530
Mennyi pénzből éltek havonta egyedül vagy párral, családdal?
  • DRFlame
    A nyakkendős patkány is többet költ ha többet lop, mint ahogy te is.
  • rumkola
    Mellesleg:
    ha több marad nekem, akkor nyilván többet költök
    (esetleg a sarki kisboltos és a nyugdíjas cipész mesternek is több esélye van így a túlélésre)
    ezzel a gazdaságot SOKKAL jobban tolom, mintha a befizetett adómat ellopja valami nyakkendős patkány
  • Willenbrock
    Akik nem fizetnek adót azokból lehetnének a perioikoszok :D Semmi kötelességük de jogaik sem lennének.A városiak néha megbíznák őket fűnyírással,kisebb közmunkákkal-végülis van ma már egy ilyen réteg-a csavargók és utcánélő munkanélküliek.Ők napjaink szabad perioikoszai.
    Az a baj az adózással kapcsolatban hogy minden ciklusban elmondják hogy rendbetesznek mindent aztán mit lát az egyszerű ember?:
    Befizeti a járulékait(vagy befizeti utána a munkáltató-de olyan is van hogy csak mondja hogy befizeti utána de cseszik-inkább elteszi magának munkanélküli nyereségként=sarc)
    Aztán bevallja a a kisember az adóját és mit lát?
    - Megszűnőben lévő nyugdíjrendszer( egyre csökkenő reálérték,egyre magasabb korhatár)
    - Egyre kaotikusabb egészségügy szaporodó magánklinikák-pénzes gyógyul béres pusztul.
    -Veszteséges-alig működő állami cégek,veszteséges MÁV stb miközben vezetőik dúskálnak a földi javakban az egyszerű emberek pénzéből.
    Az adók nőnek,ami cserébe jár az pedig egyre kevesebb.Ilyenkor elgondolkodik az ember hova folyhat a pénze?Miért csak tönkrefele megy minden amikor egyáltalán nem alacsonyak az adók?Gondolom megy a Világbanknak.Miért is kellett nekünk rendszerváltáskor nem rábólintani az adósságelengedésre?A népet arról akkor meg sem kérdezték.
  • rumkola
    nekem nem volt jó és ezért tettem ellene sírás helyett
  • immovable
    USA-ban faszák az adózási szabályok. Ott szigorúan veszik. Itt ha kicsiben csinálod, megbuksz rád szállnak. Nagyban csinálod? Audival, testőrökkel visznek a tárgyalásokra a villádból. 10 évig tart a per s a végén rossz esetben vissza kell fizetned egy részét. Persze ha eljut a perig az ügy.
  • DRFlame
    Arra sajnos így se fog.

Egyébként nem megoldható, mert miből menne pl. parkokban fűnyírás, szemétszedés, ilyesmik?
  • immovable
    Ok. :) Így sem fog. Nem élem meg, vagy addigra megszüntetik.
  • TDantes
    Oké, de számold bele azt is, ha megöregszel legyen elég tartalékod, mert így nyugdíj sem járna.
  • immovable
    Olyan sosem volt.
  • immovable
    Én benne vagyok. :) A pénzem kb 60%-a megy az államnak, különböző adók, járulékok s egyéb sarcok, ÁFA, jövedéki adó, endless... formájában. Abból kijön az egészségügy, gyerek oktatása. :)
  • DRFlame
    Naaa... Most én lettem a rossz?
    Azt csak azért írtam, hogy ne legyen ennyire megértő az adócsalókkal.
  • n3whous3
  • 0Fritz0
    Nyugdíjra a most 40 (50?) év alatti generációk ne nagyon számítsanak.
  • TDantes
    Jó. Fizetünk helyetted. De mint lentebb mondtam, remélem nem várod el, hogy neked az állam bármit is adjon, ügye? Tehát se egészségügy, se oktatás, se semmi.

Nekem ez egy régi elméletem, hogy ne legyen kötelező az adófizetés. Aki nem akar fizetni, nem kell. Semmi gond.

Csak épp, innentől neki ne járjon semmi. Ha megöregszik nem kapjon nyugdíjat, a gyerekének nincs ingyenes oktatás, általános iskolától kezdve, keményen ki kell fizetni a tandíjat.
    Kórházban ne lássák el, csak ha szépen előre kifizeti az ellátás teljes költségét, ha rosszul van és ki jön a mentő, akkor is fizetni az eszközök díját, a benzinpénzt, a mentő-személyzet bérét, és még lehetne folytatni a sort.

Kíváncsi vagyok hányan vállalnátok ezt így, hogy nem kell adót fizetni, de ezentúl semmi nem jár az államtól. Na? Ha sokaknak teszik, gyűjtünk aláírást, és beadjuk törvényjavaslatnak.
  • n3whous3
    Szerintem meg a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" hozzáállás a hülyék módszere. Szar a munkád? Keress másikat, vagy élj azzal, ami van. Másként is lehetne tenni a rossz dolgok ellen.

Most komolyan, létezik még ebben az országban olyan, hogy becsület?
  • Willenbrock
    Lassan már ott tartunk hogy a nyugdíj sem jár majd az egyszerű embernek.A "nagyok" eltőzsdézik a magánnyugdíj befizetéseinket.Az állami piszok kevés lesz és 2X megdöglök mire odajutnék.Azt hiszem jobban járok ha már most fiatalon beteszek minden hónapban a párnába hogy maradjon öregkorra-az a biztos.
  • TDantes
    Nem hőbörgök én. Csak felvázoltam, hogy ugyan miért ne lophatnék? Ha van aki szerint nem kell adót fizetni, akkor ugyan miért ne lehetne lopni?
  • immovable
    Értem. Sajnos én is fizetek, nem is keveset, mert NINCS más választásom. Kis ember vagyok s dühít, hogy tehetetlen ez ügyben. Persze nem, mert tanulok a nagyoktól s keresem a kiskapukat. Tisztességes embernek sajna nincs jövője. :(
  • DRFlame
    Én se örülök neki, hogy az adóm fele arra megy el, hogy odafent jól éljenek. Akkor inkább nem fizetek, és fizess helyettem te. Ezt is megérted?
  • 0Fritz0
    Én leírtam az egyén problémáját, te pedig a társadalomét.
  • immovable
    Hiába hőbörögsz a helyzeten nem változtat. A cinizmusa érthető, de mint írtam nem helyes amit csinál.

Még egyszer mondom, amíg a helyzet a fent elírt, téged szívatnak még egy bolti blokkal is, a fejesek, pedig nyíltan adót csalnak, pl. költségtérítés számla nélkül, addig nem ítélheted el a plebsz. Csak követi a mesterek példáját. Ez van. Fejtől bűzlik a hal.
  • Willenbrock
    Nem a kispénzű egyszerű dolgozó nem szokott rendesen adózni hanem azok játsszák ki a kiskapukat akiknek sok van.A sokat peedig gyakran mások átvágásával és megkárosításával-félrevezetésével szerzik-gyakran a közpénzek megcsapolásával.Tehát sokat elvesznek a közösből munka nélkül,aztán meg nem adóznak utána rendesen.Na ezek miatt van a baj-mert ezek megtehetik.Ha a "sima" kisember nem tud sokat játszani a sumákolással mert hamar megvágja az APEH.Sokat csalni csak sok pénzzel lehet.
  • TDantes
    Jó.Akkor én holnaptól beállok tolvajnak. Áh, unom a munkát, unom az adózást. Mások nem fizetnek adót, mégis jól élnek. Őket rabolom ki először, és nekem igenis jár az ő pénzünk, mert nekem kell a pénz, dolgozni viszont nem akarok, szóval akkor ellopom majd.

Ööö...megadjátok a címeteket?
  • TDantes
    Nem. A gond ott van , hogy többek között az egészségügy azért van szar helyzetben(bár ennek sok más oka is, de azt most hagyjuk) mert sokan nem fizetnek egy fillért se. Ellenben ha mindenki rendesen adózna, több pénz jutna az egészségügybe, ha több pénz jutna, akkor lehetne több személyzetet felvenni, lehetne modernizálni, és akkor a várólista sem lenne ilyen hosszú.

• immovable
    Hiába ütitek, veritek rumkola-t! Nem helyes amit csinál, de nem is meglepetés a mai abszurdisztánban. A cinizmusa részben érthető, hiszen nem egyik napról a másikra lett ilyen a leírása alapján. 10 év adózás után ha csak azt látod, hogy egyre szarabbul élsz, miközben a fejesek úgy gazdagodnak, hogy az már arcpirító, nem csoda a hozzáállása.
  • 0Fritz0
    A gond ott van, amikor mindent befizetve lebetegedsz.
    Ekkor szépen eléd teszik a hónapos/éves várólistákat és sok helyen már az alapvető beavatkozásokhoz is szó szerint vadászni kell az eszközöket.
  • TDantes
    Amúgy, hozzáteszem, hogy részben hozzád hasonlók miatt, áll fenn az szar helyzet, hogy sokunknak a belét ki kell dolgoznia , szar melóban, szar pénzért. Ügye milyen jó? Lehet, hogy neked jó, de nekünk ez nem annyira jó.
  • DRFlame
    Valóban... Akkor most biztos azért csökkent, mert te nem fizetsz.
    Valahogy erre nem gondoltam.

Holnaptól elmegyek kalóznak, mert akkor csökken az átlaghőmérséklet.
  • TDantes
    De bizony lopás ha nem fizetsz adót. Mindenkit meglopsz vele. Mindenkit aki veled ellentétben minden adót, járulékot rendesen fizet.

Most gondolj már bele, mi lenne ha mindenki így gondolkodna mint te? Senki se fizetne, mert nincs kedve.
    Na mi lenne akkor? Hm? Miből látnák el a betegeket a kórházban? Vagy miből menne ki a tűzoltó ha ég a házad? Vagy miből nevelnék a gyerekedet az iskolában? Vagy miből kapna anyád nyugdíjat?
    Mindez miből lenne ha senki nem fizetne adót?

Ja, amúgy ha meg nem fizetsz és mondjuk kórházba kerülsz remélem nem várod el, hogy el is lássanak,-ingyen. Fizesd ki az ellátásod teljes költségeit. Vagy úgy gondolod, hogy nem is fizetsz, de azért neked jár az ellátás?
  • Willenbrock
    kb. 100 rongyból élek,ez csak túlórával több.Ezzel nem nagyon lehet ugrálni a mai világban.
  • rumkola
    eddig fizettem és nem csökkent....akkor mostezhogyvanez? :D
  • DRFlame
    Hárman ülnek egy csónakban. Ketten előre eveznek 1 meg hátra.
    A hátrafele evező azt mondja: "Mibajotok van? Előre megyünk. Nem?"

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ha te is fizetnél adót, jobban csökkenhetnének
  • n3whous3
  • rumkola
    hogyne, pont most jött adócsökkentés...
  • DRFlame
    Az adó nem ellopot pénz. Sajnos az is van benne (nem is kevés), ezt elismerem, és nyilván nem örülök neki.
    Azzal hogy nem fizetsz adót, kikényszeríted az államból az adóemelést/új adók bevezetését, így igenis több lesz az én adóm ezáltal.

A segély felvétele meg erre rátesz egy lapáttal.
  • rumkola
    nem kell felvenni, de mivel adják nyilván elvisszük amíg adják

lehet engem itt szidni, de adóztam a 1x év alatt rendesen, cserébe annyit kaptam, hogy rohadtul csökkent az életszínvonalam, miközben azt láttam, hogy akik a befizetett pénzemért feleltek meggazdagodtak

én nem lopok mástól (nem lesz több az szja-d vagy a tb-d ha én nem fizetem a sajátom), hanem egyszerűen nem engedem hogy tőlem lopjanak - ennyi
  • DRFlame
    A minimálbér 6-8-szorosa mellett fel kell venni a segélyt?
    Akik a te véredet szívták, olyanok voltak mint te... megunták. És most te vagy a vérszívó/tolvaj. (szóval leszopásügyileg helyezd el magad a képletedben ennek megfelelően)
    Az egy dolog hogy nem adózol, de hogy még a segélyt is felveszed, az már szerintem nagyon durva.
  • 1st3nf4sz4tm444
    Az igen, 10 évbe belerokkantál? :) Mekkora tahó szar vagy komolyan, szánalmas
  • rumkola
    10 év folyamatos munkaviszonyom volt kisbarátom, meguntam, ennyi
  • 1st3nf4sz4tm444
    A segélyes sportfogadásos kurva anyád. Még te pofázol baszdmeg, hogy a véredet szívják? Most meg te szívod azokét a kevesekét, akik hozzájárulnak a közteherhez. Száradjon ki barátnőd kutyakozmetikus meg szexicsajos pinája, te meg kapjál kankót, aidset meg mindent, ami szétrohasztja azt a szánalmas testedet.

De cigányok vagytok, büdös mocskos retkes fehér cigányok. Loptok csaltok hazudtok, ti szarjankók.