21
  • hangulati
    #21
    az amerikaiak ketharmada barmibe belemenne, ha eleg sok nagykepernyorol latja. mint, ahogy a vilagon elo emberek ketharmada is. csak eppen van egy maradek egyharmad. errol, szerintem, ennyit.
  • teddybear
    #20
    Azért látszik, hogy kevesen értik az internet hardveres támogatását.

    Amennyiben lekapcsolják a főbb routereket, az internet USA-béli része egycsapásra lehal, akárcsak nálunk, amikor a hajléktalanok kivágtak a lágymányosi hídon 200 méter optikai kábelt, ami az egyetemek közti fő adatátviteli rendszer része volt.

    Az más kérdés, hogy a közlekedési lámpák ettől még működni fognak, nem kell elhinni minden filmes baromságot. (Nem fognak mindenfelé telizöldet mutatni, mert azt nem engedi a firmware bennük.)
  • sanyicks
    #19
    Felejtsétek már el ezt a lekapcsoljuk marhaságot.... az internet egy HÁLÓZAT. Az usa egyik része ennek. Ha lekapcsolják az usákok, akkor ők kiesnek a hálózatból (de ki nem szarja le őket), ettől függetlenül a többi része menni fog. Esetleg a root dns szervereket kapcsolhatják le, de ip szerint még akkor is mehet a kommunikáció. Az internet nem egy gép amit csak úgy le lehet kapcsolni.
  • cateran
    #18
    Ad 1..baromsag...ha a rendorsegi adatbazisok a netrol elerhetoek lennenek,mar regen rossz lenne...kormanyzati rendszerek detto..miert? mert eleg 1 aramszunet vagy szolgaltatoi gebasz es behalna a -az altalad emlitett- rendszer..az pedig hogy el tudod erni a banki accountodat netes feluletrol meg nem jelenti,hogy meghal az orszag ha ez nem elerheto...Az egesz kezdodik a layerekkel,protocollokkal,stb...a zinternet csak 1 globalis elnevezes...uristen behalt a http? most minmeghalunk...
    Ad 2...ha lekapcsoljak a netet,mennyiben segit? Van kulonbseg ha "tamadas" miatt nem elerheto vagy ha net miatt nem?

    Ui:uk-t meg nem kell bemutatni..itt elek 6 eve...
  • sathinel
    #17
    Magyarhont ne vedd ide bele. Otthon alig megy valami még a neten. Idekinn pl uk szinte már minden a neten megy. A boltokban is van választék, de ha neten keresel sokkal több dolgot találsz, és rendelhetsz haza. A fizetések, minden interneten keresztül megy szinte. A kormányzati rendszerek, randőrségi adatbázisok, stb mind beszarna, + a katasztrófavédelem, stb rendszerek is össze vannak kötve. Ott ül a gép előtt az emberke és képtelen utánnanézni a gépén mert legtöbbször már pc-n dolgoznak hogy kik érnek rá, melyik autó hol van, stb. Szerintem igen nagy károkat okozhat egy ilyen lépés. Lehet hogy a hadseregre nézve nem de a civil lakosságra, milliókra akik a városokban laknak gondot okozna. A közlekedési lámpák, forgalomfigyelő monitorok, személyszállítás nagyrésze már így működik egy fejlett országban.
  • Mat666
    #16
    Hát megmondom a frankót fogalmam sincs de egyszer azt olvastam hogy a áram szolgátatok rendszere a telekommunikációs rendszerek de szerintem van itt olyan aki tudja erre a választ.
    Amúgy szerintem csak idő kérdése amíg valamilyen ország vagy csoport végre nem hajt valamilyen eddig soha nem látott támadást ami nem is az ember áldozatok miatt lesz katasztrofális ha nem az okozott gazdasági kár miatt.
  • cateran
    #15
    No es megis,mik azok a dolgok,amik letfontossaguak 1 allamnak es netrol elerhetoek?
  • Madve
    #14
    Mostanára elérték Szalacsi szintjét: Kérem kaccsolja ki! :)
    Amúgy mi alapján döntik el, hogy már elég veszélyes a helyzet ahhoz, hogy Obama megnyomja az off gombot? És net nélkül hogy döntik el, hogy elég biztonságos a háló ahhoz, hogy megnyomják az on-t? A megelőzés a legjobb, máris lekapcsolhatják magukat a hálóról...
    Remélem neten keresztül oldják meg az egész "kapcsoló szisztémát" akkor legalább csak az off utasításkészlet fut le rendesen. :)
    Amúgy szerintem az egész csak arra jó, hogy amikor lerohanják a következő "terrorista" országot az olajért vagy másért, akkor nyugodtan lekapcsolják a polgári hálózatot "hogy megelőzzenek egy esetleges tenorista ellencsapást" ezzel aztán sikeresen megfosztják az állampolgáraikat annak lehetőségétől, hogy megtudjanak bármit is ami nem áll a vezetőik érdekében. Magyarul csak az lesz, ami a saját sajtójukban jelenik meg a cenzorok által jóváhagyva. A maradék beszivárgó infót meg könnyen eltussolják, mert körülményes lesz ellenőrizni annak valódiságát...
  • e57
    #13
    Az előrelátás ott kezdődik, hogy ha adott egy eszköz, akkor minimum megtanuljuk használni mielőtt kézbe vesszük.
    Persze ez ránk is vonatkozik, nem csak az USÁ-ra.
    Persze ott lőfegyvert is tarthat mindenki, hiszen alkotmányos jog megvédeni magukat a portyázó indiánoktól.
  • Narxis
    #12
    Ott a pont!
  • Mat666
    #11
    Nem értek egyet itt sok hozzá szólóval nyilván való hogy egy olyan nagy és közutálatnak örvendő ország mint az USA szüksége van valamilyen védelmi tervre ha az országot nagy arányú és súlyos internetes támadás érné.
    Ezt nevezik előre látásnak ez az ami belőlünk Magyarokból sajnos és általában hiányzik.
  • Rotyoka
    #10
    Van még olyan ember az USA -ban akinek nincs szarrá mosva az agya?
  • e57
    #9
    Túl sokat néznek akciófilmeket, ahol a nyilvános telefon kagylóját ráragasztószalagozzák a laptopra, és már bent is vannak az FBI rendszerében.

    A felhasználók többsége a "Hova mentette el a dokumentumot?" kérdésre a "Hát a wordbe!" standard válasszal felel.
    Ezek az emberek hogyan tudnák kicsit is felmérni, hogy mire jó az internet, és hogyan szabad azt használni?
  • redfish
    #8
    Még egy ilyen korlátolt, kretén banda nincs több!...
    Éppen ők azok, akik minden személyes adatukat kiteszik a Facebookra és akkor ezek után "használják a magánéletet védő beállításokat"?!...

    Védik a személyi adataikat, de tőlünk begyűjtik az ujjlenyomatainkat, adatainkat, bankszámlaforgalmunkat?...

    Most már értem, miért is jó az USA vezetőinek, ha az állampolgáraik korlátoltak : úgy manipulálják őket, ahogy csak akarják!
  • MrPrise
    #7
    Azt hiszem ez illik ide :-)
  • dj ozsi
    #6
    Puss det báttön !

  • sanyicks
    #5
    pontosítsunk, önmaguk internetről való lekapcsolását... ugyanis nem az usa a központ... az internet tényleg csak egy háló... max a root dns szervereket tudnák lekapcsolni, ezért kellene ilyenből eu-s fennhatóságú is. De ha ez sincs akkor sem olyan gáz, mert ip címekkel még mindig menne, na meg a szolgáltatók cache-je is megmaradna.
  • who am I 7
    #4
    usákia OMG :facepalm:
  • B0nFire
    #3
    Öcsém! Katt, és összeomlik a közigazgatástól kezdve a városi forgalom, mert minden hálózatról üzemel már. 10-15 évvel ezelőtt még meg lehetett volna csinálni, de ma már nemigen. Kapcsolják csak le, aztán majd kenyér sem lesz a store-ban.
  • Dluinet
    #2
    A visszakapcsoláshoz meg a birkákat kérdezik meg.

    -Bekapcsoljuk az Internetet?
    -Beee
  • roliika
    #1
    Az amerikaiak kétharmaduk támogatnák önmaguk lakapcsolását is annyira sötétek.

    Amúgy, megnézném hogy kapcsolják le...úgy mint a South Parkban? :DDD