92
-
vinc3nt #51 vasquez meg az elbaltázott akciójelenetek nagyon nem jöttek be...ráadásul sztem a hangulatot sem sikerült átvinni amit az 1 sikeresen felállított. -
vinc3nt #50 hát nekem pont nem jön be az alienek közül a 2 a többi 3 viszont király... -
MacropusRufus #49 Szóval a lejjeb kialakúlt gáránátos vitáhozá adnék egy alapot.
Igaz nincs rajta filmes baki, de sok infó van az Alien filmekről.
Kb. mint ha egy StarWars fan csinálta volna ;)
Alien Adatbázis -
MacropusRufus #48 Ezt is írtam: ami új votl benne az a 3D. És ennyi nem több. A grafika már évekkel ezelött is létezett ui. a Pixar tökéletesen ugyan ilyen technikát használ a karakterei életre keltésében. Magyarán: létező szinészek mozgását veszik fel és utánna szgépel ráhúznak egy skint/texturát. A számítógéppel történtő terperajolás sem új. Gy.k. technikailag CSAK a 3D-s kamerák voltak az újjak. Úgya külön ide fejelsztették. Tehát marad a 3D. De ugye a moziba azért megy az ember, hogy látványos dolgokat is lásson a hamár 3D-s a cucc. Az Avatar szolidan visszafogott 3D volt. Én láttam anno a Freddy halálát 3D-ben. Na az befosatos volt, ha nem is volt olyan látványvilága mint az Avatarnak, de amikor Freddí bátyó keze kijött a vászonból azért ott sok embernek tele lett a gatyája :)) anno. Ott ki-be mászkáltak a vászonról az emberkék. De a ZS kategóriába tartozó Véres Valentin 3D is sokkal ütősebb 3D-t valósít meg mint az Avatar. Vagy a Polarexpressz 3D, esetleg a ToyStory3D. Az Avatar olyan szolidka volt. 3D kamera fejelsztést nem vitatva: a technológia ott is adott volt, csak átt kellett picit alakítani. Lásd IMAX 3D... Polár szemüveg stb... ua. mint az Avatar, csak hát IMAX mozik már legalább 10 éve vannak.
Szóval a régebbi filmek mindíg ütősebbek, hiszen ők az úttörők. A többiek meg csak finomítanak.
-
#47 az avatar akkor is korszakalkotó a maga nemében. igaz, volt már előtte is 3d, de az avatar 3d-jéhez cameronék fejlesztették ki a speckó kamerákat. és nem is volt olyan nevetségesen tolakodó a 3d, mint bármelyik előző vagy utána jött filmben, ahol jeleneteket építettek a 3d köré (lásd most kaptár4). -
MacropusRufus #46 Nekem mindegyik filmje tetszett :) lehet kövezni de a Piranan még röhögtünk is :)
Szerintem az Avatar azért nem ütött akkorát mint pl. a T2 v. a T1 vagy esetleg az Abyss mert nincs benne semmi új, a 3D leszámítva.
A fenti filmekben mindegyikben volt valami korszakalkotó: a T1 szotirja. A T2 és az Abyss látványvilága. Gondolom mindenkinek dülledezett a szeme amikor a T1000-es gondnélkül átfolyt a rácson v. kijött a kockás padolóból (sztem ez az egyik leglátványosabb része a T2-nek). Az Abyss-ben a vízből formálódott "kígyó" ami bejött a bázisra. Ezek még a számítógépes effektelések "hajnalán" készűltek. Ütöttek is keményen. Az Avatar ehhez képest mit is nyújtott? Semmit, egy 3D élményt, ami bizonyos szemibával rendelkező embereknél gy.k. nem is létezik (barátnőm szeme is ilyen). A látvány szép meg jó me gminden de új nincs benne. A Matrixnak sem a szotirja maradt meg mindenkiben, hanem az állógömb technika. Az idő lelassítása és visszajátszása.
Mondjuk a Titanic már hülyeség, egy nyálas romantikus marhaság, amiből az tis megtudtam, hogy -2 fokos vízben képes az ember beszélgetni akár 10 percig is.... :)
Szóval szerintem a következő ütős film az a 3D alkotás lesz amikor a szereplők konkrétan a térben lesznek és nem a vásznon 3D illuziót keltve.
Viszont ennek nem lesz értelme ui. csak bizonyos szögből lehet az eseményeket jól látni.
Mindenesetre nálam a rági Cameron filmek a menők, nem az újjak um. Titanic v. Avatar.
Viszont Cameron bácsi is erősen gagyisodik: lesz Avatar 2..... :(
-
fika ferenc #45 Természetesen izlesről nem lehet vitatkozni mert van akinek ez tetszik, van akinek meg az. De szerintem Te itt kicsit összekeversz bizonyos fogalmakat: attól hogy egy film Neked nem tetszik attól az meg nem lesz szar csak Neked nem tetszik. Attól lesz szar egy film ha rossz a rendezés, a színészek vagy az opertőr vagy ami felett sokszor elsiklunk a zene. De ezeket nem lehet elmondani egyik Cameron filmről sem. Csak Te nem az ilyen stílusú filmeket kedveled, de ezzel nincs is semmi baj.
Csak kíváncsiságból írjmár ide pár film címet ami szernted jó, vagy hogy pontosabban fogalmazzak amit Te szeretsz. -
pauly #44 ajjaj... -
#43 ahogy itt olvasom a hsz-eket, eszembe jut, hogy úgy tűnik, ha valakinek már SEMMI-je nincs az életében, amire büszke lenne, amivel megelégedhetne, csak egy dolog marad: valami ál-intellektüel hozzáállásból fakadó megjátszott hiperigényesség, aminek széleskörű kifejezésére ráadásul az internet teret ad.
bran x: a strange days-nek az akkor felesége, aki most kapott oscar-t a bombák földjén-ért, Kathryn Bigelow volt a rendezője, cameron a producer meg az író volt. -
#42 Folytatásban a Terminator 2-re gondoltam, igaz nem írtam le részletesen.
Jó, de gondolom érted mire gondoltam.
Nehogymár a Terminator vagy az Aliens film nézésénél legyen olyan érzésünk hogy nabassszus ez is egy bőrlehúzás, ezt már láttam valahol.
Ugyanmár... -
b3nnyr4y #41 Tudom, hogy nem Cameron film, de ahogy az Alice csodaországban, vagy a Harry Potter, azok sem Cameron filmek... -
#40 A Vissza a jövőben nem Cameron film... -
grobs #39 "Öhmmm Aliens, Terminator?
Az mihez hasonlítható? Ezek igenis nagy alkotások és a folytatés is"
Az Aliens eleve folytatás, és az Aliens után érkező folytatások minőségére semmiképpen nem használnám a "nagy alkotás" jelzőt.
A Terminator meg annyira egyedi, hogy Harlan Elison plágium pert nyert Cameronnal szemben, pedig ez elég ritka. A Soldier és a Demon with a glass hand egyébként Outer Limits epizódként is elkészült ~20 évvel a Terminator előtt. -
b3nnyr4y #38 Nem is tudom, nem szeretnék belefolyni az ölre menő vitába, de sehol nem láttam megemlítve például a Vissza a jövőbe trilógiát, ami szerintem legalább olyan jó szórakoztatást nyújt, amit mindenkinek át kell élnie legalább egyszer.
a '80-as '90-es éveknek van egy hangulata, amit lehet érezni az akkori filmeken (T1, Robotzsaru, Total Recall) ami a mai filmekből hiányzik, hiába rendezik azok az emberek a mostani filmeket is. Ez van nincs mit tenni. -
Lada #37 Azért nem árt odapillantani egy bizonyos Alice Csodaországban című filmre, mely átlépte az 1 milliárd dolláros bevételt. Az összes eddigi Harry Pottert lenyomta, pedig ha valamire tódulnak az emberek a moziba, akkor az a HP.
Hogy miről is van szó? Cameron bácsi megérezte, hogy az eddigi bevált receptje, ami az uccsó 2 filmjénél működött - faék sztori, látványorgia és light action - már nem lesz elég (változik az ingerküszöb ugyebár), úgyhogy előhúzta a marketing-zsebéből a 3D-t.
És itt jön vissza a képbe az Alice. Nekem alapvetően kellemes volt, de azért valljuk be, nem egy korszakalkotó, felejthetetlen movieról van szó. Mégis hogy a viharba tudott annyi pénzt összekaparni, hogy ilyen Star Wars-okat, HP-kat, Pókembereket, stb. - melyek tényleg nagy kasszarobbantók - így lealázzon a pénztáraknál (most a filmek minőségét hagyjuk figyelmen kívül)? Hol van ez annyira nézőcsalogató film?
Szerintem nyilvánvaló a válasz: zseniális módon meglovagolta a 3D-t, gondosan figyelt az Avatar által keltett hullámokra. Innentől már csak a tömegpszichózis életbe lépése volt a döntő, és működött is - az Avatar esetében még inkább.
Én nem vitatom: Cameron remek érzékkel tudja tálalni aktuális alkotásait. Szerintem azonban amit filmesként értékelhetőt utoljára felmutatott, az a T2 volt. Jó lenne, ha a forgatókönyvírással nem erőlködne, ne kreáljon, hanem inkább keressen sztorikat, és maradjon csak rendező. -
kanduhr #36 Olyan bődületes baromságokat hordtál itt össze, hogy megrepedt a fal mögöttem, amikor olvastam...
Az Aliens az egyik legjobb folytatás, ami valaha született, csaképp eljárt felette az idő. Azóta orrba-szájba másolják - nem véletlenül. Ettől függetlenül egy akciódús, horroros, sci-fis film, ami tökéletes van elkészítve.
A harmadik részt pedig David Fincher forgatta, aki minden, csak nem francia (ellenben a 4. rész rendezőjével), és még a meg nem született gyerekem is tudja már, hogy a produkció közepén kiszállt a filmből, mert a stúdió szétcseszte a munkáját és nem hagyták nyugodtan dolgozni.
A mélység titka: hangulatos tengeralattjáró-élet bemutatás, egy kis rejtély, egy kis szerelem, izgalom és baromi jó történetvezetés.
Titanic: Ha csak a hajó elsüllyedése és az okok érdekelnek, akkor nézz róla pár dokumentum filmet. Remek zenék, jó színészek, kurva jó látvány és ismét csak fantasztikus hangulat.(ha meg üres látvány film lenne, akkor meg az lenne a baj)
Terminator 2: ZS kategóriás gagyi szar? Ember, te mit néztél?
Az Avatar viszont tényleg nem lett nagy durranás. De ettől még nem pocsék szar film.
-
Aldo Moro #35 Akkor Nyuszi, a szinkronban úgy van, de azért értetted, mit mondok, nem? -
#34 "Amikor a liften megy le Ripley a katonai hevederén még vannak puskagránátok (amúgy sörét de mindegy)ugyan nem látjuk, hogy ellövi őket visszafelé már nincsenek meg. (nem azok amelyeket bedob a tűzbe, hanem ami nadrágtartó szerű hevederen van)"
Mé' nem figyelté'?! Ülj le, egyes! A gránátokat mind betárazta az impulzuskarabély gránátvető csövébe, majd amikor összefutott Anyuval, annak a hasi tojástartójába lőtte bele az összeset, ami tele volt még ki nem tojt tojásokkal. Ezután kifogyott minden lőszerből és a maradék tojásokat felperzselte lángszóróval. Aztán hajította a maradék gránátos (ami nem fért a fegyver tárába) hevedert a tűzbe, hogy annyit pusztítson, amennyit csak bír. Újra betárazni nemigen volt ott ideje.
Amúgy nézd meg a rendezői változatot (vagy olvasd el Alan Dean Foster ugyanezen című könyvét), mert abban van egy rakás jelenet, ami a moziba nem került bele, mert túl hosszú lett volna. Sőt, a könyvben még egy jelenet van, ami még a rendezői változatban sincs. Kiderül, hogy mi lett az áruló Burke sorsa, aki előlük menekülve a végén összefutott az idegenekkel. Amikor Ripley Newt-ot ment kiszabadítani, megtalálta begubózva a falba, és már meg volt petézve. Adott neki egy gránátot ajándékba, oszt csókolom.
@Aldo Moro: A kislányt Newt-nak hívták a filmben. Casey a babája volt. Vagyis az a babafej, ami maradt a babából. -
#33 Mondjuk az IMDB-n több filmben jegyzik, mint rendezőt. Azonban meg kell valljam, ezek közül egyedül a Terminátort tartom kult filmnek, az összes többit elbaszta! Vannak filmek, amelyekhez nem szabadna hozzányúlni, újabb és újabb bőrt lehúzni róluk. Még akkor sem, ha a világon minden a pénz körül forog. Megbecstelenítette az Alient! A világ legfélelmetesebb sci-fi-horrorjából egy piff-puff lövöldözős eksön múvit csinált. Az alien addig volt félelmetes, amíg nem láttuk, hogy néz ki. Ridley Scott értette a dolgát. Aztán láttuk mi lett belőle. Az a francia faszi forgatott egy olyan iszonyúan szar harmadik részt, hogy az már tényleg "fantasztikus" film volt, a negyedik meg nókomment. Az alapkoncepciótól kezdve az egész akkora bődületes marhaság volt, mint ide Bakta.
Ugyanez történt a Predatorral. Kult film, és nem a Predator benne a főszereplő, hanem Schwarzenegger. Arról is annyi bőrt nyúznak le, amennyit nem szégyellnek. Aztán jöttek az AVP filmek. Hihetetlen meddig képesek lealacsonyítani egy sztorit.
Szóval Cameron elbaszta az Alien nimbuszát. Mi volt még? A mélység titka. Párszor meg lehet nézni, de egyáltalán nem nagy durranás. Titanic? Bő két és fél óra nyáladzás anélkül, hogy ténylegesen történne a filmben valami. Egy csomóan feldolgozták a Titanic tragédiáját, és jobb lett volna magára a tragédiára és az ahhoz vezető okokra koncentrálni, mint egy bárgyú love storyra. Ez pont olyan, mintha egy légikatasztrófáról szóló filmben az lenne a fő mondanivaló, hogy Pistikének odaveszett a plüssmackója.
Már a Terminátor 2-t sem kellett volna megcsinálni. Meg lehet nézni, hová jutott a Terminátor. Oda, ahová az Alien és a Predator. A Zs kategóriás gagyi szarok közé.
Az Avatar meg kritikán aluli szar film! Egyszerűen nem találok rá szavakat! Persze, látványos, meg minden, de a Jurassic park óta nem igazán tud meghatni a CGI. Abban már láttunk mindent. Sztori? No, az nem volt neki. Vagy ha netán mégis, akkor csak muszájból, hogy valamit köré lehessen rajzolni. Egyetlen kiszámíthatatlan fordulat, momentum vagy csavar nem volt a történetben. Az egyik jelenet után már előre tudtam, mi lesz a következőben, holott nem vagyok sem dramaturg, sem filmesztéta. Amikor a végén a parittyások legyőzik a tömegpusztító fegyverekkel és jelentős túlerőben lévő földi haderőt, nem tudtam, sírjak-e vagy nevessek. Még ma sem tértem magamhoz abból a sokkból, amit az Avatar okozott?
Akkor mégis mit tud James Cameron? Csinált egyszer véletlenül egy jó filmet. A Terminátort. Az összes többi meg egy rakás fos volt. -
#32 "soxor az eredeti filmjeinél is az az ember érzése, hogy baxus ezt már láttam valahol!"
Öhmmm Aliens, Terminator?
Az mihez hasonlítható? Ezek igenis nagy alkotások és a folytatés is -
Bren X #31 Amikor Frost leesik a égve a "lépcsőházban" a generátor alatt látszik egy csizma. Gondolom egy tűzoltóé. A végén mikor Ripley összerakja a fegyverzetét először leveszi az impulzusfegyvert és a lángszórót teszi az asztalra. (vagy fordítva?).
Amikor a liften megy le Ripley a katonai hevederén még vannak puskagránátok (amúgy sörét de mindegy)ugyan nem látjuk, hogy ellövi őket visszafelé már nincsenek meg. (nem azok amelyeket bedob a tűzbe, hanem ami nadrágtartó szerű hevederen van):-) -
Aldo Moro #30 Azzal együtt, hogy nekem is az egyik kedvencem a Bolygó neve: Halál, van benne hiba. Amikor az utolsó jelenetben Bishop (aki már ekkor félben van) elkapja Caseyt, akkor látszik egy kis hiba. Nézd meg. Ettől még nagyon jó film. -
opeca #29 Hát persze, mert jól "meghypolták" a 3D-s vetítést.
Az olyanokra lehet építeni mint te. A kiszámítható emberekre, akiket be lehet etetni.
Nehogy megsértődjél, így működik a világ, kell egy nagy, birka fogyasztói réteg, akik egy idő után "önálló marketing-gépezetként" katalizálják a folyamatot.
Így aztán minden hülyeségből milliomossá, milliárdossá lehet válni, kezdve aaz IPhone-tól kezdve a Facebook-on át az Avatar-ig stb. stb. -
#28 Bocs, hogy beszólok, de hát a neved kötelez!
Szóval, ha annyira tiszteled, akkor legalább az ő nevét tanuld meg helyesen leírni.
-
#27 Hát ebben egyetértünk:) -
#26 Ja, WoW kockáknak kötelező kulturális program.
Szép színes, mint a játék is.
-
#25 Jó film az avatar. Kérdés: 40 év múlva még nézhető lesz-e?
Mert pl egy Birodalom visszavág nézhető 30 év távlatából - látványos, jó a sztroja, lendületes, frissnek hat. Vagy most pl láttam az indiana jonesokat, dettó ez (negyedik nemtom még milyen).
Az idő majd eldönti. Nekem sanda gyanúm, hogy az Avatar nem lesz 30-40 év múlva klasszikus vagy különösebben kiemelt darab, ellenben a filmtörténeti lapszélben megemlíthetik majd, mint a 3D lavina elindítóját. Szóval valamilyen szinten újszerű, de mégsem. -
fika ferenc #24 honnan tudod te, hogy én sikeres vagyok, vagy sem?
- nem tudom, ezért kérdezem.
meg különben is, mit csinálsz te, fikázód a fikázókat?
-ezt nagyon jól látod :) bár megbántani senkit sem szeretnék
szóval jah, fura nép vagyunk mi, magyarok...feltéve ha magyar vagy, és magyar vagyok.
- én magyar vagyok de nem Magyarországon élek, talán ezért is látom kicsit kívülről magunkat... -
Justil #23 honnan tudod te, hogy én sikeres vagyok, vagy sem? meg különben is, mit csinálsz te, fikázód a fikázókat?
szóval jah, fura nép vagyunk mi, magyarok...feltéve ha magyar vagy, és magyar vagyok. -
fika ferenc #22 Az baj, hogy nekem ennyi elég vagy az hogy Neked nem?
Az a baj, hogy Camaroon sikeres, vagy az hogy Te nem?
Az a baj hogy van baj, vagy az, hogy nincs?
Melyik legyen? :) -
Justil #21 "Nekem ez kell egy felhőtlen szórakozáshoz."
Jah. Neked. Másnak meg nem biztos. -
fika ferenc #20 Fura nép vagyunk mi magyarok. Mindenkit szeretünk lehúzni aki csak sikeres.
Én személy szerint nagyon szeretem Cameroon-t. Egy valimit nem tudunk elvitatni Töle: mindegyik filmje olyan látványvilággal készült amilyet előtte nem láttunk. Gondoljatok csak az alien királynőre, a higany terminátorra vagy akár Arni vadászrepülőgép vezetésére a város felett hogy az Avatar-ról már ne is beszéljek. Mindez megfüszerezve látványos akcióval és remek humorral. Nekem ez kell egy felhőtlen szórakozáshoz.
Nézzetek már megint ki szólt be elsőnek: csak nem megint a dühös farkasember LOL
Haver neked nagyon súlyos érzelmi problémaid lehetnek, amelyek lehet, hogy szakembert igényelnek :) -
#19 Az Aliens, a Terminator 2, a True Lies, A mélység titka... mind-mind nagyon jók voltak. Az Avatar és a Titanic inkább a látvánnyal és a klisékkel adta el magát, de működött a receptjük, és én speciel nem utálom őket, sőt, szívesen leülök bármelyik elé. Az első Terminator viszont még elég kezdetleges volt. Azt a sorozatot a második rész tette halhatatlanná, ez nem vitás. -
Justil #18 Az 1 dolog, csak a végeredmény más 1 picit. Az Abyss egy komoly film (szerintem), az Avatar meg egy egyszernézős olcsó popcornmozi. -
Bren X #17 ...őőőő miért is nincs megemlítve a Halál napja/Strange Days c szociológiai töltetű cyberpunkt? Az Bolygó neve Halált/Aliens csak 40 alkalommal láttam. Pontosabban 36 után nem számoltam :-)Asszem a cikk elolvasása után nézek pár rész Sötét angyal/Halál angyal (tékás cím)/Dark Angel-t. :-D Az Avatar meg jó volt, pörgött mint gép, olyan volt a látványa és a történetvezetése mint a FarCry, a Mars hercegnője, a Sárkánydárda és a WoW filmeknek kellett volna/ kellene lennie. Azért az impulzusfegyvereket hiányoltam :-) -
#16 Monnyuk így belegondolva az Abyss-nak, az Aliensnek és az Avatarnak marhára hasonló az alapkonfliktus helyzete.
Civilek egy idegen világban, akik találkoznak az idegen intelligenciával erre jön a fegyveres biztonsági őrség és csak tetézi a problémákat. -
#15 azt en is vagy 10X lattam, iszonyu jo hangulata van.
-
Justil #14 :) Az Abysshoz képest az Avatár egy ócska amatőr próbálkozás. -
Rotyoka #13 Cameron az avataros szárfilmjével járatta le magát nálam 1 életre. -
Zoliz #12 Kamerun legjobb filmje sztem a Bolygó neve halál. Ha nem láttam 22X akkor egyszer sem. Abban a filmben nincs hiba, míg a T2-ben például bőven akad, mint például amikor látszik, hogy kötéllel húzatják a felborult folyékony nitrogénes kamiont. Az a vatar meg tömeges komputeranimáció az egész. F@s a szememben.