75
  • Narxis
    Ha egyéni szabályokat adok a szűrőhöz akkor látszik, hogy betölti, majd elrejti. Ha nem adok hozzá akkor tényleg szépen elrejti, de ettől még nem blokkolja hanem ELREJTI.
  • Cat #34
    "Mindjárt kiteríthetnénk a szöveget az egész lapra, lényegesen kevesebbet kellene fel-le scrollozgatnunk"

És nem veszti el a szemed a sort olvasás közben? Én 22"-es monitoron (1650-es szélesség) így se veszek semmilyen böngészőablakot teljes méretre. Régen bezzeg mindent teljes méretű ablakkal olvastam.
  • Airbus A380
    Meg aki nem akarja terhelni sem a sávszélességét sem a gépét.
  • Airbus A380
    Már elég régóta nem így tesz a Chrome sem az ottani adblock is teszi a dolgát.
  • Kornan
    Én leszarom a reklámokat, átnézek rajtuk ,csk azért használom, hogy gyorsítsa a megjelenítést, mert néha baromira be tudják lassítani/lefagyasztani a foxot a szar flashes reklámok tucatjai, ha több fülön böngészek. Ajánlom, akinek még nincs és hasonlókat tapasztal vagy csak szimplán elterelik a figyelmét a csillogó/villogó reklámok.
  • psishock
    teljesen jogos. Igen, ezt hívják személyre szabásnak. A felső menüsor a főoldalon még mindig látszódik, ha beszeretnék állítani valamit ott gond nélkül el tudom érni őket, cikkel alatt semennyire sem vagyok rá kíváncsi viszont. A baloldali ajánlásra soha nem kattantam, és nem is igen néztem, csak elvonja a helyet a cikk oszlopától. Számomra.

Mindenki saját ízlése és vágya szerint tudja formázni az oldalt a megfelelő szerszámokkal. Ha neked másra van szükséged olvasás alatt/mellett és másra nincs, rajtad áll, úgy fogod beállítani a külsőt. Nem kell az én példámat követni. Sőt épp hogy javasolnám, saját magad gondold át melyek azok az elemek amikre soha nem voltál kíváncsi, vagy amelyeknek a kinézetén változtatni szeretnél, és neked megfelelően építsd fel a külsőt.
  • Molnibalage
    Hát az, amit te "feleslegesként" lehúztál, annak egy része nem az. Pl. a felső menüsor és a baloldali ajánló az miért az...?
  • psishock
    mindjárt gondoltam hogy nyilván lesznek, akik nem értenek egyet a döntésemmel. Természetesen mindenkinek szíve joga azt tenni amit jónak lát. Viszont tisztában kell lenned azzal, hogy senki nem nyomhat le semmit a torkodon ha te nem vagy hajlandó megenni, erről kellene szóljon az egész. :)

Ha attól függ az oldal fennmaradása, hogy én kattogok -e a reklámokra vagy hirdetésekre, akkor már alapból indulásnál lehúzhatta volna a rolót, mivel én a közel 30 évemmel soha nem kattantam az ilyesmikre és bizony nem is tervezek. Bármit vásárolok szeretek utánanézni független fórumokon, megvitatni emberekkel, összevetni hasonló termékeket egymással stb, és ha minden pozitív és negatív tulajdonságát megfelelőnek látom, megvásárolom. Tudatos vásárlónak tartom magamat, az egész reklámbiznisz nem rám van kihegyezve, nem is nagyon tud mit kezdeni velem. Az fogja eladni a terméket hogy nekem, mint egyénnek megfelel, nem pedig az hogy mennyire nagy dömpinget és hájpot rendeztek neki. Ez van.

Az alapdizájn megváltoztatása és az elemek átrendezése a második lépés, vannak oldalak ahol ezt is megteszem, háttereket, css színeket beállításokat cserélek, mert annyira nem tudok azonosulni a tervező által lefektetett alappal. Az sg design-ja alapvetően megfelel a számomra, így itt ilyesmire nincs szükségem (apró font korrigáláson felül). Csak az olyan információt veséztem ki ami egyáltalán nem érdekel, de veszi a helyet az értékestől, esetleg direkt zavaró olvasás közben, mozgolódik, és direkt a szöveg közbe van ékelve ami elvonja illetve megnehezíti a figyelmemet. Viccesnek tartottam a tényt, hogy egy betöltött oldalnak, a kb 20-30%át kitevő középső függőleges oszlopon szűkösködök és scrollolgatok ha olvasni szeretnék, a többi körülötte meg csak "van". :)

Minthogy azt sem mondhatja meg senki, nekünk szerencsétlen halandóknak, hogy direkt milyen oldalakat muszáj látogatnunk nap mint nap, ugyanúgy csak ránk tartozik, hogy az adott oldalon belül is mi érdekel mindet. Senkinek köze nem lehet ahhoz, hogy te egy fórumon pl csak az it híreket olvasgatod, de nem nézel pl a mozi rovatba. Ugyanúgy köze nincs hozzá hogy én "hogyan" látom a böngésző kliensemen az oldalát, milyen változtatásokat hajtok rajta végre. Eleve nem azért vagyok visszatérő látogató mert "fú de dizájnos!", hanem mert hasznos infókat találok rajta nap mint nap, és esetleg meg is tudom vitatni őket ugyanazon a helyen.

Teljesen flash alapú oldalak? Nagyon messziről kerülöm őket. Maximálisan resztriktálva van a látogató, a kiegészítők és a beállítások (font, cache elemek, lapok egymásra töltése, egyéb formázás, stb) teljesen ki vannak zárva az ilyen külső pluginra épített megoldásokkal. Itt már majd hogy nem ott vagyok, mintha TV-t kellene néznem, csak itt legalább én választom meg melyik oldalt szeretném épp olvasni és milyen időben, de azon felül teljesen kötve van a kezed. Köszönöm, de TV imitálás bizony nem kell.
  • Molnibalage
    Én már konkrétan nem is látom őket. A gyakran látogatott oldalakon egyszerűen átsiklik a szemem. Nincs fent ez a cucc. Bátyus gépén van. A bibi az, hogy néhány oldal működésébe viszont belezavar, ha van ilyen...
  • Herkulles
    Nagyon ügyes vagy, olvassál csak karaktereket, az oldal dizájnját miért nem szedi le, elég neked egy txt.s file amit betölt és azt olvasod, akkor minek ahhoz compúteeer, olvasd a mobilodon a híreket. :)

Szerintem néhány az oldal elemeibe épülő ízlésesen elhelyezett banner simán belefér.

És mi van akkor, ha az oldal fele vagy az egész flash alapú, csábitó lehet a nagy fehérség a weblapon. Amúgy meg azzal, hogy te nem látsz bannert lehet hogy a kedvenc oldalad húzza le a rollot, mert reménykedik hogy néhányan ráböknek.
  • zola2000
    Talán mert béta ^^
  • psishock
    eh, lemaradt a perszonalizált változat ugyanarról, én így látom/olvasom a cikkeket pl az sg-n:

• psishock
    kapcsold ki a hardware-s gyorsítást az oldalak megjelenítésénél, gondolom az segít. Mát hallottam hasonló jelentéseket a felhasználóktól, akiknél nem-igen működött még az implementáció, illetve a hardware támogatás nem volt megfelelő.

Google a pontos lépéseket azzal kapcsolatban, hogy mit és merre kell tenned. Már csomóan leírták helyettem is.
  • psishock
    észrevettem :). Ha egy ismeretlen weboldalra keveredek, akkor perceket azzal kell töltenem az időd, hogy a sok szemétben és a független információból kiválogassam az értelmeset, érdemlegeset.

Szerencsére egyre erőteljesebbek a szerszámok, amivel személyre szabhatja és szűrheti az ember az ilyesmiket. Biztos találkoztál olyan oldalakkal ahol szinte olvashatatlan fontot, vagy túl aprót használt a designer, illetve egy halom olyan információt, amire soha nem kattannál illetve olvasnál, mégis nap mint nap az arcodban van. Erre találták ki az ABP-t is, és a scriptelhetőség funkcionalitást a böngészőkben, ahol kedvedre alakíthatod át a látogatott weboldalakat, elemeket kivágva/áthelyezve benne, fontokat átállítva olvashatóra, mütyür helyett normális nagyságúra, stb, stb.

Hogy csak egy közeli példát említsek:

pl egy cikk olvasása közben ezek az információk teljesen feleslegesek, ahogy megnyitom az oldalt, kb 15% információ és hasznos kapcsolódó kép tud megjelenni a 85% felesleges mellett. A hirdetéseket, állásajánlatokat nyugodtan lehet egy külön topic alá gyűjteni, akit érdekel az fel-fel nézhetne oda bármikor, a navigációs/account elemeket meg egy "beállítás" vagy valami hasonló gyűjtő menüpont alá.

Mindjárt kiteríthetnénk a szöveget az egész lapra, lényegesen kevesebbet kellene fel-le scrollozgatnunk és vesézgetnünk a velvonultatott grafikus információból. Nem utolsó sorban újra és újra betöltenünk.
  • kriszwells
    Lehet nekem is ki kellene ezt próbálni:)

Amúgy azt nem tudja valaki miért van, és mit lehet azzal kezdeni hogy most a FF 4.0 beta legújabb verzióját ugye alapra frissítette nekem, azóta nem lehet youtubeot nézni rajta, mert elfeketedik az egész böngésző, ha sikerül kilépni akkor is marad a feketeség a többi oldalon?
  • Ferrer
    Igen, nem abban a korban élünk már, amikor formázás nélkül hánytak mindenféle szöveget az olvasó elé, és amikor a netet csak könyvként használták :)
  • psishock
    "a mindennapi élethez hozzá tartoznak a reklámok"
    what the? Hová neveli az ipar ezt a szegény nemzedéket. Eljutottunk oda hogy vannak akik direkt igényelik már, mert ez tesi teljessé a látogatott oldalakat? D:
  • Ferrer
    Igen.. de azért jól pörög a proci az iMacben :)
  • sanyicks
    LEVEL UP! Elérted a 3. szintet a Stupidity® MMO-ban! Most eloszhatsz -4 pontot az iq és az eq értékeid között!
  • ADAMEX9
    Jujjj ez odavágott! Jó a szó teszó...
  • Armagedown
    Apple cuccokat csak a sznob idióták használnak , nekik találták ki
  • Indriqk
    Mármint, a reklámblokkolóról irt cikk ?

na jó, ezt talán túlragoztam...
  • Indriqk
    A reklámblokkoló sikere az reklám?
  • Indriqk
    Itt is mint mindenben a túlzással van a baj.
    Ha túl sok a reklám akkor blokkolom, ha túl kevés... olyat még nem láttam :), csak ha blokkolásra került
    Szóval ha nem lenne kényszer érzet, akkor az ember még meg is lesne egy két reklámot.
    De ha van választásom, akkor én köszönöm állandóan nem kérem.
    Értem én, hogy meg kell élni, de nem hiszem hogy minden áron elmegy ez az indok!
    Volt már, hogy megkérdezték, hogy lenne itt egy reklám, megnézed -> igen nem
  • Ferrer
    Szerintem jól néznek ki a reklámok egy oldalon, élőbbé teszik. Csak a geekek használnak ilyen ad block pro szarokat..
  • Vanek úr
    Minden megszokás kérdése. Te ahhoz vagy szokva, hogy nincs a szövegen kívül semmi; én meg ahhoz, hogy ignorálni tudjam a reklámokat, és ki tudjam szűrni az adott hírhez/cikkhez/íráshoz szorosan kapcsolódó képeket (mert én meg ehhez szoktam hozzá).
  • Chris05
    Ez az egyetlen ok, amiért nem (csak) Chrome-ot használok, na meg a Firegestures :D
  • tenkenorman
    az egész google "ipar" a reklámokból él. nagyon jó blokkolókra ne számíts.
  • B0nFire
    A múltkor a haver szolgálati gépéről kellett fellépjek a netre. Hát, amikor megláttam az ugrálós, dudálós animált flash-ek és gifek garmadáját, nem hittem a szememnek. Ugyanis 3 éve használom az ABP-t, és azóta csak még rosszabb lett a helyzet. Nemhogy csökkentek volna ezek a figyelemelterelő izék, még szaporodtak! Naná, hogy letiltom őket. Pont azért, mert animáltak. Ha egy hirdetés diszkréten (állóképpel és szigorúan némán!) meghúzódik az oldalsávban, az ellen semmi kifogásom nincs. De a mozgó tartalom igenis elvonja a figyelmemet az olvasásról, vagyis a statikusról. Én pedig nem azért fizetek az internetért kemény pénzeket, hogy a reklámot bámuljam.

Abcúg reklám!
  • Narxis
    Chrome-nál az nem tetszik, hogy nem blokkolja a reklámokat hanem csak elrejti.
  • FoodLFG
    Csak a flasht blokkolom Chrome-on. Reklámok annyira nem zavarnak. Persze ilyen iwiw, freemail stb szarhelyekre nem járok... De láthatóan sokan nem blokkolják, még mindig megéri flashben nyomni reklámot néhányaknak.

jameg direkt kattintani szoktam az EVE Onlinet hirdető reklámokra, bár nem érdekel annyira. Viszont így már eljutottam oda, hogy a google szinte csak EVE Online-os reklámokat dob nekem.
    http://youtu.be/08hmqyejCYU?hd=1
  • juhand
    Reklám blokkoló nélkül ma már nem lehet normálisan netezni.
    Én is az ABP-t használom.
  • JeD
    CSAK 100 millió? Ez azt jelenti, hogy a netezők 9x%-a még mindig egy villogó, beszélő, tetűlassú netet lát? Jesszus...
  • veghlaci05
    Amellett hogy nincsenek idegesítő reklámok, ez a legzsírabb teljesítmény tuning. Kiszűri a sok flash marhaságot, és villámgyors tőle az FF. Így is lehet gyorsítani nem csak új js meg rendering motorral
  • [HUN]FaTaL
    Nem, nem használják ennyien, ennyiszer töltötték le, nagy különbség.