Ki mennyibõl él?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Irodai dolgozók kijárnak óránként 2-3-szor cigizni, WC, egy két privát telefon, stb. A tanár órán ezeket nem tudja csinálni, csak abban a 10-15 percben az órák között.
Ha pedig azt mondjuk, hogy 8-2-ig dolgoznak, akkor ne mondjuk hogy munkaidõben 2-3-tól tudnak dolgozatot javítani, mert akkor az nem a munkaidõ. Szóval vagy 2 után is munkaidõ van, vagy ha 2-ig van munkaidõ, akkor munkaidõn kívül javítja a dolgozatot.
A dokik és mérnökök pedig (többnyire) nem tartanak elõadást egy témából, nem kell felkészülni. Amire fel kell készülni azt munkaidõben meg tudják tenni. A felkészülés is munka.
Én informatikus vagyok, és tartottam már olyan bemutatót, amire 2 órát készültem elõtte. És ez a két óra ugyanolyan munka volt, mint maga a bemutató, vagy akár a fejlesztések amiket csinálok.
In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Egyszer ki kellene számolnia valakinek, hogy fajlagosan mennyi egy tanár órabére.
A gyerkõcöm sulijában megnéztem a tanárok órarendjét. Javallanám mindenkinek, tanulságos: napi 3-4 óra tanítás, hiszen vannak lukasórák(dolgozatjavításra), és ennyi. Igaz, a június nehéz, mert vagy egy hét konferencia. De az még évzáró elõtt...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Valóban nincs a családban tanár, a legjobb barátaink egyike viszont az.
Mondják sokan, hogy dolgozatjavítás, meg felkészülés.... A dokiknak mikor van felkészülési idejük? És a mérnököknek? A dolgozatjavítás meg egy nagy adag parasztvakítás szerintem, hiszen a hét 5 napján naponta 2-3 ra hazaérnek,tehát munkaidõben lehet csinálni. Ráadásul nem minden nap van ugye dolgozatjavítás.
A téli-õszi-tavaszi-sí szüneteket pedig nem is említettem.
Apám : 70K+túlóra+4K kajajegy (100 lenne, de 30at levonnak adótartozás címen)
Anyám : 80K+túlóra (ebbõl rendszerint van úgy 40-90óra, így olyan 130körül szokott keresni)
Ami sajnálatos, hogy én és báttyám perpillanat munkanélküliek vagyunk, emiatt tényleg elég nehéz:F
Nos ami a lényeg ebben, gázszámla 30K, villany 40K, hitel 30K, plussz a kisebb dolgok. Akinek van képzelõereje, az észreveheti, hogy a kiadások kajával együtt jóval több, mint a bevétel. Hogy a villany miért ennyi, arra egyszerü a válasz, fater fusizik a mûhelyben, a gépek biza sokat zabálnak. Ezek mellé párosul 4millió forint adótartozás, megúgy 1millió még a hitel. Hogy ezek a számok miért ekkorák? Fater vállalkozása becsõdölt. Szóval a helyzet enyhén szar, sõt talán kicsit jobban.
Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu
I want to be a mighty pirate ever!
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
De tisztában kell vele lennie - ha nem is mélységeibe menõen. Mert el kell tudnia magyaráznia a nebulóknak miért is fontos ez.
"Van helyette Newton meg Ohm törvény és a többi régi dolog."
Régebben azt oktatták: a mûanyag szigetelõ. De mára már vannak vezetõ és félvezetõ mûanyagok. Vagy ott van a sávszélesség - amit ugye Hz-ben mérünk - de az informatika révén bekerül a bps-os jelölés is.
Vagy vegyük az informatikát - régebben DOS-t, tanítottak, most meg Windowst.
"Vagy szerinted a honfoglalás, az energiamegmaradás törvénye, vagy a másodfokú egyenletek megoldása változott az utóbbi 100 évben?"
Ezek a dolgok nem változtak - maximum csak újabb dolgok adódtak hozzá.
Viszont a tanárnak idomulnia kell a diákokhoz, újabb motivációs lehetõségeket elsajátítania (a régebbi diákokat másként lehetett tanítani, mint a maiakat, több inger kell a figyelmük felkeltéséhez). Ez az évek múlásával egyre nehezebb, minél jobban öregszik az ember, egyre nehezebben idomul másokhoz.
Ahány ház, annyi baj legyen.
Ja, erre pedig köszönöm, de már nagyon rég rájöttem ;)
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Kivéve a tanárokat :) Vagy szerinted a honfoglalás, az energiamegmaradás törvénye, vagy a másodfokú egyenletek megoldása változott az utóbbi 100 évben?
Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.
púúúúú
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Nincs az, hogy egyszer csak a differenciál egyenleteket is oktatni kell középiskolában.
Nekünk volt olyan info tanárunk, aki a versenyszférából jött át középiskolába tanítani, mert a versenyszférában bizony naprakész tudásra van szükség, folyamatosan tanulni kell és nem lehet azt megcsinálni, hogy szerez egy diplomát és azzal a tudással évtizedekik elvan.
Össze sem lehet azzal hasonlítani, amikor 4-kor keltem, hogy elérjem az 5-kor induló buszt Pestre és este fél 11-re értem haza. Ezt csináltam éveken át (heti 6 nap), de szerencsém volt, tudtam váltani. Igaz, a mostani fordításhoz a végzettségemnek semmi köze.
Nekem az a lényeg, hogy a délutánokat és az estéket a gyerekekkel töltsem, plusz naponta "munka" mellett 3-4 órán át tudjak olvasni, esetleg este egy filmet megnézni.
Kinõttem már "az új processzor/telefon minden évben, új tv kétévente, új bútor 3-4 évente, elutazni a világ másik végébe stb." célokból.
Vagy csak megöregedtem :) , ki tudja?
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
Otthon pedig van dolgozatjavítás pl.
Ettõl függetlenül valóban kevesebbet dolgoznak, de nem annyival, mint azt gondolod.
púúúúú
Valamelyik tanár pl kémia ugyan azt nyomja 30 éve.
pl. Én kémia tanárom ugyan abból a rongyos spirálfüzetbõl tanított, mint amelyikbõl elkezdte anno.
Elegek kapnak. Valakinek munkája sincs...
Amúgy elég sokból élek a témánál maradva, de havi 8 misinek nem mondnék nemet<#idiota>#idiota>
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
Találtam egy negyedik érvet is a 8-14-ig tartó munkanap, óránként 15 perc szünettel.
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
Az operációs rendszeren is túl...