DOTA 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A 2ben marha keveset, olyan 60-70et, de nem is itt kezdtem az egészet, hanem még war3 modként, sok sok évvel ezelõtt, és ezért is mondtam rá, hogy technikailag egy szar, mert semmi nem változott ahhoz képest, technikailag sem. De majd ha nem melóból leszek, kifejtem bõvebben.

A buddhista béke jele. http://en.wikipedia.org/wiki/Swastika

setuh
<#eljen>

Starfarer ird mar be hany meccset jatszottal?

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

zsakosfrodo2
Jézusom, te meg mirõl beszélsz... Köze sincs annak amit írtál a jelenlegi helyzethez. Feltételezi (mint ahogy mindenki szerintem), hogy ha ilyen hülyeséget írsz a játékkal kapcsolatban, az azért van, mert játszottál valamilyen másik, hasonló játékkal. A legnagyobb különbség a DotA szerû játékok között a a LoL és a Dota2 között van. Ezért jött a feltevés, hogy biztos LoL-oztál korábban. Egyébként sose értettem. Ha nekem nem tetszik egy játék, nem megyek fel a topikjába sem itt SG-n, sem külföldi fórumokon, hogy sírjak miatta. Egyszerûen nem játszom vele. Tedd ezt te is.

Egyébként én a 900 meccsemmel sem merem kijelenteni egyik hero-rol sem (nemhogy az egész játékról), hogy unbalance. Az egész skill, odafigyelés és csapatmunka kérdése. A carry-ket nem szabad hagyni farmolni, venni kell supportként wardot, mid heroként menni kell gankelni, stb... Ha ez neked túl nagy nehézséget okoz megtanulni, megérteni, akkor játsz a hasonló típusú XY játékokkal.

TL;DR; Menjé vissza oda ahonnan jöttél.

Sose lol-oztam, de látom te az elõítéletek embere vagy, tehát szerinted minden hindu náci is egyben, mert nem köpködik a svasztikát? Mert a logikádból ez következik.

Zomil
😄DD

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Muki100
Ma életem legrövidebb divine birtoklásán estem túl. Miután 1 órán át védekeztünk, vettem sniperrel egy divet miközben toltuk be középen, majd 2 lövésbõl (mindkettõ 1300 feletti crit) megöltem magam egy blademailes BS ellen. Összesen 6 mp-be telt eljutni a cigánytól a halálomig.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

ToCsEk
csak nem megölt egy carry wisp? 😄😄

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

Zomil
Mert most milyen indokkal töröljem? Lehet ez is egy vélemény, ide nem csak dicsöitést lehet beirni, ha tovább trollkodik akkor megy a törlés, de itt nem az van, h csak az maradhat ami nekem tetszik, ha igy lenne joval több hsz-t töröltem volna már innen 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Hallod, ezeket a trollkodásokat miért nem törlöd?😄

Zomil
Menj csak vissza a balance-olt lolodhoz, senkinek nem fogsz hiányozni 😊
A technikailag elavulton meg jot nevettem 😄

Na ez a játék egy balanszolatlan, technikailag elavult szar, még azt is sajnálom, hogy ingyé letöltöttem és rongáltam ezzel a vinyómat, remélem a keselyûk csipkedik a hulláját az összes szemétnek, aki részt vett a készítésében.

ToCsEk
jöhetsz bármikor újra😄

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

nekem volt részem benne😄

ToCsEk
helyes mp3ba menti le?, majd csinálok fasza ts3as dota2es vidókat 😄 majd szakadhattok😄

Lehet persze 😄 Tools, start recording.

ToCsEk
6 win streak megszakadt a szekerem😄
most nyomtunk5en egy 51perces gamet, persze 30perc alatt beggzhettük volna de neeeem farmolni kell mert kell a 800krit 😄....
majd csinálok videót, volt pár érdekes jelenet 😄, bár ts hangok nélkül nem az igazi 😄 ts3on lehet valahogy hangot felvenni?😄

krpsycho
vagy a 'blbl' 😊 szintén miss

Az az igazán nagy ember, aki hozzá tud segíteni másokat hogy nagynak érezzék magukat.

ahhoz skill is kéne 😊
penge25
Hirtelen ezt a szakmi összefoglalót találtam neki, ha valami hiányzik belõle és nem tudja, akkor megkérdezi. Majd akkor válaszolunk/ok rá.

lemaradt a cc ami a miss orosz megfelelõje 😄

Zomil
nah igen orosz szotár nem árt 😄

cyka: te egy nagyon jo játékos vagy, csak igy tovább(<#idiota>)

Meg az orosz szótár is 😊

Egyébként a purge féle Welcome to Dota, You Suck-ot kötelezõ olvasmánnyá kéne tenni minden kezdõnek.

ToCsEk
gank roam ffs kimaradt 😄

penge25
"Creep: a mesterséges intelligencia által irányított lények, akik megölésért pénzt, illetve xp-t /experience point= tapasztalati pont/ kapunk vagy mi, vagy az ellen. 3 típusa van: a szövetséges/baráti creep, az ellenfél creepjei, illetve a neutral, azaz semleges creepek.

Stun: az ellenfél "elkábítása", akár skillel akár tárggyal, ezzel elég hamar találkozhatunk ingame

Aggro: vagy az angol aggravation /bosszantás, idegesítés/ vagy az aggression /kinemtalálnátok, agresszió/ szóból ered, lényegében egy creep agresszivitási vonzásköre /na, ez baromi szarul hangzik/. Pl. milyen közel kell állnunk egy creephez hogy megtámadjon, illetve mit kell csinálnunk ahhoz, hogy megtámadjon.

Noob: a "newb" szóból ered, ami azt jelöli, hogy valaki kezdõ a játékban. Az elején nem volt ennyire pejoratív felhangja, mostmár viszont kb. csak annyit jelent hogy béna, láma, lúzer.

Feed: Az etetés angol szóból ered, olyan értelemben él, hogy xp-vel etetjük az ellenfelet, túl sok halálozásunkkal hozzásegítjük õt a játék megnyeréséhez.

Hax: hack, csalás

Cooldown: Ez az érték jelzi, hogy egy skill /képesség/ használata után mennyi idõt kell várni, hogy újrahasználd.

Deny: Szövetséges épület vagy creep leölése. Szövetséges creep fele élet esetén /és alatta/ üthetõ, épület 10% /és alatta/ élet esetén. Ha ezt megteszed, az ellenfeled jóval kevesebb xp-t /creepnél/ és aranyat /épületnél/ kap érte.

SS: nem, nem Shutz Staffel, hanem a "miss" szó 2 "s" betûjébõl keletkezõ rövidítés, azt jelezhetjük vele, hogy valaki hiányzik a lanerõl, magyarul jó lesz vigyázni. Használják még a "mia" rövidítést is /missing in action/, néha simán csak misset írnak. Ha nagyon jófejek akarunk leni, írjuk utána, hogy pontosan melyik lanerõl hiányzik az enemy, pl. ss bot, mia top. És a végképp szuperjóarc megoldás ha írjuk hogy honnan, és ki pl. "sk ss top" /sand king hiányzik a fenti lanerõl/. Azért annyit ne gépeljünk, hogy chatelés miatt megöljenek

Melee: közelharci hõs, pl. Pudge

Ranger/ranged: távolsági hõs, pl. Mirana

AoE: Area of Effect, az a terület, amire valami hat, legtöbbször persze varázslat

HP: health point, azaz élet

oom: out of mana, azaz nincs több manám

omw: on my way = úton vagyok, megyek

Re: azt jelenti, valaki visszatért.

Brb: be right back, azaz rögtön jövök

Afk: away from keyboard = nincs a gépnél

b: back, azaz vissza, sokszori írása fokozza az erõsséget pl.: bbbbbbbbbbb = ROHANJÁ'! )

asap: as soon as possible = amilyen gyorsan csak lehet

Couri: courier, az itemeket (tárgyakat) szállító kisállat

Gg: good game, jó játék /volt/

Gj: good job, szép munka

Qq: sírás. Ha valaki sokat flamel, szokták írni hogy "qq more", azaz sírjál még többet, úgyis leszarja mindenki.

ks: azaz kill steal, akkor szokták írni, ha már valaki régóta harcol egy ellenséges hõssel, akit már épp megölne, de akkor odajön egy csapattársa, aki az utolsó pillanatban ellopja a kill-t akár egy spellel akár sima autoattackkal.

hf: have fun = jó szórakozást

gl: good luck, sok szerencsét

n1: nice one, szép /akármi/

jungle/woods: a játék azon területe, ahol a neutral creepek tanyáznak

A végére néhány rövidítés, amiket a leggyakrabban láthattok egy játékban, nem magyaráznám õket )

gtfo: get the fuck out
ffs: for fuck's sake
fo: f*ck off
fu: f*ck you
omfg: oh my fu*ken god
mofo: mother f*cker"

Dunpy bejegyzését idéztem, egy másik oldalról.

Amúgy nagyon hálás lennék, ha játék szakszavait elmagyarázzátok. 😊
Vesztésre állunk, persze hogy kilép legalább 3 ember, így mi értelme van?
Rosszul csinálod, venoval a Maelk Awardra kell gyúrni.

Venomancerrel egyik meccsen 12 kill-t csináltam - igaz kezdõ szinteken - de még így is "most succesfull hero". Linával sem jött még össze ennyi kill. Szóval ajánlott khm support az biztos <#vigyor>
Fú ez a Shadow Shaman nagyon jó ötlet volt. Gondolom 641 Xp/min jó,nem?
Muki100
Játékon belül semmit sem befolyásol.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

zsakosfrodo2
Igazából semmire, csak a szintlépéshez kellenek. Kb ugyanaz, mint az XP.

Még abbyi, hogy battle pontok mire jók?
Köszi, elsõre Sniper-t próbáltam, használhatónak tûnik.De folyton valami Pudge hõs gyalul le <#idiota>
zsakosfrodo2
Support (ha magyar a steamed, akkor támogató) hõsök közül szinte bármelyik, a könnyebbek ezek: Lich, Lion, Lina, Shadow Shaman, Dazzle, Crystal Maiden, Witch Doctor, Venomancer.

Ennyi így kezdésre elég lesz. 😄

Kezdj invokerrel vagy meepoval 😄

(nehogy komolyan vedd)

Üdv!

2 napja töltöttem le a játékot, egyelõre teljesen zöld vagyok hozzá. Tudnátok ajánlani elõször noskill hõsöket?
Zomil
Jo hös, csak pub-ban semmi értelme, mert ulti közben az esetek 80%-ban el fog futni az illetö mellöled, igy egyedül fogsz tp-zni 😄

zsakosfrodo2
Személy szerint nem szeretem, érdemes úgy játszani vele, hogy egy haverral TS/Ventri-n összebeszéltek, és akkor az ultiját jól lehet gankre használni. Az egyetlen támadásra használható skillje gyakorlás után már könnyen használható, eleinte nehéz vele "célozni". Kezdõknek én semmiképp sem ajánlom.

Muki100
Jó helyzetfelismerés kell hozzá, de egyébként wisp nem túl bonyolult. Viszont ha nincs egy társa akkor szerintem erõlködhet akárhogy, nem fog túl sokat érni.

Fabio Capello
Wisp-rõl kinek mi a véleménye, mennyire nehéz játszani?

penge25
Igaz én 90%-ban supportal tolom, de ez a Troll Warlord megtetszett, egyik gyerek nem gyengén tolta vele, elég op ez a hõs.

penge25
Hát én a kemény 13 meccsem alapján (11 win, 2 lose), azt tapasztalom, ahogy a Honba is csináltam anno az én kis kezdõ szintemen, vagy ha nagyon leestem az 1600-asok közé, hogy plagugue raider-t pikkelgetem, itt ennek a megfelelõje Lich. Itt is ezen a kezdõ szinten elég csúnyán hozza a meccseket, pedig csak egy kis supportocska.

setuh
Hat egy ido utan biztos el fog felejtodni a dota 1,nem tudom,de en mar annyira elszoktam tole,hogy szinte mar kezelni nem tudom,nem megy ugy a last hit,a vasarlas ugye maceransabb,a microzas ugyszint,meg a palyat se latom at ugy mint regen.Neha napjan azert tolok egyet,de altalaban eleg szarul megy,legalabbis joval gyengebben mint a dota 2 ;D

Zomil
Dota 2 béta kezdete ota 3uj hös jött ki a dota1-hez. Ha meg beéri a dota2 az 1-et akkor onnantol kezdve párhuzamosan folynak majd a fejlesztések. Majd csak ott kezdödnek a gondok, ha olyan höst álmodik meg Icefrog ami a dota1-ben nem megvalosithato.

setuh
Eddig is megjelentek a dotaba idonkent uj hosok,valoszinu ezutan is lesznek,csak ha utolerik oket, akkor majd parhuzamosan fognak kijonni.

berlinboy6329
Lesznek majd új hõsök a játékban,amik az eredetiben nem voltak,miután onnan belerakták mindet?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Zomil
Ne félj ezután a webAPI rohamos fejlödésnek fog indulni 😊
Csak ugye eddig a dotabuff illegális modon szerezte be az adatokat, ezután az API-val majd legfeljebb más fog elkezdni egy honlapot.

RAZOR27
érdekes 😄 ez a rating lószar nemfog hiányozni, de a statisztikák jópofák voltak. Na mind1, biztos kitalál valamit a valve is elõbb-utóbb, mert a mostani rendszerben elõkeresni egy meccset kínszenvedés

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

Inv1sus
Nem baj, mert eddig se ért semmit.

Life is like a box of Dota... Kid never know when you gonna get hooked.

Zomil
Mindenre ami eddig volt az oldalon, kivéve a rating számolásra...