James Cameron tud valamit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.killersurprise.hu
Az mihez hasonlítható? Ezek igenis nagy alkotások és a folytatés is"
Az Aliens eleve folytatás, és az Aliens után érkezõ folytatások minõségére semmiképpen nem használnám a "nagy alkotás" jelzõt.
A Terminator meg annyira egyedi, hogy Harlan Elison plágium pert nyert Cameronnal szemben, pedig ez elég ritka. A Soldier és a Demon with a glass hand egyébként Outer Limits epizódként is elkészült ~20 évvel a Terminator elõtt.
a '80-as '90-es éveknek van egy hangulata, amit lehet érezni az akkori filmeken (T1, Robotzsaru, Total Recall) ami a mai filmekbõl hiányzik, hiába rendezik azok az emberek a mostani filmeket is. Ez van nincs mit tenni.
www.killersurprise.hu
Hogy mirõl is van szó? Cameron bácsi megérezte, hogy az eddigi bevált receptje, ami az uccsó 2 filmjénél mûködött - faék sztori, látványorgia és light action - már nem lesz elég (változik az ingerküszöb ugyebár), úgyhogy elõhúzta a marketing-zsebébõl a 3D-t.
És itt jön vissza a képbe az Alice. Nekem alapvetõen kellemes volt, de azért valljuk be, nem egy korszakalkotó, felejthetetlen movieról van szó. Mégis hogy a viharba tudott annyi pénzt összekaparni, hogy ilyen Star Wars-okat, HP-kat, Pókembereket, stb. - melyek tényleg nagy kasszarobbantók - így lealázzon a pénztáraknál (most a filmek minõségét hagyjuk figyelmen kívül)? Hol van ez annyira nézõcsalogató film?
Szerintem nyilvánvaló a válasz: zseniális módon meglovagolta a 3D-t, gondosan figyelt az Avatar által keltett hullámokra. Innentõl már csak a tömegpszichózis életbe lépése volt a döntõ, és mûködött is - az Avatar esetében még inkább.
Én nem vitatom: Cameron remek érzékkel tudja tálalni aktuális alkotásait. Szerintem azonban amit filmesként értékelhetõt utoljára felmutatott, az a T2 volt. Jó lenne, ha a forgatókönyvírással nem erõlködne, ne kreáljon, hanem inkább keressen sztorikat, és maradjon csak rendezõ.
Az Aliens az egyik legjobb folytatás, ami valaha született, csaképp eljárt felette az idõ. Azóta orrba-szájba másolják - nem véletlenül. Ettõl függetlenül egy akciódús, horroros, sci-fis film, ami tökéletes van elkészítve.
A harmadik részt pedig David Fincher forgatta, aki minden, csak nem francia (ellenben a 4. rész rendezõjével), és még a meg nem született gyerekem is tudja már, hogy a produkció közepén kiszállt a filmbõl, mert a stúdió szétcseszte a munkáját és nem hagyták nyugodtan dolgozni.
A mélység titka: hangulatos tengeralattjáró-élet bemutatás, egy kis rejtély, egy kis szerelem, izgalom és baromi jó történetvezetés.
Titanic: Ha csak a hajó elsüllyedése és az okok érdekelnek, akkor nézz róla pár dokumentum filmet. Remek zenék, jó színészek, kurva jó látvány és ismét csak fantasztikus hangulat.(ha meg üres látvány film lenne, akkor meg az lenne a baj)
Terminator 2: ZS kategóriás gagyi szar? Ember, te mit néztél?
Az Avatar viszont tényleg nem lett nagy durranás. De ettõl még nem pocsék szar film.
Mé' nem figyelté'?! <#hehe>#hehe> Ülj le, egyes! A gránátokat mind betárazta az impulzuskarabély gránátvetõ csövébe, majd amikor összefutott Anyuval, annak a hasi tojástartójába lõtte bele az összeset, ami tele volt még ki nem tojt tojásokkal. Ezután kifogyott minden lõszerbõl és a maradék tojásokat felperzselte lángszóróval. Aztán hajította a maradék gránátos (ami nem fért a fegyver tárába) hevedert a tûzbe, hogy annyit pusztítson, amennyit csak bír. Újra betárazni nemigen volt ott ideje.
Amúgy nézd meg a rendezõi változatot (vagy olvasd el Alan Dean Foster ugyanezen címû könyvét), mert abban van egy rakás jelenet, ami a moziba nem került bele, mert túl hosszú lett volna. Sõt, a könyvben még egy jelenet van, ami még a rendezõi változatban sincs. Kiderül, hogy mi lett az áruló Burke sorsa, aki elõlük menekülve a végén összefutott az idegenekkel. Amikor Ripley Newt-ot ment kiszabadítani, megtalálta begubózva a falba, és már meg volt petézve. Adott neki egy gránátot ajándékba, oszt csókolom.
@Aldo Moro: A kislányt Newt-nak hívták a filmben. Casey a babája volt. Vagyis az a babafej, ami maradt a babából.
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Ugyanez történt a Predatorral. Kult film, és nem a Predator benne a fõszereplõ, hanem Schwarzenegger. Arról is annyi bõrt nyúznak le, amennyit nem szégyellnek. Aztán jöttek az AVP filmek. Hihetetlen meddig képesek lealacsonyítani egy sztorit.
Szóval Cameron elbaszta az Alien nimbuszát. Mi volt még? A mélység titka. Párszor meg lehet nézni, de egyáltalán nem nagy durranás. Titanic? Bõ két és fél óra nyáladzás anélkül, hogy ténylegesen történne a filmben valami. Egy csomóan feldolgozták a Titanic tragédiáját, és jobb lett volna magára a tragédiára és az ahhoz vezetõ okokra koncentrálni, mint egy bárgyú love storyra. Ez pont olyan, mintha egy légikatasztrófáról szóló filmben az lenne a fõ mondanivaló, hogy Pistikének odaveszett a plüssmackója.
Már a Terminátor 2-t sem kellett volna megcsinálni. Meg lehet nézni, hová jutott a Terminátor. Oda, ahová az Alien és a Predator. A Zs kategóriás gagyi szarok közé.
Az Avatar meg kritikán aluli szar film! Egyszerûen nem találok rá szavakat! Persze, látványos, meg minden, de a Jurassic park óta nem igazán tud meghatni a CGI. Abban már láttunk mindent. Sztori? No, az nem volt neki. Vagy ha netán mégis, akkor csak muszájból, hogy valamit köré lehessen rajzolni. Egyetlen kiszámíthatatlan fordulat, momentum vagy csavar nem volt a történetben. Az egyik jelenet után már elõre tudtam, mi lesz a következõben, holott nem vagyok sem dramaturg, sem filmesztéta. Amikor a végén a parittyások legyõzik a tömegpusztító fegyverekkel és jelentõs túlerõben lévõ földi haderõt, nem tudtam, sírjak-e vagy nevessek. Még ma sem tértem magamhoz abból a sokkból, amit az Avatar okozott?
Akkor mégis mit tud James Cameron? Csinált egyszer véletlenül egy jó filmet. A Terminátort. Az összes többi meg egy rakás fos volt.
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Öhmmm Aliens, Terminator?
Az mihez hasonlítható? Ezek igenis nagy alkotások és a folytatés is
Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4
Amikor a liften megy le Ripley a katonai hevederén még vannak puskagránátok (amúgy sörét de mindegy)ugyan nem látjuk, hogy ellövi õket visszafelé már nincsenek meg. (nem azok amelyeket bedob a tûzbe, hanem ami nadrágtartó szerû hevederen van):-)
Az olyanokra lehet építeni mint te. A kiszámítható emberekre, akiket be lehet etetni.
Nehogy megsértõdjél, így mûködik a világ, kell egy nagy, birka fogyasztói réteg, akik egy idõ után "önálló marketing-gépezetként" katalizálják a folyamatot.
Így aztán minden hülyeségbõl milliomossá, milliárdossá lehet válni, kezdve aaz IPhone-tól kezdve a Facebook-on át az Avatar-ig stb. stb.
Szóval, ha annyira tiszteled, akkor legalább az õ nevét tanuld meg helyesen leírni.
<#awink>#awink>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Szép színes, mint a játék is.
<#hehe>#hehe>
Mert pl egy Birodalom visszavág nézhetõ 30 év távlatából - látványos, jó a sztroja, lendületes, frissnek hat. Vagy most pl láttam az indiana jonesokat, dettó ez (negyedik nemtom még milyen).
Az idõ majd eldönti. Nekem sanda gyanúm, hogy az Avatar nem lesz 30-40 év múlva klasszikus vagy különösebben kiemelt darab, ellenben a filmtörténeti lapszélben megemlíthetik majd, mint a 3D lavina elindítóját. Szóval valamilyen szinten újszerû, de mégsem.
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
- nem tudom, ezért kérdezem.
meg különben is, mit csinálsz te, fikázód a fikázókat?
-ezt nagyon jól látod :) bár megbántani senkit sem szeretnék
szóval jah, fura nép vagyunk mi, magyarok...feltéve ha magyar vagy, és magyar vagyok.
- én magyar vagyok de nem Magyarországon élek, talán ezért is látom kicsit kívülrõl magunkat...
szóval jah, fura nép vagyunk mi, magyarok...feltéve ha magyar vagy, és magyar vagyok.
Az a baj, hogy Camaroon sikeres, vagy az hogy Te nem?
Az a baj hogy van baj, vagy az, hogy nincs?
Melyik legyen? :)
Jah. Neked. Másnak meg nem biztos.
Én személy szerint nagyon szeretem Cameroon-t. Egy valimit nem tudunk elvitatni Töle: mindegyik filmje olyan látványvilággal készült amilyet elõtte nem láttunk. Gondoljatok csak az alien királynõre, a higany terminátorra vagy akár Arni vadászrepülõgép vezetésére a város felett hogy az Avatar-ról már ne is beszéljek. Mindez megfüszerezve látványos akcióval és remek humorral. Nekem ez kell egy felhõtlen szórakozáshoz.
Nézzetek már megint ki szólt be elsõnek: csak nem megint a dühös farkasember LOL
Haver neked nagyon súlyos érzelmi problémaid lehetnek, amelyek lehet, hogy szakembert igényelnek :)
Gaming is believing.
Civilek egy idegen világban, akik találkoznak az idegen intelligenciával erre jön a fegyveres biztonsági õrség és csak tetézi a problémákat.
Csak annyit akarok mondani, hogy nem mennék olyan messzire, hogy "le tett valamit az asztalra". Atkamonnal tökéletesen egyet kell értsek.
\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"
Ráadásul, mivel elég konvencionális filmes eszközökkel dolgozik, bár igaz, hogy elsõrendûen, de a laposabb filmjeiben a fenti hiányosságot nem tudja kompenzálni egyedi hangulattal, vagy valami elvont képi világgal, ezek megteremtése nem az õ stílusa.
A nem túl eredeti gondolkodása miatt, nagyon jó második részeket csinál, csak soxor az eredeti filmjeinél is az az ember érzése, hogy baxus ezt már láttam valahol!