébõl sokat levon az, hogy a nagy hangzavarban szinte semeddig sem hallatszik az az egy-két igaz szó. A végeredmény tehát ugyanaz, mint az elõzõ rendszerben.

Térjünk át a hazai tapasztalatok területérõl a nemzetközi, leginkább Korea környéki területekre.
A fenti bevezetõ azért kellett, hogy világos legyen: nemcsak az itt a kérdés, hogy mi történik Korea körül, hanem az is, hogy errõl mit mondanak nekünk.

A kettõ -- gyanítom -- nem áll túl közel egymáshoz.
Nézzük:

Az látható, hogy itt két szembenálló fél van. Az egyik az, amelyikre az ördögöt ráfestik. A saját bõrünkön szerzett 40 éves tapasztalatok miatt hajlamosak vagyunk hinni ennek a képnek, lehet hogy nem ok nélkül.

A másik fél pedig a fehér kisangyalka. Legalábbis a kezükben lévõ sajtó szerint.
Bár hogy ennek a sajtónak mennyire lehet hinni, az enyhénszólva gyanús.

Mik az a konkrétumok, amit a másik félrõl tudunk?
Azok voltak, akik hamis indokkal szétbombázták Irakot.
Azokat, akik a saját népüknek és az egész világnak is hazudtak Irak tömegpusztító fegyvereirõl, és millió ember meggyilkolásáért felelõsek (vagyis sokszorta többért, mint Mladics, Gotovina, Karadzsics, és a többiek!!!)
nos, ezeket a háborús bûnösöket azóta sem állították nemzetközi bíróság elé.

Errõl lehetne több oldat gondolkodni, de szerintem az itteni olvasók is tudják, menjünk tovább.

Azok, a kis fehér angyalkák nemcsak a távoli világokban bombáznak és gyilkolnak, ó nem. Itt Európában, sõt a mi közvetlen szomszédságunkban is szétbombáztak egy országot. (A sors iróniája, hogy azt az országot õk rakták össze mesterségesen, a népek akarata nélkül, néhány évtizeddel korábban)
Hogy miért?
Mert nem tudták hazudozással, beszivárgással és megvesztegetéssel a saját érdekterületükhöz csatolni.

Ezért aztán egy jól bevált trükkhöz folyamodtak: felfegyverezték az országon belül található legprimitívebb, legszaporább, és a többiek által ezek miatt nem kedvelt népcsoportot és fellázították.
Ám elszámították magukat. A szerbek túl erõsek voltak. Ezért -- hogy megvédjék patronáltjaikat -- nekiálltak "a kõkorszakba visszabombázni" egy civilizált országot. A kõkorszakba visszabombázás pontosan azt jelenti, hogy a civil élethez szükséges javakat pusztítják el.

Persze ha az igazság és az emberség a legkisebb mértékben is számított volna, akkor a magyaroknak is igazságot adtak volna. Például a börtönben sínylõdõ temerini fiuknak, vagy a vajdaságiaknak. De nem.
Ebbõl is látható, hogy a "nemzetközi bíróság" nevû kutyakomédia valójában mit jelent.
A szerbek meg megtanulták, hogy mennyit ér azoknak a szövetsége. Akik a SAJÁT érdekükben cselekedtek mindig, de közben eljátszották a nagy igazságost meg demokratát meg szabadságszeretõt. A Tito partizánjai által legyilkolt több tízezer magyar sorsa nem izgatta õket... na megyek okádni..

Még lehetne sorolni sokáig AZOKNAK a nem túl gusztusos fellépéseit a világban, köztük Magyrországon és környékén is. Most nem sorolom, mert túl hosszú leszek.

Mindezeket elõre kellett bocsátani, hogy valahogyan tájékozódni tudjunk a távoli Korea ügyeiben.
Nem árt szem elõtt tartani, hogy kik is AZOK valójában

Térjünk hát vissza Korea ügyére.
Már az elsõ megállapítás is egy nagy büdös hazugságnak tûnik.
Ugyanis nem ésszerû feltételezni, hogy észak-Korea pont most provokálja a nálánál sokkal erõsebb hatalmakat!!!
Hiszen néhány év még, és lesz egy rakás atombombája! Akkor sokkal jobb pozicióból szemlélheti AZOKAT.

ÉSZAK KOREA AZ AZ ORSZÁG, AMELYNEK LEGINKÁBB NEM ÉRDEKE MOST EGY FEGYVERES KONFLIKTUS. ANNÁL INKÁBB ÉRDEKE A MÁSIKNAK!
Tudjuk: annak, aki már hamis tömegpusztító fegyverek ürügyével szétpusztította irakot, és 99% valószínûséggel hamis provokációra (2001.szept.11) hivatkozva épp Afganisztánt -- és a környékét is, ha már ott vannak -- bombázgatja.
mindjárt folytatom.
NEXUS6
És még egy gondolat:
A legnagyobb röhej meg az ahogy a nyugat a mostani válságot kezeli. Egyrészt a lufik kipukkanásából, illetve a pénz kína felé áramlásából keletkezik a pénzhiány, amit úgy próbálnak megoldani, hogy a középosztályra hárítják az egész dolgot. Pénzt ad az állam a bankoknak gyak ingyen, a pénzt meg extra adókkal, a lakosság megsarcolásával teremtik elõ. Csakhogy ez egyértelmûen a fogyasztás csökkenéséhez, a gazdaság lassulásához vezet. Levágják az aranytojást tojó tyúkot.

Röhej amit az íreknek is mondanak most, hogy dehiszen õk tehetnek az gészrõl, mert miért vették fel a sok banki kölcsönt. De könyörgöm ki tukmálja rnk a kölcsönt? Hát nem a bankok, meg mibõl vlt a gazdaságnak az eddigi pörése, abból, hogy az emberek a kölcsönökbõl fogyasztottak. A kölcsönök az eredeti feltételekkel visszafizethetõek lettek volna. Csak ugye a pénzügyi lufik kipukkadása miatt kiesett pénzt a bankok a még talponlevõ ügyfeleikre hárítják, megváltoztatják egyoldalúan a kamatokat, a szolgáltatás árát. Ami miatt az eddig mûködõ hitelügyletek is bedõlnek.
A pénzintézetek profithajszolása miatt vagyunk itt, az állam meg tovább asszisztál nekik a hülyeségükhöz.
Komédia az egész, csak nem nevetséges, mert emberek, országok sorsa múlik rajta.

NEXUS6
Hát sajna nagyjából igaz, amit írsz, csak még 1-2 dolgot hozzáadnék a véleménembõl.

A globalizáció (ami a kapitalizmus legfejlettebb formájának tekinthetõ) jellemzõje, hogy nem a termelés és a fogyasztás valós növekedésérõl szól. A hagyományos adás-vétel tranzakció már csak egy ürügy, ami alapján a virtuális követeléseit az erõsebb gazdasági szereplõ megpróbálja érvényesíteni. A profit maximalizálásának ez egy új módja. Ma többet dolgozunk mint 10 éve. És annyival többet is termelünk/fogyasztunk? Nem feltétlenül. A középosztály helyzete globálisan inkább stagnál, pedig õk termelnek fogyasztanak a legtöbbet. Azonban a magas társadalmi/gazdasági pozíciójú réteg helyzete viszont exponenciálisan javul, mert az egyenlõtlen szerepekbõl adódó elõnyöket õk fölözik le, õk tudják érvényesíteni az irreális követeléseket. Pl banki kölcsön, szolgáltatások árának, adók önkényes emelése. A nyugati világ termelése effektíve stagnál vagy csökken.

Kína érdekes színfoltja ennek a folyamatnak, mert az olcsó termékeivel gyakorlatilag segíti is a középosztály szinten maradását, vagy fogyasztás bõvülését, azonban ezekbõl az olcsó termékekbõl, amelyek még tényleg a hagyományosan vett árunak tekinthetõk, nem a szupertõkéseknek, hanem kínának van haszna. Így a kínai gazdaság kiegyenlíti a globalizációs gazdaság negatív hatásait, sõt hasznot húz belõle.
Persze lehet úgy is nézni hagyományosan, hogy a tõkések oda viszik a termelést, és ez az oka a sikerüknek. Ami csak részben igaz, ha nem vesszük figyelembe a kínaiak által kínai tõkébõl gyártot napi fogyasztási cikkeket.

Kínában nincsenek hatalmas pénzügyi lufik, mert az erõs állami kontrol ezt megakadályozza. Ha a kontrol csökken ott is lesznek. De a kínai gazdaság ma még nem így mûködik, mint nyugaton.

immovable
Don't feed the troll.
Julius Caesar
Kakakán karakán... Te elmennél önmagad paródiájának is <#banplz>

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

DrRadon
Naaa, miért nem idézet a csonkítatlan mondatot? Ja, mert úgy már nem tudnál állandósult kárörvendõnek beállítani, hanem csak esetinek? Mit tesz a manipulatív cenzúra...

Na pá, majd legközelebb egy másik fórumban...

Kara kán
Megbocsátok!

Kara kán
„Jó látni, ahogy szökellni próbálsz <...> miközben akkorákat tanyálsz az aszfalton”

Te egy kárörvendõ ember vagy, ami egyfajta perverzitás. Aggódom a jövõdért.

Julius Caesar
Bocs:
""Bolond beszéd, de van benne rendszer"

Julius Caesar
Off
Karkánról: "Bolond beszéd, de van benne logika" Ennyi a fószer.
On

Molnibalage
Amen.

"Az a kis alfa sugárzás amit kibocsát, jórészt önmagában elnyelõdik, csak a felületétõl pár mikron távolságról juthatnak alfa részecskék a környezetbe, ezek ellen viszont már elég egy papírlap (praktikusan azért vastagabb, fémbõl készült árnyékolással szokták borítani)."
Ez még akár igaz is lehet, én legalábbis elfogadom.

De mi van a neutron sugárzással? Ez a mennyiség (~65kg) kritikus tömeg nagyságrendû. Azt írtad hogy "van benne némi spontán hasadás is, de az csekély". Gondolom élettani hatás alapján nevezted ezt csekélynek.
Viszont ezek szerint az a neutronsugárzás ami beindítja a láncreakciót élettani szempontból még csekélynek tekinthetõ? (És a hasadáshoz szükséges termikus neutron mellett ott van az eredeti nagyenergiájú neutron sugárzás is.)

Kara kán
Az nevet, aki a végén nevet. :-)

DrRadon
Ugyanazon okból, amiért Mr. Bean-t is megnézem néha. Jó látni, ahogy szökellni próbálsz, hangosan kiabálva, hogy "így kell ezt csinálni, sertések", miközben akkorákat tanyálsz az aszfalton, hogy öt fórummal távolabb is hallani.

Kara kán
Te miért olvasol engem? Miért nem hagysz egyszerûen figyelmen kívül?
(Apropó, a fórum fejlesztõinek ez egy javaslat, bár nincs erre még jó megoldás: az ignore on. Én téged amúgy szívesen tiltólistára tennélek, meg több más itteni hozzászólót, akinek úgy sem érdekel a véleménye.)

Az alfa sugárzás kölcsönhatása az anyaggal nem exponenciális jellegû, mint a gammáé. Az alfák által közegben megtett út közel azonos, így a mennyiségüktõl gyakorlatilag független, hogy mennyi jut át egy papírlapon.
Amúgy az uránt sugárvédelmi anyagként is használják nagy rendszáma miatt. Az a kis alfa sugárzás amit kibocsát, jórészt önmagában elnyelõdik, csak a felületétõl pár mikron távolságról juthatnak alfa részecskék a környezetbe, ezek ellen viszont már elég egy papírlap (praktikusan azért vastagabb, fémbõl készült árnyékolással szokták borítani).
Más a helyzet, ha nem tiszta uránnal van dolgunk, mert a leányelemek között már jócskán találunk béta bomló magokat is.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

DrRadon
A mondat helyesen: Sajnos nem mindig tudom türtõztetni magam, létezésem, viselkedésem és kioktató stílusom merõ provokáció, így gyakran adok magas labdákat azoknak, akik ezt nem igazán tolerálják.

Emlékezzünk a sertésezésre, a taknyosozásra meg a többi jelzõre. Igazából te még nem vagy kellõképpen honorálva elakadásjelzõkkel : )

immovable
<#eplus2>
Igazából ehhez képest a mostani Észak-Koreai akció nem is nagy ügy.
Szeretném erõltetni ezt a USA - Izrael <-> Kína - Észak-Korea párhuzamot.
Mind két esetben van egy kis mihaszna ország ami pattog és azt hiszi hogy áthágatja a nemzetközi egyezmények korlátait és ezt a gyakorlatban rendszeresen meg is teszik. Mindkét esetben ott van egy szuperhatalom amely egyenlõre megengedi ezt nekik. Ha ENSZ elé kerül az ügy, akkor pedig jön a jó öreg vétó jog.

Valahol ott kellene kezdeni, hogy eltörölni a ENSZ vétójogokat ...

Kara kán
Sajnos nem mindig tudom türtõztetni magam, így visszavágok a provokátoroknak.

"Iraknak kik es mit szallitottak?"
Franciaország, 1975. nov. 18, komplett energetikai célú nukleáris technológiát adott el Iraknak. (1981. június 7, Izrael az Amerikától védekezésre kapott F-16-osokkal lebombázta az épülõ Osiri atomerõmûvet. Az amerikai vétó miatt az ENSZ nem csinált semmit Izraellel. (?) ... Je zsidózás, Igen!)

Molnibalage
beleértve az olyan lelki szegényeket is, mint amilyen te vagy, vagy a Molnibalage

Megalol. Nem az én nevem mellett vírít elakadásjelzõ....

Kara kán
Például, Líbiára gondoltam, amely nagyon közel jutott az atombombához, és ezt a nyugati hírszerzés is elismerte.
Iraknak, az óriáságyúja építéséhez, rengeteg, és nem miniatûr, anyagot sikerült becsempésznie.

Észak-Koreára visszatérve, nyilván dolgoznak már meglévõ atombombájuk és rakétáik továbbfejlesztésén. Én, nem szakértõként, arra gondolok, hogy most eme eszközök elektronikáján kell javítani. Biztos vannak olyan elektronikai mütyürök, amelyeket iparuk nem tud elõállítani, így máshonnan kell azokat beszerezni.

Garou
Pl mi csempeszheto be? Mi az a fejlett nyugati technologia? Mekkora mennyisegre gondolsz? Biztos vagy benne, vagy csak tippelsz? Ha biztos, mire hivatkozol?

Iraknak kik es mit szallitottak? Mire ment vele? Az afganok sem kepesek normalis AK47-eseket szerezni, megfelelo minosegu loszerrel, pedig vannak kapcsolataik. Az, hogy par emberkenek van ott dragunovja semmit sem szamit.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

shamanist

Pfffff!!

Még egy hely, ahol az amerikai fegyvertõke be tud avatkozni...