100 millióan használják a Firefox reklámblokkolóját
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
Ott te választod meg hogy milyen idõben milyen tartalom jut el hozzád. A TV-n õk határozzák meg az összes ilyesmit, a pontos idõpontokkal együtt. Ha tegyük fel nem is látnál reklámokat, akkor 20 perces feketeséget kellene bámulnod, mert pontosan meghatározott idõ után folytassák a megkezdett film sugárzását. Az egész rendszer egész szerencsétlen ebbõl a részbõl, és egyre jobban ideje múlt is. Dobni kell minél hamarabb és átállni.
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
Tényleg yó ? Letöltsem ??
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.
100 milliószor töltötték le a Firefox reklámblokkolóját hangzana helyesen a megtévesztõ cím!
A végén nagyobb és bug-osabb lesz mint maga az OP. amin fut, vagy is már az de szinte minden másnap foltozzák, aztán a foltozást is foltozzák!
FF-et mindenkinek <#csodalk>#csodalk>
De van amikor meg ennyi sem. 😊
Aha, es vajon miert is eri meg annak a szponzornak tamogatni ezt programot ???
Rohogni fogok mikor, reklamok jelennek majd meg a reklamblokolo hasznalatakor 😊)
Minden blokolaskor megnyit par "szeretne 20 centivel nagyobb peniszt ?" tipusu reklamot. 😊)
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

www.adamexdesign.hu
~~o ~~o ((O))o~~ o~~
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315
Csak is egy olyan oldallal találkoztam - természetesen nem jogtiszta tartalommal - amit csak akkor böngészhetek, ha elõtte ellátogatok a felajánlott oldalak valamelyikére és játszok vagy regelek valamelyik szolgáltatásra. Ezt végül egy követõ script ellenõrzi, majd végül beenged az oldalra.
te jó ég, és van ember aki bele is megy ebbe a játékba? xD
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
Csak is egy olyan oldallal találkoztam - természetesen nem jogtiszta tartalommal - amit csak akkor böngészhetek, ha elõtte ellátogatok a felajánlott oldalak valamelyikére és játszok vagy regelek valamelyik szolgáltatásra. Ezt végül egy követõ script ellenõrzi, majd végül beenged az oldalra.
Nagyon egyszerû oka van. Mert, még mindig az 1024*768-as felbontásban neteznek az emberek legnagyobb százalékban.
Nem veszítené el, mert amióta újság van, sõt, az ókori egyiptomi halotti tekercsek óta fel van találva a hasábtördelés. Ez tudod arra való, hogy ne veszítsd el, hol jársz. Pár ezer éve mûködik, talán a weben is beválhatna. Kevesebb lehetne az üres terület — tényleg: miért 800 pixel széles még mindig minden weblap? —, és nem kéne annyit görgetni és lapozni az alapvetõen fektetett elrendezésû olvasófelületen.
A mostani designerek pedig imádják 6 pontos betûvel szedni a cikkeket, hogy több hely maradjon a reklámnak, csak ha elkezdem nagyítani (a képeket nem), akkor egy fokozat után szerteszét hullik az egész design.
Gyengébbek kedvéért: a képeket azért nem nagyítom, mert raszteresek, és csak romlik a minõségük a nagyítással. Továbbá további hasznos területeket foglalnak el.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Ühüm. Azért tart egy két bekezdéses cikk elolvasása kvázi 3× annyi ideig a weboldalon, mintha papírról olvasnád, mert te megtanultad összpontosítani a figyelmed.
Meg lehet szokni a GM rohamot is. Majd ha a gyereked hanyatt vágja székestõl magát, betöri a fejét, szétharapja a nyelvét, habzik a szája, kiugrálnak az ízületei a helyébõl, egy hétig kúrálják a neurológián, meg úgy rakják össze a sürgõsségin, mint a puzzle-t, akkor majd te is elmondhatod, hogy te már megszoktad ezt... Csak kérdés, hogy a gyereked talpig gipszben osztani fogja-e a szentencia-közhelyeidet?
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Amit viszont nem kell elfelejteni, és folyamatosan meg-megemlítek: a fontok jelentõsége. Egy jól kidolgozott/megválasztott font csodákat tud mûvelni. Nem egyszer megtörtént velem hogy direkt megerõltetõnek találtam pár alapvetõ mondatot elolvasni különbözõ oldalakon, de idõvel rájöttem hogy a szerencsétlenül designolt font az oka, és a lecserélésével direkt öröm olvasni a tartalmat, az szemnek (agynak) is sokkal gyorsabb, kényelmesebb átfutni rajta. Ugyanez a probléma fennáll ha túl apróak a fontok, ezért is bíráltam felül globálisan a minimális fontméreteket minden nyitott oldalra.
A rossz font úgy mûködik mint a "capcha" képek a random fórum postolások/letöltések elõtt. Direkt koncentrálva kell odafigyelned arra hogy mit tartalmaznak a jelek (persze nem olyan extrém méretekben), és ez fárasztó idõvel. Ugyanúgy lehet befolyásoló tényezõ a sortévesztés szempontjából, ha okosan vannak letervezve akkor nyilván nem történik meg, mert szépen vezetik a szemedet. Bármit is választunk, fontos hogy ne serif típusú font legyen, hanem sans-sefir. Azokban nincs "extra cicoma a betûkön" amik nehezítik az értelmezését/olvasását, fõleg a kisebb méretekben.
Talán a legolvashatóbb általános font a világon a Verdana, nagyon közel áll hozzá az Arial minõségben, csak talán picit összébb vannak nyomódva a betûk benne a verdana-hoz viszonyíva, így végül a verdana-t hosszabb szövegekben kevésbé megerõltetõ olvasni. Szintúgy fontosnak találom, hogy egy normális sub-pixel renderert használjunk a szövegmegjelenítésnél, és ne a "simát".
Itt egy példa, hogy a mindennapi olvasás mennyivel könnyebb egy normális font/renderer kombójában, a felsoroltakon kívül semmi egyéb nem lett változtatva:
1. times new roman (firefox alapértelmezett font, naná hogy serif típusú), normal renderer
2. verdana, normal renderer
3. verdana, subpixel renderer
A legutolsót még ha lazábban, alig koncentrálva is olvasod, akkor tisztán látod. Nem úgy mint az elsõt, amire sokkal jobban kell koncentrálnod ha el szeretnéd olvasni.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
És nem veszti el a szemed a sort olvasás közben? Én 22"-es monitoron (1650-es szélesség) így se veszek semmilyen böngészõablakot teljes méretre. Régen bezzeg mindent teljes méretû ablakkal olvastam.
Mindenki saját ízlése és vágya szerint tudja formázni az oldalt a megfelelõ szerszámokkal. Ha neked másra van szükséged olvasás alatt/mellett és másra nincs, rajtad áll, úgy fogod beállítani a külsõt. Nem kell az én példámat követni. Sõt épp hogy javasolnám, saját magad gondold át melyek azok az elemek amikre soha nem voltál kíváncsi, vagy amelyeknek a kinézetén változtatni szeretnél, és neked megfelelõen építsd fel a külsõt.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha attól függ az oldal fennmaradása, hogy én kattogok -e a reklámokra vagy hirdetésekre, akkor már alapból indulásnál lehúzhatta volna a rolót, mivel én a közel 30 évemmel soha nem kattantam az ilyesmikre és bizony nem is tervezek. Bármit vásárolok szeretek utánanézni független fórumokon, megvitatni emberekkel, összevetni hasonló termékeket egymással stb, és ha minden pozitív és negatív tulajdonságát megfelelõnek látom, megvásárolom. Tudatos vásárlónak tartom magamat, az egész reklámbiznisz nem rám van kihegyezve, nem is nagyon tud mit kezdeni velem. Az fogja eladni a terméket hogy nekem, mint egyénnek megfelel, nem pedig az hogy mennyire nagy dömpinget és hájpot rendeztek neki. Ez van.
Az alapdizájn megváltoztatása és az elemek átrendezése a második lépés, vannak oldalak ahol ezt is megteszem, háttereket, css színeket beállításokat cserélek, mert annyira nem tudok azonosulni a tervezõ által lefektetett alappal. Az sg design-ja alapvetõen megfelel a számomra, így itt ilyesmire nincs szükségem (apró font korrigáláson felül). Csak az olyan információt veséztem ki ami egyáltalán nem érdekel, de veszi a helyet az értékestõl, esetleg direkt zavaró olvasás közben, mozgolódik, és direkt a szöveg közbe van ékelve ami elvonja illetve megnehezíti a figyelmemet. Viccesnek tartottam a tényt, hogy egy betöltött oldalnak, a kb 20-30%át kitevõ középsõ függõleges oszlopon szûkösködök és scrollolgatok ha olvasni szeretnék, a többi körülötte meg csak "van". 😊
Minthogy azt sem mondhatja meg senki, nekünk szerencsétlen halandóknak, hogy direkt milyen oldalakat muszáj látogatnunk nap mint nap, ugyanúgy csak ránk tartozik, hogy az adott oldalon belül is mi érdekel mindet. Senkinek köze nem lehet ahhoz, hogy te egy fórumon pl csak az it híreket olvasgatod, de nem nézel pl a mozi rovatba. Ugyanúgy köze nincs hozzá hogy én "hogyan" látom a böngészõ kliensemen az oldalát, milyen változtatásokat hajtok rajta végre. Eleve nem azért vagyok visszatérõ látogató mert "fú de dizájnos!", hanem mert hasznos infókat találok rajta nap mint nap, és esetleg meg is tudom vitatni õket ugyanazon a helyen.
Teljesen flash alapú oldalak? Nagyon messzirõl kerülöm õket. Maximálisan resztriktálva van a látogató, a kiegészítõk és a beállítások (font, cache elemek, lapok egymásra töltése, egyéb formázás, stb) teljesen ki vannak zárva az ilyen külsõ pluginra épített megoldásokkal. Itt már majd hogy nem ott vagyok, mintha TV-t kellene néznem, csak itt legalább én választom meg melyik oldalt szeretném épp olvasni és milyen idõben, de azon felül teljesen kötve van a kezed. Köszönöm, de TV imitálás bizony nem kell.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Szerintem néhány az oldal elemeibe épülõ ízlésesen elhelyezett banner simán belefér.
És mi van akkor, ha az oldal fele vagy az egész flash alapú, csábitó lehet a nagy fehérség a weblapon. Amúgy meg azzal, hogy te nem látsz bannert lehet hogy a kedvenc oldalad húzza le a rollot, mert reménykedik hogy néhányan ráböknek.
Sg.hu, Globalgame.hu a legjobbak…