Ki mennyiből él?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pepsi Twist
florida, kezdõfizetés, 3 hónapig 😄

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

n3whous3
jaj azért nem kell félteni, egyrészt aki okos annak elég kevés idõ is a tanulásra, másrészt az õ baja, ha ez megfelel neki, hát legyen boldog

amúgy tanároknak sok esetben tényleg vérlázítóan kevés a fizu és még egy halom dolgot is megvontak tõlük az utóbbi években. Az egy dolog, hogy kezdõ tanár xy pézt kap, de olyan, aki már 10-20 éve tanít és még mindig a 110 a plafon neki, vagy 120... Alapnak kéne sajnos lennie egy ilyen fizetésnek mindenkinek, nem csak tanárnak. Sõt, külföldön nyugaton a fizikai munkások se keresnek sokkal kevesebbet, mint pl egy programozó.

púúúúú

skate00
elõzõ témához visszatérve van még az a fajta is aki : egész fullos házban lakik, még az erkélykorlát is kovácsolt vas, az udvaron szobrok, meg rózsák, Q7-esel jár az asszony bevásárolni, meg mindig áll a hát elõtt 1, 2 Merci , Bmw , mesélték hogy volt hogy kimentek hozzájuk a rendõrök és 3 millió forintot találtak a fagyasztóban, meg a kukába elrejtve. Persze ez ebbõl 1 forint sem "legálisan " megkeresett.
-
Meg van egy település , a lakosok 80 % "sötét"bõrû elég veszélyes hely ott a cipõt leszedik a lábadról, hallottam olyanokat ledobálták a gólyát a villanyoszlopról, és hazavitték megsütni. Ott Olyanok vannak hogy az iskolát azért zárták be mert mindent kiloptak belõle, még a kerítés oszlopokat is felszedték tüzelõnek. Meg a postás elég komoly "önvédelmi" eszközökkel jár Pl egy vascsõ a végére meg rá volt hegesztve egy vasgolyó.
A villanyvezetékeket levágták, minden kis értéket elloptak már, egészen fura érzés látni azt a helyet, olyan mintha 3 évszázadot visszaestek volna.

skate00
jah és vannak azok akik, tanárnak készülnek, tanulnak vagy 30 éves korukig meg van 2, 3 diplomájuk hogy aztán elmehessenek tanárnak vmi iskolába ahol kapnak 120 ezres fizetést.
Pl az osztályfõnököm már vagy 32 éves,nõ , és még mindig az anyánál lakik, reggel az anya ki kíséri a kapuba, van neki 3 diplomája, meg egy csomó tantárgyból emelt szinten érettségizett, annak ellenére hogy magyar, töri szakos, matekból is 5 re érettségizett, egész évben kb 1 alkalommal hiányzott eddig, szinte már az iskolában él , továbbképzésre se kell mennie mert 2020-ig megvan annyi pontja, de közben NINCS ÉLETE, nincs senkije , el nem tudom képzelni hogy szórakozik is vmit.

n3whous3
:-|

ja amúgy ebbe most ne mélyüljünk bele, mert csak flém lesz belõle

púúúúú

skate00
kisvárosban lakom, és a szomszédos településen vannak egy pár olyan család aki avval foglalkozik hogy: mondanom sem kell hogy "sõtét" bõrûek, az apának 8 általánosa van, az anya szült már vagy 6 gyereket, azokat kiküldi az utcára , ott futkároznak mezítláb, a szülõk nem dolgoznak, abból élnek hogy megkapják a segélyt, meg a támogatásokat a 6 gyerekre, és Bmw vel mennek a városházára ahol felveszik azt a 200, 300 ezer forintot, és ekkor még egy fél órát nem dolgoztak.
Konkrétan itt a baj.
emellett mindenben megkapják a támogatást pl Könyv, étkeztetés....
én meg minden év elején fizetek ki vagy 30 ezret könyvekre. (középiskola)

n3whous3
Pl. szívesen tanulnék asztrofizikát és kvantumelméletet, stb, de felesleges most ezért elmennem egyetemre, veszek könyvet, googleözök neten és nem szívatom meg magamat azzal, hogy lekötöm a szabadidõmet kötelezõen 3-4-5 évre holmi buzi vizsgák miatt.

púúúúú

n3whous3
Nem, most nem arról van szó.

Arról van szó, hogy te itt picsogsz azon, amit mondunk, miszerint nem kéne nagyon államilag támogatni az ilyet. Erre nem azt mondod, hogy "hát én ezt szeretem, örülök neki, hogy felvettek, majd lesz valahogy", hanem

"ha nyitva hagyod a garázsajtót akkor ne csodálkozz hogy ellopják az autódat ra akkor valahogy jobb hasonlat lenne. 😄"

Ez tõled egy nagyon szépen általánosan fogalmazott vélemény, ami elmondja, hogy mennyire is illesz bele a szép magyar mentalitásba.

Nem, nem is jelentkeznék és nem is fizetném. Ha az életem lenne pl. a filológia vagy valami hasonló hülyeség, akkor se jelentkeznék, mert tudom, hogy abból nem lesz kaja a számban. És mi a faszért menjek el hobbiból egyetemre, hát hülye vagyok én? Veszek x csillió könyvet a témáról és szabadidõmben olvasom.

púúúúú

te inkább fizetnél ha ingyen is lehet jelentkezésnél? biztos megengedheted akkor magadnak..

Molnibalage
Mert elbaszott a magyar rendszer.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Kivéve amikor nem...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

n3whous3
kurvára nem a bölcsészekrõl van csak szó, de legjobb példának persze a bölcsészkaron található 1-2 értelmetlen szakot lehet felhozni

amúgy meg grat, ez az igazi magyar mentalitás, ott lopjunk ahol tudunk

púúúúú

ha ezt kicsit átfogalmazzuk úgy hogy ha nyitva hagyod a garázsajtót akkor ne csodálkozz hogy ellopják az autódat ra akkor valahogy jobb hasonlat lenne. 😄 sztem flame off mert már nagyon eltértünk a mennyibõl élsztõl a szidjuk a bölcsészeket vagy ne témára.

n3whous3
<#nyes>

<#shakehead>

púúúúú

Sadist
Áhá, szóval nem az autótolvaj a bûnös, hanem aki nyitva hagyta a garázskaput.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

n3whous3
Ettõl függetlenül mégis pazarlás az, ami most megy.

púúúúú

n3whous3
Mert most a törvények olyanok, amilyenek.

púúúúú

amúgy meg annyi hogy kihasználom az állam adta lehetõségeket. az másik dolog hogy az állam arra nem gondolt mikor bevezette ezt a rendszert hogy majd mindenki lelép külföldre, de errõl nem tehetek.

Sadist
Azért, mert az egyetemek a hallgatók száma után kapják a támogatást.

"ha nincs rá szükség akkor nem kell belõle indítani ez lenne logikus"
Igen, pontosan ezt akarták megcsinálni már évekkel ezelõtt. Akkor az volt az érvelés ellene, hogy nem engedik a diákoknak, hogy azt tanuljanak, amit szeretnének.
Meg érdekes módon az elõbb te is ellene voltál. Akkor most nyíltan vállalod, hogy szarsz a logikus megközelítésre?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

nem kell magas szinten ismerni a magyar nyelvtant csak magyar szakon, én meg nem magyar szakos vagyok.

Sadist
Ok, menj, csak elõtte a kasszánál tessék fizetni.

(A helyesírásod pedig bölcsész létedre borzalmas. Vagy nem elvárás minden BTK-s szakon a magyar nyelvtan magas fokú ismerete?)

akkor miért van meghirdetve jelentkezésnél? ha nincs rá szükség akkor nem kell belõle indítani ez lenne logikus, de mégis indítanak?

Sadist
Aha, majd külföldnek termeljük a diplomásokat. Gratulálok, zseniális ötlet.

Elhiszem, hogy téged személyesen érint és kurvára fáj, de akkor sincs szükség kismilliónyi töri, irodalomtanárra, szociológusra, szabad bölcsészre.

Sadist
Ezt mondd a bölcsészpalántáknak... Felvi-n meg lehet nézni, hogy melyik karon vannak legtöbben.

matthias92
indexen olvastam arról, hogy hogyan is szeretnének újítani.

Marci0115
bírom ezt a narancsos szöveget hogy támogassuk a felsõöktatást, én szakmunkásba járok kõmûvesnek , kapok havi 45 ezret alap támogatást amibõl lehet majd 80 is, és ha nem szeretnék rendes szakmunkás lenni akkor elég lenne csak hokizni órán

még nincs ien törvény, és ha felvettek akármilyen bölcsész szakra, ha kell a végzettségem hanem, akkor nyilván nem leszek olyan hülye hogy majd mekdonác eladónak beállok, inkább elmegyek külföldre hogy el tudjak helyezkedni?

n3whous3
Épp ezért van az is, hogy orvosokat elvileg nem engednek ki egy ideig az országból dolgozni, ha államin volt. Ha már ki lett fizetve a taníttatás, a mi hasznunkat szolgálják és ne a friccekét pl. Vagy ez a törvény nem lett elfogadva?

púúúúú

n3whous3
na vajon honnan, szerinted mire van a munkaügy és a különbözõ statisztikai felmérés a végzettek körében? Nem 100%-os eredmény, de tudni lehet, hogy mely szakokról nem találnak munkát. Illetve másik irányból is lehet látni, hogy mi egy hiányszakma.

He, a magyar állam az anyádék és én anyámék adóján nehogy már azt támogassa, hogy te megcsinálod az xy szakot és külföldre mész. Abból senkinek nincs haszna, hogy kitaníttat téged az állam és elmész a picsába. Már bocs.

púúúúú

és honnan tudod hogy melyik bölcsész szakra van igény és melyikre nincs? lehet hogy magyarországon sok van x szakból de külföldön ugyanabból hiány akkor nehogymá azért kelljen szivatni.

bardocz
De ez teljesen jó. Ahhoz, hogy valaki a mekiben támassza a pultot, nem kell egyetem, akkor meg minek fizesse az állam?
Én már fizettem tandíjat, nem is keveset, meló mellett. Ehhez képest a legtöbben még mindig ingyen melegednek a felsõoktatási intézményekben.

n3whous3
Az egyedüli narancsos ötlet, ami értelmes eddig az pont az, amit a felsõoktatásban akarnak, miszerint azokat a szakokat kéne jobban államilag támogatni, amire van igénye az országnak, ne neveljünk ki kismillió lófaszpörgetõt, ha nincs rá igény. Akinek van kedve xy bölcsész szakot megtanulni és nincs rá igény az fizesse maga.

erre gondolt szerintem

púúúúú

Sadist
Már csak azért is, mert évrõl évre egyre több az egyetemista.

Sadist
Ellehetetlenítik az emberek számára a továbbtanulást? Ezt kifejthetnéd bõvebben is.

nem, csak konyhaszekrény meg egy beépített szekrény volt benne, semmi egyéb

In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?

n3whous3
most te mirõl beszélsz?

púúúúú

matthias92
Most milyen szar, és milyen szar lesz késõbb?! Ellehetlenítik az emberek számára a továbbtanulást. Bassza meg, hogy nem születtem pár évvel hamarabb... (új felsõoktatási szirszarok)
Csak én érzem úgy, hogy ez a lépés sem fogja az embereket arra sarkalni, hogy szakmát szerezzenek (amibõl olyan kevés van állítólag az országban), és inkább elkorcsosul a nyócosztályával a következõ generáció (Tanulj már kisfiamból lesz "Netanujjá, büdöskölke")
Hogy a topic által feltett alapkérdésre válaszoljak: az határozza meg, hogy hogy áll a szõlészet.

Csak a pénz számít, a méret és a facebook, no meg Gyõzike 😄
smith09
gulyasandras !

Értem amit írsz és megértelek !

Spórolni igen is lehet, fûtésen vizen ( locsipocsi helyett zuhanyzás ), kocsi helyett bringa vagy gyalog, nem kell elkényelmesedni igenis neki lehet állni mozogni. Nem kell a leggyorsabb internet, magunkra azért figyeljünk oda , de nem kell mindent megvenni öncélú divatolásból.

Zsolek123
Nem mibõl, hanem mennyibõl. Egész más...

jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu

Hogy mibõl élek??? Dacból...

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"

Molnibalage
Relatíve. Lényegében olcsón szórakozok, nem járok nyaralni. Elvagyok könyvekkel, netezéssel és kreatív fejlesztõmunkával és sporttal, ha nem vagyok sérült. Ennyi.

Zsolek123
Az a durva, hogy az ember a semmirõl annyit tud pofázni, hogy az hihetetlen. 😄

jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu

Molnibalage
így az egyetlen megoldás az adósságok eltörlése lenne.

Remek. Ennyi erõvel ingyen pézosztás is lehetne, mert ez lényegében azt jelentené... És akinek nincs hitele? Ja, hogy akkor meg IJ.

Az ilyen gondolatok nevetségesek szerintem.

skate00
am télleg szar világ van itt, akinek van egy kis esze az elhúz innen.

ennyibõl lehet szervert is bérelni <#ravasz1>

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

BenedekFeco
4100CHF egy hónapban.Itt kint egyedül vagyok,de havonta 1000CHF megy haza a családnak

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

skate00
teljesen igazad van,

Kongy
Napi 500k.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson