Verseny a szupergyors helikopterekért

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NEXUS6
Bell X-22

Azt írják, hogy már szinte az elsõ felszállásnál simán megcsinálták az átmenetet a függõleges és a vízszintes repülés között, ami egyedülálló. Pláne, hogy akkoriban nem igazán volt még számítógép a göbzikben.
67-84 között kb 500 felszállást teljesített.

Fontos infókat adott az Osprey-nak, de az sem tekinthetõ egy abszolút csúcs gépnek. Pl nem hermetizált a szállítótér, a sebesség is lehetne több. A billenõ rotor mellé még a szárnyait is össze kell tudnia csukni. Nagyjából egy technológiai rémálom az egymásnak ellentmondó követelmények miatt.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

dronkZero
Hm, ezt tényleg benéztem. Pár éve volt, hogy utoljára érdeklõdtem felõle, akkor még ilyeneket lehetett hallani, hogy:
"In 2000, there were two further fatal crashes, killing a total of 19 Marines, and the aircraft was again grounded while the cause of these crashes was investigated and various parts were redesigned."
meg:
"With the first combat deployment of the MV-22 in October 2007, Time Magazine ran an article condemning the aircraft as unsafe, overpriced, and completely inadequate."

Errõl meg lemaradtam:
"The Marine Corps, however, responded with the assertion that much of the article's data were dated, obsolete, inaccurate, and reflected expectations that ran too high for any new field of aircraft.<46>"

Mea culpa.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Mi a baj a csõlégcsavaros megoldással? Tudsz errõl valami konkrétat?
Az F-35B lebegésre részben csõlégcsavart használ, de az más kategóra.

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Az attól függ hogy hova mennek menteni.
itt pl nem lett volna rossz :)

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Annyira sok azért nem mert hadrendbe állították.

Raknak bele féket.

Egyetértek.
Szerintem is a billenõrotoros megoldást kellene kicsit erõltetni. Bár annak megvan az a hátránya hogy a billenõrotoroknak nagyobbaknak kell lenniük mint ezeknek a fixen függõlegesen álló rotorjai. Ezek kisebbek ami pl mentésnél elõny lehet.

A rotorokat eleve gázturbinák hajtják.

vagy 2 turbinát és még hûtené is a motort 8)
Sziasztok . Én nem vagyok egy technikai zseni ,de a felsõ légcsavarokat meghajtó motorral rákötnék egy turbinát áttéttel aztán fönt re hosszába raknék egy jó kis turbinát! De ne szidjatok csak fantaziáltam! 8)
Elhiszem, hogy ért hozzá. Nem a hozzáértését kérdõjeleztem meg, pusztán válaszoltam arra amit írt. Ez esetben javítottam egy véletlen elírást.

Molnibalage
Õ a csõlégcsavatos megoldásra értette. Dronk nagyon is tisztában van szerintem az OV-22-vel.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Az RAH-66 prgramot kb. 7-8 milliárd dollár elköltése után 2004 magasságában elkaszálták. Lényeégben az UAV-k fejlõdésének áldozata lett, bár voltak ott más gondok is...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Vamp17
Sem rakéták meg gépfegyverek :)

Vamp17
A súly miatt fogyasztanak sokat. feltételezem egy mentõhelikopterre nem kell másfél centi páncél.

Tetsuo
A katonai helikopterek szerintem mas kategoria, azok rohadt sokat fogyasztanak.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
Leszallaskor mar nem forog. ;)

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

a Comanche az simán megy 400 fölött nem? pedig az se mai kutya már

Mindig így kezdõdik, aztán jön a futás meg a sikítás...

"Azokkal annyi szívás volt, hogy inkább abbahagyták vele a kísérletezést. Az amcsik, legalábbis..."

Ez az állítás "csupán" annyiban téves, hogy a USMC bõ 1 éve hadrendbe állította V-22 Osprey billenõrotoros szállítókat és közel ennyi ideje bevetésre is kerültek Irakban és Afganisztánban egyaránt.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bell-Boeing_V-22_Osprey

dronkZero
Azokkal annyi szívás volt, hogy inkább abbahagyták vele a kísérletezést. Az amcsik, legalábbis...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

zvaragabor
X2 és X3-nál is a farok, illetve szárny propellerek elég veszélyes helyen vannak, de fõleg az X3-nál. Ugyanis látszólag ember magasságban van, ott van az ajtó mellett, ahol mindenki szaladgál ki/be, többen is, sebesülttel, hordággyal. Ha biztonsági elõírások alapján meg kell várniuk, míg megáll, akkor súlyos idõket vesztegetnek, ha nem várják meg, akkor meg marhaveszélyes. Persze lehet, hogy késõbbiekben megoldják, és most még csak a sebesség növelésén van a hangsúly.

Chaos Anno Domini

NEXUS6
Vagy ami már van, a billenõ rotoros gépek.

Szerintem ez utóbbi kevesebb olyan alkatrészt tartalmaz, amit csak a repülés adott szakaszában hasznos, utána gyak holt tömeg, vagy aerodinamikai akadályt jelentene. Csõlégcsavaros megoldással akár 800-900 km/h-ig biztosítva lenne.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Nethyrrea
olyasmit kéne összeütniük mint amit svarciék repültek a hatodik napon-ban

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

← ElőzőOldal 2 / 2