Ki mennyiből él?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

immovable
AS😄:ASD😄😄D
immovable
<#eljen>
szdsz-es ámokfutás az egyik felében, igen, a másik felében már nem csinálták olyan látványosan... csak "fû" alatt...

Molnibalage
És ezt mivel támasztod alá. Mert neken nem véletlen van tapaszalatom az oktatásról...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Sadist
Te komolyan szégyelled a munkádat 😄 Fogadd õszinte szánalmamat 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

arty
jah, alig több mint felében 😄 csusztatni megtanultál, hála az oktatási rendszerünknek...

---

hogy ontopik is legyek: jól élek (saját mércém szerint). ez lehet szerencse is, az értelmes szüleim érdeme is, de lehet, hogy én is tettem érte ... nehéz megítélni 😊

apám anno kiment németbe, kidolgozta a belét, így végül tudtak nekem venni egy telket egy "bunkerrel", kb olyan 12-13 éves lehettem. ettõl fogva arra készültem, hogy pénzt gyûjtve egyszer ebbõl házat kell csinálni: 18 évesen melózni kezdtem, mellette fõsuli. aztán még mellette építkezés... mindez minimális céges hitellel ill. önkormányzati "szocpol" hitellel - mi csináltunk mindent, amit lehetett, csak eladósodni ne kelljen (túlságosan). 3 éven át tartott, elég kicsi, de a miénk (tényleg!) és megérte: ma itt lakunk a párommal, gyerekkel, tartozásunk sincsen, sõt 😊

kocsit (most 8 éves opelastra), "plazmatévét" akkor vettünk, amikor végre tényleg megengedhettük magunknak - komolyabb hiteltartozás nélkül ez is könnyebben/hamarabb következett be. mondhatnám, mi hosszú távra terveztünk, nem kellett minden egybõl és az idõ minket igazolt azthiszem ... pl lehetne nagyobb kocsim, hiszen egy 40-60 ezres törlesztõ nem vágna a földhöz, de minek kockáztatni?

magam körül én azt látom, hogy mindenki türelmetlen (volt) és minden azonnal kell/kellett, aztán amikor a törlesztõ megduplázódott akkor vagy visszavettek és szarul élnek vagy türhetõen élnek, de tartalékuk 0. jön egy hosszabb betegség és vége...

tartalékról: a híreket olvasva, szvsz nem elég a forintbetét, kell kis deviza, párnába varrva, mert sztem nagy baj lesz itt 😞

Forza.

baaka
Tisztában vagyok vele, de egy szoftverfejlesztõ rest bepötyögni egy mondatot?meglepõ......

Sadist
Kérdeztem valamit.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

baaka
Jó!Akkor elmagyarázom hogyan is kellene ennek zajlania! Tettem egy kijelentést, amit te elolvasol, aztán értelmezed és ha tudsz válaszolsz rá.Ha nem tudsz, nem teszel fel olyan kérdést a kijelentésemre ami nem kapcsolódik hozzá.

Sadist
Ennyire szégyelled a munkádat?

baaka
Rohamosan romlik a szókincsed!Ilyen kifejezést, hogy "trollkodik" ki sem néztem egy állítólagos szoftverfejlesztõbõl.Már a szoftverfejlesztõk sem a régiek.<#shakehead>

baaka
hát tegnap este anyud nem ezt állította..........hanem valami egészen mást.(már ha érted)

Sadist

Sadist
Ja ok, csak kíváncsi voltam, hogy a mély frusztráltsága, vagy az õszi szünet miatti sok szabadidõ miatt trollkodik.

n3whous3
az, hogy homokos

púúúúú

baaka
mindegy.be kell látnom, hogy ez túl magas számodra........,de nincs ezzel semmi gond.

Sadist
Neked konkrétan mi bajod van?

baaka
te aztán nagyon tudsz, de mégse.és a szókincsed az pedig egyenesen tanítani való.

Sadist
Releváns infót is ideböffentesz, vagy csak epét?

baaka
😊 Ez annyira szar, hogy már fájt!

avengir
akarcsak te

https://hotshu.wordpress.com/

avengir
Nyilvan nem veletlen olyan a tarsadalom szemeben a tanar megitelese...

Semmi penzbol nem lehet oktatni es nem veletlen volt az elmult majdnem 20 evben az szdsz kezebe az oktatasi tarca. Nepbutitas rullz...

https://hotshu.wordpress.com/

<#hehe>
Voltan
Na jó, akkor ezt most rövidre zárom.
Tanár voltam. Kurva jól is csináltam, sikeresek voltak a tanítványaim. Igenis rengeteg munkát bele kell ölni az oktatásba (az nem ám olyan, mint mikor prezentációt tartasz egy cégnél), csak kellett a pénz. Most multinál vagyok, orvosi diagnosztikai gépeket forgalmazunk, MR, CT röntgen, stb. Jóval több pénzért, mint amennyit egy tanár keres. Megesik, hogy este 8-10 körül esek be haza a munkából. De akkor én ledõlök aludni, és csak a megszokott kihívásokkal kell szembenéznem másnap. Ha jön valami extra, arra is vannak eszközeim, és itt is kurvajól dolgozom. Tapasztalatból tudom, hogy a tanárnak nincsenek eszközei, nins mozgástere. Nem azért, mert hülye, hanem mert az egész mai magyar oktatási rendszer szar. Szóval megkérném az ide posztolókat, hogy ne ugassa le a tanárokat, mert sok, nagyon sok szar tanár van, tény. De van köztük sok olyan is, aki a belét kidolgozza a hivatásért, és cserébe csak sarat kap a pofájába. Nem csak az itteni Megmondom Janiktól, de a kollégáitól is.
Sok a szar tanár, ez tény. Én is ezért váltottam.
De az egy vicc, hogy a tanárnak olyan a megítélése ma, mint egy BKV ellenõrnek. Gondolkozzunk, emberek!!!!

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Asperot
9-14 ig munkaidõ? Egész évben szünet hegyek? Hát, úgy tûnk páran kevés tanárral találkoztak, és nem sok iskolát láttak. <#eplus2>

Ahány ház, annyi baj legyen.

matyi0323
Ezt hiába mondod.. itt látod mindenki okosabb a másiknál.
De azon felröhögtem mikor azt írta valaki, hogy a tanárok még órán is elszívnak 2-3 cigit. Fail. 😊

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

flashpointer
amúgy az óra közötti szünetben általában ügyelet van nem semmittevés /aztán ha valamelyik kölyök megsérül egybõl a tanárt veszik elõ/

Emancipate yourself from mental slavement!

n3whous3
az is igaz

púúúúú

bakvarnyu
Arról nem is szólva, hogy végig kell szenvedniük az osztálykirándulást a sok hülyegyerekkel <#vigyor1>

Meg se kellett volna nyitni.

n3whous3
fejezzétek már be az offolást, kurvára nem a tanári munka és a tanárok élete a téma itt baszdmeg.

púúúúú

Molnibalage
Jaaa, hogy TE vagy az, aki mindenhez ért profi szinten(programozás, holdászállas, rakéta kilövési pálya tervezés, repülök, ûrhajók, tér-idõ-kontimúm, fénysebsebég gyakorlatban, atombomba gyártás, most már tanári munka is...?!). Nem szóltam.

Haha, kurvára vicces vagy. Röhög a vakbelem...

Programozáshoz nem értek sõt, utáltam azt amit meg kellett csinálnom anni. Kvantumfizika és relativitás nem érdekel. A tanári muknáról van némi foglalmam. Te viszont közönséges troll vagy.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

veszelka
egy tesitanár mit dokumentál otthon?

Sadist
Ennyi? Egy flémhez kicsit többet kell a máglyára dobnod 😊

n3whous3
Na és mit értesz, bõvebben is kifejthetnéd a sztereotípiádat, mert mintha pont amiatt kezdõdött volna itt ez a gyenge kis flém a topik utolsó x százezer hozzászólásában.

púúúúú

matyi0323
Én lennék a legboldogabb ember ha a szüleim ( egész családom )tanár létükre 8-14-ig melóznának.
Ja és óránként lenne 15 perc szünetük....

Arra meg, hogy írják itt, hogy órán 2-3 cigi.. no comment.

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

baaka
akkor már mindent értek.....

Sadist
Szoftverfejlesztés.

DummyBoy
A tanárok munkájába csak a tanárok és a családtagjaik látnak bele, senki más ...

Ez sok más szakmával is így van, de itt látványosan elõjön. (Fõleg a nyári szünet miatt ...)

Ráadásul a nyári szünet - mikor nem kell bemenni a suliba - gyakorlatilag egy hosszú home office meló.

Felesleges a vita, akinek nincs tanár a közvetlen környezetében, az sosem fogja megérteni vagy elképzelni amirõl szó van ...

(/me tanárgyerek ...)

A nyáron nem dolgozik semmit is bukta ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Atomreaktor
nem vagyok új.

Tengeparti villában is más érzés lakni... 😊
bakvarnyu
Ja ha így racionálisan nézed akkor tényleg bukó, nem éri meg az új kocsi. De azért teljesen más érzés beülni egy új verdába, amit akkor hozol ki a szalonból, mint egy használtba.

baaka
Te mivel foglalkozol ha megkérdezhetem?De nem a kamu érdekel!

bakvarnyu
Haverom is tanár azt csak wow-ozik minden nyáron. <#vigyor1>

He-he, ezt a "tanárok sokat dolgoznak" vs. "a tanárok csak naplopók" vitát más fórumokon és kommentelõ oldalakon már milliószor elsütötték, milliónyi hozzászólással, de soha nem lett vége, és mindig ugyanoda jutottak vele, ahonnan elindultak, mindenki kötötte az ebet a karóhoz, szóval nem változott semmi az egyes emberek véleményében. Éppen ezért nem is fejtem ki a véleménynemet ezzel kapcsolatban, mert teljesen felesleges...

n3whous3
te még biztos új vagy itt az interneten.

púúúúú

Atomreaktor
Magyarok vagyunk és ebbõl (sajnos) a témához kapcsolódóan két dolog is adódik:
1. bármin képesek vagyunk összeveszni, ez tény. szinte bármelyik fórumba belemész, ott elõbb-után kialakul vmilyen veszekedés. szándékosan nem vitát írok, mert az magasabb röptû, azt a szintet mi nem érjük el. inkább beszélhetünk egymás szapulásáról 😊
2. a magyarok irigyek. irigyek a tanárokra, mert szerintük alig van dolguk, irigyek a közalkalmazottakra, mert szerintük nem csinálnak semmit, irigyek a politikusokra, hogy nekik volt elég merszük lopni, csalni, hazudni, irigyek a szomszédra, irigyek a postásra, irigyek a munkatársra, irigyek a barátokra, stb. stb. stb...

ennyi. ez van. az hogy mennyit kell dolgozniuk a tanároknak, az meg nem is passzol ebbe a topicba.

talán megmutathatnánk néha, hogy tudunk kulturáltan is fórumozni?

u.i: lehet nekemesni, abban jók vagyunk

Egyrészt itt nem édesanyád nyomoráról van szó, másrészt felesleges személyeskedni. Tudod az a két hónap semmittevés egész jól kompenzálja azt a sok, iszonyat nehéz, fárasztó, heti egy nap éjjelig tartó "adminisztrációt", nem gondolod? Jaaa, hogy TE vagy az, aki mindenhez ért profi szinten(programozás, holdászállas, rakéta kilövési pálya tervezés, repülök, ûrhajók, tér-idõ-kontimúm, fénysebsebég gyakorlatban, atombomba gyártás, most már tanári munka is...?!). Nem szóltam.
Molnibalage
Elõször is az iskola kezdés után 1 héttel és elõtte is 1 héttel már dolgoznak. Az oktatás június közepéig tart. Az a három hónap jó, ha inkább 2. Évközben viszont mikor is tudnak szabadságra menni? Eh...

Anyám osztályfõnök volt, tudod te, hogy milyen adminisztrációt pakoltak rá? Rendszeresen éjfélig hajnali 1-ig körmölt. Ha nem, akkor dolgozatot javított vagy "csak" simán készült. Tudod a mérnök sem fejbõl csinál mindent, könyvet nyitogat, forrást keres, régi terveket lapoz. A tanár is ezt csinálja.

Lövésed sincs az tanári / oktató munkáról te nagyon te...

Jó... egyikõtök azt írja, hogy 3-4 órája van egy tanárnak egy nap, másik meg azt, hogy 2-3 osztállyal dolgozatot irat. Ezek szerint majdnem minden órán dolgozat van?
Nem mondtam, hogy egy tanár annyit dolgozik, mint mindenki más. Annyit mondtam, hogy eltúlozzátok a dolgokat.
Olyanokkal, hogy nyáron 3 hónap, amikor az inkább 2, mint 3. Vagy olyanokkal hogy órák között 10-15 perc szünet, ami szinte minden munkahelyen van, csak nem ennyire meghatározott.

Arra, hogy nem írtál a cigizésre semmit, inkább én se írok semmit. 😊