530
Mennyi pénzből éltek havonta egyedül vagy párral, családdal?
-
n3whous3 #250 fejezzétek már be az offolást, kurvára nem a tanári munka és a tanárok élete a téma itt baszdmeg. -
#249 Jaaa, hogy TE vagy az, aki mindenhez ért profi szinten(programozás, holdászállas, rakéta kilövési pálya tervezés, repülök, űrhajók, tér-idő-kontimúm, fénysebsebég gyakorlatban, atombomba gyártás, most már tanári munka is...?!). Nem szóltam.
Haha, kurvára vicces vagy. Röhög a vakbelem...
Programozáshoz nem értek sőt, utáltam azt amit meg kellett csinálnom anni. Kvantumfizika és relativitás nem érdekel. A tanári muknáról van némi foglalmam. Te viszont közönséges troll vagy. -
#248 egy tesitanár mit dokumentál otthon? -
#247 Ennyi? Egy flémhez kicsit többet kell a máglyára dobnod :) -
n3whous3 #246 Na és mit értesz, bővebben is kifejthetnéd a sztereotípiádat, mert mintha pont amiatt kezdődött volna itt ez a gyenge kis flém a topik utolsó x százezer hozzászólásában. -
#245 Én lennék a legboldogabb ember ha a szüleim ( egész családom )tanár létükre 8-14-ig melóznának.
Ja és óránként lenne 15 perc szünetük....
Arra meg, hogy írják itt, hogy órán 2-3 cigi.. no comment. -
#244 akkor már mindent értek..... -
#243 Szoftverfejlesztés. -
#242 A tanárok munkájába csak a tanárok és a családtagjaik látnak bele, senki más ...
Ez sok más szakmával is így van, de itt látványosan előjön. (Főleg a nyári szünet miatt ...)
Ráadásul a nyári szünet - mikor nem kell bemenni a suliba - gyakorlatilag egy hosszú home office meló.
Felesleges a vita, akinek nincs tanár a közvetlen környezetében, az sosem fogja megérteni vagy elképzelni amiről szó van ...
(/me tanárgyerek ...)
A nyáron nem dolgozik semmit is bukta ... -
#241 nem vagyok új. -
DRFlame #240 Tengeparti villában is más érzés lakni... :) -
#239 Ja ha így racionálisan nézed akkor tényleg bukó, nem éri meg az új kocsi. De azért teljesen más érzés beülni egy új verdába, amit akkor hozol ki a szalonból, mint egy használtba. -
#238 Te mivel foglalkozol ha megkérdezhetem?De nem a kamu érdekel! -
#237 Haverom is tanár azt csak wow-ozik minden nyáron. -
Koppixer #236 He-he, ezt a "tanárok sokat dolgoznak" vs. "a tanárok csak naplopók" vitát más fórumokon és kommentelő oldalakon már milliószor elsütötték, milliónyi hozzászólással, de soha nem lett vége, és mindig ugyanoda jutottak vele, ahonnan elindultak, mindenki kötötte az ebet a karóhoz, szóval nem változott semmi az egyes emberek véleményében. Éppen ezért nem is fejtem ki a véleménynemet ezzel kapcsolatban, mert teljesen felesleges... -
n3whous3 #235 te még biztos új vagy itt az interneten. -
#234 Magyarok vagyunk és ebből (sajnos) a témához kapcsolódóan két dolog is adódik:
1. bármin képesek vagyunk összeveszni, ez tény. szinte bármelyik fórumba belemész, ott előbb-után kialakul vmilyen veszekedés. szándékosan nem vitát írok, mert az magasabb röptű, azt a szintet mi nem érjük el. inkább beszélhetünk egymás szapulásáról :)
2. a magyarok irigyek. irigyek a tanárokra, mert szerintük alig van dolguk, irigyek a közalkalmazottakra, mert szerintük nem csinálnak semmit, irigyek a politikusokra, hogy nekik volt elég merszük lopni, csalni, hazudni, irigyek a szomszédra, irigyek a postásra, irigyek a munkatársra, irigyek a barátokra, stb. stb. stb...
ennyi. ez van. az hogy mennyit kell dolgozniuk a tanároknak, az meg nem is passzol ebbe a topicba.
talán megmutathatnánk néha, hogy tudunk kulturáltan is fórumozni?
u.i: lehet nekemesni, abban jók vagyunk -
vg #233 Egyrészt itt nem édesanyád nyomoráról van szó, másrészt felesleges személyeskedni. Tudod az a két hónap semmittevés egész jól kompenzálja azt a sok, iszonyat nehéz, fárasztó, heti egy nap éjjelig tartó "adminisztrációt", nem gondolod? Jaaa, hogy TE vagy az, aki mindenhez ért profi szinten(programozás, holdászállas, rakéta kilövési pálya tervezés, repülök, űrhajók, tér-idő-kontimúm, fénysebsebég gyakorlatban, atombomba gyártás, most már tanári munka is...?!). Nem szóltam. -
#232 Először is az iskola kezdés után 1 héttel és előtte is 1 héttel már dolgoznak. Az oktatás június közepéig tart. Az a három hónap jó, ha inkább 2. Évközben viszont mikor is tudnak szabadságra menni? Eh...
Anyám osztályfőnök volt, tudod te, hogy milyen adminisztrációt pakoltak rá? Rendszeresen éjfélig hajnali 1-ig körmölt. Ha nem, akkor dolgozatot javított vagy "csak" simán készült. Tudod a mérnök sem fejből csinál mindent, könyvet nyitogat, forrást keres, régi terveket lapoz. A tanár is ezt csinálja.
Lövésed sincs az tanári / oktató munkáról te nagyon te... -
DRFlame #231 Jó... egyikőtök azt írja, hogy 3-4 órája van egy tanárnak egy nap, másik meg azt, hogy 2-3 osztállyal dolgozatot irat. Ezek szerint majdnem minden órán dolgozat van?
Nem mondtam, hogy egy tanár annyit dolgozik, mint mindenki más. Annyit mondtam, hogy eltúlozzátok a dolgokat.
Olyanokkal, hogy nyáron 3 hónap, amikor az inkább 2, mint 3. Vagy olyanokkal hogy órák között 10-15 perc szünet, ami szinte minden munkahelyen van, csak nem ennyire meghatározott.
Arra, hogy nem írtál a cigizésre semmit, inkább én se írok semmit. :) -
vg #230 Hát ez jó... a tanár... minden nap írat két-három osztállyal dolgozatot, közben meg olvassa az újságot, jobb esetben a folyosón beszélget, rosszabb esetben közben javítja a már készen lévőket. Nyáron három hónapot nem dolgozik semmit! Esetleg csak én voltam régen gimis, vagy te beszélsz hülyeségeket? Az óránkénti 2-3 cigizésre pedig nem is írnék semmit. -
DRFlame #229 Egész nap alatt munkaidőt értettem. Mindenki tart szüneteket munkaidőben.
Irodai dolgozók kijárnak óránként 2-3-szor cigizni, WC, egy két privát telefon, stb. A tanár órán ezeket nem tudja csinálni, csak abban a 10-15 percben az órák között.
Ha pedig azt mondjuk, hogy 8-2-ig dolgoznak, akkor ne mondjuk hogy munkaidőben 2-3-tól tudnak dolgozatot javítani, mert akkor az nem a munkaidő. Szóval vagy 2 után is munkaidő van, vagy ha 2-ig van munkaidő, akkor munkaidőn kívül javítja a dolgozatot.
A dokik és mérnökök pedig (többnyire) nem tartanak előadást egy témából, nem kell felkészülni. Amire fel kell készülni azt munkaidőben meg tudják tenni. A felkészülés is munka.
Én informatikus vagyok, és tartottam már olyan bemutatót, amire 2 órát készültem előtte. És ez a két óra ugyanolyan munka volt, mint maga a bemutató, vagy akár a fejlesztések amiket csinálok. -
weine #228 Ezt a felelősséget ki kéri rajtuk számon? :)
-
#227 Nem. De lehet máshogy oktatni. Én gépészmérnökklént pl. sokszor el szoktam gonolkozni, hogy ha lenne rá időm és lehetőség néha beugranék fizikát tanítani, de egész más szemlélettel, ahogy nekem tanították. N+1 ötletem van rá, hogy mit csinálnék másként. -
weine #226 Persze. Mindig ezt kapom, hogy téves a meglátásom, meg hogy nincs a családban tanár. Ennyi. Semmi egyéb ellenérv:)
Egyszer ki kellene számolnia valakinek, hogy fajlagosan mennyi egy tanár órabére.
A gyerkőcöm sulijában megnéztem a tanárok órarendjét. Javallanám mindenkinek, tanulságos: napi 3-4 óra tanítás, hiszen vannak lukasórák(dolgozatjavításra), és ennyi. Igaz, a június nehéz, mert vagy egy hét konferencia. De az még évzáró előtt...
-
#225 Ööö, kötelező szakmai továbbképzések vannak... -
#224 És frankón általánosítasz. Hiba. Nagy hiba... -
weine #223 Az ok, hogy nem dolgozik senki egész nap, de 8-es du 2 között ne az egész nap van. Főleg ha lejön még másfél óra szünat na meg az ebédszünet is.
Valóban nincs a családban tanár, a legjobb barátaink egyike viszont az.
Mondják sokan, hogy dolgozatjavítás, meg felkészülés.... A dokiknak mikor van felkészülési idejük? És a mérnököknek? A dolgozatjavítás meg egy nagy adag parasztvakítás szerintem, hiszen a hét 5 napján naponta 2-3 ra hazaérnek,tehát munkaidőben lehet csinálni. Ráadásul nem minden nap van ugye dolgozatjavítás.
A téli-őszi-tavaszi-sí szüneteket pedig nem is említettem.
-
n3whous3 #222 napi 16-17 óra gyakran? hol dolgozik anyud, rabszolgasorsban? -
#221 Nálunk sem fényes a helyzet ami azt illeti:|
Apám : 70K+túlóra+4K kajajegy (100 lenne, de 30at levonnak adótartozás címen)
Anyám : 80K+túlóra (ebből rendszerint van úgy 40-90óra, így olyan 130körül szokott keresni)
Ami sajnálatos, hogy én és báttyám perpillanat munkanélküliek vagyunk, emiatt tényleg elég nehéz:F
Nos ami a lényeg ebben, gázszámla 30K, villany 40K, hitel 30K, plussz a kisebb dolgok. Akinek van képzelőereje, az észreveheti, hogy a kiadások kajával együtt jóval több, mint a bevétel. Hogy a villany miért ennyi, arra egyszerü a válasz, fater fusizik a műhelyben, a gépek biza sokat zabálnak. Ezek mellé párosul 4millió forint adótartozás, megúgy 1millió még a hitel. Hogy ezek a számok miért ekkorák? Fater vállalkozása becsődölt. Szóval a helyzet enyhén szar, sőt talán kicsit jobban. -
#220 Így van egy tanárnak nem számít a szaktudás, senki nem fogja ellenőrizni, pláne nem kirúgni ha nem ért hozzá (tapasztalat). -
#219 Az oktatáson kívül is idomulni kell másokhoz. Ha meg nem naprakész valakinek a tudása, akkor felkopik az álla. Míg egy tanárnál max azt mondják, hogy "háh, nézd már, ezt sem tudja". Ami le van írva a tantervben, azt megtanítja, azon felül max ha szakkört akar indítani. Ha meg nem jól végzi a munkáját, akkor sincs különösebb következménye. Én legalábbis még soha nem hallottam olyat, hogy egy tanárt azért kirúgnának, mert Kovács Pistikét nem tudta megtanítani kamatos kamatot számítani. -
#218 Etalon munka, reggel felkelsz, elmész a suliba, minden óra elején kibaszol 3 labdát, hogy nesztek, játszatok hülyegyerekek, pofára osztályzol, és ezért még fizetnek is:D -
#217 "De egy fizika tanárnak sem kell azt tanítania, hogy éppen mi folyik az LHC-ben, mert nincs rá szükség. "
De tisztában kell vele lennie - ha nem is mélységeibe menően. Mert el kell tudnia magyaráznia a nebulóknak miért is fontos ez.
"Van helyette Newton meg Ohm törvény és a többi régi dolog."
Régebben azt oktatták: a műanyag szigetelő. De mára már vannak vezető és félvezető műanyagok. Vagy ott van a sávszélesség - amit ugye Hz-ben mérünk - de az informatika révén bekerül a bps-os jelölés is.
Vagy vegyük az informatikát - régebben DOS-t, tanítottak, most meg Windowst.
"Vagy szerinted a honfoglalás, az energiamegmaradás törvénye, vagy a másodfokú egyenletek megoldása változott az utóbbi 100 évben?"
Ezek a dolgok nem változtak - maximum csak újabb dolgok adódtak hozzá.
Viszont a tanárnak idomulnia kell a diákokhoz, újabb motivációs lehetőségeket elsajátítania (a régebbi diákokat másként lehetett tanítani, mint a maiakat, több inger kell a figyelmük felkeltéséhez). Ez az évek múlásával egyre nehezebb, minél jobban öregszik az ember, egyre nehezebben idomul másokhoz. -
#216 A történelmet számtalanszor értelmezték újra. Fizika matek is változik , bár tény hogy nem a középsulis tananyag. Mindenesetre még egy csőszerelő sem dobhatja egy életre félre a tanulást, mert mindig van újdonság. Ha nagyon nem akarjuk elismerni hogy a tanároknak is foglalkozni kell a tananyaggal, akkor gondolj a kölkökre. Százával tanulni őket és gyakran cserélődnek. Szerintem horror. -
#215 "a tanárok és az oktatás kulcsfontosságú a társadalom szempontjából, de majd ha idősebb leszel rájössz te is."
Ja, erre pedig köszönöm, de már nagyon rég rájöttem ;) -
#214 "senki nincs már el évtizedekig a "tudásával""
Kivéve a tanárokat :) Vagy szerinted a honfoglalás, az energiamegmaradás törvénye, vagy a másodfokú egyenletek megoldása változott az utóbbi 100 évben? -
#213 Nyilván tudna, ugyanis egyetemen tanulta. De egy fizika tanárnak sem kell azt tanítania, hogy éppen mi folyik az LHC-ben, mert nincs rá szükség. Van helyette Newton meg Ohm törvény és a többi régi dolog. -
#212 tesitanár a legjobb :) -
HUmanHunter #211 nekem is jár középiskolai tanár muterom továbbképzésre jópárszor egy évben pedig csak "sima" tanár.