Ki mennyiből él?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.
amúgy tanároknak sok esetben tényleg vérlázítóan kevés a fizu és még egy halom dolgot is megvontak tõlük az utóbbi években. Az egy dolog, hogy kezdõ tanár xy pézt kap, de olyan, aki már 10-20 éve tanít és még mindig a 110 a plafon neki, vagy 120... Alapnak kéne sajnos lennie egy ilyen fizetésnek mindenkinek, nem csak tanárnak. Sõt, külföldön nyugaton a fizikai munkások se keresnek sokkal kevesebbet, mint pl egy programozó.
púúúúú
-
Meg van egy település , a lakosok 80 % "sötét"bõrû elég veszélyes hely ott a cipõt leszedik a lábadról, hallottam olyanokat ledobálták a gólyát a villanyoszlopról, és hazavitték megsütni. Ott Olyanok vannak hogy az iskolát azért zárták be mert mindent kiloptak belõle, még a kerítés oszlopokat is felszedték tüzelõnek. Meg a postás elég komoly "önvédelmi" eszközökkel jár Pl egy vascsõ a végére meg rá volt hegesztve egy vasgolyó.
A villanyvezetékeket levágták, minden kis értéket elloptak már, egészen fura érzés látni azt a helyet, olyan mintha 3 évszázadot visszaestek volna.
Pl az osztályfõnököm már vagy 32 éves,nõ , és még mindig az anyánál lakik, reggel az anya ki kíséri a kapuba, van neki 3 diplomája, meg egy csomó tantárgyból emelt szinten érettségizett, annak ellenére hogy magyar, töri szakos, matekból is 5 re érettségizett, egész évben kb 1 alkalommal hiányzott eddig, szinte már az iskolában él , továbbképzésre se kell mennie mert 2020-ig megvan annyi pontja, de közben NINCS ÉLETE, nincs senkije , el nem tudom képzelni hogy szórakozik is vmit.
Konkrétan itt a baj.
emellett mindenben megkapják a támogatást pl Könyv, étkeztetés....
én meg minden év elején fizetek ki vagy 30 ezret könyvekre. (középiskola)
púúúúú
Arról van szó, hogy te itt picsogsz azon, amit mondunk, miszerint nem kéne nagyon államilag támogatni az ilyet. Erre nem azt mondod, hogy "hát én ezt szeretem, örülök neki, hogy felvettek, majd lesz valahogy", hanem
"ha nyitva hagyod a garázsajtót akkor ne csodálkozz hogy ellopják az autódat ra akkor valahogy jobb hasonlat lenne. 😄"
Ez tõled egy nagyon szépen általánosan fogalmazott vélemény, ami elmondja, hogy mennyire is illesz bele a szép magyar mentalitásba.
Nem, nem is jelentkeznék és nem is fizetném. Ha az életem lenne pl. a filológia vagy valami hasonló hülyeség, akkor se jelentkeznék, mert tudom, hogy abból nem lesz kaja a számban. És mi a faszért menjek el hobbiból egyetemre, hát hülye vagyok én? Veszek x csillió könyvet a témáról és szabadidõmben olvasom.
púúúúú
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
amúgy meg grat, ez az igazi magyar mentalitás, ott lopjunk ahol tudunk
púúúúú
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
"ha nincs rá szükség akkor nem kell belõle indítani ez lenne logikus"
Igen, pontosan ezt akarták megcsinálni már évekkel ezelõtt. Akkor az volt az érvelés ellene, hogy nem engedik a diákoknak, hogy azt tanuljanak, amit szeretnének.
Meg érdekes módon az elõbb te is ellene voltál. Akkor most nyíltan vállalod, hogy szarsz a logikus megközelítésre?
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
(A helyesírásod pedig bölcsész létedre borzalmas. Vagy nem elvárás minden BTK-s szakon a magyar nyelvtan magas fokú ismerete?)
Elhiszem, hogy téged személyesen érint és kurvára fáj, de akkor sincs szükség kismilliónyi töri, irodalomtanárra, szociológusra, szabad bölcsészre.
púúúúú
He, a magyar állam az anyádék és én anyámék adóján nehogy már azt támogassa, hogy te megcsinálod az xy szakot és külföldre mész. Abból senkinek nincs haszna, hogy kitaníttat téged az állam és elmész a picsába. Már bocs.
púúúúú
erre gondolt szerintem
púúúúú
In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?
Csak én érzem úgy, hogy ez a lépés sem fogja az embereket arra sarkalni, hogy szakmát szerezzenek (amibõl olyan kevés van állítólag az országban), és inkább elkorcsosul a nyócosztályával a következõ generáció (Tanulj már kisfiamból lesz "Netanujjá, büdöskölke")
Hogy a topic által feltett alapkérdésre válaszoljak: az határozza meg, hogy hogy áll a szõlészet.
Értem amit írsz és megértelek !
Spórolni igen is lehet, fûtésen vizen ( locsipocsi helyett zuhanyzás ), kocsi helyett bringa vagy gyalog, nem kell elkényelmesedni igenis neki lehet állni mozogni. Nem kell a leggyorsabb internet, magunkra azért figyeljünk oda , de nem kell mindent megvenni öncélú divatolásból.
jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu
Remek. Ennyi erõvel ingyen pézosztás is lehetne, mert ez lényegében azt jelentené... És akinek nincs hitele? Ja, hogy akkor meg IJ.
Az ilyen gondolatok nevetségesek szerintem.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!