530
Mennyi pénzből éltek havonta egyedül vagy párral, családdal?
  • HUmanHunter
    azért az se kevés amit magyar tanárok tudnak :) plusz folyton követni a nyelv változását.. energiába kerül az is.
  • bardocz
    Mondjuk nekem a két középsulis matektanárom szerintem oktatna differenciálegyenleteket, ha kéne. Inkább az irodalom/nyelvtan tanárnak lenni egyszerűbb szerintem, összes közül nekik kell a legkevesebbet tudni középsulis szinten.
  • Atomreaktor
    senki nincs már el évtizedekig a "tudásával". a tanárok és az oktatás kulcsfontosságú a társadalom szempontjából, de majd ha idősebb leszel rájössz te is. hidd el, nehéz dolguk van a tanároknak és óriási a felelősségük.
  • n3whous3
    Ha osztozol valakivel az albérleten, akkor miért is ne. De spórolni természetesen nem nagyon tudnál.
  • bakkerman
    nagyon nagyon nagyon téves a tanári pályáról a meglátásod.
  • baaka
    csak mondjuk a fizetés a kettő között köszönő viszonyban sincs.Mert ne mond azt nekem, hogy a mai világban 120k-ból meglehet élni.
  • Sadist
    A nagybetűsben meg idióta megrendelőkkel, inkompetens partnerekkel, éjsötét ügyfelekkel kell megbirkózni. Az sem könnyebb, csak más.
  • n3whous3
    látszik nincs a közeli ismerőseid meg családod körében tanár
  • SötétBarom
    LoL. Anyám "csak" óvónő, és rendszeresen jár továbbképzésekre, meg buzerálják mindenféle vizsgákkal.. (lehet mondjuk, hogy azért, mert vezető..)
  • baaka
    csak azt nem veszed számba, hogy egy közép vagy általános iskolai tanárnak minden egyes szaros kölyökkel meg kell birkóznia.És az nincs benne a fizetésébe.MÍg egy "versenyszférában"-dolgozónak nem kell nap-mint nap ilyen dolgoknak(hülye gyerekek,szülők,stb...) kitéve lenni.
  • Koppixer
    ánusz?
  • Sickness
    hámhúsz
  • Pepsi Twist
    alap -.-
  • Sadist
    Szakmai fordítás, vagy csak ilyen általános, mindennapi szövegek?
  • Sadist
    Egy általános vagy középiskolai tanárnak azért messze nem kell annyit tanulnia, mint aki a versenyszférában dolgozik. Egyszer megszerzi az oktatáshoz szükséges tudást, utána már csak azt kell előadnia az óráin.
    Nincs az, hogy egyszer csak a differenciál egyenleteket is oktatni kell középiskolában.
    Nekünk volt olyan info tanárunk, aki a versenyszférából jött át középiskolába tanítani, mert a versenyszférában bizony naprakész tudásra van szükség, folyamatosan tanulni kell és nem lehet azt megcsinálni, hogy szerez egy diplomát és azzal a tudással évtizedekik elvan.
  • gulyasandras
    3 fordítócég lát el munkával, így viszonylag könnyen keresek sokat. "Iszonyatos" pénzeket lehet fordítással leakasztani. Most már csak ezt csinálom, egyelőre nem bántam meg.

Össze sem lehet azzal hasonlítani, amikor 4-kor keltem, hogy elérjem az 5-kor induló buszt Pestre és este fél 11-re értem haza. Ezt csináltam éveken át (heti 6 nap), de szerencsém volt, tudtam váltani. Igaz, a mostani fordításhoz a végzettségemnek semmi köze.

Nekem az a lényeg, hogy a délutánokat és az estéket a gyerekekkel töltsem, plusz naponta "munka" mellett 3-4 órán át tudjak olvasni, esetleg este egy filmet megnézni.

Kinőttem már "az új processzor/telefon minden évben, új tv kétévente, új bútor 3-4 évente, elutazni a világ másik végébe stb." célokból.

Vagy csak megöregedtem :) , ki tudja?

• veszelka
    minimálbérből adózol?
  • YMan
    250-300k /hó ennyiből nem marad, 2 felnőtt és egy kisgyerek meg két macska. Lehetne kevesebb kicsit, de ebbe már benne van egy kis "luxus" meg egy 12 éves bmw. A lakás saját. kb 30e forint olyan kiadás havonta ami munkához kapcsolódik.
  • Atomreaktor
    azért ennyire ne adjad le. azért élsz, hogy dolgozz és spórolj egész életedben, vagy azért dolgozol, hogy élhess?
  • Atomreaktor
    a felelősségről nem is beszélve...
  • DummyBoy
    Neked sincs tanár a családodban ...
  • DRFlame
    Senki nem dolgozik folyamatosan egész nap, mindenki tart szüneteket, így nem kéne arra a 15 percre úgy tekinteni, hogy nekik milyen jó. Főleg, hogy azért fel is kell készülni a következő órára, tehát az nem 15 perc.
    Otthon pedig van dolgozatjavítás pl.
    Ettől függetlenül valóban kevesebbet dolgoznak, de nem annyival, mint azt gondolod.
  • n3whous3
    Most inkább arról van szó, hogy fejenként 100k talán már elég lenne úgy, hogy mellette valamennyit tudna egy család spórolni. Család alatt max 1 gyereket értek, de még az is lehet, hogy az is sok.
  • drevil666
    Nézz ki az ablakon!
    Valamelyik tanár pl kémia ugyan azt nyomja 30 éve.
    pl. Én kémia tanárom ugyan abból a rongyos spirálfüzetből tanított, mint amelyikből elkezdte anno.
    Elegek kapnak. Valakinek munkája sincs...
    Amúgy elég sokból élek a témánál maradva, de havi 8 misinek nem mondnék nemet
  • weine
    Tudod, 3 nyomós érv van amellett, hogy valaki tanár legyen: június, július, augusztus.
    Találtam egy negyedik érvet is a 8-14-ig tartó munkanap, óránként 15 perc szünettel.
  • Ronny
    csak nem monopolyzol mostanában?:)
  • bardocz
    A tanárok a munkájukét szerintem többet érdemelnének. Szívnak 6 órát a hülyegyerekek miatt, aztán még otthon lehet dolgozatokat javítani, néhány tanáromon csodálkozok, hogy elmúlt 40 éves, és nem idegroncs még.
  • n3whous3
    loooool

ez inkább 6 évszázad, vagy 8 :D
  • Rockynhooo
    80 körül.. abból 30-35 az albi. néha haza utazni.. mondjuk egy hónapban 2szer az összesen 8ezer, aztán ami marad.
  • Blacksheep333
    Szvsz neki az a szórakozás, hogy új dolgokat tanul, eredményeket ér, tanít, stb. Neki ez az élete. Ismerek én is ilyen embert.
  • Pepsi Twist
    florida, kezdőfizetés, 3 hónapig :D
  • n3whous3
    jaj azért nem kell félteni, egyrészt aki okos annak elég kevés idő is a tanulásra, másrészt az ő baja, ha ez megfelel neki, hát legyen boldog

amúgy tanároknak sok esetben tényleg vérlázítóan kevés a fizu és még egy halom dolgot is megvontak tőlük az utóbbi években. Az egy dolog, hogy kezdő tanár xy pézt kap, de olyan, aki már 10-20 éve tanít és még mindig a 110 a plafon neki, vagy 120... Alapnak kéne sajnos lennie egy ilyen fizetésnek mindenkinek, nem csak tanárnak. Sőt, külföldön nyugaton a fizikai munkások se keresnek sokkal kevesebbet, mint pl egy programozó.
  • skate00
    előző témához visszatérve van még az a fajta is aki : egész fullos házban lakik, még az erkélykorlát is kovácsolt vas, az udvaron szobrok, meg rózsák, Q7-esel jár az asszony bevásárolni, meg mindig áll a hát előtt 1, 2 Merci , Bmw , mesélték hogy volt hogy kimentek hozzájuk a rendőrök és 3 millió forintot találtak a fagyasztóban, meg a kukába elrejtve. Persze ez ebből 1 forint sem "legálisan " megkeresett.
    -
    Meg van egy település , a lakosok 80 % "sötét"bőrű elég veszélyes hely ott a cipőt leszedik a lábadról, hallottam olyanokat ledobálták a gólyát a villanyoszlopról, és hazavitték megsütni. Ott Olyanok vannak hogy az iskolát azért zárták be mert mindent kiloptak belőle, még a kerítés oszlopokat is felszedték tüzelőnek. Meg a postás elég komoly "önvédelmi" eszközökkel jár Pl egy vascső a végére meg rá volt hegesztve egy vasgolyó.
    A villanyvezetékeket levágták, minden kis értéket elloptak már, egészen fura érzés látni azt a helyet, olyan mintha 3 évszázadot visszaestek volna.
  • skate00
    jah és vannak azok akik, tanárnak készülnek, tanulnak vagy 30 éves korukig meg van 2, 3 diplomájuk hogy aztán elmehessenek tanárnak vmi iskolába ahol kapnak 120 ezres fizetést.
    Pl az osztályfőnököm már vagy 32 éves,nő , és még mindig az anyánál lakik, reggel az anya ki kíséri a kapuba, van neki 3 diplomája, meg egy csomó tantárgyból emelt szinten érettségizett, annak ellenére hogy magyar, töri szakos, matekból is 5 re érettségizett, egész évben kb 1 alkalommal hiányzott eddig, szinte már az iskolában él , továbbképzésre se kell mennie mert 2020-ig megvan annyi pontja, de közben NINCS ÉLETE, nincs senkije , el nem tudom képzelni hogy szórakozik is vmit.
  • n3whous3
    :-|

ja amúgy ebbe most ne mélyüljünk bele, mert csak flém lesz belőle
  • skate00
    kisvárosban lakom, és a szomszédos településen vannak egy pár olyan család aki avval foglalkozik hogy: mondanom sem kell hogy "sőtét" bőrűek, az apának 8 általánosa van, az anya szült már vagy 6 gyereket, azokat kiküldi az utcára , ott futkároznak mezítláb, a szülők nem dolgoznak, abból élnek hogy megkapják a segélyt, meg a támogatásokat a 6 gyerekre, és Bmw vel mennek a városházára ahol felveszik azt a 200, 300 ezer forintot, és ekkor még egy fél órát nem dolgoztak.
    Konkrétan itt a baj.
    emellett mindenben megkapják a támogatást pl Könyv, étkeztetés....
    én meg minden év elején fizetek ki vagy 30 ezret könyvekre. (középiskola)
  • n3whous3
    Pl. szívesen tanulnék asztrofizikát és kvantumelméletet, stb, de felesleges most ezért elmennem egyetemre, veszek könyvet, googleözök neten és nem szívatom meg magamat azzal, hogy lekötöm a szabadidőmet kötelezően 3-4-5 évre holmi buzi vizsgák miatt.
  • n3whous3
    Nem, most nem arról van szó.

Arról van szó, hogy te itt picsogsz azon, amit mondunk, miszerint nem kéne nagyon államilag támogatni az ilyet. Erre nem azt mondod, hogy "hát én ezt szeretem, örülök neki, hogy felvettek, majd lesz valahogy", hanem

"ha nyitva hagyod a garázsajtót akkor ne csodálkozz hogy ellopják az autódat ra akkor valahogy jobb hasonlat lenne. :D"

Ez tőled egy nagyon szépen általánosan fogalmazott vélemény, ami elmondja, hogy mennyire is illesz bele a szép magyar mentalitásba.

Nem, nem is jelentkeznék és nem is fizetném. Ha az életem lenne pl. a filológia vagy valami hasonló hülyeség, akkor se jelentkeznék, mert tudom, hogy abból nem lesz kaja a számban. És mi a faszért menjek el hobbiból egyetemre, hát hülye vagyok én? Veszek x csillió könyvet a témáról és szabadidőmben olvasom.
  • HUmanHunter
    te inkább fizetnél ha ingyen is lehet jelentkezésnél? biztos megengedheted akkor magadnak..
  • Molnibalage
    Mert elbaszott a magyar rendszer.