45
  • Jano
    Osztom.
  • vk90
    A Blade of Darkness tényleg hatalmas volt régebben. Igazi klasszikus! Régen én is sokszor végigvittem. Aki szereti a kaszabolós játékokat az próbálja csak ki, igazi egyedi hangulata van. (Főleg akkor néztem nagyot, mikor megszereztem a rúnákat és más lett a befejezés.)
  • a.carkey
    Az Outlaws nagyon nagy kedvenc.
  • Tower Guard
    Jaja nekem bejött az a game, nem volt könnyű még easyn sem, meg jó volt ez a 2 fegyverben van mindenféle másik dolog.

De mind közül a legjobb a Blade of Darkness!!!
    Hozzá hasonlítható középkori külső nézetes kaszabolós játékkal nem találkoztam.

Örök kedvenc, most is kijátszottam :D
  • Wittgen
    Az Outlaws oltári jó játék volt, jobban tetszett, mint az akkori kor többi FPS-e (persze Doom-ot és DN-et kivéve). Akár még egy olyan reboot-ot is elfogadnék belőle, ami egy az egyben lemásolja az eredeti játékot és annak elemeit, persze a mai grafikai és audio szintnek megfelelően.

Abban viszont egyet kell értenem pár előttem szólóval, hogy vannak olyan játékok melyeket vétek (esetleg nem is lehet) folytatni, hiszen a sztorijuk alapján egy kerek egészet alkotnak önmagukban, megfelelő lezárással vannak megspékelve.
  • Glutamin
    Én a GUN 2-őt nagyon sajnálom, hogy nem jön. Full throttle, Grim Fundango stb de jó ki sgammák voltak:D
  • Solmenir
    Szerintem is nagyon jó játék volt a Planescape. Azok voltak még a szép idők, Fallout 1-2, Planescape, Baldur's Gate 1-2, azóta sajnos csak ritkán üti fel a fejét egy igazi jó RPG.
    Stubbs the zombie rettentő szórakoztató játék, csak ajánlani tudom. Tömény humor, és nagyon jó játékmenet, szerintem nagyon egyedi játék.
  • dronkZero
    Jé, van akinek tetszett az Outbreak? :D
  • Tower Guard
    Severance Blade of Darkness 2-t el tudnék viselni :D
    Vagy esetleg Codename Outbreak, vagy Citizen Cabuto 2-t
  • dronkZero
    A régi játékok terjesztését van aki ingyen csinálja, a gog meg pénzért. Csak azért nem fogok fizetni, hogy a lelkiismeretem nyugodt legyen, mert az amúgy is halál nyugodt, meg egyébként is képmutatás.
    Tudom, valamit baszódnak a játékokkal, hogy működjön az új gépeken és oprendszereken, de az nekem nem ér pénzt, inkább baszódok vele egy órát, de megoldom ingyen ugyanazt.
  • dronkZero
    A fejlesztőket szívesen támogatom pénzzel. Rendszeresen veszek új játékokat max (12kHUF) áron, azzal támogatom az eredeti alkotókat. Csak azért viszont nem adok pénzt, mert valaki úgy gondolta, hogy jó biznisz rég kifutott játékokból pénzt harácsolni. Gyakorlatilag más munkájából. Amit én a gognak kifizetnék, abból egy cent nem jut el az eredeti fejlesztőkhöz. Úgyhogy nem. Akkor inkább warez, vagy nem kell.
  • Molnibalage
    Mert?
  • Molnibalage
    Most következzen egy újabb megkerülhetetlen klasszikus, a Flashback, mely ugyan kapott egy 3D-s folytatást Fade to Black címmel, de a rajongók szerint az az epizód csak egy ostoba Tomb Raider klón volt és ők egy valódi, oldalra scrollozós Flashback 2-t akarnak látni.

Ööö, inkább a TR egy erősen továbbfejlesztett FB klón. A TR első része 1996 végén jelent meg. A FB meg több, mint egy évvel előtte...
  • Molnibalage
    Az Outcast tényleg annyira jó volt? Egyszer valami játékujából hozzám került a játék teljes verziója, de nem jutottam messzire, nem fogott meg a hangulata.
  • Jimmyke
    Planescape Torment folytatás kb. olyan reakciót váltana ki mint egy Keresztapa reboot.
  • Throme
    Outlaws remek játék volt. Rajzfilmes átvezetők nagyot dobtak rajta. Ha jól emlékszem a távcsöves puska ebben a játékban debütált. A távcsövet külön lehetett megtalálni. Amolyan upgrade volt.
    Zenéket külön meg is lehetett hallgatni normál cd lejátszóban...

Mai minőségben akár egy remake-et is szívesen vennék, de egy outlaws2 se lenne kutya.

...na, biliből kéz kivesz...
  • FL Zoli
    Arx fatalis bezony:)
    meg Freelancer
  • Trishtan
    A Fade to Black kissé nehezen lehet Tomb Raider klón, mivel kb. 1 évvel hamarabb jelent meg azelőtt, hogy bárki is hallott volna Lara néni kalandjának fejlesztéséről. A TR. az Fade to Black-klón :)
  • dronkZero
    Na hát akkor ez nem lesz meg, én a gognak egy fillért sem.
  • bah
    Erre az outlaws-ra emlékszem csak, az tetszett anno.
  • Zóanagyvarázsló
    GOG.com
  • dronkZero
    Ja, Omikron: The nomad soul is ugyanígy járt, azt is keresem.
  • dronkZero
    Honnan lehetne azt beszerezni? Amikor új volt, akkor nem kellett, mert akkor még javában tombolt a rippelés, és teljesCD-s változatban érdekelt volna, ma meg már nem lehet megtalálni sehol...
  • Inquisitor
    Outcast zseniális volt, de a Voxel grafika miatt nagy volt a gépigénye, késöbb pedig jó gépen se lehetett 800x600 fölé állítani ... de azok a párbeszédek!
  • Inquisitor
    "a Quake vagy a Duke Nukem 3D és a képeken látott csúnyának tűnő grafika"
    Amennyire emlékszem fényévekkel volt szebb a Quake vagy a DN grafikájánál, csak éppen "rajzfilmes" volt. Mai napig az egyik legjobb Western játék, és anno a szakadékba nyíló barlanból lenézve tényleges szédülést okozott nekem a mélységérzet és a süvítő szél hangja.
  • mojohnny85
    Egy Undying 2-nek én is örülnék, a Jericho viszont szerintem közelébe se ért az Undyingnak. :) Nem volt rossz játék, de nem volt olyan hangulata, mint az Undyingnak. Emlékszem, amikor először játszottam vele és megláttam Aaron szellemét egymás után kétszer, akkor majdnem magam alá csináltam, annyira para volt. :) Ja és persze este 10 óra volt, amikor először kipróbáltam. :) Zseniális az a játék!
  • kissssss
    mit meg nem adnék egy Arx fatlis folytatásnak
  • dronkZero
    Ja, mert fél óra olvasásra jut 10 perc mászkálás+harc.

Baldur's Gate-ben kb kiegyensúlyozott volt a dolog, meg nem volt kritikus a szöveg, át lehetett ugrani. Siker lett.
    Tormentben sok a sztori, szerintem pont ezért jó, agyatlan birka tömeg szerint ezért szar, bukás lett.
    Icewind Dale-ben "tanultak a hibából", minimalizálták a szöveges részeket, én emiatt igazán nem is foglalkoztam vele, de az is sikeres lett.

Hát, így hal ki a sztori a játékokból. Ha nem egyszerű, mint a faék, akkor átlag amcsi vérpisti nem fogja fel. Haverjának már úgy adja elő, hogy az egy szar, haverja már nem veszi meg. Kiadó meg azt látja, hogy a retardáltnál magasabb IQ-t igénylő címek nem fogynak, így nem is készíttet több ilyen játékot.

Lásd még konzolok és az agyatlan hent konzoljátékok népszerűsége.

Szar ez az egész. Egyre többet retrózom ilyen játékokkal, meg keresem az indie fejlesztők garázsprojectjeit. Egy Mount&Blade-ben vagy egy Dwarf Fortressben több eredeti ötlet és játékmechanikai összetettség van, mint az elmúlt 5 év összes AAA játékában együttvéve.
  • mainruler
    Viszont a kritika egyöntetű véleménye szerint a legjobb CRPG, ami valaha napvilágot látott, ráadásul egy kult klasszikus.
    Nem tudom mi lehetne a siker záloga, ha nem ez...
    Ja, hogy a finoman szólva igénytelen közönség rosszul reagált rá, mert túl magasra tette a lécet a két soros párbeszédű, agyatlan hentelésre kihegyezett társaihoz képest? Hát istenem, őket minősíti a dolog... :)
  • Hegi90
    Star warsos játékok közül pedig a podraceres játékból szeretnék már egy folytatást
    (vagy egy tutoriált, hogy hogyan lehet szóra bírni win 7 x64 alatt )
  • Hegi90
    Oni, Giants: Citizen Kabuto
    Emlékszek a demóikkal is 10 órákat elvoltam :D
  • dronkZero
    Ehm, akkor ezt benéztem ezek szerint, mea culpa. Hm, akkor viszont mi a tökömre gondolhatok..? :P

...

Asszem a 'Paradise Cracked' volt, amire gondoltam. Az kavarhatott be, hogy ezeket én egyszerre töltöttem le anno, és egyikkel sem játszottam a megnézésen túl.
  • curse
    vegulis az undying 2 helyett lett jericho barkertol, de en is orulnek neki :)
  • Dömsödi
    C64 Impossible Mission Volt folytatás, de az egy kalap kaki
    Amiga: Breathless, vagy Lionheart
  • Gabe18
    "A Psi Ops tök jól hangzott leírások alapján, de aztán amikor megláttam, hogy körökre osztott, és hogy ez a körökre osztottság nem csak csatában, hanem csak úgy az utcán sétálgatva is bejátszik, akkor azonnal kapott egy uninstall-delt."

Te milyen játékot néztél? :-) Ez a Psi Ops:
    http://www.youtube.com/watch?v=0vFQmJNibQE&feature=related

Amúgy én a Clive Barker's Undying-ot sajnálom hogy sosem lett folytatása. Pedig az EA állítólag még belekezdett, de aztán inkább jött a NFS-ek és egyéb szutykok áradata...
  • dronkZero
    Hát most őszintén, én inkább csak örülök neki, hogy ezen játékok többségének nem lett folytatása.

Néhány ezek közül igazi kult klasszikus címmé vált, ha lett volna folytatásuk (ami egész egyszerűen TELJESEN BIZTOS, hogy szarabb lett volna), az elhomályosítaná az első részt. Volt már erre példa.

Nem mellesleg jópár cím ezek közül teljes, kerek, és kvázi folytathatatlan sztorival rendelkezik. Full Throttle-ban megoldottuk a gyilkossági ügyet, meg megmentettük az utolsó igazi choppereket gyártó gyárat. Hová lehetne ezt folytatni? Hagyjuk már. Torment ugyanez. Leszarom a masseffectes csillivillit, az a játék még ma sem túl csúnya, most nyár elején szedtem elő, viszont a sztorit úgy mégis, hogy lehetne folytatni?

Oni meg, úgy őszintén, ki a tökömnek hiányzik? Olvastam a kritikákat, mindenki el volt tőle ájulva, én kb fél óráig bírtam idegekkel, agyatlan unalmas szar volt. Erős a gyanúm, hogy azok a pozitív kritikák kicsit hátszéllel íródtak...

A Freedom Fighters "folytatása" a Kane&Lynch.

A Psi Ops tök jól hangzott leírások alapján, de aztán amikor megláttam, hogy körökre osztott, és hogy ez a körökre osztottság nem csak csatában, hanem csak úgy az utcán sétálgatva is bejátszik, akkor azonnal kapott egy uninstall-delt.
  • cateran
    " Egy Mass Effect szintű grafikával megáldott folytatást nagyon szívesen vennénk, ám erre nulla az esély."

En szemely szerint 1 akarmilyen grafikaval megaldott folytatast szivesen vennek...atyaisten mekkora rpg ez a jatek...(sosem felejtem el 1. alkalommal jatszottam,kijutottam a hullahazbol es feltettem 1 kerdest 3x 1 morcos demonnak..jujj, de szajon vagott:D)
  • curse
    wtb vampire bloodlines sabbat edition :'(
    *szipp* *hüpp*
  • Tetsuo
    Olah Action
  • Yany
    Outlaws