49
  • blazsa
    #49
    Remélem sikerül elérni a második rész színvonalat és nem lesz rókabőr érzésem. Bár én a Blizard munkájában még soha nem csalódtam és a Diablo kettő még most is rendszeresen visszatér a gépemre, mert egyszerűen valahogy mindig tartogat számomra új dolgot, bár hihetetlen jól megcsinálták a multi részét így sokat dob rajta mikor társaságban gyapjuk az ellent. Szerintem ezt az alapot a folytatásban nehéz lesz elrontani. A történettől meg azért nem tartok mert olyan szintű kidolgozott világa és könyvei vannak, hogy nem nagy művészet kiválasztani valamelyiket és beintegrállni a játékba :)

    Csak jönne már és kockulhatnék a gép előtt napokig. Azt sajnálom csak hogy kénytelen leszek beruházni egy új vasra. De ez legyen a legkisebb gondom :)
  • merai
    #48
    kijön 2 wow kiegészitő
    diablo 3 kapunk 1-2 gameplayt :D
  • matrozrabbi
    #47
    Jólesz a D3, 2vel még most is játszok :)
    Amúgy szerintem 2011-es Blizzconon szépen bejelentik, hogy 2012/1. félév.
  • Sir Charles
    #46
    Igazán furcsa, hogy a Starcraft 2-t hogy vártam(csalódtam is egy kicsit benne), pedig az első részét csak single-ben toltam végig vagy háromszor, meg a kiegészítőt egyszer. A Diablo I-II-t meg(főleg a kettőt)gyakorlatilag vagy két éven keresztűl ütöttem mindenféle mod-dal,kieg-gel,LAN-on, net-en mindenhol ahol csak lehetett és most ez a III- rész marhára nem izgítja a fantáziám.
  • Lost Lont
    #45
    Ó, je, a "fresh meat"-ről ugrott be tényleg az, ami már a D1-D2 között is feltűnt nekem, hogy a Diablo 1-es "Dark Fantasy" stílusból átmennek egy szimplább "dark Fantasy" stílusba (remélem érezhető a különbség). Jó játék volt a kettő is, de az egy volt a horror.
  • Etinger
    #44
    Jah, mint anno az Amazon mi? :) Aztán az is OPC...
  • who am I 7
    #43
    egyébként egyértelműen látszik a 2. videóból is, hogy most nem tolják az arcunkba ezeket a hupililás-zöldes kastélyokat, hanem azért visszafogottabb az "árnyalat" a dungeonokban...a 4. percnél pedig nagyon dúrva, ilyen grafika az előző 2 részben csak állóképen vagy átvezető animba volt..a dungeon lejáróra és környezetére gondolok konkrétan, über.
  • who am I 7
    #42
    Igen hallottam a runeokról, és ez csak amolyan permutáció, mint ahogy x milliárd féleképpen csinálhatod meg a karid..of korsz, csak fölösleges lesz és használhatatlan..és marad a szokásos 2-3 féle variáns...persze, ne legyen igazam.
    De ez még mindig csak egy dolog, amit említettél, sokkal könnyebb megvalósaítani, mint újabb eredeti és nem gagyi varázslatokat kitalálni.legyen 58 féle hidra, meg 58 féle bonewall meg mittoménmi..na mind1, a többi viszont adott, a tárgyak kidolgozása siralmas, és a terep pedig csak nyomokban tartalmaz mogyorót izét diablóflesst..de én bízom abban, h mire 100% lesz, azért sokminden változni fog, egy leheletnyit, és a végére pedig tartogatnak valamit...nyilván avval én is tisztában vagyok, h a blizz nem egy suftni cég (ettől függetlenül a northos srácok kiváltak a csapatból..ha ők ott lennének, tuti lenne :) )
  • cateran
    #41
    Ugyan a skill rune rendszer jopofa elso hallasra (boritekolom,hogy lesz 3 kombo amit fossa kell tuningolni,atan cakat)de a kulonbozo anmiacioakt kapnak,az csak a te almaidban letezik..legalabbis az osszes tuti nem...
    Masreszt -elugattam mar sokszor- penzugyi donteseket mar nem a blizz hoz..arra vettek fel az Activisiont.
  • blessyou
    #40
    "na meg igényesebben/jobban ki kéne kidolgozni az itemeket, és egy új normális gfx engine-t is írni, különeleges varázslatokat kitalálni"

    nos, nem tudom, hallottá-e a skill rune-okról. A D3-ban lesz 5-féle, és mindegyiket lehet párosítani az 5 kaszt BÁRMELYIK skilljével, aminek hatása jelentősen módosul (pl a tűzhidra fagyos lesz, vagy villámos, tűzfalat köpköd, a zöld színű rúna általában mérgez, egy másik megsokszorozza a mágiát pl egy helyett több magic boltot lő). És ráadásul az összes lehetséges párosítás önálló animációt kap, nem holmi optikai tuningot. MAgyarán irdatlan mennyiségű testre szabhatóságot kap így az öt kaszt. Emellé jön a trait rendszer, azaz az aktív-passzív skillek különválasztása (szintén kasztonként), a karakter a charmokból talizmánt rakhat össze, ami idővel növekszik (több charm fér bele).

    Vagy a 3D-s motort kihasználva lehet például taktikázni azzal, hogy a demon hunter gránátja pattog és szóródik.

    De mindamellett még töredékét sem mutatták meg mindannak, amit a teljes játék tartalmazni fog. És nem véletlenül ülnek rajta x évet a blizzardos fejlesztők. Ha annyira összecsapott bóvli, mint amennyire állítod, akkor akár már most ki kellene adniuk. Vagy szerinted malmoznak a programozók meg grafikusok, hogy teljen el még három év? Éppen azért tart ilyen sokáig, mert olyan szintű finomhangolás zajlik náluk, ami szinte semelyik másik játékfejlesztő cégnél sem.

    Ha pedig az eladások miatt nyírbálnák meg a hangulatot, akkor annak nem volna semmi értelme, lévén a célközönség itt nem a 10 és 60 év közöttiek, mint a WoWnál. Ha így volna, nem látnál benne ilyen mennyiségű vért, és brutalitást, hiszen a megnézed a trailereket, azért nem szűkölködnek benne.

    Azért a Blizzardot nem ejtették a feje lágyára, hogy ilyen szarvashibát kövessen el. Pontosan tudják, hogy mit csinálnak, és jól fogják csinálni.
  • Justil
    #39
    most hogy mondod, soha nem játszottam még az elsővel, csak a kettővel. lehet be kéne szereznem :)))
  • Ender Wiggin #38
    Az igazi Dioblo szellemiséget inkább az eredeti Diablo készítőinak mostani termékeiben látom. Hajrá Runic!
  • FoodLFG
    #37
    ja, ez úgy hangzik mint egy butított EVE Online!
    http://www.youtube.com/watch?v=08hmqyejCYU
  • who am I 7
    #36
    hm, csodálkozom, hogy a fórumból nem másztak még át a pontagyú ökrök köpködni, hogy milyen hülye vagy :D nem elég DÁÁÁRKOS????? XD

    hát nem látod, hogy elég dárkos ez?XD rajzfilmszerű lofa*z wow grafika, elhagyatott monsztás kastélyban zöldes-lilás-kékes csimpcsumpi fények, szivárványok, élénkszínű effektek tonnaszámra, elég dárkos ez baz! :D

    A petició részben hatásos volt, azért pár helyen már komorabb és nem ovi a hangulat, + nincs az a gyökér színes wow világ.Az maradhatna a bu*iknak és a látens fajtájuknak.

    Ettől még egy lófa*z izometrikus WOW kieg.Mivel a depresszív igazi gótikus diablóra sokkal kevesebben rajtolnának rá, réteg/presztízs játék lenne, na meg igényesebben/jobban ki kéne kidolgozni az itemeket, és egy új normális gfx engine-t is írni, különeleges varázslatokat kitalálni etc....Lássuk be, ezek vállalahatatlan dolgok a szent profit világában.Eként nevetségesek a helyszínek, amiket eddig láttam videókból, a D1-ből egy pályán 100x több hangulat árad.De nyilván nagyon jók lesznek az eladások.Bár én max a sávszéllel fogok beszállni a profit perselybe.
  • ljerk
    #35
    Szóval pontosabban az utolsó bekezdésben:
    Én is csak a játék megjelenése után 2 ÉVVEL próbáltam ki
  • Al Ashrad
    #34
    Csak azért szidni a diablot mert nem olyan szabad benne a mozgás az vicc! :D Azért mert néhány játékosnak az az elvárása, hogy szabadon mozoghasson a világban, azért miért kellene megváltoztatni egy rpg-t? Annak aki szabadon akar mozogni, ott a wow, vagy a gw (én utóbbit szeretem, előbbit egyáltalán nem). De most jelenik meg a Lego MMO, szóval hajrá kockák. Én sokkal jobb szeretem a diablo feelingű játékokat, mint az MMO-kat. Más - más mind a kettő kategória, ezért felesleges is azon vitázni, hogy melyik játék a jobb! Amúgy is ízlések és pofonok. Még arra is kitérnék, hogy néhányan már most földbe döngölik a játékot, keveslik a "dark" elemeket, stb. Könyörgöm, pár gameplay video alapján, valamint az alapján, hogy a fejlesztők most tartanak a játék felénél, már bejelenteni, hogy a játék rossz lesz, ez is egy vicc. Köszöntem.
  • ljerk
    #33
    A WoW-ot sem kell úgy felfogni hogy mindenáron közösségben kell lenned, én tört szerveren kezdtem és kb 3 hónapig egyedül "questeltem", tulajdonképp "single módban". Bárki eljátszhat úgy egy-két évet kiélvezve a játékot hogy a viszontudvariasságon kivül, tehát ha köszönnek visszaköszön, valamilyen kérést pedig elhárítván időhiány miatt, más közösségi cselekedetet nem csinál.

    Ugyanis a WoW világa olyan hatalmas és lehetőségei pedig szintén óriásiak, hogy nem is lehet egyszerre valaki valamennyi részben teljesen képben.

    Lehet felfedezőként járni a világot és kalandokat elvállalni, lehet a szörnyek megölésében a sok faj, kaszt és talent kombinációkat kitapasztalni, lehet a többi játékossal csatázni akár csapatokban is (PvP), lehet guildhoz csatlakozni, lehet guildon kivül is dungeonokba járni illetve guildban raidelve hatalmas szörnyekkel megbirkózni.

    Váromis a Blizzardtól hogy fizessen nekem ezért a jó kis reklámért :)
    Én is csak a játék megjelenése után próbáltam ki, azt hittem előtte hogy mindenáron össze vagyok kötve a többi játékossal, mert ugye mindenhonnan ez jött (újságok stb) de nem, nyugodtan és élvezettel lehet egyedülis játszani.
  • Yv@n
    #32
    "jólvagymár.többésge (60-70%) akkor is14 év körüli."
    vagy 80-90%, esetleg 10-20%..de a lényeg, hogy lövésed sincs róla, hasadra ütöttél és mondtál egy számot. Végülis neked nem tetszik, akkor azt biztos csak gyerekek játszák. :)

    "mmoba meg félnapig üti 30ember 1 nagy szörny lábkörmét.ami utána összesik...biztos lábgomba miat..bravo."
    megsúgom a diablo3-ban is fogsz félképernyős monsztát püfölni, aki ha rádbasz egy akkorát mint egy buszkerék, akkor nem döglesz meg azonnal, hanem lesz időd reagálni az eseményekre valamivel. de gondolom ez nem zavar, elvégre is itt nem 30an, hanem csak te egydül püfölöd majd azt a bizonyos lábkörmöt :)
  • Yv@n
    #31
    Én úgy látom, hogy a fizetősebb cuccok esetén van egyfajta természetesebb szelekció, tehát egy havidíjas mmo-nál, ahol nem működik semmiféle free2play, ott jóval kevesebb a kis kölök.

    Ofkoz nem para, ha valakinek nem jön be az mmo, (én sem néznék rá épp másikra, ha ezt végleg befejeztem), de azt csípőből kijelenteni, hogy 12éves idióták játsszák kicsit erős. Nem igazán hiszem, hogy magasabb lenne az aránya, mint bármilyen online játszható játéknél.
  • fergusonpapa
    #30
    jólvagymár.többésge (60-70%) akkor is14 év körüli.

    diablo meg tetszik szeretem a singlét végignyomni.a 2 is jopárszor végig lett.én tuti megveszem,napipáróra rombolásésöldöklés.eza diablo.(Y)

    mmoba meg félnapig üti 30ember 1 nagy szörny lábkörmét.ami utána összesik...biztos lábgomba miat..bravo.
  • Justil
    #29
    egyáltalán nem akartam a szexhez hasonlítani. mi alapján jutottál erre? amiatt, hogy azt írtam "nem izgat fel"? hát rosszul fogalmaztam no.
    a saját hasonlatodhoz meg gratulálok, "míg az ilyen singleplayer szar a maszturbáció" ez a saját szegénységi bizonyítványod. vagy csak nem játszottál még igényes single játékkal.
  • Justil
    #28
    próbáltam nem egy mmo-t, így nem hírből ismerem csak őket. nekem az volt a benyomásom, hogy az egész a tinikockák hülyeségeiről szól. biztos rossz gémeket válaszottam persze.
    nem kétlem, hogy vannak komoly, normális társaságok is, de ettől még az mmo mint műfaj továbbra is idegen marad számomra.
  • Justil
    #27
    én nem tagadom, hogy a wow talán a legjobb mmo, csak éppen magát az mmo-t mint műfajt nem szeretem. hogy emiatt antiszociális lennék? grat, remek következtetés.
  • napimester
    #26
    Én még mindig nem értem, hogy miért alakul ki 2 tábor, amikor ilyen cikk keletkezik. Minden MMORPG, vagy RPG játék hozzászólásaiban van egy olyan társadalmi réteg, akik közül néhányan büszkeségből, néhányan pedig szimpla tudatlanságból fikázza az MMO-k világát.
    Igen! Valóban fikázni egyszerűbb mindent. Filmkritikus is szívesen lennék, mert beszólni én is tudok, annál nincsen egyszerűbb.
    Attól még hogy nem tetszik a WoW attól még a világ legjobb MMO játéka, csak divat utálni mint a Facebookot vagy a halat stb..
    Szvsz aki antiszociális és képtelen Multiplayer játékot játszani, az ne menjen közösségbe és fórumra írni sem kötelező, kivéve ha szeret veszekedni és szereti ha hülyének nézik :)

    /on

    Remek játék lesz a Diablo 3 is, pedig nekem sem tetszik ez a Blizzard féle lassúság és valljuk be, grafikailag még mindig 5 éves elmaradásuk van kb. :D , de még mindig a világon az EGYIK LEGJOBB játékszoftvereket gyártó cég. Profi munkát várunk tőlük és reményeink szerint azt is fogunk kapni :)

    GL & HF
  • Yv@n
    #25
    Érdekes ez, én nem sok 12 éves kölökkel találkoztam, nem tudom miért hiszi azt egy csomó ember, aki mmo-t még csak hírekből látott, hogy ott ez lenne a jellemző.

    A guildben a minimál életkor sem nagyon volt 20 év alatt, de az átlag inkább közelített a 30hoz, mint a 20hoz, és bizony volt 50+os tag is. Szóval a közhiedelemmel ellentétben egyálalán nem csak és kizárólag iskolás kis idióták játszanak.
  • dronkZero
    #24
    Ha már mindenképp a szexhez akarod hasonlítani a játékokat (nem valami egészséges gondolat, de hát legyen), akkor éppen a multiplayer a hagyományos dugás, míg az ilyen singleplayer szar a maszturbáció...
  • Justil
    #23
    képzeld, én meg a büdös életbe nem ülnék le egy mmo-val játszani, a sok 12éves vérpisti nem izgat fel. inkább egy jól megcsinált, renderelt átvezetőkkel tűzdelt epic single player mód, és máris hajlandó vagyok kicsengetni 10 rugót a játékért. az mmo-kat meg meg hagyom az olyan ultramodern arcoknak, mint te, egészsségedre.
  • Justil
    #22
    ezzel sajnos egyet tudok érteni. egy diabloban fontos lenne a parás hangulat, a nyomasztó környezet, ebből itt nem sokat véltem felfedezni...
  • Justil
    #21
    miért, te mivel játszol? ja, hogy a pötsöddel? :)
  • gombabácsi
    #20
    "1 - ha neked ultragáz ez a játék (ami szerintem remekül néz ki eddig), akkor menj és játsz a wowoddal vagy a barbie magic-kel."

    Miért, a Diabló nem egy dedós játék, hanem hatalmas és dicsőséges harcosokről, szörnyekről szóló komolyság? :D:D:D:D:D
  • napimester
    #19
    Warcraft
  • dronkZero
    #18
    Ez már egy hete is volt hír, és ahogy nézem azóta sem sikerült megtanulni a magyar nyelvtan szabályait...
  • gromgotth
    #17
    Bahh, gondolom ez is olyan izgi lesz mint az elődei. ölj meg 100 piros izét utána 200 kéket utána 80000000 szivárványszínűt.
    Jujj de jó lesz, alig várom!
  • Kingfisher
    #16
    Szerintem hülyeség a Diablót MMO-kkal hasonlítani. Utóbiakkal sose fogok játszani, mert szimplán nincs rá időm. Ha ráadásul fizetős is, akkor nem fogok kiadni havi pár órás szórakozásért pénzt. Ellenben a Diablo 3 nem sértődik meg, ha nem játszom vele egy hétig.
    Az eddig a játékból látott kb 0.1% alapján nekem tetszik. A grafikával szemben vannak fenntartásaim, de az SC2-vel is így voltam. Eddig minden videó arra késztetett, hogy újraolvassam a regényeket...most is azt tenném, ha nem kellene mással foglalkoznom:)
  • tntmax
    #15
    Látványilag ok. Maga a diablo világa sosem vonzott igazán, a starcraft meg pláne. Ugyanakkor a Blizzard kicsit olyan már mint az Apple, mindegy milyen szart is adnak ki, venni fogják mint a cukrot. :)
  • Zocsi
    #14
    Ahogy látom a blizzard lassan eléri a tekken sorozatok színvonalát... csilivili lófasz.

    Hol van a D1 monokróm horror hangulata?? A kultikus-misztikus nem(teljesen) humanoid démonjaival???? Én ezt hiányolom! Nem kell a faszom szivárványeffekt, de fosni akarok, amikor kinyitom az ajtót és azt hallom "fresh meat"... A lefejezős-királynős történet is miap?? Túlcsordul az egész - már annyira epikus, hogy nem. Most komolyan, ezt a műfajt hozzák a flash játékok is - már ami az izgalmat meg lekötést illeti. A grafika nekem másodlagos. A D2-nél még jó volt a tankolás, de a D3 a grafikán túl (és hogy honnan jönnek a szörnyek) semmilyen újítást nem hoz...

    Szerintem ez uncsi.
  • Alfa Of NS
    #13
    SC2-nél is látni lehetett, hogy itt gondok lesznek a Blizzarddal. Jól megy nekik a WOW és van pénzük, de ha elfogy az újdonság a játékaikban, idővel konkurenciát kaphatnak.
  • FoodLFG
    #12
    Ez a démon vadász nem egy túl életképes koncepció:
    http://www.cad-comic.com/cad/20101025/

    Már a múltkori videóból is látszott, hogy erőltettet.
    Mondjuk egérgyilkolásra jó lesz az is...
  • Daffit
    #11
    nessboth-al értek egyet. Lehet oltani...
  • whisper
    #10
    Sziasztok nem az a baj a késői kiadással ,hogy rosz vagy nem rosz de mire kijön Szia! vélemény mondok és nem kell oltani. Csak igy látom.

    az a baj a késői megjelenéssel,hogy addigra megjelenik a Guild wars 2 vagy a warhammer 40k online és inkább azzal fogok játszani mert sajnos mióta mmorpg-k léteznek ezek a végig megyek egy pályán 5000x kicsit elavult és a wownak nem a grafika a császár stb. hanem az ,hogy oda megyek akkor amikor akarok , csatázhatok röpködhetek itt meg ugyan úgy futkorázhatsz,de ez jó volt régen de most már nagy világot akarunk meg ingerekkel elhalmozott játékokat! Ezt végig viszem párszor és jöhetnek az mmorpg-k 8) (már látom a reakciót, hogy d3-ba is tudsz akárhova menni, de aki ilyet akar reagálni elöször lássa be ,hogy egy wow, warhammer vagy guild wars kicsit másabb lesz ! ) De jó játékok a D3sokank engem ez már nem fog tartósan lekötni!