Ki mennyibõl él?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát ez jó... a tanár... minden nap írat két-három osztállyal dolgozatot, közben meg olvassa az újságot, jobb esetben a folyosón beszélget, rosszabb esetben közben javítja a már készen lévõket. Nyáron három hónapot nem dolgozik semmit! Esetleg csak én voltam régen gimis, vagy te beszélsz hülyeségeket? Az óránkénti 2-3 cigizésre pedig nem is írnék semmit.
Egész nap alatt munkaidõt értettem. Mindenki tart szüneteket munkaidõben.
Irodai dolgozók kijárnak óránként 2-3-szor cigizni, WC, egy két privát telefon, stb. A tanár órán ezeket nem tudja csinálni, csak abban a 10-15 percben az órák között.
Ha pedig azt mondjuk, hogy 8-2-ig dolgoznak, akkor ne mondjuk hogy munkaidõben 2-3-tól tudnak dolgozatot javítani, mert akkor az nem a munkaidõ. Szóval vagy 2 után is munkaidõ van, vagy ha 2-ig van munkaidõ, akkor munkaidõn kívül javítja a dolgozatot.
A dokik és mérnökök pedig (többnyire) nem tartanak elõadást egy témából, nem kell felkészülni. Amire fel kell készülni azt munkaidõben meg tudják tenni. A felkészülés is munka.
Én informatikus vagyok, és tartottam már olyan bemutatót, amire 2 órát készültem elõtte. És ez a két óra ugyanolyan munka volt, mint maga a bemutató, vagy akár a fejlesztések amiket csinálok.
Ezt a felelõsséget ki kéri rajtuk számon? :)

In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?

Molnibalage
Nem. De lehet máshogy oktatni. Én gépészmérnökklént pl. sokszor el szoktam gonolkozni, hogy ha lenne rá idõm és lehetõség néha beugranék fizikát tanítani, de egész más szemlélettel, ahogy nekem tanították. N+1 ötletem van rá, hogy mit csinálnék másként.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Persze. Mindig ezt kapom, hogy téves a meglátásom, meg hogy nincs a családban tanár. Ennyi. Semmi egyéb ellenérv:)
Egyszer ki kellene számolnia valakinek, hogy fajlagosan mennyi egy tanár órabére.
A gyerkõcöm sulijában megnéztem a tanárok órarendjét. Javallanám mindenkinek, tanulságos: napi 3-4 óra tanítás, hiszen vannak lukasórák(dolgozatjavításra), és ennyi. Igaz, a június nehéz, mert vagy egy hét konferencia. De az még évzáró elõtt...

Molnibalage
Ööö, kötelezõ szakmai továbbképzések vannak...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
És frankón általánosítasz. Hiba. Nagy hiba...

Az ok, hogy nem dolgozik senki egész nap, de 8-es du 2 között ne az egész nap van. Fõleg ha lejön még másfél óra szünat na meg az ebédszünet is.
Valóban nincs a családban tanár, a legjobb barátaink egyike viszont az.
Mondják sokan, hogy dolgozatjavítás, meg felkészülés.... A dokiknak mikor van felkészülési idejük? És a mérnököknek? A dolgozatjavítás meg egy nagy adag parasztvakítás szerintem, hiszen a hét 5 napján naponta 2-3 ra hazaérnek,tehát munkaidõben lehet csinálni. Ráadásul nem minden nap van ugye dolgozatjavítás.
A téli-õszi-tavaszi-sí szüneteket pedig nem is említettem.

n3whous3
napi 16-17 óra gyakran? hol dolgozik anyud, rabszolgasorsban?

púúúúú

Nightwish006
Nálunk sem fényes a helyzet ami azt illeti:|
Apám : 70K+túlóra+4K kajajegy (100 lenne, de 30at levonnak adótartozás címen)
Anyám : 80K+túlóra (ebbõl rendszerint van úgy 40-90óra, így olyan 130körül szokott keresni)
Ami sajnálatos, hogy én és báttyám perpillanat munkanélküliek vagyunk, emiatt tényleg elég nehéz:F
Nos ami a lényeg ebben, gázszámla 30K, villany 40K, hitel 30K, plussz a kisebb dolgok. Akinek van képzelõereje, az észreveheti, hogy a kiadások kajával együtt jóval több, mint a bevétel. Hogy a villany miért ennyi, arra egyszerü a válasz, fater fusizik a mûhelyben, a gépek biza sokat zabálnak. Ezek mellé párosul 4millió forint adótartozás, megúgy 1millió még a hitel. Hogy ezek a számok miért ekkorák? Fater vállalkozása becsõdölt. Szóval a helyzet enyhén szar, sõt talán kicsit jobban.

Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu

sparrow35
Így van egy tanárnak nem számít a szaktudás, senki nem fogja ellenõrizni, pláne nem kirúgni ha nem ért hozzá (tapasztalat).

I want to be a mighty pirate ever!

Sadist
Az oktatáson kívül is idomulni kell másokhoz. Ha meg nem naprakész valakinek a tudása, akkor felkopik az álla. Míg egy tanárnál max azt mondják, hogy "háh, nézd már, ezt sem tudja". Ami le van írva a tantervben, azt megtanítja, azon felül max ha szakkört akar indítani. Ha meg nem jól végzi a munkáját, akkor sincs különösebb következménye. Én legalábbis még soha nem hallottam olyat, hogy egy tanárt azért kirúgnának, mert Kovács Pistikét nem tudta megtanítani kamatos kamatot számítani.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

bardocz
Etalon munka, reggel felkelsz, elmész a suliba, minden óra elején kibaszol 3 labdát, hogy nesztek, játszatok hülyegyerekek, pofára osztályzol, és ezért még fizetnek is:D
Dj Faustus
"De egy fizika tanárnak sem kell azt tanítania, hogy éppen mi folyik az LHC-ben, mert nincs rá szükség. "
De tisztában kell vele lennie - ha nem is mélységeibe menõen. Mert el kell tudnia magyaráznia a nebulóknak miért is fontos ez.

"Van helyette Newton meg Ohm törvény és a többi régi dolog."
Régebben azt oktatták: a mûanyag szigetelõ. De mára már vannak vezetõ és félvezetõ mûanyagok. Vagy ott van a sávszélesség - amit ugye Hz-ben mérünk - de az informatika révén bekerül a bps-os jelölés is.
Vagy vegyük az informatikát - régebben DOS-t, tanítottak, most meg Windowst.

"Vagy szerinted a honfoglalás, az energiamegmaradás törvénye, vagy a másodfokú egyenletek megoldása változott az utóbbi 100 évben?"
Ezek a dolgok nem változtak - maximum csak újabb dolgok adódtak hozzá.
Viszont a tanárnak idomulnia kell a diákokhoz, újabb motivációs lehetõségeket elsajátítania (a régebbi diákokat másként lehetett tanítani, mint a maiakat, több inger kell a figyelmük felkeltéséhez). Ez az évek múlásával egyre nehezebb, minél jobban öregszik az ember, egyre nehezebben idomul másokhoz.

Asperot
A történelmet számtalanszor értelmezték újra. Fizika matek is változik , bár tény hogy nem a középsulis tananyag. Mindenesetre még egy csõszerelõ sem dobhatja egy életre félre a tanulást, mert mindig van újdonság. Ha nagyon nem akarjuk elismerni hogy a tanároknak is foglalkozni kell a tananyaggal, akkor gondolj a kölkökre. Százával tanulni õket és gyakran cserélõdnek. Szerintem horror.

Ahány ház, annyi baj legyen.

Sadist
"a tanárok és az oktatás kulcsfontosságú a társadalom szempontjából, de majd ha idõsebb leszel rájössz te is."

Ja, erre pedig köszönöm, de már nagyon rég rájöttem ;)

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
"senki nincs már el évtizedekig a "tudásával""

Kivéve a tanárokat :) Vagy szerinted a honfoglalás, az energiamegmaradás törvénye, vagy a másodfokú egyenletek megoldása változott az utóbbi 100 évben?

Sadist
Nyilván tudna, ugyanis egyetemen tanulta. De egy fizika tanárnak sem kell azt tanítania, hogy éppen mi folyik az LHC-ben, mert nincs rá szükség. Van helyette Newton meg Ohm törvény és a többi régi dolog.

Pepsi Twist
tesitanár a legjobb :)

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

nekem is jár középiskolai tanár muterom továbbképzésre jópárszor egy évben pedig csak "sima" tanár.

azért az se kevés amit magyar tanárok tudnak :) plusz folyton követni a nyelv változását.. energiába kerül az is.

bardocz
Mondjuk nekem a két középsulis matektanárom szerintem oktatna differenciálegyenleteket, ha kéne. Inkább az irodalom/nyelvtan tanárnak lenni egyszerûbb szerintem, összes közül nekik kell a legkevesebbet tudni középsulis szinten.
Atomreaktor
senki nincs már el évtizedekig a "tudásával". a tanárok és az oktatás kulcsfontosságú a társadalom szempontjából, de majd ha idõsebb leszel rájössz te is. hidd el, nehéz dolguk van a tanároknak és óriási a felelõsségük.

n3whous3
Ha osztozol valakivel az albérleten, akkor miért is ne. De spórolni természetesen nem nagyon tudnál.

púúúúú

bakkerman
nagyon nagyon nagyon téves a tanári pályáról a meglátásod.

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

baaka
csak mondjuk a fizetés a kettõ között köszönõ viszonyban sincs.Mert ne mond azt nekem, hogy a mai világban 120k-ból meglehet élni.

Sadist
A nagybetûsben meg idióta megrendelõkkel, inkompetens partnerekkel, éjsötét ügyfelekkel kell megbirkózni. Az sem könnyebb, csak más.

n3whous3
látszik nincs a közeli ismerõseid meg családod körében tanár

púúúúú

SötétBarom
LoL. Anyám "csak" óvónõ, és rendszeresen jár továbbképzésekre, meg buzerálják mindenféle vizsgákkal.. (lehet mondjuk, hogy azért, mert vezetõ..)

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

baaka
csak azt nem veszed számba, hogy egy közép vagy általános iskolai tanárnak minden egyes szaros kölyökkel meg kell birkóznia.És az nincs benne a fizetésébe.MÍg egy "versenyszférában"-dolgozónak nem kell nap-mint nap ilyen dolgoknak(hülye gyerekek,szülõk,stb...) kitéve lenni.

ánusz?

Sickness
hámhúsz

Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!

Pepsi Twist
alap -.-

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

Sadist
Szakmai fordítás, vagy csak ilyen általános, mindennapi szövegek?

Sadist
Egy általános vagy középiskolai tanárnak azért messze nem kell annyit tanulnia, mint aki a versenyszférában dolgozik. Egyszer megszerzi az oktatáshoz szükséges tudást, utána már csak azt kell elõadnia az óráin.
Nincs az, hogy egyszer csak a differenciál egyenleteket is oktatni kell középiskolában.
Nekünk volt olyan info tanárunk, aki a versenyszférából jött át középiskolába tanítani, mert a versenyszférában bizony naprakész tudásra van szükség, folyamatosan tanulni kell és nem lehet azt megcsinálni, hogy szerez egy diplomát és azzal a tudással évtizedekik elvan.

3 fordítócég lát el munkával, így viszonylag könnyen keresek sokat. "Iszonyatos" pénzeket lehet fordítással leakasztani. Most már csak ezt csinálom, egyelõre nem bántam meg.

Össze sem lehet azzal hasonlítani, amikor 4-kor keltem, hogy elérjem az 5-kor induló buszt Pestre és este fél 11-re értem haza. Ezt csináltam éveken át (heti 6 nap), de szerencsém volt, tudtam váltani. Igaz, a mostani fordításhoz a végzettségemnek semmi köze.

Nekem az a lényeg, hogy a délutánokat és az estéket a gyerekekkel töltsem, plusz naponta "munka" mellett 3-4 órán át tudjak olvasni, esetleg este egy filmet megnézni.

Kinõttem már "az új processzor/telefon minden évben, új tv kétévente, új bútor 3-4 évente, elutazni a világ másik végébe stb." célokból.

Vagy csak megöregedtem :) , ki tudja?

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

veszelka
minimálbérbõl adózol?

250-300k /hó ennyibõl nem marad, 2 felnõtt és egy kisgyerek meg két macska. Lehetne kevesebb kicsit, de ebbe már benne van egy kis "luxus" meg egy 12 éves bmw. A lakás saját. kb 30e forint olyan kiadás havonta ami munkához kapcsolódik.
Atomreaktor
azért ennyire ne adjad le. azért élsz, hogy dolgozz és spórolj egész életedben, vagy azért dolgozol, hogy élhess?

Atomreaktor
a felelõsségrõl nem is beszélve...

DummyBoy
Neked sincs tanár a családodban ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Senki nem dolgozik folyamatosan egész nap, mindenki tart szüneteket, így nem kéne arra a 15 percre úgy tekinteni, hogy nekik milyen jó. Fõleg, hogy azért fel is kell készülni a következõ órára, tehát az nem 15 perc.
Otthon pedig van dolgozatjavítás pl.
Ettõl függetlenül valóban kevesebbet dolgoznak, de nem annyival, mint azt gondolod.
n3whous3
Most inkább arról van szó, hogy fejenként 100k talán már elég lenne úgy, hogy mellette valamennyit tudna egy család spórolni. Család alatt max 1 gyereket értek, de még az is lehet, hogy az is sok.

púúúúú

Nézz ki az ablakon!
Valamelyik tanár pl kémia ugyan azt nyomja 30 éve.
pl. Én kémia tanárom ugyan abból a rongyos spirálfüzetbõl tanított, mint amelyikbõl elkezdte anno.
Elegek kapnak. Valakinek munkája sincs...
Amúgy elég sokból élek a témánál maradva, de havi 8 misinek nem mondnék nemet<#idiota>

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

Tudod, 3 nyomós érv van amellett, hogy valaki tanár legyen: június, július, augusztus.
Találtam egy negyedik érvet is a 8-14-ig tartó munkanap, óránként 15 perc szünettel.

csak nem monopolyzol mostanában?:)

bardocz
A tanárok a munkájukét szerintem többet érdemelnének. Szívnak 6 órát a hülyegyerekek miatt, aztán még otthon lehet dolgozatokat javítani, néhány tanáromon csodálkozok, hogy elmúlt 40 éves, és nem idegroncs még.
n3whous3
loooool

ez inkább 6 évszázad, vagy 8 :D

púúúúú

Rockynhooo
80 körül.. abból 30-35 az albi. néha haza utazni.. mondjuk egy hónapban 2szer az összesen 8ezer, aztán ami marad.

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Blacksheep333
Szvsz neki az a szórakozás, hogy új dolgokat tanul, eredményeket ér, tanít, stb. Neki ez az élete. Ismerek én is ilyen embert.

Az operációs rendszeren is túl...